|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
![]() Ja to już się boję mężowi pokazywa co kupiłam ![]() Też dumnie noszę brzuszek. Ludzie mi miejsca w autobusie ustępują ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1533 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez zawsze jak jestem w sklepie to musze cos kupic dla maleństwa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Ja ostatnio wyczytałam gdzieś, że od 17 tygodnia mozna usłyszeć puls dziecka przez zwykłe słuchawki lekarskie no i oczywiście zakupiłam takie. Od tygodnia leżę z tymi słuchawkami przy brzuchu i nic. Same bulgotanie, pukanie, trzeszczenie. Myślałam nawet że to może dzidzia sobie szaleje, ale jak przystawiłam słuchawki do brzucha męża, to niestety ale takie same dźwięki co umnie. Całe szczęście, że idę jutro do lekarza, to posłucham tętna na specjalistycznym sprzęcie, bo zaczynam się normalnie martwić, że nic nie słyszę. A tak poza tym to zaczynam piąty miesiąc i jeszcze mi nie przeszły mdłości. A trwają one od rana do wieczora. |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tez mamy stetoskop i tez stwierdzam ze przez te sluchwaki nic a nic nie slychac procz bulgotania takiego samego jak w brzuchu meza ![]() co dodaje sie do ciasta nalesnikowego by nie przywieralo do patelni. kurcze u mnie zamiast placka wyszla jajecznica. Edytowane przez woman31 Czas edycji: 2009-05-19 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Proporcje: 1 jajko + 1 szklanka mąki pszennej+ jedna szklanka mleka. Smażę na oleju roślinnym (dosłownie kropelka na dobrze rozgrzaną patelnię). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Zakorzenienie
|
Pora na drugie śniadanko
![]() Ja mam albo za mały brzuch i ludzie biorą mnie za przytytą, albo ogólnie nie zauważają kobiet w ciąży, bo nikt mi jeszcze miejsca nie ustąpił, a nawet jedna "babcia" krzywo na mnie patrzyła, że sobie bezczelnie siedzę. Zresztą i tak od kilku dni po pracy wracam na piechotę i w nosie mam zatłoczone krótkie autobusy, które i tak stoją w korkach.
#1539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do ciasta daje troche oleju.....smaze na patelni teflonowej wysmarowanej olejem.....ale potem juz nie daje ani kapki oleju- jeszcze niegdy nie przywarly - no i na srednim ogniu a ciasto robie zawsze na oko: ponad pol litra mleka daje, 1 jajko, maki tyle zeby ciasto bylo lejace ale nie za bardzo......troche oleju i wody gazowanej troche i oczywiscie cukier wanilowy..
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-05-19 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Zadomowienie
|
Ja do ciasta naleśnikowego daję 2 łyżki oleju i nigdy mi nie przywiera.
A ja poszłam do sklepu po wędlinę i zaszłam do ciuchlandu a że było dzisiaj wszystko po 1 zł więc pokusa musiała być ![]()
#1541 |
Zakorzenienie
|
Ciasto naleśnikowe ogólnie się zawsze robi na oko, bo jak jest za rzadkie, to się dosypuje mąki, a jak za geste, to dolewa mleka.
Szalejecie dziewczyny z tymi zakupami ![]()
![]() |
#1542 |
Zakorzenienie
|
Ja też dodaję do ciasta kilka kropel oleju i nie mam problemu z przywieraniem i na początek przed pierwszą sztuką też na rozgrzaną patelnię daję kroplę
![]() A ciasto to na oko szczerze mówiąc daję - po prostu widzę jak ma wyglądać, jak ma być konsystencja i czego ewentualnie brakuje ![]()
#1543 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zadomowienie
|
A u mnie dzisiaj kotleciki mielone z młodymi ziemniaczkami i oczywiście pomidory z cebulką
![]() ![]()
#1545 |
Zadomowienie
|
dziewczyny dziekuje za pomoc w robieniu nalesnikow
![]() ![]() nastpnym razem dodam oleju zgodnie z wasza sugestia. dzisiaj jednak darowalam juz sobie te nalesniki bo doszlam do wniosku ze to nie byla wina tylko zle zrobionego ciasta a raczej patelni. maz przyznal ze ostatnio jak smazyl rybe to tez musial doslownie zdzierac ta rybe z patelni bo tak przywarla do dna. takze dzisiaj musze kupic nowa patelnie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 | |||||
Zadomowienie
|
Siemka
![]() Zasuwacie dziewczyny jak torpedy ![]() ![]() Wstalam dzis o ....10 00 ![]() ![]() Cytat:
![]() A smoka tez kupie "na wszelki", bo to moje pierwsze i roznie moze byc ![]() Cytat:
![]() ![]() Z reszta u nas jest cieplej niz w Polsce, temp w dzien rzadko przekracza -5 °C ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moze wez te sluchawki do gina i popros, zeby Wam wytlumaczyl gdzie i w jaki sposob uslyszec serduszko malenstwa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-19 o 09:50 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Zakorzenienie
|
Któraś ostatnio pytała o seksowną koszulkę do karmienia. Proszę bardzo: http://allegro.pl/item628580514_okazja_kols zuka_do_karmienia_alles_4 0_d_e.html
![]()
#1548 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() . Czyzbys przeczuwala chlopca ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Zakorzenienie
|
Hehe! mój men by mnie za to zamordował
![]()
#1550 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pamiętajcie, że te wszystkie ciuszki trzeba wyprać w odpowiednim proszku, a potem wyprasować
![]()
#1553 |
Zadomowienie
|
zartownis ja od początku mam przeczucie na chłopca a jak by się okazało że dziewczynka będzie,to moja szwagierka spodziewa się chłopca więc wszystko sie przyda
![]() ![]()
#1554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() My szykujemy sie tez do kupna suszarki do ubran (nie wiem jak to sie zwie fachowo po polsku ![]() ![]() ![]() Lece pod prysznic choc mi sie nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W weekend zobaczy. Jedziemy do rodziców i moja mama chciała koniecznie zobaczy moje zakupy. Więc będzie widział, że przybyło ![]() Z jednej strony aż mi wstyd, a zdrugiej takie częste kupowanie po kilka ciuszków zamiast od razu całej wyprawki ma swoje dobre strony: po pierwsze: PRZYYYYJEMNE, po drugie- wydatki są rozłożone w czasie, po trzecie - można "łapac okazje". Orientuję się już w cenach, chodzę to tu, to tam, zawsze znajdzie się jakiś fajny dwupak, albo przecena starej kolekcji. Wyprac - oczywiście, ale prasowac nie zamierzam. Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-05-19 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i wiem ze temperatura prania tez jest wazna- ale juz nie pamietam jaka to ma byc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na pewno kupię coś do znoszenia dzidziusia ze schodów, ale jeszcze nie wiem na co zwracać uwagę przy wyborze. Myślałam nad chustą albo "miękkim" nosiełkiem. U mnie też nie słychać, ale mi lekarz powiedział, że nie uda mi się samodzielnie tego usłyszeć, bo mam łożysko na przedniej ścianie macicy i ono tłumi odglosy maluszka. Słychać głównie moje tętno. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nieraz czytam na forach oburzonych rodziców nie mającycch ślubu kościelnego, że ksiądz nie chce dziecka ochrzcic i szczerze szokuje mnie ich zdziwienie. Też mam łożysko na przedniej ścianie - to wiele wyjaśnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Zadomowienie
|
dziewczyny chcialabym sie z wami czyms podzielic....
otoz sasiedzi maja male dziecko (tak okolo 4-5 misiac). no i autentycznie od samego poczatku to dziecko ciagle placze. oczywiscie znecanie i maltretowanie wykluczone. mam wrazenie ze to dziecko placze non stop, o karzdej porze. o 5 mamy pobudke bo tak "wyje" ze umarlego by obudzil. i placze dlugo i ciagle (nawet teraz). przyznam ze czesto mnie to wkurza, szczegolnie gdy mam ogromne bole glowy, wtedy potrzebuje spokoju i chcialbym jak najszybciej usnac.jak slysze ten placz to szczerze wspolczuje rodzicom i wtedy zastanawiam sie czy ja jestem wyrodna matka skoro mnie to tak irytyje?? i czy ja dam sobie rade jak bede miala takie placzace wiecznie dziecko???? kurcze naprawde boje sie ze nie bede miala wystarczajaco cierpliwosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Raczkowanie
|
No ta bwcie się dobrze mamuśki, ja spadam do pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.