|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
My tez w weekend rozmawialismy na temat imion i jak powiedziałam mamie że wybrałam Wiktor to aż miała świeczki w oczach bo to imie jej ulubionego wójka, i powiedziała że wójek będzie dumny bo on ma same wnuczki
![]() ![]() ![]()
#1442 |
Zadomowienie
|
My ostatnio milczymy na ten temat - czekamy kiedy maleństwo się ujawni. To nam zawęzi pole poszukiwań i ułatwi sprawę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | |||||
Rozeznanie
|
Nareszcie go widać, bo to już 6 miesiąc, a do tej pory wszyscy się ze mnie śmiali, gdy mówiłam, że mi brzuch rośnie
![]() My też chcemy Wiktora! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() - niskie ciśnienie nasilone było przesileniem wiosennym i niekorzystną pogodą (chmury, deszcz, ponuro); - pomogło moje codzienne stanie na głowie (ponoć podnosi ciśnienie); - samo się wyrównało w dalszym etapie ciąży ![]() Co do stanu polskich basenów to podzielam Twoją opinię. Moja ginekolożka wręcz zabroniła mi korzystania z publicznych basenów, ale ja nie potrafię żyć bez pływania ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
my dokladnie tak samo. jak tylko dowiedzialam sie o ciazy maz od razu zaczal myslec o imionach, jednak to co mu sie podabalo mi niestety nie i odwrotnie. w sumie tez byla propozycja abym ja wybrala imie dla dziewczynki (bo marze o coreczce) a maz dla synka (on marzy o syeczku) a teraz czekamy az sie malenstwo ujawni to wtedy zacznie sie debata |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny 1 witam wszystkie mausie po weekendzie. Byłam wczoraj na uczelni i zdalam ostatni egzamin!Jescze tylko dokonczyc pisac mgr. i pbrona. a jak tu sie skupic jak dzis od rana mysle tylko o dzisiejszej wizycie u ginka ide na 18... a co do imion męskich to nam sie podoba Tomasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Zadomowienie
|
Nie słyszałam żeby Wiktor był imeniem takim popularnym, przynajmniej w moim otoczeniu nie ma Wiktora ( oprócz wójka ) i ciesze się bardzo
![]()
#1447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja jakaś dziś senna jestem, pomimo tej pięknej pogody za oknem ![]()
![]() |
#1448 | |
Zadomowienie
|
poszłam na zakupy do pobliskiego sklepu i trochę przesadziłam z zakupami. myślałam, że zaraz zemdleje z przedźwigania, i słabo mi się zrobiło. Pewnie dlatego, że porządnego śniadania nie zjadłam z winy pustej lodówki. Poza tym nagle pochmurno się zrobiło, ciśnienie spało i głowa zaczęła boleć.
teraz leżę i dochodzę do siebie. bałagan mam niesamowity, pranie nie rozwieszone, obiadu brak, a ja kompletnie nie mogę się pozbierać ![]() Cytat:
ze staniem na głowie nie będę ryzykować, nawet przemęczać fizycznie się nie mogę, a to też podnosi ciśnienie. mimo, iż przez ostatni tydzień ciśnienie mi się poprawiło, to ja nadal czuję się średnio. budzę się o 11 i bez kawy dnia nie zaczynam. Znowu zaczęłam pić mocne kawy (dwie łyżki rozpuszczalnej), a głowa i tak boli ![]() ale nie ma co narzekać, w ciąży gorsze od niskiego jest za wysokie ciśnienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Zadomowienie
|
U nas samopoczucie to chyba zaraźliwe bo i ja się dzisiaj czuje fatalnie, miałam iść na zakupy ale sobie podarowałam, poczekam na męża i pojedziemy samochodem.
Ja zauważyłam że tak się czuję na zmiane pogody, głowa boli i ciśnienie w dół leci. sorejna za to dzwiganie to ci się bacik należy ![]()
#1450 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
My najpierw poczekalismy az sie dowiemy jaka plec a pozniej wybralismy kilka imion meskich. No i pownego dnia powiedzialo mi sie ze Allanek sie dzisiaj bardzo wiercil i Tz ze wlasnie o to imie mu sie tez podoba najbardziej wiec bediemy miec Allanka ![]() Dzisiaj u nas piekny dzien bylam przymiezyc sukienke do slubu bo to juz nie caly miesiac zostal boje sie jak cholera ![]() ![]()
![]() |
#1451 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzeba dbać o sibie w ciąży ![]() Ja też zauważyłam, że jakikolwiek wysiłek fizyczny podnosi mi ciśnienie, więc zamiast leżeć, od czego czułam się jeszcze gorzej, krzątałam się po domu, powolutku sprzątałam, zaczęłam delikatne ćwiczenia... i poszło w górę. Ale Ciebie nie namawiam do żadnych gwałtownych akcji w takiej formie i przy jakimkolwiek zagrożeniu ![]() Kawy nadal nie lubię i piję z rzadka - właśnie w takie dni, na podciągnięcie ciśnienia - pół capuccino albo latte z syropem dla zabicia smaku kawy ![]() Też uważam, że lepiej niższe niż wyższe, ale uważaj na siebie trochę ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 | |
Zadomowienie
|
U nas piekna pogoda, az sie nic nie chce robic i sprzatam na raty
![]() ![]() Zakupy zrobione, kupilam nowe niebieskie przescieradlo i pies mi ukradl, wyniosl do ogrodka i wybrudzil trawa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Na drugie chce mu dac (TZ ) Dexter ![]() ![]() Co do butelek i smokow to tez chyba kupie z Aventa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1453 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1454 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapomnialam dopisac ![]() ![]() Ps. Co bym sie nie przemeczyla sprzataniem, wiec teraz siedze i zajadam miche lodow Dame blanche z gruszkami z syropu ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-18 o 16:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Zadomowienie
|
Już wiem skąd moje samopoczucie, coś sie u nas chmurzy. Wysłałam męża do sklepu po lody
![]() tery i suzy synek na zdjęciu boski a ślubu się nie bój to piekny dzień i przeżycie niezapomniane ![]()
#1456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wcinam właśnie brzoskwinie w syropie ![]()
![]() |
#1457 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1458 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() głupia byłam, bo na raty mogłam pójść, tym bardziej, że sklep mam po drugiej stronie ulicy. Cytat:
i na pocieszenie powiem Wam, że dziś nie tylko my ciężarne mamy samopoczucie do ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a jeśli chodzi o mame, to ona ma mnóstwo takich pomysłów ![]() ![]() jak dobrze pójdzie to już w tym tygodniu będę miała wózek ![]() ps. oglądacie "brzydule" ? ten serial zaczyna mnie ostatnio denerwować tzn. wkurza mnie ula i ten cały marek Jedyne co pocieszeniem dla mnie jest Violetta i Paulina - śliczna kobieta. Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-05-18 o 17:53 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
Zakorzenienie
|
Mimo deszczu, który pada u nas co jakiś czas, wracałam z pracy na piechotę, oczywiście kawałek przez park. Ale cudnie pachniało! I żaby było słychać
![]() ![]() Obiadek zjedzony, pranie się kończy, teraz czas na robotę przy kompie, a potem prasowanie (staram się teraz prasować na bieżąco. W końcu w piątek muszę nas spakować. Tylko żeby się słoneczniej zrobiło, bo w tej wilgoci wyprany polar wyschnie na "śmierdząco")
#1460 |
Zadomowienie
|
Ja dzis kupilam swieze brzoskwinki, pewnie tez byly gazowane
![]() ![]() Dziewczyny farbujecie wlosy? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-18 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1462 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jeśli chodzi o szampon koloryzujący, to troszkę taki pic na wodę, i kolor złapie jeśli masz naturalne i jaśniejsze od koloru, na który chcesz się farbnąć. ale nie o to pytałaś. nie sądzę, by przy spłukaniu zafarbowało Ci ciało. ja czasami myję włosy w zlewie i nie sprawia mi to większych problemów, więc jak masz wysoki zlew to spróbuj w zlewie. albo poproś tz o asekurację przy wannie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1463 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-19 o 09:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
No to bedziesz miala napewno niemilo z chrzcinami, wspolczuje ![]()
![]() |
#1465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tery i suzy wózek dostajemy w prezencie od znajomych znajomych ![]() Pod koniec tygodnia mój ma po niego pojechać, więc jak tylko będę go miała, przetestuję go, zrobię zdjęcia i podzielę się opinią. Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-05-18 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1467 |
Raczkowanie
|
witam! jestem nowa osba na forum. dzidziusia spodziewamy sie ok.19 pazdziernika 2009. milo poczytac Wasze wypowiedzi.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piję teraz soczek z kiszonej kapusty. Pychota!
![]() |
#1469 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dla mojej pierwszej corki tez kupilam jak każda przezorna matka NUKa 1 i dodatkowo w szpitalnych "paczka" dostalismy drugiego. Niemowlak na początku żywce dławi sie smoczkiem ![]() ![]() ![]() Kobiety ale macie śliczne brzusie ![]() ![]() karamari ja jako maniak fotografii stwierdzam okiem fotografa amatora ze twoja fotka boska, świetne ujęcie ![]() Cytat:
![]() ![]() Foka29 mnie sie podoba Nadia ale jest cos takiego wogole formanie? Orientujecie sie ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-05-18 o 18:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Raczkowanie
|
... z kiszonej kapisty? ja to mam codziennie straszna ochote na sliwki i zawsze mam przy sobie zapas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.