|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Rozeznanie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI
czesc dziewczyny,
chcialam sie z Wami przywitac i zabieram sie za czytanie, tego co stworzylyscie ![]() ![]()
#3482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() sprobuj dać je do dołu, żeby tworzyły taką otoczkę w koło różyczki - myslę, że będzie wtedy lepiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny! ja to strasznie przeżywam ![]() ![]() w końcu moja przyjaciółka za miesiąc miała mieć ślub... a teraz nie wiem jak to będzie ![]() nawet nie mogę jej odwiedzić, bo leży na intensywnej terapii i nie wpuszczają
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
zrobiłam pierwsze zaproszenie
![]() edit. Dołączyłam mniejsza fotke (nr2) - lepiej widać
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2009-05-19 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3486 |
Raczkowanie
|
piękne. Jak zrobiłas tą kokardke?
#3487 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje, kokardke zrobiłam z 3 kawałków wstązki którą pozszywałam igłą i nitką (ale nic nie widać) jestem bardzo zadowolona z efektu: sa takie skromne ale eleganckie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Rozeznanie
|
Śliczniusie
![]() ![]()
#3489 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki, żeby wyszła z tego i mogła stanąć na ślubnym kobiercu tak jak sobie wymarzyła... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczyny, czy Wy macie jakiś plan na oprawę muzyczną w kosciele? (nie chodzi mi tu tylko o ave maria...) jak rozmawiac z organistą zeby nie zagrali Boze Cos Polske na wejscie (ulubione naszego Proboszcza.....) wiele razy bylam przeciez na slubach ale jakos nie przywiazywalam az takiej uwagi do tego jaka pieśń jest w ktorym momencie, a chcialabym to tez dopracować ![]() jest gdzies jakis schemat jaka pieśń fajnie brzmi po kazdej modlitwie?? cos takowego by mi sie przydało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | ||||
Zakorzenienie
|
Nie do końca jestem zadowolona bo od czasu kiedy ja zamawialam to sporo schudłam zwłaszza biodra i talia i okazało sie ze jakies 8-10cm z obwodu musi zniknac i nie mogłam super pomierzyc dopasowac sukni bo pani mnie musiała z tyłu szpilkami przypiac ale firma zrobiła mi tez szelke z której jestem zadowolona bo ładniutko ja zrobili. Z tym chudnieciem jestem w szoku bo nigdy tak szybko tyle nie schudłam a teraz w 3 miesiace ok 6-7kg. Jak weszłam do salonu pani mi odrazu powiedziala tylko na mnie spojrzała o pani suknia bedzie do poprawy duzej bo widze ze pani sporo schudła. Wazylam sie wiedzialam ze schudłam ale nie sadzilam ze az tyle z obwodu.
No to dużego masz Tżcika Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myszka_Maj piekne zaproszenia ale z tymi kokardkami to bedziesz miała troszke pracy ja na swoich normalne wiazałam i to kosztowało mnie niemało wysiłku ale nie masz ich zrobic tak duzo bo 40 a ja muiałam przeszło 100. Ale mimo wszystko zaproszenia superrrrr Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2009-05-19 o 12:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
soll Anelika najlepiej idz na slub do Twojego kosciola, w którym będziesz brała slub. ZObaczysz co organista gra
![]() Ja jeszcze nie wiem jak gra mój organista, ale na pewno na wejście chcę Canon in D. I mnie nie obchodzi ze on mysli cos innego. ![]() Jesli chodzi o utwory w trakcie mszy, to po ostatnim ślubie, wiem ze warto to wczesniej ustalic i wysluchac, bo to co uslyszalam ostatnio mnie przerazilo - totalne disco polo! Szczerze to nie wiem co się gra na mszach ![]() Wolałabym pieśni bez słów, żeby staszne panie się nie wywodziły swoim jękiem. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-05-19 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Przyczajenie
|
Jednego nie potrafię zrozumieć. Przygotowujecie się do sakramentu kościelnego, chodzicie na nauki przedmałżeńskie, a kiedy taka na przykład ania20m (czy jakoś tak) bierze leki wczesno-poronne prawie wszystkie służycie jej "dobrą" radą, jakby to było zupełnie normalne. Może i jesteście przygotowane do tego ślubu pod kątem fryzur, makijaży, kwiatków i sukien, ale napewno nie pod względem duchowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
xemar czasy się zmieniły. kościół tez powinien.
Dzięwczynki znalazłam taki repertuar na oprawe ślubu. http://www.avella.pl/muzyka.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co sadzicie o moim zestawie ślubnym nie mam jeszcze tylko pończoch i majtasów kolczyki zamieszcze pozniej a bransoletke własnie robie. Zreszta kolczyki kiedyś wam pokazywalam ale sie wam nie podobały zmierzyłam je ze suknia i pasuja świetnie. Co myślicie o mojej ślubnej garderobie?? Sukienka nie jest jeszcze dopasowana bo jest speta z tyłu szpilkami no i nie ma dobrej długosci. Znacie jakies dobre sposoby na rozciagniecie butów??troszke mnie piłują.
Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2009-05-19 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Rozeznanie
|
zaaabca podoba mi sie ten makijaz, z bizu - faktycznie jedynie kolczyki i bransoletka.
diya plansze, ktore wkleilas jakos nie bardzo przypadly mi do gustu, ja chcialabym sie obyc bez tego typu rzeczy. Konfetti super pomysl, ale ja mysle nad bankami mydlanymi. ania20m spokojnie, zajscie w ciaze wcale nie jest takie proste. zrob test i wszytsko bedze jasne. trzymam kciuki, zeby bylo po Twojej mysli ![]() dziewczyny kupilam ten etiaxil - posmarowalam sie nim na noc w niedziele i w poniedzielek rano bylo ok, ale ogolilam sobie pachy i na noc w poniedzialek znow sie posmarowalam i przezylam szok. pieklo jak ****** Myslalam, ze po calym dniu podraznienia po goleniu nie bedzie:/ Chyba, ze tak ma byc? tylke, ze dzis mnie bola pachy(szczypia) kasiaher ![]() ![]() ![]() Madzialenka jestes ![]() ![]() u Nas z TZem wszytsko w porzadku, powiedzialabym, ze jest za********, ale to pewnie dlatego, ze do naszego slubu jeszcze troche czasu, wiec nie ma takiej nerwowki jak u wiekszosci w Was. Gucia pewnie, ze bukiecik bedzie pasowal ![]() ![]() ![]() justynka a wybrobuj spalacz tluszczu, on dodatkowo redukuje tkanke tluszczowa, tym bardziej ze cwiczysz. ja nie cwicze ale mniej jem i zdrowiej i lykam te tablety i chudne ![]() ![]() ktosia gratuluje ![]() ![]() ok strippi - modlitwa zalatwiona, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, myszko_maj zaproszenia bardzo mi sie podobaja ![]() ![]() ![]() ![]() no i doczytalam do konca ![]() jade po TZ do pracy ![]()
#3500 |
Wtajemniczenie
|
Każdy ma własne sumienie i inaczej podchodzi do sakramentu. Takie umoralnianie na forum nic raczej nie zwojuje...bez sensu...
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
Kazdy działa według własnego sumienia antykoncepcja i sprawy duchowe, religia to ciezki kaliber rozmow i nikt nikogo nie ma prawa przekonywac do słusznosci jakichkolwiek działań, duchowo kazda z nas przygotowuje sie we własnym sercu takich spraw nie trzeba wyciagac na forum publiczne. Gadamy tu o czym chcemy pasuje nam o kieckach to o nich rozprawiamy to jest luźna rozmowa a ty weszłaś tu zeby nas atakować?? Oceniłaś nas tylko po tym ze gadamy o pierdołach??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
zlotko no bo go nie wolno stosowac po depialcji kochana
![]() ![]() a z Panem xemar nie ma sensu dyskutowac, bo i tak sie nie przetlumaczy, wiec kochane ignorujmy ![]() powiem tylko, ze kurde tego dotyczy watek, czyli dodatkow i przygotowac materialnych, do przygotowan duchowych jest kosciol i wlasna rozmowa z bogiem, ja pitole. normalnie nie skumam takich ludzi nigdy. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-05-19 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
To porozmawiaj o tym ze swoja kobieta a nie atakuj nas bo ci to nic nie da. Ciekawe co powiedzialaby kobieta czytajaca jakies meskie forum tez by pewnie nie była zachwycona ot cała prawda RÓŻNICA PŁCI
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo za życzenia, gratulacje i przemiłe komentarze na n-k. Zamieściłam tam na razie 2 zdjęcia z aparatu teścia, musimy resztę pozbierać od znajomych i rodziny i czekamy jeszcze na fotki od fotografa z pleneru.
Postaram się Wam teraz zrelacjonować ten wielki dzień. Wstałam o 7 rano, bo na 7.30 jechałyśmy z mamą do fryzjera. Zeszło nam tam prawie 2 godzinki, ale cały czas bylam wyluzowana. Po powrocie do domu zjadłam śniadanie, rodzice pojechali jeszcze do spowiedzi i jeszcze coś załatwić, a ja biegalam po domu, żeby trochę ogarnąć cały bałagan. Około 11 przyszła znajoma zrobic trochę dekoracji przed domem. Wtedy trochę zaczęłam się denerwować, bo w domu byl straszny bałagan, ja zostałam sama a jeszcze musiałam się zająć babcią. O godz. 13.00 przyjechała koleżanka robić makijaż mnie, mamie i bratowej. W międzyczasie przyjechała jeszcze rodzinka, więc zrobił się straszny gwar. Przed 15.00 bylyśmy już umalowane, także powoli zaczęłam się ubierać, bo jeszcze przed ślubem miał przyjechać do mnie kamerzysta. W ubieraniu pomagała mi mama, kuzynka i narzeczona kuzyna. Bylo przy tym duzo śmiechu, dużo westchnień "ach" i "och" i generalnie było wesoło. Chłopak mojej kuzynki jak zobaczył mnie w sukni to rzucił "Wiesz Pati, jakby nie to, że za 2 godziny będziesz już mężatką, to bym się jeszcze Tobą zainteresował" ![]() Przeraziło mnie tylko to jak zobaczyłam jak bardzo leje deszcz. Wszyscy próbowali mnie pocieszyć, że powoli się przejaśnia i może faktycznie po jakimś czasie tak było. Kiedy juz się ubrałam, po chwili przyjechał kamerzysta, nagrał kilka ujęć i niedługo potem przyjechał TŻ a zaraz za nim jego rodzice. TŻ stanał jak wryty, stwierdził potem że go zatkało na mój widok ![]() Mieliśmy jeszcze sporo czasu do wyjścia do kościola, także postaliśmy, pośmialiśmy się wszyscy. Błogosławieństwo przeszło spokojnie, bałam się, że mama zacznie płakać a ja wtedy razem z nią, ale nic takiego się nie stało. Tylko teściowie mieli załzawione oczy. Kamerzysta chciał nagrac moment kiedy wsiadamy do samochodu, więc faktycznie do niego wsiedliśmy, odjechaliśmy kawałek i potem wróciliśmy i jeszcze trochę posiedzieliśmy w samochodzie. Kiedy już faktycznie zajechaliśmy pod kościół, deszcz tylko delikatnie kropil, także nawet nie wyciągalismy parasola. Ksiądz wyszedł nas przywitać i poszliśmy do ołtarza. To naprawdę niesamowite uczucie iść tak przez caly kościół, wszyscy na nas patrzą i uśmiechają się. W dalszym ciągu bez stresu. Msza trwała dosyć krótko, w ogóle ksiądz tak szybko skończyl mówić kazanie, że nawet sie nie zdażylam dobrze rozsiąść na krześle. Mówił z sensem i bardzo ladnie i na szczęście krótko, bo trochę już zaczynałam marznąć (mialam tylko bolerko z krótkim rękawkiem). Ksiądz podszedł do nas, serce zaczęło mi szybciej bić, ale poczułam przy tym ogromną radość. Kiedy mówiliśmy słowa przysięgi patrzyliśmy w swoje oczy i mieliśmy wrażenie, ze nikt i nic poza nami w tym momencie nie istnieje. Niesamowite uczucie! Nie mogłam tylko załozyć mężowi obrączki, nie szło jej przepchnąć przez kostkę, w końcu zaczęłam się trochę smiać i tż sam ją poprawił tak dyskretnie. Dużo osób obecnych na slubie mówiło nam, że bardzo ich wzruszyła nasza przysięga, bo bylo widać, ze płynie prosto z serca. Po wyjściu z kościoła z radością stwierdziłam, ze nie pada, także mogliśmy przyjać życzenia od gosci obecnych tylko na ślubie. Po drodze kilka razy byliśmy zatrzymywani, pozbyliśmy się kilku flaszek i czekolad ![]() Na sali znowu życzenia, szampan itd. Po obiedzie poszłam z mamą podpiąć tren (jedną warstwę trzeba było powiązać na 20 tasiemek), koleżanki i kuzynki od razu przybiegly, żeby pomóc, także to też bylo bardzo miłe, że tak same z siebie przyszly z pomocą. Nawet właścicielka sali się zaangażowała ![]() Pierwszy taniec poszedł gladko, trochę się ślizgałam i tylko żałowałam, że nie podkleiłam butów plastrem. Niestety tren okazał się kłopotliwy, bo druga warstwa z koronki i koralików byla tak ciężka, ze odpinała się z haftek i ciągnęła po ziemi. Po jakimś czasie przestałam się tym przejmować. Suknia pod swoim ciężarem zaczęla mi zjeżdżac, także bardzo dobrze, że zabralam z domu ramiączka, wystarczyło je tylko przypiąć i problem z głowy. Wesele generalnie wyszło rewelacyjnie, goscie byli bardzo zadowoleni a my jeszcze bardziej widząc jak wszyscy się bawią. Tylu komplementów na swój temat jeszcze chyba nigdy nie usłyszalam. Fajnie się zlozyło, że mieliśmy kilku zwariowanych gości także na konkursach wszyscy kwiczeli ze śmiechu. Gościom bardzo się podobał wystrój sali i chwalili pomysl z okrąglymi 10-osobowymi stolami. Byli zadowoleni, że w kameralnym gonie mogli spokojnie pogadać. Wesele skończyło się około 5 rano a my i tak położyliśmy się około 7. Następnego dnia mieliśmy zdjęcia w plenerze, pogoda byla przecudna, śmiechu bardzo dużo, aż nasz fotograf stwierdził, że mamy nierowno pod sufitem jak tż zaczal strzelac miny ![]() ![]() Jesli chodzi o prezenty to w większości dostaliśmy kasę, nawet nie spodziewaliśmy się tylu pieniędzy. Z prezentów raczej standardowo - pościel, ręczniki, kieliszki, ale wszystko bardzo ładne i praktyczne. Strasznie się rozpisałam, ale naprawdę trudno strescic tyle emocji w kilku słowach. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | |||||
Zakorzenienie
|
Przyłączam się! Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze!
Cytat:
Ty się nie stresuj, bo pomyślę, że ja też już powinnam. W końcu bierzemy w ten sam dzień ślub... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie będę miała ślubu kościelnego, ale będziemy mieć znajomych, którzy będą grać na flecie i gitarze i jakieś nasze piosenki ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3509 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
![]() http://blog-anuulki.blog.onet.pl/Moj...DA2009-01-24,n Ogólnie one tylko ładnie wygladają, ale są strasznie słodkie, myślę, że o niebo smaczniejsze są te tradycyjne z bitą śmietaną. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez anuulaa Czas edycji: 2009-05-19 o 13:58 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Raczkowanie
|
ktosia86 jak czytam twoją relacje to az mnie w zołądku ścisneło. Ja tez bym juz chciała pisac tu swoją relacje. Widze, że wszytko ci sie udało, a wręcz było cudownie. Życzc ci tylko moge dużo szczęscia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.