|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ... a tak swoja drogą czy ja mam takie zboczenie czy z 70% TZ jak robi fotki to ucina kobieta nogi ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-05-19 o 16:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Wtajemniczenie
|
a ja się właśnie zastanawiam nad sesją zdjęciową profesjonalną jak już brzuszek będę mieć duuuży
![]() ![]() ![]() ![]() co do chrztu i komunii mam nieco inne spojrzenie, uważam że dziecko powinno być ochrzczone i przyjąć komunię świętą, a potem już dopiero sam decydować o bierzmowaniu, ślubie itp. a to dlatego, że znam przypadki, gdzie dorosłe już osoby chciały mieć ślub kościelny a że nie były ochrzczone i komunii nie miały bo rodzice tak zdecydowali, to przed ślubem chrzcili się i komunię przyjmowali, co było dla nich dużym utrudnieniem ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja mam ostatnio faze na "paste z tuńczyka" firmy lisner, po prostu oszalałam na jej punkcie, no i chleb orkiszowy ![]() mimo ciąży nadal staram odżywiać się zdrowo, i lekkostrawnie, czyli żadne schabowe, nic z takich smażonych rzeczy, żadnych ziemniaków, żadnych smażonych kiełbas, słodycze też odrzuciłam... jedynie co to zupki jem, ale też robię takie chudsze ![]() ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1594 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Wtajemniczenie
|
niedługo Dzień Matki, macie już jakies pomysły ?
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Zakorzenienie
|
ano leci
![]() jak to milo ze ktos mnie pamieta ![]() ja coraz bardziej mam przed oczami wizje porodu ![]()
#1598 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby ktoś mi miejsca ustąpił, chociaż brzuszek spory. Raczej krzywo na mnie patrzą jak siedzę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Wtajemniczenie
|
witam mamusie
![]() zjawiam się by powiedziec, ze u nas wszystko w porządku mam pracy mnóstwo (zbliza się sesja )studneci są oburzeni, ze coś od nich wymagam i ze nie bedzie mozliwości we wrześniu na powtórki (bo chyba na porodówce), za niecałe dwa tygdonie egzamin doktorski nr 2 ![]() szef goni z pracą, pracujemy nad zawodami dla dzieciaczków a ja w tym wszystkim zaczynam byc coraz bardziej zmęczona ![]() i kurde nie mam czasu na wizaz - w sumie to nie wiem co to ma znaczyć ![]() ![]() ściskam Was mocno i mam nadzieje, ze znow sie tu niebawem pojawie ![]()
Zadziw świat - pochyli się w pokłonie Zmieniaj los - uskrzydli Cię Zanim czas pokona nas" Edytowane przez katarzinka Czas edycji: 2009-05-19 o 17:27 Powód: bo sie poprzestawiało |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Znaczy się wierzyli i im zależało. ![]() Z mojego doświadczenia wychodzi, że dużo większym problemem jest od zeszłego roku apostazja ![]() Spóźniłam się na stare kościelne przepisy i daruję sobie, bo zbyt dużo by mnie to kosztowało. Różnie, głównie H&M, C&A, czasem trafiają się fajniutkie przeceny w Kiddie albo w 5.10.15. Nic nie udało mi się upolowac w Smyku ani w Cubusie. Drogo tam jak nie wiem co. Kurde, właśnie nie mam... zastanawiam się drugi tydzień i nadal pustka w głowie ![]() Cytat:
Na mnie ludzie patrzą z sympatią - takie mam przynajmniej wrażenie. Jakoś tak cieplej. Od czego to zależy??? Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-05-19 o 17:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1602 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Zadomowienie
|
Miss.hot a o której będziesz w Lublinie? bo ja o 12.00 jadę z mężem do Łęcznej musimy samochód zarejestrować, szkoda że w czwartek nie będziesz to bym była wolna cały dzień i bym dostosowała się do ciebie
![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-05-19 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cywilny o 13, a potem obiad dla 40 osób do godziny 20- najbliższa rodzina i przyjaciele. Można było z każdym pogadac, a później (prawie) całkiem na trzeźwo isc do hotelu i spłodzic małego kosmitę ![]() Na drugi dzień moja mama zrobiła poprawiny w domu - już tylko dla rodziny - też było sympatycznie. Hehehe, nie sądzę. Znam w swoim otoczeniu niegdyś ciężarne dziewczyny i mają skrajnie rózne doświadczenia- a wszystkie wyglądają sympatycznie. Każda zuważyła zmiany w zachowaniu ludzi w stosunku do nich i mówią albo o chamstwie albo o sympatii. Nic pośredniego. No cóż cieszę się, że należę do grupy z powytywnymi obserwacjami. Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-05-19 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 | |
Zadomowienie
|
My wlasnie po obiadku, wypada kuchnie posprzatac, ale tak sie najadlam, ze nie mam sily
![]() Cytat:
![]() Napisane przez Foka29 ![]() Chyba nie znam osoby, której nie drażni płacz dziecka. Dźwięk płaczu dziecka matka natura uczyniła takim wkurzającym, żeby nie można było przejś obok niego obojętnie. Taką mam teorię ![]() Oj nie zgodze sie zupelnie, bo tych co wkurza placz dziecka to je maltretuja, albo wyrzucaja na smietnik ![]() Wkurzc moze placz dziecka sasiadow, ale nie wlasnego ![]() Juz ktos wczesniej pisal, ze dziecko placze jak cos mu jest (jest chore, lub mu niewygodnie), albo po prostu brakuje mu mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1608 |
Zadomowienie
|
Poniewaz jedzenie mi sie jeszcze nie ulozylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Zadomowienie
|
wlasnie wrocilismy z kina, bylismy na filmie anioly i demony- bardzo mi sie podobal, ale nie o tym chcialam pisac. otoz wczesniej czytalam ze moje dziecko (prawie 20tydzien) juz slyszy, a na glosnie dzwieki - wlasnie np. w kinie moze reagowac. no i potwierdza sie-bylo bardzo glosno i czesto dostawalam kopniaczki. jak powiedzialam mezowi ze nasze malenstwo moze byc niespokojne tymi dzwiekami to powiedzial ze juz nigdy (w czasie ciazy) nie pojdziemy na film do kina i zeby wiedzial wczesniej to napewno by mnie tam nie zabral
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tam mogę mieć i białe, choć wiem, że będą tylko na raz i heja do prania, bo albo coś mi na nie spadnie, albo gdzieś usiądę...ogólnie sierota ze mnie ![]() woman ja swojej dzidzi śpiewam kołysanki i dziś zauważyłam, że również zaczęło mnie kopać w trakcie śpiewania. myślisz, że mu się nie podobało? to raczej jest reakcja na bodźce zew. i ja raczej jestem za ich stymulowaniem ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-05-19 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Byłam dziś w C&A ale nic ciekawego nie wpadło mi w ręce. Byłam również w smyku ale rzeczywiście ceny tam mają kosmiczne. A gdzie w Warszawie jest H&M z ciuszkami dziecięcymi?
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
Co do chust: co z tego, że rodzimy jesienią? Przecież chusta świetnie nadaje się również do domu
![]() Jeśli chodzi o obciążenie naszego kręgosłupa - chusta równomiernie rozkłada ciężar dziecka na plecy, ramiona i brzuch, a przez to nasz kręgosłup się nie wykrzywia. Seksowna koszulka do karmienia: a kto powiedział, że nosić się ją będzie od początku i to w szpitalu? Jak już minie jakiś czas, wszystko się ładnie zagoi i będzie można próbować mizianek, to dlaczego nie mogę sprawić sobie takiej koszulki? Jak w ciąży, tak i po nie można zapominać o facecie. Nie będę robić z siebie matki-Polki w koszulinie, której całym światem jest tylko dziecko.
#1613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz to u was mamusie wiekszosc bedzie swietowala swoj polmetek!! ![]() powiem wam ze czas szybko leci!!ja zyje od wizyty do wizyty.....
![]() |
#1614 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A w czwartek wybieramy się właśnie na "Anioły i demony" ![]()
![]() |
#1615 |
Zakorzenienie
|
Dziecko w łonie matki słyszy niskie, basowe dźwięki, stąd reaguje na nagłośnienie w kinie.
Ale mnie głowa ćmi i kręgosłup nap***a. Lepiej zniknę sprzed kompa, bo jest tylko gorzej. Do jutra!
#1616 |
Zadomowienie
|
Miss. hot PW
![]() Jak tak patrze na te wasze zakupy to mnie tak skręca, że już mężowi właśnie zakomunikowałam że trzeba powoli wyprawkę kupować ![]()
#1617 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A dziś słuchajcie moja Gabunia przyłożyła ucho do mojego brzucha i akurat w tym samym momencie Haneczka strzeliła ją w ucho hihi, mówię Wam jaką radochę to sprawiło mojej córeczce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1619 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Najlepiej niech sie wypowie jakas doswiadczona mamusia, czy placz wlasnego dziecka moze wkurzac ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Fajne Gabunia to musi przezywac ![]() ![]() Ps. Za 7 dni widzimy znowu naszego malucha ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-19 o 20:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
W moim przypadku odczucie na dźwięk płaczącego dziecka to właśnie poddenerwowanie. Do tej pory nie chodziło o moje dziecko, więc zarządzałam ewakuację ![]() Nie sądzę, żeby płacz własnego dziecka mniej drażnił - to ta sama częstotliwośc - tylko teraz będzie trzeba działac a nie wiac. ![]() Cytat:
![]() Nie martwiłabym się, że w kinie może byc dziecku jakoś nieprzyjemnie, w końcu ono ma ciszej - izolowane jest powłokami brzusznymi i mięśniami macicy. Cytat:
Cytat:
![]() Co do bycia sexy. Słusznie, nawet nie tyle dla naszych Panów, co dla siebie samej. Jak mam na sobie fajną bieliznę, to czuję się kobieco i pewnie. W byle szmacie już nie jest tak miło - jaka by wygodna nie była. Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-05-19 o 20:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.