|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
o proszę, mój ulubiony temat, NAPROTECHNOLOGIA, czyli mówiąc inaczej, kalendarzyk małżeński płatny
kto to w ogóle wymyślił? i jak można tak ludzi zwodzić za kasę? przecież prowadzenie kalendarzyka to nie problem, w internecie pisze wszystko dokładnie i każdy sobie spokojnie poradziłby, poza tym u lekarza ginekologa, nawet państwowo też można uzyskać takie informacje..po co płacić za to 1500 zł? jeśli ktoś po roku regularnego współżycia nie może zajść w ciążę, to myślę że kalendarzyk małżeński nic tu nie zmieni, pomóc może za to dobry ginekolog, badania i wiara ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
jak widać natura kobieca zaskakuje niesamowicie, i jak kiedyś rozpisałam się juz na temat "nie ma czegoś takiego jak bezpłodna kobieta" po prostu czasem natura robi Nam na złość, ale wiara czyni cuda!
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Mi narazie internetowe kalendarze pokazują między 19 a 22 stycznia, ale poczekam na wizytę u lekarza i już będę trzymała się tej konkretnej daty.
|
|
#3963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka laski
u mnie nic nowego od wczoraj do poludnia w domku siedzialam i sprzatalam troche i zla jestem bo slonce troche swiecilo to pranie na ogrodek wywiesilam a po poludniu zaczelo padac ![]() Cytat:
Kolposkopia jest metodą badania szyjki macicy posiadającą wysoką trafność diagnostyczną. W Polsce istnieje obowiązek weryfikacji za pomocą kolposkopii nieprawidłowych wyników badań cytologicznych. Bez tego badania diagnostyka prawidłowości czy zmian patologicznych szyjki macicy jest po prostu niepełna. Kolposkopia pozwala ocenić stan powierzchni szyjki macicy, dolnej części jej kanału, pochwy oraz sromu. Do pochwy wprowadza się wziernik rozszerzający jej ściany, co powoduje ukazanie się szyjki macicy. Szyjkę bada się za pomocą kolposkopu umożliwiającego uzyskanie trójwymiarowego obrazu w powiększeniu do 50 razy, a posługując się kolpomikroskopem - nawet do 400 razy. Dokonuje się trzykrotnej obserwacji. Pierwszej przed usunięciem wydzieliny pochwowej z szyjki macicy, drugiej po przemyciu 0,9% chlorkiem sodu, trzeciej po przemyciu 3% roztworem kwasu octowego bądź 5% roztworem kwasu mlekowego. wlasnie najbardziej sie ciesze ze nie musze odkladac staranek a nawet wyczytalam na necie ze to badanie tez mozna w ciazy robic ![]() Cytat:
u mnie codziennie pada i jest ok 15 stopni a sluzba zdrowia jednak w pl najlepsza jak dla mnie ![]() Cytat:
dbaj o dzidzie i o siebie milego wieczorku kochane i udanych staranek ![]() Allisanka zabieram jednego dla siebie
|
|||
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
kochane tak was czytam i musze się wypowiedzieć
np czy facet czy kobieta już ma dziecko to jest w 100% zdrowy wcale tak nie musi być,ale moze ,ale to nie wiadomo np kobieta kiedys tam urodziła ,teraz nie moze zjasc to na pewno wina parknera,tylko bierzcie pod uwage,ze kiedys to kiedys,a moze w organizmie sie cos namieszało,a to hormony nie takie albo coś że ktoś juz ma dziecko nie oznacza,ze tej zdrowej plodnosci nie starcił to róznie bywa... trzeba się przebadać oboje najlepiej,ale nie nie mówicie o ty płodna jestes a on na pewno nie,lub na odwrót czas leci zdrowie sie zmienia nigdy nie wiadomo co będzie kiedys...
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, natrafiłam na innych stronach wątki o endometrium, jego prawidłowej grubości, pęcherzykach etc.
Z ciekawości zerknęłam na moje ostatnie wyniki USG i się przeraziłam ![]() Dla szerokości endometrium podawane są normy 8-15mm do owulacji, a potem do 20mm, na moich wynikach w 15dc szerokośc endometrium miałam 5,2mm to masakrycznie mało Fakt tamten okres mi się spóźnił około tygodnia wiec pewnie do owu bylo jeszcze kilka dni ale chyba juz by nie dorosło nawet do minimum.Poczytałam sobie trochę o tym i dowiedzialam sie ze małe endometrium nie pozwala na zagnieżdzenie się zaplodnionego jajeczka :/ wiec nawet jak wszystko się uda to endo przeszkodzi. Może przesadzam ale te moje wyniki troche marne (wprawdze lekarz mówił że usg jest ok ale chyba chodzilo mu tylko o moje narządy rodne..) Dziewczyny a czy Wy macie wyniki swoich badań na endo? Jakie macie wielkości? |
|
|
|
#3966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez o tym słyszałam ze moze to byc problem, wyczytałam ze w odbudowie endometrium pomgają orzechy laskowe i czerwone wino ![]() więc przez jakis czas sie tak kurowałam
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak byłam 30 stycznia na kontroli to moje endo jakoś to było chyba dzień przed owulacją wychodziło 10 mm.
I faktycznie - pomaga czerwone wino i coś jeszcze, ale teraz nie pamiętam co... Jak mi się przypomni to napiszę.
|
|
#3968 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
witam i trzymam kicuki za was!!!!dziekuje dziewczynki za wszytko... oby wszystko bylo dobrz.e.ja wieze ze ebdzie dobrzebuziaczki ![]() |
|
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Patka, Gooha no właśnie też słyszałam że orzechy +czerwone wino pomogą (i jeszcze magnez +B6), więc chyba muszę sobie zwiększyć ich spożycie
![]() ..Noo z czerwonym winem to nie będzie problemu
|
|
|
|
#3970 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
wróciliśmy z mężem z tego szkolenia już w niedzielę w nocy, ale czasu nie miałam, żeby tu zajrzeć. Od jutra nadrabiam zaległości w czytaniu. W dalszym ciągu wysyłam też CV, bo szukam pracy ... I jeszcze ta moje tempka, która jest strasznie niezdecydowana .... Kolorowych snów życzę
|
|
|
|
#3971 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
Tak się wczoraj chwaliłam jaką to piękną pogodę mam i proszę po 16 taka ulewa że nam parę ulic zalało ![]() MIRACLE1706 witaj i będziemy trzymać kciuki Najważniejsze nie tracić nadziei Moja siostra po pierwszym poronieniu starała się zajść ponownie w ciążę przez parę miesięcy i nie udawało się. Dopiero jak trochę odpuścili sobie temat i zaszaleli w wyrku to spłodzili córkę
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png |
|
|
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny napisałam długiego posta ale mi go zjadło
co do naprotechnologii zgadzam się z Allisanką przecież ja też stosuję tę metodę , tylko nie muszę płacić 1500zł bo analize wykresu sama robię a jak nie umiem to lecę do gina ![]() ostatnio czytałam artykuł o tej "metodzie" i aż sie zagotowałam... tak to jest jak się kościół wpier***a do ludzi , wymyślą jakąs dziadowską nazwę i robią zrozpaczonym ludziom z mózgu wodę Paulinaizabela dzięki za wyjaśnienia, troszkę wiecej wiedzy sie przyda zaraz jadę do skarbówki, ale mi się nie chce miłego dnia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki...
Witam nowe straczki i trzymam kciuki za owocne staranki. Ja wczoraj dostał leki clostilbegyt mam go brac od 2 do 6 d.c. wiec od dzis do niedzieli 1 tabletke w czwartek za tydzien ide na kotrol czy cos uroslo itd. i jak cos to pomoze peknac jajeczku Zobaczymy co wyjdzie w tym cyklu, ciesze sie ze nie jestem sama, a kiedys napewno nam sie uda Dzis jade na kontrol wagi, maz smieje sie ze jestem szkieletorkiem
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3974 |
|
Raczkowanie
|
a ja już nie wiem co i jak..
zrobiłam dziś test i co? - i nic.. ![]() od ponad pół roku mam @ zawsze punktualnie i nigdy nie było spóźnienia!!!!!!!! a teraz co? podbrzusze mnie boli, na piersi zaraz taczkę będę musiała sobie kupić bo są tak wielkie(jak nigdy) o godz 23 od 2 tygodni nagle już zasypiam, jakby kto mnie w głowe uderzył i to jest takie pyk!i już spię!.. kiedy powinnam zgłosić sie do gina? by nie było za wcześnie oczywiście, by mógł cokolwiek stwierdzić?heh..
|
#3975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3976 |
|
Raczkowanie
|
Patka a jak to jest właśnie z ta betą? rano trzeba pójść i kiedy wyniki sie otrzymuje? i co one znacza bo kompletnie nie wiem...
|
#3977 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dziekuje dziewczyny za miłe przyjecie w watku trzymam kciuki za wszystkie starajace sie i za te juz zafasolkowane
Edytowane przez MIRACLE1706 Czas edycji: 2009-05-20 o 09:58 |
|
|
|
|
#3978 |
|
Rozeznanie
|
Witam
MIRACLE1706 Witamy i mocno 3mamy ![]() kobra913 kochana głowa do góry ![]() Lisica1 ja mam zespół PCOS i problemy z owulacją i prawdopodobnie pęcherzyki mi rosna tylko france nie pękają a ten zabieg o którym piszesz to insemizacja.Mój lekarz tez mi chce to teraz robić tylko mam inny problem bo nie jestem w Polsce ale będę od 26 lipca do 20 września a on znowu idzie na urlop tak,że wszystko do youyou a ja mam w 5 d.c wynik endometrium 4,3 ![]() A u mnie znowu dzisiaj piękna pogoda to znaczy upał A chumorek u mnie nie zabardzo mam jakiegoś doła od wczoraj chociaż staram sie nie myśleć o dziecku i otym że znowu sie nie udało pomału już się przyzwyczajam do tej sytuacji,że co miesiąc przychodzi @ to jest już normalne tylko jestem załamana bo tutaj nie ma endo-ginekologa,ale nie mogę narzekać bo rodzina mojego męża stara nam się pomóc jak tylko może ![]() Ale narazie czekam do soboty zobacze co mi powie ta znajoma a znam ją troszkę bo byli nawt z mężem na naszym przyjęciu weselnym tutaj we włoszech bo my mielimy w sumie dwa przyjecia Całuję Was mocno |
|
|
|
#3979 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
, po ktorej mialam po 3 miesiacach byc w ciazy i co? rok minal i dalej nic!!!!!
|
|
|
|
|
#3980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3981 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
musze sie komus wyzalic bo nie wytrzymam dzis 37 dc. zrobilam test i oczywiscie 1 krecha okresu brak brzuch nie boli, tylko jajniki tak jak podczas owulki. bylam dzis na badaniach hormonów i wydalam 150 zl. mam nadzieje ze cos sie w koncu wyjasni. wszystkie kolezanki wokol zachodza, nawet jak nie chca a ja ponad rok staran i nic![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki, jak to mówi dra @ nie ma jest nadzieja
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png |
|
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3984 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Byłam wczoraj na tym usg i oczywiście mam pęcherzyki na jajnikach ...tak jak podejrzewałam. Łykam teraz lek PROVERA na wywołanie @, bo nie mam jej od 5.04 i później w 4-6 dc mam zrobić badania FSH, E2, LH, TSH, Testosteron i PRL, dopiero po tym zacznie się leczenie ...więc pewnie sobie poczekam na fasolkę ...bo nawet nie chcę brać pod uwagę, że się nigdy nie doczekam Witaj Miracle, trzymam kciuki, żeby udało się do sierpnia Jeżeli jednak będziesz musiała skorzystać z in vitro, aby 1 próba się udała Dobrze, że masz już synka ...i zaciskam kciuki za rodzeństwo dla niego ![]() Musi się udać w nagrodę za Twoją determinację. ...co do naprotechnologii moje zdanie jest takie same jak Aliisanki i Uli. Jestem osobą wierzącą, ale czasami w swoich naukach Kościół przechodzi sam siebie. Pozdrawiam Was wszystkie, oczywiście zaciskam kciuki ...i spadam kończyć pracę ...te poprawki najgorsze
|
|
|
|
#3985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aliisanka właśnie o to chodzi, że NAPRO to nie jest "kalendarzyk"(a na pewno nie ogranicza się do tego, bo to byłby banał a jakoś ludzie nadal mają problem z zachodzeniem w ciążę), no ale to byś musiala troszkę poczytać i się dowiedzieć nieco więcej m.in. że poza obserwacją robi się (kiedy trzeba) serię badań itd. dr Hilgers, prof Chazan się kłaniają i ogólnie to temat rzeka...a tak poza tym, to nie słyszałam by to było droższe od np. in vitro a na pewno jest mniej inwazyjne. No ale jak mówiłam...temat rzeka a ja nie od uświadamiania jestem ![]() można poczytać np. : http://www.naprotechnology.pl/
Życie Cudem Jest !!! Edytowane przez KBKatarynka Czas edycji: 2009-05-20 o 11:09 |
|
|
|
|
#3986 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuje Wam dziewczyny za info
|
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Byłam wczoraj na tym usg i oczywiście mam pęcherzyki na jajnikach ...tak jak podejrzewałam. Łykam teraz lek PROVERA na wywołanie @, bo nie mam jej od 5.04 i później w 4-6 dc mam zrobić badania FSH, E2, LH, TSH, Testosteron i PRL, dopiero po tym zacznie się leczenie ...więc pewnie sobie poczekam na fasolkę ...bo nawet nie chcę brać pod uwagę, że się nigdy nie doczekam Witaj Miracle, trzymam kciuki, żeby udało się do sierpnia Jeżeli jednak będziesz musiała skorzystać z in vitro, aby 1 próba się udała Dobrze, że masz już synka ...i zaciskam kciuki za rodzeństwo dla niego ![]() Musi się udać w nagrodę za Twoją determinację. ...co do naprotechnologii moje zdanie jest takie same jak Aliisanki i Uli. Jestem osobą wierzącą, ale czasami w swoich naukach Kościół przechodzi sam siebie. Pozdrawiam Was wszystkie, oczywiście zaciskam kciuki ...i spadam kończyć pracę ...te poprawki najgorsze ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2009-05-21 o 10:26 |
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3989 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochane jak Wam dzionek mija,ja nadal bez @.cos mi nie dobrze sie robi i brzuch pobolewa...oby @ nie przylazla
milego dzionka |
|
|
|
#3990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie jest to żadna alternatywa dla in vitro bo in vitro to zupełnie co innego, a to że kościół nie zgadza się z in vitro to już kościoła problem, ja wierzę w Boga, i chodzę do kościoła, ale in vitro to sprawa dla mnie odrębna i moim zdaniem, jeśli ktoś jest po nie udanej inseminacji a chce spróbować in vitro bez wachania powinien spróbować nie patrząc na poglądy kościoła..
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

) a wiec moze kilka slow na ten temat: staramy sie o dziecko juz ponad 5 lat ( po drodze kilkanascie cykli wspomaganych i monitorowanych, 3 inseminacje i prob naturalnych cale krocie) no i dalej w ciazy nie jestem. mam co prawda syna z 1go malzenstwa ale w nowym zwiazku jestem od 7 lat i z cudu nici. Jezeli do konca sierpnia nie uda sie naturalnie to zaplanowalismy ostatni krok czyli in vitro.Modle sie, zeby jednak sie udalo!!!!
do poludnia w domku siedzialam i sprzatalam troche i zla jestem bo slonce troche swiecilo to pranie na ogrodek wywiesilam a po poludniu zaczelo padac 
nie wspominając ile na zewnątrz 38*C
nic tylko nad morze jeździć,ale z kim samej to głupio a mężulek w pracy.

a ten zabieg o którym piszesz to insemizacja.Mój lekarz tez mi chce to teraz robić tylko mam inny problem bo nie jestem w Polsce ale będę od 26 lipca do 20 września a on znowu idzie na urlop tak,że wszystko do