Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-20, 12:51   #3691
kasiaher
Wtajemniczenie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za dobre słowa i modlitwę. muszę wierzyć, że będzie dobrze...
będzie

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
No menu mi się bardzo podoba i jeśli chodzi o pory posiłków to ta pierwsza wersja mi się bardzie podoba. Weź pod uwagę, że 3.30 to już jest późno i na pewno będzie mniej osób, a 4:00 to już chyba za późno. Przecież trzeba dać szanse gościom, żeby zjedli to co będzie na stołach
wiem tylko nasi goście którzy zostaja w hotelu to zalezy od nich ile będą siedziec, a mam jeszcze gości którzy przyjada autokarem jakies 80km i potem wszyscy wsiadaja i jada spowrotem a tz brata było tak że pojechali o 5:30 rano
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 13:03   #3692
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
będzie

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

wiem tylko nasi goście którzy zostaja w hotelu to zalezy od nich ile będą siedziec, a mam jeszcze gości którzy przyjada autokarem jakies 80km i potem wszyscy wsiadaja i jada spowrotem a tz brata było tak że pojechali o 5:30 rano
Oooo! No to jedzonko 4:00 może się sprawdzić!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 13:12   #3693
zlotko855
Rozeznanie

ja do ustalenia godzin mam jeszcze daleko, ale tez mysle, ze cieple danie o 4.00 jest ok, bo goscie ktorzy dluzej beda sie bawic zjedza cos goracego no i goscie, ktorzy wyjezdzaja w droge tez sobie cos dziabna nie sadze, zeby 4.00 byla za pozna godzina w takim razie

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 13:19   #3694
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
dziewczyny moje zaproszenie jak sie wam podobaja
piękne

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny ...jutro na 15 idę
będzie dobrze trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
Dziewczyny no szklk mnie trafi!!!!!dzis jak juz pisalam poszlismy spisywac protokol i co sie okazuje!!!NIEMOZEMY MIEC SLUBU O GODZINIE 13 !!!!!bo swieto i masz jest zwykla o 13 prar jakas ktora miala miec slub o 16 tez niebedzie miala nastepna msza z rozancem o 16,30!!!!Mowie do ksiedza my date juz ponad 3 mc temu i niewyobrazam sobie teraz jak mamy poplacone zaliczki itp....to najwyzej po rozancu na co ksiadz to o 17,15 a ja a to lepiej juz o 17,30 i mamy slub z 13 na 17,30 REWELACJA!!!!!!TERAZ WSZYSTKO ZMIENIAC!!!!!Z NERWOW ZAPOMNIELISMY DAC "CO LASKA"
masakra, szkoda, że tak późno raczyli się zorientować, że trzeba przesunąc godziny ślubów Mam nadzieję, że uda się Wam przestawić wszystko

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
dzieki ze chociaz wy trzymalyscie za nas kciuki...niestety to byla najgorsza niedziela najgorsza klotnia- najbardziej bolesna w naszym dotychczasowym byciu razem teraz nie umiem tyego wszystkiego opisac, ale czulam taki bol w srodku nie spalam ok 48h maialam tyle adrenaliny w sobie ze nie potrzebowalam ani snu ani jedzenia w ciagu doby schudlam prawie 3kg moj tz tez to przezywal wszystko..caly trzas sie z nerwow aaa szkoda slow...wina byla po obu stronach ale ja wreszcie sie dowiedzialam i zrozumialam czego mu brakuje ... nie zycze zadnej z was takiej chwili teraz juz jest okey wracamy do normy i zaczynamy bardziej dbac o nasza milosc i o wszystko...o maly wlos nie stracilibysmy sie nawazajem a oboje wiemy ze zycia bez siebie nie widzimy...
dobrze, że razem chcecie walczyć o swoje szczęscie, kłótnia choć niemiła to oczyści atmosfere, teraz może byc juz tylko lepiej. Głowa do góry

Cytat:
wczoraj pisałam wam o moim ojcu, że zasłabł i trafił do szpitala
dzisiaj są już wyniki ma guza na mózgu- nowotwór złośliwy w poniedziałek będzie miał operację, może uda się go wyciąć, potem chemioterapia
nie wiem co z ślubem...wesela i tak nie robimy tylko przyjęcie...nie wiem co będzie, chyba nie jest mi dane cieszyć się życiem
kochana strasznie mi przykro, ale musicie wierzyć, że będzie ok. Wiem co mówię, bo sama to przechodziłam, brat mojej mamy również zachorował na raka mózgu. Przeszedł dwie operacje, gdyz podczas pierwszej nie wycięto mi wszystkich komórek rakowych. Teraz jednak jest już wszytsko ok, kontrolne badania wykazują, że nie ma żadnych zmian. Wujek czuje się bardzo dobrze i żyje normalnie. Rozumiem wasz strach, ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Walczcie o to by operowali go najlepsi specjaliści, najlepszy szpital. Tylko takim lekarzom można zaufać. Wierzę, że z tatą będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
aaa generalnie jest problem. TZ wzoraj mierzył mase smokingów i garniturów i jest albo są spodnie dobre a marnarka za duza, albo w spodniach sie nie dopina a marynarka jest dobra powienin schudną w pasie to by było super. ale niech on sie zboerze to bedzie cud. choc sam wie, ze pownien. taliowania marynarki nie chce, bo czytałam ze to psuje cały kształt marynarki
te taliowane są teraz bardzo modne, zamiast czytać sprawdzcie jak w takich wygląda, może akurat będzie super
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 13:30   #3695
kasiaher
Wtajemniczenie

zgadzam się taliowane mrynarki świetnie podkreślaja talie u facetów co jest bardzo sexy a do tego jesli facio ma brzuch to ładnie go zakrywa i wydaję się jakby wogóle go nie było. Mój tż taką ma i ma spory brzuch a w tym gajerze nie widac go wogóle
Stary 2009-05-20, 13:36   #3696
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
dobrze, że razem chcecie walczyć o swoje szczęscie, kłótnia choć niemiła to oczyści atmosfere, teraz może byc juz tylko lepiej. Głowa do góry
[quote=moniqac;12386975]
sas - my wiemy, że żyć bez siebie nie potrafilibyśmy, a ta cała nerwówka wokół wesela to tak jak Agatka piszesz - wesele to nasz dzień, oni nie przywiązują do tego aż takiej wagi jak my.
ale bardzo bardzo bardzo współczuję tego dnia, tych niemiłych dni. Ważne to cały czas pamiętać że sie kochacie ponad i pomimo wszystko... i wszystko można przetrwać!
quote]
Cytat:
Rozumiem co czujesz, bo my tez mieliśmy własnie w niedziele najgorszą i najpoważniejszą kłótnię jaka odbyła się miedzy nami. Powoli wszystko wraca do normy, ale ja jakoś nie mogę zapomnieć.
Tak sobie uświadamiam, ze między nami zaczęło sie gorzej układac od momentu zaręczyn...zaczeły sie przygotowania do ślubu, kłopoty, które trzeba rozwiązać, problemy i tak jakoś to wszystko się chrzani...
dzieki dziewczyny slub to jedno a drugie to to ze mamy juz dosyc bycia w londynie...ciesze sie ze to przetrwalismy teraz tylko i az musimy dbac o siebie bardziej

Cytat:
dzisiaj są już wyniki ma guza na mózgu- nowotwór złośliwy w poniedziałek będzie miał operację, może uda się go wyciąć, potem chemioterapia
nie wiem co z ślubem...wesela i tak nie robimy tylko przyjęcie...nie wiem co będzie, chyba nie jest mi dane cieszyć się życiem
bardzo mi przykro...ale nie mozesz myskec o najgorszym..ja wiem jak se czujesz naprawde...mojemu tacie sie nie udalo wygrac z chorobami, ale walczyl a ja wierzylam ze bedzie dobrze , modlilam sie i tato choc nie wygral to zyl dluzej niz przypuszczano itp... musisz wierzyc i nie poddawac sie!!!! ludzie wychodza z takich rzeczy i ja wierze ze twojemu tacie tez sie uda!!3mam kciuki i bede pamietac w modlitwie!!!
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 13:40   #3697
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Stokrotko kochana, trzymaj się ciepło i bądź dobrej mysli. To ważne - dla taty, Ciebie i Waszych bliskich

Dziewczyny, ile nas może ksiądz za półślubek zainkasować? I jaka kwota to już będzie przesada?
Wiecie, że my nie bierzemy w swoich parafiach a protokół spisujemy w parafii u Tż. Czy ksiądz u mnie (jeśli już zapłacimy półślubek u Tż) też może od nas pobrać taka opłatę?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-20, 13:44   #3698
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

stokrotka bardzo mi przykro i pomodle się za Twojego tatę. Wierzę, że wyjdzie z tego, bo bardzo chce żyć i być na Twoim ślubie. Na pewno będzie dobrze.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 13:50   #3699
ania20m
Wtajemniczenie

Kasiaher-widziałam że mnie odwiedziłaś na NK jak ci sie podobają moje loczki??

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 14:00   #3700
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Nie zakleja sie kopert

A ja mam trochę inne pytanie - jak wysyłacie zaproszenia to piszcie adres na tej kopercie zaproszeniowej czy tę zaproszeniową wkładacie do normalnej i na tym adres? Zrozumiał ktoś?
Ja wysyłałam czesc poczta ale każda koperte z zaproszeniem wkladalam w inna na ktorej pisalam adres, jakos nieelegancko było mi ta ładna ślubna koperte adresowac na nich tylko napisałam imie i nazwisko goscia i włozyłam do 2 koperty. Koszt kopert to grosze a mam pewnosc ze te własciwe sie nie ubrudza i beda elegancko wygladac. Moim zdaniem powinno sie uzyc 2 kopert.
Cytat:
ale własnie on nie chce
powiedział, ze ma jedno hasło do wszytskiego (hehe tak samo ja ja) i nie chce mu sie zmieniac pwoiedział,z e zamówi i na pewno dojdzie na czas... oby
To co nie ufa ci?? To jakas wielka tajemnica te jego hasła?? ja znam wszystkie hasła mojego Tż uzywam ich jak mi sa potrzebne np jak czekam na maila z allegro to wchodze na jego poczte i jak jest ten mail to go otwieram, innych oczywiscie nie ruszam bo mu ufam i nie musze mu grzebac. Tż zna moje hasła i nie ma problemu, używamy ich jak nam sa potrzebne ufamy sobie i nie rozumiem jak Tż moze nie chciec ci powiedziec jakie to hasło zwłaszcza ze sam nie kwapi sie do załatwienia sprawy o ktora poprosiłaś.
Cytat:
Bardzo mi przykro z powodu Twojego taty mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Z nowotworow ludzie wychodza obronna reka mam nadzieje ze i tym razem tak bedzie. Trzymaj sie kochana choc wiem jakie to ciezkie w takich momentach.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 14:45   #3701
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Strasznie mi przykro, ale musisz być dzielna!!! Dla siebie i dla taty!!! Wszystko będzie dobrze, zobaczysz Trzymam kciuki!!!

Ślubujemy 01 sierpnia 2009 r. o godz. 18.00
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-20, 14:46   #3702
jaga_2001
Zakorzenienie

Strippi, bardzo mi przykro z powodu malej.

Zaaaabcia, moglabys podeslac mi linka do tej poduszeczki na obraczki, gdzie na zdjeciu jest z koszyczkiem i ksiega? Podobuje mi sie, a idealnie by mi pasowala przez ta "broche"

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

kurcze, same zle nowiny. stokrotko bardzo mi przykro

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 14:50   #3703
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
dobrze ze niezamowilismy zaproszen
Mamy do wyboru albo takie dwa od jednego sprzedawcy
Załącznik 2258565
Załącznik 2258566

albo takie
Załącznik 2258567
Załącznik 2258568
Załącznik 2258569
Załącznik 2258570
Załącznik 2258571

Niechcemy takich samych ze wzgledu na to iz np w jednym domu gdzie bedziemy zapraszac mieszkaja trzy rodziny i dlatego chcemy inne

Ktore wg was ladniejsze?
Riana dla mnie te pierwsze są najładniejsze

nasz ślub 01 sierpnia 2009 r. o godz. 18.00
Stary 2009-05-20, 15:09   #3704
groszek80
Raczkowanie

[quote=SollAngelica;123869 91]ale swietny pomysl! a moge wiedziec ile placicie za wypozyczenie??
ale znajac mojego TZ nie bedzie chcial pożyczac :/
jak na poczatku ja mowilam, ze moze wypozycze sobie suknie, bo szkoda tyyyyle kaski na jeden raz, to nakrzyczał na mnie i powiedział że mam miec nową - bo używana suknia, to tak jakby "używana" panna młoda
przecież można nawet nową suknie wypożyczyć i oddać - ale o tym też nie chciał słyszeć wariat jeden /quote]

SollAngelica płacimy 450 zł za wypożyczenie surdutu w tym jest kamizelka i fular (czy jakoś się tam to nazywa). Musimy tylko dokupić koszulę z załamanym kołnierzykiem (i buty lakierki - już mamy ) Wypożyczamy na 5 dni, więc zdążymy jeszcze zrobić jeszcze sesję u mnie w domu. Także mój TZ jest już ubrany, a ja nie mam nic. Sukienka mi się szyje (za 800 zł z materiałem), butów nie mam, biżuterii nie mam...

A tak poza tym wszystko już mamy załatwione, nauki, poradnia, protokół, USC, musimy tylko dać na zapowiedzi. Aha i wczoraj zamówiliśmy zaroszenia (i oczywiście była scysja z teściami kogo i gdzie zapraszać) Jak słyszę, że trzeba dać zaproszenie na wesele, ale ta osoba i tak nie przyjdzie, to przecież jest totalny bezsens!!! Jakieś chore to myślenie, nie sądzicie??
Myślałam, że stanę obok i wyjdę z siebie!! Robimy imprezę do 60 osób (sala jest akurat na 60 - aby goście nie byli ściśnięci jak sardynki, a zrobiło się nagle 70!!)

ślubujemy 01.08.2009 r. o godz. 18.00
a oto nasze zaproszenia (tylko tekst jest inny )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1450_1.jpg (18,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b1450.jpg (21,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c1450.jpg (19,6 KB, 20 załadowań)
Stary 2009-05-20, 15:31   #3705
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
jaga znalazłam przypadkiem Twoje kolczyki
to nie moje moje wygladaja zupelnie inaczej

Ale nie wiem czy je zaloze, bo byc moze, ze beda zbyt masywne do woalki... zobacze jeszce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolczykim2.jpg (91,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki2.jpg (30,4 KB, 32 załadowań)

AV by jaga_2001

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-20, 16:20   #3706
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
witam

dziewczyny czy jak dajecie zaproszenia, to koperty zaklejacie czy nie??
my dajemy w zaklejonej kopercie
z tego wzgledu ze prawie wszystke wysylamy

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Zaaaabciu - czy Ty je zamawiałas z all? Od Sprzedawcy z Sosnowca? Ja włansie chciałam też te zaproszenia, ale nie wiem jak z jakością papieru, wydruku itp. MOżesz powiedzieć coś wiecej o tych zaproszeniach? .
tak tak zamawialam je na all u pana z Sosnowca
teraz wlasnie zamowilam zawieszki i winietki u niego do kompletu
jesli chodzi o papier to masz 2 do wyboru albo w poziome paski albo w takie mazgaje my wybralismy ten w paski zamiast inicjalow mamy cale imiona + data slubu ... kontakt z nim nie byl zbyt latwy pisalam do niego chyba z 5 wiadomosc i nic .. musialam dzwonic i to z pare razy ... na all pisze ze zamowienie zajmuje 14 dni roboczych ja czekalam miesiac .. ( tlumaczyl sie tym ze maja straszne duzo pracy ) zaproszenia sa solidnie zrobione ... prosto wyciete , w srodku czytleny druk nie bylo zadnego bledu ... ale i tak na wszelki wypadek wzielam 15 pustych wczesniej wysyla Ci wzor Ty akceptujesz i pozniej drukuja wysylasz liste gosci i robia Ci personalizacje .. takze nie musisz wypisywac w sordku jesli nie chcesz ... papier nie jest bardzo sztywny tylko pamietaj ze te zaproszenia przychodza bez kopert ... ja to dopiero zauwazylam jak zamowilam .. ale i tak jestem bardzo zadowolona bo ja dla mnie sa CUDNE

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
drugi komplet (ten z marszczonym materiałem- jest piękny) a do czego ten koszyczek? do sypania kwiatków?
no wiem wlasnie juz zamowilam
koszyk tak .. dla mojej malej druzki ktora bedzie szla przed nami i sypala blatki roz

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 16:28   #3707
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
hej,

zaaabcia zaproszenia sliczne idealnie dopasowane kolorystycznie do sukni

widze ze mmnie rozszyfrowalas
bo ja wszystko robie w odcieniach mojej sukni heheh

Cytat:
jejku tak mi przykro
mam nadzieje ze tato szybko wroci do zdrowia i bedzie przy Tobie w tym waznym dniu

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
piękne
dziekuje

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość

Zaaaabcia, moglabys podeslac mi linka do tej poduszeczki na obraczki, gdzie na zdjeciu jest z koszyczkiem i ksiega? Podobuje mi sie, a idealnie by mi pasowala przez ta "broche"
jasne prosze
http://www.weddingdepot.com/catalog/...oducts_id/3353
tylko ze to amerykanska stronka jak bys miala problemy z przesylka to daj znac

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-05-20, 16:47   #3708
kliwia
Zakorzenienie

jaga kurcze, ale bardzo mi sie podobne wydały hihih
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 16:59   #3709
jaga_2001
Zakorzenienie

Zaaaabcia, dzieki Nom, najpierw bede musiala do nich maila napisac, czy beda mogli wyslac do Pl... Hehe, ja juz te poduszeczke znalazlam na innej stronie i o prawie 3$ tansza, ale w kolorze bialym a nie ivory. A mi ivory by sie przydal... Co ciekawe w kiecy mam niemal identyczna aplikacje jak ta brocha w tej podusi, a jakis czas temu kupilam niemal identyczne kolczyki.

kliwia, to cos slabo sie wydawalo, bo nawet w najmniejszym stopniu podobne nie sa

AV by jaga_2001
Stary 2009-05-20, 17:42   #3710
__Madzia__
Raczkowanie

Czesc
Jeszcze 10 dni zostalo do wielkiego dnia, dzisiaj robilam ostatnie zakupy, musze jeszcze kupic ramki na zdjecia na podziekowania rodzicow i szczegoly obmowic z dowozem gosci, powoli juz sprzatam mieszkanie-dzisiaj okna pomylam-ostatnio cos jestem pelna energi. A tak wszystko juz mam pozalatwiane.W zalaczniku jest moja sukienka.
Pozdrawiam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3758.jpg (145,5 KB, 102 załadowań)
Stary 2009-05-20, 17:50   #3711
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Kasiaher-widziałam że mnie odwiedziłaś na NK jak ci sie podobają moje loczki??
spoko , a jaka planujesz fryzurke?

Cytat:
Napisane przez __Madzia__ Pokaż wiadomość
Czesc
Jeszcze 10 dni zostalo do wielkiego dnia, dzisiaj robilam ostatnie zakupy, musze jeszcze kupic ramki na zdjecia na podziekowania rodzicow i szczegoly obmowic z dowozem gosci, powoli juz sprzatam mieszkanie-dzisiaj okna pomylam-ostatnio cos jestem pelna energi. A tak wszystko juz mam pozalatwiane.W zalaczniku jest moja sukienka.
Pozdrawiam.
śliczna sukienka, sliczna Pm
a jak tam samopoczucie nerwy jujż dopadły?
mi zostały 17 dni tzn. jakies dwa i pół tygodnia a jeszcze tyle rzeczy do załatwienia
Stary 2009-05-20, 18:01   #3712
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zaaaabcia, dzieki Nom, najpierw bede musiala do nich maila napisac, czy beda mogli wyslac do Pl... Hehe, ja juz te poduszeczke znalazlam na innej stronie i o prawie 3$ tansza, ale w kolorze bialym a nie ivory. A mi ivory by sie przydal... Co ciekawe w kiecy mam niemal identyczna aplikacje jak ta brocha w tej podusi, a jakis czas temu kupilam niemal identyczne kolczyki.
no wlasnie napisz do nich czy bede mogli Ci wyslac do Polski
a jak nie to napisz do mnie niech wysla mi a ja odesle Tobie do Polski jesli Ci tak bardzo na niej zalezy

no wlasnie ja tez chce ivory

Cytat:
Czesc
Pozdrawiam.
bardzo ladna wygladasz
bedzie z Ciebie sliczna PM

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-05-20, 18:05   #3713
__Madzia__
Raczkowanie

Stresik juz powoli jest, ale staram sie opanowac.
W ostatnim tygodniu mam dosyc jezdzenia: trzeba soki, alkohol itp, zawiesc na sale, odebrac czesc ciasta, porozdawac po sasiadach i w pracy itp., wystroj sali, powesc balony, odebrac sukienke i welon, zrobic paznokcie.Mam nadzieje, ze nie bedzie niespodzianek.
A jak u Ciebie stresik jest?
Stary 2009-05-20, 18:10   #3714
anuulaa
Wtajemniczenie

Cześć!!
Cytat:
Napisane przez diya1983 Pokaż wiadomość
Agatka, a jakie trezba spełniać warunki by starać się o kredyt? jeszcze się nie orientowałam, ale podobno wkład własny musi być spory... Zastanawiamy się też czy nie lepiej kupić używane i odremontować.
Nie we wszystkich bankach wymagany jest wkład własny

Cytat:
Jeśli chodzi o ten dla młodych małżeństw z dopłatami, to jest wymóg, ze mieszkanie nie może być większe niż 75 m, cena za metr nie moze przekraczać określonego ustawowo wskaźnika w mazowieckich pod warszawą jest to 4300 z groszami. Przez 8 lat państwo płaci za Ciebie odsetki dzięki czemu rata jest prze 8 lat o połowę niższa. Przynajmniej jedna z osób musi mieć umowę na czas nieokreślony, nie można mieć żadnego mieszkania czy domu na własność, nie można posiadac innych kredytów. Okres kredytowania max. 30 lat i tylko w PLN. Oprocentowanie 6,17. My przy dochodach 3500 netto razem mamy zdolność na 260 000 tys. PLN. Tylko co z tego jak mieszkań w takiej cenie za metr nie ma
My żadnego wkładu własnego nie przewidujemy, także nie trzeba go mieć, aczkolwiek dobrze by było przynajmniej wnieść 10 % inwestycji. Też się zastanawiam nad rynkiem wtórnym, bo co z tego że kupimy mieszkanie w stanie surowym, kredytu na wykończenie nikt nam przeciez nie da.
Oo, a ja myślałam, że obie osoby muszą mieć umowę na czas nieokreślony, tu mnie pocieszyłaś, bo po ślubię dopiero zacznę jakąś pracę i na pewno jeszcze sporo czasu minie, aż dostanę umowę na czas nieokreślony, a chcemy się starać o kredyt. My tak już na 99% zdecydowaliśmy, że kupimy mieszkanie z rynku wtórnego, bo nowe są strasznie drogie i słabo wykończone i nie będziemy mieć więcej kaski na wykończenie + umeblowanie.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
A ja po raz kolejny zmieniłam pomysł na suknię ślubną biłam się kilka dni z myślami i w końcu wczoraj się zdecydowałam. Zamiast szyć od początku nową suknię, postanowiłam przerobić tą z chin. Spotkałam się z krawcową i powiedziała, że da się przerobić tak jak chcę.
Wow, Ty szalona jesteś hehe a ja myślałam, że tą drugą już dawno zaczęłaś szyć. Ciekawe jak będzie wyglądać Twój nowy projekt:P

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
dzieki ze chociaz wy trzymalyscie za nas kciuki...niestety to byla najgorsza niedziela najgorsza klotnia- najbardziej bolesna w naszym dotychczasowym byciu razem teraz nie umiem tyego wszystkiego opisac, ale czulam taki bol w srodku nie spalam ok 48h maialam tyle adrenaliny w sobie ze nie potrzebowalam ani snu ani jedzenia w ciagu doby schudlam prawie 3kg moj tz tez to przezywal wszystko..caly trzas sie z nerwow aaa szkoda slow...wina byla po obu stronach ale ja wreszcie sie dowiedzialam i zrozumialam czego mu brakuje ... nie zycze zadnej z was takiej chwili teraz juz jest okey wracamy do normy i zaczynamy bardziej dbac o nasza milosc i o wszystko...o maly wlos nie stracilibysmy sie nawazajem a oboje wiemy ze zycia bez siebie nie widzimy...
Cieszę się, że już się pogodziliście. Ten Londyn Wam nie sprzyja, chyba za dużo stresu co??

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość

A ja mam trochę inne pytanie - jak wysyłacie zaproszenia to piszcie adres na tej kopercie zaproszeniowej czy tę zaproszeniową wkładacie do normalnej i na tym adres? Zrozumiał ktoś?
My nie sklejaliśmy.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
madzialenka jaki ten Twój Tż dziwny - zmiana hasła 3 minuty a jaka niezależność przy tym dla Ciebie.
Ja znam hasła mogego tż do wszytskiego on zna moje - i nie wykorzystuje tego bo sobie ufamy przecież.
allegro tez mamy wspólne.
My mamy osobne konta na all, bo czasami kupujemy sobie prezenty A co do haseł, to ja znam TŻta, ale on moich nie, bo praktycznie wszędzie mam te same i nie chcę, żeby podczytywał wizaż (chociaż zapewnia mnie, że chce mieć niespodziankę jak będę wyglądała w dniu ślubu), ani na maila, bo tam też są jakieś moje zdjęcia sukni i innych pierdółek. Ale ufamy sobie, on nie zna moich haseł tylko dlatego, żeby nie psuć niespodzianek. Po ślubie może sobei czytac hehe.

Cytat:
Bardzo ale to bardzo mi przykro, naprawdę współczuję, ale na pewno jest jeszcze nadzieja, że Twój tato wyjdzie z tego cały i zdrowy. Wbrew pozorom w Polsce mamy dobrych lekarzy specjalistów i wierzę, że wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
zgadzam się taliowane mrynarki świetnie podkreślaja talie u facetów co jest bardzo sexy a do tego jesli facio ma brzuch to ładnie go zakrywa i wydaję się jakby wogóle go nie było. Mój tż taką ma i ma spory brzuch a w tym gajerze nie widac go wogóle
Mój TŻ musi koniecznie mieć taliowaną marynarkę. Nie podobają nam się te klasyczne, wg mnie są staromodne.

Cytat:
Ale nie wiem czy je zaloze, bo byc moze, ze beda zbyt masywne do woalki... zobacze jeszce
No coś Ty? szkoda by była, bo one są takie śliczne. A czemu mają nie pasować??

Cytat:
Czesc
Pozdrawiam.
Oo to pewnie masz mały stresik. Zazdroszczę (pozytywnie), że to już tak mało czasu zostało Suknia bardzo ładna

Zastanawiam się, które paznokcie są ładniejsze..pomóżcie, bo trudno mi się zdecydować. Co do cyrkoni to zdecyduję się chyba na palcu serdecznym, gdzie będzie obrączka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0166860741.jpg (31,0 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg french_szpic2.jpg (33,4 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez anuulaa
Czas edycji: 2009-05-20 o 18:13
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 18:16   #3715
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, które paznokcie są ładniejsze..pomóżcie, bo trudno mi się zdecydować. Co do cyrkoni to zdecyduję się chyba na palcu serdecznym, gdzie będzie obrączka.
mi bardziej podobaja sie 2
sliczne sa

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-05-20, 18:21   #3716
zlotko855
Rozeznanie

groszek sliczniutkie zaproszona

Riana tez mysle, ze te pierwsze beda ok

_Madzia_ to juz niedlugo swietna suknia, bedzie z Ciebie sliczna PM

zaaabcia no to mam Cie dobrze, dobrze, o to chodzi wlasnie

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 19:41   #3717
anuulaa
Wtajemniczenie

Chyba wizaż coś szwankuje...nie mogłam połączyć się ze stroną:/
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 19:45   #3718
kasiaher
Wtajemniczenie

ja wiem czy się stresuje
bardziej mnie to wszystko wkurza cały czas cos komus nie pasi

własnie pokłóciłam sie z tż i powiem wam leje na to , stwierdziałam że dosyc moich nerwów i się nie będe denerwować
Stary 2009-05-20, 20:19   #3719
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
Sukienka mi się szyje (za 800 zł z materiałem), butów nie mam, biżuterii nie mam...
Jak słyszę, że trzeba dać zaproszenie na wesele, ale ta osoba i tak nie przyjdzie, to przecież jest totalny bezsens!!! Jakieś chore to myślenie, nie sądzicie??
Myślałam, że stanę obok i wyjdę z siebie!! Robimy imprezę do 60 osób (sala jest akurat na 60 - aby goście nie byli ściśnięci jak sardynki, a zrobiło się nagle 70!!)

a oto nasze zaproszenia (tylko tekst jest inny )

poka poka kiecke
a powiedz mi - zaproszenia już masz w rączce? też sie nad nimi zastanawiałam... powiedz co o nich myślisz
ja to sie nie moge wcale zdecydowac na zaproszenia.... najpierw mówie: kupie te co ma zaaabcia, bo też mi wpadły w oko... teraz chce wiedzieć jak te wyglądają.... niech mnie ktoś trzyma
Cytat:
to nie moje moje wygladaja zupelnie inaczej

umarłam..... boooooooooooooooooooooooo ooskie kolczyki!!! powiedz skąd takie moge wziąć?!!!!!!!!!!!!! jeju.... cudne są!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Czesc
Pozdrawiam.
10 dni???!!! o kurczaczek suknia suuuuuuuppperrr i super wyglądasz!!!

Cytat:
Hehe, ja juz te poduszeczke znalazlam na innej stronie i o prawie 3$ tansza, ale w kolorze bialym a nie ivory.
a ta stronka z tym koszyczkiem to gdzieś w Polsce? też by mi się taki koszyczek przydał - nawet o tym nie pomyślałam wcześniej! tylko ja właśnie chce wersję białą.

[quote=kasiaher;12393264]

własnie pokłóciłam sie z tż i powiem wam leje na to , stwierdziałam że dosyc moich nerwów i się nie będe denerwować[/quote]

i słusznie!!!! bo to pierwszy czy ostatni raz.... (odpukać) .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 20:22   #3720
diya1983
Zadomowienie

mam nadzieje ze u Was lepiej, mnie sie wszysto w zyciu wali, w rodzien tez, a na dodatek szukam wsparcia u TZ a tu nie ma co - klotnie o byle co, nie wiem czy na wszystkich tak sluby wplywaja, odechcialo m sie wszystkiego
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości