|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Dzięki dziewczyny.
Ja cały czas leżę, wstaje tylko do wc, ale ide z takim strachem... Na szczęście nic nie leci, tylko podczas podcierania na papierze jest brązowo... Ale na szczęście to nie jest krew... Myślę pozytywnie, staram się czymś zająć... to oglądam tv, zaraz będę dalej czytała książkę którą wczoraj zaczełam...
|
|
#4022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja mam postanowienie OD 21.05.2009 przestaje palic i nie wkładam do ust żadnego alkocholu.....koniec i mam nadzieje ze wytrzymam w postanowieniu...
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie ma mnie na liście, bo chyba dra przegapiła mój post, żeby mnie wpisać. Później wyślę jej wiadomość na pw z danymi. To już długo czekasz na maleństwo i mam nadzieję, że się w końcu doczekasz |
|
|
|
|
#4024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja natomiast cały czas myśle pozytywnie o Tobie , trzymam kciuki i modlę się za Twojego Okruszka aby był silny trzeba być dobrej myśli ... będzie dobrze przyjechałam z Częstochowy , teraz biore się za obiad, tylko dziewczyny tak mi słabo, duszno że z ledwością się poruszam...chyba trawy dziś nie skoszę
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4026 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
musze z siebie wywalić wczoraj jak byłam na kawce u kumpeli fajnie było wyrwałam się,ale i zdołowałam,bo zaczeła mi wymieniać kto jest w ciąży eh po co mi to gada... za bardzo mnie to nie ruszyło,ale jednak coś tak,bo znam te osoby z widzenia i szkoda słow i takie mogą mieć dzieci ,a ja czym se tak zasłużylam,ze nie mogę mieć,a one hop siu i już...jedna,jakby to powiedzieć taka latawica ciąża druga malolata nie ma 18 lat ciaza trzecia ma juz 3 dzieci ,ale ma je gzdies babcia sie zajmuje,a ona lata teraz w 4 ciazy,a miała zakaz,bo powiedzili jej,ze jeszcze jedno dziecko urodzi zabiorą wszystkie dzieci,bo babcia też finansowo dobrze,ze stoi aby pomoc eh i co takie osoby zasługuja.... kurcze nigdy przenigdy nie zrozumiem,smutno raczej mi nie jest ale jestem wściekła,ze tak nie odpowiedzialne kobiety mają,a ja pragne i nie mam a w dodatku pija,pala i nie dbają o siebie... eh sorki musiałam się wygadać Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Patka - domyslam sie jak sie czujesz! Ale tym razem musi sie udac! Dobrze, ze krwawienie ustapilo. A co bylo jego przyczyna? Powiedzial cos lekarz? Mysl pozytywnie. Musi sie udac!!! Bedzie wszystko dobrze z dzidzia! Trzymam bardzo mocno kciuki!!!!!!
|
|
|
|
#4028 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam Was
![]() Jeszcze sie nie udzielałam na tym wątku, ale może najwyższa pora Na poczatek powiem tylko tyle, że od 5 cykli staram sie zajsc w ciaze i narazie nic Ehhhh.... Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny dobrze radza, odpoczywaj i nie denerwuj sie o ile to możliwe. Głęgoko wierzę, że wszystko bedzie ok. A który to tc?Cytat:
|
||
|
|
|
#4029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kurka Ula coś z tym powietrzem dzisiaj jest chyba nie tak, bo mnie też jakoś ciężko się oddycha i przez to chyba taka rozdrażniona i bez humoru jestem. Dra gdzie się wygadasz jak nie tu, ale trzymaj się na ciebie też przyjdzie pora i ani się obejrzysz a będziesz tulić swoje dziecię ![]() Kobra trzymam kciuki zwłaszcza za papierosy, ja rzuciłam 4 lata temu po 4 latach palenia, nie było łatwo, ale najgorzej też nie. Dasz sobie radę
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png |
|
|
|
|
#4030 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wcale mnie nie dziwią twoje odczucia, też takie mam wczoraj sie dowiedziałam że na mojej wsi skąd sie wyprowadziłam chodzi 16letnia dziewczyna w ciąży, niby jeszcze nie oficjalnie, bo to sie rozeszło pocztą pantoflową , ale jak sie dowiedziałam to zdenerwowałam sie że taka pyskata to moze a ja nie Cytat:
......................... ........... a mnie brzuszek boli ...@ przyłazi wielkimi krokami
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jesteście kochane!!! Aż mi łezki w oczach się zakręciły, że praktycznie jesteśmy sobie obce, znamy się tylko poprzez łącza internetowe a tak jesteście ze mną
U mnie to jest dopiero 5t 1d, a czym to było spowodowane to nie wiadomo... Ale ja generalnie jak byłam w domu, to dużo leżałam i było ok, a wczoraj była 12 h w pracy i w dodatku mialam dzień taki średni, co chwila gdzieś latalam, coś załatwiałam... I może wszystko się zebrało do kupy... Mam nadzieję, że juz będzie coraz lepiej. A leki oczywiście mam: duphaston, luteina dowcipnie, acard i kwas foliowy.
|
|
#4032 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chesz dopisac sie do listy prosze o pw Cytat:
Cytat:
pytanie bez odpowiedzi dlaczego tacy maja a my nie ja wierze,ze kazda z nas sie doczeka ![]() ale tamte tak hop siu ja tez bym tak chciała,a my musimy taka daleka droge przejsc nie ma i nigdy nie będzie sprrawiedliwości na tym świecie Cytat:
![]() bo nikt tak nie zrozumie jak my ![]() i wypoczywaj wypoczywaj będzie dobrze tym razem
|
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
ale tu cisza dzisiaj,
piekna pogoda to pewnie wszystkie się opalacie na zewnątrz ![]() a ja biedna z pracy do pracy. Dzisiaj rano złamałam moje zasady, nie wytrzymałam i zrobiłam test. Tyle testów nakupiłam ze stwierdziłam ze nie chce sia ciagle zastanawiac i rozmyslać czy sie udało czy nie. Oczywiście 1 kreska ![]() z jednej strony to dobrze bo gorący okres mnie czeka. Koniec studiów, obrona pracy. .... ale z drugiej troche żal, bo wiem że owulacja była i wiem ze nie moglismy jej ominąć ![]() i cos tu musi byc nie tak ale co?? nawet nie mam siły, pieniędzy, ani czasu chodzic w tej chwili po lekarzach ![]() Lepiej nie rozmyslac za duzo. Póki @ nie ma to dalej jestem nie dokonca pewna
|
#4034 |
|
Raczkowanie
|
Patka trzymajcie się! Mocno trzymam za Was kciuki
gooha3 wiem co to znaczy, takie czekanie i niepewność. Niestety nie da się tego przeskoczyć, prawie każda z nas to przechodzi. Mam nadzieję, że nie doczekasz się @, a na test nie ma co liczyć. Bądźmy dobrej myśli ula i dra ja też mam podobne odczucia czasem... tzn nikomu nie żałuję, ani źle nie życzę, ale zastanawiam się, jak ten świat jest dziwnie ułożony... No ale nikt nie wie co mu pisane, jak już kiedyś wspominałam... Musimy czekać na swoją kolej, oby przyszła jak najszybciej kobra trzymam kciuki za postanowienia ![]() Miłego wieczoru dziewczynki
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie smutaj się ... jeszcze nie wszystko stracone trzymam kciuki żeby @ nie przyszła a test okazał się pozytywny ja miałam gości i siedziałam z nimi i cały czas ziewałam zaraz idę się położyć na chwileczkę, brzuszek pobolewa a ja na zmianę raz mam myśli ze lipa a raz myślę "kurczę ...a może teraz , tak dziwnie się czuję?" oj czuję , że chyba znowu wyleję morze łez
|
|
|
|
#4036 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
pisałam wcześniej ze bylam na badaniach hormonow, no i wlasnie dzis dostalam wyniki. okazalo sie ze mam niedoczynnosc tarczycy wynik 5,9 ![]() prolaktyna tez dosc mocno podwyzszona. no i w dodatku jeszcze cukier - gorna granica czas najwyzszy sie za siebie wziac. jutro ide do gina i do zwyklego lekarza, moze da skierowanie do endikrynologa. w zwiazku z tym mam pytanie czy ktoras z was tez leczy sie na tarczyce?? i jaki to ma wpływ na zajscie w ciaze??
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
doskonale znam to uczucie.Tez dzisiaj spac nie mogłam ostatnio co dzien budze sie bez budzika dosłownie o 6:30 ![]() i odziwo nawet jestem pełna energii i wiecej robie teraz jak wracam po pracy niz jak nie pracowałam ![]() Dzisiaj mam dostać @, test zrobiłam z porannego moczu, tylko dlatego ze nie czuje sie jak na @ (i mam zapas testów i zrobiłam dlatego tez zeby sobie moją urojoną ciąże zlikwidowac z głowy ![]() Brzuch mnie bolał jak na @ 2 tygodnie temu a po tym nic. musze sie wziąśc do roboty a nie myśleć o głupotach. Będzie co ma być. Badania jakies porobie dopiero po obronie bo nie mam na to teraz czasu..
|
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() robiac test i widzac jednak reseke zalamujemy sie to normalne,wiecej testów nie rób,bo coraz gorzej będziesz to przechodzisz,wiem co mówie,bo sama zachłannie robiłam,a teraz dałam na luz i mówie ci jest lepiej,oszczedzam przy okazji kase na testach ![]() Cytat:
![]() ale i mys sie doczekamy i my będziemy super mamusiami ![]() i uciekam z tż idziemy na rowerki
|
|
#4039 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to całkiem szybko im poszło, Malinka ma chyba z 30 lat jak w nicku ![]() trzymam---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
||
|
|
|
#4040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nastepny test robie za tydzien :P jak bedzie botrzeba, ale pewnie nie . -------------------------------------------------------------------------------- Patuś biedactwo tylko Ty sie nie zamartwiaj, wiem że łatwo mówić, ale to najgorsza rzecz ja teraz mozesz robić. Na pewno bedzie dobrze. MUSI BYĆ !!!!!!
|
|
#4041 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Śledzę regularnie Wasze "losy" już od jakiegoś czasu. My z mężem staramy się o dziecko 8 miesiąc. Niestety w styczniu poroniłam i choć nie trzeba było przeprowadzać zabiegu mój organizm zwariował. Cykle miałam albo 14 dniowe albo 40 dniowe. Dopiero w ubiegłym cyklu miałam 1 owulację - oczywiście po niej przyszła @. Postanowiłam sie odezwać bo kto mnie lepiej zrozumie jak nie WY!! Mój mąż już ze mną nie wytrzymuję bo wpędzam sie w doły. Moja szwagierka jest w ciąży, gdybym nie poroniła rodziłybyśmy mniej więcej w tym samym czasie więc bardzo przeżywam każdy kontakt z nią, jej każdą planową wizytę u lekarza, przygotowywania do porodu, przygotowywanie wyprawki, pokoju - za każdym razem myślę że ja też miałam to wszystko przeżywać a za 3 miesiące miał się pojawić mój wymarzony szkrab.Narazie postanowiliśmy z lekarzem, że próbujemy bez żadnych wspomagaczy ale jak tak dalej będzie to najpóźniej po wakacjach trzeba będzie pomyśleć pomocy farmaceutycznej. W przyszłym tygodniu będę miała dni płodne wiec postanowiliśmy zmienić otoczenie i wyjeżdżamy na weekend - może to coś pomoże ![]() Dziewczyny, za wszystkie mocno trzymam kciuki!!! Trochę sie rozpisalam - przepraszam. Całusy! |
|
|
|
#4042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#4043 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane wyspałam się troszeczkę , jestem już po prysznicu i idę dalej spać.
miłej nocki ... dobranoc
|
|
|
#4044 |
|
Rozeznanie
|
Patuś, nic się nie martw. Na pewno bedzie dobrze
U mnie z Tżem fatalnie. Wrzeszczał dzis na mnie jak wariat i mnie szarpał. A poszło o to, że jestem jego zdaniem egoistka bo godzinke pod wieczór chciałam pocwiczyc, porozciagac sie i wmasowywac balsamy na rozstepy. Zamiast latac wokół niego. Jego zdaniem tylko kobieta skupiona na sobie dba o swoja kondycje w ciazy i o skóre. Szydził - dla kogo chce tak dobrze wygladac. On zupełnie nie rozumie, ze dla dobra dziecka i przebiegu porodu powinnam cwiczyc, zdrowo sie odzywiac i przede wszystkim miec spokoj, ktorego nie mam... |
|
|
|
#4045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ni wolno kobiety szarpać,a kobiety w ciązy tymbardziej... ty chesz dobrze wyglądać,jak on moze mówić,że masz koło niego latać,a dobrze chesz wyglądac dla siebie i dla niego to normalne u kobiety,nie rozumiem jego zachowania bardzo źle sie zachował...
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
hejka kochane
Nadrobiłam wątki ale jakis smutek i depresje z nich wieją.. U mnie tez jakoś nijako, @ się skończyła, staranka się zaczęły ale jakoś dołuję się że na pewno się nie uda :/No ale nic, główki do góry!!! zaczyna sie robic ciepło, trzeba pomysleć o jakis wakacjach z TŻ-tami to i przytulanki będą owocniejsze, zrelaksujemy się, odpoczniemy, odstresujemy i będzie lepiej Patka jak u Ciebie? trzymam gorąco kciuki aby wszystko było dobrze! Odpoczywaj i nie zamartwiaj się, musi być dobrze. Lenka - jak to szarpał?? To jest niedpuszczalne!! nie pozwól sie tak traktować, skoro teraz tak się okropnie zachowuje to co będzie poźniej ![]() Ula - a może jeszcze jest szansa? ![]() Gooha - trzymam kciuki aby jednak był drugi test i to z II ![]() Ściskam Was mocno i kolorowych snów!
|
|
|
|
#4047 |
|
BAN stały
|
lenka wlasnie nie rozumiem jak to szarpal....kiedys mialam faceta ktory tez mnie zle traktowal...a doklladnie mowiac bil mnie a ja durna plaklam i lecialam do nigdy nie zapomne jak mnie straszyl ze mnie zabije
w koncu doszlo to tego ze przy jakies tam klotni zamknelam sie w kiblu ze strachu on otworzyl drzwi i zaczal walic moja glowa o brzek wanny krzyczac ja cie ****o zabije....jak w koncu udalal ze stacilam przytomnosc kopnal mnie w glowe i splunal na mnie na nastepny dzien jak spalam na sofie sciagnal mnie z lozka za nogi i zaczal ciagac po podlodze uderzajac moja glowa po scianach....jezu koszmar,,,,,,tylko czekalam az pojdzie do pracy...jak tylko wyszedl spakowalam wszystko co moje zabralam psa i ucieklam do rodzicow,,,,nawet nie chce tego wspominac....teraz mam kochanego faceta ktory jest w stanie dla mnie zrobic wszytstko owszem poklocimy sie czasem ale nigdy nie dochodzi to tego co przezylam,,,,w najgorszym wypadku cos tam powie troszke glosniej....ale i tak za 5 jestem jestem jego kochanie i skarb takze lenka...wiem jestes w ciazy bedziecie miec bobaska ale kochanie zastanow sie czy chcesz zyc tak jak kiedys PAMIETAJ ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ---------- Pamietaj facet jak raz odwazy sie uderzyc kobiete to pozniej juz bedzie sie to tylko powtarzalo i za kazdym razem bedzie mu coraz latwiej i bedzie uzywal coraz wiecej sily |
|
|
|
#4048 |
|
Rozeznanie
|
złapał mnie za ramię i potrząsał. I wrzeszczał.
To nie jest mój pierwszy związek z przemocą - kiedyś byłam zareczona z damskim bokserem. Ale myslałam ze ten facet jest rozsadny. Jak jeszcze raz mnie tknie to odejde. Wychowam sobie dziecko sama |
|
|
|
#4049 |
|
Zadomowienie
|
![]() Nie wyobrażam sobie, że mężczyzna, który twierdzi, że kocha może stosować przemoc fizyczną i psychiczną(wyśmiewanie).. . ja wiem, ze kobiety myślą, że facet się zmieni, ale ja osobiście w to nie wierzę! Jak raz podniósł rękę (na kobietę, która nosi jego dziecko ) to może byc juz tylko coraz gorzej! nie chcę Cię straszyć, ale jak teraz nie zrobisz z takim zachowaniem porządku, to będzie sie to powtarzać... Gdyby mnie mój M chociaż palcem dotknął, to jego rzeczy znalałyby się za oknem, a on sam za drzwiami! I dobrze wiem, ze on zrobiłby to samo gdybym ja tak postępowała.... No szok!!!
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem wstrzaśnięta zachowaniem Twojego Tz, nie mnie go oceniać i mówić Ci co masz robić , ale wiem że jak facet raz uderzy ( a zaczyna się to od szarpania) to nigdy się to nie skończy.moja kolezanka jest w takim toksycznym zwiazku, mają 4-ro letnia córeczkę a ona dalej z nim jest "dla dobra dziecka" . tylko żeto dziecko coraz wiecej widzi i rozumie i zaczyna sie bać proszę nie daj sie tak traktować , teraz musisz pamiętać że nosisz dziecko pod serduchem i ono jest najważniejsze , a zachowania Twojego faceta oznacza że chyba nie zabardzo Cię szanuje ,nawet jak ma jakieś kłopoty w pracy to nie jest usprawiedliwiony będę trzymać kciuki żebyś podjęła właściwą decyzję i uważaj na siebie ......................... .... a ja wstałam oczywiście przed 7 rano , jakoś znowu nie mogę spać, dziś mam 34dc a temp 37stC sama nie wiem co sie dzieje , coraz większą mam nadzieję że to ciażaw poprzednich cyklach to w 33dc temp już zawsze opadała , a teraz utrzymuje sie na poziomie 36.9-37.0 ![]() powinnam zrobić test , ale sie boję , więc poczekam do poniedziałku. piersi bolą jak jasna cholera a brzuszek raz jak na @ a raz tylko muli dziewczyny a jaki jest śluz w ciaży? pamięta któraś ? bo ja mam mleczny i lepki dzis robimy u siebie parapetówę, bo mieszkamy już ponad pół roku w naszym domku a jeszcze nie był oblewany, mam zamiar grila zrobić, tylko że bedę miała 25 osób ( mąż ma 3 siostry i brata i każdy ma już rodzinkę) ale sie rozpisałam ...miłego dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

Zadzwoniłam jeszcze raz do gina i on akurat miał dużur w szpitalu, kazał mi natychmiast przyjechać, zrobił usg i na szczęście jest moja fasolka ma 6 mm, krwawienie ustało, mam tylko brązowe plamienia. Od razu zwolnienie lekarskie i bezwzględny nakaz leżenia. Biorę te leki co brałam i mi pozostaje tylko leżeć i się modlić.
Będzie wszystko o.k mocno wierzę i 3mam mocno
i będę pamiętać o Was w modlitwie 

,a ja czym se tak zasłużylam,ze nie mogę mieć,a one hop siu i już...

Na poczatek powiem tylko tyle, że od 5 cykli staram sie zajsc w ciaze i narazie nic 

) to może byc juz tylko coraz gorzej! nie chcę Cię straszyć, ale jak teraz nie zrobisz z takim zachowaniem porządku, to będzie sie to powtarzać... Gdyby mnie mój M chociaż palcem dotknął, to jego rzeczy znalałyby się za oknem, a on sam za drzwiami! I dobrze wiem, ze on zrobiłby to samo gdybym ja tak postępowała.... No szok!!!