Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-21, 11:24   #4021
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Dzięki dziewczyny.

Ja cały czas leżę, wstaje tylko do wc, ale ide z takim strachem...

Na szczęście nic nie leci, tylko podczas podcierania na papierze jest brązowo... Ale na szczęście to nie jest krew...

Myślę pozytywnie, staram się czymś zająć... to oglądam tv, zaraz będę dalej czytała książkę którą wczoraj zaczełam...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 11:32   #4022
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę trzymajcie za mnie kciuki...

Wczoraj byłam cały dzień w pracy i zauważyłam, że mam plamienie brążowe, które wieczorem się nasiliło, zadzwoniłam do gina, kazał mi przyjechać dzisiaj do swojego gabinetu, ale jak przyjechałam do domu to już leciała krew... Zadzwoniłam jeszcze raz do gina i on akurat miał dużur w szpitalu, kazał mi natychmiast przyjechać, zrobił usg i na szczęście jest moja fasolka ma 6 mm, krwawienie ustało, mam tylko brązowe plamienia. Od razu zwolnienie lekarskie i bezwzględny nakaz leżenia. Biorę te leki co brałam i mi pozostaje tylko leżeć i się modlić.

Proszę dziewczyny trzymajcie kciuki, módlcie się za mnie, bo ja jak wczoraj zobaczyłam tą krew to ryczałam strasznie... i mój mąż też...

Każde wsparcie jest mi potrzebne...

przepraszam dziewczyny, ze tak z samego rana... ale mozecie sobie wyobrazić jak się czuję...
PATUS trzymam za was kciuki wieze ze bedzie dobrze w razuie czego wiesz gdzie mnie szukac

A ja mam postanowienie OD 21.05.2009 przestaje palic i nie wkładam do ust żadnego alkocholu.....koniec i mam nadzieje ze wytrzymam w postanowieniu...
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 12:10   #4023
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Patka trzymaj się kochana i nie myśl za dużo bo to nie pomaże na pewno a może zaszkodzić teraz tylko wiem,że się dobrze mówi ale jak tu wyłączyć myślenie Będzie wszystko o.k mocno wierzę i 3mam mocnoi będę pamiętać o Was w modlitwie

Ja mam zdiagnozowane PCOS i leczę się już kilkanaście lat a od 1.5 roku usiłuję zajść w ciąże na razie bezskutecznie ale znam dziewczynę która leżała ze mną w szpitalu i czekała na laporoskopie tak jak ja i ona już w drugim cyklu po laporo.zaszła w ciąże bez żadnych leków gdyby nie zaszła do 3 cyklu po laporo.miała brać closty.i jakies leki na wspomaganie,ale nie musiała bo jej się udało!!! Cherubinka a czemu Cie nie ma na liście???
Edzia, napisałam Ci wiadomość na pw, ale coś mi się net zacina, więc nie wiem czy doszło. Jak nie, to jeszcze raz napiszę.
A nie ma mnie na liście, bo chyba dra przegapiła mój post, żeby mnie wpisać. Później wyślę jej wiadomość na pw z danymi.
To już długo czekasz na maleństwo i mam nadzieję, że się w końcu doczekasz Ja się staram od ponad pół roku, ale dopiero teraz zaczną się staranka wspomagane lekami. Tak więc czekam na wywołanie @. Jeszcze przez 3 dni łykam provera i czekam tydzień na @. Później badam hormony (4-6dc), lecę z wynikami do gina i zaczynam leczenie.
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 12:19   #4024
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczoraj byłam cały dzień w pracy i zauważyłam, że mam plamienie brążowe, które wieczorem się nasiliło, zadzwoniłam do gina, kazał mi przyjechać dzisiaj do swojego gabinetu, ale jak przyjechałam do domu to już leciała krew... Zadzwoniłam jeszcze raz do gina i on akurat miał dużur w szpitalu, kazał mi natychmiast przyjechać, zrobił usg i na szczęście jest moja fasolka ma 6 mm, krwawienie ustało, mam tylko brązowe plamienia. Od razu zwolnienie lekarskie i bezwzględny nakaz leżenia. Biorę te leki co brałam i mi pozostaje tylko leżeć i się modlić.

Proszę dziewczyny trzymajcie kciuki, módlcie się za mnie, bo ja jak wczoraj zobaczyłam tą krew to ryczałam strasznie... i mój mąż też...

przepraszam dziewczyny, ze tak z samego rana... ale mozecie sobie wyobrazić jak się czuję...
Ja trzymam z całch sił!Odpoczywaj,lez jak najwięcej a będzie dobrze!Myśle że tym razem sie uda!Pozdrowionka
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 12:27   #4025
ula 87
Zadomowienie

Cytat:

Patuś , trzymaj się kochana i odpoczywaj ile wlezie
ja natomiast cały czas myśle pozytywnie o Tobie , trzymam kciuki i modlę się za Twojego Okruszka aby był silny
trzeba być dobrej myśli ... będzie dobrze

przyjechałam z Częstochowy , teraz biore się za obiad, tylko dziewczyny tak mi słabo, duszno że z ledwością się poruszam...chyba trawy dziś nie skoszę

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 12:29   #4026
dra
Zakorzenienie

hej
musze z siebie wywalić
wczoraj jak byłam na kawce u kumpeli fajnie było wyrwałam się,ale i zdołowałam,bo zaczeła mi wymieniać kto jest w ciąży eh po co mi to gada...
za bardzo mnie to nie ruszyło,ale jednak coś tak,bo znam te osoby z widzenia i szkoda słow i takie mogą mieć dzieci ,a ja czym se tak zasłużylam,ze nie mogę mieć,a one hop siu i już...
jedna,jakby to powiedzieć taka latawica ciąża
druga malolata nie ma 18 lat ciaza
trzecia ma juz 3 dzieci ,ale ma je gzdies babcia sie zajmuje,a ona lata teraz w 4 ciazy,a miała zakaz,bo powiedzili jej,ze jeszcze jedno dziecko urodzi zabiorą wszystkie dzieci,bo babcia też finansowo dobrze,ze stoi aby pomoc eh i co takie osoby zasługuja....
kurcze nigdy przenigdy nie zrozumiem,smutno raczej mi nie jest ale jestem wściekła,ze tak nie odpowiedzialne kobiety mają,a ja pragne i nie mam
a w dodatku pija,pala i nie dbają o siebie... eh
sorki musiałam się wygadać

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
wczoraj na wieczór miałam kłopoty z wizazem, ciagle mnie wywalało , wkurzyłam się i poszłam spać

dziś mam 33dc tempka jeszcze nie spadła iiii zle zrobiłam bo narobiłam sobie nadzieji że może cos z tego będzie. brzuszek boli jak na @ a dziś rano miałam silne kłucia macicy(jakby ktoś igłą mnie dzgał) a piersi bolą niesamowicie... no i wiem że jutro temp. spadnie a ja znowu się załamię, co za życie- wieczne czekanie

idę zrobić śniadanko a pózniej muszę jechać do urzedu celnego do Czestochowy , dalszy ciąg papierkowej roboty (jak nie samochody to papiery)
chciałam jeszcze trawę pokosić , ale nie wiem czy dam radę

miłego dnia kochane
kochana co tu znó za smuty uszy do góry,2 nie ma jest nadzieja zawsze,a jak nie teraz to pozniej sie uda,nie trac kochana wiary

Cytat:

kochana będe sie modlić,aby wszytsko było dobrze,a ty dużo wypoczywaj teraz

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość

A ja mam postanowienie OD 21.05.2009 przestaje palic i nie wkładam do ust żadnego alkocholu.....koniec i mam nadzieje ze wytrzymam w postanowieniu...
dobre postanowienie i wytrwaj w nim

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
A nie ma mnie na liście, bo chyba dra przegapiła mój post, żeby mnie wpisać. Później wyślę jej wiadomość na pw z danymi.
To już długo czekasz na maleństwo i mam nadzieję, że się w końcu doczekasz Ja się staram od ponad pół roku, ale dopiero teraz zaczną się staranka wspomagane lekami. Tak więc czekam na wywołanie @. Jeszcze przez 3 dni łykam provera i czekam tydzień na @. Później badam hormony (4-6dc), lecę z wynikami do gina i zaczynam leczenie.
o widzisz przegapiłam,ale tyle postó,nieraz to sil na czytanie nie mialam i przegapilam przepraszam,prosze o pw
Stary 2009-05-21, 12:49   #4027
celka2000
Zakorzenienie

Patka - domyslam sie jak sie czujesz! Ale tym razem musi sie udac! Dobrze, ze krwawienie ustapilo. A co bylo jego przyczyna? Powiedzial cos lekarz? Mysl pozytywnie. Musi sie udac!!! Bedzie wszystko dobrze z dzidzia! Trzymam bardzo mocno kciuki!!!!!!Dawaj znac co u Ciebie. I odpoczywaj ile wlezie.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 13:16   #4028
velluto
Zadomowienie

Witam Was
Jeszcze sie nie udzielałam na tym wątku, ale może najwyższa pora Na poczatek powiem tylko tyle, że od 5 cykli staram sie zajsc w ciaze i narazie nic Ehhhh....

Cytat:

Mocno trzymam kciuki za Ciebie i za Okruszka Dziewczyny dobrze radza, odpoczywaj i nie denerwuj sie o ile to możliwe. Głęgoko wierzę, że wszystko bedzie ok. A który to tc?

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
hej
musze z siebie wywalić
wczoraj jak byłam na kawce u kumpeli fajnie było wyrwałam się,ale i zdołowałam,bo zaczeła mi wymieniać kto jest w ciąży eh po co mi to gada...
za bardzo mnie to nie ruszyło,ale jednak coś tak,bo znam te osoby z widzenia i szkoda słow i takie mogą mieć dzieci ,a ja czym se tak zasłużylam,ze nie mogę mieć,a one hop siu i już...
trzecia ma juz 3 dzieci ,ale ma je gzdies babcia sie zajmuje,a ona lata teraz w 4 ciazy,a miała zakaz,bo powiedzili jej,ze jeszcze jedno dziecko urodzi zabiorą wszystkie dzieci,bo babcia też finansowo dobrze,ze stoi aby pomoc eh i co takie osoby zasługuja....
kurcze nigdy przenigdy nie zrozumiem,smutno raczej mi nie jest ale jestem wściekła,ze tak nie odpowiedzialne kobiety mają,a ja pragne i nie mam
Mam dokładnie takie same odczucia co Ty. Ludzie dzieci ćwiartują i w beczkach trzymają, a Ci którzy obdarzyli by je morzem miłości nie mogą ich mieć.... Ehhh...
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 13:21   #4029
strompka
Raczkowanie

Cytat:

przyjechałam z Częstochowy , teraz biore się za obiad, tylko dziewczyny tak mi słabo, duszno że z ledwością się poruszam...chyba trawy dziś nie skoszę

kurka Ula coś z tym powietrzem dzisiaj jest chyba nie tak, bo mnie też jakoś ciężko się oddycha i przez to chyba taka rozdrażniona i bez humoru jestem.

Dra gdzie się wygadasz jak nie tu, ale trzymaj się na ciebie też przyjdzie pora i ani się obejrzysz a będziesz tulić swoje dziecię

Kobra trzymam kciuki zwłaszcza za papierosy, ja rzuciłam 4 lata temu po 4 latach palenia, nie było łatwo, ale najgorzej też nie. Dasz sobie radę

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png
strompka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 14:00   #4030
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
hej
musze z siebie wywalić

nie przepraszaj... po to tu jesteśmy zeby Cię wysłuchać
wcale mnie nie dziwią twoje odczucia, też takie mam
wczoraj sie dowiedziałam że na mojej wsi skąd sie wyprowadziłam chodzi 16letnia dziewczyna w ciąży, niby jeszcze nie oficjalnie, bo to sie rozeszło pocztą pantoflową , ale jak sie dowiedziałam to zdenerwowałam sie że taka pyskata to moze a ja nie
Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Witam Was
Jeszcze sie nie udzielałam na tym wątku, ale może najwyższa pora Na poczatek powiem tylko tyle, że od 5 cykli staram sie zajsc w ciaze i narazie nic Ehhhh....

..
witamy trzymam kciuki żebyś szybko doczekała sie skarbusia

......................... ...........
a mnie brzuszek boli ...@ przyłazi wielkimi krokami

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-05-21, 14:30   #4031
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Ale jesteście kochane!!! Aż mi łezki w oczach się zakręciły, że praktycznie jesteśmy sobie obce, znamy się tylko poprzez łącza internetowe a tak jesteście ze mną

U mnie to jest dopiero 5t 1d, a czym to było spowodowane to nie wiadomo... Ale ja generalnie jak byłam w domu, to dużo leżałam i było ok, a wczoraj była 12 h w pracy i w dodatku mialam dzień taki średni, co chwila gdzieś latalam, coś załatwiałam... I może wszystko się zebrało do kupy...

Mam nadzieję, że juz będzie coraz lepiej.

A leki oczywiście mam: duphaston, luteina dowcipnie, acard i kwas foliowy.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 15:06   #4032
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

Mam dokładnie takie same odczucia co Ty. Ludzie dzieci ćwiartują i w beczkach trzymają, a Ci którzy obdarzyli by je morzem miłości nie mogą ich mieć.... Ehhh...
witaj
jak chesz dopisac sie do listy prosze o pw

Cytat:
Napisane przez strompka Pokaż wiadomość
k

Dra gdzie się wygadasz jak nie tu, ale trzymaj się na ciebie też przyjdzie pora i ani się obejrzysz a będziesz tulić swoje dziecię
Cytat:
nie przepraszaj... po to tu jesteśmy zeby Cię wysłuchać
wcale mnie nie dziwią twoje odczucia, też takie mam
wczoraj sie dowiedziałam że na mojej wsi skąd sie wyprowadziłam chodzi 16letnia dziewczyna w ciąży, niby jeszcze nie oficjalnie, bo to sie rozeszło pocztą pantoflową , ale jak sie dowiedziałam to zdenerwowałam sie że taka pyskata to moze a ja nie

......................... ...........
a mnie brzuszek boli ...@ przyłazi wielkimi krokami
kurde jakie to trudne
pytanie bez odpowiedzi dlaczego tacy maja a my nie
ja wierze,ze kazda z nas sie doczeka
ale tamte tak hop siu ja tez bym tak chciała,a my musimy taka daleka droge przejsc nie ma i nigdy nie będzie sprrawiedliwości na tym świecie

Cytat:
Ale jesteście kochane!!! Aż mi łezki w oczach się zakręciły, że praktycznie jesteśmy sobie obce, znamy się tylko poprzez łącza internetowe a tak jesteście ze mną

U mnie to jest dopiero 5t 1d, a czym to było spowodowane to nie wiadomo... Ale ja generalnie jak byłam w domu, to dużo leżałam i było ok, a wczoraj była 12 h w pracy i w dodatku mialam dzień taki średni, co chwila gdzieś latalam, coś załatwiałam... I może wszystko się zebrało do kupy...

Mam nadzieję, że juz będzie coraz lepiej.

A leki oczywiście mam: duphaston, luteina dowcipnie, acard i kwas foliowy.
kochana niby wirtualnie sie znamy,ale mamy podobne przejscia i sie rozumiemy
bo nikt tak nie zrozumie jak my
i wypoczywaj wypoczywaj będzie dobrze tym razem
Stary 2009-05-21, 18:29   #4033
gooha3
Zadomowienie

ale tu cisza dzisiaj,
piekna pogoda to pewnie wszystkie się opalacie na zewnątrz
a ja biedna z pracy do pracy.

Dzisiaj rano złamałam moje zasady, nie wytrzymałam i zrobiłam test.
Tyle testów nakupiłam ze stwierdziłam ze nie chce sia ciagle zastanawiac i rozmyslać czy sie udało czy nie.

Oczywiście 1 kreska
z jednej strony to dobrze bo gorący okres mnie czeka. Koniec studiów, obrona pracy.
.... ale z drugiej troche żal, bo wiem że owulacja była i wiem ze nie moglismy jej ominąć
i cos tu musi byc nie tak ale co?? nawet nie mam siły, pieniędzy, ani czasu chodzic w tej chwili po lekarzach

Lepiej nie rozmyslac za duzo. Póki @ nie ma to dalej jestem nie dokonca pewna

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 19:12   #4034
nina_k
Raczkowanie

Patka trzymajcie się! Mocno trzymam za Was kciuki Dużo odpoczywaj i na pewno będzie dobrze.

gooha3 wiem co to znaczy, takie czekanie i niepewność. Niestety nie da się tego przeskoczyć, prawie każda z nas to przechodzi. Mam nadzieję, że nie doczekasz się @, a na test nie ma co liczyć. Bądźmy dobrej myśli

ula i dra ja też mam podobne odczucia czasem... tzn nikomu nie żałuję, ani źle nie życzę, ale zastanawiam się, jak ten świat jest dziwnie ułożony... No ale nikt nie wie co mu pisane, jak już kiedyś wspominałam... Musimy czekać na swoją kolej, oby przyszła jak najszybciej

kobra trzymam kciuki za postanowienia

Miłego wieczoru dziewczynki
nina_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 19:15   #4035
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
ale tu cisza dzisiaj,
piekna pogoda to pewnie wszystkie się opalacie na zewnątrz
a ja biedna z pracy do pracy.

Tyle testów nakupiłam ze stwierdziłam ze nie chce sia ciagle zastanawiac i rozmyslać czy sie udało czy nie.

Oczywiście 1 kreska
z jednej strony to dobrze bo gorący okres mnie czeka. Koniec studiów, obrona pracy.
.... ale z drugiej troche żal, bo wiem że owulacja była i wiem ze nie moglismy jej ominąć
i cos tu musi byc nie tak ale co?? nawet nie mam siły, pieniędzy, ani czasu chodzic w tej chwili po lekarzach

a który dziś masz dc? może za wcześnie , najlepiej robić jak @ się spóznia a i to nie daje 100%gwarancji, zresztą co ja piszę ... kto jak kto, ale Ty to już przerabiałaś
i nie smutaj się ... jeszcze nie wszystko stracone
trzymam kciuki żeby @ nie przyszła a test okazał się pozytywny

ja miałam gości i siedziałam z nimi i cały czas ziewałam ale to dlatego że dziś wstałam przez 7 rano bo jakoś nie umiałam spać
zaraz idę się położyć na chwileczkę,
brzuszek pobolewa a ja na zmianę raz mam myśli ze lipa a raz myślę "kurczę ...a może teraz , tak dziwnie się czuję?"
oj czuję , że chyba znowu wyleję morze łez

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-05-21, 19:24   #4036
Zafrine
Raczkowanie

GG do Zafrine

cześć dziewczyny

pisałam wcześniej ze bylam na badaniach hormonow, no i wlasnie dzis dostalam wyniki. okazalo sie ze mam niedoczynnosc tarczycy wynik 5,9 prolaktyna tez dosc mocno podwyzszona. no i w dodatku jeszcze cukier - gorna granica czas najwyzszy sie za siebie wziac. jutro ide do gina i do zwyklego lekarza, moze da skierowanie do endikrynologa. w zwiazku z tym mam pytanie czy ktoras z was tez leczy sie na tarczyce?? i jaki to ma wpływ na zajscie w ciaze??
Zafrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 19:34   #4037
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
a który dziś masz dc? może za wcześnie , najlepiej robić jak @ się spóznia a i to nie daje 100%gwarancji, zresztą co ja piszę ... kto jak kto, ale Ty to już przerabiałaś
i nie smutaj się ... jeszcze nie wszystko stracone
trzymam kciuki żeby @ nie przyszła a test okazał się pozytywny

ja miałam gości i siedziałam z nimi i cały czas ziewałam ale to dlatego że dziś wstałam przez 7 rano bo jakoś nie umiałam spać
zaraz idę się położyć na chwileczkę,
brzuszek pobolewa a ja na zmianę raz mam myśli ze lipa a raz myślę "kurczę ...a może teraz , tak dziwnie się czuję?"
oj czuję , że chyba znowu wyleję morze łez
doskonale znam to uczucie.
Tez dzisiaj spac nie mogłam ostatnio co dzien budze sie bez budzika dosłownie o 6:30
i odziwo nawet jestem pełna energii i wiecej robie teraz jak wracam po pracy niz jak nie pracowałam

Dzisiaj mam dostać @, test zrobiłam z porannego moczu, tylko dlatego ze nie czuje sie jak na @ (i mam zapas testów i zrobiłam dlatego tez zeby sobie moją urojoną ciąże zlikwidowac z głowy
Brzuch mnie bolał jak na @ 2 tygodnie temu a po tym nic.

musze sie wziąśc do roboty a nie myśleć o głupotach. Będzie co ma być. Badania jakies porobie dopiero po obronie bo nie mam na to teraz czasu..

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-05-21, 19:35   #4038
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość

Oczywiście 1 kreska

no i co zrobiłąs,baty dostaniesz
robiac test i widzac jednak reseke zalamujemy sie to normalne,wiecej testów nie rób,bo coraz gorzej będziesz to przechodzisz,wiem co mówie,bo sama zachłannie robiłam,a teraz dałam na luz i mówie ci jest lepiej,oszczedzam przy okazji kase na testach
Cytat:
Napisane przez nina_k Pokaż wiadomość

ula i dra ja też mam podobne odczucia czasem... tzn nikomu nie żałuję, ani źle nie życzę, ale zastanawiam się, jak ten świat jest dziwnie ułożony... No ale nikt nie wie co mu pisane, jak już kiedyś wspominałam... Musimy czekać na swoją kolej, oby przyszła jak najszybciej
no ja tez nikomu źle nie zyczę,ale zastanawiam się dlaczego taki ten swiat jest
ale i mys sie doczekamy i my będziemy super mamusiami

i uciekam z tż idziemy na rowerki
Stary 2009-05-21, 19:50   #4039
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Patka kochana, leż i odpoczywaj. Nie powinnaś się teraz denerwować ...wiem, że to łatwo mówić ...bo jak tu spokojnie leżeć i nie myśleć ...możesz liczyć na nasze wsparcie i modlitwę, chociaż tyle możemy zrobić......ja wierzę, że będzie dobrze ...musi być...

Ula, a może temperatura nie spadnie ...czego życzę Ci z całego serca

Zuzanna, przepraszam za ostre słowa, ale ta kobieta ma nie po kolei w głowie. Po pierwsze ja ważę jakieś 10 kg więcej od ciebie ...i to bez ciąży ...Ty to chudzinka jesteś. Po drugie nienormalne byłoby, gdybyś w ciąży nie przybrała na wadze. Jesteś drobniutką osóbką i pewnie szybko wrócisz do siebie i po trzecie nawet jakby zostało trochę więcej, to co ją to obchodzi Porównywać czyjeś szczęście macierzyństwa z kilogramami...chyba trzeba mieć nierówno pod sufitem.

Dziewczynki, znacie może kogoś z PCO, komu udało się zajść w ciążę?
Wiecie jak długo musiały czekać od momentu leczenia???
Słyszałam, że przy PCO znacznie spada płodność już po 25 roku życia ...a ja mam 27 ...i coraz więcej obaw
z tego co pamiętam to Malin30 i gizmiatko i to całkiem szybko im poszło, Malinka ma chyba z 30 lat jak w nicku trzymam

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny.

Ja cały czas leżę, wstaje tylko do wc, ale ide z takim strachem...

Na szczęście nic nie leci, tylko podczas podcierania na papierze jest brązowo... Ale na szczęście to nie jest krew...

Myślę pozytywnie, staram się czymś zająć... to oglądam tv, zaraz będę dalej czytała książkę którą wczoraj zaczełam...
Patkuś mocno trzymam kciuki i modlę się żeby wszystko bylo dobrze z Tobą i dzidziusiem, musi być tym razem dobrze
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 20:07   #4040
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
no i co zrobiłąs,baty dostaniesz
robiac test i widzac jednak reseke zalamujemy sie to normalne,wiecej testów nie rób,bo coraz gorzej będziesz to przechodzisz,wiem co mówie,bo sama zachłannie robiłam,a teraz dałam na luz i mówie ci jest lepiej,oszczedzam przy okazji kase na testach

no ja tez nikomu źle nie zyczę,ale zastanawiam się dlaczego taki ten swiat jest
ale i mys sie doczekamy i my będziemy super mamusiami

i uciekam z tż idziemy na rowerki
jakos to przyjełam, troszke tylko żal, ale szczerze mówiąc chyba lepiej sie czuje niz tak ciagle sie zastanawiac i chodzic co 5 min sprawdzac czy juz zalało mnie czy jeszcze nie. Teraz nie czuje @ ale przynajmniej juz jestem zabezpieczona

nastepny test robie za tydzien :P jak bedzie botrzeba, ale pewnie nie .
--------------------------------------------------------------------------------
Patuś biedactwo tylko Ty sie nie zamartwiaj, wiem że łatwo mówić, ale to najgorsza rzecz ja teraz mozesz robić. Na pewno bedzie dobrze. MUSI BYĆ !!!!!!

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-05-21, 20:07   #4041
honeey
Raczkowanie

GG do honeey

Cześć dziewczyny
Śledzę regularnie Wasze "losy" już od jakiegoś czasu. My z mężem staramy się o dziecko 8 miesiąc. Niestety w styczniu poroniłam i choć nie trzeba było przeprowadzać zabiegu mój organizm zwariował. Cykle miałam albo 14 dniowe albo 40 dniowe. Dopiero w ubiegłym cyklu miałam 1 owulację - oczywiście po niej przyszła @. Postanowiłam sie odezwać bo kto mnie lepiej zrozumie jak nie WY!! Mój mąż już ze mną nie wytrzymuję bo wpędzam sie w doły. Moja szwagierka jest w ciąży, gdybym nie poroniła rodziłybyśmy mniej więcej w tym samym czasie więc bardzo przeżywam każdy kontakt z nią, jej każdą planową wizytę u lekarza, przygotowywania do porodu, przygotowywanie wyprawki, pokoju - za każdym razem myślę że ja też miałam to wszystko przeżywać a za 3 miesiące miał się pojawić mój wymarzony szkrab.
Narazie postanowiliśmy z lekarzem, że próbujemy bez żadnych wspomagaczy ale jak tak dalej będzie to najpóźniej po wakacjach trzeba będzie pomyśleć pomocy farmaceutycznej.
W przyszłym tygodniu będę miała dni płodne wiec postanowiliśmy zmienić otoczenie i wyjeżdżamy na weekend - może to coś pomoże
Dziewczyny, za wszystkie mocno trzymam kciuki!!!
Trochę sie rozpisalam - przepraszam.
Całusy!
honeey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 20:16   #4042
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez honeey Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Śledzę regularnie Wasze "losy" już od jakiegoś czasu. My z mężem staramy się o dziecko 8 miesiąc. Niestety w styczniu poroniłam i choć nie trzeba było przeprowadzać zabiegu mój organizm zwariował. Cykle miałam albo 14 dniowe albo 40 dniowe. Dopiero w ubiegłym cyklu miałam 1 owulację - oczywiście po niej przyszła @. Postanowiłam sie odezwać bo kto mnie lepiej zrozumie jak nie WY!! Mój mąż już ze mną nie wytrzymuję bo wpędzam sie w doły. Moja szwagierka jest w ciąży, gdybym nie poroniła rodziłybyśmy mniej więcej w tym samym czasie więc bardzo przeżywam każdy kontakt z nią, jej każdą planową wizytę u lekarza, przygotowywania do porodu, przygotowywanie wyprawki, pokoju - za każdym razem myślę że ja też miałam to wszystko przeżywać a za 3 miesiące miał się pojawić mój wymarzony szkrab.
Narazie postanowiliśmy z lekarzem, że próbujemy bez żadnych wspomagaczy ale jak tak dalej będzie to najpóźniej po wakacjach trzeba będzie pomyśleć pomocy farmaceutycznej.
W przyszłym tygodniu będę miała dni płodne wiec postanowiliśmy zmienić otoczenie i wyjeżdżamy na weekend - może to coś pomoże
Całusy!
witaj, i trzymamy kciuki
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 21:34   #4043
ula 87
Zadomowienie

hej kochane wyspałam się troszeczkę , jestem już po prysznicu i idę dalej spać.
miłej nocki ... dobranoc

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-05-21, 22:09   #4044
Lenka1000
Rozeznanie

Patuś, nic się nie martw. Na pewno bedzie dobrze

U mnie z Tżem fatalnie. Wrzeszczał dzis na mnie jak wariat i mnie szarpał. A poszło o to, że jestem jego zdaniem egoistka bo godzinke pod wieczór chciałam pocwiczyc, porozciagac sie i wmasowywac balsamy na rozstepy. Zamiast latac wokół niego. Jego zdaniem tylko kobieta skupiona na sobie dba o swoja kondycje w ciazy i o skóre. Szydził - dla kogo chce tak dobrze wygladac. On zupełnie nie rozumie, ze dla dobra dziecka i przebiegu porodu powinnam cwiczyc, zdrowo sie odzywiac i przede wszystkim miec spokoj, ktorego nie mam...
Lenka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 23:26   #4045
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez honeey Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Całusy!
witaj

Cytat:
Napisane przez Lenka1000 Pokaż wiadomość

U mnie z Tżem fatalnie. Wrzeszczał dzis na mnie jak wariat i mnie szarpał. A poszło o to, że jestem jego zdaniem egoistka bo godzinke pod wieczór chciałam pocwiczyc, porozciagac sie i wmasowywac balsamy na rozstepy. Zamiast latac wokół niego. Jego zdaniem tylko kobieta skupiona na sobie dba o swoja kondycje w ciazy i o skóre. Szydził - dla kogo chce tak dobrze wygladac. On zupełnie nie rozumie, ze dla dobra dziecka i przebiegu porodu powinnam cwiczyc, zdrowo sie odzywiac i przede wszystkim miec spokoj, ktorego nie mam...
kurde jak to szarpał
ni wolno kobiety szarpać,a kobiety w ciązy tymbardziej...
ty chesz dobrze wyglądać,jak on moze mówić,że masz koło niego latać,a dobrze chesz wyglądac dla siebie i dla niego to normalne u kobiety,nie rozumiem jego zachowania bardzo źle sie zachował...
Stary 2009-05-22, 00:02   #4046
youyou
Zakorzenienie

hejka kochane nie było mnie tu dwa dni, mam nawał w pracy i po przyjściu do domu padam..

Nadrobiłam wątki ale jakis smutek i depresje z nich wieją.. U mnie tez jakoś nijako, @ się skończyła, staranka się zaczęły ale jakoś dołuję się że na pewno się nie uda :/

No ale nic, główki do góry!!! zaczyna sie robic ciepło, trzeba pomysleć o jakis wakacjach z TŻ-tami to i przytulanki będą owocniejsze, zrelaksujemy się, odpoczniemy, odstresujemy i będzie lepiej

Patka jak u Ciebie? trzymam gorąco kciuki aby wszystko było dobrze! Odpoczywaj i nie zamartwiaj się, musi być dobrze.

Lenka - jak to szarpał?? To jest niedpuszczalne!! nie pozwól sie tak traktować, skoro teraz tak się okropnie zachowuje to co będzie poźniej

Ula - a może jeszcze jest szansa?

Gooha - trzymam kciuki aby jednak był drugi test i to z II

Ściskam Was mocno i kolorowych snów!
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 02:50   #4047
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

lenka wlasnie nie rozumiem jak to szarpal....kiedys mialam faceta ktory tez mnie zle traktowal...a doklladnie mowiac bil mnie a ja durna plaklam i lecialam do nigdy nie zapomne jak mnie straszyl ze mnie zabije
w koncu doszlo to tego ze przy jakies tam klotni zamknelam sie w kiblu ze strachu on otworzyl drzwi i zaczal walic moja glowa o brzek wanny krzyczac ja cie ****o zabije....jak w koncu udalal ze stacilam przytomnosc kopnal mnie w glowe i splunal na mnie
na nastepny dzien jak spalam na sofie sciagnal mnie z lozka za nogi i zaczal ciagac po podlodze uderzajac moja glowa po scianach....jezu koszmar,,,,,,tylko czekalam az pojdzie do pracy...jak tylko wyszedl spakowalam wszystko co moje zabralam psa i ucieklam do rodzicow,,,,nawet nie chce tego wspominac....teraz mam kochanego faceta ktory jest w stanie dla mnie zrobic wszytstko owszem poklocimy sie czasem ale nigdy nie dochodzi to tego co przezylam,,,,w najgorszym wypadku cos tam powie troszke glosniej....ale i tak za 5 jestem jestem jego kochanie i skarb
takze lenka...wiem jestes w ciazy bedziecie miec bobaska ale kochanie zastanow sie czy chcesz zyc tak jak kiedys
PAMIETAJ

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ----------

Pamietaj facet jak raz odwazy sie uderzyc kobiete to pozniej juz bedzie sie to tylko powtarzalo i za kazdym razem bedzie mu coraz latwiej i bedzie uzywal coraz wiecej sily
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 07:10   #4048
Lenka1000
Rozeznanie

złapał mnie za ramię i potrząsał. I wrzeszczał.
To nie jest mój pierwszy związek z przemocą - kiedyś byłam zareczona z damskim bokserem. Ale myslałam ze ten facet jest rozsadny. Jak jeszcze raz mnie tknie to odejde. Wychowam sobie dziecko sama
Lenka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 08:27   #4049
yolanda9
Zadomowienie

Jestem w szoku! Jak tak można! Nie wyobrażam sobie, że mężczyzna, który twierdzi, że kocha może stosować przemoc fizyczną i psychiczną(wyśmiewanie).. . ja wiem, ze kobiety myślą, że facet się zmieni, ale ja osobiście w to nie wierzę! Jak raz podniósł rękę (na kobietę, która nosi jego dziecko) to może byc juz tylko coraz gorzej! nie chcę Cię straszyć, ale jak teraz nie zrobisz z takim zachowaniem porządku, to będzie sie to powtarzać... Gdyby mnie mój M chociaż palcem dotknął, to jego rzeczy znalałyby się za oknem, a on sam za drzwiami! I dobrze wiem, ze on zrobiłby to samo gdybym ja tak postępowała.... No szok!!!

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 08:33   #4050
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenka1000 Pokaż wiadomość

jestem wstrzaśnięta zachowaniem Twojego Tz, nie mnie go oceniać i mówić Ci co masz robić , ale wiem że jak facet raz uderzy ( a zaczyna się to od szarpania) to nigdy się to nie skończy.
moja kolezanka jest w takim toksycznym zwiazku, mają 4-ro letnia córeczkę a ona dalej z nim jest "dla dobra dziecka" . tylko żeto dziecko coraz wiecej widzi i rozumie i zaczyna sie bać

proszę nie daj sie tak traktować , teraz musisz pamiętać że nosisz dziecko pod serduchem i ono jest najważniejsze , a zachowania Twojego faceta oznacza że chyba nie zabardzo Cię szanuje ,nawet jak ma jakieś kłopoty w pracy to nie jest usprawiedliwiony

będę trzymać kciuki żebyś podjęła właściwą decyzję i uważaj na siebie

......................... ....
a ja wstałam oczywiście przed 7 rano , jakoś znowu nie mogę spać,
dziś mam 34dc a temp 37stC sama nie wiem co sie dzieje , coraz większą mam nadzieję że to ciaża
w poprzednich cyklach to w 33dc temp już zawsze opadała , a teraz utrzymuje sie na poziomie 36.9-37.0
powinnam zrobić test , ale sie boję , więc poczekam do poniedziałku.
piersi bolą jak jasna cholera a brzuszek raz jak na @ a raz tylko muli

dziewczyny a jaki jest śluz w ciaży? pamięta któraś ? bo ja mam mleczny i lepki

dzis robimy u siebie parapetówę, bo mieszkamy już ponad pół roku w naszym domku a jeszcze nie był oblewany, mam zamiar grila zrobić, tylko że bedę miała 25 osób ( mąż ma 3 siostry i brata i każdy ma już rodzinkę)

ale sie rozpisałam ...miłego dnia

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości