|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ograniczanie jedzenia + ćwiczenia
po Waszych opiniach na temat pestek wstrzymam się przed nimi.
byłam dziś w sklepie po suszone śliwki i w zamkniętej paczce wśród nich zauważyłam żywego, tłustego i białego robaka jak myślę o tym robaku to nic mi się nie chce jeść może to dobry sposób na odchudzanie. wyobrazić sobie robala w ciasteczku. ![]() Cytat:
co do ubrań- dziś matura, a ja wczoraj w nocy wyobrażałam się w moich boskich spodniach
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą to nie był pierwszy raz (tzn pierwsze złamanie, ale nie pierwszy raz noga w gipsie).Tylko teraz noga daje mi nieźle do wiwatu jak się zmienia pogoda Już Ci pogratulowałam zdanych matur
|
|
|
|
#4023 |
|
Zadomowienie
|
Witam! Julie, współczuję Ci tego robaka w śliwce, okropieństwo! A z pestek nie musisz rezygnować, tylko wystarczy mniejsza ilość, np. do jakiegoś jogurtu czy owsianki.
Zastanawiam się, czy podać mój dzisiejszy jadłospis, bo mam wrażenie, że nie bardzo jesteście tym zainteresowane. A jak już piszę, to jestem też ciekawa, czy wszystko jest z nim w porządku i co ewentualnie mogłabym zmienić, nie wiedząc nawet, że robię źle ![]() Zrobiłam dziś sobie przerwę od ćwiczeń, bo od hula hop jestem trochę poobijana - może pokręce najwyżej z 10 minut, żeby się przyzwyczaić do tego, ale na więcej ćwiczeń to już nawet nie mam zbytnio czasu i siły. |
|
|
|
|
#4024 |
|
Raczkowanie
|
Hihi, SilverStorm, jutro już mam ostatnią pisemną i najgorsze będzie z głowy. To, z czego napisałam, na pewno zdałam, więc dziękuję
![]() Ineczko, tak, mam zamiar nadal jeść pestki, tylko ograniczone ilosci. Co do Twoich jadłospisów, to na moje oko są fajne! dużo niewielkich posiłków. co prawda zauważyłam słodkie serki (hmm nie wiem, czy tylko w 1 jadłospisie, czy w większej ilości, ale rzuciło mi się w oczy ). Z jednej strony na dietę może średnio idealne, ale rzeczywiście są lepsze niż słodycze Dlatego też dziś sobie kupiłam deserek ryżowy na czarną godzinę. Nie zamierzam go jednak wprowadzać na stałe.Ja zjadłam na śniadanie kromkę razowca i 2 ryżowe z serkiem wiejskim lekkim i warzywami; na po-maturze jogurtowy deser z kiwi (taki z niego jogurtowy, że większość to bita śmietana, grrr) w kawiarni; na obiad gotowany na parze brokuł i 2 jajka na parze; potem kanapka z serem białym i ogórkiem małosolnym (mmnniam), a przed chwilką pół filiżanki brokułów, plaster twarogu, łyżeczka jogurtu, otrębów i pietruszka ![]() wszystko co ok. 2,5h, oczywiście pomijając przerwę na egzamin
|
|
#4025 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Czyli znacznej rozbudowy tkanki mięśniowej.Ale jeśli ktoś nie trenował jeszcze siłowo, to takie ćwiczenia w których nie ma dodatkowego obciążenia poza własnym ciałem będą działać. Do pewnego stopnia oczywiście, bo dojdzie się do takiego etapu że trzeba dodać obciążenie, ale to też można zrobić w domu - są przecież ciężarki na ręce czy nogi. Cytat:
![]() Nie rezygnuj całkiem z pestek, tylko jedz ich łyżkę, na przykład
|
||
|
|
|
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
Julie, Twój jadłospis też mi się podoba 9no może poza tym deserem z bitą smietaną). Wiem, że jogurtów i deserów mlecznych jem dość sporo, ale staram się przynajmniej nie jeść tego na kolację. Poza tym jest to rzecz, którą najłatwiej wziąć na uczelnię (a jogurt do picia na wyjście na miasto). Kanapek też nie chcę jeść na każdy posiłek, a serki wiejskie łatwo mi się mogą przejeść, więc też z nimi nie przesadzam. Te różnego typu jogurtu są więc pewnym urozmaiceniem oraz dawką słodyczy, które niestety bardzo lubię. Ale zauważyłam, że wiele owocowych jogurtów mi ostatnio już tak nie smakuje jak dawniej - wydają mi się dość sztuczne. Za to bardzo polubiłam jogurt naturalny z muesli czy innymi dodatkami, choć jeszcze rok czy dwa lata temu takiego w ogóle nie lubiłam.
|
|
|
|
|
#4027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i od razu zaczełam zezować na mojego daktyla i wypatrywac jakiegoś robaka ![]() Dziewczyny, mam pytanie...chcę wyszczuplić nogi -> łydki i uda oraz pozbyć się tłuszczu z wewnętrznej strony ud oraz przodu, gdyż przez te zwisające sadło mam takie fałdy wstręne nad kolanami....
|
|
|
#4028 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na deser dobry jest sposób z wrzucaniem dodatków do Zotta- cokolwiek zechcesz i w kontrolowanej ilości Cytat:
a ja uwielbiam (a razcej do wczoraj uwielbiałam) wszystkie suszone z wyjątkiem daktyli, które wydają mi się dziwne i okropnie słodkie w smaku. niestety nie wiem co Ci poradzić na nogi.
|
|
|
#4029 |
|
Raczkowanie
|
na nogi dobry jest stepper, callanetics i skakanka. (sprawdzone)
|
|
|
|
|
#4030 |
|
Raczkowanie
|
a czy callanetics nie wzmocni mięsni? poza tym-można ćwiczyć w domu na podstawie jakichś stron internetowych? czy raczej się zapisać gdzieś, żeby być pod kontrolą?
poza tym się pochwalę, że choć nie jem o wiele lepiej niż zwykle, to zbiłam wagę z 55 do 53,3- zdaje się, że na dobre. co tam, że gdy się tu pojawiłam, ważyłam właśnie tyle a żeby zejść niżej, ustawiłam sobie zdjęcir mnie w moich cudownych spodniach na pulpicie oby pogoda dopisywała, to jedyne czego się boję...dziś nie miałam ładnego menu- grzeczny i wzorowy dzień zakończyłam o 19 czekoladowymi lodami (ok.140kcal) i małą kostką czekolady. ale jutro będę pokutować dobranoc Wam
|
|
#4031 |
|
Raczkowanie
|
wiem, że nie powinnam tego tu pisać, ale potrzebuję szybkiej pomocy ;/ pralka nie wiruje, w ogóle nic a nic, i nie odprowadza wody. Co zrobić?? oprócz otwarcia jej i wyciskania prania ręcznie?;/ nie chce zalać łazienki...
juz jest ok a ja jutro postanowilam zamiast jazdy tramwajem pochodzić trochę w ramach cwiczen ;P
Lepiej jest być kochaną niż kochać kogoś za mocno Edytowane przez sŁoNeCzKo :) Czas edycji: 2009-05-14 o 23:25 |
|
|
|
|
#4032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale robię ćwiczenia tylko na nogi. z tego co czytałam, to wzmacnia i wysmukla.polecam callanetics, bo to bardzo przyjemne ćwiczenia.
|
|
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Julie, gratuluję spadku wagi! Ja wczoraj też się ważyłam i mam również mniej (dokładnie 45). Trzymam się dzielnie z dietką (i ćwiczeniami) i nawet ten brak słodyczy i innych produktów tak bardzo mi nie doskwiera. Przynajmniej mam świadomość, że przy dobrym odżywianiu się teraz mogę sobie trochę odpuścić na jutrzejszej komunii Potem znowu postaram się jeść jak trzeba i mam nadzieję, że konsekwencji w dodatkowych kilogramach nie będzie.
|
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Raczkowanie
|
A ja się właśnie ważyłam (wiem, wiem, powinnam rano, ale normalnie nie mogłam już wytrzymać
)i waga spadła w dół 1,5 kg (w ciągu 2 tygodni )...jaka szczęśliwa jestem ![]()
|
|
#4035 |
|
Raczkowanie
|
w takim razie gratuluję i Wam sukcesów
![]() ja dziś na obiad zrobiłam śmieszne danie, bo wróciłam do domu głodna i chciałam jednak zjeść coś ciepłego (gdybym tego nie zrobiła, dojadałabym przez cały wieczór), hihi, mianowicie: zalałam płatki owsiane wrzątkiem, a na patelni udusiłam w wodzie mrożone warzywa i dodałam do nich pomidory z puszki. po chwili wrzuciłam owsiankę, pogotowałam trochę, doprawiłam i wyszło mi spaghetti z owsianki o dziwo, całkiem smaczne było ![]()
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki! Trochę mnie tu nie było. Powodem jest remont w domu i praktyki, które musiałam zrobić
Ale już jestem i zacznę od gratulacji dla Was ze względu na spadek wagi Jestem dumna hehe ![]() Szkoda, że z siebie nie mogę być, bo przez ten remont wszystko się zmieniło- ma gorsze niestety. Z braku możliwości gotowania obiadów jadłam niezbyt dobre rzeczy. Np. w ubiegłym tygodniu zjadłam 3 razy kebaba, lody pączki itp. W tym tygodniu (wtorek) zaliczyłam pizze, w srode frytki, wczoraj loda. Ech, jest źle, ale staram się, żeby wszystko wróciło do normy. Julie gratuluje zdania matury! |
|
|
|
|
#4037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż na dzisiejsze śniadanie wymieszałam otręby owsiane z jogurtem i cynamonem i na minute do mikorfalówki ![]() No właśnie A Ty się Ewik86 nie martw tą pizzą i lodami - przyjemności nigdy za wiele
|
|
|
#4038 |
|
Raczkowanie
|
dzięki Wam za gratulacje, choć to nadal nie koniec
ale został jeden ustny, którego na razie się nie boję. ważne, że mam już więcej czasu dla siebie ![]() sŁoNeCzKo, wymieszałaś otręby z jogurtem i jogurt podgrzewałaś w mikrofalówce!? szok, nie wpadłabym na to ![]() ja namoczyłam owsiankę na noc i zrobiłam na słodko (3migdały, cynamon, 1/4 łyżeczki miodu, łyżka żurawiny, 1/3 banana). nie podjadałam chleba, co uważam za wielki sukces a teraz- zapasy herbatki zielonej na biurku i do pracy ![]() miłego dnia! ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Ewik, dasz radę. trzymam za Ciebie kciuki
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() U mnie nic ciekawego się nie dzieje. Uczę się do sesji (o dziwo jakoś nieźle mi to idzie ), wczoraj dostałam @ więc hormony szaleją ![]() Pewnie odżyję, jak skończy się sesja
|
|
|
|
#4040 |
|
Raczkowanie
|
hej! ale tu pusto!
SilverStorm, ja teraz bym mogła jeść płatki owsiane do każdego posiłku ![]() dziś zjadłam troszkę za dużo (pozwoliłam sobie na 2 kawałki czeko 90% i kawałeczek ciasta), postanowiłam więc więcej poćwiczyć. idę więc na rower, może pohulam
|
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
Witam! Ja tylko na chwilkę, bo już trochę śpiąca jestem. Moja dieta jeszcze przez kilka dni nie będzie wyglądać zbyt dobrze, bo dostałam sporo jedzenia z komunii, które trzeba zjeść. Ale potem, mam nadzieję, wróci wszystko do normy i uda mi się może odchudzić te nogi...
Zastanawiam się, czy w końcu kupować to hula hop z wypustkami masującymi. Jak na razie, po kręceniu kołem siostry, mam siniaki na plecach i na udach (i poobijane biodra) i nie wiem, czy to dobry pomysł. Ale fajnie mi się nim kręci, poza tym w instrukcji jest napisane, że przez około 2 tygodnie siniaki są normalne, ewentualnie jak później nie znikają, to powinno się skontaktować z lekarzem. Gdybym jednak wiedziała, jak jest z tymi moimi
|
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
u mnie dieta ostatnio była jedną wielką katastrofą. Od dziś zaczynam mż-wr. I oby jak najdłużej się na tym utrzymać. Muszę jeść więcej na śniadania a mniej na kolacje. I przestać jeść słodycze i biały chleb. No i oczywiście więcej ćwiczyć, bo teraz bardziej mi zależy na ćwiczeniach niz na diecie.
|
|
|
|
|
#4043 |
|
Zadomowienie
|
Hej Laseczki ;*
Dołączę się do Was Od wczoraj dietkuje Mam 5 tyg na 5 kg. Trzymajcie kciuki.... Napiszę później Bo muszę lecieć PAPAPa
|
|
|
#4044 |
|
Raczkowanie
|
hej sweet.girl
ja stwierdziłam, że spróbuję diety turbo- taka w zasadzie dieta niełączenia, bez chleba, ryżu, makaronu itp., nawet bez jogurtu. "podobno" nie ma po niej jo-jo, a zdaje się wpajać dość rozsądne zasady, więc postanowiłam zaryzykować. no i dziś cały dzień przetrwałam, było zadziwiająco znośnie. zobaczymy, co będzie jutro i dalej
|
|
#4045 |
|
Zadomowienie
|
Witaj, sweet.girl. Napisz może coś więcej o sobie.
Julie, trzymam kciuki za powodzenie tej nowej diety, którą stosujesz. U mnie na razie wyjadanie zapasów - zjadłam dziś potwornie dużo ciasta i trochę innych rzeczy, które też nie są najlepsze przy odchudzaniu. Ale wyrzucać przecież nie będę. Pocieszam się, że przynajmniej poćwiczyłam dziś prawie 2 godziny. Trochę próbowałam z callaneticsem polecanym przez Alicyju, ale dotrwałam gdzieś do połowy (na znalezionej przeze mnie stronie było 30 ćwiczeń). Zrezygnowałam, bo opisy tych ćwiczeń były bardzo skomplikowane i nawet jak już coś niby robiłam, to i tak nie mogłam być pewna, czy wykonuje prawidłowo. |
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja znowu zaczęłam z MŻ-WR, wczoraj nawet ładnie było jeśli chodzi o jedzenie, a i ćwiczyłam godzinę Tak mi dzisiaj dobrze Coraz bardziej lubie ćwiczyć, tylko nieraz ciężko mi zacząć, ale popracuje nad sobą
|
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbowałam dziś ponownie z callaneticsem, gdyż znalazłam na Wizażu linka do lepiej przedstawionych ćwiczeń. Nadal nie jestem pewna, czy dobrze robię te na biodra, ale przynajmniej dotrwałam dziś do końca i zamierzam ćwiczyć to regularnie. Nie codziennie, bo chcę też robić inne ćwiczenia, ale tak 2-3 razy w tygodniu byłoby dobrze
|
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A co tu taka cisza? |
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Odzywam się znowu po dłuższej przerwie, ale niestety gorący okres teraz mam i przez to mało czasu. U mnie dietkowo srednio, ale cieszę się, ze chociaz nie przytyłam ![]() Justynko a co dietą SB? Porzuciłaś? A mama Twoja jak? |
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak u Ciebie? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

jak myślę o tym robaku to nic mi się nie chce jeść
może to dobry sposób na odchudzanie. wyobrazić sobie robala w ciasteczku. 

). Z jednej strony na dietę może średnio idealne, ale rzeczywiście są lepsze niż słodycze 

), wczoraj dostałam @ więc hormony szaleją