Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-22, 10:28   #3931
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Dziewczyny ...makasakra
Właśnie dzwoniłam do mojej ginekolog w sprawie wyniku kolposkopii, skonsultowała go ponoć z dwoma profesorami i badanie trzeba powtórzyć, gdyż podobno w opisie są sprzeczne informacje...w jednym zdaniu, ze dobrze, a drugim, że źle...i na 2 czerwca mam iśc ponownie tym razem włąsnie do tych profesorów ze szpitala w Wawie. No i gdy będzie taki podejrzany wynik, to będe musiał iść na ten wycinek dla świętego spokoju. Boże tak się boję, tu za niedługo ślub i wesele, a tu takie zamrtwienie. Nie wiem woógle jak pójde na ten wycienek, ile to się goi, jak to wyglada, czy trzeba to robić pod ogólną narkozą...Jesstem przerażona !!!
przykro mi, że się musisz martwić przed ślubem. wydaje mi się, ze pobieranie takiego wycinku nie trwa długo i chyba raczej nie jest bolesne. Oni pewnie do badania potrzebują malutki kawałek, więc nie powinni długo trzymać cię w szpitalu. bądź dobrej myśli, trzymam kciuki

jaga przykro mi z powodu twojej babci, oby wszystko było dobrze

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:29   #3932
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny jeszcze w tym roku sie nie opalałam na solarium tez jeszcze nie chodziłam nigdy i teraz nie wiem. poczekac z nim i najpierw sie troche samej poopalac czy zacząc juz powoli chodzic na solarium?? co byscie mi doradziły??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:29   #3933
kliwia
Zakorzenienie

jakie nowiny!!!!! gratulacje i co z tym tysiakiem? wy dostaniecie czy musicie zapłacić?

stokrotka będzie dobrze

agatka lepiej dmuchac na zimne, i trzymac kciuki aby wyniki wtyszly dobre

amdzialenka w lipcu na pewno bedzie slonce wiec zdazysz sie podrasowac na sloncu, a potem ze trzy razy na solarium przed slubem by nadac odcien i koniec.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-05-22 o 10:31
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:30   #3934
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
jakie nowiny!!!!! gratulacje i co z tym tysiakiem? wy dostaniecie czy musicie zapłacić?
oni dostaną

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:32   #3935
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
suuuuper
gratuluje
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za modlitwę i wsparcie. Staram się pobyć z tata jak najczęściej i nadrobić to czego między nami nie było, bo nie zawsze się zgadzaliśmy i mieliśmy dobry kontakt. Mam straszne wyżuty sumienia jak sobie przypomnę niektóre słowa i nasze kłótnie... Ale czasu nie da się cofnąć i trzeba naprawić to co było.

Byliśmy 3 razy na naukach przedmałżeńskich i wczoraj oddaliśmy proboszczowi kartki i on nam już załatwi to zaświadczenie z nauk. Poradnię też raczej nam daruje. Zostanie tylko urząd stanu i mamy to zamiar załatwić jak najszybciej.

kasiaher gratuluję jak dobrze pamiętam o to był zakład z twoim tz i ojcem nie? tz miał rację tak? zostaniesz mamusią
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Kasia gratulacje
Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
To tak jak ja. niecierpie jak mój Tż-et ma nocki.

\

Hmm...ja moze jestem jakas nietypowa ale uwielbiam wrecz jak jest burza i pada deszcz..Paradoksalnie uspokjaa mnie to i czuje sie bezpiecznie..Zawsze bylam dziwna

Uff to mi ulzylo..myslalam ze tylko ja tak terroryzuje (wg niego) mojego Tż-ta

Gratuluje!!!
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Gratuluję
jak się z tym czujesz?
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzien dobry .

oooo ... moje oczy coś wyczaiły ... poznaliście się z TZ przez Internet?
rewelacja!!!

gratulaaaaaaaaaaaaaaaacje eeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to mama załozyła się z tż
normalnie ....moja reakcja rozpłakałam się , dzwoniłam do tż przejoł sie bardzo, dorazu kazał mi iśc do lekarza , mama się śmieje i cieszy a Psiapsióła tez się bardzo cieszy . ja narazie jestem w szoku , zobaczymy co lekarz mi powie
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:33   #3936
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ...makasakra
Właśnie dzwoniłam do mojej ginekolog w sprawie wyniku kolposkopii, skonsultowała go ponoć z dwoma profesorami i badanie trzeba powtórzyć, gdyż podobno w opisie są sprzeczne informacje...w jednym zdaniu, ze dobrze, a drugim, że źle...i na 2 czerwca mam iśc ponownie tym razem włąsnie do tych profesorów ze szpitala w Wawie. No i gdy będzie taki podejrzany wynik, to będe musiał iść na ten wycinek dla świętego spokoju. Boże tak się boję, tu za niedługo ślub i wesele, a tu takie zamrtwienie. Nie wiem woógle jak pójde na ten wycienek, ile to się goi, jak to wyglada, czy trzeba to robić pod ogólną narkozą...Jesstem przerażona !!!
Strasznie Ci kochana współczuje tej nerwówki... naprawde
Ale wycinek to nic strasznego - nie musisz się bać. Ja wprawdzie nigdy nie miałam pobieranego, ale moja koleżanka kilka tygodni temu miała pobierany wycinek z kilku miejsc, ponieważ pojawiły jej się plamy gdzieś na szyjce itd. Była w szpitalu, pobierają wycinek w narkozie całkowitej, ale nie głębokiej bo to tylko jakieś 15 minut trwa. Tylko potem troszke to dokucza, przy chodzeniu, ale to tylko 1 lub 2 dni.
Nie martw się na zapas. Najlepiej jest zrobić wszystko co trzeba, żeby potem oby ne było za póxno. Póki coś z tym robisz, to wszystko będzie OK.

Stokrotka... żadne słowa Ci nie pomogą z bólem który czujesz. Bardzo mi przykro że Ciebie to spotkało. Wierz że będzie dobrze, nie poddawajcie sie!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:34   #3937
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

amdzialenka w lipcu na pewno bedzie slonce wiec zdazysz sie podrasowac na sloncu, a potem ze trzy razy na solarium przed slubem by nadac odcien i koniec.
chyba tak włąsnie zrobię. Nie chce potem byc za bardzo spalona, bo takie cos mi sie nie podoba.
w sumie jeszcze 2 miesiące przede na wiec chyba zdze sie opalic
myslałam,z e na solarium to wiecej razy trzeba isc. ale w sumie jak juz bede opalona to po co??

Stary 2009-05-22, 10:37   #3938
motley
Zadomowienie

Agatka mam nadzieję, że badania wyjdą tym razem dobrze i nie będzie trzeba pobierać tego wycinka

kasiaher gratulacje

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:37   #3939
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
normalnie ....moja reakcja rozpłakałam się , dzwoniłam do tż przejoł sie bardzo, dorazu kazał mi iśc do lekarza
to co nie cieszycie się

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:37   #3940
kliwia
Zakorzenienie

kasiaher lekarz CI nic nie powie, bo jest za wczesnie nic nie widac.
Idz za to do przychodni gdzie pobieraja krew, i zrob sobie badanie Beta HCG/HTG [?] Dla potwierdzenia ciązy, i tam wyjdzie ktory to mniej wiecej tydzien/dzien.
A lekarz na usg i tak nic nie zobaczy

ja mam dzis 99 dni do slubu
Stary 2009-05-22, 10:39   #3941
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anjadka Pokaż wiadomość
Powiedzialam bu i bede musiala iść jeszcze dwa razy?!

Złotko a ona wam dzisiaj dała dwie pieczątki czy jedną?
czesc

anjadka
przepraszam, ze nie odpisalam wczoraj ale poszlam juz spac.
babeczka dala nam wczoraj jedna pieczatke, a za tydzien powiedziala, ze da dwie, ze juz sobie to notuje. mam nadzieje, ze tak bedzie,

anuuula to oczyszcanie kawitacyjne inaczej laserowe wlasnie teraz sie robi, bo jest lagodniejsze - nie sciera tak duzo naskora jak mikrodermabrazja (diamentowa, czy tlenowa), ktorej kosmetyczki nie polecaja wiosna i latem, bo moga powstac przebarwienia od slonka. taki zabieg dobry jest jesienia lub zima. pytalam o to dwoch kosmetyczek, ale moze cos sciemnialy, a jak sie tam na tym dobrze nie znam.

stokrotka strasznie mi przykro, ale trzeba miec nadzieje i tak jak ksiadz Wam doradzil, rowniez nie odkladalabym slubu. tata na pewno ucieszy sie, ze bedzie mogl w nim uczestniczyc (bo za pewne na ten czas sily Boskie sprawia, ze dobrze sie poczuje).

kasiaher o zeszzzzzzzzzz gratuluje. to kto wygral zaklad? TZ, czy mama? bo nie pamietam co kto obstawial?

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:39   #3942
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam dzis 99 dni do slubu
to teraz szybko zleci. przynajmniej mi szybciej leci jak juz jest ponizej 100 dni

Stary 2009-05-22, 10:42   #3943
AgatkaL
Wtajemniczenie

Kasiaher...GRATULACJE, ale nowina

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:57   #3944
kasiaher
Wtajemniczenie

tż wygrał, bo on właśnie tak bardzo się upierał że jestem w ciązy

Kasiu tż bardzo się cieszy, chodziło mi o to że się przejoł, w sensie od razu idź do lekarza, nie pij kawy, idź zwolinij sie szybko z pracy do lekarza, cieszył się , w szoku odrazu takim że taka jego reakcja, smiał się ale ucieszył, bardzo
Stary 2009-05-22, 11:01   #3945
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Dziewczyny juz pytałam ale moze jeszcze ktoraś zna sposoby na rozbicie butów. Kurcze dreptam po domu w tych swoich slubnych ale 1 jest ciagle bardzo nie wygodny i nie wiem chyba kupie 2 pare tylko mi troszke szkoda bo za te zapłaciłam prawie 180zł ale bardzo mnie one juz denerwuja kupilam je bo musialam miec jakies do przymiarki i nie wydawały mi sie az tak niewygodne jak sie okazały pozniej a teraz nie moge ich oddac do szewca bo jestem w ie a do polski lecimy dopiero przed ślubem a tutaj wole ich nie powierzac w rece faceta ktory zajmuje sie reperacja obuwia bo nie ufam tym bardziej ze to biała satyna jak upaprze to koniec a oni tu flejtuchy niemiłosierne. Wiec moze ktoras mi jeszcze cos doradzi??

Sliczniasty dzieciaczek
Są takie spraye w sklepach obuwniczych do rozszerzania butów. Fuka się w środku i but sie rozszerza.

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość

O kurcze, przegięcie, wkurza mnie, że niektórzy nie mają taktu, niby coś dają, ale chcą czegoś w zamian - po prostu chore:/ Spróbujcie załatwić coś innego, no chyba, że ciocia nie będzie Wam przeszkadzać... a tak w ogóle to niby gdzie ma świadkowa siedzieć w drodze na salę??

Chyba w bagazniku Albo ja na dachu

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny właśnie dostałam sukienkę
http://allegro.pl/item624693028_zwie...ala_lilia.html

normalnie najdroższa szmata jaką kiedykolwiek kupiłam jest tak cienka, że wszystko widać, nawet kolor nóg, do tego źle uszyta, halka wystaje spod materiału a koniec jest źle obszyty i pruje się, do tego wszystkiego ma dziurkę na samym przodzie, nad tym nieszczęsnym obszyciem. Zła jestem jak nie wiem bo to miała być kiecka na poprawiny
chcę ją odesłać tylko boję się trochę, że ja wyśle a on mi kasy nie odeśle. nie wiem co robić, trochę za dużo mnie ona kosztowała żeby darować.
Moja szwagierka taka będzie szyć. Bo tez sie boimy allegro. Ja mam wieeeele nieprzyjemnych doświadczeń.

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość

Zaczęlismy z TŻem chodzić na kurs tańca- indywidualnie, raz w tygodniu Bardzo mi się podobało ostatnio
A my chodzimy juz czwarty miesiąc. Tak się przy tym kłócimy, że masakra

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
Justynka nie jest zle, przede mna chlopak, ktory robil sobie korekcje mial -6,0 i -6,5 pozniej razem lezelismy w tym pomieszczeniu po zabiegu. Ale wiesz, ze wada musi byc ustabilizowana? a Tobie wzrok sie pogorszyl, czy to inne soczewki kupilas i dlatego taka roznica?
Ana chodzi o laserowa korekcje wzroku - mialam ja robiona w zeszle lato. wade mialam -4,0 i -4,5 czy jakos tak. ale kolo 4 na pewno.

Zmieniałam J&J na CIBA i te drugie podobno inaczej załamuja światło i muszę mieć mocniejsze niz J&J.

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość

Kurcze a ja jeszcze nie znam terminu obrony, wkurza mnie to

Dziewczyny, a ja mam 6 stron pracy mgr. i stoję. Nie mam kiedy się za to zabrac. Myślicie, że to już CAŁKIEM BEZNADZIEJNA SYTUACJA? Do kiedy można oddać i obronić prace bez złych (np. finansowych) konsekwencji?

Cytat:
normalnie ....moja reakcja rozpłakałam się , dzwoniłam do tż przejoł sie bardzo, dorazu kazał mi iśc do lekarza , mama się śmieje i cieszy a Psiapsióła tez się bardzo cieszy . ja narazie jestem w szoku , zobaczymy co lekarz mi powie
GRATULACJE!!!!!!!!

Dziewczyny, zrobiła mi sie przy kostce lewej nogi taka kulka. Ona się przemieszcza jeśli mam pasek przy butach, jest jakby wypełniona płynem, mazia. Co to może być?

A poza tym zakochałam się wczoraj w perfumach
Stary 2009-05-22, 11:14   #3946
celi25
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny zrobiłam TEST CIĄŻOWY
wyszedł POZYWTYWNIE
Mam nadzieję że tym razem to nie jest żart hehe GRATULACJE!!! I teraz już się nie możesz tak denerwować...

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzien dobry .

oooo ... moje oczy coś wyczaiły ... poznaliście się z TZ przez Internet?
rewelacja!!!

!
Tak Nawet mam zapisaną pierwszą rozmowę hehe

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 11:19   #3947
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że tym razem to nie jest żart hehe GRATULACJE!!! I teraz już się nie możesz tak denerwować...

Tak Nawet mam zapisaną pierwszą rozmowę hehe
nie cos ty wtedy było Prima Aprilis a w ten dzień wszystko dozwolone

kurcze nie moge dostać się do żadnego lekarza zaraz zwariuje i nie wiem co mam robić
Stary 2009-05-22, 11:40   #3948
kliwia
Zakorzenienie

kasiaher juz Ci pisałam że na razie lekarz Ci nie potrzebny, zresztą i tak CI powie że masz przyjść po 6 tygodniu żeby bylo cos widać. Idz na bete.
Stary 2009-05-22, 11:46   #3949
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
Justynka nie jest zle, przede mna chlopak, ktory robil sobie korekcje mial -6,0 i -6,5 pozniej razem lezelismy w tym pomieszczeniu po zabiegu. Ale wiesz, ze wada musi byc ustabilizowana? a Tobie wzrok sie pogorszyl, czy to inne soczewki kupilas i dlatego taka roznica?
Ana chodzi o laserowa korekcje wzroku - mialam ja robiona w zeszle lato. wade mialam -4,0 i -4,5 czy jakos tak. ale kolo 4 na pewno.
Zastanawiam się właśnie nad taką operacją... powiedz mi czy boli? to jest w narkozie? i robiłaś oboje oczu naraz? czy raz jedno, raz drugie? i jaki koszt?

Cytat:
wyszedł POZYWTYWNIE
Gratulacje!
Ja się boje, że też będę miała takie szczęście, bo mój tż wczoraj przesadził byłam na niego wściekła...

Cytat:
Dziewczyny ...makasakra
Na pewno będzie dobrze .

A co jest małej?? bo nie mogę znaleźć, gdzie to strippi napisała...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 11:48   #3950
ania20m
Wtajemniczenie

Kasiaher-GRATULUJE KOCHANA!!!
Czyli mamy pierwszą mamusię ma maszym forum

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 11:52   #3951
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
kasiaher juz Ci pisałam że na razie lekarz Ci nie potrzebny, zresztą i tak CI powie że masz przyjść po 6 tygodniu żeby bylo cos widać. Idz na bete.
podejrzewam że to jest 4 tydzień , jestem już umówiona do gina na 14:15 przeciez on mi da skierowanie na to badanie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Kasiaher-GRATULUJE KOCHANA!!!
Czyli mamy pierwszą mamusię ma maszym forum
ee... juz druga a domiks.. przeciez też jest w ciaży

Edytowane przez kasiaher
Czas edycji: 2009-05-22 o 11:53
Stary 2009-05-22, 11:53   #3952
kliwia
Zakorzenienie

ania drugą domiks jest wi ciąży no i dlatego ślub ma za rok. Ale jest naszą PM
na bete nie trzeba mieć skierowania
Stary 2009-05-22, 11:56   #3953
kasiaher
Wtajemniczenie

kliwia zobaczymy co lekarz powie , ja sie nie znam przeciez jestem 1 razy w ciązy
Stary 2009-05-22, 11:58   #3954
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

hej dziewczyny .
Ja po długim czasie powracam i mówię co mam załatwione :

1. sala (bez dekoracji)
2.muzyka ( na sali i w kościele)-załatwione
3.kamerzysta
4. fotograf
5. byliśmy u księdza - ślub na 16.00 teraz tylko dokumenty TŻ potrzebne są
6. makijaż
7. paznokcie
8. sukienka zarezerwowana
9. welon kupiony
10. obrączki zamówione
11. ciasta i tort zamówiony

cdn.

narazie nie wiele, ale jeszcze zdarzę do października

KASIU GRATULACJE
CIOTKI WIZAŻOWE SIĘ CIESZĄ I WYBIERAJĄ SIĘ NA CHRZEST
ZA 9 MIESIĘCY

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 12:00   #3955
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
wyszedł POZYWTYWNIE
gratulacje kochana !
Stary 2009-05-22, 12:03   #3956
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny .
Ja po długim czasie powracam i mówię co mam załatwione :

1. sala (bez dekoracji)
2.muzyka ( na sali i w kościele)-załatwione
3.kamerzysta
4. fotograf
5. byliśmy u księdza - ślub na 16.00 teraz tylko dokumenty TŻ potrzebne są
6. makijaż
7. paznokcie
8. sukienka zarezerwowana
9. welon kupiony
10. obrączki zamówione
11. ciasta i tort zamówiony

cdn.

narazie nie wiele, ale jeszcze zdarzę do października

KASIU GRATULACJE
CIOTKI WIZAŻOWE SIĘ CIESZĄ I WYBIERAJĄ SIĘ NA CHRZEST ZA 9 MIESIĘCY
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
gratulacje kochana !
dziekuje kochane
Stary 2009-05-22, 12:10   #3957
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

nikt mi nie odpowie?

Stary 2009-05-22, 12:15   #3958
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
ania drugą domiks jest wi ciąży no i dlatego ślub ma za rok. Ale jest naszą PM
na bete nie trzeba mieć skierowania
A no tak zapomniałam o domiks

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 12:15   #3959
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

kasiaher GRATULACJE!!!
My jutro z TŻ idziemy na pierwsze spotkanie w poradni. TŻ jak dzwonił do tej babki to mówił mi, że ona jest taka młoda i wydaje się być fajna może będziemy mogli przyjśc tylko 2 razy A w tą niedzielę mamy ostatnie nauki Nawet nie wiem keidy zleciało te 5 tyg., bo mieliśmy 5 niedziel pod rząd tzn. teraz będzie 5

Edytowane przez kwiatuszekk88
Czas edycji: 2009-05-22 o 12:18
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 12:19   #3960
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
nikt mi nie odpowie?

Przykro mi, ale ja nie wiem...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości