Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-22, 08:40   #4051
roza26
Raczkowanie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez Lenka1000 Pokaż wiadomość
złapał mnie za ramię i potrząsał. I wrzeszczał.
To nie jest mój pierwszy związek z przemocą - kiedyś byłam zareczona z damskim bokserem. Ale myslałam ze ten facet jest rozsadny. Jak jeszcze raz mnie tknie to odejde. Wychowam sobie dziecko sama
Lenka nie mozesz pozwolic aby on Cie tak traktowal-tym bardziej jak jestes w ciazy-przeciez moze zrobic Tobie i fasolce krzywde-czy on pierwszy raz sie tak zachowal??kurcze nie rozumiem go-zamiast sie cieszyc ze bedzie mial malenstwo i podziwiac Cie ze masz determinacje do cwiczen i ze chcesz dbac o siebie a nie zaniedbywac sie jak niektore kobiety w ciazy to on ma pretensje-szok!Porozmawiaj z nim na spokojnie co to mialo znaczyc!Gooha ja jestem podobnego zdania ze lepiej sprawdzic i nie robic sobie nadzieji-ale zdrugiej strony jeszcze wszystko nie przesadzone Patka kochanie jak sie czujesz??Witam nowa staraczke-obys szybko zafasolkowala a nie czekala tyle co my Milego dnia kochane-mnie od wczoraj strasznie kluje jajnik-mysle ze wczoraj byla owulka bo pojawil sie sluz wiec pewnie od tego!Buziaki
Stary 2009-05-22, 08:45   #4052
hanjah
Zakorzenienie

dra-zmień mi proszę datę ostatniej @ na 22.05... pierwszy raz mnie @ zaskoczył, myślałam że mam jeszcze ze dwa dni...
Starania i tak musimy na razie odłożyć, bo pokomplikowało się z pracą TŻ
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 09:27   #4053
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Patuś, nic się nie martw. Na pewno bedzie dobrze

U mnie z Tżem fatalnie. Wrzeszczał dzis na mnie jak wariat i mnie szarpał. A poszło o to, że jestem jego zdaniem egoistka bo godzinke pod wieczór chciałam pocwiczyc, porozciagac sie i wmasowywac balsamy na rozstepy. Zamiast latac wokół niego. Jego zdaniem tylko kobieta skupiona na sobie dba o swoja kondycje w ciazy i o skóre. Szydził - dla kogo chce tak dobrze wygladac. On zupełnie nie rozumie, ze dla dobra dziecka i przebiegu porodu powinnam cwiczyc, zdrowo sie odzywiac i przede wszystkim miec spokoj, ktorego nie mam...
Lenka Ty za wczasu to powstrzymaj, albo jeśli nie da się Go przestawić, to kopnij w tyłek..zaczyna się od szarpania, nie pozwól na to!

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
jestem wstrzaśnięta zachowaniem Twojego Tz, nie mnie go oceniać i mówić Ci co masz robić , ale wiem że jak facet raz uderzy ( a zaczyna się to od szarpania) to nigdy się to nie skończy.
moja kolezanka jest w takim toksycznym zwiazku, mają 4-ro letnia córeczkę a ona dalej z nim jest "dla dobra dziecka" . tylko żeto dziecko coraz wiecej widzi i rozumie i zaczyna sie bać

proszę nie daj sie tak traktować , teraz musisz pamiętać że nosisz dziecko pod serduchem i ono jest najważniejsze , a zachowania Twojego faceta oznacza że chyba nie zabardzo Cię szanuje ,nawet jak ma jakieś kłopoty w pracy to nie jest usprawiedliwiony

będę trzymać kciuki żebyś podjęła właściwą decyzję i uważaj na siebie

......................... ....
a ja wstałam oczywiście przed 7 rano , jakoś znowu nie mogę spać,
dziś mam 34dc a temp 37stC sama nie wiem co sie dzieje , coraz większą mam nadzieję że to ciaża
w poprzednich cyklach to w 33dc temp już zawsze opadała , a teraz utrzymuje sie na poziomie 36.9-37.0
powinnam zrobić test , ale sie boję , więc poczekam do poniedziałku.
piersi bolą jak jasna cholera a brzuszek raz jak na @ a raz tylko muli

dziewczyny a jaki jest śluz w ciaży? pamięta któraś ? bo ja mam mleczny i lepki

dzis robimy u siebie parapetówę, bo mieszkamy już ponad pół roku w naszym domku a jeszcze nie był oblewany, mam zamiar grila zrobić, tylko że bedę miała 25 osób ( mąż ma 3 siostry i brata i każdy ma już rodzinkę)

ale sie rozpisałam ...miłego dnia
śluz na pewno na kolor biały, na wkładce mało widoczny
może się udało... ?

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Patkuś! a Ty do leżenia, a nie tutaj Nas podgladasz!
i to już już migiem
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 09:45   #4054
MIRACLE1706
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę trzymajcie za mnie kciuki...

Wczoraj byłam cały dzień w pracy i zauważyłam, że mam plamienie brążowe, które wieczorem się nasiliło, zadzwoniłam do gina, kazał mi przyjechać dzisiaj do swojego gabinetu, ale jak przyjechałam do domu to już leciała krew... Zadzwoniłam jeszcze raz do gina i on akurat miał dużur w szpitalu, kazał mi natychmiast przyjechać, zrobił usg i na szczęście jest moja fasolka ma 6 mm, krwawienie ustało, mam tylko brązowe plamienia. Od razu zwolnienie lekarskie i bezwzględny nakaz leżenia. Biorę te leki co brałam i mi pozostaje tylko leżeć i się modlić.

Proszę dziewczyny trzymajcie kciuki, módlcie się za mnie, bo ja jak wczoraj zobaczyłam tą krew to ryczałam strasznie... i mój mąż też...

Każde wsparcie jest mi potrzebne...

przepraszam dziewczyny, ze tak z samego rana... ale mozecie sobie wyobrazić jak się czuję...
Trzymam za Ciebie mocno kciuki i przede wszystkim oszczedzaj sie i stosuj do zalecen lekarza. jak lezec-to lezec i postaraj sie nie denerwowac-WSZYSTKO MUSI BYC DOBRZE!!!!!
MIRACLE1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 09:48   #4055
Lisica1
Zadomowienie

hej a ja dzis mam IUI, to juz druga,ale bedzie "podwojna" bo lekarz powiedzial ze zrobi mi dzis i jutro .
Jeszcze tyle godzin musze wytrzymac bo dopiero o 18:00 mam ten zabieg. Wczoraj mialam podany zastrzyk z Pregnylu, aha i jeszcze pecherzyk mialam ladny bo 18mm.Lekarz powiedzial ze jest dobry, a ja myslalam ze za maly. Teraz to mnie caly prawy bok boli, nawet nic dzis nie robie Wczoraj tez sie obijalam,nawet maz mi kazal he.
No to trzymajcie kciuki, mam nadzieje ze sie uda, bo jak nie to chyba sie zalamie...
Lisica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:01   #4056
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
hej a ja dzis mam IUI, to juz druga,ale bedzie "podwojna" bo lekarz powiedzial ze zrobi mi dzis i jutro .
Jeszcze tyle godzin musze wytrzymac bo dopiero o 18:00 mam ten zabieg. Wczoraj mialam podany zastrzyk z Pregnylu, aha i jeszcze pecherzyk mialam ladny bo 18mm.Lekarz powiedzial ze jest dobry, a ja myslalam ze za maly. Teraz to mnie caly prawy bok boli, nawet nic dzis nie robie Wczoraj tez sie obijalam,nawet maz mi kazal he.
No to trzymajcie kciuki, mam nadzieje ze sie uda, bo jak nie to chyba sie zalamie...
..Iskierką malutką..

Stary 2009-05-22, 10:10   #4057
pomarnczka
Raczkowanie

Lisica1
miało być "sto lat! sto lat!".
Miało być tak pięknie
miał się nam nie kurczyć świat...
pomarnczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:11   #4058
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

cześć kochane

Ja cały czas leżę, mam laptoka to trzymam go na kolanach

U mnie już plamienie się uspokoiło, raz na jakiś czas poleci jakaś brązowa kropelka także mam nadzieję że wszystko idzie ku lepszemu

Poza tym non stop jestem głodna hehehehe, mąż naznosił mi pełno jedzenia koło mnie, mam też przygotowane tosty, żebym sobie tylko wsadziła do tostera jak zgłodnieje hehehe

Ale trochę źle się czuję bo jutro mój mąż ma urodziny, a ja poza tym że nic nie kupiłam (bo jak zwykle zostawiam sobie wszystko na ostatnią chwilę) to on będzie musiał skakać nade mną a nie ja nad nim...

W sumie to nawet nie jest takie złe wyjście heheheheh

Od leżenia już mnie plecy bolą... masakra... leże trochę na plecach, trochę na boku... ale dopiero 1 dzień leżenia a mnie plecy bolą... co będzie za jakiś czas? ale jak trzeba to trzeba

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:20   #4059
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Patkuś, dla Niego najlepszym prezentem będzie jak będziesz leżała i odpoczywała leż więc grzecznie
..Iskierką malutką..

Stary 2009-05-22, 10:29   #4060
dra
Zakorzenienie

witam
i zaraz wyjeżdzam do urzedu pracy i za praca sie rozjrzec i do babeczki na kawkę(babeczka miesiac przed moim odejsciem ze stazu przyszla i super babka i jade przy okazji ja odwiedzic,bo mieszka tam niedaleko urzedu,a ja dojechac musze 25km,kobietka ma 54 lata,ale nigdy bym nie powiedziala,ze tyle ma i wogóle super sie odgadujemy )
Cytat:
złapał mnie za ramię i potrząsał. I wrzeszczał.
To nie jest mój pierwszy związek z przemocą - kiedyś byłam zareczona z damskim bokserem. Ale myslałam ze ten facet jest rozsadny. Jak jeszcze raz mnie tknie to odejde. Wychowam sobie dziecko sama
jezeli jeszcze raz takie cos zrobie odejdz,bo od szarpania sie zaczyna niestety,szarpnoł i wrzeszczał,bo chesz dbac o siebie chore to jest,bym jeszcze zrozumiala,ze jak ty bys sie na niego rzuciła i od do pionu by chcial cie postawc to,fakt mogł tak zrobic,ale nie,ze ty chcesz dbac o siebie...

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
dra-zmień mi proszę datę ostatniej @ na 22.05... pierwszy raz mnie @ zaskoczył, myślałam że mam jeszcze ze dwa dni...
Starania i tak musimy na razie odłożyć, bo pokomplikowało się z pracą TŻ
ah ta @
a moze dać cie na liste zawieszonych jak odkładasz??
Cytat:
kciuki zaciśniete

Cytat:
cześć kochane

U mnie już plamienie się uspokoiło, raz na jakiś czas poleci jakaś brązowa kropelka także mam nadzieję że wszystko idzie ku lepszemu

Poza tym non stop jestem głodna hehehehe, mąż naznosił mi pełno jedzenia koło mnie, mam też przygotowane tosty, żebym sobie tylko wsadziła do tostera jak zgłodnieje hehehe

Ale trochę źle się czuję bo jutro mój mąż ma urodziny, a ja poza tym że nic nie kupiłam (bo jak zwykle zostawiam sobie wszystko na ostatnią chwilę) to on będzie musiał skakać nade mną a nie ja nad nim...

Od leżenia już mnie plecy bolą... masakra... leże trochę na plecach, trochę na boku... ale dopiero 1 dzień leżenia a mnie plecy bolą... co będzie za jakiś czas? ale jak trzeba to trzeba
jak trzeba to trzeba,wytrzymasz

widze,ze niektórym sie komplikuje i staranka odkłądaja,kurcze ja też powinnam,bo jeszcze oboje nie mamy pracy,ale idę na żywioł,bo wiem,ze sobie poradze myśle optymistycznie,bo wiem jakbym odlozyla to moglo by nie wyjsc i znow lata czekac o nie,zawsze bedzie cos przeeszkoda za duzo juz przeszlam...
ale tak przy 1 czy 4 cyklu bym zawiesila staranka,ale jak ja juz ponad rok to nie idę żywiołem
Stary 2009-05-22, 10:37   #4061
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witam
i zaraz wyjeżdzam do urzedu pracy i za praca sie rozjrzec i do babeczki na kawkę(babeczka miesiac przed moim odejsciem ze stazu przyszla i super babka i jade przy okazji ja odwiedzic,bo mieszka tam niedaleko urzedu,a ja dojechac musze 25km,kobietka ma 54 lata,ale nigdy bym nie powiedziala,ze tyle ma i wogóle super sie odgadujemy )

jezeli jeszcze raz takie cos zrobie odejdz,bo od szarpania sie zaczyna niestety,szarpnoł i wrzeszczał,bo chesz dbac o siebie chore to jest,bym jeszcze zrozumiala,ze jak ty bys sie na niego rzuciła i od do pionu by chcial cie postawc to,fakt mogł tak zrobic,ale nie,ze ty chcesz dbac o siebie...

ah ta @
a moze dać cie na liste zawieszonych jak odkładasz??

kciuki zaciśniete

jak trzeba to trzeba,wytrzymasz

widze,ze niektórym sie komplikuje i staranka odkłądaja,kurcze ja też powinnam,bo jeszcze oboje nie mamy pracy,ale idę na żywioł,bo wiem,ze sobie poradze myśle optymistycznie,bo wiem jakbym odlozyla to moglo by nie wyjsc i znow lata czekac o nie,zawsze bedzie cos przeeszkoda za duzo juz przeszlam...
ale tak przy 1 czy 4 cyklu bym zawiesila staranka,ale jak ja juz ponad rok to nie idę żywiołem
Darusiu, poradzisz Sobie najważniejsze to pozytywnie myśleć, a My trzymamy kciuki
..Iskierką malutką..

Stary 2009-05-22, 11:19   #4062
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć kochane

Patka pomimo że Cie nie znam i jestem tu od niedawna to bardzo,ale to bardzo trzymam za was kciuki!Mysle o Tobie i kruszynce,bardzo się przejęłam...Prosze Cię tylko odpoczywaj i się nie denerwuj,a będzie DOBRZE!Zobaczysz że tym razem wszystko sie ułozy pomyślnie!
Jestem troche taka wiedźma co to ma dobrą intuicje,więc sie lepiej słuchaj! A pózniej to ja Ci i płeć kruszynki zdradzę

Lisica trzymam mocno!Uda się!

Lenka nie pozwalaj na takie zachowanie!Ja jestem strasznie cieta na takie rzeczy,choc nigdy mnie takie cos nie spotkało.Poza tym kobieta nie jest służącą,a męzczyna nie jest panem kobiety.Dla mnie jest nie do pomyślenia to co piszesz.Mąż powinien się cieszy że dbasz o siebie,o swoje zdrowie,o swoje ciało,o ciąże!Ja coś takiego sie jeszcze raz przytrafi to się mocno zastanów!Tym bardziej że nosisz dzidizusia w sobie.

Wszystkim innym dziewczynom życzę wytrwałości!Tego chyba najbardziej nam potrzeba!Pozdrawiam

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2009-05-22 o 11:36
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 11:27   #4063
ula 87
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
cześć kochane

odpoczywaj ile wlezie a co do prezentu to bym sie nie martwiła bo przecież kruszynka to też w pewnym sensie prezent od losu
Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
śluz na pewno na kolor biały, na wkładce mało widoczny
może się udało... ?
dzięki za kciuki
oj...ile bym dała żeby sie udało , wiecie byłam na zakupach i kupiłam test (kurcze... ostatni kupiłam chyba w styczniu) może podswiadomie intuicja mi podpowiedziała
ale mam zamiar go dopiero zrobić w niedziele, nic wcześniej bo jutro temp.może już się obniżyć

kochane proszę trzymajcie za mnie kciuki
gdyby mi się udało to byłby cud , bo z wykresu widać że owulacji najprawdopodobniej nie było (ale od 17dc temp cały czas w górze)
pamiętam że jedna dziewczyna też tak miała , nie wiem czy Mis hot
z wykresu nie było owulacji a tu bęc- ciąża jak nic

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 11:41   #4064
fleurdelacour
Rozeznanie

czesc dziewczyny
dzis mam pierwsza wizyte u poloznej i .....
boje sie ze mi powie ze w ciazy nie jestem, albo w ogole nic mi nie powie, no bo skad ona ma niby wiedziec czy jestem czy nie. krew mi dopiero bedzie pobierac dzisiaj a pierwsze usg bede miec dopiero 22 czerwca czyli w 13 tygodniu. w polsce pewnie juz dawno moglabym zobaczyc malenstwo, dzis zaczelam 9tydz.

Patka, ja mialam brazowe wycieki na przelomie 4 i 5 tyg plus bole podbrzusza. przeszly same bez lezenia i lekow mimo ze ciezko pracowalam. takze glowa do gory.
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 11:44   #4065
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
dzięki za kciuki
oj...ile bym dała żeby sie udało , wiecie byłam na zakupach i kupiłam test (kurcze... ostatni kupiłam chyba w styczniu) może podswiadomie intuicja mi podpowiedziała
ale mam zamiar go dopiero zrobić w niedziele, nic wcześniej bo jutro temp.może już się obniżyć

kochane proszę trzymajcie za mnie kciuki
gdyby mi się udało to byłby cud , bo z wykresu widać że owulacji najprawdopodobniej nie było (ale od 17dc temp cały czas w górze)
pamiętam że jedna dziewczyna też tak miała , nie wiem czy Mis hot
z wykresu nie było owulacji a tu bęc- ciąża jak nic
Ula ja trzymam za Ciebie!Nie spiesz się z testem,wytrzymaj jak najdłużej,choć wiem że to trudne.Ja czekam na koniec przyszłego tygodnia,bo wszystko się okaże czy ten cykl był własnie TYM na który tak czekam?Oby,oby...Może będziemy sie razem cieszysz?Fajnie by byłoTobie,sobie i wszystkim życze dobrych myśli i pozytywnego nastawienia.Mnie ten dobry humor to zaczyna nawet troche martwić.To jakies nienormalneNo ale cóż lepiej tak,a nie jak ostatnie miesiące-dół za dołem...Pozdrowionka
Stary 2009-05-22, 12:03   #4066
strompka
Raczkowanie

Honeey witam również i życzę szybkiego przejścia do grupy z dwoma serduszkami

Lisica trzymam

Patka
wyobrażam sobie że musi Cię wszystko boleć do leżenia, ale przyzwyczaisz się

Ula i za Ciebie też oczywiście

A mi się spóźnia już tydzień a testu dalej nie zrobiłam dzisiaj kupię i mam nadzieję że wytrzymam do rana.

Fleurdelacour nie daj sobie wmówić głupot

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png
strompka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 12:11   #4067
ula 87
Zadomowienie

dziękuję za kciuki bardzo pomagają

Fleurdelacour trzymam mocno kciuki zeby było wszystko oki
kurcze...długo musisz czekać, a w którym kraju mieszkasz?

Coralady trzymam i nie puszczam

Strompka jakim cudem wytrzymałaś tak długo bez testu? a masz jakieś objawy? trzymam kciukole

nie powinnam się tak nakręcać,a le to silniejsze odemnie, staram sie trzezwo myśleć ... tylko no ... wiecie jak to jest

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-05-22, 12:29   #4068
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strompka Pokaż wiadomość
A mi się spóźnia już tydzień a testu dalej nie zrobiłam dzisiaj kupię i mam nadzieję że wytrzymam do rana.

O jeny tygodnia to ja bym w życiu nie wytrzymała!Trzymam zatem mocno,żeby pojawiły się DWIE KRESECZKI na teście!Pozdrawiam
Stary 2009-05-22, 12:36   #4069
strompka
Raczkowanie

Nie było tak źle z tym czekaniem
Szybko minął ten tydzień, wypełniony pracą a i po pracy szukałam jakiegoś zajęcia żeby nie siedzieć bezczynnie
Co do objawów Ula to nie jest ich za dużo
Piersi nie bolą ani nie są większe
Tylko ból w podbrzuszu od mniej więcej połowy cyklu, no i brak @
No jeszcze zmęczona się czuję i senna ale to może pogoda czy pora roku
Coralady a ty kiedy się spodziewasz?

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png
strompka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 13:05   #4070
Zafrine
Raczkowanie

GG do Zafrine

Pewnego razu dziecko było gotowe, żeby się urodzić.
Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak mam tam żyć skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i usmiechałem się. Czy to mi wystarczy by być szczęśliwym??
- Twój anioł będzie ci spiewał i będzie sie także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I dędziesz czuł jego anielska miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał kiedy ludzie bedą do mnie mówić, skoro nie znam języka którym sie posługują?
- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słow niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troska będzie uczył cię mówoć.
- A co będę miał zrobić kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na Ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie, i nauczy cię jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najblizej ciebie.
W tym czasi w Niebie panowałduży spokój, ale już dochodziły głosy z Ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże jeśli już za chwilę mam tam podążyć powiedz mi prosze imie mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: " MAMUSIU"

oby każdej jak najszybciej udało się zostać takim aniołem

Edytowane przez Zafrine
Czas edycji: 2009-05-22 o 13:26
Zafrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 13:23   #4071
kobra913
Raczkowanie

ja tez by7la w toksycznym zwiazku.Wiezylam ze sie zmnieni ze wiecej mnie nie udezy ale zdazalo sie co raz czesciej a przygotowania do slubu szly pelana para. nie potrafilam odmowic bo wiedzialam czym to sie skonczy.Wreszcie miesiac przed slubem powiedzialam DOSC zerwałam zareczyny i powiedzialam ze nigdy wioecej!!!!!Mojego Tż ktoregos dnia sprawdzilam.Jak byl pijany zaczelam go wyzywac i wogule byl tak wsiekly ale mnie nie udezyl i wiem ze nigdy tego nie zrobi....Faceta trzeba krotko trzymac inaczej nie da rady....
A ja weekend wolny mam wiec moge sie nie pojawic...
PATKA jak sie czujesz???? mam nadzieje ze wszytsko ok.Pozdrawoam was cieplutko
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 13:24   #4072
roza26
Raczkowanie

Ulka,Strompka,Coralady trzymam mocno kciuki za Was-mam nadzieje ze testy pokaza Wam tory kolejowe
Stary 2009-05-22, 13:48   #4073
Lisica1
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny za kciuki Ja tez trzymam za to zeby byla fasolka
Lisica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 13:53   #4074
roza26
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki dziewczyny za kciuki Ja tez trzymam za to zeby byla fasolka
Dla Ciebie tez kochana oczywiscie kciuki-wybacz ze zapomniałam Cie dopisac
Stary 2009-05-22, 14:02   #4075
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

ulcia tempka ladna....oby to byl bobas
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 14:06   #4076
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zafrine Pokaż wiadomość
- Mówią że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak mam tam żyć skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i usmiechałem się. Czy to mi wystarczy by być szczęśliwym??
- Twój anioł będzie ci spiewał i będzie sie także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I dędziesz czuł jego anielska miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał kiedy ludzie bedą do mnie mówić, skoro nie znam języka którym sie posługują?
- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słow niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troska będzie uczył cię mówoć.
- twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie, i nauczy cię jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najblizej ciebie.
W tym czasi w Niebie panowałduży spokój, ale już dochodziły głosy z Ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże jeśli już za chwilę mam tam podążyć powiedz mi prosze imie mojego anioła.

aż sie popłakałam , wierzę że każdej z nas sie uda
Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
ja tez by7la w toksycznym zwiazku.Wiezylam ze sie zmnieni ze wiecej mnie nie udezy ale zdazalo sie co raz czesciej a przygotowania do slubu szly pelana para. nie potrafilam odmowic bo wiedzialam czym to sie skonczy.Wreszcie miesiac przed slubem powiedzialam DOSC zerwałam zareczyny i powiedzialam ze nigdy wioecej!!!!!Mojego Tż ktoregos dnia sprawdzilam.Jak byl pijany zaczelam go wyzywac i wogule byl tak wsiekly ale mnie nie udezyl i wiem ze nigdy tego nie zrobi....Faceta trzeba krotko trzymac inaczej nie da rady....
A ja weekend wolny mam wiec moge sie nie pojawic...
PATKA jak sie czujesz???? mam nadzieje ze wszytsko ok.Pozdrawoam was cieplutko
jestem z Was dumna , umiecie powiedzieć dość i odciać się raz na zawsze od przemocy
niestety znam pare kobiet co takie silne nie są , zawsze usprawiedliwaiją sie że boją się być same , co ludzie powiedzą itd. a należy kopnać faceta prosto w jaja i niech sie odczepi
Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
Ulka,Strompka,Coralady trzymam mocno kciuki za Was-mam nadzieje ze testy pokaza Wam tory kolejowe
dziękuję

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-05-22, 14:18   #4077
roza26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zafrine Pokaż wiadomość

Piękne,aż mi się łezka zakręciła w oku-abyśmy niedługo wszystkei zostały takimi Aniołami
Stary 2009-05-22, 14:36   #4078
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny ale duzo mialam do nadrobienia...u mnie bez zmian...@ brak juz 10 dzionkow...cycuchy to ja sobie chyba oderwe,spie ile wlezie,brzuszek pobolewa...i jak bedzie bez zmian to lece do lekarza w nastepnym tygodniu

witam wszystkie nowe staraczki

dziewczyny trzymam kciuki za testujace...Ulenkacierpliwosci i powodzenia,nie martw sie zobaczysz,ze sie uda

Patkalez kochana lez ile wlezie,masz na to 9miesiecy...bo potem to roznie bedzie z wolnym czasem i spaniem

Aliisanka jak tam maly smoczus,bylas juz na usg,mam nadzieje,ze mdlosci i niestrawnosci malo Cie mecza

Dra jak tam po bromku,organizm sie juz przyzwyczail.
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 14:41   #4079
Lenka1000
Rozeznanie

Cos takiego miało miejsce po raz pierwszy. Gdyby było wczesniej to nigdy nie zdecydowałabym sie z nim na dziecko. To było dla mnie zaskoczenie bo bardzo sie cieszył z dwóch kreseczek, zaczał mi kupowac soczki, ogladac łozeczka dla dzieci. I nagle cos takiego.
Odbyłam meska rozmowe, łopatologicznie wywaliłam - że owszem, jestem egoistka. ale jest to egoizm zdrowy, słuzacy dziecku i nam obojgu. Wywaliałam nastepnie, że sam mi dał ksiazke o ciazy, w której pisze, że kobieta musi wzmacniac miesnie, rozciagac sie, zdrowo odzywiac, dbac o dobre samopoczucie.
I ze - czy jemu sie to podoba czy nie - bede cwiczyła, masowała ciało, czytała gazety o ciazy, ksiazki, ogladała programy. I nic mu do tego. Cięzko tyram w pracy, remontuje z nim mieszkanie, dbam o dom i niego ale - do jasnej cholery - nalezy mi sie godzinka wieczorem na zadbanie o siebie bo to nie on bedzie dzwigał dodatkowe kilogramy, nie jego beda bolały stopy i krzyze, nie jego skóra bedzie sie rozciagała i nie on bedzie musiał urodzic dziecko.
a jak mu sie nie podoba albo jak zamierza zrobic powtorke z rozrywki to niech sie od razu pakuje i spada! Bo jak jeszcze raz podniesie na mnie reke albo bedzie wrzeszczał to sprawa bedzie miała finał w sądzie.
Lenka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 14:46   #4080
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ale duzo mialam do nadrobienia...u mnie bez zmian...@ brak juz 10 dzionkow...cycuchy to ja sobie chyba oderwe,spie ile wlezie,brzuszek pobolewa...i jak bedzie bez zmian to lece do lekarza w nastepnym tygodniu

.
a dlaczego nie zrobisz testu, wiem juz robiłaś ale od tego czasu może już poziom hcg już wzrósł
trzymam kciukole
Cytat:
Cos takiego miało miejsce po raz pierwszy. Gdyby było wczesniej to nigdy nie zdecydowałabym sie z nim na dziecko. To było dla mnie zaskoczenie bo bardzo sie cieszył z dwóch kreseczek, zaczał mi kupowac soczki, ogladac łozeczka dla dzieci. I nagle cos takiego.
Odbyłam meska rozmowe, łopatologicznie wywaliłam - że owszem, jestem egoistka. ale jest to egoizm zdrowy, słuzacy dziecku i nam obojgu. Wywaliałam nastepnie, że sam mi dał ksiazke o ciazy, w której pisze, że kobieta musi wzmacniac miesnie, rozciagac sie, zdrowo odzywiac, dbac o dobre samopoczucie.
I ze - czy jemu sie to podoba czy nie - bede cwiczyła, masowała ciało, czytała gazety o ciazy, ksiazki, ogladała programy. I nic mu do tego. Cięzko tyram w pracy, remontuje z nim mieszkanie, dbam o dom i niego ale - do jasnej cholery - nalezy mi sie godzinka wieczorem na zadbanie o siebie bo to nie on bedzie dzwigał dodatkowe kilogramy, nie jego beda bolały stopy i krzyze, nie jego skóra bedzie sie rozciagała i nie on bedzie musiał urodzic dziecko.
a jak mu sie nie podoba albo jak zamierza zrobic powtorke z rozrywki to niech sie od razu pakuje i spada! Bo jak jeszcze raz podniesie na mnie reke albo bedzie wrzeszczał to sprawa bedzie miała finał w sądzie.
i to mi sie podoba... stanowczość
tak jest niech wie że kobieta też ma swoje prawa

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości