Wszystko o Avonie - część 6 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-21, 18:51   #2521
avonkasia
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 6

Ukrainki też mają na stronie avonu możliwość przejrzenia online katalogu aktualnego i następnego..
avonkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 19:23   #2522
magrens
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Piszesz o kremie czy emulsji?

Ale to nie takie proste niestety Niektóre składniki kremu destabilizują filtry, a także inne związki będace filtrami destabilizują inne filtry. Ja tez pewnego dnia z duma pomyślałam że rozgryzłam ten temat (a siedziałam w tym kilka miesiecy zanim zaczełam sie łapać w tym temacie) a tu zonk, okazuje sie że to nie tak do końca
a już myślałam, że choć trochę zrozumiałam naiwna jestem
ale chociaż wiem, że avon ma filtry fotostabilne w niektórych kosmetykach
magrens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 19:28   #2523
renia0809
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Odnośnie pierwszego balsamu to proponowałabym stosować go tylko przed opalaniem. Osobiście nie lubię go i wcale nie widzę aby przyśpieszał opalanie ale wiele moich klientek go chwali...
Drugi balsamik jest bardzo fajny, delikatne drobinki wyglądają bardzo ładnie. Tylko zauważyłam, że wysusza skórę, głównie nogi i ręce. Dlatego ograniczam jego stosowanie, tylko do szczególnych okazji.
dzięki za opinię
hmm...zastanawiam się tylko czy przez te drobinki złocisty balsam po opalaniu nadaje się do codziennego stosowania, czy nie ma przez to nazbyt ,,sylwestrowego'' efektua i ciekawi mnie jeszcze czy ten balsamik brudzi ubrania?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 19:47   #2524
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

Hej dziewczyny mam takie pytanko. Zamowilam paczke na pierwszy termin a pozniej domowilam rzeczy na drugi i w drugie paczce nie przyszla mi faktura i nie wiem co z tym zrobic? napisac do nich, zadzownic?

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 20:24   #2525
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wadercia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam takie pytanko. Zamowilam paczke na pierwszy termin a pozniej domowilam rzeczy na drugi i w drugie paczce nie przyszla mi faktura i nie wiem co z tym zrobic? napisac do nich, zadzownic?
Najlepszą odpowiedź uzyskasz przez telefon, bo pisaniem mogą Cię zwodzić.Chyba,że nie zależy Ci na czasie.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 21:03   #2526
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam, to stabilny był tylko jeden, nie pamiętam który. W tych "filtrach" juz duzo świnstw. Lepiej wydać pieniądze na pewny filtr.
No ale co kto lubi
to zabawne bo ja pamietam że tylko z jeden czy dwa nie były fotostabilne

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
dzięki za opinię
hmm...zastanawiam się tylko czy przez te drobinki złocisty balsam po opalaniu nadaje się do codziennego stosowania, czy nie ma przez to nazbyt ,,sylwestrowego'' efektua i ciekawi mnie jeszcze czy ten balsamik brudzi ubrania?
balsam jest fajniutki, drobinki wcale nie sylwestrowe, takie rozświetlające w kolorze złota
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 22:08   #2527
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
dzięki za opinię
Drobinki nie są wielkie ale jest ich dużo, trzeba dokładnie rozsmarować. No i brudzi ubrania
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 22:42   #2528
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Jest nowa oferta specjalna w strefie kk. Jak dla mnie nic ciekawego, ale przynajmniej tym razem nie ma żadnych kosmicznych cen
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 23:22   #2529
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Jest nowa oferta specjalna w strefie kk. Jak dla mnie nic ciekawego, ale przynajmniej tym razem nie ma żadnych kosmicznych cen
dla mnie też kiszka straszna, z tamtej oferty sporo zamówiłam w tej nie znajduję nic ciekawego..
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 00:32   #2530
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez magrens Pokaż wiadomość
ja mam pytanie, pisze się, że filtry tracą swoje właściwości przy przechowywaniu, a te avonove mają słoiczek z 24 mies. ważności od otwarcia, czy można je stosować w tym sezonie?
Też zawsze czytałam i słyszałam, że filtry nie nadają się do stosowania w kolejnym sezonie.

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
Co do skarbu matki to nie jestem przekonana, Nivea nas uczula, ziajka wcale nie jest fotostabilna... widziałam wyniki badań konsumenckich i nie były zbyt dobre filtr był na prawdę znacznie niższy niż pisali na opakowaniu
hm... ja widziałam w jakiejś gazecie testy i skarb matki był chwalony... no nieważne, ja i tak na razie kupuję mustelę.

Kolciag, króliczku doświadczalny, kup ten avon i zdaj relacje.

Cytat:
Napisane przez poema Pokaż wiadomość
też sie właśnie zastanaiwam na filtrem dla mojej córci..mamy ziajke...ale pójde do apteki i tam zapytam chyba farmakolog będzie sie znał ;o)
eee tam, z tego co już się zdążyłąm zorientować, to farmaceuci się na takich rzeczach nie znają, chyba, że któryś ma taką pasję (jak my). Lepiej sama poczytaj i idź już zdecydowana
Stary 2009-05-22, 07:45   #2531
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
W ofercie specjalnej jest Paletka cieni w kremie Butterfly Frost, 4x1.5g o nr 72132.
Ciekawe, jaka rzeczywiście paletka jest w tej ofecie, bo nazwa nie odpowiada ilustracji.
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 08:38   #2532
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Popieram.
A takze zero jakiejkolwiek rewelacji....
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 09:57   #2533
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Mi też nic się nie podoba z oferty specjalnej. Jak dla mnie to dobrze
Coś nie dokładają tych stron kat.10 na Infokatalog
Stary 2009-05-22, 13:03   #2534
ankoro
Wtajemniczenie

Jak sobie radzicie z jedynym tylko egzemplarzem minikatalogu? Praktycznie nie ma możliwości pozostawienia klientce na spokojne przeglądnięcie.Nie podoba mi się taka oferta do której jest tak trudny dostęp.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 13:07   #2535
Monique :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magrens Pokaż wiadomość
ja mam pytanie, pisze się, że filtry tracą swoje właściwości przy przechowywaniu, a te avonove mają słoiczek z 24 mies. ważności od otwarcia, czy można je stosować w tym sezonie?
"Normalne" kremy mają 12 miesięcy (albo i mniej) ważności od otwarcia więc to jakaś kpina że kosmetyk szególnie narażony na niekorzystne warunki atmosferyczne ma 24!

Cytat:
Ja kurcze jako bobas nie byłam smarowana jakimiś cudami tylko zwykłymi kremami i nic mi nie jest żyję, skórę mam - nie wypaliło jej słońce, a co roku rodzice jeździli ze mną nad morze i siedzieli na plaży całe dnie
To miałaś szczęście. Ja po jednym pobycie nad morzem jako dziecko zaliczyłam poparzenie słoneczne i od tej pory mam alergię na słońce.
Stary 2009-05-22, 13:45   #2536
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez avonkasia Pokaż wiadomość
Ukrainki też mają na stronie avonu możliwość przejrzenia online katalogu aktualnego i następnego..
Właśnie dostałam odp.
Cytat:
Informujemy, że każdy kraj osobno planuje swoją strategię marketingową.
Natomiast na stronie internetowej, do której przysłała Pani link dostępny jest jeden katalog 07/2009.
więc nie wytrzymałam i już zwrotnie, podałam link do ukraińskiej oraz napisałam
Cytat:
Szkoda, że nawet na pograniczu dwóch kampanii, nasz kraj nie przewiduje takiej strategii marketingowej, wręcz przeciwnie, dawno po zakończeniu jednej, nadal na stronie jest stara wersja katalogu i nieaktualne informacje w strefie konsultantów
Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Jak sobie radzicie z jedynym tylko egzemplarzem minikatalogu? Praktycznie nie ma możliwości pozostawienia klientce na spokojne przeglądnięcie.Nie podoba mi się taka oferta do której jest tak trudny dostęp.
Tym klientom, których adresy mailowe znam, wysyłałam dopiero teraz ściągnięty ze strony Avon plik, a pozostałym dawałam na parę dni jedyny egzemplarz papierowy, ale nie odniosło to spodziewanego efektu, bo nikt z niego nie zamawia

Edytowane przez MaT
Czas edycji: 2009-05-22 o 13:49
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 15:03   #2537
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
hm... ja widziałam w jakiejś gazecie testy i skarb matki był chwalony... no nieważne, ja i tak na razie kupuję mustelę.

Kolciag, króliczku doświadczalny, kup ten avon i zdaj relacje.
Oj, na ja się na musteli zawiodłam totalnie zwłaszcza na kremach 'ciążowych'... wywaliłam tyle kasy w błoto 1000 razy lepsze dla mnie są kremy nasze Avonowskie

Na pewno zrelacjonuję, ale ja też do końca się na króliczka nie nadaję, bo właściwie nic mnie z kosmetyków nie uczula poza wyjątkami cieni do powiek a Avonowskie kosmetyki jakoś dobrze mi służą (również z małymi wyjątkami) więc pewnie i tu będzie dobrze... ale się zobaczy

Cytat:
Napisane przez Monique :) Pokaż wiadomość
To miałaś szczęście. Ja po jednym pobycie nad morzem jako dziecko zaliczyłam poparzenie słoneczne i od tej pory mam alergię na słońce.
Oj w takim razie to na pewno zależy od naszej skóry, od jej zdolności obronnych... ja co lepsze jestem typową 'zimą', na dodatek typem 'śnieżki' - bladolicą babeczką więc już w ogóle powinnam być wrażliwa na słońce, co prawda opalić się to dla mnie nie możliwe, musiałabym nie wiem co zrobić żeby moja skóra się zabrązowiła (no oczywiście są samoopalacze ), ale samo plażowanie nie szkodzi mi za bardzo

Edytowane przez kolciag
Czas edycji: 2009-05-22 o 15:04
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 15:08   #2538
messy
Raczkowanie

Hej Dziewczyny
Wiecie może jak jest z tymi ipodami? Chodzi o to, ze ja poleciłam nową konsultanke, ona podpisała umowe, zrobiłysmy zamówienie po 250 zł w dwóch katalogach i nie ma na fakturze tego ipoda. Czy ktoś wie w jaki sposób go odebrać ? Czy musimy robić jeszcze jedno ? Czy może on jest w paczce ale nie ma go na fakturze ? Jeśli ktos coś wie to proszę o informację.
messy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 15:29   #2539
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez messy Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Wiecie może jak jest z tymi ipodami? Chodzi o to, ze ja poleciłam nową konsultanke, ona podpisała umowe, zrobiłysmy zamówienie po 250 zł w dwóch katalogach i nie ma na fakturze tego ipoda. Czy ktoś wie w jaki sposób go odebrać ? Czy musimy robić jeszcze jedno ? Czy może on jest w paczce ale nie ma go na fakturze ? Jeśli ktos coś wie to proszę o informację.
A obie robiłyście w tym samym czasie zamówienia ? może dla tego że jedna z Was później spełniła wymogi otzrymania iPoda, nie dostałyście ich jeszcze. Ale proponuję zadzwonić na Avon-24 dla świętego spokoju i pewności i się dowiedzieć żeby nie było że którejś z was zabrakło 3 groszy do tych 250 czy coś innego

A tak to iPody miały przychodzić w paczce, w której łączna suma zamówień z danego katalogu przekroczyła 250... przynajmniej tak mi mówili
Stary 2009-05-22, 15:54   #2540
messy
Raczkowanie

Obie zrobiłyśmy w tym samym czasie i było na 250 zł. Jaki jest numer na avon-24 ?
Stary 2009-05-22, 16:08   #2541
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

hej

Widziałam na KWC opinnie o multi - różu - ale może jeszcze ktoś się wypowie? Miałam na niego ochotę już wczesniej, teraz będzie w korzystniejszej cenie - tylko interesuje mnie najbardziej czy nie jest zbyt miękki/miałki? Czy po posunięciu pędzlem nie nabiera się go tak dużo że zostaje go pełno na powierzchni cienia?

A czy widział ktos biżuterię Ariana? (netto)
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 16:09   #2542
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Napisane przez messy Pokaż wiadomość
Obie zrobiłyśmy w tym samym czasie i było na 250 zł. Jaki jest numer na avon-24 ?
Numer jest na tylniej okładce katalogu. Może iPody przyjdą Wam w następnym zamówieniu dopiero? W regulaminie akcji powinno być wszystko napisane...
Stary 2009-05-22, 16:22   #2543
messy
Raczkowanie

Cytat:
Numer jest na tylniej okładce katalogu. Może iPody przyjdą Wam w następnym zamówieniu dopiero? W regulaminie akcji powinno być wszystko napisane...
I wszystko jasne Zadzwoniłam i ipody przyjdą w katalogu 8 albo 9.

Dziekuje za pomoc
Stary 2009-05-22, 16:23   #2544
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Jeżeli chodzi o I-pody to z tego co sobie przypominam obie konsultantki muszą spełnić warunek(250zł zamówienie) w 2 katalogach a nie tylko w 1. To może dostaniecie wraz z drugą paczką?
Stary 2009-05-22, 17:08   #2545
taka jedna
Zakorzenienie

Napisałam co myślę o wycofaniu torebek papierowych i o niby jej szkodliwości i dostałam odpowiedź:
"
Dziękujemy za przekazane spostrzeżenia i sugestie. Obecnie w naszej
ofercie znajdują się tylko zaprezentowane torby na kosmetyki. W planach
firmy jest rozszerzenie tej oferty jednak obecnie nie ma możliwości
zamówienia starych pakietów."
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 18:04   #2546
MySSaaa
Zadomowienie

czy któras konsultantka otrzymala juz te nagrody od reebok'a za konkurs sms????????????
MySSaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 18:52   #2547
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez MySSaaa Pokaż wiadomość
czy któras konsultantka otrzymala juz te nagrody od reebok'a za konkurs sms????????????
no właśnie czekam nadal i się zaczynam wkurzać zadzwoniłam do nich, to powiedzieli że wysyłają sukcesywnie, więc już dawno torba powinna być u mnie argh
Stary 2009-05-22, 19:27   #2548
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie czekam nadal i się zaczynam wkurzać zadzwoniłam do nich, to powiedzieli że wysyłają sukcesywnie, więc już dawno torba powinna być u mnie argh
Skoro wysyłają sukcesywnie to w końcu i do Ciebie wyślą, czemu zakładasz, że już ją powinnaś mieć? :P
Ja jeszcze nie dostałam. Ale poczekam cierpliwie

MySSaaa - to nie musi być konsultantka, wystarczy, że klientka
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 19:31   #2549
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Oj, na ja się na musteli zawiodłam totalnie zwłaszcza na kremach 'ciążowych'... wywaliłam tyle kasy w błoto 1000 razy lepsze dla mnie są kremy nasze Avonowskie
oj, kochana, bo jeśli chodzi o kremy ciążowe, to nieważne jakiej firmy i tak zawiodą, wszystko zależy od skóry, genów, hormonów... pic na wodę... serio..
ja nic nie używałam i pozostałam "nienaruszona" przez ciążę
Stary 2009-05-22, 19:40   #2550
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Ja dostałam dwa dni temu, kurier grzecznie zapukał do drzwi, podpisałam i mam. Małą niestety, ale teraz na lato jest dla mnie idealna - wrzucam portfel, dokumenty, telefon i klucze od samochodu i lecę na miasto
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości