|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pogaduchy nie tylko fitnessowe ;)
anniaa przede wszystkim dużo zdrowia
siniaki łatwo pojawiaja sie u osób: -mających zaburzenia krzepnięcia -brak wit C - stosujących przewlekle kortykosteroidy dontknow masa w sezonie bikinii nigdy w życiu, poza tym jak przytyję to nie zmieszcze się w mój piekny strój na motocykl ![]() a na poważnie w tej chwili robię 4 tygodniowy cykl walczacy z zastojem - pewno pójdę potem z obciążeniem i siłą do przodu, a na mięśnie to nie licze bo dieta na maleńki plus a cel długofalowy to utrzymanie stanu obecnego, co po 30 jest coraz trudniejsze w każdym razie nie jest to norma i radzę iść do lekarza
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
jak tam dziewczynki? coś widzę, że tu cicho się zrobiło :P
![]() |
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Rozeznanie
|
No ucichło ucichło... Więc u mnie tak- jestem już po maturach więc mam wakacje:P ćwiczę non stop ten mój brzuchol, a dziś wstałam o 5:30 i biegałam, masakra jaką mam słabą konddycję... no ale teraz będę nad tym pracować
![]()
![]() |
#367 |
Nindżopesz
|
Wykorzystam ciszę aby Was pomęczyć swoimi dylematami
![]() Otóż miałam zamiar kontynuować redukcję ale jakoś tak się złożyło, że schudłam "znienacka"i właściwie nie mam czego redukować. Oprócz ud :P Poza tym jestem szczupła, mięśni nie widać. Będę więc ćwiczyła siłowo, ogólnego przybrania wagi się nie boję. Pytanie - warto robić interwały? Waga elektroniczna pokazuje 19-20% bf, nie jest to wynik godzien pozazdroszczenia, ale podejrzewam, że wraz z przyrostem mięśni ten procent sam siłą rzeczy spadnie. Mam rację? I jak z posiłkami? Bilans kal. zerowy, dodatni czy ujemny? Chudnąć nie powinnam, przybrać się boję (mam tendencje do tycia w biodrach, udach). Sama już nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
interwały jak najbardziej
![]()
![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziennik-trening siłowy.
Cytat:
z tego wszystkiego to jedynie armsy mają ćwiczenia pasujące do treningu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie uważam zeby 1.5h to było dużo, a na twisterze uwielbiam ćwiczyć i godzina to dla mnie nic strasznego, wlaczam jakis film albo sluchawki na uszy i kręce w dość szybkim tempie (średnio 120skrętów na minute- jeden skręt jedna strona, symuluje bieg) w ciagu tej godziny oczywiscie robie sobie malutkie przerwy. Nie wyobrażam sobie dnia bez twistera "szybciej byś chudła przy normalnym treningu" normalnym czyli jakim? ;pp. Nie mam możliwości cwiczyć siłowo tak typowo na siłowni z obciążeniami (procz 8min które wg mnie są siłowe, bunsów np nie dam rady zrobic 2 razy pod rząd bo jest strasznie ciężko, przecież podnoszenie nóg w ten sposób to jak by się podnosiło jakiś ciężar, ja to tak rozumiem :p Widze super efekty na 7 tygodni cwiczen i diety któa jest jak najbardziej prawidłowa bo wrzucam swoje jadlospisy do jednego z wątków i są oceniane pozytywnie. Schudlam 6 kg czyli prawie kg na tydzien. Dla mnie bomba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
kg na tydzień to całkiem sporo.. aż niezdrowo trochę brzmi.
8 minute legs to nie są ćwiczenia siłowe i choćbyś nie wiem, jak je sobie interpretowała, to takimi się nie staną. i nie kłóć się, że wymachiwanie nogą na wszystkie cztery strony świata można porównać do innych ćwiczeń. fakt, są tam chyba przysiady i wykroki, ale to jedyne, co można zaliczyć do normalnych ćwiczeń. trening siłowy można wykonywać spokojnie w domu i nie potrzeba do tego jakiegoś masakrycznego sprzętu. jeśli twister ci się podoba to ok, ale nie wiem czy dobrze robisz, tak intensywnie ćwicząc. teraz może być spoko, ale nie wszystko co złe od razu wyłazi na wierzch. niedługo może ci się zawężać talia z powodu tak intensywnej pracy mięśni skośnych. poza tym takie intensywne skręcanie może źle działać na kręgosłup. edit: a w ogóle, to nie po to jest ten wątek. skończmy z tym OT.
Ale jeszcze tu wrócę ![]() Edytowane przez dontknow Czas edycji: 2009-05-24 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez olalola24 Czas edycji: 2009-05-24 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale wczoraj zgrzeszyłam... litry piwa i tony chipsów
![]() ![]() Dziś za to dam sobie wycisk ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
oj tam Panika, raz kiedyś można
![]()
![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, byłabym jednak za tym, żebyśmy nie dyskutowały o tym na ten temat. a przynajmniej nie tutaj.
jak coś, to dajcie link do wątku czy coś- pogadamy, wymienimy spostrzeżenia i zamkniemy tę sprawę. jak ktoś ma pytania, to najlepiej na priv. jak ktoś się chce kłócić, że 8 minute buns to ćwiczenia siłowe to o kant du.. można roztrzaskać tę rozmowę. skończmy najlepiej ten temat i powróćmy do pierwotnego. któraś może opublikuje swój trening? ![]()
![]() |
![]() |
#376 |
Zadomowienie
|
No żeby to było tak raz na jakiś czas
![]() ![]() Później mam wyrzutu sumienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzisiaj ostatni dzień jedzenia słodyczy od jutra znów stawiam im czoła! ćwiczę więcej teraz bo już mam wakacje, szukam sobie pracy bo mi się nudzi niemiłosiernie, ileż można sprzątać, czytać książki?? idę sobie poćwiczyć.. albo najpierw zajadę do piekarni bo potem będę wyglądać jak nie powiem co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie pochłonęłam ogromną drożdżówę z serem i makiem, polaną lukrem aaa ![]() idę w takim razie dokończyć czytać romans ![]() a w niedziele prawdopodobnie ide opić te matury całe bo już koniec. wczoraj miałam ustną z anglika-16/20pkt=80%=wakacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Rozeznanie
|
Gratulacje Reniu
![]() ![]() Ja dziś rano poćwiczyłam 40 minut na brzuch. Zaraz pokręcę hh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Wtajemniczenie
|
http://www.super-sylwetka.pl/trening...h_domowych.php
mozna te ćwiczenia uznać jako trening siłowy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Rozeznanie
|
A ja mam do Was dziewczyny pytanie i prośbę zarazem: możecie polecić jakieś ćwiczenia wzmacniające kręgosłup? Wiem, że wszystkie ćwiczenia typu brzuszki itd. go obciążają i tak powoli zaczynam mieć z tym problemy. Była bym wdzięczna za odp
![]()
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jednak ćwiczenia pomagają zmniejszyć stres ![]() właśnie się najadłam bo wróciłam z miasta, idę poczytać a później poćwiczę bo brzuch mam większy od siedzenia i jedzenia słodyczy w ostatnich dniach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kładziemy się na brzuchu, ręce za głowę, nogi gdzieś wsunięte pod szafkę czy coś.. i podnosimy tułów do góry.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#387 |
Zadomowienie
|
Ależ tu cichutko
![]() Ines założyłaś wątek i uciekłaś nu nu ![]() A ja jestem załamana, bo brzuch znowu mi zarasta tłuszczem ![]() W górnych partiach jest ok, jak złapię skórkę między kciuk a palec wskazujący to odległość wynosi ok 1 cm, a przy pępku ponad 2 cm ![]() ![]() Muszę zacząć się więcej ruszać, i przestać grzeszyć, bo wczoraj znowu litry piwa, pizze itp ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
nie przejmuj się, pobiegaj trochę i od razu lepiej ci będzie
![]()
![]() |
![]() |
#389 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, proszę o pomoc -
Czy stretching też można wykonywać dopiero 2h po jedzeniu? Próbuję sobie skoordynować siłowy z rozciąganiem i nijak nie wychodzi :/
![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
hę?
stretching po treningu od razu^ przynajmniej ja tak robię.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.