|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Pipeprzyki:((
Witam mam straszny problem
![]() mam na plecach 2 spore pieprzyki no może nie są aż tak spore, mam jednego także na szyi pod uchem.. jestem osoba o jasnej cerze chciałabym trochę sie opalić np solarium,l wiem ze to jest bardzo szkodliwe na te pieprzyki, moja koleżanka sobie jednego wycięła i "ma spokój" proszę o jakąś rade.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pipeprzyki:((
W życiu nie wycinaj pieprzyka!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koleżanka mojej mamy była u fryzjera i fryzjerka obcieła jej przy strzyżeniu i przez to miała raka!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
jak promyczek słońca....
|
Cytat:
![]() ja bym wolała jednak pieprzyków nie usuwać jeżeli nie jest to konieczne, nie wiadomo co się potem może zrobić ja też mam na plecach pieprzyki, na łopatkach ale wolę nie usuwać niż potem żałować, że cokolwiek z tym robiłam jedno jest pewne, to onkolog ocenia czy dana zmiana nadaje się do usunięcia czy nie i zrobi to we właściwy sposób
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
normalnie jakies sredniowiecze takich glupot to juz dawno nie slyszalam. nie wycinaj pieprzyka bo dostaniesz raka oczywiscie. jesli sa duze i w miejscach gdzie ocieraja sie o ubranie pasek, biustonosz itd. moga sie uzlosliwic ze juz o wplywie slonca nie wspomne ic do lekarza dermatologa wytnie ci pieprzyki a pozniej wycinki wysle do badania zeby sprawdzic czy nie ma komorek rakowych. gdyby wiecej ludzi badalo sie w pore i wycinalo pieprzyki w pore wielu z nic zylo by do dzis.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
jak promyczek słońca....
|
Cytat:
pewnie chodziło o to, żeby SAMA tego nie robiła oczywiście pieprzyki można usuwać ale nie każdy się nadaje do usunięcia, to już ocenia onkolog/dermatolog
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Chodziło mi o to żeby wyciąć pieprzyki u jakiegoś lekarza... no ale boje sie ze moze to byc cos w stylu raka itd.. boje sie bolu no i koszty itd...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
kosztów nie poniesiesz bo te zabiegi sa refundowane przez NFZ, blu tragicznego nie ma daj ci znieczulenie jedynie pozniej troche szfy ciagna ale da sie wytrzymac ja mialam usuwane 3 pieprzyki w tym 2 jednoczesnie i jakos zyje. a co do tego ze to moze byc ewentualnie rak t tym bardziej lepiej sprawdzic i sie nie stresowac nie potrzebnie przynajmniej takie jest moje zdanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tam jest wszystko dokladnie opisane i dziewczyny nie musza na nowa powtarzac tego samego. Tak mozesz je wyciac, skonsultuj sie z onkologiem wczesniej-co jest chyba oczywiste. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja bylam ze swoimi najpierw u dermatologa, ale kazal mi skonsultowac niektore z onkologiem. Czesc wycielam.. pozostale nadal beda dodawac uroku ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ferguusson- napisałam SAMEMU bo założycielka tego wątku napisała że "kolezanka wycieła sobie" < i nie wiem teraz czy to chodziło oto że wycieła sobie u lekarza czy wycięła sobie sama... Oczywiście u lekarza można to robić i co do tego to nie mam wątpliwości...
Syyluusiiaa - zastanów się czy warto ryzykować życiem na rzecz solarium?! Idzie lato - słoneczko wyjdzie i się opalisz ![]() Edytowane przez Maaja Czas edycji: 2009-05-31 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
a co, wolisz mieć raka i o tym nawet nie wiedzieć? :/ czym szybcxiej się to wykryje, tym większe szanse na przeżycie.
Wycinanie nie kosztuje. Dermatolog ocenia, które znamiona są podejrzane, i wysyła Cię na wycięcie ich.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Zanim znamię zostanie wycięte podlega ono diagnozie- teraz stosuje się nowoczesne metody diagnozy komputerowej - jest to zupełnie bezbolesne i skuteczne. Jeżeli zachodzi podejrzenie, że znamię może okazac się złośliwe absolutnie nie wolno pobierać wycinka przed usunioęciem znamienia. W tym wypadku badaniu podlega już usunięty za pomocą leczenia chirurgicznego materiał. Diagnostyka komputerowa jest jednak skutecznym narzędziem
![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Była bym szczesliwa jakbym niemiala tych pieprzykow, wybiore sie do lekarza i on oceni czy wogole moge wyciac te pieprzyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2009-06-03 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Wakacje już nie długo i trzeba wyglądać pięknie!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Piękny wygląd to jedno, zwłokom na nic się nie przyda ładna buzia, zdrowie to, podstawa
![]()
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.