...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-24, 13:13   #2431
justyna2639
Zakorzenienie

Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Cytat:
Napisane przez kaktulek Pokaż wiadomość
Dukan uzywa warzyw i owocow do uzyskania smaku (jak przypraw) ale nie pozwala ich jesc, jak dla mnie to tylko kuszenie i nie lubie marnotrawic jedzenie
No dobrze, skoro tak to ok, ale masz racje skoro ich nie mozna jeść to faktycznie w roli "przypraw" będą kusić

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

A i jeszcze się tak zapytam, czy Wy faktycznie wszystkie te produkty nabiałowe to 0% kupujecie?
justyna2639 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 13:19   #2432
Spinka25
Raczkowanie

Hej dziewczynki!
U mnie dzisiaj 7 dzień dietki (2 dzień cyklu naprzemiennego), czuję się coraz lepiej (na początku było trochę kiepskie samopoczucie) i mimo, że schudłam "dopiero" kilogram, czuję się jakaś lżejsza
Na obiadek już sobie zrobiłam duszone piersi kurczaka w warzywach (pół cebulki, ze 25 dkg pieczarek i po pół papryki w trzech kolorach), oczywiście tylko w wodzie z przyprawami, zero tłuszczu Będę miała na dwa dni, czuję , że będzie pyszne, bo wygląda i pachnie świetnie Pojutrze znowu same proteinki - będę na razie szła cyklem 3/3 i zobaczę co mój organizm na to
Co do surimi, to czasem jem takie "na surowo", np. wczoraj na kolację zrobiłam sobie taką "pizzę": placek z otrąb, jajka, serka homo, na to trochę serka homo, jako sos, a na to w plasterki 3 paluszki surimi, jajko na twardo, pomidorek (w fazie naprzemiennej), szypiorek po wierzchu dla koloru. Pyszne było!

justyna - ja w fazie samych protein pozwalam sobie na max. 2-3 małe korniszonki dziennie (nie co dzień), i jeden jogurt owocowy light jako deser - też nie co dzień (Dukan niby pozwala na dwa dziennie, ale to już dla mnie za dużo). Poza tym żadnych warzyw/owoców nie jem i tego się trzymam. Co do nabiału to staram się jak najchudsze, jak jest 0% to biorę, jak nie ma (a duży wybór jest tylko w Lidlu), to czytam etykiety i wybieram np. 1,5% zamiast 3% tłuszczu.

Co do przepisów, to ja tam nie mam problemu z pomysłami na śniadania, obiady i kolacje, ale muszę zaraz poszperać w wątku przepisowym w poszukiwaniu jakichś dozwolonych słodkości Do słodkiego mnie ciągnie, ale tak bez przesady, torty smietankowe za mną nie chodzą tyle, że raz dziennie po obiadku jakiś dese rmusi być
Pozdrawiam niedzielnie!
Spinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 13:30   #2433
justyna2639
Zakorzenienie

Pytam, bo moja mama zrobiła niedawno zaopatrzenie w nabiał, ale wtedy jeszcze nie wiedziała, że przejdę na tą dietę...I mam pełną lodówkę mlecznych produktów, gdzie zawartość procentowa wynosi ok 2%, ale trudno już nie będę kupować 0%, przeżyję jakoś na tym. A co to jest to surimi i gdze to można kupić?
Stary 2009-05-24, 13:34   #2434
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna2639 Pokaż wiadomość
Pytam, bo moja mama zrobiła niedawno zaopatrzenie w nabiał, ale wtedy jeszcze nie wiedziała, że przejdę na tą dietę...I mam pełną lodówkę mlecznych produktów, gdzie zawartość procentowa wynosi ok 2%, ale trudno już nie będę kupować 0%, przeżyję jakoś na tym. A co to jest to surimi i gdze to można kupić?

http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20080712124629
są to paluszki krabowe ja np. lubię je jeść jako przekąska w łapkę i do buz Mój TŻ też...a i sałatka jest pyszna!

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 13:37   #2435
justyna2639
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20080712124629
są to paluszki krabowe ja np. lubię je jeść jako przekąska w łapkę i do buz Mój TŻ też...a i sałatka jest pyszna!
super! a gdzie to mogę dostać? albo po prostu mi powiedz w jakim sklepie to kupujesz, bo ja się pierwszy raz z czymś takim spotkałam
Stary 2009-05-24, 13:39   #2436
Agna
Zadomowienie

a ja dziś ratowałam się winogronem i kawałekiem czeko, czekolady...omdlałam. Idę wszamać coś - na samych proteinach wręcz głoduję . Koniecznie muszę zmienić cykl. Idę leżeć, bo coś kiepsko ze mną .
P.S. zapodajcie proszę przepisy na śniadania i kolecje oraz obiady na cykl samych protein, bo wszystkio mi już obrzydło, a moja dieta powoli zamienia się w głodówkę. Z góry dziękuję

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
super! a gdzie to mogę dostać? albo po prostu mi powiedz w jakim sklepie to kupujesz, bo ja się pierwszy raz z czymś takim spotkałam
dołączam się do pytania

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Agna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 13:42   #2437
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

w supermarketach, np w auchan, w lidlu. poza tym w rybnym.

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 13:42   #2438
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:

Oj sorki. Ja kupowałam w Lidlu za 1,99 zł. To paczka kurcze, nie pamiętam, ile opakowanie ma...15paluszków...Nie pamiętam. Bez problemu kupisz w sklepie, leżą w zamrażarach.

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2009-05-24, 13:45   #2439
justyna2639
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny
Stary 2009-05-24, 13:46   #2440
Spinka25
Raczkowanie

Cytat:
Generalnie można kupić w większych supermarketach takie gotowe do zjedzenia zapakowane w folię (szukajcie w lodówce koło ryb w oleju, sałatek rybnych, itp.). A można też kupić mrożone (wtedy w zamrażarce z rybami). Tylko nie wiem jak się odmraża Ktoś pomoże?

Agna - a czemu Ty się głodzisz? Przecież na śniadanka jest duży wybór nabiału, szyneczek chudych, jajek (ja tam jem, to co mam w lodówce i na co mam ochotę, improwizuję ), a na kolację np. zapodałam we wcześniejszym poście mój pomysł na pizzę
Stary 2009-05-24, 14:11   #2441
justyna2639
Zakorzenienie

No Spinka25 ten pomysł z pizzą całkiem fajny, postaram sie go wypróbować, ale najpierw muszę się zaopatrzyć w te paluszki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-24, 14:25   #2442
Spinka25
Raczkowanie

Dziewczyny!
Na wątku z przepisami violqn napisała:

skrobia kukurydziana jest biala i ma podobne wlasciwosci do maki ziemniaczanej, natomiast maka kukurydziana jest zoltawa. My powinnismy uzywac bialej.

Gdzie można kupić skrobię kukurydzianą? Czy jeśli mam mąkę kukurydzianą (żółtawą), a nie białą skrobię, to nie powinnam jej używać? Czy lepiej w takiej sytuacji używać mąki ziemniaczanej?

justyna - jak nie masz paluszków, to może być szynka drobiowa na tą "pizzę", co tam masz

Edytowane przez Spinka25
Czas edycji: 2009-05-24 o 19:16
Stary 2009-05-24, 14:35   #2443
Rajskie mniam
Raczkowanie

Cześć !
Ja dziś 99 dzień diety - bywało różnie grzechów sporo a mimo to wynik:
BYLO-73,5
JEST-62 jestem bardzo szczęśliwa chcę dorównać do 60kg , widać też sporą różnicę w obwodach ,najbardziej w tali z 85cm - jest 70cm aż sama nie wierzyłam , uda trochę jeszcze by się zdało zmiejszyć ale myślę że to załatwię sportem no mam też nadzieję że tak zostanie i nie zacznę ,,rosnąć " znowu bo przezornie wszystkie za duże ubrania -jak to fajnie brzmi - za duże powyrzucałam .
Bardzo życzę wszystkim wytrwałości i wiary że się uda !!!
Rajskie mniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 14:40   #2444
justyna2639
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rajskie mniam Pokaż wiadomość
Cześć !
BYLO-73,5
JEST-62 jestem bardzo szczęśliwa chcę dorównać do 60kg , widać też sporą różnicę w obwodach ,najbardziej w tali z 85cm - jest 70cm aż sama nie wierzyłam , uda trochę jeszcze by się zdało zmiejszyć ale myślę że to załatwię sportem no mam też nadzieję że tak zostanie i nie zacznę ,,rosnąć " znowu bo przezornie wszystkie za duże ubrania -jak to fajnie brzmi - za duże powyrzucałam .
Gratuluję I to wszystko na tej diecie? Wiecie co? Ja już się odchudzam od mniej więcej roku-z przerwami. Mój cel zbliżałam do realnego-z 55 kg na 60, a teraz wystarczyłoby żeby zejść poniżej 65. Ale jak czytam o Waszych sukcesach i o tym ile Wam się udało schudnąć to znowu zaczynam wierzyć, że coś jeszcze można zmienić no i że może uda się dojść chociażby do tej 5 z przodu
Stary 2009-05-24, 14:49   #2445
Rajskie mniam
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluję I to wszystko na tej diecie? Wiecie co? Ja już się odchudzam od mniej więcej roku-z przerwami. Mój cel zbliżałam do realnego-z 55 kg na 60, a teraz wystarczyłoby żeby zejść poniżej 65. Ale jak czytam o Waszych sukcesach i o tym ile Wam się udało schudnąć to znowu zaczynam wierzyć, że coś jeszcze można zmienić no i że może uda się dojść chociażby do tej 5 z przodu
tak na tej diecie i przy okazji - jestem wciąż na hormonach, po 2 ciążach , po 30-dziestce ,to moja 1 dieta w życiu więc MOŻNA
dodam że dotąd - byłam uzależniona od słodyczy , spagetti, chipsów i jedzenia ok. północy już nie wspomnę o miłości do piwa i winka przy byle okazji więc MOŻNA
wyniki lekarskie mam super , ciśnienie mi wróciło do normy i byłam zagrożona cukrzycą , teraz mam więcej energii i czuję się super więc MOZNA Naprawdę polecam !!!! 3mta się
Rajskie mniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 15:01   #2446
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
tak na tej diecie i przy okazji - jestem wciąż na hormonach, po 2 ciążach , po 30-dziestce ,to moja 1 dieta w życiu więc MOŻNA
dodam że dotąd - byłam uzależniona od słodyczy , spagetti, chipsów i jedzenia ok. północy już nie wspomnę o miłości do piwa i winka przy byle okazji więc MOŻNA
wyniki lekarskie mam super , ciśnienie mi wróciło do normy i byłam zagrożona cukrzycą , teraz mam więcej energii i czuję się super więc MOZNA Naprawdę polecam !!!! 3mta się

GRATULUJĘ!!!
Takie osoby naprawdę potrafią zmotywować Pozdrawiam!!!

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2009-05-24, 15:27   #2447
Gosiiaczek
Raczkowanie

Jeju ale sie rospisujecie ostatnio
a najbardziej te nowe proteinki )) hhiiii ale fajnie ja na poczatku tez pislam ile idzie
a ja mam 2 miesiace juz dietki i wiecie musze sie zwazyc bo nie mam pojecia ile teraz mam a nie wazylam sie chyba z dwa tygodnie no ale tez sie troche nagrzeszylo no ale zycie czasem sie ma lepszy dzionek a czasem gorszy
Jeszce wczoraj spedzilam caly piatek na komisariacie bo napadli mnie w autobusie ale nic mi nie jest bardziej straty materialne a głównie telefon koórkowy o ktory dbałam i odkladalm kase by go kupic a teraz mam stara nokie 3310 taka cegle ojjjjj kurde

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

I nie mam dzisaj nastroju a przedemna lezy czekolada Milka jeszce z urodzin a byly 14 maja i tak sobie lezy choc dzisaj ciagnie mnie do nie nie ziemsko ale napewno skusze siena truskawki bo sa zdrowe i nie maja nie wiadomi ile kalorii !!!
a w tamtym roku mni eni ebylo na sezonie truskawek w Polsce jadlam je tylko raz wiec teraz musze to nadrobic i sie nimi najesc
Wiec milej niedzieli zycze i ide chyba na spacer bo w domu mnie rozwala i mysli jakies i łapie dołek wiec spadam na sloneczko

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Rajsie mniam a ta twoja truskaweczka z czekolada normalnie uummmm
jestes The BEST !!!!!! serio - GRATULACJE !!!!!
Stary 2009-05-24, 15:36   #2448
pani_sylwia
Raczkowanie

a ja się zdenerwowałam na wagę rodziców w pracy waga pokazuje 66 ,a wczoraj ta u rodziców pokazała 68 no i mało mnie szlag nie trafił ,bo cały czas jem to co jest na liście ,ale chyba to jednak jakieś oszustwo bo widzę że schudłam i od dzisiaj mam w nosie wagę,nie ważę się a co.
pani_sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 15:47   #2449
justyna2639
Zakorzenienie

dobra a ja zadaje kolejne pytanie w związku z przepisami, chodzi mi konkretnie o słodzik. czy może być czysta glukoza? robiłyście jakieś desery z tych przepisów?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-24, 16:14   #2450
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Cześć !
BYLO-73,5
gratulacje!!! ja startowałam podobnie i mam słabszy wynik w pt minęły 2 mce na diecie ale niestety cały kwiecień upłynął na grzeszeniu też jestem w trakcie wyrzucania za dużych ubrań ;D
hmm chyba nigdy nie napisałaś tyle o sobie co dzisiaj?
buziaki i jeszcze raz gratuluję!

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

gosiaczek współczuję.. a jak telefonu żal również rozumiem

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 17:14   #2451
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Spinka25 Pokaż wiadomość
Generalnie można kupić w większych supermarketach takie gotowe do zjedzenia zapakowane w folię (szukajcie w lodówce koło ryb w oleju, sałatek rybnych, itp.). A można też kupić mrożone (wtedy w zamrażarce z rybami). Tylko nie wiem jak się odmraża Ktoś pomoże?

Agna - a czemu Ty się głodzisz? Przecież na śniadanka jest duży wybór nabiału, szyneczek chudych, jajek (ja tam jem, to co mam w lodówce i na co mam ochotę, improwizuję ), a na kolację np. zapodałam we wcześniejszym poście mój pomysł na pizzę
wiesz po prostu te wszystkie produkty powodują już u mnie niestety odruch wymiotny
po zjedzeniu kilku kęsów, organizm się buntuje i protestuje: " o nie, tego już więcej nie będę trawić ".
Blokada łaknienia i kiszka. Mechanizmy samoobrony organizmu. Sprytnie, nie da sobie krzywdy zrobić i tęskni za urozmaiconym smakowitym jedzonkiem sprzed kilku miesięcy...Dlatego zastanawiam się nad zmianą cyklu, tylko to za 5 dni. Tak będzie najrozsądniej

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Jeszce wczoraj spedzilam caly piatek na komisariacie bo napadli mnie w autobusie ale nic mi nie jest bardziej straty materialne a głównie telefon koórkowy o ktory dbałam i odkladalm kase by go kupic a teraz mam stara nokie 3310 taka cegle ojjjjj kurde
współczuję.
Kilka lat temu przerabiałam podobną, nie miłą historię. Gnojki!
W biały dzień koleś pchnął mnie i wyrwał tel. z ręki! Na takich degenratów brak mi słów Dobrze, że Tobie nic się nie stało. Trzymaj się Gosiiaczek!

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Stary 2009-05-24, 17:35   #2452
justyna2639
Zakorzenienie

Kurcze tak się nakręciłam na tą dietę, więc lepiej, żeby zadziałała Już wiem, że można tylko aspartam, ale mimo wszystko jestem ciekawa czy któraś z Was robiła jakieś desery Mam nadzieję, że uda mi się nie popełnić żadnej gafy, chociaż niestety moje nabiałowe produkty nie będą miały 0%... przynajmniej teraz. Już się nie mogę doczekać jutra. Zważę się z rana a potem będę obserwować
Stary 2009-05-24, 18:26   #2453
zebrawpaski
Zakorzenienie

Hej!od czwartku wieczór nie miałam netu więc nadrabiam zaległości.
Czytam i czytam.
Gosiiaczek trzymaj się dzielnie - na hamstwo nie ma rady...bardzo Ci współczuję
Witam wszystkie nowe- dziewczyny zachęcam poczytajcie cały post, poznacie PROTEINOWE KOBIETY i ZASADY DIETY.
Ja czytałam ponad 50 stron ale było warto
Na diecie od 05.05 - Aktualnie faze rotein przeciąglam do 7 dni - ale to dlatego, że były grzechy - okolicznościowy grill i czekoladki - ale te drugie troszkę usprawiedliwione bo po prostu czułam, że mi słabo i musiałam się ratować. Wyspowiadam się jeszcze z 2 lampek wina...
Dziewczyny nie warto i lepiej tzrymać się zasad - od 05.05 schudłam 5 kilo a gdyby nie grzechy byłoby pewnie więcej...
Cieszę się, że odzywają te, które są tutaj najdłużej - dziękujemy Wam za to to nas wzmaacnia, jesteście żywymi przykładami, że dieta działa.
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 18:32   #2454
justyna2639
Zakorzenienie

Nie wiem co mam zrobić... Właśnie mama zadzwoniła do mnie z wynikami moich badań krwi i okazało się, że mam za mały poziom cukru we krwi (zaznaczam, że badanie miałam robione po posiłkach, a nie na czczo) i nie wiem jak pogodzić dietę i ten problem
Stary 2009-05-24, 18:37   #2455
zebrawpaski
Zakorzenienie

Justyna2639 - nie ma co eksperymentować ja bym konsultowała z lekarzem. Jutro sama wybieram się po skierowanie na badania - chce sprawdzić czy dieta mi nie szkodzi....

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

10.05.2009
biust 92
pod biustem 83
biodra 105;(
pas 95
noga - największa objętość 61

24.05.2009
biust 92
pod biustem 80
biodra 103
pas 92
noga - największa objętość 61 ;(

(05.05.2009)
66.4kg - 60.0kg - 57.0kg(18/07/2009)
Było 66,3kg Jest 61,3kg Będzie 57 kg (z nadzieją na 55kg )

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2009-05-24 o 18:36
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 19:23   #2456
Spinka25
Raczkowanie

Cytat:
dobra a ja zadaje kolejne pytanie w związku z przepisami, chodzi mi konkretnie o słodzik. czy może być czysta glukoza?
Glukozy nie można, bo to czysty cukier. Dozwolony jest jedynie słodzik i to nie pierwszy lepszy, tylko ASPARTAM. Trzeba czytać jaka substancja jest użyta w słodziku (bo są różne) . Ja z deserów "robiłam" tylko serek homo ze słodzikiem i cynamonem, a teraz wystarczy, że sobie odrobinę samego cynamonu wsypię do jogurtu nat. i już jest niebo w gębie

Rajskie mniam - gratuluję sukcesu! To pokazuje nam, początkującym, że ta dieta naprawdę działa
Stary 2009-05-24, 20:07   #2457
Agna
Zadomowienie

kurna chata kobiety ratujcie!!
Mąż wtrynia teraz ciasto od teściowej i mnie jeszcze namawia do grzechu
Przy takim, to można się odchudzać . Oj chyba będzie wojna

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Stary 2009-05-24, 20:30   #2458
Gosiiaczek
Raczkowanie

dzieki Robaczki wiecie byle mi nic nie ma ale ty sobie odkladasz kase a takie gnojki i go wyrwią razem z kolczykiem przu uchu
a i czekolade otwarlam ale tylko 4 kostki zjadlam !!!!
Stary 2009-05-24, 20:40   #2459
ewika1983
Przyczajenie

chciałam sie spytac, czy przy tej diecie mozna jesc chleb (nie mam tu na mysli pszennego tylko razowy albo chrupki) jesli tak to w jakiej czesci diety a jesli nie to czym wy go zastepujecie. Pozdrawiam
ewika1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 20:53   #2460
Gosiiaczek
Raczkowanie

Nie można jesc chleba normalnego nawet innych chyba ze sobie upieczesz wg przepisu Dunkana ja go robie i jest serio dobry
pare stron dalej laski daly przepis!!!!

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości