|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cytat:
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- A i jeszcze się tak zapytam, czy Wy faktycznie wszystkie te produkty nabiałowe to 0% kupujecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
U mnie dzisiaj 7 dzień dietki (2 dzień cyklu naprzemiennego), czuję się coraz lepiej (na początku było trochę kiepskie samopoczucie) i mimo, że schudłam "dopiero" kilogram, czuję się jakaś lżejsza ![]() Na obiadek już sobie zrobiłam duszone piersi kurczaka w warzywach (pół cebulki, ze 25 dkg pieczarek i po pół papryki w trzech kolorach), oczywiście tylko w wodzie z przyprawami, zero tłuszczu ![]() ![]() ![]() Co do surimi, to czasem jem takie "na surowo", np. wczoraj na kolację zrobiłam sobie taką "pizzę": placek z otrąb, jajka, serka homo, na to trochę serka homo, jako sos, a na to w plasterki 3 paluszki surimi, jajko na twardo, pomidorek (w fazie naprzemiennej), szypiorek po wierzchu dla koloru. Pyszne było! justyna - ja w fazie samych protein pozwalam sobie na max. 2-3 małe korniszonki dziennie (nie co dzień), i jeden jogurt owocowy light jako deser - też nie co dzień (Dukan niby pozwala na dwa dziennie, ale to już dla mnie za dużo). Poza tym żadnych warzyw/owoców nie jem i tego się trzymam. Co do nabiału to staram się jak najchudsze, jak jest 0% to biorę, jak nie ma (a duży wybór jest tylko w Lidlu), to czytam etykiety i wybieram np. 1,5% zamiast 3% tłuszczu. Co do przepisów, to ja tam nie mam problemu z pomysłami na śniadania, obiady i kolacje, ale muszę zaraz poszperać w wątku przepisowym w poszukiwaniu jakichś dozwolonych słodkości ![]() ![]() Pozdrawiam niedzielnie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
Pytam, bo moja mama zrobiła niedawno zaopatrzenie w nabiał, ale wtedy jeszcze nie wiedziała, że przejdę na tą dietę...I mam pełną lodówkę mlecznych produktów, gdzie zawartość procentowa wynosi ok 2%, ale trudno już nie będę kupować 0%, przeżyję jakoś na tym. A co to jest to surimi i gdze to można kupić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20080712124629 są to paluszki krabowe ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zadomowienie
|
a ja dziś ratowałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. zapodajcie proszę przepisy na śniadania i kolecje oraz obiady na cykl samych protein, bo wszystkio mi już obrzydło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
w supermarketach, np w auchan, w lidlu. poza tym w rybnym.
#2438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj sorki. Ja kupowałam w Lidlu za 1,99 zł. To paczka kurcze, nie pamiętam, ile opakowanie ma...15paluszków...Nie pamiętam. Bez problemu kupisz w sklepie, leżą w zamrażarach.
![]() |
#2439 |
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Agna - a czemu Ty się głodzisz? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Zakorzenienie
|
No Spinka25 ten pomysł z pizzą całkiem fajny, postaram sie go wypróbować, ale najpierw muszę się zaopatrzyć w te paluszki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2442 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Na wątku z przepisami violqn napisała: skrobia kukurydziana jest biala i ma podobne wlasciwosci do maki ziemniaczanej, natomiast maka kukurydziana jest zoltawa. My powinnismy uzywac bialej. Gdzie można kupić skrobię kukurydzianą? Czy jeśli mam mąkę kukurydzianą (żółtawą), a nie białą skrobię, to nie powinnam jej używać? ![]() ![]() justyna - jak nie masz paluszków, to może być szynka drobiowa na tą "pizzę", co tam masz ![]() Edytowane przez Spinka25 Czas edycji: 2009-05-24 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Raczkowanie
|
Cześć !
Ja dziś 99 dzień diety ![]() BYLO-73,5 JEST-62 jestem bardzo szczęśliwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo życzę wszystkim wytrwałości i wiary że się uda !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dodam że dotąd - byłam uzależniona od słodyczy , spagetti, chipsów i jedzenia ok. północy już nie wspomnę o miłości do piwa i winka przy byle okazji więc MOŻNA ![]() wyniki lekarskie mam super , ciśnienie mi wróciło do normy i byłam zagrożona cukrzycą , teraz mam więcej energii i czuję się super więc MOZNA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ!!! ![]() Takie osoby naprawdę potrafią zmotywować ![]()
![]() |
#2447 |
Raczkowanie
|
Jeju ale sie rospisujecie ostatnio
![]() a najbardziej te nowe proteinki ![]() ![]() a ja mam 2 miesiace juz dietki i wiecie musze sie zwazyc ![]() ![]() Jeszce wczoraj spedzilam caly piatek na komisariacie bo napadli mnie w autobusie ale nic mi nie jest bardziej straty materialne a głównie telefon koórkowy o ktory dbałam i odkladalm kase by go kupic a teraz mam stara nokie 3310 taka cegle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- I nie mam dzisaj nastroju a przedemna lezy czekolada Milka jeszce z urodzin a byly 14 maja i tak sobie lezy choc dzisaj ciagnie mnie do nie nie ziemsko ![]() a w tamtym roku mni eni ebylo na sezonie truskawek w Polsce jadlam je tylko raz wiec teraz musze to nadrobic i sie nimi najesc ![]() Wiec milej niedzieli zycze i ide chyba na spacer bo w domu mnie rozwala i mysli jakies ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Rajsie mniam a ta twoja truskaweczka z czekolada normalnie uummmm ![]() jestes The BEST !!!!!! serio - GRATULACJE !!!!!
#2448 |
Raczkowanie
|
a ja się zdenerwowałam na wagę rodziców
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Zakorzenienie
|
dobra a ja zadaje kolejne pytanie w związku z przepisami, chodzi mi konkretnie o słodzik. czy może być czysta glukoza? robiłyście jakieś desery z tych przepisów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() hmm chyba nigdy nie napisałaś tyle o sobie co dzisiaj? ![]() buziaki i jeszcze raz gratuluję! ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- gosiaczek ![]() ![]()
![]() |
#2451 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() po zjedzeniu kilku kęsów, organizm się buntuje i protestuje: " o nie, tego już więcej nie będę trawić ![]() Blokada łaknienia i kiszka ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kilka lat temu przerabiałam podobną, nie miłą historię. Gnojki! ![]() W biały dzień koleś pchnął mnie i wyrwał tel. z ręki! Na takich degenratów brak mi słów ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Zakorzenienie
|
Kurcze tak się nakręciłam na tą dietę, więc lepiej, żeby zadziałała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Zakorzenienie
|
Hej!od czwartku wieczór nie miałam netu więc nadrabiam zaległości.
Czytam i czytam ![]() Gosiiaczek trzymaj się dzielnie - na hamstwo nie ma rady...bardzo Ci współczuję Witam wszystkie nowe- dziewczyny zachęcam poczytajcie cały post, poznacie PROTEINOWE KOBIETY i ZASADY DIETY. Ja czytałam ponad 50 stron ale było warto ![]() Na diecie od 05.05 - Aktualnie faze rotein przeciąglam do 7 dni - ale to dlatego, że były grzechy ![]() Dziewczyny nie warto i lepiej tzrymać się zasad - od 05.05 schudłam 5 kilo a gdyby nie grzechy byłoby pewnie więcej... Cieszę się, że odzywają te, które są tutaj najdłużej - dziękujemy Wam za to to nas wzmaacnia, jesteście żywymi przykładami, że dieta działa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co mam zrobić... Właśnie mama zadzwoniła do mnie z wynikami moich badań krwi i okazało się, że mam za mały poziom cukru we krwi (zaznaczam, że badanie miałam robione po posiłkach, a nie na czczo) i nie wiem jak pogodzić dietę i ten problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Zakorzenienie
|
Justyna2639 - nie ma co eksperymentować ja bym konsultowała z lekarzem. Jutro sama wybieram się po skierowanie na badania - chce sprawdzić czy dieta mi nie szkodzi....
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- 10.05.2009 biust 92 pod biustem 83 biodra 105;( pas 95 noga - największa objętość 61 24.05.2009 biust 92 pod biustem 80 biodra 103 pas 92 noga - największa objętość 61 ;( (05.05.2009)66.4kg - 60.0kg - 57.0kg(18/07/2009) Było 66,3kg Jest 61,3kg Będzie 57 kg (z nadzieją na 55kg ) Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2009-05-24 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rajskie mniam - gratuluję sukcesu! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zadomowienie
|
kurna chata kobiety ratujcie!!
![]() Mąż wtrynia teraz ciasto od teściowej ![]() ![]() Przy takim, to można się odchudzać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Raczkowanie
|
dzieki Robaczki
![]() ![]() a i czekolade otwarlam ![]()
#2459 |
Przyczajenie
|
chciałam sie spytac, czy przy tej diecie mozna jesc chleb (nie mam tu na mysli pszennego tylko razowy albo chrupki) jesli tak to w jakiej czesci diety a jesli nie to czym wy go zastepujecie. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Raczkowanie
|
Nie można jesc chleba normalnego nawet innych chyba ze sobie upieczesz wg przepisu Dunkana ja go robie i jest serio dobry
![]() pare stron dalej laski daly przepis!!!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.