|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Ula - ale super!!!
|
|
|
|
#4142 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć kochane!
u mnie weekend nieciekawie.. tato moj trafił wczoraj wieczorem do szpitala, było mu słabo, i miał mdłości..w nocy jak porobili mu wyniki okazało się że to mikrowylew ![]() nerwy i stres dały mi popalić, po 24 wróciliśmy z mężem do domu w nocy spać nie mogłam, śniły mi się bzdury, ale tato rano dzwonił do mamy, więc na razie wszystko dobrze..
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4143 |
|
Rozeznanie
|
Hej laseczki
paulinaizabela,gooha,acha ia,karolcia228,strompaka Dziękuję wszystkim za poradę gooha3 ![]() a odnośnie tego lekarza w Polsce to też właśnie chodzę do ordynatora i kierownika Kliniki na Kopernika w Krakowie i wydaje się być sensowny ale ma wiele nie dociągnięć to fakt wszystko szybko szybko,rzadko kiedy wyjaśni o co tak na prawdę w tym wszystkim chodzi a już nie wspomnę o tym,że w ogóle nie bada piersi nawet na wizycie prywatnej rzadko kiedy bada ginekol. nie wspominając o usg,jak sie upomne to zrobi jedynie co to w szpitalu jak jestem to komplet wszystkich badań robi chociaż tyle !!!! A u tej doktorki co byłam to odrazu badanie ginek.piersi zrobiła mi też cytologię i powiedziala,że za nią nie płacimy bo to prezent od niej i naprawde wydaje sie być bardzo sęsowna ![]() ula Wielkie gratki dziewczyno Ty na 200% jesteś w ciąży takie wyraźne dwie krechy widać strompka Tobie też gratuluję myślę ,że i my wszystkie w niedługim czasie zobaczymy te upragnione dwie krechy alisanka Tak mi przykro,ale będzie wszystko o.k z Twoim tata zobaczysz a Ty teraz nie możesz się denerwować ![]() Miłej niedzieli życzę Edytowane przez edzia Czas edycji: 2009-05-24 o 10:12 |
|
|
|
#4144 |
|
Raczkowanie
|
ula strasznie mocno się cieszę z pozytywnego teściku
a tak przy okazji to ja bym powiedziała, że owu miałaś 14dnia, przecież ładny skok był później,, w sumie mieć musiałaś bo są tego piękne efekty woma po tabletkach lekarze zalecają 3miechy przerwy, gdyż zaraz po przestaniu ich przyjmowania jest wysokie ryzyko wystąpienia ciąży mnogiej i w tym czasie przyjmuje się kwas profilaktycznie i dla zdrowotności .. a później to przyjmuje się go do końca 3miesiąca ciąży.. a w kolejnych miesiącach przyjmuje się już inne witaminkialiisanka dużo zdrówka dla taty.. coby szybko ze szpitala wyszedł..pozdrawiam niedzielkowo wszystkie dziewczęta
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
ula- gratulacje mamusiu!!
............... U mnie 21 dzień cyklu. Zauważyłam że mam już niepłodny śluz..biały i mleczny... Za tydzień termin @ Dobre chociaż to że wtedy nie mam zjazdu! A propo domu- wszystko mamy już w naszym mieszkanku gotowe..Zostało tylko oczekiwani na kanapę! Ale w tym tygodniu powinni ją przysłać a więc powinnam się w tym tyg. już przeprowadzić!
|
#4146 | |
|
Zadomowienie
|
Hej babeczki!
![]() Strompka gratulacje!!! Aliisanka dużo zdrowia dla Twojego taty! Cytat:
![]() ![]() U mnie ciągle remont trwa i nie mogę się doczekać, kiedy się skończy i będę mogła wybierać meble i inne takie... Może w wakacje ![]() Miłej niedzielki!!!!! Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2009-05-24 o 12:24 |
|
|
|
|
#4147 |
|
BAN stały
|
strompka gratki....jak widac wraz z majem..fasolki sie wykluwaja
|
|
|
|
#4148 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE!!!!!!!!! Cytat:
![]() Witajcie... U mnie wrescie czuje ze w ciazy jestem mdlosci gorsze niz przy dziewczynkach.....wytrzym ma wszytstko oby dzidzi bylo zdrowe.....jak bedzie pazdziernik...to juz wtedy nie bede sie bala o male.... buziaczki Milej niedzieli ![]() |
|||
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
hej
przyszłam się przywitać tylko i życzyć miłej niedzieli
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
hejka!
wpadłam przywitać się niedzielnie strompka - gratulacje! kolejne dobre wieści, dziewczyny podnosicie nas na duchu, że wystarczy nieco cierpliwości i każda z nas się doczeka!! ![]() u mnie dziś 10 dc zajadam się orzechami i popijam czerwone wino aby poprawić swoje endometrium a poza tym staram się za bardzo nie myśleć, ale liczę cichutko że może w tym cyklu się uda... Kochane jak widać po Uli i strompce na każdego przyjdzie pora!
|
|
|
|
#4151 | ||
|
Zadomowienie
|
hej kochane , dziękuję Wam z całego serduszka
![]() nadal to do mnie nie trafia , dopiero uwierze jak zobaczę maluszka na USG brzuszek troszkę pobolewa , ale jestem dobrej myśli , piersi juz mają żyłeczki i troszkę nie mam apetytu ... no i latam co chwile do kibelka ja już coś podejrzewałam w czwarek ale bałam się o tym głośno mówić Cytat:
Cytat:
Twoj mąz musi o siebie dbać , ale wiem że w dzisiejszych czasach to raczej nie możliwe trzymaj sie kochana muszę spakować męża , bo dziś jeszie do Belgii , nie wiem czy zdąży do środy przyjechać , w srodę idę do gina ![]() wpadnę do Was po 18.00
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#4152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście serdeczne gratulacje Ula i Strompka, życzę Wam spokojnych 9 miesięcy |
|
|
|
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
Ula i strompka - moje gartulacje
Jak dobrze czytać takie wiadomości |
|
|
|
#4154 |
|
Zadomowienie
|
mężuś mi wyjechał i zostałam sama
![]() ale jutro z zamego rana jadę do urzedu celnego a potem do mamy na 2 dni , przy okazji spotkam się z przyjaciółkami ogłosić cudowną nowinę ![]() ależ jestem głodna... idę sobie obiadek odgrzać dziewczyny ja trzymam kciuki za każdą z osobna , wierzę że Wam się uda , tylko trzeba wierzyć w cuda bo jestem przykładem na to że cuda sie zdarzają będę się modlić aby dar macierzyństwa spadł na Was bardzo szybko czy ból brzucha jest normalny, bo mnie strasznie ciągnie w dół , czy powinnam się martwić? ach...wiedziałam że tak będzie , najpierw myśli " dlaczego sie nie udaje" a teraz" czy wszystko będzie dobrze"
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
ale dziś pustki...
ula jak cię boli to prawdopodobnie rozciąga sie macica,ale uwazaj na siebie i za dużo nie pracuj
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie chce zrezygnować z autek , mąż powiedział ze jedno autko na tydzień i on podsufitke szoruje i bagazniki więc ja dostaje to najlżejsze![]() mi troszkę ruchu chyba nie zaszkodzi a TZnie zostanie sam z robotą, ale na wszelki wypadek zapytam gina , bo mam przemysłowe płyny do prania a napewno nie chce Kruszynce zaszkodzić
|
|
|
|
#4157 |
|
Raczkowanie
|
Ula i strompka gratulacje serdeczne
Mam nadzieję, że też się wkrótce doczekamy widoku takich pięknych kreseczek... Pozdrawiam dziewczynki! |
|
|
|
#4158 |
|
Raczkowanie
|
Maiłam mały astój w czytaniu a tu tyle wiadomości.
Ula i strompka - SERDECZNIE WAM GRATULUJĘ - Życzę wam zdrówka i dobrego samopoczucia. Allisanka - bardzo mi przykro z powodu taty - ale staraj śię myśleć pozytywnie - na pewno będzie dobrze. Lenka - trzymam kciuki aby było tak jak być powinno - to Ty potrzebujesz teraz jego uwagi i troski a nie sytuacji jaką Ci ostatnio zafundował Twój TZ. Tak miło się czyta dobre wieści - w takich chwilach mam większą wiarę że już niedługo i nam się uda - czego życzę wszystkim nie zafasolkowanym.... jeszcze
|
|
|
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
wpadłam Wam powiedzieć dobranoc i pa pa...
ja idę nynusiać , bo mi sie oczka zamykają a jutro rno jak się wyśpię to wyjeżdzam i przyjedę dopiero w wtorek na wieczór trzymajcie sie kochane
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz ja tylko ostrzegam,ja juz wyczulaona jestem na tym punkcie niestety,raz poroniłam i dlatego mówię innym,aby uważali,wiem ciąza to nie choroba,ale sie martwie chociaz zmanmy sie wirtualnie,ale martwię się i musi być dobrze,ale mi mysli wracaja jak ja ronilam,wyjechalam w niedaleka trase i niestety tak się skończyło więc ja mam hamulec do wszystkiego...
|
|
#4161 |
|
Raczkowanie
|
Czesc kochane!co tam?kurcze ostatni post wczoraj przed 19-ta-jakas masakra-chyba kazda wykorzystuje dobra pogode i siedzi na dworze
STROMPKA ogromne gratulacje-dbaj o siebie i fasolke kurcze juz druga fasoleczka-ale owocny maj Miłego dnia dziewczynki i odzywac mi sie tu
|
|
#4162 |
|
Raczkowanie
|
strompka aleś zakamuflowała info o dwóch kreseczkach.. oczywiście wielkie gratki dla Ciebie
u mnie już pomału objawy przedokresowe się zaczynają.. zaczynam czuć, że mam brzuch i biust... jeszcze tydzień (bo owu była normalnie chyba) i się zobaczy miłego dnia dziewczynki
|
|
#4163 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Ale tu cicho ostatnio Ale za to jak są wiadomości, to od razu dobre Teraz żeby się tylko udzielały nam wszystkim ![]() Dziś nawet dobrze się wstawało, pogoda piękna zapowiada się chyba upał... A tu w pracy trzeba siedzieć ![]() Miłego dnia!!! |
|
|
|
#4164 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
U mnie też straszny upał,aż nic się nie chce robić w nocy też źle spałam przez te upały a tu mam tyle prasowania prasuje w kuchni bo tam mam teraz najchłodniej i jeszcze włączyłam sobie wiatrak prasuję z przerwami zrobiłam sobie teraz malutka przerwę bo chciałam zobaczyć co u Was słychać A tutaj taka cisza ![]() Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia Do usłyszenia później |
|
|
|
#4165 |
|
Zadomowienie
|
I nici bylo z podwojnego IUI :-( Lekarz nie mial czasu,bo to byla sobota (mial jakies spotkanie). A w niedziele zrobil mi tylko usg i tyle.Troche sie wkurzylam bo tyle naobiecywal.Trudno kazal starac sie samemu, moze to i dobrze.Juz sama nie wiem. Pecherzyk mi chyba pekl w niedziele i razem z mezem kochalismy sie przed poludniem i wieczorem
Mam nadzieje ze bedzie cos.A powiedzcie mi czy wy lezycie pol godz. po sexie z nogami do gory. bo ja wczoraj tak lezalam ponad pol godz. i przez 4 godz. leazalam w lozku,dopiero pozniej wstalam z koniecznosci wyjscia do wc.Mam nadzieje,ze niczego nie zepsulam.Teraz mnie troche boli prawy bok.Nie wiem od czego?? Ale najwidoczniej tak musi byc. Zobaczymy za 2 tyg.A teraz biore duphaston i sie nie przemeczam ;-) Niech mezus troszke podogadza mi |
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dla nowch mamus
przesylam porcje fluidkow dla pozostalych przyszlych mam od mojego dzidziolka!!!
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tak piszecie że tak gorąco u was, a u mnie to tak jakos nie bardzo
zresztą w moim przypadku to mi nawet nie przeszkadza, ale jakby było ciepło to bym się połozyła na balkonie na huśtawce, a tak to leżę w pokoju na kanapie ![]() U mnie wszystko ok, nic już nie leci na szczęście, teraz czekam na czwartkową wizytę jak na zbawienie ![]() Mój mąż wyjeżdza akurat na szkolenie, ale załatwiłam sobie że siostra mnie zawiezie, no i w te dni co męża nie będzie to mama i siostra chca do mnie przyjechać dotrzymać towarzystwa Lisica szkoda ze z IUI nie wyszło, ale może to i dobrze. Leżałaś kupę czasu po sexiku to napewno nic nie zepsułaś trzymam kciuki
|
|
#4168 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was kochane i dziękuję z całego serca
Dra rozumiem twoją ostrożność lepiej chuchać na zimne, moje dwie siostry swoje pierwsze ciąże poroniły więc i ja jestem pełna obaw. Edzia gdzieś czytałam że u Was jakieś straszne upały, ponoć alarmy są ogłoszone? Zgadza się czy mi się coś pomyliło? Sweet_Jelly gratuluję szybkiej przeprowadzki, ja na swój kącik jeszcze muszę poczekać, ale mam nadzieję że do połowy wakacji będziemy już na swoim ![]() Aliisanka zdrowia zyczę tacie
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png |
|
|
|
#4169 |
|
BAN stały
|
czesc wam a ja dzisiaj mam wizyte,,,ciekawa jetsem czy zostane wyslana na usg,,,w kazdym razie koniec pracy dzisiaj dostane zwolnienie
|
|
|
|
#4170 |
|
Raczkowanie
|
ula 87 kochana - BARDZO SIE CIESZE! GRATULUJE Z CALEGO SERCA! JESTES PRZYKLADEM CUDU I SILY PODSWIADOMOSCI!
Zycze, zeby wszystko ukladalo sie jak najlepiej. Dzidzia rosla duza i zdrowa. Aby juz tylko usmiech goscil na Twojej twarzy. Czytalam Twoje wszystkie posty i wiem jak bylo Ci ciezko. Ja dosyc sporo nie wchodzilam do Was dziewczyny bo strasznie duzo pracy spadlo mi na glowe. Pracuje jakby na 3 zmianach i czasem zasypiam na siedzaco. Bylam u gin kilka dni temu i niestety zasmucila mnie bardzo. Powiedziala, ze to 19 dzien cyklu i ze powinna widziec juz wzrastajace jajeczko - a tu nic;( zero;( (mam cykle okolo 35/39dniowe) Wyslala mnie na badania progesteronu, tarczycy i testosteronu - po tych badaniach ma sie okazac czy w ogole jest owulka. Dodatkowo na węźle chlonnym zrobily mi sie jakies gulki i jesli mi nie zniknie to bede musiala isc na biopsje. Mam nadzieje, ze to jest po prosty zapalenie i nic wiecej. Nastraszlymi mnie, ze to moze byc ziarnica zlosliwa ![]() W ogole bylam ostatnio w kosciolku na Zbawiciela - w Warszawie to jest takie male miejsce 'mocy'. Mini czakram serca i pomodlilam sie o wspracie bo ostatnio wszystko jest nie tak jak powinno. Frustracja z powodu braku dzidzi niestety rosnie...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.

i naprawde wydaje sie być bardzo sęsowna 
dziewczyno Ty na 200% jesteś w ciąży takie wyraźne dwie krechy widać
coby szybko ze szpitala wyszedł..

o takie gały , zaczął skakać po pokoju i mnie ściskać , pogłaskał po brzuchu a na koniec mówi " wskakuj maleńka , koniec celibatu"
a poza tym staram się za bardzo nie myśleć, ale liczę cichutko że może w tym cyklu się uda... 
prasuję z przerwami