|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
W miescie juz nie jezdze- bo za duzo sie wokol mnie dzieje i trace koncentracje- ale po polach- jak najbardziej. Stronka, niestety tylko po angielsku: http://www.americanpregnancy.org/pre...exercises.html A plywanie faktycznie jest rewelacyjne Mam pytanie z serii glupich- jak mozna wstawic zdjecie do posta?
|
|
#4112 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
Cytat:
![]() ale mysle ze skoro wam sie podoba to nie powinna sie liczyc tak bardzo czestotliwosc imon.......jesli u was w rodzinie nie ma zadnego Kubusia-to nie widze problemu....... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ładna wycieczka ale na rowerku???? juz kiedys pisalysmy ze jazda na rowerze jest niewskazana ze wzlgedu ze trzesie za bardzo.....a pozatym istnieje mozliwosc wywrocenia sie , bo nasza rownowaga juz nie ta sama... chyba ze na idealnie rownym terenie jezdzilas... witam mamusie i brzusie ja wstalam patrze a tż juz nie ma w lozku!!pojechal do tej czeladzi- ale pierwszy raz mi zdarzylo ze sie nie obudzialm jak wstawal
|
|
#4113 |
|
Ola-Unhola
|
Dziendoberek
![]() Zaglądałam wczoraj, rozpisałam się, ale net odmówił posłuszenstwa i się wkurzyłam. Dałam sobie spokój na ukojenie nerwów do dzisiaj rana ![]() Teśc wczoraj był u nas pogadac, a potem zaprosił nas na obiad do takiej knajpki w okolicy i byliśmy na obżarstwie ![]() Jak wróciliśmy pękałam w szwach. Potem wzięłam się za segregowanie ciuszków Antosia. 56/62 do szafki u chłopców, 68/74 w naszej dużej szafie. Stwierdziłam, że dalej mam za mało miejsca mimo pakowania w worki próżniowe. Muszę coś jeszcze wymyslic. Katarzynko, co do Slidera, to on m a piankowe (może jest możliwośc dopłaty do pompowanych), a 4rider ma na pewno możliwośc pompowanych http://www.bobowozki.com.pl/product_...5fe89c9ccc9a11 http://www.bobowozki.com.pl/product_...1083e0d6289f1c Eleeri, śliczne zakupy. A komplecik rzeczywiście słodki Mariola, trzymam kciuki za Ciebie i Antosia. Wierzę, że Wszystko się uda i będzie dobrze Gizmiatko, trzymam kciuki za wizytę ![]() Czekoladko, współczuję kolegi. Ale niestety tak to czasami bywa, a najgorzej jest z bliskimi znajomymi - nie wiadomo jak wtedy reagowac. Znając siebie głupio by mi było wziąc kasę i byłabym stratna. Wiara w tym, że Małż by nie miał z tym problemu ![]() Magi, cieszę się, że weekend się udał Miramej, załącz tęczę Ja je uwielbiam.U nas dzisiaj przewiduję upał. Od rana grzeje słoneczko i nie ma żadnej chmurki na niebie. Pędzę dzisiaj po wyniki przed wizytą, a o 18,40 wizyta. Ciekawe ile waży mój skarb. Mam nadzieję, że wszystko w porządku ![]() Chyba jeszcze któraś z Was dzisiaj ma wizytę, coś mi sie obiło o uszy ![]() Przyznawac się, będę trzymała kciuki Lecę na śniadanko.
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki juz
|
|
#4115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie poniedziałkowo
tyle co się wyśmiałam przez ostatani weekend, to mój synek urodzi się z rogalem na buźce Tak naprawdę to żaden wynalazek Jakiś czas na czczo piłam siemie lniane w ziarenkach, ale przestało pomagać i ginka zaleciła zjadać na czczo taki misz-masz:2 łyzki płatków owsianych, 2 łyżki siemnienia lnianego (zalać niedużą ilością gorącej wody, tak żeby napęczniało), do tego zetrzeć jabłko i dodać łyżkę miodu i voila. Po zjedzeniu umyj się, ubierz itp., tak żeby nie zjadać od razu śniadanka, tylko tak 40min.-1godz. później. Działa, może nie pierwszego dnia, ale drugiego powinno Cytat:
![]() -------------------------------------------------------------------- W piątek i sobotę udało się nam zamontować karnisze. Ufff... Straszne jest wiercenie w ścianach żel-betowych. Jak już uda się wywiercić, to odpada i wykrusza się wszystko dookoła dziury, więc trzeba znowu gipsować, przycierać i malować. Straszna robota, bałagan i kurz w każdej dziurce. Zostało nam jeszcze kilka otworów, np. pod obrazki i inne d***rele, ale trzeba je najpierw kupić ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Unholy w takim razie ![]() Od wczoraj trzymam też za Gizmo, bo wiem, że będzie wszystko dobrze i serduszko jest zdowwe
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalewam platki owsiane i pestki dyni wrzatkiem.....potem daje dodatki tzn. dzisiaj byl twarog, lyzeczka powidel i jogurt naturalny.....roznie robie te owsianke- ze swiezymi owocami i jogurtem..... tez dziala na mnie - tak z godzinke czekam i na kibelek ![]() a potem za jakies 2-3 godz od zjedzenia jej jem drugie sniadanko... dodatkowo wieczorem pije pol szklanki maslanki z 4 lyzeczkami otrebow pszennych.... dzieki za razy bo siemia jeszcze nie probowalam- jakby co to skosztuje
|
|
#4117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie są różne szkoły, ale ja bardzo aktywna rowerzystka zrezygnowałam nawet z rekreacyjnej jazdy najważniejsze, ze Ty się dobrze czujesz Cytat:
![]() ja sie zabieram do uporządkowania szuflad - żeby opróżnić część szuflad w komodzie dla synka, zwyczajnie przełożyłam ich zawartość do pozostałych z myślą, ze posegreguję o poukładam to w następnych dniach i ... do dzisiaj nic ![]() dziś mam stertę rzeczy do prasowania, więc może w drugiej połowie tygodnia... jutro zaprosiliśmy mamy na obiad, więc będę stać przy garach trzymam kciuki za wizytę i wyniki ![]() dziewczyny, a czy Wy robiłyście osobno pranie dla dzidziolków? nie mówię teraz kiedy wszystko jest do prania, ale później takie małe ciuszki chyba nie zapełnią całej pralki... ![]() czy w takim razie wszystko prałyście w Lovelli - wasze rzeczy też? czy może nie pierze się ciuchów dorosłych z ciuszkami bobasów...
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
znalazlam na innym watku linka o brzuszku-zobaczcie jakie fajne brzuszki
![]() http://www.joemonster.org/art/11601/...wym_brzuszkiem a ja mam pytanie odnosnie ciuchow naszych- czy jak pojade do szpitala i sie przebiore to te ciuchy daje gdzies do depozytu? i co z ubraniem na wyjscie- musi byc pewnie swieze i czyste-czyli nie to samo w ktorym przyjedziemy do szpitala prawda?
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-05-25 o 09:36 |
|
|
|
#4119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też bezchmurnie Trzymam kciuki za wyniki i wizytę . Też jestem ciekawa, ile Antoś waży Cytat:
![]() Potwierdzam, Kubuś to bardzo ładne imię , wiem, że jest popularne, ale mój Synek jest wyjątkowy, więc Mu to nie zaszkodzi ![]() Coś wiem o tych dziurach w ścianie
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Tulipfever, doczytałam, ze zalecają nawet aerobik i bieganie z zastrzeżeniem, ze tylko z ramach swojej kondycji
![]() ja bym się na to nie zdecydowała, ale to ja... biorąc pod uwagę, ze zawsze dbałam o kondycję (konie, basen, rower), a w ciąży sam pobyt w basenie solankowym sprawiło, ze ledwo wylazłam z basenu i nie miałam siły nawet sie ubrać
|
|
#4121 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie można popadać ze skrajności w skrajność.Napewno nie ma to składników odżywczych, zrowych i witamin ale żeby od razu zakaz? Z colą też uważam że sie nie powinno, ale nie ze nie wolno, bo jak nie wolno a my się zapijamy tzn. że co? jakie groża nam konsekwencje? A reybos to co to ? to to samo co rooibos? Kciuki za wizyte ![]() Cytat:
no wiesz... nie rób tak wiecej Cytat:
??no i kciukaski dla was ![]() Cytat:
Zapijam kawke, jestem juz po sniadanku, az dziwne bo z reguly kolo 11 pojawiam sie na horyzoncie ![]() I tak mysle, co tam u Svinecki-chyba wpadła na dobre w wir prac domowych
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-05-25 o 09:41 |
||||
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz zostawić tam tez buty i torbę z ciuchami na wyjście jest to dobre rozwiązanie jak szpital mieści się w innym mieście i trudno byłoby potem cos dowozić, ale jak masz pomoc ze strony rodziny to równie dobrze mogą oni zabrać wszystkie swoje rzeczy do domu, a potem przywieźć Ci czyste ubranka dopasowane do pogody w dniu wyjścia ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- zapomniałam odpowiedzieć pod oknem odpowiedzi masz taką ikonkę "zarządzaj załącznikami", klikasz w nią, a potem "przeglądaj" - tu pojawią się rózne pliki z twojego komputera - wybierasz to co chcesz wstawić, klikasz "załaduj" i gotowe pamiętaj aby sprawdzić format i rozmiar zdjęcia, bo wizaż ma ograniczenie w tej kwestii i Ci się nie załaduje jak będzie za duże
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to juz chyba wole wykorzystac rodzinke.....bo wiadomo ze te ciuchy w depozycie nasiakna ta wonia szpitalna- a ja nie lubie tego zapachu
|
|
#4124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później myślę, że nie będzie problemu z zapełnieniem...tu sie uleje, tu osiusia, codzien swierzy kaftanik i bęben raz, dwa pełen bedzie. Nie planuje wspólnego prania nszych i jej rzeczy, ale moze to zaden problem ![]() Cytat:
W szpitalu gdzie chce rodzic nie ma takiej przechowalni.Pewnie wszystko trzeba byłoby miec ze soba w torbie.Tak wychodnego nie bedzie wiec nie beda mi potrzebne ![]() Biedroneczkaolga-ja bym w ogóle pod tym kątem się nie zastanawiala nad imieniem.Poprostu podoba sie wam i tyle wystarczy.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4125 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() udalo mi sie zrobic net w mieszkanku ale i tak sie ciesze w koncu na swoim az chce sie sprzatac ![]() a w sobote robimy chyba parapetowe ![]() trzymajcie kciuki dzis o 11.20 bo mamy wizyte u ginki ![]() i ja trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4127 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nom
![]() musze sie zapytac ginki bo martwia mnie te moje skurcze, bole itp...a przeciez biore magnez no i dostalam takich uplawow, ze normalnie jak siedze czy ide to czuje jak mi sie cos saczy - ale to raczej nie wody bo ma kolor taki raczej mlecznobialy
|
|
#4128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale napewno sie tak zorganizujesz ze poklikasz z nami za Marcelka wizyte ![]() Cytat:
powiadasz... hmmm napisz nam jak sie dowiesz.W pierwszej ciąży tak nie miałas? Nic sie nie chwalisz jak z Tz w nowym mieszkanku czy wasze relacje sie ocieplily itp. No i znalazłam o kolorwych napojach: " Kolorowe napoje gazowane typu cola, mirinda, sprite Te napoje są teraz niewskazane dla ciebie z wielu powodów: zawarty w nich dwutlenek węgla może podrażniać przewód pokarmowy, zwłaszcza gdy często sięgasz po orzeźwienie z bąbelkami. Kolorowe napoje są też sztucznie barwione i aromatyzowane. Nie ma w nich nic potrzebnego dziecku, a przy tym wcale nie gaszą pragnienia i dostarczają zdecydowanie za dużo cukru. Lepiej ich unikaj, szczególnie coli, bo jest w niej kofeina, która podnosi ciśnienie."
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki oczywiście są w pogotowiu ![]() Cytat:
|
|
|
#4130 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
wiec napewno bylo lzejale daje rade poki co ![]() w pierwszej ciazy to nawet wkladek nie uzywalam ![]() a relacje z TZ........hmmm jest dobrze miedzy nami - ale tknac mnie nie chce Cytat:
![]() dzieki za kciuki ![]() lece sie myc bo TZ juz po mnie jedzie - odezwe sie pozniej
|
|
|
#4131 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jesli sa takie mlecznobiale, a do tego pachna normalnie nic Cie nie boli i nie swedzi, siusiasz normalnie- to wszystko w porzadku, taki nasz urok
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecka
|
|
#4133 | |||
|
Ola-Unhola
|
No i znowu cos wywala, ale skopiowałam i wklejam
![]() A nic specjalnego ![]() Schabik z grilla, młoda kapustka i grillowane warzywka oraz zapiekane ziemniaczki. Jeszcze zupka grzybowa i looody ![]() Cytat:
![]() Duzo jeszcze mam do zrobienia i kupienia, a nie zawsze mi się chce. Po 20 czerwca biorę się do poważnej roboty ![]() Co do prania, to ja długo prałam osobno. Ciuszków zbiera się naprawdę dużo. Tak jak napisała Katarzynka, a to się uleje, ubrudzi. Nie będziesz narzekała na nadmiar Cytat:
A na parapetówę zapraszasz ? Trzymam kciuki i ja tez poproszę ![]() Cytat:
Mój to by mnie tknął, ale najpierw muszę usłyszec co dr powie. Skąd te moje bóle i skurczyki
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-05-25 o 11:17 |
|||
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam takie upławy.... przez godzine nie moglam wejsc na ten wizaz- co znowu wyrabiaja??
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój też się boi mnie tykać, a teraz jak pojawiło się to rozwarcie to już w ogóle mówi, ze on tak nie może "twarzą w twarz" ja się zabrałam do prasowania i mam już dość - padam , a jeszcze taka sterta...
|
|
|
#4136 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio rozmawiałam z Małżem o seksie, kiedy to będziemy mogli tak na luzie. I tak doszło do nas, że dopiero we wrześniu po połogu. A mamy dopiero koniec maja. ![]() Pocieszamy się przedporodowymi szaleństwami, jak juz będzie mozna wywoływac
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam nadzieje ze po pologu bedzie juz mozna-bo tesknie za tymi czasami kiedy byly milosne igraszki hehe
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
no i dlaczegoooo?????
... znowu mi wywaliło strone!!! No więc od początku Dzień dobry i tak w skrócie .... Gizmiatko Svinecka ![]() UnholyOne ![]() eleeri super ten komplecik! Miramej - szkoda, ze nie przeczytałam wczesniej o tych smoczkach, bo własnie zamówiłam z Aventu - chociaż te też mozę są ok mariolasl ... napewno wszystko będzie dobrze!!! MUSI BYĆ! dziewczynki, które bawiły się na panieńskim - fajnie, ze było fajnie!!!
|
|
|
|
#4139 |
|
BAN stały
|
cześć ja się dopiero na wizaz dostałam
![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, trochę ich jest ![]() ja segreguję ciusszki, powyjmowałam z opakowań kocyki i resztę duperel ( a i mam pytanie mam kilka takich ceratek z jednej str materiał a z drugiej ceratka właśnie np do łóżeczka - też to prać??? i w jakiej temp bo chyba nie mają metki. a pieluchy tetrowe i flanelowe razem? i też w jakiej temp??) i zaraz zabieram się za wstawienie prania a prasowanie na bieżąco |
|
|
|
#4140 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam Was poniedziałkowo
Jak te dni szybko lecą... jak szalone. Wstałam dzisiaj o 10 ostatnio bardzo dobrze mi sie spi z rana, bo do późna nie moge zasnąć. 3 wizyty w wc to normalka. Ale juz sie do tego przyzwyczaiłam ![]() Cytat:
Cytat:
Ja to z niecierpliwością czekam aż nakryjesz łożeczko i pokażesz fotki ![]() Mój TŻ łożeczka teraz skłądać nie chce i musze czekać do porodu. Ale juz wczoraj wykombinowałam gdzie ustawie łóżeczko. Chciałam pod oknem ale mama mi odradziła. I spróbowałysmy czy moje łożko zmiesci sie pod oknem i o dziwo pasuje indelanie i jest jeszcze dojscie do szafy (a myslałam, że sie tam nie zmieści). I teraz łożeczko mełego moge ustawić na przy skosie i mam jeszcze pół pokoju wolnego I tak pomyslałam, że mam takie nieuzywane biurko i zrobie na nim stolik do przewijania Cytat:
Cytat:
Mam takiego smaka, że nie potrafie przestac pić. Jeszcze taka zimna z lodem... mniam ![]() Cytat:
Śliczne imie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My wczoraj z TŻ podjelismy ostatneczną decyzję. Długo myslelismy czy kupowac mieszkanie w bloku czy zaczynać budowę. I zdecydowalismy, że jednak najbardziej marzy nam sie mały, własny domek. I juz w tym roku załatwiamy plany, wszelkie pozwolenia a pod wiosny zaczynamy budowę. Troszkę mnie to wszystko przeraża... ale damy radę. Svinecko kciuki zacisnięte.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

nie wolno jeździć na rowerze w ciąży 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. 

Ja je uwielbiam.

biorąc pod uwagę, ze zawsze dbałam o kondycję (konie, basen, rower), a w ciąży sam pobyt w basenie solankowym sprawiło, ze ledwo wylazłam z basenu i nie miałam siły nawet sie ubrać