|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Ja właśnie robię truskawki ze śmietanka sobie. Po skrzydełka pieczonych i kanapkach z pastellą (ser żólty bz bazylią) musi byc jakiś deserek. Ile u was truskawki stoją ?U mnie 5,50 za kg
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
wiec wklejam 2 fotki dla porownania hihih
|
#4293 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a na wznak się duszę, grawitacja i ciężar Młodego robią swoje ![]() ale jaszczureczki są takie słodkie ![]() ale rozumiem, że Mąż Cię złapał mimo, że nie wiedział o co chodzi ![]() ja to mam wstręt tylko do pająków ![]() chociaż dawniej potrafiłam złapać do ręki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() odpoczywaj sobie Cytat:
![]() takie smaki robić i to jeszcze takie prosto z drzewa i krzaczka Cytat:
![]() choć różnica jest nie powiem, ale przecież dzidziuś musi gdzieś mieszkać, nie ![]() Cytat:
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję córci
![]() Ja uciekam, na dzisiaj już koniec pisania, bo mam ochotę na prasowanie pościeli Młodego ![]() a skoro mam ochotę to grzech jej nie wykorzystać ![]() do jutra, dobranoc
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
sory za niedyskretne pytanie ale ile przytylas ? ja okolo 15 hyht i masz racje z bebzuchami nam do twarzy hihiAnielka -gratuluje córy
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4296 |
|
Ola-Unhola
|
Ja też znikam. Puszczam już Małża...Niech się cieszy
![]() Do jutrzejszego ranka
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
I ja uciekam, lece kolacyje zszamac i z TZ filmiki poogladac
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4298 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też się zastanawiam jak Mariola, mam nadzieję, że się szybko odezwie Cytat:
! śmietankowe, orzech laskowy i chałwowe z Grycana jak dla mnie oni powinni dostać nobla za te lody....! Cytat:
chyba być nie chciała ale na poważnie to wyglądasz bardzo ładnie Ale po 7 równie dobrze, co? ![]() No i gratulacje Gratuluję córuni Cytat:
![]() Ooo jak byłam tydzień temu na rynku to kosztowały 14zł/kg pojadę w środę to zobaczę. Jak będa droższe to się wkurzę
|
||||||
|
|
|
#4299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tkanka pęknięta jest nieregularna, naciągnięta - wg mnie te cięte lepiej się goją, ale badań nie przeprowadzałam, więc kłócić się nie będę ![]() Cytat:
ja się postaram wkleić moje dla porównania to zobaczysz jak sie wygląda z 15 kg do przodu
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę Małgosię jak się masz majowo-czerwcowa Mamusio? |
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
proszę bardzo - to jest słonica
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim dostaniesz opieprz to Ci powiem, że masz śliczny kapelusz...zawsze się do takiego przymierzalam i jakoś nigdy nie mogłam trafić na nic fajnego.
A teraz opieprz : masz piękny brzuszek i cycki, synuś nie zabrał Ci nawet grama urody. Gdzie on by się zmieścił na 1 zdjęciu, hę ?
|
|
|
|
#4304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dziekuje Cytat:
![]() no ty to chyba przesadzilas!! masz tylko brzuszek i nic wiecej!! a ja sie roztylam na boki!! i wygladasz slicznie
|
|
#4305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wcześniej w biodrach miałam 88, a teraz... 106, uda nie wspomnę, nawet na łydkach mam celulitis ![]() więc wierz mi przytyłam i to sporo - na buzi to jak księżyc w pełni wyglądam jak ciężarna i Ty też, więc sie nie przejmuj - podobno jak się karmi to błyskawicznie się chudnie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj sie mierzylam.......mam 105 w biodrach, w pasie na wys. pepka 101.......uda tez spore-wszystkie gacie do kolan wchodza hehe ramiona jakies sflaczale i jakby woda sie zatrzymala.......dobrze ze tż we mnie wierzy bo wie ze mam silna wole walki i potrafie osiagnac to co chce czyli dawna figure!!nie zeby sie glodowac-bo tego nie popieram chodzi mi o zdrowe odzywianie(chociaz w ciazy tez powinno byc zdrowe, ale jednak zachcianki slodyczowe biora gore) i cwiczenia!! takze damy rade !!
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie zoabczymy co i jak i ile bedziemy miały w dniu porodu do przodu ;p
no faktycznie ;p gupolku jaka slonica hyhy ? ciezarowka jak ja i czekoladka
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- w biodrach masz mniej niż jai wyszła nam prawie taka terapia na zasadzie porównywania jak w programie "jak dobrze wyglądać nago" Roxy
|
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
Budowa, budowa i po budowie
![]() ale jestem dziś skonana Dziewczyny super fotki Dziękuję za wszystkie gratulacje Wiecie budowa to duża sprawa, ale daje wiele radości więc jeśli któraś się zastanawia to obiecuję wiele wrażeń ale mieć swój ogródek to super sprawa
|
#4311 |
|
Zadomowienie
|
Same zgrabne mamusie mamy na wątku
|
|
|
|
#4312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tu widzę piękną mamusię!!! ale na avatarku nie byłaś w ciąży! Cytat:
No i kolejna mamusia ma ustalony plan porodu fajnie Wam! Cytat:
![]() gratuluję cróreczki!!!!! Cytat:
... u mnie w ogródku są za darmo
|
||||
|
|
|
#4313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliiiicznie wyglądasz!!! Cytat:
Cytat:
![]() Oj chyba przegiełam z pracą boli mnie kręgosłup ![]() ....... więc idę spać! A jeszcze chciałam się pochwalić, że poczyniłam postępy i zamówiłam dzisaij na all kocyk, okryciekąpielowe, pieluszki flanelowe, tetrowe, smoczki, termometr ... itp teraz czekam na paczkę
|
|||
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie.
Jestem tylko na chwilkę zdac relacje z wizyty. To była juz moja ostatnia wizyta, teraz mam chodzic tylko na ktg. Jesli do 15 czerwca nie urodze do mam tylko pójsc po dalsze zwolnienie lekarskie. A teraz krótko jak było: Na poczatku rutynowe badanie na fotelu, szyjka nieco sie skróciła i rozwarcie mam na 1 palec (ale na ostatniej wizycie też tak miałam). Ginka mówi, że na tym etapie ciąży to nic złego. Zapalenia żadnego nie mam. I przez 2 tyg. przytyłam prawie 3 kg Ginka zobaczyła moje nogi i stwierdziła, że mam bardzo duze obrzeki ale jesli cisnienie w normie i białka nie ma to nie mam sie co martwić. Musze tylko codziennie kontrolowac ciśnienie. Potem posłuchała serduszka, wszystko ok. Zmierzyła dno macicy (juz 42 cm, jak do porodu ) i zrobiła USG. Mały waży już 3070g (dla przypomnienia 2 tyg. temu wazył 2250g). Jest o 3 tyg. większy niz z OM. Jak dochodzę to terminu porodu to będzie wazył ok 4500g. Zdrowiutki i tłuściutki-tak powiedziała ginka. Teraz lece juz spać bo juz nózki mnie bolą i plecki. Jutro poczytam co tam popisałyście. Dobranoc
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
no cos by sie znalazlo ;p
lecem spac kochaniutkie
|
|
|
#4316 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
uff w ogole nie mam sily i czasu :/
Cytat:
ojjj nici z odpoczynku - dopiero skonczylam calodniowy zapierdziel Cytat:
wiesz w wielkich miastach gdzie na porodowkach przepych to polozne nie maja czasu zajac sie od poczatku do konca rodzaca i poinstruowac ja tak aby uniknac pekniecia wiec rutynowo nacinaja tam gdzie pracuje moja gin jest mniejsze miasto i mniej kobiet rodzi naraz a i ona gwarantuje mi, ze sie mna zajma jak trzeba Unholy, Cass ciesze sie, ze wizyty udane ![]() ja zmykam sie polozyc bo kregoslup siada, jeszcze przed chwila mnie cos wzielo zeby pokroic juz dzis mieso na jutrzejsza gulaszowa i juz w ogole nie mam sily yhh dobranoc mamusie
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kochane, przede wszystkim dziękuję za trzymanie kciuków, wszystkie ciepłe myśli i troskę. Za mną niezbyt udany dzień (znowu) i tak sobie myślę, że mnie znielubicie, jak będę tak wam marudzić
, dopiero pod wieczór nieco odżyłam, zwlokłam się z łóżka. Niestety wyniki pogorszyły mi się, w tym tygodniu pewnie zdecydują się na podanie mi sterydów na przyśpieszenie dojrzałości płuc dziecka. Gryzę się bardzo, bo bardzo nie chcę urodzić dziecka już teraz, a jeśli moje wyniki się jeszcze pogorszą, to pewnie tym się wkrótce skończy. Każda z nas wie, jakie ryzyko niesie za sobą wcześniactwo w 31 czy chociażby i nawet w 33 tygodniu ciąży. Mam przykaz leżenia, odpoczywania i nie robienia niczego. I to też posłusznie robiłam cały dzień. Marzę, aby wyniki zostały takie, jakie są, bo inaczej położą mnie w szpitalu, a sama myśl bycia pacjentką na własnym oddziale już mnie bardzo dołuje. Raczej mojej przypadłości mi nie wyleczą, ale może wspólnymi siłami zatrzymamy ją na takim etapie, jak jest. Będę walczyć o każdy dzień w brzuchu dla mojego Antosia, a potem o każdy tydzień. Jutro oczywiście również do szpitala idę jako pacjent dziennej kliniki. Tulipfever, Miramej, czekoladko21, p4w śliczne brzuszki i żadnych słonic nie widzę. Gizmiatko, Svinecko, UnholyOne, Cass gratuluje udanych wizyt! Gratuluję córeczki!
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-05-25 o 23:58 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4318 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Mamy w nasz dzien
Wszystkiego naj, szybkich i bezbolesnych porodow, zdrowych, zdolnych i grzecznych Potomkow, zakochanych w nas po uszy Partnerow oraz cial Marylin Monroe uzyskanych szybko po porodzie ![]() A teraz pedze Was poczytac, oczywiscie. Cmok!
|
#4319 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja mieszkalam tylko 2 lata na blokach bedac w IE i za cholere nie moglam sie przyzwyczaic!brakowalo mi tej intymnosci wlasnie.....wychodzisz do ogrodu sie zrelaksowac i nikt ci nie przeszkadza.....a tam wychodzilam prosto na ulice!!nie bylo nawet gdzie usiasc..... Cytat:
Cytat:
tez wczoraj ogladalam kocyki na all......i mam jednego sprzedawce na oku, ktory sprzedaje wiecej gadztow wiec raz za przesylke sie placi..... Cytat:
a mały to bedzie pewnie jak pudzian hehe- ja lubie takie tluste bobaski -wiecej miejsca do wycalowania jest ![]() Cytat:
![]() w takim razie trzymam teraz mocno kciuki zeby wyniki sie nie pogorszyly juz i zeby synus zostal w twoim brzuszu jak najdluzej Dzien dobry mamusie!! ja juz o 7.00 wstalam nie moge spac jakos, ale czuje sie wyspana.... dzisiaj super pogoda za oknem- slonko daje czadu wiec mysle ze skorzystam z jego dobrodziejstwa hehe...... lece robic owsianeczke
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Mariola trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

?

zdrowy wszystko w normie jest 

mmmmm normalnie jak je zobaczyłam na drzewie - a schowały się za garażem ... to rzuciłam wszystko 

)

masz piękny brzuszek i cycki, synuś nie zabrał Ci nawet grama urody. Gdzie on by się zmieścił na 1 zdjęciu, hę ?
oczywiście można się nie zgodzić, ale wtedy nie wiadomo czy nas nie porozrywa i będą większe szkody