Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-25, 19:49   #4291
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Mamuski

Ja właśnie robię truskawki ze śmietanka sobie. Po skrzydełka pieczonych i kanapkach z pastellą (ser żólty bz bazylią) musi byc jakiś deserek.

Ile u was truskawki stoją ?
U mnie 5,50 za kg
Stary 2009-05-25, 19:52   #4292
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

wiec wklejam 2 fotki dla porownania hihih
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1497.jpg (27,6 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2151.jpg (24,2 KB, 47 załadowań)

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 19:54   #4293
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Witam !! wpadalam na chwile, bylismy na usg, no i synus wazy 1800 jest tydzien do przodu no i jest zdrowy wszystko w normie jest
Cieszymy się razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Mnie w nocy najbardziej boli w krzyżu, najgorzej na drugi bok się przeturlać, i zauważyłam, że nie mogę leżeć na plecach tak długo, jak chcę, bo zaczyna mi czasem tchu braknąć. Odpoczywajcie

Nie śmiej się, kiedyś zobaczyłam na schodach ośrodka wczasowego taką tycią jaszczureczkę (może z 7 cm miała) i wskoczyłam Małżowi na ręce, a On nie wiedział o co chodzi, bo On krótkowidz jest
Ooo, ja też mam problem ze spaniem, boczki bolą,
a na wznak się duszę, grawitacja i ciężar Młodego robią swoje

ale jaszczureczki są takie słodkie
ale rozumiem, że Mąż Cię złapał mimo, że nie wiedział o co chodzi

ja to mam wstręt tylko do pająków
chociaż dawniej potrafiłam złapać do ręki

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
A tak propo tematu. Bardzo chciałabym przygarnąć kotka jak już będe w domku i nie będe pracować. Ale niektóryz mówią żeby poczekać na dziecko żeby sprawdzić czy nie ma alergii. Co o tym myślicie? Mi się wydaje że jak od początku będzie zwierzątko w domu to raczej nie powinien mieć alergii. Ale już sama nie wiem. Nie chce więcej czekać bo potem znowu wróce do pracy i nie będzie czasu na kota.
Ja myslę, to co Katarzynka już napisała

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
I prosze o waszą opinie , co myslicie na temat tych zaproszen slubnych?ładne?

http://www.allegro.pl/item640863141_...k_woskowy.html
Mi się podobają

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
na wizycie wszystko ok - jeszcze nie rodze uffff usg nie bylo, dr mnie zbadala, szyjka zamknieta i trzyma a maly dalej glowka do gory
co do tych skurczy i boli - to podobno teraz normalne i mam sie nie martwic, zwiekszyla mi dawke magnezu i dostalam jakies dopochwowe cos przeciwgrzybiczne, tak profilaktycznie mowila, ze wszystkim daje w tym stadium

no i decyzja zapadla - rodze u mojej dr w innym miescie, ogolnie jesli do 38tyg maly sie nie obroci glowka w dol to robimy ciecie a jesli sie obroci i np gin zobaczy, ze zaczyna sie robic male rozwarcie albo lozysko jest stare to sie umowimy i przyjade do szpitala i wywolamy porod
ogolnie mowi, ze wszystko zrobia zeby bylo jak najlepiej, postaraja sie ochronic krocze, ciac bedzie tylko w ostatecznosci, no i beda sie starac zeby bolalo jak najmniej - zoo nie daja, ale daja czopki i znieczulenie domiesniowe jakby co
ale gin jest dobrej mysli i moze szybko pojdzie

nie mam sily Was nadrabiac - przez te przeprowadzki i wszystko jestem przemeczona i juz mi sie nic nie chce
No to poród zapowiada Ci się całkiem znośnie, a tak się martwiłaś

odpoczywaj sobie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ... zgadnijcie co dzisiaj jadłam
czereśnie mmmmm normalnie jak je zobaczyłam na drzewie - a schowały się za garażem ... to rzuciłam wszystko i musiałam je zjeść - takie czerwoniutkie, pachnące
a potem poszłam jeszcze upolować truskawki i znalazłam 4 mniam!
Oj Ty niedobra
takie smaki robić
i to jeszcze takie prosto z drzewa i krzaczka

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
mam dla was niespodzianke!! to ja przed wyjsciem na panienski......(wyszlam jak slonica)
Ja nigdzie nie widzę słonicy
choć różnica jest nie powiem, ale przecież dzidziuś musi gdzieś mieszkać, nie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
I wróciłam
Dr przyjął mnie 2 godz wcześniej. Pojechałam z koleżanką na 16,40, wchodzimy, a tam pusto i obie strony były bardzo zadowolone, że wejdę wcześniej
Antoś juz na nietoperka - chociaż to nie znaczy, ze się nie odwróci
Pan dr zmierzył nózki, rączki i główkę. Średni wiek z tych wymiarów to 31/32 także porównując z moim podpisem jest delikatna różnica Ale jak ktoś waży 1736 g, to i większy musi byc
Sprawdził też szyjkę - zamknięta o dł 39 mm. Wszystko jak należy. Powiedział, że kłuc powinno (delikatnie oczywiście), a jak jest uciążliwe, to powinnam się położyc i odpocząc. Przejdzie

Pytałam go o szpital, że zastanawiam się, w którym rodzic. Pracuje w dwóch (w tym jednym rodziłam Bartusia).
Powiedziałam, ze się martwię odsyłaniem ze szpitali itp historiami, a Dr stwierdził, żę po co myslę o takich głupotach (żartem), on nigdy mnie nie odeśle
Termin mam na 12.08, a on 13 idzie na urlop, czyli do 12 muszę urodzic. Jak wygibaski z Małżem nie pomogą, to jak to stwierdził - włozymy paluszka, pogmeramy, pogmeramy (czytaj masaż szyjki i tabl. na wywołanie również) i będziemy rodzic
Jak zacznie się akcja po ww "działaniach", to dzwonię i przyjeżdżam tam gdzie ma dyżur

Antoś duuuuzy, więc mogę się równie dobrze spodziewac wczesniejszego rozpakowania albo duuużego synalka
Widzę, że kolejna udana wizyta, to dobrze

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 20:07   #4294
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anielka_ Pokaż wiadomość
Właśnie wrociłam od lekarza, bedzie córcia 26 tydzien
Gratuluję córci

Ja uciekam,
na dzisiaj już koniec pisania, bo mam ochotę na prasowanie pościeli Młodego
a skoro mam ochotę to grzech jej nie wykorzystać

do jutra, dobranoc

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 20:08   #4295
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

sory za niedyskretne pytanie ale ile przytylas ? ja okolo 15 hyht i masz racje z bebzuchami nam do twarzy hihi

Anielka -gratuluje córy

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 20:10   #4296
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja też znikam. Puszczam już Małża...Niech się cieszy
Do jutrzejszego ranka
Stary 2009-05-25, 20:12   #4297
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

I ja uciekam, lece kolacyje zszamac i z TZ filmiki poogladac

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-05-25, 20:16   #4298
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
A ja swój widziałam już chyba ze 100 razy a to dopiero 2 lata mienęły.
No cóż
Cytat:

nie przejmuj sie filmem z wesela - u mnie w lipcu trzaśnie 4 lata a ja tylko po kawałku "przeleciałam" moją plytkę
No to mnie pocieszyłaś, że nie jestem jedyną
Cytat:
.... no więc leż! po co wstajesz? miałaś leżeć!

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

a tak wogóle to ciekawe jak tam mariola po wizcie kontrolnej w szpitalu???
nic się nie odzywa mam nadzieje, ze wszystko ok!!!
No czasem wstaję- na siku, na wizaż, na lody...
Też się zastanawiam jak Mariola, mam nadzieję, że się szybko odezwie
Cytat:
mamusie ja to miksy robie
doslownie przed chwilka zjadlam 2 kromeczki z kielbaska podsuszana , a teraz wcinam lody z nutella!!
Też wcinam lody! śmietankowe, orzech laskowy i chałwowe z Grycana jak dla mnie oni powinni dostać nobla za te lody....!
Cytat:
mam dla was niespodzianke!! to ja przed wyjsciem na panienski......(wyszlam jak slonica)
Ale słonica chodzi dwa lata w ciaży chyba być nie chciała ale na poważnie to wyglądasz bardzo ładnie
Cytat:
Tru, wszystkiego naj z okazji rocznicy
U nas już 7 po

Ale po 7 równie dobrze, co?
No i gratulacje wyniki i badanie Antosia - nic tylko się cieszyć
Cytat:
Gratuluję córuni
Cytat:
no chyba masz
ale powiem wam ze choc nie wygladalam zbyt sexi wsrod lasek co byly na panienskim to jednak imponowalo mi to ze zazdroscily mi brzuszka i co chwila chcialy glaskac
Też się czułam jak obiekt do macania
Cytat:
U mnie 5,50 za kg
Ooo jak byłam tydzień temu na rynku to kosztowały 14zł/kg pojadę w środę to zobaczę. Jak będa droższe to się wkurzę
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 20:18   #4299
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
A ja swój widziałam już chyba ze 100 razy a to dopiero 2 lata mienęły.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

A ja czytałam że rana pęknięta goi się szybciej niż taka nacięta.

Tak czy siak u mnie raczej nacięcia nie będzie bo tutaj tego nie praktykują za często. Chociaż koleżanka rodziła tutaj i błagała o nacięcie. Niechętnie ale zgodzili się.
nie wiem jak jest z kroczem, ale generalnie cięte rany goją sie najlepiej ze wszystkich, bo brzegi są równe i idealnie do siebie pasują, a tkanki są dobrze unaczynione bez żadnych infekcji i anomalii na brzegach
tkanka pęknięta jest nieregularna, naciągnięta - wg mnie te cięte lepiej się goją, ale badań nie przeprowadzałam, więc kłócić się nie będę

Cytat:
Mamuski

Ja właśnie robię truskawki ze śmietanka sobie. Po skrzydełka pieczonych i kanapkach z pastellą (ser żólty bz bazylią) musi byc jakiś deserek.

U mnie 5,50 za kg
w moim warzywniaku kosztują 8 zł/kg, pewnie na rynku są tańsze, ale jak mam specjalnie jechać to wyszłoby na to samo...

Cytat:
ja się postaram wkleić moje dla porównania to zobaczysz jak sie wygląda z 15 kg do przodu

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 20:35   #4300
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nie wiem jak jest z kroczem, ale generalnie cięte rany goją sie najlepiej ze wszystkich, bo brzegi są równe i idealnie do siebie pasują, a tkanki są dobrze unaczynione bez żadnych infekcji i anomalii na brzegach
tkanka pęknięta jest nieregularna, naciągnięta - wg mnie te cięte lepiej się goją, ale badań nie przeprowadzałam, więc kłócić się nie będę
Zdaje mi się dokładnie tak jak Tobie ale i tak wolałabym bez nacięcia i bez pęknięcia

Widzę Małgosię jak się masz majowo-czerwcowa Mamusio?
Stary 2009-05-25, 20:40   #4301
p4w
Zakorzenienie

proszę bardzo - to jest słonica
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF4873.jpg (151,3 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1925.jpg (118,4 KB, 73 załadowań)

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-25, 20:41   #4302
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Zdaje mi się dokładnie tak jak Tobie ale i tak wolałabym bez nacięcia i bez pęknięcia

Widzę Małgosię jak się masz majowo-czerwcowa Mamusio?
ja też bym wolała

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-25, 20:47   #4303
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Zanim dostaniesz opieprz to Ci powiem, że masz śliczny kapelusz...zawsze się do takiego przymierzalam i jakoś nigdy nie mogłam trafić na nic fajnego.
A teraz opieprz :
masz piękny brzuszek i cycki, synuś nie zabrał Ci nawet grama urody. Gdzie on by się zmieścił na 1 zdjęciu, hę ?
Stary 2009-05-25, 20:48   #4304
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
sory za niedyskretne pytanie ale ile przytylas ? ja okolo 15 hyht i masz racje z bebzuchami nam do twarzy hihi

Anielka -gratuluje córy
to ja cie przebilam 17kg

Cytat:
Też wcinam lody! śmietankowe, orzech laskowy i chałwowe z Grycana jak dla mnie oni powinni dostać nobla za te lody....!

Ale słonica chodzi dwa lata w ciaży chyba być nie chciała ale na poważnie to wyglądasz bardzo ładnie
a ja lubie Algidy
dziekuje

Cytat:

ja się postaram wkleić moje dla porównania to zobaczysz jak sie wygląda z 15 kg do przodu
ja mam wiecej

Cytat:
no ty to chyba przesadzilas!!
masz tylko brzuszek i nic wiecej!! a ja sie roztylam na boki!!
i wygladasz slicznie

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-25, 20:55   #4305
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Zanim dostaniesz opieprz to Ci powiem, że masz śliczny kapelusz...zawsze się do takiego przymierzalam i jakoś nigdy nie mogłam trafić na nic fajnego.
A teraz opieprz :
masz piękny brzuszek i cycki, synuś nie zabrał Ci nawet grama urody. Gdzie on by się zmieścił na 1 zdjęciu, hę ?
kapelusze mam takie dwa czerwony i brązowy - oba to prezenty od mężą, bo nie mogłam się zdecydować który chcę

Cytat:
to ja cie przebilam 17kg

a ja lubie Algidy
dziekuje

ja mam wiecej

no ty to chyba przesadzilas!!
masz tylko brzuszek i nic wiecej!! a ja sie roztylam na boki!!
i wygladasz slicznie
ja tam nie narzekam, apetyt mi dopisuje, więc jem - nigdy nie miałam takiej ochoty na jedzenie jak teraz więc szaleję

wcześniej w biodrach miałam 88, a teraz... 106, uda nie wspomnę, nawet na łydkach mam celulitis
więc wierz mi przytyłam i to sporo - na buzi to jak księżyc w pełni

wyglądam jak ciężarna i Ty też, więc sie nie przejmuj - podobno jak się karmi to błyskawicznie się chudnie

3220g 54 cm

------------------

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-25, 21:01   #4306
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
kapelusze mam takie dwa czerwony i brązowy - oba to prezenty od mężą, bo nie mogłam się zdecydować który chcę

ja tam nie narzekam, apetyt mi dopisuje, więc jem - nigdy nie miałam takiej ochoty na jedzenie jak teraz więc szaleję

wcześniej w biodrach miałam 88, a teraz... 106, uda nie wspomnę, nawet na łydkach mam celulitis
więc wierz mi przytyłam i to sporo - na buzi to jak księżyc w pełni

wyglądam jak ciężarna i Ty też, więc sie nie przejmuj - podobno jak się karmi to błyskawicznie się chudnie
ja tez mimo tylu kg juz nie oszczedzam sobie jedzenia- bo z drugiej strony jak pomysle ze po porodzie bedzie dieta i juz nie bede tak mogla sobie jesc to tym bardziej teraz sobie pozwalam.....
ja wczoraj sie mierzylam.......mam 105 w biodrach, w pasie na wys. pepka 101.......uda tez spore-wszystkie gacie do kolan wchodza hehe
ramiona jakies sflaczale i jakby woda sie zatrzymala.......dobrze ze tż we mnie wierzy bo wie ze mam silna wole walki i potrafie osiagnac to co chce czyli dawna figure!!nie zeby sie glodowac-bo tego nie popieram chodzi mi o zdrowe odzywianie(chociaz w ciazy tez powinno byc zdrowe, ale jednak zachcianki slodyczowe biora gore) i cwiczenia!!

takze damy rade !!

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-25, 21:03   #4307
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
A z jakiego sklepu pochodzą ?
Stary 2009-05-25, 21:09   #4308
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
to ja cie przebilam 17kg

spokojnie zoabczymy co i jak i ile bedziemy miały w dniu porodu do przodu ;p
Cytat:
no faktycznie ;p gupolku jaka slonica hyhy ? ciezarowka jak ja i czekoladka

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-05-25, 21:20   #4309
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez mimo tylu kg juz nie oszczedzam sobie jedzenia- bo z drugiej strony jak pomysle ze po porodzie bedzie dieta i juz nie bede tak mogla sobie jesc to tym bardziej teraz sobie pozwalam.....
ja wczoraj sie mierzylam.......mam 105 w biodrach, w pasie na wys. pepka 101.......uda tez spore-wszystkie gacie do kolan wchodza hehe
ramiona jakies sflaczale i jakby woda sie zatrzymala.......dobrze ze tż we mnie wierzy bo wie ze mam silna wole walki i potrafie osiagnac to co chce czyli dawna figure!!nie zeby sie glodowac-bo tego nie popieram chodzi mi o zdrowe odzywianie(chociaz w ciazy tez powinno byc zdrowe, ale jednak zachcianki slodyczowe biora gore) i cwiczenia!!

takze damy rade !!
no i o czym ta rozmowa - chudzinko - w biodrach masz mniej niż ja
i wyszła nam prawie taka terapia na zasadzie porównywania jak w programie "jak dobrze wyglądać nago"

Cytat:
A z jakiego sklepu pochodzą ?
Roxy

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-25, 21:35   #4310
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Budowa, budowa i po budowie
ale jestem dziś skonana
Dziewczyny super fotki ale z Was ładne Mamuśki
Dziękuję za wszystkie gratulacje
Wiecie budowa to duża sprawa, ale daje wiele radości więc jeśli któraś się zastanawia to obiecuję wiele wrażeń ale mieć swój ogródek to super sprawa

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 22:12   #4311
majka versace
Zadomowienie

Same zgrabne mamusie mamy na wątku

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 22:20   #4312
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
jaka słonica???? ja tu widzę piękną mamusię!!!
Cytat:
o jezu jaka roznica- popatrzcie na moj avatar i na ta fotke
ale na avatarku nie byłaś w ciąży!
Cytat:
I wróciłam
Dr przyjął mnie 2 godz wcześniej. Pojechałam z koleżanką na 16,40, wchodzimy, a tam pusto i obie strony były bardzo zadowolone, że wejdę wcześniej
Antoś juz na nietoperka - chociaż to nie znaczy, ze się nie odwróci
Pan dr zmierzył nózki, rączki i główkę. Średni wiek z tych wymiarów to 31/32 także porównując z moim podpisem jest delikatna różnica Ale jak ktoś waży 1736 g, to i większy musi byc
Sprawdził też szyjkę - zamknięta o dł 39 mm. Wszystko jak należy. Powiedział, że kłuc powinno (delikatnie oczywiście), a jak jest uciążliwe, to powinnam się położyc i odpocząc. Przejdzie

Pytałam go o szpital, że zastanawiam się, w którym rodzic. Pracuje w dwóch (w tym jednym rodziłam Bartusia).
Powiedziałam, ze się martwię odsyłaniem ze szpitali itp historiami, a Dr stwierdził, żę po co myslę o takich głupotach (żartem), on nigdy mnie nie odeśle
Termin mam na 12.08, a on 13 idzie na urlop, czyli do 12 muszę urodzic. Jak wygibaski z Małżem nie pomogą, to jak to stwierdził - włozymy paluszka, pogmeramy, pogmeramy (czytaj masaż szyjki i tabl. na wywołanie również) i będziemy rodzic
Jak zacznie się akcja po ww "działaniach", to dzwonię i przyjeżdżam tam gdzie ma dyżur

Antoś duuuuzy, więc mogę się równie dobrze spodziewac wczesniejszego rozpakowania albo duuużego synalka
ale super!!!
No i kolejna mamusia ma ustalony plan porodu fajnie Wam!
Cytat:
czekoladko - dla ciebie dla porownania

ps moje nogi spuchniete po grillu zreszta one clay czas tak wygladaja
piękne mamusie z Was! Ja nie wiem co Wy od siebie chcecie?
Cytat:
gratuluję cróreczki!!!!!
Cytat:
Mamuski

U mnie 5,50 za kg
hmmmm ja nie mam pojęcia
... u mnie w ogródku są za darmo

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 22:21   #4313
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
No czasem wstaję- na siku, na wizaż, na lody...
Też się zastanawiam jak Mariola, mam nadzieję, że się szybko odezwie

Cytat:
śliiiicznie wyglądasz!!!
Cytat:
A teraz opieprz :
w kapeluszu może

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
ale jestem dziś skonana
Wiecie budowa to duża sprawa, ale daje wiele radości więc jeśli któraś się zastanawia to obiecuję wiele wrażeń ale mieć swój ogródek to super sprawa
potwierdzam

Oj chyba przegiełam z pracą boli mnie kręgosłup
....... więc idę spać!

A jeszcze chciałam się pochwalić, że poczyniłam postępy i zamówiłam dzisaij na all kocyk, okryciekąpielowe, pieluszki flanelowe, tetrowe, smoczki, termometr ... itp teraz czekam na paczkę

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 22:30   #4314
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej mamusie.
Jestem tylko na chwilkę zdac relacje z wizyty.
To była juz moja ostatnia wizyta, teraz mam chodzic tylko na ktg. Jesli do 15 czerwca nie urodze do mam tylko pójsc po dalsze zwolnienie lekarskie.
A teraz krótko jak było:
Na poczatku rutynowe badanie na fotelu, szyjka nieco sie skróciła i rozwarcie mam na 1 palec (ale na ostatniej wizycie też tak miałam). Ginka mówi, że na tym etapie ciąży to nic złego. Zapalenia żadnego nie mam. I przez 2 tyg. przytyłam prawie 3 kg Ginka zobaczyła moje nogi i stwierdziła, że mam bardzo duze obrzeki ale jesli cisnienie w normie i białka nie ma to nie mam sie co martwić. Musze tylko codziennie kontrolowac ciśnienie.
Potem posłuchała serduszka, wszystko ok. Zmierzyła dno macicy (juz 42 cm, jak do porodu ) i zrobiła USG. Mały waży już 3070g (dla przypomnienia 2 tyg. temu wazył 2250g).
Jest o 3 tyg. większy niz z OM. Jak dochodzę to terminu porodu to będzie wazył ok 4500g.
Zdrowiutki i tłuściutki-tak powiedziała ginka.

Teraz lece juz spać bo juz nózki mnie bolą i plecki.
Jutro poczytam co tam popisałyście.
Dobranoc

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 22:30   #4315
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
j
piękne mamusie z Was! Ja nie wiem co Wy od siebie chcecie?
no cos by sie znalazlo ;p

lecem spac kochaniutkie

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-05-25, 23:29   #4316
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

uff w ogole nie mam sily i czasu :/

Cytat:
No to super, że jeszcze Marcelek planuje trochę posiedzieć w brzuchu poród masz obgadany, to też fajnie, że wiesz na czym stoisz. Daleko masz te tego drugiego miasta gdzie miałby się odbyć poród?
No i odpoczywaj dziś do wieczora koniecznie! należy Ci się
60km tam jest

ojjj nici z odpoczynku - dopiero skonczylam calodniowy zapierdziel
Cytat:
Ja się ostatnio załamałam, bo pani położna nam powiedziała, że krocze jest nacinane prawie zawsze oczywiście można się nie zgodzić, ale wtedy nie wiadomo czy nas nie porozrywa i będą większe szkody
a moja gin powiedziala, ze u niej w szpitalu rzadko nacinaja i tylko w ostatecznosci, a krocza sie udaje ochronic

wiesz w wielkich miastach gdzie na porodowkach przepych to polozne nie maja czasu zajac sie od poczatku do konca rodzaca i poinstruowac ja tak aby uniknac pekniecia wiec rutynowo nacinaja
tam gdzie pracuje moja gin jest mniejsze miasto i mniej kobiet rodzi naraz a i ona gwarantuje mi, ze sie mna zajma jak trzeba

Unholy, Cass ciesze sie, ze wizyty udane

ja zmykam sie polozyc bo kregoslup siada, jeszcze przed chwila mnie cos wzielo zeby pokroic juz dzis mieso na jutrzejsza gulaszowa i juz w ogole nie mam sily yhh

dobranoc mamusie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 23:52   #4317
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny kochane, przede wszystkim dziękuję za trzymanie kciuków, wszystkie ciepłe myśli i troskę. Za mną niezbyt udany dzień (znowu) i tak sobie myślę, że mnie znielubicie, jak będę tak wam marudzić , dopiero pod wieczór nieco odżyłam, zwlokłam się z łóżka. Niestety wyniki pogorszyły mi się, w tym tygodniu pewnie zdecydują się na podanie mi sterydów na przyśpieszenie dojrzałości płuc dziecka. Gryzę się bardzo, bo bardzo nie chcę urodzić dziecka już teraz, a jeśli moje wyniki się jeszcze pogorszą, to pewnie tym się wkrótce skończy. Każda z nas wie, jakie ryzyko niesie za sobą wcześniactwo w 31 czy chociażby i nawet w 33 tygodniu ciąży. Mam przykaz leżenia, odpoczywania i nie robienia niczego. I to też posłusznie robiłam cały dzień. Marzę, aby wyniki zostały takie, jakie są, bo inaczej położą mnie w szpitalu, a sama myśl bycia pacjentką na własnym oddziale już mnie bardzo dołuje. Raczej mojej przypadłości mi nie wyleczą, ale może wspólnymi siłami zatrzymamy ją na takim etapie, jak jest. Będę walczyć o każdy dzień w brzuchu dla mojego Antosia, a potem o każdy tydzień.
Jutro oczywiście również do szpitala idę jako pacjent dziennej kliniki.

Tulipfever, Miramej, czekoladko21, p4w śliczne brzuszki i żadnych słonic nie widzę.

Gizmiatko, Svinecko, UnholyOne, Cass gratuluje udanych wizyt!
Cytat:
Gratuluję córeczki!

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-05-25 o 23:58
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 07:52   #4318
Tulipfever
Rozeznanie

Witam wszystkie Mamy w nasz dzien
Wszystkiego naj, szybkich i bezbolesnych porodow, zdrowych, zdolnych i grzecznych Potomkow, zakochanych w nas po uszy Partnerow oraz cial Marylin Monroe uzyskanych szybko po porodzie

A teraz pedze Was poczytac, oczywiscie. Cmok!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 08:09   #4319
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
spokojnie zoabczymy co i jak i ile bedziemy miały w dniu porodu do przodu ;p
az sie boje hihi

Cytat:
no i o czym ta rozmowa - chudzinko - w biodrach masz mniej niż ja
i wyszła nam prawie taka terapia na zasadzie porównywania jak w programie "jak dobrze wyglądać nago"
albo "jak dobrze wygladac z brzuszkiem"

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
ale jestem dziś skonana
mieszkac na swoim i miec ogrodek to jest nalepsza rzecz na swiecie!!
ja mieszkalam tylko 2 lata na blokach bedac w IE i za cholere nie moglam sie przyzwyczaic!brakowalo mi tej intymnosci wlasnie.....wychodzisz do ogrodu sie zrelaksowac i nikt ci nie przeszkadza.....a tam wychodzilam prosto na ulice!!nie bylo nawet gdzie usiasc.....

Cytat:
Same zgrabne mamusie mamy na wątku

Cytat:
jaka słonica???? ja tu widzę piękną mamusię!!!

ale na avatarku nie byłaś w ciąży!
i dlatego widac ta roznice

Cytat:

A jeszcze chciałam się pochwalić, że poczyniłam postępy i zamówiłam dzisaij na all kocyk, okryciekąpielowe, pieluszki flanelowe, tetrowe, smoczki, termometr ... itp teraz czekam na paczkę
a zamawialas wszystko u jednego sprzedawcy?? mozesz podac u kogo?
tez wczoraj ogladalam kocyki na all......i mam jednego sprzedawce na oku, ktory sprzedaje wiecej gadztow wiec raz za przesylke sie placi.....
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej mamusie.
Jestem tylko na chwilkę zdac relacje z wizyty.
To była juz moja ostatnia wizyta, teraz mam chodzic tylko na ktg. Jesli do 15 czerwca nie urodze do mam tylko pójsc po dalsze zwolnienie lekarskie.
A teraz krótko jak było:
Na poczatku rutynowe badanie na fotelu, szyjka nieco sie skróciła i rozwarcie mam na 1 palec (ale na ostatniej wizycie też tak miałam). Ginka mówi, że na tym etapie ciąży to nic złego. Zapalenia żadnego nie mam. I przez 2 tyg. przytyłam prawie 3 kg Ginka zobaczyła moje nogi i stwierdziła, że mam bardzo duze obrzeki ale jesli cisnienie w normie i białka nie ma to nie mam sie co martwić. Musze tylko codziennie kontrolowac ciśnienie.
Potem posłuchała serduszka, wszystko ok. Zmierzyła dno macicy (juz 42 cm, jak do porodu ) i zrobiła USG. Mały waży już 3070g (dla przypomnienia 2 tyg. temu wazył 2250g).
Jest o 3 tyg. większy niz z OM. Jak dochodzę to terminu porodu to będzie wazył ok 4500g.
Zdrowiutki i tłuściutki-tak powiedziała ginka.

Teraz lece juz spać bo juz nózki mnie bolą i plecki.
Jutro poczytam co tam popisałyście.
Dobranoc
to pewnie wode masz w organizmie i szybko zejdzie po porodzie, wazne ze cisnienie w normie
a mały to bedzie pewnie jak pudzian hehe- ja lubie takie tluste bobaski -wiecej miejsca do wycalowania jest

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane, przede wszystkim dziękuję za trzymanie kciuków, wszystkie ciepłe myśli i troskę. Za mną niezbyt udany dzień (znowu) i tak sobie myślę, że mnie znielubicie, jak będę tak wam marudzić , dopiero pod wieczór nieco odżyłam, zwlokłam się z łóżka. Niestety wyniki pogorszyły mi się, w tym tygodniu pewnie zdecydują się na podanie mi sterydów na przyśpieszenie dojrzałości płuc dziecka. Gryzę się bardzo, bo bardzo nie chcę urodzić dziecka już teraz, a jeśli moje wyniki się jeszcze pogorszą, to pewnie tym się wkrótce skończy. Każda z nas wie, jakie ryzyko niesie za sobą wcześniactwo w 31 czy chociażby i nawet w 33 tygodniu ciąży. Mam przykaz leżenia, odpoczywania i nie robienia niczego. I to też posłusznie robiłam cały dzień. Marzę, aby wyniki zostały takie, jakie są, bo inaczej położą mnie w szpitalu, a sama myśl bycia pacjentką na własnym oddziale już mnie bardzo dołuje. Raczej mojej przypadłości mi nie wyleczą, ale może wspólnymi siłami zatrzymamy ją na takim etapie, jak jest. Będę walczyć o każdy dzień w brzuchu dla mojego Antosia, a potem o każdy tydzień.
Jutro oczywiście również do szpitala idę jako pacjent dziennej kliniki.

Tulipfever, Miramej, czekoladko21, p4w śliczne brzuszki i żadnych słonic nie widzę.

Gizmiatko, Svinecko, UnholyOne, Cass gratuluje udanych wizyt!

Gratuluję córeczki!
o kurcze
w takim razie trzymam teraz mocno kciuki zeby wyniki sie nie pogorszyly juz i zeby synus zostal w twoim brzuszu jak najdluzej

Dzien dobry mamusie!!
ja juz o 7.00 wstalam nie moge spac jakos, ale czuje sie wyspana....
dzisiaj super pogoda za oknem- slonko daje czadu wiec mysle ze skorzystam z jego dobrodziejstwa hehe......
lece robic owsianeczke

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-26, 08:10   #4320
frida110
Zakorzenienie

Dzień Dobry.

Mariola trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości