![]() |
#1081 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rolki:)
witam wizazamki i Zico wizazana
![]() ![]()
#1082 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli mają hamulec i będą pasować - polecam!
![]() |
#1083 |
Zadomowienie
|
a ja mam taka ochote iść pojeździć a tu taka pogoda
![]()
![]() |
#1084 |
Rozeznanie
|
Nie wiem jak w małopolsce, ale u mnie piękne słoneczko
![]() Jak tylko wyrobie się do wieczora z robotą i magisterką ide na rolki ![]()
#1085 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1086 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wlasnie Zico tak mowilam do Mamy, ze lepiej kupic uzywane a firmowe, bo bezpieczniej i przyjemniej bedzie sie Malej jezdzilo... no coz, zobaczymy co z tego bedzie ![]() Pozdrawiam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Rozeznanie
|
Jak pisałam tak zrobiłam... poszłam pojeździć. Nie ukrywam, że to moja pierwsza jazda
![]() ![]() ![]() Zastanawiam się jak sobie radzić z jazdą po chodniku, który jest z średniej górki, tak aby się coraz bardziej nie rozpędzać. I jak wchodzić w trakcie jazdy na chodnik, żeby nie stracić równowagi.. Zapewne podstawowe rzeczy, ale ja napotkałam trudności dzisiaj ![]() I już sama nie wiem, czy robie coś źle (pewnie tak) czy się do tego nie nadaje, a może powinnam zrezygnować z jazdy po takiej powierzchni, tylko pewnego dnia i tak będę musiałą się z tym zmierzyć... Możecie coś doradzić doświadczone wizażanki i Ty zico nasz profesjonalisto...
#1088 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwsze ujęcie. żeby nie upaść do tyłu ugnij nogi w kolanach, przechyl sylwetkę do przodu i miej ręce również z przodu. Ciężar ciała na nodze jadącej, która jest mocno ugięta w KOLANIE. Noga hamująca wysunięta do przodu, jest trochę mniej ugięta. Podnosisz palce aż wyczujesz moment hamowania. Im bardziej będziesz pchać piętę (noga z hamulcem) i zrobisz większy przysiad - tym lepszy efekt hamowania. Pamiętaj o rękach i sylwetce z przodu. Trochę dziwne z tymi ochraniaczami - możesz dać ich zdjęcie? Z reguły ochraniacze (dobre) mają profil, który pomaga ugiąć kolana, a nie utrudnia...
![]() |
#1089 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W okolicy domu mam bardzo dużo pochyłości i wzniesień, że tak to nazwę. Dupkę obiłam na progu zwalniającym gdy chciałam z niego zjechać ![]() ![]()
![]() |
#1090 |
Rozeznanie
|
sprawiłam sobie takie rolki
![]() Jazdziłam trochę jak byłam dzieckiem. Teraz tak mi się to spodobało, że śmigam codziennie minimum 45 min. ![]() ![]() Edytowane przez olla83 Czas edycji: 2009-05-13 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Raczkowanie
|
Witam,
Ja od miesiąca mam rolki FILA do jazdy Fitness. Jestem z nich zadowolona. Nie obcierają mnie i jak na moje potrzeby są wystarczające. Jeżdżę 3x w tygodniu. Dzisiaj też się chciałam wybrać niestety pogoda pokrzyżowała mi plany;( ale może jutro się uda. Widzę, że niektórzy zaczynają już ćwiczyć bardziej skomplikowaną jazdę. Ja póki co cieszę się, że jadę do przodu ![]()
#1092 |
Zakorzenienie
|
a ja zrobilam zdjecia swoich i nie wiem, jak zrobic, zeby je zamiescic na wizazu, bo sa za duze
![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Od jakiegoś czasu, a mianowicie od czasu gdy postanowiłam kupić sobie rolki śledzę wasze forum i chciałabym do niego dołączyć, bo wreszcie je mam!! ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Będą dwa sposoby: - jeśli jest szeroki to zjazd slalomem po całej szerokości - jeśli wąski: hamowanie t-stop lub pługiem Wiem, że trochę czasu zajmuje nauka tym hamowaniem, ale trzeba i warto, postaram się zrobić jakiś film, jak będzie jutro chęć i pogoda. A na razie zapraszam na nową szatę i działanie strony www.wrotkarstwo.pl ![]()
![]() |
#1095 |
Raczkowanie
|
Hello,
U nas dzisiaj ładna pogoda. Ludzi tłum na dolinie i to niestety też jest minus;( Ja jeżdżę bowiem na rolkach głównie z synkiem, który jest jeszcze w głębokim wózku więc dzisiaj również nie dało rady. Jutro ma padać to może we wtorek. Ojjj coś mi ostatnio nie wychodzi to wyjście na rolki...
#1096 |
Raczkowanie
|
A u nas w Warszawie pogoda w sam raz dla rolkarzy, bo nie pada, nie jest zimno ale szaro i nie zbyt atrakcyjnie na niedzielne spacery. Udało mi się całkiem fajnie i szybko pojeździć po parku bo było tam bardzo mało ludzi. To był dopiero mój drugi dzień na rolkach i to co mogę stwierdzić po tych dwóch wypadach to to, że pies na trasie=zagrożenie. Dzisiaj jak i ostatnim razem przez takiego nieprzewidywalnego czworonoga wjechałam z krzykiem na trawę, na szczęście obyło się bez upadku
![]() Może ktoś wie gdzie w Wawie są jakieś asfaltowe ścieżki rowerowe? Ja niestety nie bardzo jeszcze orientuje się w terenie.. Życzę miłego popołudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Przyczajenie
|
Witam kupiłem do starych rolek BAUER nowe kółka 82A 76mm firmy signa Po przejechaniu około 15 kilometrów już widzę, że się ścierają, moim zdaniem troszkę za szybko. Używam ich rekreacyjnie i czasem żeby pojechać szybciej. Czy dla tych kółek takie szybkie zużywanie to normalka i jakie ewentualnie możecie polecić kółka do takiej jazdy chodzi mi o firmę i twardość kółek. zaznaczam że używam ich rekreacyjnie i nie mam zamiaru wydawać na to zbyt dużo kasy Ważę niecałe 80 kg.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Raczkowanie
|
Hej
Tez od jakiegoś miesiąca posoadam rolki i powiem Wam, że złapałam już niesamowitego bakcyla ![]() Stąd moje pytanie do Wrocławianek/Wrocławian. Gdzie jeździcie? Ja jak na razie śmigam z Kromera nad Widawę i z powrotem albo przez Grunwald potem wzdłuż Odry i wracam przez kliniki ![]() Innych tras na razie nie odkryłam więc baaaardzo proszę o jakieś typy bez dziur ![]() Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tematy dotyczące wagi i twardości kół (na szybko wyszukane, jest ich znacznie więcej): http://www.wrotkarstwo.pl/forum/view...3160&hilit=84a http://www.wrotkarstwo.pl/forum/view...lit=84a#p38702
![]() |
#1101 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
BAN stały
|
Witam. Mam problem. 2 dni temu kupiłam sobie rolki powerslide phuzion d2 b&w pure. Kiedy je przymierzałam wszystko było ok, zrobiłam 3 kółeczka po sklepie i jeździło się super. Kiedy jednak wybrałam się wieczorem aby pojeździć po asfalcie to jedna rokla jechała mi trochę szybciej niż druga i troszeczkę głośniej. Kiedy ją zdjęłam zobaczyłam że 2 kółka są minimalnie obluzowane, prawie nie było tego czuć, ale przy jeździe owszem, więc pomyślałam, że pewnie trzeba je dokręcić, ale były tak mocno przykręcone, że bardziej się nie dało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Zadomowienie
|
juz sobie sama poradziłam. Okazało się, że śruby przy kółkach były minimalnie za długie, podłożyłam pod nie podkładki i problem minął, jeździ się świetnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Raczkowanie
|
Znajdzie się ktoś chętny, żeby pojeździć na weekend na rolkach na poznańskiej Malcie?
![]()
#1106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bo im później, tym więcej ludzi..... Od 11:00 do 14:00 prowadzę zajęcia z nauką jazdy na Cytadeli.
![]() |
#1107 |
Raczkowanie
|
Pod wieczór tych ludzi już jest mniej
![]() teraz głównie rano będę miała czas ![]() ![]() ![]() cytadela mówisz....? hmm... na czym dokładnie ten kurs polega?;P
Lepiej jest być kochaną niż kochać kogoś za mocno ![]() Edytowane przez sŁoNeCzKo :) Czas edycji: 2009-05-26 o 07:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Są grupy, jest też indywidualnie - ale zawsze 1,5h ćwiczeń i jazdy oraz przemiła atmosfera - zapraszam!
![]() |
#1110 |
Raczkowanie
|
brzmi ciekawie, może wpadnę
![]() ![]()
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.