Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-27, 10:44   #4531
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
No my kobiety, to nigdy nie możemy się nudzic - zawsze coś do zrobienia, nawet jak leń ogarnia

Taka sukieneczka - zwykła prosta, moim zdaniem nie ma potrzeby bardziej szałowej, a zresztą, w mało którą zmieściłby się mój Antoś z obwodem 101 cm
A bukiecik taki, albo podobny. Coś w tym stylu
Sukienka śliczna Będziesz pięknie wyglądać a my będziemy fotki podziwiać Tylko z wrażenia się nie rozpakuj!

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 10:44   #4532
majka versace
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Póki co wiadomości od Gizmiatko brak. Ale "brak wiadomości to dobra wiadomość" czyż nie?

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Gizmiatko miała łożysko przodujące chyba, myślicie, że to mogło mieć wpływ na przyspieszenie porodu?
Właśnie przedwczoraj rozmawiałam o tym z Gizmo i mówiła że się okazało że jednak ma łożysko z tyłu. Dziwiłyśmy się obie ale tak jej lekarz po usg powiedział.

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Napewno i wy czytacie watki gdzie mamusie juz porodzily i nie wiem jak wy ale ja zauwazylam ze jakos wczesnie sie te dzieciaczki rodza. Po 30tyg to juz wszystkiego sie mozna spodziewac....Jestem pzerazona...
Też to zauważyłam. Prawie połowa moich znajomych (lub znajomych znajomych) urodziła ostatnio szybciej.

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Może gin coś naruszył...pisałam już Wam kiedyś o mojej kuzynce która urodziła w 31 tc, dzień wcześniej była u ginki a w nocy wzięły ją bóle, wody odeszły, lekarze nie potrafili zatrzymać porodu, więc jej Mały się urodził...w szpitalu powiedzieli że najprawdopodobniej ginka coś jej naruszyła przy badaniu... Na szczęście Mały był silny, ważył 2000g, wszystko ładnie miał wykształcone więc po 3 dniach wrócili do domu
A teraz to wielki chłopak już jest...nadrobił bardzo szybko
Po raz pierwszy sie ciesze że tutaj nie badają wewnętrznie.

Ja niestety do pracy musze. Dam znać wieczorem co się dowiem. No chyba że Karo mnie uprzedzi.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 10:46   #4533
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

czesc dziewczynki
ja tylko na chwile bo jak zwykle mam kupe roboty :/ mialam odpoczac ale chata brudna, prasowanie czeka, jeszcze kilka toreb przywiozlam wczoraj do rozpakowania...i tak ciagle cos

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Mam wiadomości od gizmiatko.

Otóż dzisiaj na świat przyszedł jej synek Nataniel. Ma 46cm i waży 1950g. Najpierw odeszły jej wody a potem dostała skurczy ale akcja serca dziecka spadała więc zrobiono CC. Teraz leży w szpitalu a synusia wzięli do innego szpitala na badania bo płuca nie są w pełni wykształcone i jest zaintubowany.

Razem z Kasią prosze o trzymanie kciuków za Natanielka. Jak się dowiem czegoś więcej to dam znać jutro.
szooook Gizmiatko moje wielkie gratulacje trzymam kciuki za synka zeby wszystko sie dobrze rozwinelo i zeby byl zdrowy
nie moge uwierzyc normalnie...
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Przykro mi, może te dodatkowe kilogramy, to z powodu opuchlizny?
mozliwe...chociaz ostatnio widze po sobie, ze przytylam bardzo, praktycznie w nic sie nie mieszcze juz
Cytat:
U gina super...wszystko w porządku...wyniki ok, dostałam Furagin tak na odkażenie, z szykją ok, wody ok, łożysko IIstopień na III, ciśnienie ok...pobrał wymaz na paciorkowce i umówiliśmy się na przyszły czwartek na ktg...wtedy dokładnie obejrzy też Małą, bo dzisiaj spieszyliśmy się żeby zdążyć ten wymaz do lab zawieźć, więc tylko sprawdził czy serducho bije i poprosiłam go o wagę...no i Mała ma już całe 3000 g Cały czas główkę ma na dole Następna wizyta w szpitalu a później już ostatnia u niego 16 czerwca...
Aż jestem niepocieszona że tak wszystko szybko poszło..nie zdążylam napatrzeć się na Zuzię...ale najważniejsze że z nią wszystko w porządku
tak jak piszesz - najwazniejsze, ze z mala wszystko ok kawal z niej babeczki
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
teraz w stopkach tez zrobie zele , ale nie wiem co z pazurami u rak- swoje mam dosyc krotkie- wiec chyba tipsy zaloze ale wiem ze nie mozna akrylowych bo akryl szkodliwy....
moze Svinecka -znawczyni cos podpowie
zel mozesz zrobic, akrylu nie radze bo jego zapach jest szkodliwy i bardzo nieprzyjemny zreszta
tylko przed porodem sciagnij pazurki

Unholy moje gratulacje z okazji slubu to cudownie

lece sprzatac bo nie moge patrzec na ten syf
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 10:49   #4534
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
karolinko, super wiadomości maleństwo już nie takie małe

Właśnie zmieniłam podpis....i się przeraziłam...zostały nam tylko 34 dni

Cytat:
No my kobiety, to nigdy nie możemy się nudzic - zawsze coś do zrobienia, nawet jak leń ogarnia

Taka sukieneczka - zwykła prosta, moim zdaniem nie ma potrzeby bardziej szałowej, a zresztą, w mało którą zmieściłby się mój Antoś z obwodem 101 cm
Piękna Panna Młoda...a brzusio na pewno będzie super wyglądał w tej sukience
Stary 2009-05-27, 10:49   #4535
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja dzis leżę i się nie ruszam ze stresu, dopiero na 18 jadę na pół godzinki do gabinetu, ale wczęśniej... nogi do góry i wcinam truskawki
ale Ci dobrze! Zazdroszczę!
Cytat:
Ale powiem Wam, że już głowa mi pęka on tych spraw.
Załatwianie kościoła, knajpki a przede wszystkim sukienki na 8 miesięczny brzuszek...
Oczywiście odpada dużo innych spraw (kapela, samochód, kamerzysta, jeżdżenie z zaproszeniami po rodzinie i znajomych itp.)
Jednak na tym etapie ciązy, to wolałabym się skupic tylko na przygotowywaniu do porodu i bieżących sprawach.
Ale, już niedługo
nie dziwie sie wcale! ... ale dasz radę! ... a jaką masz sukienkę?
Cytat:
\Słabo spałam, m myślałam cały czas o Gizmiatko, szczególnie, że termin porodu mam dzień przed nią...

Nie pamiętam, aby kiedykolwiek Gizmiatko pisała, ze ma łożysko przodujące (chyba, że coś przeoczyłam), miała przecież USG i to niejedno, a łożysko przodujące z dnia na dzień się nie robi. Dlaczego zaczął jej się poród przedwczesny- nie wiemy.

Aniu, z Wizażu nie odchodź, wpadaj tak często, jak możesz.

Trzymam kciuki za wszystkie kompletowane wyprawki! Swoją też, bo ja też torby nie mam, a teraz nie mam czasu lub siły wybrać sie na zakupy. Może mi się uda w piątek lub w sobotę...

a mi coś świta, że Gizmiatko miała łożysko na przedniej ścianie ... ale to chyba nie to samo co przodujące? Prawda?
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Ja ostatnio kupiłam torbę na kółkach, coby było łatwiej dźwigac w szpitalu. Słuchaj, ja się do tej pory też jakoś trzymam - to ustalmy, że do końca czerwca jeszcze wytrzymamy cooo?
Lecę na rynek z mamą!
jestem jak najbardziej ZA!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 10:52   #4536
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karo69 Pokaż wiadomość
Hello kochane, ja w ciąży nie jestem ale w imieniu koleżanki (ona nie wie ale tak mi przyszło) że wam zakomunikuje. Proszę o trzymanie kciuków bo Wizażystka Gizmiatko wczoraj o godzinie 8.46 zadzwoniła do mnie ze słowami "zawieziesz mnie do szpitala, wody mi odeszły", 32 tydzień ciąży. Około 14 odbyło się cesarskie ciecie. Mama tata i Nataniel czuja się dobrze, tylko płucka musza sie jeszcze wykształcic do konca. Mały jeszt w inkubatorze i dzisiaj lekarze bedą obradowali co dalej.
Waga 1,98, wzrost 45.
Kochane trzymamy kciuki.
Jakies pytania to pisać dzisiaj do nich jade
Pozdrów koniecznie od nas i powiedz, że zaciskamy wszystkie możliwe kciuki za Natanielka.

Cytat:
A ja normalnie nie wiem, co robić, gdzie wpaść . No szykować się trzeba, tylko wydawało mi się, że nie aż tak szybko, w końcu jeszcze 2 miesiące, a tu

Torbę mogę spakować, tylko najpierw trzeba mieć co do niej włożyć , część już mam, ale tę mniejszą

Dzięki za informacje o tym łożysku, teraz rozumiem

Ciesz się, że rano przeczytałaś
Ja jestem tak przerażona, bo w jestem lesie ze wszystkim

Cytat:
Hehe, to dłuuga historia

Z moim Małżonkiem jestesmy 7 lat po slubie, ale cywilnym.
Nigdy nam się nie marzyła uroczystośc w księżniczkowej białej sukni, huczne wesele itp.
Jednak z czasem nachodziły nas mysli, że chcielibysmy wziąc slub kościelny - jestesmy wierzący i potrzeba nam tego do zycia.
Także jakiś czas temu przezyłam drugie oświadczyny i ustalanie daty slubu
Efekt - 20.06 staniemy przed ołtarzem
Nie robimy wesela, zapraszamy tylko najbliższych (rodziców, rodzeństwo, babcie) na obiado-kolację do knajpki.

Uznaliśmy, ze to takie odświeżenie przysięgi małżeńskiej z Maluszkiem w brzuszku i Bartusiem podającym obrączki
Gratulacje a to niespodzianka.

Cytat:

Bardzo, ale to bardzo mi się podoba.

Karolinka gratuluję udanej wizyty i dobrych wiadomości.
-------------------------------
Jestem cały czas pod wrażeniem info o Gizmo, że skupić się nie mogę. Jejku, uświadamiam sobie, że każda z nas może już urodzić!!! Normalnie muszę się dzisiaj wyciszyc.
Jestem jeszcze pod

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 10:56   #4537
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
cudna! Będziesz piękną Panną Młodą! ... i bukiecik też super!
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Ja z tego stresu już wywaliłam wszystkie potrzebne rzeczy na łóżko i będę je zaraz pakować

spryskiwacz juz wyparzyłam, ale nie mam koszuli do samego porodu
położne mówiły żeby zabrać taką byle jaką, nawet męża starą koszulę, bo i tak będzie do wywalenia, ale ja takiej nie mam
i już na wstępie klapa
u nas też tak mówiła ... chyba muszę przeszukać małza szuflade dzisiaj!
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
ja tylko na chwile bo jak zwykle mam kupe roboty :/ mialam odpoczac ale chata brudna, prasowanie czeka, jeszcze kilka toreb przywiozlam wczoraj do rozpakowania...i tak ciagle cos
....
lece sprzatac bo nie moge patrzec na ten syf
czyli Twój TŻ ma tak jak nasi ze sprzątaniem? ... oj, nie ... zapomniałam - on wynajmuje sprzątaczke! ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-05-27, 10:57   #4538
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

tak jak piszesz - najwazniejsze, ze z mala wszystko ok kawal z niej babeczki

Nie przemęczaj się za bardzo...5 min sprzątania 30 min odpoczywania

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Karolinka gratuluję udanej wizyty i dobrych wiadomości.
Dziękuję

Właśnie dzwoniła do mnie Mama...są w tej chwili na audiencji u Papieża...nawet sobie posłuchałam jak mówi Mama w szoku bo przejeżdżał 2 metry od nich
Stary 2009-05-27, 11:03   #4539
skierka1981
BAN stały

Unholy śliczna sukienka pięknie będziesz wyglądać bukiet też super, fajnie cieszę się

oki lecę po deskę i prasuję... deszcz pada jednak - a wczoraj taka ładna pogoda była
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 11:04   #4540
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, to dłuuga historia

Z moim Małżonkiem jestesmy 7 lat po slubie, ale cywilnym.
Nigdy nam się nie marzyła uroczystośc w księżniczkowej białej sukni, huczne wesele itp.
Jednak z czasem nachodziły nas mysli, że chcielibysmy wziąc slub kościelny - jestesmy wierzący i potrzeba nam tego do zycia.
Także jakiś czas temu przezyłam drugie oświadczyny i ustalanie daty slubu
Efekt - 20.06 staniemy przed ołtarzem
Nie robimy wesela, zapraszamy tylko najbliższych (rodziców, rodzeństwo, babcie) na obiado-kolację do knajpki.

Uznaliśmy, ze to takie odświeżenie przysięgi małżeńskiej z Maluszkiem w brzuszku i Bartusiem podającym obrączki
no a dlaczego predzej nam sie nie pochwalilas? to jakas mega niespodzianka i tajemnica?
najserdeczniejsze i najzczersze zyczenia w takim razie składamy z corcia juz dzis

Odzywam sie ze jestem i jade za tymi wózkami, potem pewnie do mamy.Tak pisze zebyscie nie myslaly ze na braz poluje i na porodowce jestem
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 11:10   #4541
skierka1981
BAN stały

a i jeszcza mam pytanie, wczoraj patrzyłam na te podkłady poporodowe (pisze że pieluszki dla dzieci i niemowląt) i one kleju żadnego nie mają. tak jak podpaski np. myślicie że będzie to wygodne??czy tak ma być??bo nie wiem czy szukać innych i jak to wygląda
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 11:10   #4542
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

super sukienka- jak ksiezniczka bedziesz w takiej wygladac
bukiecik taki romantyczny
o to mamy tyle samo w obwodzie hihi

Cytat:
c

zel mozesz zrobic, akrylu nie radze bo jego zapach jest szkodliwy i bardzo nieprzyjemny zreszta
tylko przed porodem sciagnij pazurki
dzieki
a moge tipsy i na to zel??jak dlugo sie to bedzie trzymac?nigdy nie mialam takich pazurow -zawsze robilam tipsy i akryl.....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 11:11   #4543
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
czyli Twój TŻ ma tak jak nasi ze sprzątaniem? ... oj, nie ... zapomniałam - on wynajmuje sprzątaczke! ...
ma dokladnie tak jak Wasi
wczoraj zasnelam jak kamien bo bylam zmeczona, dzis nad ranem zlapal mnie znow skurcz lydki i w ogole nie mialam sily wstac wiec TZ powiedzial, ze odwiezie malego do przedszkola i zrobi sniadanie - jak powiedzial tak zrobil, tylko, ze jak wstalam po jego wyjsciu to zastalam pobojowisko nawet ze stolu w kuchni nie sprzatnal
aha jeszcze spadla mu szklanka z sokiem i nabrudzil w calej kuchni - chociaz to sprzatnal
Cytat:

Nie przemęczaj się za bardzo...5 min sprzątania 30 min odpoczywania
no wlasnie po informacji o Gizmo az boje sie sprzatac

ale ide bo nie moge z tym syfem
Stary 2009-05-27, 11:11   #4544
p4w
Zakorzenienie

Unholly, śliczna sukieneczka - ja uwielbiam takie w stylu "empire"

będziesz wyglądać pięknie

zapomniałam Wam powiedzieć, ze wczoraj zmierzyłam obwód w brzuchu i.... mam już 103 cm moja mama się śmieje, ze za każdym razem jak mnie widzi to jest większy

Cytat:
Aaa, no to pięknie
tak romantycznie, filmowo

Gratuluję

Ja z tego stresu już wywaliłam wszystkie potrzebne rzeczy na łóżko i będę je zaraz pakować

położne mówiły żeby zabrać taką byle jaką, nawet męża starą koszulę, bo i tak będzie do wywalenia, ale ja takiej nie mam
i już na wstępie klapa
ja do porodu mam taką starą rozpinaną do połowy klatki, ale jest taka znoszona, ze z przyjemnością ją wyrzucę, bo do tej pory mimo, ze jej nie nosiłam to moja wrodzona chytrość nie pozwalała mi jej wyrzucić

jeszcze napiszę, ze zdecydowaliśmy zamiast zmieniac szafę kupić taką dużą bieliźniarkę 180x110 - schowam tam na pewno wszystkie ciuszki Tomusia - prawie już ją kupiliśmy

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 11:12   #4545
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dzieki
a moge tipsy i na to zel??jak dlugo sie to bedzie trzymac?nigdy nie mialam takich pazurow -zawsze robilam tipsy i akryl.....
tak mozesz tipsy - jak dlugo beda sie trzymac to Ci nie powiem bo to zalezy od Twojej plytki i umiejetnosci babki, ktora bedzie Ci zakladac

ale trzy tygodnie powinnas przechodzic bez szwanku

lece
Stary 2009-05-27, 11:14   #4546
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzięki Mamusie
Też mi się wydaje, że sukienka ok i cieszę się, że Wam się podoba - mam na to jakies potwierdzenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no a dlaczego predzej nam sie nie pochwalilas? to jakas mega niespodzianka i tajemnica?
najserdeczniejsze i najzczersze zyczenia w takim razie składamy z corcia juz dzis

Odzywam sie ze jestem i jade za tymi wózkami, potem pewnie do mamy.Tak pisze zebyscie nie myslaly ze na braz poluje i na porodowce jestem

Nie to, że tajemnica
Ale jakoś tak już nie czuję się typową Panną Młodą idącą do ołtarza, bo slub mam, dziecko (dzieci) też
Ale nie wytrzymałam i pękłam (jak to dobrze ujęła Miramej)
W sumie źle bym się czuła, gdybym nie pisnęła słówka. Jak to twierdzi mój Małż - ja z Wami jak z rodziną, albo i lepiej

Daj znac po wizycie w wózkarniach

Karolinko
, super, że rodzice sa na audiencji. Może kiedyś też się wybiorę, tylko szkoda, ze nie udało mi się do Naszego Papieża.
Ale rodzice ucałowali go w rękę jak 20 lat temu był w Wawie i przekazali jego dotyk

Skierko, u nas też wczoraj upał, że tchu nie mogłam złapac, a dzisiaj już prawie pada i wieje niezłe wiatrzysko, aż mi okna huknęły, bo przeciąg się zrobił.

Ja też cały czas jestem pod wrażeniem info od Gizmo. O niczym innym nie mogę myślec.
Stary 2009-05-27, 11:21   #4547
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
no własnie ... a ja nie mam nawet torby!
W razie czego łap za jakąś reklamówkę

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Oj tak masz rację trzeba wiedzieć kiedy sobie odpuścić
(...)
Widzę, że nie tylko mnie ogarnęła taka panika
Myślę, że potrzebujemy czasu żeby stwierdzić, że to już naprawdę blisko i nie ma na co czekać z wyprawką. Dziewczyny weźmy się do pracy bo już był pierwszy sygnał ostrzegawczy
Od wczoraj myślę, żeby nie panikować i że zdążę ale coś mam wrażenie, że bajki opowiadam!
Właśnie, trzeba znać umiar
Kurczę, ciężko nie panikować

Cytat:
dzięki Kochane

No pękłam, pękłam
Taka ze mnie nie dobra baba

Ale powiem Wam, że już głowa mi pęka on tych spraw.
Załatwianie kościoła, knajpki a przede wszystkim sukienki na 8 miesięczny brzuszek...
Oczywiście odpada dużo innych spraw (kapela, samochód, kamerzysta, jeżdżenie z zaproszeniami po rodzinie i znajomych itp.)
Jednak na tym etapie ciązy, to wolałabym się skupic tylko na przygotowywaniu do porodu i bieżących sprawach.
Ale, już niedługo
Kto jak kto, ale Ty na pewno świetnie dasz/dajesz radę

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Słabo spałam, m myślałam cały czas o Gizmiatko, szczególnie, że termin porodu mam dzień przed nią...

Nie pamiętam, aby kiedykolwiek Gizmiatko pisała, ze ma łożysko przodujące (chyba, że coś przeoczyłam), miała przecież USG i to niejedno, a łożysko przodujące z dnia na dzień się nie robi. Dlaczego zaczął jej się poród przedwczesny- nie wiemy.
Pisała tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1448, chyba, że łożysko na przedniej ścianie i przodujące to nie to samo

Cytat:
Super sukienka i bukiet też , będziesz pięknie wyglądać

Cytat:
i już na wstępie klapa
Pokaż ten spryskiwacz, co? Bo mi chyba mózg zginął
Może do porodu jakiś stary t-shirt?

Cytat:
Właśnie przedwczoraj rozmawiałam o tym z Gizmo i mówiła że się okazało że jednak ma łożysko z tyłu. Dziwiłyśmy się obie ale tak jej lekarz po usg powiedział.
To ja już nic nie wiem

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Ja jestem tak przerażona, bo w jestem lesie ze wszystkim
(...)
-------------------------------
Jestem cały czas pod wrażeniem info o Gizmo, że skupić się nie mogę. Jejku, uświadamiam sobie, że każda z nas może już urodzić!!! Normalnie muszę się dzisiaj wyciszyc.
Jestem jeszcze pod
Też jestem przerażona i zdezorientowana.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
a i jeszcza mam pytanie, wczoraj patrzyłam na te podkłady poporodowe (pisze że pieluszki dla dzieci i niemowląt) i one kleju żadnego nie mają. tak jak podpaski np. myślicie że będzie to wygodne??czy tak ma być??bo nie wiem czy szukać innych i jak to wygląda
Ja dlatego nie kupiłam Belli, tylko Abeny i kupię jeszcze Tena Lady (mają klej, są cieńsze, ale bardziej chłonne). Chociaż dziewczyny piszą, że jak ma się siatkowe gatki, to one dobrze trzymają nawet taki podkład bez kleju.

Cytat:
zapomniałam Wam powiedzieć, ze wczoraj zmierzyłam obwód w brzuchu i.... mam już 103 cm moja mama się śmieje, ze za każdym razem jak mnie widzi to jest większy
(...)
ja do porodu mam taką starą rozpinaną do połowy klatki, ale jest taka znoszona, ze z przyjemnością ją wyrzucę, bo do tej pory mimo, ze jej nie nosiłam to moja wrodzona chytrość nie pozwalała mi jej wyrzucić
Tomek rośnie, to i brzuch większy

Cytat:
W sumie źle bym się czuła, gdybym nie pisnęła słówka. Jak to twierdzi mój Małż - ja z Wami jak z rodziną, albo i lepiej
Z nami lepiej, bo z rodziną to czasem najlepiej na zdjęciu

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 11:28   #4548
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Kto jak kto, ale Ty na pewno świetnie dasz/dajesz radę

Super sukienka i bukiet też , będziesz pięknie wyglądać

Z nami lepiej, bo z rodziną to czasem najlepiej na zdjęciu
1) Muszę
2)

3) a tu się zgadzam

To co jeszcze Ci brakuje do wyprawki? Kosmetyki, troszkę ciuszków, wanienka, łóżeczko?
Stary 2009-05-27, 11:29   #4549
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
... teraz każda będzie musiała się spowiadać, gdzie idzie
Cytat:
wczoraj zasnelam jak kamien bo bylam zmeczona, dzis nad ranem zlapal mnie znow skurcz lydki i w ogole nie mialam sily wstac wiec TZ powiedzial, ze odwiezie malego do przedszkola i zrobi sniadanie - jak powiedzial tak zrobil, tylko, ze jak wstalam po jego wyjsciu to zastalam pobojowisko nawet ze stolu w kuchni nie sprzatnal
aha jeszcze spadla mu szklanka z sokiem i nabrudzil w calej kuchni - chociaz to sprzatnal
czyli standard
Cytat:
Ja też cały czas jestem pod wrażeniem info od Gizmo. O niczym innym nie mogę myślec.
ja też
a wiecie co mi małż napisał ... "Nie panikuj!" ... no nie mogę!
Cytat:
W razie czego łap za jakąś reklamówkę

Ja dlatego nie kupiłam Belli, tylko Abeny i kupię jeszcze Tena Lady (mają klej, są cieńsze, ale bardziej chłonne). Chociaż dziewczyny piszą, że jak ma się siatkowe gatki, to one dobrze trzymają nawet taki podkład bez kleju.

no mi własnie chodziło o t-shirt ... taki małza, dłuższy ... znaczy większy ... ale to trzeba miec duzego małża

dzięki za info o tych podkłądach, bo ja też zielona w tym temacie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-05-27, 11:31   #4550
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupowałam wszystkie takie pierdółki przez internet i też sie okazało, ze jedna paczka to pieluchy (bella), ale nie rozpakowałam, więc nie wiem jak tam z klejem - pewnie i tak wykorzystam, ajak będą beznadziejne to wyrzucę - 5 zł nie majątek

Cytat:

mój tez jak cos zrobi do jedzenia , a lubi pichcić, to sprzątania mam na godzinę - wszystkie noże, miski, deski .... sa brudne
ale nic nie gderam, bo przecież sie starał

twarda jesteś - ja ze stresu się nie ruszam - właśnie kliknęłam na tą bieliźniarkę - jest nasza - kurierem powinna przyjść przed weekendem jak dziś zrobi małż przelew

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-27, 11:34   #4551
UnholyOne
Ola-Unhola

Mój tez cały czas mówi nie panikuj
Do tej pory nie panikowałam, tylko chciałam mu przekazac, że może byc różnie, bo rózne rzeczy się zdarzają i trzeba byc przygotowanym.

Teraz już lekko zaczęłam panikowac.
Dobrze, że w poniedziałek poprosiłam dr o sprawdzenie szyjki. Bylabym w większym stresie, gdyby tego nie zrobił.
Stary 2009-05-27, 11:35   #4552
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Sukieneczka bardzo ładna
takie proste, klasyczne kroje najbardziej mi się podobają

bukiecik też ładny

Cytat:
Właśnie zmieniłam podpis....i się przeraziłam...zostały nam tylko 34 dni
No właśnie
jutro zaczynam 36 tc, jesteśmy już coraz bliżej końca

Cytat:
To na pewno nie będzie wygodnie

w ogóle całe to latanie i siedzenie z gołą w miejscu, że tak powiem - publicznym
kleju nie mają bo teoretycznie nie powinno się nosić wtedy majtek to po co Ci klej
podpaskę między uda i kaczym krokiem np. to toalety

Cytat:

Może ostrożnie z tym sprzątaniem, bo zakosisz jeszcze brąz
a tak serio, to na prawdę uważaj na siebie i nie przemęczaj się

Cytat:
jeszcze napiszę, ze zdecydowaliśmy zamiast zmieniac szafę kupić taką dużą bieliźniarkę 180x110 - schowam tam na pewno wszystkie ciuszki Tomusia - prawie już ją kupiliśmy
jak kupicie to się pochwal
Cytat:
taki zwykły 0,5 litrowy więc akurat na Tantum
sorki za jakość, ale zdjęcie fonem robione, bo mniej roboty i zmniejszać nie trzeba

kurcze zamiast podkoszulki to by się przydało coś rozpinanego, jak będą kładli młodego na piersi to nie będę musiała jej zadzierać pod brodę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00832.jpg (39,5 KB, 10 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

Edytowane przez eleeri
Czas edycji: 2009-05-27 o 11:36
eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 11:36   #4553
p4w
Zakorzenienie

kurczę, jak się wymieniałyście telefonami to wydawało mi się to przesadą, ale chyba udzieliła mi sie panika, bo chyba wyślę - która chętna na mój tel.
najlepiej któraś sierpnióweczka

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-27, 11:37   #4554
mariolasl
Zakorzenienie

UnholyOne sukienka prześliczna , będziesz pięknie wyglądać!
Cytat:
Nie to, że tajemnica
Ale jakoś tak już nie czuję się typową Panną Młodą idącą do ołtarza, bo slub mam, dziecko (dzieci) też
Ale nie wytrzymałam i pękłam (jak to dobrze ujęła Miramej)
Ale po co takie głupoty gadać? Jakie to ma znaczenie?
-----
Łożysko na przedniej ścianie to nie to samo, co łożysko przodujące
Łożysko na przedniej ścianie znajduje się na przedniej ścianie macicy (nie ma tu żadnej patologii).
Łożysko przodujące zakrywa częściowo lub całkowicie ujście wewnętrzne szyjki macicy (patologia).

Zmykam do szpitala

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
kurczę, jak się wymieniałyście telefonami to wydawało mi się to przesadą, ale chyba udzieliła mi sie panika, bo chyba wyślę - która chętna na mój tel.
Ja też chętnie mój komuś podam
Stary 2009-05-27, 11:39   #4555
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ja kupowałam wszystkie takie pierdółki przez internet i też sie okazało, ze jedna paczka to pieluchy (bella), ale nie rozpakowałam, więc nie wiem jak tam z klejem - pewnie i tak wykorzystam, ajak będą beznadziejne to wyrzucę - 5 zł nie majątek

mój tez jak cos zrobi do jedzenia , a lubi pichcić, to sprzątania mam na godzinę - wszystkie noże, miski, deski .... sa brudne
ale nic nie gderam, bo przecież sie starał

twarda jesteś - ja ze stresu się nie ruszam - właśnie kliknęłam na tą bieliźniarkę - jest nasza - kurierem powinna przyjść przed weekendem jak dziś zrobi małż przelew

Pochwalisz się zakupem?

Te belle to takie pieluszki przystosowane do bycia podkładami.
Pamiętam jak ochrzaniłam Małża po pierwszym porodzie, ze coś takiego mi kupił.
Poszedł jak juz urodziłam do takiego szpitalnego kiosku za radą położnej i przynosi mi pieluchy. Dostał ochrzan, ze nie zrozumiał co ma kupic jak zwykle..... Potem okazało się, że to nie ja miałam rację i musiałam świeżo upieczonego tatusia przepraszac za ochrzan. Szybko poszło, bo był zaaferowany pojawieniem się Bartusia
Stary 2009-05-27, 11:43   #4556
p4w
Zakorzenienie

taka szafo-bieliźniarka
tylko się nie śmiejcie ze stylu - ja jestem taka babcina i wszystkie meble mamy takie antykowo-kolonialne

http://www.kolonialnemeble.pl/pl/?p=...=9&sName=szafa

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-27, 11:45   #4557
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Możemy wymienic się na priva

Cytat:
UnholyOne sukienka prześliczna , będziesz pięknie wyglądać!

Ale po co takie głupoty gadać? Jakie to ma znaczenie?
-----
Łożysko na przedniej ścianie to nie to samo, co łożysko przodujące
Łożysko na przedniej ścianie znajduje się na przedniej ścianie macicy (nie ma tu żadnej patologii).
Łożysko przodujące zakrywa częściowo lub całkowicie ujście wewnętrzne szyjki macicy (patologia).

Zmykam do szpitala

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Ja też chętnie mój komuś podam

Spokojnego dnia w szpitalu

Równiez mogę się wymienic na priv

Eleeri, dziękuję

Powiem Wam, że jak uż się urodzi i leży z tą gołą , to można się przyzwyczaic
Dwa razy dziennie obchód, 4 babki w sali i dr, który każe odsunąc kołdrę i rozłozyc nogi - sprawdza, czy z kroczem ok.
Tak przy wszystkich. I te wędrówki do toalety. Normalka
Jakaś znieczulica na ten czas w człowieku się pojawia

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
taka szafo-bieliźniarka
tylko się nie śmiejcie ze stylu - ja jestem taka babcina i wszystkie meble mamy takie antykowo-kolonialne

http://www.kolonialnemeble.pl/pl/?p=...=9&sName=szafa

Super sliczna

ja tez jestem babcina - wyniosłam to z domu po rodzicach
Stary 2009-05-27, 11:46   #4558
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wiadomości od gizmiatko.

Otóż dzisiaj na świat przyszedł jej synek Nataniel. Ma 46cm i waży 1950g. Najpierw odeszły jej wody a potem dostała skurczy ale akcja serca dziecka spadała więc zrobiono CC. Teraz leży w szpitalu a synusia wzięli do innego szpitala na badania bo płuca nie są w pełni wykształcone i jest zaintubowany.

Razem z Kasią prosze o trzymanie kciuków za Natanielka. Jak się dowiem czegoś więcej to dam znać jutro.

Dziewczyny od razu musiałam coś napisac po zobaczeniu tej wiadomości

A wiecie, że mialam przeczucie, że Gizmiatko na dniach urodzi

Popłakałam sie jak głupia, jakoś bardzo to przezywam Zzyłam sie z Wami i chyba za kazdym razem łezki mi polecą jak któraś urodzi

Trzymam kciuki za Natanielka. Spory z niego chłopaczek, napewno szybko wrócą do domku Ciekawe jak sie Gizmiatko czuje?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 11:53   #4559
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Możemy wymienic się na priva

Super sliczna

ja tez jestem babcina - wyniosłam to z domu po rodzicach
cieszę się, ze Ci sie podoba mi też
wzięliśmy jednak troche inna niż pierwotnie wybraliśmy - ta jest trochę węższa, ale i tak na pewno wystarczy

moje wszystkie koleżanki wolą nowoczesniejszy styl i się śmieją, ze ja już jak babinka się mebluję

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-27, 11:57   #4560
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
tak mozesz tipsy - jak dlugo beda sie trzymac to Ci nie powiem bo to zalezy od Twojej plytki i umiejetnosci babki, ktora bedzie Ci zakladac

ale trzy tygodnie powinnas przechodzic bez szwanku

lece

mamusie a ponizej wklejam juz dawno obiecane fotki!!ciuszki na 56....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00025.jpg (21,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00026.jpg (18,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00027.jpg (20,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00028.jpg (18,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00029.jpg (18,7 KB, 21 załadowań)

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości