|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
![]() Cytat:
a dlaczego odkładacie staranka ??
|
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, ale miałam dużo zaległości
już nie mam siły duzo pisać , ale obiecuję żejutro nadrobię byłam u mamy, odpoczywałam bo nic nie musiałam robić ![]() brzuszek troszkę boli , troche bardziej wieczorem ,ale wydaje mi się że to dlatego że po całym dniu ale na wszelki wypadek trzymajcie kciuki proszę Roza ja na 3 dni przed @ miałam straszne uderzenia gorąca a zaraz potem trzęsłam się bo mi było zimno. jak sie spotkałam u koleżanek na kawie to im było w sam raz a ja musiałam siedzieć przy otwartym oknie, bo myślałam że zjadę a w piątek wieczorem wszyscy chodzili jeszcze w krótkim rękawie a ja juz miałam na sobie dwa swetry no i do tego chodziłam już po 21 godz spać bo ledwo na oczy widziałam i miałam okromnego lenia ( a ja pracuś ,wiec zaraz pomyślałam że coś nie tak , a raczej TAK ) tempka też była w górzeKobra kochana proszę nie dołuj się, ja myślałam ze tez nie mam owulki , do tego jeszcze miałam brdzo mało śluzu płodnego (kiedyś nawet Wam pisałam ze miałam wiecej śluzu niepłodnego niż płodnego) tak więc nigy nic nie wiadomo i dziewczyny musicie przestać myśleć no ... ale się rozpisałam ... dobranoc
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4233 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja chyba muszę poczekać do następnej owuki i znowu do roboty, bo tym razem nie zaliczone na 100%. Piszecie tu o objawach których ja nie mam
No ale to dopiero pierwsza próba planowana.A co do żyłek to ja mam zawsze widoczne Pozdrawiam i trzymam kciuki za fasolki i ich mamusie :-* |
|
|
|
#4234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pepus, każdy przechodzi inaczej, więc głowa do góry |
|
|
|
|
#4235 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny już znajome i nieznajome jeszcze
![]() Moja historia jest taka... Byłam z chłopakiem 1,5roku, związek bez miłości.. Byliśmy sobie bo byliśmy. 7mcy się psuło... Przed zerwaniem z nim (bo już się nastawiałam, któryś raz z kolei) coś mnie podkusiło by odezwać się do mojej pierwszej wielkiej miłości sprzed 7lat. Mieliśmy kontakt ze sobą zawsze jakiś umiarkowany, ostatnio urwał nam się jak zaczęłam związek z ex-em.. Po rozmowie z moja pierwsza miłością, jeszcze przed zerwaniem z ex-em, odczułam inne traktowanie przez faceta mojej osoby, takie z szacunkiem, z miłością... I tak okazało się, że czekał na mnie całe 7lat. Taka pokuta za to, że ze mną wtedy w gimnazjum zerwał, łamiąc mi ogromnie serce. Przez te 7lat miał dziewczynę, ale był z nią na tej zasadzie co ja byłam z ex-em- być, żeby być. I teraz jesteśmy ze sobą 2miesiące Podjęliśmy szaloną decyzję o postaraniu się o dziecko.A zaczęło się od tego, że wydawało nam się, że zaliczyliśmy wpadkę za naszym pierwszym razem... I tak od tej "domniemanej" niby wpadki zaczęliśmy o tym myśleć.. ![]() teraz czekam na datę 1.06, ponieważ tak akurat mi wypadnie dzień prawdopodobnego nadejścia okresu. Oczywiście nie chciałabym, aby się pojawił
|
|
|
|
#4236 |
|
BAN stały
|
witaj i ztcze ci zeby wam tym razem wyszlo i zeby byl dzidzus
|
|
|
|
#4237 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczynki z samego ranka
I zapraszam Wszystkie na mrożoną kawę ![]() ziaaa Witamy i oby Ci się teraz wszystko poukładało jak trzeba Wpadłam się tylko przywitać i lecę coś ugotować na obiad bo potem jest nie do wytrzymania w kuchni i muszę jeszcze pod sprzątać troszkę dom ![]() ![]() Miłego dnia życzę |
|
|
|
#4238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz ja tez mam czas na @ na 01.06 wiec bedziemy razem odliczac Super ze jest nas coraz wiecej bo coraz wiecej ucieka na liste mamus-wiec witaj w naszym gronie i szybkiego zafasolkowania!Ulka trzymma kciuki za wizyzte-na pewno wszystko bedzie oki A reszta przyszlych mamusiek jak sie czuje-Patka,Alissanka,Strompka, Nikus,Zuzka,Edi????(mam nadzieje ze o zadnej nie zapomnialam albo ze sie nie rozpedzilam) Milego dzionka kochane
|
|
|
#4239 |
|
Raczkowanie
|
hej
niestety od 2 dni mam mega doła i sie nie odzywam..pod koniec marca przestalam bac tabletki anty, 20-tego marca dostałam @ z odstawienia, następna spózniła się 4 dni, więc była 24 kwietnia.. i od tamtej pory cisza!! Biorąc pod uwage ostatnie spóznienie, to teraz powinnam dostać 24 maja ale @ brak, robiłam 2 testy jeden 3 dni przed spodziewana data (oczywiscie byszedł negatywny) i drugi dzisiaj raniusio, czyli 3 dni spóznienia @ i tez DUPA!!!! ![]() I juz nie wiem okres mi sie po tabsach rozregulował czy testy są do kitu? ;( Może Wy mi coś poradzicie? Dodam, że cale 2 mce dzielnie staramy się o maluszka... |
|
|
|
#4240 | |
|
Rozeznanie
|
roza,edzia,zuzannia dziękuję
![]() Przez te 7lat miał dziewczynę, ale był z nią na tej zasadzie co ja byłam z ex-em- być, żeby być. Tak dla sprostowania (bo sama teraz przeczytalam, ze niezbyt wyraznie napisalam) miał dziewczynę, ale tylko przez 4mce... bo zanim ja byłam z Ex-em, to właśnie moja pierwsza milosc "olałam" dla ex-a... i wtedy był mój TŻ z tą dziewczyną. Tak zrozumiałam w środku, że dlatego, że kiedyś ze mna zerwał... ja wpadłam w dziwny "system", chciałam na siłę mieć kogoś... i tak mi się właśnie nie układało, z nikim... zebrałam doświadczeń kosz, i to chyba po to,żeby dorosnąć do TŻeta, dojrzeć na nowo ![]() Roza super, że mam z kim odliczać do tej pieknej daty. ![]() Cytat:
tabletki odstawiłam dokładnie 2października 2008. Po nich okresy miałam tak: 35,31, 42, 33, 31, 31 i ostatnio 33. Więc to może być tylko spóźnienie po tabsach. A wyczułaś owulke? i współżyłaś dzień przed? który cykl się starasz? |
|
|
|
|
#4241 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ula GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! |
|||
|
|
|
#4242 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ula GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! jestem chora, mam zapalenie gardla, nie wiem jak mozna zachorowac w taka pogode, przynajmniej odpoczne bo jestem na zwolnieniu do konca tygodnia. goraczka mnie tak wymeczyła ze nie miałam wczoraj i przedwczoraj na nic sily. Najgorsze jest to ze nie moge jesc i pic tak mnie boli. nie wiemy co zrobic z tym autem, nadal stoi i jest pomalu naprawiany. nie wiemy czy kupic male auto a na gwarancji czy dwu lub trzy letnie a wieksze, tylko bez gwarancji i wtedy matrw sie znowu jak sie zepsuje. |
|||
|
|
|
#4243 | ||
|
Zadomowienie
|
cześć kochane
dziś mam pogodę do kitu ![]() dziś na 18.00 jadę do ginki , muszę wypytać o ból brzucha (jaki jest prawidłowy) i czy mogę szyścić dalej autka ( ale powolutku) no i jeszcze pare innych pytań mam ![]() Cytat:
ale śliczna historia , jak widać "stara miłość nie rdzewieje"![]() trzymam kciuki aby szybciutko pojawiła się fasoleczka Cytat:
ja mając 15 lat regularnie 2 razy w roku miałam chore gardło ( na początku czerwca i września) ale naszczęscie po 3 latach mineło miłego dnia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#4244 |
|
Raczkowanie
|
ziaaa -
staramy sie dopiero 2 mce, w 1-szym cylku co do owulacji to nie wiem, bo jakos nic nie zaobserwowalam, ale w 2-gim byla napewno tak ok 16 dnia, bo sluz był wyraznie bardziej lepki i przezroczysty.. i przytulanko tez było wiec heh cholera wie.. na wszelki wypadek zapisałam sie do lady doctor (bo dopiero po tej wizycie moge iść do gina) i zobaczymy co ona na to? moze mi jakos wyreguluje cykle? Ale dla pewnosci przed sama wizyta zrobie test, tj dokladnie za 5 dni, mysle, ze powinien byc juz miarodajny.
|
|
|
|
#4245 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Jakoś ostatnio nie mam weny do pisania... Ale czytam Was systematycznie i jestem na bieżąco ![]() Witam nowe staraczki - za jak najszybsze przejście na dolną listę ![]() gooha mi też się trochę naraziłaś z tym Krakowem, bo jestem Krakowianką z urodzenia i z przekonania, mieszkałam tam przez 30 lat. 1,5 roku temu się wyprowadziłam i nie powiem, tęsknię... Ale też nie dziwię Ci się, że tak czujesz, bo to nie samo miasto czy miejsce jest ważne, tylko doświadczenia jakie nas tam spotkały. Twoje jak widzę nie są najciekawsze ![]() Ula trzymam mocno za wizytę, na pewno wszystko będzie oki ![]() U mnie staranka w pełnym toku, staram się nie myśleć i nie nastawiać. Co ma być to będzie... Miłego dnia!!!!!!!! |
|
|
|
#4247 |
|
BAN stały
|
witajcie
![]() Medluje sie ze u nas wsyztko oki ![]() czujemy sie super..i miejmy andizej ze tak ebdzie,,,,dluggggoooo buziaczki![]() Aha i w szoku jestem bo juz 2 maumsie z mojego starego watku lipiec sierpien urodzily jedna w 24 tc a durga w 32tc...
|
|
|
|
#4248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja kurcze miałam sie nie przejmowac i wrzucic na luz i tak było az do wczoraj... W sobote termin spodziewanej @ i znów się boje,że będzie jak zawsze,ciągle o tym myślę,a sobie obiecałam,że odpuszczę.Widocznie jednak nie potrafie Bardzo boli mnie brzuch jak na @,objawów ciążowych nie ma,a ból piersi wcale nie musi byc tym objawów,choć zwykle mnie nie bolą.Tkliwośc sutków ustała,więc dlatego mysle że sie nie udało.To była jedyna nowość,która mogła dac mi nadzieję na owocny cykl.Smutno mi... Nic pozostaje mi tylko czekać na @ i mieć nadzieję,że może los mi zrobi niespodziankę.Ziaa witamy wśród staraczek i mam nadzieje,że wkrótce dołączysz do grona przyszłych mam czego sobie i Wam staraczki życze. Pozdrawiam was dziewczyny w ten deszczowy dzień Edytowane przez coralady Czas edycji: 2009-05-27 o 13:00 |
|
|
|
|
#4249 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej u mnie pada i nic mi się nie chce
Cytat:
to super ,ze wypoczełaś ![]() Cytat:
![]() w moim podpisie jest tabelka ![]() Cytat:
![]() a jak tam z Pawłem?? o kurcze to wczesnie urodziły,poszłam zobaczyć kto to urodził i co widzę nasza Gizmiatko urodziła Natanielka gratki wielkie dla niej i niech wszystko będzie dobrze u nich,bo troszkę za wczesnie się urodził
|
|
#4250 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane
Nie odzywałam się od poniedziałku, jakoś weny nie miałam. Dzisiaj za to nie mam czasu, ale pomyślałam że wdepnę sprawdzić co u Was. Gooha wyjaśniłaś sobie już sprawę z tym sklepem dla plastyków? Pewnie będziesz musiała wyjaśnić to sobie w banku. Zuzanna odpoczywaj na wolnym Kobra Lenka*, ziaaa witajcie nowe staraczki Ja byłam dzisiaj u lekarza, koniec szóstego tygodnia, zakładamy że wszystko będzie dobrze i następna wizyta za 4 tygodnie. Od czasu do czasu dokucza mi ból brzucha, poza tym czuję się dobrze. A to dla Was od młodziutkiej fasolki
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png |
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiatko urodziła????????????
![]() o matko!! nic nie wiedziałam! Gizmiaczku nasz GRATULACJE!! Malga , wybacz, że tak bezpośrednio, ja tu już tak często nie bywam, ale bywam na tym wątku i pamiętam cię i pamiętam twoje dziewczynki i rozstanie z mężem a teraz patrze... czy ty jesteś w ciąży?????????????????? jeśli tak , kochana, to super i gratulacje ale wieści dziś...normalnie jestem w szoku....
|
|
#4252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4253 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam mocno kciuki za niespodziankę od losu ![]() :kciu ki:Cytat:
koniec 6 tygodnia ...kurcze a myślałam że mamy taki sa tydzieńzobaczymy co moja gin powie ![]() odpoczywaj kochana GIZMIATKO chociaż nie mogłam Cię poznać na forum planujących , to gratuluję Ci z całego serducha mam nadzieję że synek ma się dobrze, bo troszkę pośpieszyło mu się
||
|
|
|
#4254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to mogę cię już zrzućić z listy ![]() Cytat:
![]() tak malga jest w ciąży,sama nie mogła uwierzyć tylko nie wiem jak z Pawłem wróciliście czy nie??
|
|
#4255 |
|
BAN stały
|
gratulacje glimaziatko....u zycze aby maly jak najszybciej byl w domu....w ktorym tygodniu sie urodzil?
|
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam dra Niech wiosenny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 29 staraczek: KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) staranka zawieszone ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) staranka zawieszone Justine1988 - (Justyna, 21 lat,Koszalin) staranka zawieszone hanjah - (Hania, 26 lat, UK) staranka zawieszone ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) staranka zawieszone cherubinka - (Aga, lat 27, Podlasie) cykl 6, last @5.04 PatkaM84 - (Patrycja, 25 lat, Szczecin) cykl 1, last @ 15.04 ![]() solarka - (...31 lat,Łuków ) cykl 3, last @ 16.04 malami82 - (Agnieszka,27 lat, Lubuskie) cykl 5, last @ 17.04 brawurkaaa - (Ela, 24lata, Poznań) cykl 7, last @ 18.04 ula 87 - (Ula, 22 lata, Śląskie) cykl 7, last @ 19.04 ![]() Lenka1000 - (Lena, 31 lat) cykl 2, last @ 21.04 ![]() Pyziulka - (Martyna, 25 lat, Toruń) cykl 9 ,last @ 27.04 pomarnczka - (Gosia, 27 lat, Lubelskie) cykl 5, last @ 30.04 pacierb - (Marta, 25 lat, Wrocław)cykl 3, last @ 30.04 coralady - (Nela,28 lat,Małopolska) cykl 6, last @ 02.05 sarrita - ( Sara, 27 lat, Warszawa) cykl 3, last @ 3.05 yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 9, last @ 4.05 roza26 - (Hania, 25 lat, Poznań) cykl 13, last @ 4.05 Sweet_Jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 6, last @ 5.05 Koona - (Kinga, 27 lat, Warszawa) cykl 6, last @ 5.05 paulinaizabela - (Paulina,25 lat, Irlandia) cykl 2, last @ 7.05 Lisica1 - (Marta, 25 lat, Lubuskie) cykl 11, last @ 9.05 dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 13, last @ 10.05 kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 5, last @ 10.05 DAnia - (Ania, 32 lata, Dolnośląskie) cykl 10, last @ 14.05 youyou - ( Ola, 27 lat ,Warszawa) cykl 3, last @ 15.05 nina_k - ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 4, last @ 19.05 karolcia228 - (Karolina, 23 lata, Świnoujście) cykl 5, last @ 19.05 edzia - (Edyta, 31 lat, Roma) cykl 8, last @ 19.05 achaia - ( Dorota, 28 lat , Łódź ) cykl 2, last @ 22.05 magdulec - (Magda, 27 lat, Lubelskie) cykl 5, last @ 22.05 gooha3 - (Gosia, 24 lata, Podkarpackie) cykl 6, last @ 23.05 memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK)cykl 6, last @ 25.05 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 24 zafasolkowane: adaikaka – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 27 sierpnia 2009) czekoladka21 – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 1 sierpnia 2009) DDosiek – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 12 września 2009) Foka29 – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 15 września 2009) Ainka11111 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu precious_81 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu katarzinka – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu(termin – 15 września 2009) Milibili – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu Nika1980 – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 10 października 2009) sweetpinky – gratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu malin30 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 7 października 2009) miss.hot – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 22 października 2009) sorejna – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 23 października 2009) Agusia_a9 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu flowerspower – gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (termin –11 listopada 2009) gusiec – gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu smerfeta01 – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 19 listopada 2009) zuzanna12 – gratulujemy!dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 20 listopada 2009) aliisanka – gratulujemy!dwie kreseczki w 8 cyklu ( termin na 15 grudnia 2009) martaN23 – gratulujemy!dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 18 grudnia 2009) Maria2008 – gratulujemy!dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 12 grudnia 2009) edi25 – gratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu (termin – 10 stycznia 2010 fleurdelacour – gratulujemy! dwie kreseczki w 9 cyklu strompka – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek[*] PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] Malga19 - Aniołki dwa [*] [*] celka2000 - Aniołek [*] ankamb - Aniołek [*] pomarnczka - Aniołek [*]
|
#4257 |
|
BAN stały
|
czesc dziewczynki
o jak super posiedziec w domku wiedzac ze do pracy nie trzeba isc ....wczoraj oje dzidzi caly popoludnie i wieczor sie krecilo jak szalone....normalnie gdzies do 11 w nocy dzisiaj jeszcze spi po tych wczorajszych wybrykach![]() oj i bym zapmoniala wam sie zapytac wiem ze jeszcze sporo czasu ale czy wy myslicie zeby brac ZZO...wczoraj rozmawialam z kolezanki siostra i ona urodzila 3 dzieci bez znieczulenia...mowi zeby nie brac bo raz ze potem bolaplecy bo daje sie to miedzy kregi to dwa jak w czasie kiedy oni robie zastrzyk zlapie skurcz to mozna dostac paralizu o skonczyc na wozku i teraz sie w sumie boje....do tej pory mowilam sobie ze w razie co wezme znieczulenie ale teraz ona mnie nastraszyla i coraz bardziej nastawiam sie na porod bez bo nie chce zadych komplikacji...mysle ze jest to w skrajnych przypadkach kiedy kobieta konczy na wozku ale ryzyko jest......prosze powiedzcie mi c na tem temat myslicie? __________________ |
|
|
|
#4258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale ci zazdroszcze ,ze dzidzia ci tam w brzuszku fika
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeśli dam radę to rodze naturalnie. aby zmniejszyć lęk przed porodem proponuję ci zacząć ćwiczyć . ćwiczyć mięśnie kegla, robić relaksacje. ja próbujętych wszystkich metod , to przynejmnije zmniejsza lęk i przygotowuje twoje ciało i ducha do tego ważnego momentu.
|
|
|
#4260 |
|
Rozeznanie
|
Chyba się cos namieszało bo ja nie jestem nową staraczką
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

normalnie tak grzeje,że szok w mieszkaniu dzisiaj 29*C a na zewnątrz 43
a dopiero teraz wróciłam z monitoringu i pani doktor bardzo sympatyczna i mile nastawiona do obcokrajowców a niestety nie wszyscy są tacy mili
a ja jej mówię,że podobno nieczynne noi poszła do rejestracji i kazała mnie zarejestrować na czwartek tak,że pójdę za dwa dni i zobaczymy co i jak bo to będzie 10 d.c a potem dopiero w 16 d.c Boże mam nadzieje,że będzie wszystko o.k 

jeśli tak , kochana, to super i gratulacje