Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-27, 15:58   #4651
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Agatka bardzo ladna kreacja mamusi. Ile kosztowała?

Ja wczoraj ogladałam zasoby mojej tesciowej. Podlamalam sie troche, bo chciala wystapic do kosciola w szaro-oliwkowej garsonce - nie nadajacej sie na okazje slubu. Ladnie w niej wyglada, ale na obiad do knajpy itp a nie do kosciola, na slub syna.
Kreajcje na zmioane, ma tez srednia, no ale jakos ja przelkne. Taka bordowa, dluga suknia, prosta i na to krotki zakiet, w kolorze sukni,
Powiedzialam jej ze jej doloze do tej garsonki/kreacji do kosciola, bo z daleka ma byc widac ze ona jest matka mlodego, i musi wygladac wystrzalowo. To i powiedziala, ze mam isc z nia
Wiec pojde
Moja za to kupiła sobie kreacje w kolorze kremowym- tak jak moja suknia. Całe szczęście odcień ciemniejszy ze złota nitką- jest to sukienka za kolana, prosta na szerokich ramiączkach, do tego ciut ciemniejszy żakiet. Całkiem ładny ten kostium.
Na przebranie szyje sobie długą suknie, podobno czarną ze złotymi czy srebrnymi maziami, nie wiem dokładnie, nie widziałam nawet materiału. Śmieszy mnie to, że początkowo mówiła, że do syna na wesele w czarne się nie ubierze, a jednak
Za to moja mam nie ma jeszcze kompletnie nic

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
No to pokazuje
Oczywiście jest na mnie za mała, bo ja noszę 42 rozmiar, a sukienka była dużo mniejsza.
Pierwsze przymiarka 31 lipca.
Strasznie się cieszę
I zarezerwowałam dziś kwiaciarnie (chyba tą samą co Kasiaher - Nemezja? zgadza się Kasiu)
bardzo ładna, prosta, ale ma coś w sobie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 16:12   #4652
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez __Madzia__ Pokaż wiadomość
Dzisiaj jade po suknie i dodatki, dzsiaj bylam zrobic paznokcie i henne.
A robiłaś henne na brwi czy rzęsy bo mi makijażystka proponuje na rzęsy i nie wiem jaki efekt jest. Jesteś zadowolona?
Stary 2009-05-27, 16:18   #4653
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dostałam juz te 3 oferty od mamy znajomej z biura podrózy. musze tylko wybrac który hotel chce. wszytskie hotele są 5 gwiazkowe, oferta all inclusiv i cena podobna bo ok 3700 za osobe n 2 tygodnie.
dostałąm dokłądne oferty zeskanowane, a tu pokaze wam generalnie hotele, bo nie wiem który wybrac.

1. http://www.easygo.pl/wycieczka/turcj...?od-2009-06-10

2. http://www.wakacje.pl/oferty/turcja/..._terminy=19612

3. http://www.rainbowtours.pl/triphotel...=1&t=tra&h=634
http://www.wakacje.pl/hotele/turcja/...ryan-6781.html - tu jest wiecej zdjęć

poza tym jak wam pisałam znajoma mojej mamy była tam rezydenetką i teraz tez jedzie jako rezydentka wiec powiedziałą,z e jak bede chciała gdzies jechac to mam jej powiedziec i ona mi cos super załatwi
3 hotel najlepszy

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
z całym manicurem, pomalowaniem frencha i zdobieniem...20 pln )
Sliczne

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
cudniaste-zazdroszce podwojnie, bo sa naturalne-w sensie wlasne

POMÓŻCIE!!!

dziewczyny, ktory stelaz na tort wybrac prosze o rady-tylko oceniajcie nie tort, tylko stelaz! nasz tort ma byc caly bialy, obsypany platkami migdalow i tylko delikatne kwiatuszki z kremu
Stelaż 1

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Ręce mi opadły. Bo od trzech dni gary leżą w zlewie i mnie juz krew zalewa. Nie rusze ich I mówię mu od trzech dni- umyj naczynia (fakt, że w większości to on zmywa, ale ile musze się wczesniej nagadać to moje) W weekend miałam imieniny więc upiekłam ciasto i zrobiłam naleśniki zapiekane- a jak już coś takiego robie to jest tyle naczyń dodatkowo zabrudzonych że myję je sama na bieżąco, no i blachy od ciast, zapiekanek itp. to on też nie umyje Wiec mu dzisiaj powiedziałam, ze w takim razie ja moge przestać gotować. Skoro jak ja mówię umyj , a on odpowiada ze teraz robi coś innego (nic ważnego), to jak on wraca po pracy i mówi, zębym zrobiła szybko obiad- to ja też bedę mu odpowiadać, ze teraz nie mam czasu, bo coś tam robię... Wiec on powiedział, że on może w takim razie nic nie robić w domu. Na co ja, ze też moge nic nie robić A on mi sie pyta bezczelnie czy jestem tego pewna, zebym później nie załowała- bo jak on powie ze nic nie bedzie robił- to faktycznie nic nie bedzie robił!
Na co ja odpowiedziałam, ze nie zamierzam żyć w brudzie i jezeli on tak stawia sprawę to się wyprowadzę. ,,no to się wyprowadzisz" I tylko dodałąm,z ę poszukam sobie takiego który będzie chciał pomagać. A on ,,powodzenia" .

No to sie wyżaliłam
Zrób tak jak Madzia radziła

Cytat:
mam pytanie: jak mam kolor śmietankowy sukni to lepiej kupic buty jaśniejsze czy ciemniejsz- bo bardzo cieżko znaleźć ten kolor i w dodatku zeby były wygodne
ja wybrała buciki ciemniejsze, żeby suknia nie wyglądała na jasnych na brudną .
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 16:41   #4654
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Czesc
Dawno mnie tu nie bylo... nie mam czasu na nic Jutro mamy zebranie w pracy... 2 osoby chca przeniesc na pol etatu ;/ bo podobno jest nas za duzo i w ogole... jakos tego nie zauwazylam zeby nas bylo za duzo, bo ciagle rak do pracy brakuje no ale luz... Mam nadzieje ze na mnie to pol etatu nie trafi bo przynajmniej do wrzesnia chcialabym jeszcze normalnie porobic, bo kurde kasa na wesele jest nam potrzebna, a nowej pracy nie moge szukac bo marze o podrozy poslubnej a w nowej pracy urlopu od razu nie dostane Ale w ogole masakra bo szef juz z kazdym z osobna gadal czy nie chce przejsc na pol etatu i wszystkie zgodnie powiedzialysmy ze nie chcemy, no ale ze on musi 2 osoby dac na pol etatu lub 1 zwolnic to robi zebranie... no i nie wiem co on sobie wyobraza ze ktos mu sie zglosi na ochotnika na tym zebraniu czy jak?? moglby kogos zawolac do siebie i powiedziec ze proponuje mu pol etatu a jak nie to niech spada... a nie organizowac zebranie i tak przy wszystkich gadac ze ty i ty na pol etatu... kurde a jest nas tylko 5, wiec szansa jest duza ze trafi na mnie trzymajcie kciuki jutro o 14 prosze....

A w ogole to pisalam wam o naszych "perypetiach" z obraczkami i z tym ze niby mamy za malo zlota... Bylismy w weekend w bielsku i poszlismy do zlotnika z tym zlotem i powiedzial ze mamy prawie 16 gramow i spokojnie starczy na nasze obraczki i jeszcze zostanie... takze w sosnowcu to na jakis oszustow trafilismy... zrobi nam nasze obraczki za 500 zl

Rozdalismy tez pierwsze zaproszenia Wlasciwie to cala moja rodzine juz zaprosilismy bo mam mala rodzinke Wszyscy od razu potwierdzili przybycie

A w poniedzialek jedziemy do cioci do warszawy na 4 dni

Bardzo mi przykro z powodu Malej, modle sie o nia i trzymam mocno kciuki za powrot do zdrowia

Buziaki
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 16:48   #4655
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
żaaaabcia kupiłam na allegro cena 69 zł plus 6 zł koszty przesyłki. Dzień wcześniej mierzyłam ją w Aparcie , cena 138 zł (przewieszka 99 zł kolczyki 49 zł) tak się wczoraj ucieszyłam z tego zakupu, że w pracy usiedzieć nie mogłam i teraz czekam kiedy listonosz mi ją przyniesie

ślubujemy 01 sierpnia 2009 r. godz. 18.00
a mozesz mi podac namiary na tego sprzedawce z all?

Cytat:
Cześć
Wrzucam obiecane pazurki...docelowo zamiast czarnego, będzie biały, bądż różowy wzorek
bardzo ladne pazurki

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość

ale podobno kobietom w ciązy niewskazane jest latanie samolotem a jazda samochodem napewno była by bardzo męcząca

???
kobiety w zaawansowanej ciazy nie moga latac

Cytat:
Kupiłam sukienkę
bardzo ladna

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 17:25   #4656
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny dostałam juz te 3 oferty od mamy znajomej z biura podrózy. musze tylko wybrac który hotel chce. wszytskie hotele są 5 gwiazkowe, oferta all inclusiv i cena podobna bo ok 3700 za osobe n 2 tygodnie.
dostałąm dokłądne oferty zeskanowane, a tu pokaze wam generalnie hotele, bo nie wiem który wybrac.

1. http://www.easygo.pl/wycieczka/turcj...?od-2009-06-10

2. http://www.wakacje.pl/oferty/turcja/..._terminy=19612

3. http://www.rainbowtours.pl/triphotel...=1&t=tra&h=634
http://www.wakacje.pl/hotele/turcja/...ryan-6781.html - tu jest wiecej zdjęć

poza tym jak wam pisałam znajoma mojej mamy była tam rezydenetką i teraz tez jedzie jako rezydentka wiec powiedziałą,z e jak bede chciała gdzies jechac to mam jej powiedziec i ona mi cos super załatwi
Madzialenka mnie osobiście podoba się hotel 3. Ale wszystko zależy od tego czego wy oczekujecie. Czy chcecie mieć blisko do miasta, czy daleko, czy duży hotel czy mały itp. Poza tym nie wiem czy już byłaś w krajach arabskich czy też nie, ale warto zaopatrzyć się w drobne euro i dolar. Bakszysz jest tradycją, a może zdziałać cuda... Nie należę do jakiś strasznie wytwornych podróżników, ale teraz wybieramy mniejsze hotele (max 200 pokoi), mniej gości, mniejszy ścisk na plaży i w restauracji... Wy musicie znać swoje preferencje i to czego wy oczekujecie. Zwłaszcza, że jak piszesz, macie ogromną pomoc ze strony osoby, która tam była.

ślubujemy sobie 01.08.2009 r.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
cudniaste-zazdroszce podwojnie, bo sa naturalne-w sensie wlasne

POMÓŻCIE!!!

dziewczyny, ktory stelaz na tort wybrac prosze o rady-tylko oceniajcie nie tort, tylko stelaz! nasz tort ma byc caly bialy, obsypany platkami migdalow i tylko delikatne kwiatuszki z kremu

Jak dla mnie pierwszy!!

ślubujemy 01 sierpnia 2009 r.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Gold czyli to tak trwa juz 3 lata?? ja z TZ mieszkałam 10 miesięcy i w sumie nasz "podział" obowiązków tak samowolnie wyszedł. Nikt, nikomu nic nie narzucał. on wiedział czego ja nie lubię a sam nie miał nic przeciwko by to robic.
U nas też jest podział. Zresztą mój TZ sam się garnie do pomocy. Ja gotuję, on zmywa, ja ścieram kurze, on odkurza itd. Mieszkamy razem już prawie 1.5 roku i jakoś nigdy nie było z tym problemu. Zresztą mamy w końcu równouprawnienie, oboje pracujemy i wszystko zależy od tego, które jest pierwsze w domu. Czasami to myślę, jak to dobrze mam z tym swoim TZ

ślubujemy 01 sierpnia 2009 r.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

ŻABCIA to link z aukcją:

http://www.allegro.pl/item643014913_...a_prezent.html

wczoraj kupiłam na kup teraz i od razu wpłaciłam kasę, a dzisiaj mam już w domu ten komplet. Cudny jest!!

ślubujemy 01 sierpnia 2009 r. o godz. 18.00
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 17:28   #4657
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
tez mysle, ze dzien przed slubem to tak najlepiej. a pedicure tez robicie??
Ja mam sandalki wiec tez robie

U nas w domu od poczatku jest podzial obowiazkowNie wyobrazam sobie zeby bylo inaczejKobiety i tak maja wiecej na glowie

dekoderka my jedziemy do slubu dwuosobowym kabrioletem Tak wiec swiadkowie osobno
A my w podroz do hiszpanii

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-05-27 o 17:31
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-27, 17:51   #4658
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

baja, zabcia

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 17:57   #4659
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Co tutaj tak cicho U mnie dzisiaj brzydko i zimno więc dzień spędziłam w domku. Jutro mamy z TŻ 5 rocznice Jednak najprawdopodobniej się nie zobaczymy, bo TŻ ma bardzo dużo pracy i jutro będzie siedział do późna
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 18:20   #4660
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

ŻABCIA to link z aukcją:

http://www.allegro.pl/item643014913_...a_prezent.html

wczoraj kupiłam na kup teraz i od razu wpłaciłam kasę, a dzisiaj mam już w domu ten komplet. Cudny jest!!

ślubujemy 01 sierpnia 2009 r. o godz. 18.00
dziekuje slicznie za link

widze ze sprzedawca godny polecenia jak juz dostalas na drugi dzien

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 18:27   #4661
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
Jestem po pierwszej przymiarce-co sądzicie? Zdjęcie chyba mnie trochę zmniejsza bo normalnie mam 173 cm wzrostu. Welon jednak dlugi do kościoła, a krótki na wesele.Suknia biała-narazie jeszcze bardzo pognieciona.
bardzo ładna suknia, mierzyłam podobną i wahałam się czy jej nie wybrać

Cytat:
Tz dzwonił do dekoratorki. za salę bierze 1tys zł. to duzo, czy tak normalnie??
mi się wydaje, że niedużo bo my płacimy 2 tys z tym, że nasza sala nie jest najpiękniejsza i trzeba nad nią trochę popracować żeby wyglądała w miarę ok

Cytat:
Cześć
Wrzucam obiecane pazurki...docelowo zamiast czarnego, będzie biały, bądż różowy wzorek
bardzo ładne, od razu widać że masz zadbane, naturalne pazurki. Mam nadzieję, że mi też uda się zapuścić własne do ślubu

Cytat:

Mnie za to wkurzył dziś TZ powiedział, ze on chce mieć kurę domową i wogóle poszło o podział obowiązków w domu. Nie wiem jak Wy, ale ja nie zamierzam gotować i później jeszcze zmywać garów Sprzątać, prasować. Zwariował
niefajnie się zachowuje Twój TŻ. Mój na szczęście zajmuje się niektórymi rzeczami w domu - np. zmywanie należy do niego, jak sprzątamy to też po połowie mieszkania także nie narzekam. Nie zgodziłabym się na wzięcie wszystkich domowych obowiązków na siebie bez przesady
Musisz jakąś porządną pogadankę wychowawczą przeprowadzić bo to już nie są te czasy, w których kobiety usługiwały swoim mężusiom

Cytat:
No to pokazuje
Oczywiście jest na mnie za mała, bo ja noszę 42 rozmiar, a sukienka była dużo mniejsza.
Strasznie się cieszę
śliczna suknia, bardzo podoba mi się to marszczenie Mamy przymiarkę w tym samym dniu

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-27, 18:32   #4662
atomufka
Zakorzenienie

Dziewczyny ciekawe co u jupika.Nie zagladala tu od dnia swojego slubu-25 kwietniaMa ktos z nia kontakt?

szafa

Stary 2009-05-27, 18:39   #4663
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

dzięki motley
ja juz sie doczekać nie mogę tej przymiarki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 19:07   #4664
martucha84
Zakorzenienie

jedna z Was wklejala fotke sukienki swojej swiadkowej ale niepamietam ktora bo mi juz ucieklo.. a chcialam napisac ze sukienka jest super...

Madzialenka - Hotel 1 zdecydowanie! a co do tortu u mnie ma byc 100g na osobe.. wiec 10 kg na 100 osob cos mi sie zdaje ze masz malo.. ale nie jestem znawca..

AgatkaL super pazurki

Rybulko tak przytylam 4 kg ale niechce wiecej bo sie w sukienke nie zmieszcze hahaha ale po slubie chce jeszcze ze 3 zeby dobic do 60kg i moj tz tez powiedzial ze jak bede w ciazy to bede miala lezec i odpoczywac

evelina.00 tysiac zlotych to za duzo.. my dajemy 300 max 500 i tyle

gold-fish a przywal mu to sie opamieta hahaha zartuje.. poprostu niegotuj tylko cs dla iebie i tyle.. moze zrozumie..

Scio skromna i ma cos w sobie

Ana*** i ja podobnie jak ty mam buty ciemniejsze zeby sukienka niewygladal na brudna.. tak mi doradzily panie w salonie.. zreszta dodatki tez mam ciemniejsze wiec bedzie pasowac...

a z bieżących spraw zamowilismy dzis noclegi dla gosci.. 35 zl za osobe, caly doemek dla nas 7 pokoi 2 osobowych kazdy zamykany plus jeden pokoj podzielony na 2 i tam sie miesci 6 osob ale jest z aneksem kuchennym
w kazdym pokoju lazienka plus jedna duza kuchnia.. i z soboty na niedziele caly domek jest dla nas a tydzien przed weselem mamy poweidziec czy z piatku na sobote chcemy kilka pokoi czy tez caly bo jeszcze nie wszyscy nam powiedzieli kiedy beda no i czy z niedzieli po poprawinach tez bedzie ktos nocowal... jestem z tego bardzooo zadowolona bo domek ladny czysty, a pani uczciwa powiedziala ze mimo ze zamowie np calosc to wie ze czesc ludzi jest nieodpowiedzialnych i np niedojedzie wiec bede placila za fizyczne osoby
Stary 2009-05-27, 19:20   #4665
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Haj girls

ale leje u mnie ech porażka.

ktosia fajne zdjecia z pleneru ihihi

A my wczoraj kupilismy koszule na ślub - dwie z mankietami i jedną na codzień
Do tego krawat - ale bede szukac jeszcze jednego, bo ten ciutke nie pasuje kolorystycznie.
No i spinki do mankietów. Sponki są matowe, prostokątnę, i maja po srodku wyzlobienie. na necie ni emam zdjęcia, ale wkleję je wieczorem na pewno
Dziękuję bardzo Przeglądam je co chwilę w tą i z powrotem

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
(...)

Tak mnie to zachwyciło, że sama się zaczęłam zastanawiać nad podwójnym naziwskiem, ale nieee
(...)
Hehe Ja póki co jestem zadowolona z podwójnego nazwiska.

Cytat:
Napisane przez __Madzia__ Pokaż wiadomość
Dzisiaj jade po suknie i dodatki, dzsiaj bylam zrobic paznokcie i henne.
Juz sie stresuje, ale najbardziej mnie niepokoi pogoda, bo ma padac a jeszcze 2 dni temu mialo byc ladnie, mam nadzieje, ze te chmury sie jakos rozproszą, bo inaczej musielibysmy przelozyc plener na inny dzien.
Jutro zawozimy alkohole i soki do knajpy a w piatek bedziemy stroic.
Kurcza, jak ten czas leci, ja pamietam jak 2 lata temu rezerwowalismy sale, a to juz bedzie ten dzien.
My na podroz lecimy wlasnie na Rodos, ale pod koniec czerwca.
Nie przejmuj się pogodą. W dzień mojego ślubu też zaczęło lać, ale na szczęście rozpogodziło się jak byliśmy w kościele i przy wyjściu już nie padało.
A co do przemijającego czasu to też nie moglam i nadal nie mogę się temu nadziwić. 2 lata przygotowań i już po wszystkim

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-27, 19:26   #4666
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
A my jeszcze nie wiemy. Chyba po prostu pojedziemy w nasze kochane Tatry a później na tydzień nad morze

Chwalę się naszą salą weselną
http://www.salaweselna.csd.pl/

Piekna sala naprawde! Podoba mi sie tez ze jest w poblizu lasu..
Cytat:
No to pokazuje
Strasznie się cieszę
I zarezerwowałam dziś kwiaciarnie (chyba tą samą co Kasiaher - Nemezja? zgadza się Kasiu)
Suknia naprawde ładna, jestem pewna, że bedziesz slicznie wygladac

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Co tutaj tak cicho U mnie dzisiaj brzydko i zimno więc dzień spędziłam w domku. Jutro mamy z TŻ 5 rocznice Jednak najprawdopodobniej się nie zobaczymy, bo TŻ ma bardzo dużo pracy i jutro będzie siedział do późna
A u mnie pogoda w kratke, jak sie obudziłam to lało intensywnie a gdzies ok 13 wyszło słonce i juz zostało
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

a z bieżących spraw zamowilismy dzis noclegi dla gosci.. 35 zl za osobe, caly doemek dla nas 7 pokoi 2 osobowych kazdy zamykany plus jeden pokoj podzielony na 2 i tam sie miesci 6 osob ale jest z aneksem kuchennym
w kazdym pokoju lazienka plus jedna duza kuchnia.. i z soboty na niedziele caly domek jest dla nas a tydzien przed weselem mamy poweidziec czy z piatku na sobote chcemy kilka pokoi czy tez caly bo jeszcze nie wszyscy nam powiedzieli kiedy beda no i czy z niedzieli po poprawinach tez bedzie ktos nocowal... jestem z tego bardzooo zadowolona bo domek ladny czysty, a pani uczciwa powiedziala ze mimo ze zamowie np calosc to wie ze czesc ludzi jest nieodpowiedzialnych i np niedojedzie wiec bede placila za fizyczne osoby
Dobrze, ze włascicielka jest uczciwa i godzi sie na takie warunki. Teraz to nie jest za czesto spotykane, wiekszosc chce zaliczke z góry w dodatku bez mozliwosci zwrotu, jesli bedzie mniej gosci.
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 19:34   #4667
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam sukienkę
Scio suknia w Annie ja też byłaś tam wczoraj ? bo ja tam byłam o 10 na mojej 2 mierze i już moja sukienusia prawie gotowa muszą mi ją tylko zwęzić i odjąć jedną siatkę bo ja nie mam halki tylko taką siatkę i tam mi dały 3 a ja nie chcę az tyle ... :P
Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ciekawe co u jupika.Nie zagladala tu od dnia swojego slubu-25 kwietniaMa ktos z nia kontakt?
No właśnie ??? gdzie ona jest ... chyba tak cieszy się mężem że nie ma czasu dla nas już
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 19:36   #4668
bzyczka1
Zakorzenienie

byliśmy dzisiaj w kościele u Tż i daliśmy zapowiedzi i tu dla mnie zaskoczenie, ksiądz od nas nic nie wziął i w ogóle zadymiacz taki rozdaliśmy dzisiaj kolejne zaproszenia i jeszcze tylko trochę nam zostało ale to albo pocztą albo niedaleko do rodziny

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 19:38   #4669
kliwia
Zakorzenienie

Scio super

Obiecane spinki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spinkiw.jpg (35,5 KB, 25 załadowań)
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-27, 19:38   #4670
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
byliśmy dzisiaj w kościele u Tż i daliśmy zapowiedzi i tu dla mnie zaskoczenie, ksiądz od nas nic nie wziął i w ogóle zadymiacz taki rozdaliśmy dzisiaj kolejne zaproszenia i jeszcze tylko trochę nam zostało ale to albo pocztą albo niedaleko do rodziny
moj proboszcz tez nic nie wzial od nas za zapowiedzi.Dopiero na wizazu dowiedzialam sie ze za zapowiedzi sie placi

ktosia a ja nie mam Cie na n-k

szafa

Stary 2009-05-27, 19:46   #4671
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
jedna z Was wklejala fotke sukienki swojej swiadkowej ale niepamietam ktora bo mi juz ucieklo.. a chcialam napisac ze sukienka jest super...

Madzialenka - Hotel 1 zdecydowanie! a co do tortu u mnie ma byc 100g na osobe.. wiec 10 kg na 100 osob cos mi sie zdaje ze masz malo.. ale nie jestem znawca..

AgatkaL super pazurki

Rybulko tak przytylam 4 kg ale niechce wiecej bo sie w sukienke nie zmieszcze hahaha ale po slubie chce jeszcze ze 3 zeby dobic do 60kg i moj tz tez powiedzial ze jak bede w ciazy to bede miala lezec i odpoczywac

evelina.00 tysiac zlotych to za duzo.. my dajemy 300 max 500 i tyle

gold-fish a przywal mu to sie opamieta hahaha zartuje.. poprostu niegotuj tylko cs dla iebie i tyle.. moze zrozumie..

Scio skromna i ma cos w sobie

Ana*** i ja podobnie jak ty mam buty ciemniejsze zeby sukienka niewygladal na brudna.. tak mi doradzily panie w salonie.. zreszta dodatki tez mam ciemniejsze wiec bedzie pasowac...

Ja nie mam butów ciemniejszych od sukienki tylko doradzałam... tzn w zasadzie to nie wiem, bo buciki mam ale nie mierzyłam do sukienki, co jest ciemniejsze, ale myślę, że porównywalnie bo i sukienka i buty są białe .

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Dziewczynki, wypełniając zaproszenia, jakie dane wpisać, jeżeli zapraszam znajomych z pracy na ślub?

A i jeżeli zapraszacie tylko na uroczystość w kościele to chyba osobę samą, bez towarzyszącej? wiem że głupie pytanie, ale nie chce komuś sprawić przykrości...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2009-05-27 o 19:47
Stary 2009-05-27, 19:51   #4672
kliwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczynki, wypełniając zaproszenia, jakie dane wpisać, jeżeli zapraszam znajomych z pracy na ślub?
np. wydział geodezji, Szanowne koleżanki i koledzy.
Zalezy ile osob i co to za praca
Cytat:
A i jeżeli zapraszacie tylko na uroczystość w kościele to chyba osobę samą, bez towarzyszącej? wiem że głupie pytanie, ale nie chce komuś sprawić przykrości...
jesli ta osoba ma meza no to wtedy panstwa Kowalskich, a jesli narezczonego o ktorym wiemy, to tez np. Patrycje Wizazowa z mężem albo na odrwot
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 19:57   #4673
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
np. wydział geodezji, Szanowne koleżanki i koledzy.
Zalezy ile osob i co to za praca

jesli ta osoba ma meza no to wtedy panstwa Kowalskich, a jesli narezczonego o ktorym wiemy, to tez np. Patrycje Wizazowa z mężem albo na odrwot
1) Firma to usługi finansowe, opłaty... Liczba osób: szefostwo (2 osoby-małżeństwo), koleżanki (3 osoby)

2) Zaprasza się z osobą towarzyszącą na sam ślub, bez wesela? myślałam, że nie, b końcu os.tow. to do zabawy
... no chyba, że ta osoba ma męża, narzeczonego, to co innego .
Stary 2009-05-27, 20:07   #4674
anjadka
Raczkowanie

Ja koleżankom dałam zawiadomienia i napisałam tylko ich nazwiska... nie obraziły sie... chyba :P
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 20:10   #4675
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anjadka Pokaż wiadomość
Ja koleżankom dałam zawiadomienia i napisałam tylko ich nazwiska... nie obraziły sie... chyba :P
Ja tez tak zrobilam.

szafa

Stary 2009-05-27, 20:32   #4676
motley
Zadomowienie

Cytat:

2) Zaprasza się z osobą towarzyszącą na sam ślub, bez wesela? myślałam, że nie, b końcu os.tow. to do zabawy
... no chyba, że ta osoba ma męża, narzeczonego, to co innego .
mi się wydaje, że do kościoła może przyjść każdy więc na zaproszeniu do samego kościoła wpisałabym tylko osobę, której daję zaproszenie (oczywiście jeżeli nie jest zamężna) a jak będzie chciała kogoś zabrać to przecież nic mi do tego
Ja generalnie w ogóle nie mam tego problemu bo robimy wesele wyjazdowe więc goście zapraszani są tylko na ślub i wesele. Nie sądzę żeby komuś chciało się jechać 100 czy 450 km na sam ślub.

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 20:33   #4677
Ana***
Zakorzenienie

Patrzcie jakie fajne podziękowania dla rodziców znalazłam ( w szczególności podoba mi się ramka (myślę, żeby dodać coś do albumu, który mamy zamiar zrobić )

http://www.allegro.pl/item643270452_...atis_slub.html fajna rameczka z grawerkiem

http://www.allegro.pl/item643285041_...atis_slub.html
skrytka na podziękowania

http://www.allegro.pl/item646448502_..._rodzicow.html i dla osób, które szukały jakiegoś szła z grawerkiem, wg mnie lepsze i praktyczniejsze to niż płyta z grawerem (mi osobiście przypomina pomnik )

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2009-05-27 o 20:43
Stary 2009-05-27, 20:44   #4678
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Patrzcie jakie fajne podziękowania dla rodziców znalazłam ( w szczególności podoba mi się ramka (myślę, żeby dodać coś do albumu, który mamy zamiar zrobić )

http://www.allegro.pl/item643270452_...atis_slub.html fajna rameczka z grawerkiem

http://www.allegro.pl/item643285041_...atis_slub.html
skrytka na podziękowania

http://www.allegro.pl/item646448502_..._rodzicow.html i dla osób, które szukały jakiegoś szła z grawerkiem, wg mnie lepsze i praktyczniejsze to niż płyta z grawerem (mi osobiście przypomina pomnik )

nie otwiera mi się
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 20:44   #4679
zlotko855
Rozeznanie

scio super sukieneczka, ciesze sie razem z Toba, ze ja kupilas

zielony_motylek henna na rzesy tez jest fajna, bo wiadomo sa ziemniejsze, u nas dodatkowo kosmetyczka robi trwala na rzesach i sa ladnie podkrecone

samba bede trzymac kciuki jutro, mam nadzieje ze nie trafi na Ciebie

motley jak kwiaty? mama sie ucieszyla? moja bardzo ale wiesz, ze przyszly inne niz mialy, zupelnie co innego zamowilam, ale to nic

marucha super ta wlascicielka domku. fajny uklad zaproponowala.

kliwia spinki super. eleganckie

Ana podoba mi sie ta ramka z grawerem moze dla dziadkow taka zamowilibysmy, no albo dla rodzicow dzieki za pomysl

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 20:48   #4680
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
mi się wydaje, że do kościoła może przyjść każdy więc na zaproszeniu do samego kościoła wpisałabym tylko osobę, której daję zaproszenie (oczywiście jeżeli nie jest zamężna) a jak będzie chciała kogoś zabrać to przecież nic mi do tego
Ja generalnie w ogóle nie mam tego problemu bo robimy wesele wyjazdowe więc goście zapraszani są tylko na ślub i wesele. Nie sądzę żeby komuś chciało się jechać 100 czy 450 km na sam ślub.
No ale jak mam dać pracownikom, każdemu zaproszenie z osobna?myślałam żeby dać jedno dla wszystkich... i napisać koleżanki z pracy czy coś w tym stylu? ewentualnie dwa, jedno dla koleżanek, drugie dla szefostwa-małżeństwo

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
nie otwiera mi się
Sprawdzałam mi działają
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości