Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-28, 08:14   #2131
sweetpinky
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Nika jak masz możliwość pokazania kolorków to ja Ci pomogę akurat zielony to mój ulubiony kolor

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 08:23   #2132
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Nika jak masz możliwość pokazania kolorków to ja Ci pomogę akurat zielony to mój ulubiony kolor

o kurcze, może pstryknę fotkę....albo zeskanuje? można tak?

ja kręcę się wokół jasnej zieleni może oliwkowej....na tej ścianie będzie naklejka ścienna, też zielona ale ciemno zielona, łożeczko będzie stało i fotelu bujany dla mnie, chce żeby w tym fotelu były poduszeczki takie same jak firaneczki

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 08:25   #2133
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ehh co za dzień
Idę leżeć, bo ciągnie mnie to podbrzusze strasznie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 08:29   #2134
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Jesteście kochane, ze sie martwicie o mnie

Zasnelam o 3 w nocy ... a o 5 wstalam siku i znowu to samo .... ale teraz caly czas chodze polamana, jeszcze farbka mi z nosa poszla, ehhh

Dzwonilam do lekarza i umowil mnie na jutro, powiedzial, zebym nie panikowala, bo to moze zwykly ucisk nerwu :/ ... a jak coś to mnie jutro do szpitala połóży, ehhh i to jest prywaciarz???? ale wytrzymam do jutra, dzisiaj caly dzien bede lezec!!!!!

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 08:30   #2135
19martusia86
Zadomowienie

Witam Szanowne Mamusie!!!
Ale długo mnie nie było... czas niestety nie pozwalał. W weekend byliśmy z mężem nad Jeziorem Otmuchowskim a od poniedziałku pracuje u siostry w sklepie bo powiększa interes o agencje pocztową i ciągle ma jakieś szkolenia, przyuczenie i inne pierdoły. Dzisiaj trochę luźniejszy dzień więc siedzę na zapleczu i nadrabiam zaległości wizażowe
Co do wymiarów to właśnie się pomierzyłam i nie jestem jakoś szczególnie zaskoczona. Nawet pewne rzeczy miło mnie zaskakują
W biodrach mam 99 cm i to bardzo mnie cieszy bo ja to taki dupiaty typ jestem-coś jak Kim Kardashian albo Lopez-mam piękny 5 cm spadek
Brzusio 99 cm. Pod biustem 85 cm. W biuście 107 cm- i to mnie zastanawia bo tylko 2 cm przybyły a cyce mam WIELKIE na moje oko zrobiły się znacznie pełniejsze ale w sumie są takie jak w czasie @ . Przybyło mi 4 kg.
A co do lekarza to wszystko zależy od jego podejścia. Ja chodzę prywatnie i jestem zadowolona. Zdarzyło mi się być u innego lekarza ( też prywatnie) bardzo polecanego w moim mieście, z ogromną ilością specjalizacji i po tekście w trakcie badania, że jestem ciasna jak dziewica wiedziałam, że to nasze ostatnie spotkanie. Ginekolożka w przychodni najzwyczajniej w świecie zasugerowała mi, że mogę przyjść do niej prywatnie jak chce lepszą opiekę. Także lekarz do którego chodzę nie dość, że ogromnych pieniędzy nie bierze bo 80 zł za wizytę w którą jest wliczone wszystko czego ciężarna potrzebuje, to zadzwonić do niego mogę w każdej chwili i na ostatniej wizycie na której mieliśmy słuchać tylko serduszka zrobił USG ze względu na moją mamę.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 08:30   #2136
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
o kurcze, może pstryknę fotkę....albo zeskanuje? można tak?

ja kręcę się wokół jasnej zieleni może oliwkowej....na tej ścianie będzie naklejka ścienna, też zielona ale ciemno zielona, łożeczko będzie stało i fotelu bujany dla mnie, chce żeby w tym fotelu były poduszeczki takie same jak firaneczki
da się do pstrykaj

edit: Martusia to masz takie wymiary jak ja nie jestem sama

Fasoleczko może rzeczywiście to ucisk nerwu, ja jak byłam teraz w górach to w ostatni dzień to miałam, płakałam całą noc, nie mogłam się ani polożyć ani chodzić i to mnie bolało najbardziej w prawej pachwinie i promieniowało na całą nogę i plecy, dopiero jak się zaparłam i zaczęłam się rozciągać na siłę, wkońcu usnęłam i rano jak ręką odjął, tylko troszkę czułam ból.

Edytowane przez sweetpinky
Czas edycji: 2009-05-28 o 08:36
Stary 2009-05-28, 08:31   #2137
Nika1980
Zakorzenienie

Fasoleczka i Miss Hot- do łózeczka dziewuszki

Pinky, oto scan próbek kolorów, ale niestety chyba wyszły na skanie odrobinkę jaśniejsze niż w rzeczywistości....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Scannen0059.jpg (92,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Scannen0060.jpg (136,0 KB, 8 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-28, 08:34   #2138
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:

Pinky, oto scan próbek kolorów, ale niestety chyba wyszły na skanie odrobinkę jaśniejsze niż w rzeczywistości....
Zazdroszczę Ci tego urządzania pokoiku. Ja niestety tę możliwość będę miała dopiero jakiś miesiąc po urodzeniu synusia...
Stary 2009-05-28, 08:38   #2139
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ci tego urządzania pokoiku. Ja niestety tę możliwość będę miała dopiero jakiś miesiąc po urodzeniu synusia...
Martusia , czyli wszystko co przyjemne jeszcze przed tobą

Ja wczoraj z mężem przejrzałam listę potrzebnych rzeczy dla maleńkiej- aż mnie to przeraża, że tyle rzeczy musimy jeszcze kupić. Laktator chyba raczej kupimy...

A dziś Lenka od rana na dzień dobry dała mamie parę kopniaczków...moje elfiątko

teraz siedzimy i słuchamy nagrania- jak tatuś gra na gitarze , wczoraj spędził wieczór nagrywając to dla nas i teraz możemy sobie słuchać to dopiero jeden utwór , ale jak miło

Stary 2009-05-28, 08:41   #2140
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:

chyba bardziej podobają mi się z tej pierwszej bo są to ciepłe kolory a szczególnie rząd drugi od dołu
i jeszcze drugie od góry

Czas edycji: 2009-05-28 o 08:44
Stary 2009-05-28, 08:44   #2141
19martusia86
Zadomowienie

Z rzeczy niefajnych: walczę 2 tygodnie z alergią Żadnego normalnego leku wziąć nie mogłam bo wszystko na sterydach i w ciąży zakazane i piłam wapno... A wszystko przez proszek do prania... nigdzie nie było mojego proszku i wyprałam w innym i całe ciało miałam w wysypce... Dopiero szwagier śmignął do Łodzi i przywiózł i powoli dochodzę do siebie tj. nie skrobie się jak by mnie robale oblazły... i wysypka zaczyna schodzić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-28, 08:45   #2142
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez fasoleczk4 Pokaż wiadomość
zaraz zwariuje ...

nie śpie już od 2 godzin, znaczy się od północy ... Albo popadam w panike, albo naprawde cos ze mna nie tak Wczoraj dzidzia nie ruszała się wcale, dopiero po 20 dwa małe ruchy, jakbym nie połóżyła ręki, to bym chyba nawet nie poczuła ... A dwie godziny temu wstałam siku, i na kibelku myślałam, ze umre, czulam taki rozrywajacy ból w podbrzuszu, przechodzący prawą stroną na plecy ... Zlazłam z kibelka i zgięta w pół wróciłam do pokoju ... Teraz jak siedze, to prawa strona pleców mnie boli ... No i te skurcze macicy (o ile to skurcze .... ), mam wrazenie pukania w szyjce macicy, dosłownie takie uczucie, jakby ktos palcami mi o scianki uderzał .... Odchodze już od zmysłów, od dwóch godzin siedze na internecie i jestem coraz bardziej zdołowana informacjami ... Dodam, ze od wczoraj nie moge lezec nawet przez chwile na plecach i na prawym boku bo wlasnie prawa strona plecow mnie tak strasznie boli ... Jeju tak bardzo sie boje ze z dzidzia cos nie tak ;(
do lekarza kochana!
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 08:48   #2143
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
margolcia to gratuluje zdrowej córeczki
Cytat:
Margolcia gratuluję zdrowej córeczki
Cytat:
Dzień dobry

ślicznie kochana, to jesteś podówjnie sprawdzona

moja droga, ostatnie usg po 30 tyg to i tak dobrze ja już u połoznej nie będę miała żadnego usg - ale planujemy zrobić 3D płatnie za 4 tyg... może za 6...
Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Gratulujemy zdrowej córeczki!
Dziewczynki jesteście kochane dziękuję!

Nika czytam te artykuły o porodach w Polsce i już sama nie wiem gdzie wolałabym mieszkać.... Przerażają mnie te statystyki....

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ehh co za dzień
Idę leżeć, bo ciągnie mnie to podbrzusze strasznie
Połóż się Kochana i odpoczywaj. To jest najlepsze lekarstwo
Stary 2009-05-28, 08:49   #2144
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Z rzeczy niefajnych: walczę 2 tygodnie z alergią Żadnego normalnego leku wziąć nie mogłam bo wszystko na sterydach i w ciąży zakazane i piłam wapno... A wszystko przez proszek do prania... nigdzie nie było mojego proszku i wyprałam w innym i całe ciało miałam w wysypce... Dopiero szwagier śmignął do Łodzi i przywiózł i powoli dochodzę do siebie tj. nie skrobie się jak by mnie robale oblazły... i wysypka zaczyna schodzić.
współczuję nie ma chyba gorszej alergii od tej skórnej ja też mam bardzo wrażliwą skórę i łapię wszystko co możliwe, że nawet lekarze nie wiedzą co mi jest. Raz na coś się uczuliłam, że przez 2 lata schodziła mi skóra z rąk i stóp jak wężowi normalnie, i raz też w zgięciach np łokcia miałam takie uczulenie jakby mi się skóra stopiła.
Mam nadzieję, że moje dziecko nie złapie skłonności alergicznych po mnie

Stary 2009-05-28, 08:53   #2145
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
chyba bardziej podobają mi się z tej pierwszej bo są to ciepłe kolory a szczególnie rząd drugi od dołu
i jeszcze drugie od góry
Pinky, dokładnie podobają mi się te same paseczki...waham się między kolorem IG 081-C IG 067-B IG 067-C - są troszke ciemniesjze niż na skanie ale własnie bardzo ciepłe i spokojne no i nie za ciemne

Cytat:
o matko....

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Dziewczynki jesteście kochane dziękuję!

Nika czytam te artykuły o porodach w Polsce i już sama nie wiem gdzie wolałabym mieszkać.... Przerażają mnie te statystyki....
Margolcia, wszystko ma swoje dobre i złe strony, jak to w życiu mam nadzieję, że mi ta holandia na dobre wyjdzie mi i maleńkiej

Stary 2009-05-28, 08:59   #2146
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
współczuję nie ma chyba gorszej alergii od tej skórnej ja też mam bardzo wrażliwą skórę i łapię wszystko co możliwe, że nawet lekarze nie wiedzą co mi jest. Raz na coś się uczuliłam, że przez 2 lata schodziła mi skóra z rąk i stóp jak wężowi normalnie, i raz też w zgięciach np łokcia miałam takie uczulenie jakby mi się skóra stopiła.
Mam nadzieję, że moje dziecko nie złapie skłonności alergicznych po mnie
No ja też mam nadzieje, że dzidzia spokój mieć będzie. W kwestii alergii skórnych na szczęście wiem czego unikać. Nie wiem co mnie podkusiło, żeby wyprać w innym proszku, mogłam jakiś dla dzieci kupić bo one chyba hipoalergiczne są. Za głupotę się płaci.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Pinky, dokładnie podobają mi się te same paseczki...waham się między kolorem IG 081-C IG 067-B IG 067-C - są troszke ciemniesjze niż na skanie ale własnie bardzo ciepłe i spokojne no i nie za ciemne
Mnie też się te kolorki podobają
Stary 2009-05-28, 09:00   #2147
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:

o matko....

Margolcia, wszystko ma swoje dobre i złe strony, jak to w życiu mam nadzieję, że mi ta holandia na dobre wyjdzie mi i maleńkiej
IG 081-C jest bardziej żółty a IG 067-C bardziej zielony, te dwa najbardziej mi się podobają a jakbym miała wybrać ... to chyba ten bardziej zielony szkoda, że nie widać jak są na żywo, bierz też to pod uwagę, że na ścianie kolory stają się ciemniejsze po pomalowaniu

Martusia to dobrze, że wiesz na co masz alergię bo możesz tego unikać i faktycznie mogłaś kupić taki dla niemowlaków

Czas edycji: 2009-05-28 o 09:01
Stary 2009-05-28, 09:03   #2148
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
IG 081-C jest bardziej żółty a IG 067-C bardziej zielony, te dwa najbardziej mi się podobają a jakbym miała wybrać ... to chyba ten bardziej zielony szkoda, że nie widać jak są na żywo, bierz też to pod uwagę, że na ścianie kolory stają się ciemniejsze po pomalowaniu

Martusia to dobrze, że wiesz na co masz alergię bo możesz tego unikać i faktycznie mogłaś kupić taki dla niemowlaków

wiem wiem , dlatego oscyluję tylko między jasnymi kolorami, właśnie kurcze na zywo wyglądają troszkę inaczej, już sama nie wiem...przykładam je do ściany i do wykładzinki w pokoju ( jest jasno beżowa) i myslę

Stary 2009-05-28, 09:06   #2149
zartownis
Zadomowienie

hej
Fasoleczk4 do lekarza marszi duuzo wypoczywaj
Cytat:
Witam wszystkie mamusie
Muszę Wam się do czegoś przyznać. Wczoraj byłam drugi raz na usg "połówkowym" A to wszystko przez moją siostrę która mnie umówiła do niby najlepszego specjalisty usg w Warszawie. Początkowo się z nią spierałam i twierdziłam że już byłam na usg i z dzidzią jest wszystko dobrze ale moja rodzina szuka "dziury w całym". Jakoś trudno im uwierzyć że po moim pierwszym poronieniu teraz jest wszystko super i mam szansę urodzić zdrowiutką córeczkę! No i poszłam....... Lekarz zbadał malucha od stóp do głów po czym stwierdził że "Ma Pani zdrową dziewuchę!" . Rzeczywiście chyba miał lepszy sprzęt niż ten u którego byłam dwa tygodnie temu. Mała ciągle ziewała, a następnie odwróciła się dupką do ekranu i poszła spać Lekarz przełączył na koniec na 3D ale niestety córeńka nie dała się sfotografować . Ululała się do snu na dobre.
Następne usg będę mieć dopiero po 30 tyodniu i to chyba będzie już ostatnie....
U mnie tez wiekszosc rodziny uwaza ,ze nie koniecznie malenstwo moze byc zdrowe, a to wszystko chyba przez moja bratowa ktora miala zagrozenie chorobami genetycznymi, ale ona ma 36 lat i jest w pierwszej ciazy, wiec uwazam, ze roznica jest spora. Po drugie wszyscy chyba zapominaja, ze to BRATOWA, wiec nie moja rodzina (krew).

Ja nie zaluje dodatkowego polowkowego, bo tez bylo na duzo lepszym sprzecie, nawet zdjecia ktore dostalismy sa duzo lepszej jakosci niz zdjecia od mojego ginka, no i badanie wykonywal echografista, a nie zwykly ginekolog.

Czy ktos z Was pamieta jeszcze na ktorej stronie zostaly wklejone listy z wyprawkami

Ja od dwoch dni lekko przeziebiona i siedze w domku, tym bardziej, ze pogoda sie popsula i zimno i mokro.

Ps. Jakisczas temu pytalam sie o najmlodszego wczesniaka, a wlasnie dzis znalazlam na wizazu, dziewczyne ktora urodzila w 23 tyg i 3 dni , na szczescie i dziecko i mamusia czuja sie dobrze

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-05-28 o 09:11
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-28, 09:09   #2150
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
hej
U mnie tez wiekszosc rodziny uwaza ,ze nie koniecznie malenstwo moze byc zdrowe, a to wszystko chyba przez moja bratowa ktora miala zagrozenie chorobami genetycznymi, ale ona ma 36 lat i jest w pierwszej ciazy, wiec uwazam, ze roznica jest spora. Po drugie wszyscy chyba zapominaja, ze to BRATOWA, wiec nie moja rodzina (krew).

Ja nie zaluje dodatkowego polowkowego, bo tez bylo na duzo lepszym sprzecie, nawet zdjecia ktore dostalismy sa duzo lepszej jakosci niz zdjecia od mojego ginka, no i badanie wykonywal echografista, a nie zwykly ginekolog.

Czy ktos z Was pamieta jeszcze na ktorej stronie zostaly wklejone listy z wyprawkami

Ja od dwoch dni lekko przeziebiona i siedze w domku, tym bardziej, ze pogoda sie popsula i zimno i mokro.
tą co ja wklejałam mogę Ci wysłać na priva

Stary 2009-05-28, 09:12   #2151
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
tą co ja wklejałam mogę Ci wysłać na priva
Oki to slij
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 09:19   #2152
Nika1980
Zakorzenienie

to ja wam jeszcze wklejam fotkę z Lenką w Paryżu hihihi

i zbieram się do jakiejś pracy zanim zgłodnieje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzusio.jpg (62,6 KB, 48 załadowań)

Stary 2009-05-28, 09:22   #2153
karamari
Rozeznanie

Nika, na stronie Benjamina Moora www.benjaminmoore.com jest taka fajna aplikacja Personal Color Viewer, przez którą można zeskanowane zdjęcie Twojego wnętrza oglądać z różnymi kolorami na ścianach. Możesz sobie dobrać na oko podobne kolory z ich palety i zobaczyć, czy bardziej ciemne, czy jaśniejsze Ci się podobają.

Poza tym, u BM można wypożyczyć takie płachty ok. 60x60 cm z danym kolorem i przylożyć je do ściany domu, żeby zobaczyć, jak wygląda przy danym oświetleniu, meblach, podłodze itd. Może inne firmy już też to praktykują.

A nie myślałaś o zieleni przełamanej bardziej żółcią typu chartreuse? Wydaje mi się nieco nowocześniejsza i bardziej dla dzieci (pod kątem dobrania akcesoriów, pościeli itd.) niż klasyczna oliwka, chociaż sama oliwkę też bardzo lubię.
Ale tak chciałam Ci namieszać

Ale brzusio! Gratuluję!

Edytowane przez karamari
Czas edycji: 2009-05-28 o 09:28
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 09:29   #2154
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
biorę pod uwagę korzystanie z usług lekarza prywatnego, tym bardziej, że nie pierwszy raz, ginekolog, który prowadzi moją ciążę wyprowadził mnie z równowagi
jutro rejestruję się do specjalisty od usg, zobaczymy jak to będzie u niego z terminami, bo to lekarz rozchwytywany w moim mieście.
ostateczną decyzję podejmę po wizycie.

jeśli można wiedzieć dużo z Was korzysta z usług ginekologa prywatnego?
jezeli chodzi o wasilewskiego polecam go jako specjaliste od usg ale nie polecam jako lekarza prowadzącego ciaze.. jest nie zorganizowany i o wielu rzeczach zapomina a pozatym ma strasznie dużo pacjentek...
Mój lekarz to dr Grzegorz Szymczak- jest bardzo solidy, przy tym dość młody i z poczuciem humoru... i co najważniejsze jest bardzoo miły i zawsze poświęca mi dużo uwagi - nawet jak pajentki czekają... dzwonie do niego z byle błachostką a on mi zawsze wszystko wyjaśni ( jak jechałam do szpitala to dzwoniłam do niego w niedziele rano!- a on mnie uspokoił i jeszcze miejsce w szpitalu załatwił)- Pracuje w Bizielu

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

tu sa do niego namiary - przyjmuje na dworcowej
na stronie jest cennik też powinnaś się z nim zapoznać - bo bardzo tani on nie jest - raczej przeciętnie
http://www.ginekolog.bydgoszcz.eu/

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

tu sa do niego namiary - przyjmuje na dworcowej
na stronie jest cennik też powinnaś się z nim zapoznać - bo bardzo tani on nie jest - raczej przeciętnie
http://www.ginekolog.bydgoszcz.eu/
Stary 2009-05-28, 09:31   #2155
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Nikuś, piękny brzuszek
ja jutro zaczynam 12 tydzień, więc gdzieś dopiero za około 8 tygodni poczuję kopniaczki
a 4 czerwca mam usg genetyczne i prosimy o kciuki
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 09:38   #2156
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:

ładny brzuszek może i ja pokażę swój?

Stary 2009-05-28, 09:48   #2157
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
hej

Ps. Jakisczas temu pytalam sie o najmlodszego wczesniaka, a wlasnie dzis znalazlam na wizazu, dziewczyne ktora urodzila w 23 tyg i 3 dni , na szczescie i dziecko i mamusia czuja sie dobrze
No ja w sumie też nie żałuję że poszliśmy wczoraj na to usg. Przynajmniej utwierdziłam się w przekonaniu że córeczka jest zdrowa no i miałam okazję ponownie ją zobaczyć

23 tyg i 3 dni?????? A gdzie rodziła?Bo chyba nie w Polsce......

Cytat:

Nika fajniutki brzuszek a i biuścik Ci się ładnie zaokrąglił

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
dawaj Sweet
lubię oglądać ciążowe brzuszki
Stary 2009-05-28, 09:54   #2158
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Nika, na stronie Benjamina Moora www.benjaminmoore.com jest taka fajna aplikacja Personal Color Viewer, przez którą można zeskanowane zdjęcie Twojego wnętrza oglądać z różnymi kolorami na ścianach. Możesz sobie dobrać na oko podobne kolory z ich palety i zobaczyć, czy bardziej ciemne, czy jaśniejsze Ci się podobają.

Poza tym, u BM można wypożyczyć takie płachty ok. 60x60 cm z danym kolorem i przylożyć je do ściany domu, żeby zobaczyć, jak wygląda przy danym oświetleniu, meblach, podłodze itd. Może inne firmy już też to praktykują.

A nie myślałaś o zieleni przełamanej bardziej żółcią typu chartreuse? Wydaje mi się nieco nowocześniejsza i bardziej dla dzieci (pod kątem dobrania akcesoriów, pościeli itd.) niż klasyczna oliwka, chociaż sama oliwkę też bardzo lubię.
Ale tak chciałam Ci namieszać

Ale brzusio! Gratuluję!
o dziękujęza komplemencik i za stronkę już tam włażę, a potem idę na spacer i do miasta - na sklepy z materiałami, popatrzeć z czego zrobię firanki...hehehe
kurcze sama nie wiem...nie chcę ciemnej zieleni, nie chcę zbyt zgaszonej zieleni, nie chcę zbyt jaskrawej zieleni.
te kolorki, które mam są faktycznie niektóre pod żółty podchodzące...ale ja za żółtym tak średnio...za jaskrawy dla mnie...eeeh sama nie wiem...

jem musli z mlekiem i zagryzam brzoskwinką...

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Nikuś, piękny brzuszek
ja jutro zaczynam 12 tydzień, więc gdzieś dopiero za około 8 tygodni poczuję kopniaczki
a 4 czerwca mam usg genetyczne i prosimy o kciuki
kochana, kciuki 4 czerwca masz jak w banku!

Cytat:
DAWAJ!

Cytat:

Margolcia, wbrew pozorom, w łasnie w Polsce wcześniak ma szanse jakiekolwiek, bo w Polsce ratuje sięwcześniaczki..w Holandii ratuje się dzieci dopiero od 25 tyg, te które rodzą się przed 25 tyg ciązy są skazane na brak jakiejkolwiek szansy...
nie wiem gdzie rodziła ta dziewczyna- na pewno nie w Holandii. Możei mają tu lepszy sprzęt, ale system jest jaki jest.

kochana, w biuście mam 2 rozmiary więcej szok!

Stary 2009-05-28, 09:57   #2159
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
No ja w sumie też nie żałuję że poszliśmy wczoraj na to usg. Przynajmniej utwierdziłam się w przekonaniu że córeczka jest zdrowa no i miałam okazję ponownie ją zobaczyć

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

dawaj Sweet
lubię oglądać ciążowe brzuszki
to ja miałam przyjemność poznać mamusię która urodziła w Lublinie w 22 tygodniu ciąży ta dziewczyna jest ze mną na roku na studiach. Coś niesamowitego. I ona i jej córcia czują się dobrze, mała też dobrze się rozwija. Musiała leżeć w szpitalu w inkubatorze przez 2 miesiące. A urodziła 12 października tak jak ja mam termin i stąd się zgadałyśmy

no dobrze to i ja wklejam z ostatniego wypadu w góry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4146.jpg (155,9 KB, 50 załadowań)

Stary 2009-05-28, 10:02   #2160
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
to ja miałam przyjemność poznać mamusię która urodziła w Lublinie w 22 tygodniu ciąży ta dziewczyna jest ze mną na roku na studiach. Coś niesamowitego. I ona i jej córcia czują się dobrze, mała też dobrze się rozwija. Musiała leżeć w szpitalu w inkubatorze przez 2 miesiące. A urodziła 12 października tak jak ja mam termin i stąd się zgadałyśmy

no dobrze to i ja wklejam z ostatniego wypadu w góry

Pinky!!!!!! ale masz brzusio WOW super!! Ty masz na 12 pażdziernika a ja na 8 października ( chyba nawet zapomniałam poprosić miss hot o zmianę po ostatnim usg) ale Twój brzusio stanowczo większy od mojego , sliczny

no własnie o tym mówię, w Polsce takim maluszkom daje się szansę...w holandii nie..a szkoda, bo jak widać i one dają radę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości