|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
Co do swędzenia, to nie chcę straszyc, ale na tym etapie ciązy występuję cholestaza (tzn. może wystąpic), która własnie zaczyna objawiac się swędzeniem na samym poczatku http://www.maluchy.pl/artykul/170 Może to byc oczywiście jakaś alergia, ale radzę to sprawdzic Jeżeli chodzi o foteliki Myslę, że taki rozkładany jest bardziej potrzeby, gdy zamierzamy dużo np. podróżowac z maluszkiem w samochodzie. Wtedy taka normalna pozycja fotelikowa nie jest wskazana na dłuższą metę. Zaleca się albo gondolę (przystosowaną do przewożenia dzieci w samochodzie) lub taki fotelik rozkładany do leżącego. Tu jest o gondolach. http://fotelik.info/pl/art/gondola_c...hodowy,17.html Jeżeli nie zamierzacie jeżdźic w trasę pow. 2 godz. to wydaje mi się, że zwykły fotelik będzioe ok. Cytat:
|
|
#4742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
![]() Cytat:
Musze zaraz wygooglowac co to takiego, bo sedzi wstretnie Wczoraj Męża pod pryznic zaciągnęłam i cała mnie wyszorował gąbką gruboziarnista na cellulit i do wieczora byl spokój, po YCD znowu szorowanko i teraz znowu mnie bierze...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4743 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane
jak napisała Unholy, dziś słoneczko za oknem więc i humor lepszy. Poza tym jadę na 11 do kosmetyczki więc wpadłam tylko na szybko poczytać co u Was, a potem relaksik i odstresowanie ![]() Cieszę się, że mamy nowe, pozytywne wieśći od Gizmo!! Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem, ja tez się tym martwię, najwyżej zrobię awanturę jak mi ktoś podskoczy do mojej torby ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na szczęście pupa ochroniona w miarę ale fakt, strachu się można najeść!Cytat:
Cytat:
![]() Śliczności ! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
laski, mam te wszystkie objawy, zdenerwowalam sie, zaraz sie rozrycze...
jade do gina jak tylko otworzy gabinet, i tak sie wybieralam po recepte na tabsy na cisnienie ale teraz to juz nie ma zartow
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4746 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Jedź jedź, ale nie płacz Domagaj się skierowania na badania: ASPAT, ALAT, fosfataza alkaliczna
|
|
#4747 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem
ja dzisiaj na chwilkę, bo mam wizytę u gina (mile widziane kciuki )i przed 13 muszę wyjść, zaraz lecę pod prysznic, bo jak wróciłam z psem i myłam ręce to podejrzanie bulgotało w rurach i boję się że nagle wody mi braknie na tym moim ukochanym 4 piętrze ![]() i najgorsze golenie - no z tym to mi chyba najdłużej zejdzie ![]() Cytat:
![]() ale najważniejsze że wszystko jest na dobrej drodze, pozdrów ją i ucałuj, przekaż że trzymamy za nich mocno wszystkie mozliwe kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() pokoik śliczny Cytat:
Cytat:
syrop z cebuli ![]() rutinoscorbin, (ja łykałam ascorutical forte - ale to mi lekarz polecił), inhalacje z rumiankiem lub olejkami eterycznymi Cytat:
![]() to był sygnał dla mnie że pora iść lulu ![]() teraz też tak mam i to nie uczulenie, bo pojawia sie tylko jak spać mi się chce
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Gabinet otwarty od 14 wiec tyle musze wytrzymac...
Swedzi mnie wszedzie i od wczoraj, przedwczoraj jakos łagodniej... Boje sie, ale wy to napewno wiecie...
|
|
|
#4749 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
Gizmiatko prawdopodobnie jutro wyjdzie ze szpitala. Nataniel coraz lepiej, jutro zobaczy się z mamusią.
|
|
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katarzynka a Ciebie swędzi ciągle, czy tylko, że tak powiem sezonowo o określonych porach, bo juz się sama zestresowałam ![]() chyba zmolestuje dzisiaj o to gina
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na nią z niecierpliwością
|
|
|
#4754 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane
![]() nie wiem czy mnie kojarzycie z wątku "planujemy zajść w ciążę" ![]() dowiedziałam się że Gizmiatko urodziło, troszkę za wcześnie, a dokładnie pamiętam, jak zaczynała starania, i jak chwaliła się że się udało ![]() pozdrówcie ją ode mnie, jak będziecie mieć jakiś kontakt, ja mocno trzymam za nią i za dzidziusia kciuki, wszystko na pewno będzie dobrze mam jeszcze pytanie..słyszałam też, że u Was na wątku urodziło się dzieciątko w 23 tygodniu? tyle skrobiecie że nie doczytałam kto, przybliżycie mi kto, i jak tam się toczy? może znam ze staraczek kobietkę? ![]() pozdrawiam, i udanego rozwiązania życzę ![]() ps. ja też się w końcu doczekałam dzidziusia w brzuszku, a nie było łatwo i dłuugo czekaliśmy, ale udało się, jutro zaczynamy 12 tydzień
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4755 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
I dobrze, ze się w końcu zobaczą Cytat:
http://www.maluchy.pl/artykul/170 "Podstawowym objawem WCC jest uogólniony świąd skóry, który zaczyna się od dłoni i stóp, rozszerza się na kończyny i tułów a w bardziej zaawansowanych przypadkach obejmuje szyję, twarz, uszy. Większość ciężarnych zgłasza zaostrzenie objawów w godzinach wieczornych i nocnych, co prowadzi do bezsenności. U około 20 % chorych występuje żółtaczka o nieznacznym nasileniu, a czasami mdłości, wymioty i utrata łaknienia. Często pod koniec ciąży nasilenie objawów zmniejsza się (bo obniża się poziom estrogenów) a na całkowite ich ustąpienie można liczyć w ciągu kilku dni po porodzie. U około 70 % kobiet obserwuje się nawrót schorzenia w następnych ciążach. "
|
|
#4756 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że mamusia nie widziała jeszcze swojej dzidzi! Przeciez to jak tortury! Cytat:
współczuję tych drętwiejących rąk! Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry! Ja za chwile wyruszam na polowanie ... jade po farbe, bo małz będzie malował pokój ... i reszte dupereli do wyprawki ... troche mi jeszcze tego zostało
|
||||
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
katarzynko, a może to z suchości skóry...
jak ja sie nie nasmaruję grubo masełkiem do ciała (nie każdy balsam daje poprawę) to tez mnie wszystko swędzi skóra jest napięta, cały czas sie rozciąga, a poza tym suchość skóry u kobiet w ciąży to dolegliwość dość powszechna ja mam generalnie skórę tłustą, ale teraz bez grubej warstwy masła nie daję rady, bo mnie wszystko swędzi
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dziewczyny
![]() Znowu pół dnia mnie nie było i mam tyle do nadrobienia Wczoraj niestety nie czułam się najlepiej...większość dnia przeleżałam...bolą mnie nogi i brzuch...na dole kłuje...i fredka jakoś dziwnie się zachowuje...aż się wystraszyłam i dlatego cały wieczór leżałam...Początek przeczytałam i też muszę pomarudzić na Tżeta...ależ mnie wczoraj zdenerwował...mam moją psinkę u siebie do soboty...no i poszedł z nim na dwór na spacer, ale po godzinie Nero znowu zaczął wariować...więc Tż powiedział mu że nie będzie z nim chodził co 10 min...więc się wkurzyłam...jak co 10 min????? Raz z nim był i marudzi....z bólem ubrałam się, na co Tż stwierdził że co go uczę wychodzenia co chwilę...więc mu powiedziałam że to dorosły pies i nagle się nie nauczy takich zachowań a poza tym widocznie ma potrzebę...myślicie że Tż się ruszył? Co do prawa jazdy...to ja zachęcam... sama mam od 10 lat i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej Uwielbiam jeździć![]() aaaa i wczoraj wyprałam dwie pralki ciuszków w końcu coś ruszyłam...chociaż jeszcze troszkę zastało tylko prasowanie dopiero w weekend, bo właśnie szykuję się do wyjścia...jadę psa wybiegać na działce...później umówiłam się z przyjaciółką i jej Małym na kawkę...na noc zostaję u Rodziców...w sumie do soboty już zostanę, bo jutro z Tż mamy kilka spraw do załatwienia i znów musiałabym jeździć psa zawozić...a tak od Rodziców mamy bliżej i psince lepiej będzie![]() Mam nadzieję ze brata wieczorem nie będzie to wszystko nadrobię Miłego dnia Mamusie
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-05-28 o 10:50 |
|
|
|
#4759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Majka, dzięki za informacje Cytat:
. Urodziło się w 24 tc - mamusia to Nikka1221, jest coraz lepiej, bo to dzielne ludziki są ![]() Gratuluję dzidziolka
|
|
|
#4760 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Gratuluję i cieszę się, że się udało ![]() Jeżeli chodzi o dzieciątko urodzone w 24 tyg, to Leo, a jego Mamusia to NIkka1221. Maluszek dzielnie walczy i ma się coraz lepiej. Wsztystkie trzymamy za nich kciuki Czekamy z niecierpliwości na Gizmo. Mam nadzieję, ze w niedługim czasi wróci do nas i podzieli się samymi dobrymi wiadomościami
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Nikka1221 urodziła chyba w 24 tygodniu - i ona i jej Leo czują się coraz lepiej (chyba nie pomyliłam nicka)
|
|
|
#4762 |
|
Wtajemniczenie
|
w takim razie trzymam też kciuki za Leo
![]() musi być wszystko dobrze pozdrawiam Was cieplutko
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie swędzą nogi bez stóp, i ręce bez dłoni ![]() czasami zmolestuje też małża o plecy ale jak się wydrapię to mam spokój ![]() spytam sie gina dla swiętego spokoju, idę się myć
|
|
|
#4764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętacie jak pisałam w poniedziałek, ze mój ostentacyjnie zaczął się szykować do mycia podłogi po tym, jak powiedziałam jak się nasprzątałam, a on zaczał krzyczeć, ze mi nie wolno.... przygotowana woda z mopem stoją do dziś tylko czekać aż kijanki się zalęgną i żaby zaczną kumkać ... nie muszę wspominać, ze ja bym się już co najmniej drugi raz zbierała do mycia podłóg
|
|
|
#4766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Svinecka w koncu widziałam vectora air na żywo, i chyba się na niego zdecydujemy. tylko nie wiem czy na zielony czy niebieski. Nie wiem co bedzie bardziej pasowało mojej Oliwce zdjecie robione telefonem na szybko... podobał mi się jeszcze quinny speedi (ten fioletowy) ale cena powyżej 2000 zl bez fotelika. |
|||
|
|
|
#4767 |
|
Zadomowienie
|
Oj nasi mali chłopcy Nataniel i Leo są bardzo silni...
Coraz bardziej dobiera do mnie że to już niedługo... ehmmmm |
|
|
|
#4768 | |||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc dziewczynki
![]() ![]() ![]() dziekuje wszystkim za pocieszenie ![]() i dziekuje za kciuki - sa niezastapione! sprawa sie odbyla i przyznali mi 800zl alimentow!!! ![]() ![]() ![]() ![]() wiem, ze byly nie bedzie placil ale jest fundusz i wyplacaja do 500zl a miec a nie miec zawsze to kasa na przedszkole itp..co do TZ...caly czas sie na niego focham, dzis sie oburzyl, ze jak to ma byc i czy juz zawsze tak bedzie, i czy chce psuc zwiazek z powodu seksu?? glupek jeden no! i mowi do mnie, ze przeciez o co mi chodzi, ze urodze to bedziemy sie kochac caly czas. mam gdzies jego caly czas, ja potrzebuje teraz, choc troche czulosci a on jest jak kamien i co z tego, ze mowi, ze bardzo mnie kocha, to tylko slowa yhhCytat:
trzymam dalej kciuki za maluszka aby sie wszystko dobrze potoczylo ![]() Cytat:
mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() cudny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4769 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Unholy wczoraj pisalam ze przyszla mi ta koszula ktora ty tez chcialas , ale chyba przeoczylas Ja jestem z niej niezadowolona. A Ty tez juz zamowilas??Ostatnio ciagle boli mnie glowa.....Jutro ide do okulisty ,ciekawe co powie na temat cesarki....Jutro tez robie badanie na przeciwciala. To jest pobranie krwi prawda?
|
|
#4770 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ten quiny jak dla mnie odpada bo nie lubie na trzech kolach no i cena jest wysoka ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- dziewczyny pomocy - powiedzcie mi jak prasujecie firanki? na jedynce czy wyzej? nie chce ich przypalic a nie wiem ![]() powiesilam mokre i mialam nadzieje, ze beda proste ale widac gniecenia i nie moge tego zniesc, musze wyprasowac
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

domyślamy się 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie wiem, ja tez się tym martwię, najwyżej zrobię awanturę jak mi ktoś podskoczy do mojej torby 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

NIE LUBIĘ TROLLI