Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-28, 10:31   #4291
ula 87
Zadomowienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

już mi lepiej nie będę narzekać , bo przecież wymodliłam mdłości

dziewczyny jesteście takie kochane, co ja bym bez Was zrobiła
nie zamierzam Was opuszczać tak się zżyłam że sie nie da no...
czy chcecie czy nie to i tak będę z Wami

a ja sobie leże i nic nie robie

trzymam gorąco za Was kciuki , grunt to pozytywne myślenie

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 10:35   #4292
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

w końcu Pacierpku się pojawiłaś, całe szczęście że u Was już wszystko dobrze
trzymam kciuki żeby już @ przyszła, no i by już nic nie stało na przeszkodzie, w strzeleniu w dziesiątkę Kochanie
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 10:50   #4293
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
dzien doberek, tylko przyszlam sie przywitac, zebyscie o mnie nie zapomnialy Bo ja o Was caly czas pamietam i zagladam tu. Juz nie moge sie doczekac staranek. No i w sumie nie wiem czy w ogole w tym cyklu jeszcze uwazac, czy nie. Jak wyjdzie tak wyjdzie W kazdym razie staranka planuje na nastepny cykl. Trzymam kciuki za wszystkie.
A co u Patki, bo nie doczytalam...
Jestem, jestem u mnei wszystko ok dzisiaj wieczorem mam wizytę więc jutro postaram sie wejsć do was napisać co i jak

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 11:17   #4294
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Jestem, jestem u mnei wszystko ok dzisiaj wieczorem mam wizytę więc jutro postaram sie wejsć do was napisać co i jak
Patka, kciuki zaciśnięte , będzie dobrze będę mysleć o Was wieczorkiem

właśnie zobaczyłam Twój podpis pod postem i bardzo mnie zwruszył , bo ja w pierwszych tygodniach ciąży w kólko to powtarzałam w myslach jak mantrę : zostań ze mną, zostań ze mną...
będzie dobrze

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 11:32   #4295
pacierp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
w końcu Pacierpku się pojawiłaś, całe szczęście że u Was już wszystko dobrze
trzymam kciuki żeby już @ przyszła, no i by już nic nie stało na przeszkodzie, w strzeleniu w dziesiątkę Kochanie
no jestem, jestem...

Mam nadzieje, że po tych wszystkich perturbacjach i przeciwnościach uda nim się w końcu zobaczyć. Może w przyszłym tygodniu uda nam się i nic nie stanie na przeszkodzie.
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 11:50   #4296
magdulec
Zadomowienie

Ulcia dbaj o siebie i fasolke

Patka za wizyte aby wszyskto było w porzadku.

Dziewczyny mam pytanko ile po antybiotyku odpuscic nalezy staranka i czy wogóle trzeba??, bo nie wiem, a na to gardelko biore antybiotyk, na szczescie dzisiaj ostatnia dawka, a @ wczoraj sie skonczyła.

mezus pojechał dzisiaj z firmy odebrac cetyfikat iso i dwa dni nie bedzie z czego cale to wreczenie ma trwac dwie godziny to ciekawe co beda robic przez dwa dni, jak jestem na zwolnieniu to przynajmniej mam czas zagladac bo na codzien to ciezko, w pracy nie zawsze mam dostep do kompa i netu.

Milego dzionka Wszystkim zycze!!
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 11:55   #4297
malami82
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
U mnie dzisiaj pochmurno ... i chyba burza się zbliża ...
Dziś 4 dzień jak biorę duphaston, niestety cykl się wydłuża, a test negatywny i lekarz zdecydował, że najlepiej wziąć duphaston ... Zobaczymy, co przyniesie kolejny cykl, bo ten już na straty spisałam ...

malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 12:06   #4298
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość

Ula, wszystko będzie dobrze, oszczędzaj się i jak to dobrze ujęłaś ...najważniejsze to pozytywnie myśleć

Patka, trzymam kciuki za wizytę

Różyczka, kibicuję, aby @ się nie pojawiła ...niech spada przynajmniej na 9 miesięcy

Ewelina.oo, witaj nowa staraczko

Celka, życzę jak najszybszych staranek ...a przede wszystkim owocnych

...do mnie @ w końcu przylazła ...bodajże w 54 dc i to gdyby nie leki ją wywołujące, to pewnie bym sobie jeszcze poczekała na hrabiankę
...na szczęście już jest, więc na początku przyszłego tygodnia lecę badać hormony i w końcu zacznę leczenie ...mam nadzieję, że skuteczne
Nowy cykl=nowe nadzieje

Dziewczynki mam jeszcze pytanie do tych, które miały badane hormony. Głównie chodzi o testosteron, bo wyczytałam gdzieś, że trzeba zbadać tylko jego aktywną część czy jakoś tak. Wobec tego muszę powiedzieć to babce, czy ona sama będzie wiedziała:confu sed: ...niestety mój gin o tym nie wspominał i nie wiem. Jeżeli wiecie, to bardzo proszę o radę
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 12:29   #4299
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Lenka1000 Pokaż wiadomość
To mam chyba jakis ciążowy spadek intelektu
Pozdrawiam Cię moja imienniczko
Hej Ale fajnie się złożyło, Lenko )
Stary 2009-05-28, 12:33   #4300
roza26
Raczkowanie

Cherubinka trzymam kciuki za badanka i zycze abys szybko zaczela staranka i kolejny cykl był Twoj Celka kochana milo ze sie odezwalas-jestesmy z Toba caly czas i trzymamy kciuki za Ciebie!Pacierpku oczywiscie kciuczki za Ciebie tez i niech kolejny test wykaze ci II Ehh ale brzydka pogoda-od rana pada u mnie a planowalam isc dzis na ogrod troszke popracowac-ale co tam najwyzej bede leniuchowacEdi a co tam u Ciebie-jak sie czujecie z fasoleczka??
Stary 2009-05-28, 12:53   #4301
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
Cherubinka trzymam kciuki za badanka i zycze abys szybko zaczela staranka i kolejny cykl był Twoj Celka kochana milo ze sie odezwalas-jestesmy z Toba caly czas i trzymamy kciuki za Ciebie!Pacierpku oczywiscie kciuczki za Ciebie tez i niech kolejny test wykaze ci II Ehh ale brzydka pogoda-od rana pada u mnie a planowalam isc dzis na ogrod troszke popracowac-ale co tam najwyzej bede leniuchowacEdi a co tam u Ciebie-jak sie czujecie z fasoleczka??
Różyczko, dziękuję ...pewnie będę musiała poczekać aż leki unormują hormony i wywołają owu, której prawdopodobnie nie mam ...pokładam nadzieję, że leczenie pomoże i w końcu się uda
Miłego dnia
Stary 2009-05-28, 13:11   #4302
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki żeby było wsztsko oki

a ja po godz 11 zauważyłam na bieliznie dwie kropeczki brunatnego śluzu i sie przestraszyłam i zadzwoniłam go gina , powiedziała że mam cały czas lezeć
a przed chwila zadzwoniła do mnie czy dalej są nowe plamienia , więc powiedziałam ze nie , gina powiedziała że od dziś jest na urlopie ale mam przyjechać w poniedziałek do szpitala i inny lekarz obejrzy moją kruszynkę czy wszystko wporządku
... modlę sie aby było dobrze

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-05-28, 13:22   #4303
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość
Byłam trochę zajęta i zaaferowana różnymi sprawami. Byliśmy na weselu w Oświęcimiu (tak wiem dziwnie brzmi) moja kumpela ze studiów wyszła za mąż i było wesele w remizie. Pierwszy raz byłam na takim weselichu. Fajnie było. Jednak fakt, że ślub miał miejsce w kościele na przeciwko obozu w Brzezince był dla mnie sporym przeżyciem. Taki kontrast momiędzy białą suknią panny młodej, a drutami kolczastymi.

No ale pomijając scenerię to było super. Kłopot pojawił się jak okozało się, że mój mąż się czyms fatalnie zatruł i wymiotował krwią całą noc i drogę powrotną. Nie było mi do śmiechu, bo on uparty nie chciał iść tam do lekarz tylko u nas we Wrocławiu i musiałam wieźć takiego zdechlaka przez pół Polski. Bałam się bo nie znałam drogi, na GPSie sie za bardzo nie znam i pogubiłam się w Katowicach. No ale najważniejsze, że dałam radę. Mój k czuje się juz nieźle, ale wczoraj jadąc na gastroskopię miał stłuczkę. Facet mu wjechał w tyłek jak przepuszczał dziecko na pasach. Już czasami nie mam siły, żeby to ogarniać.

Zeby się odstresować to wybraliśmy się do kina na "wojnę polsko- ruską". Powiem Wam, że tak pokręconego filmu to w życiu nie widziałam serio.

To tak po krótce tyle. Co do tematu wątku to po mojej operacji czuję sie już normalnie. Zostały mi tylko ślady i wiem juz gdzie dokładnie mam jajniki bo po obu stronach są blizny ni o w pępku, ale tam nie widać prawie. Mam czekać na pierwszą miesiączkę tylko nie wiem kiedy ona się zjawi. Wczoraj zauważyłam taki brązowawy śluz i nie wiem co to. Chciałabym już @ bo potem to już musi się udać.
Hej pacierb to widzę że byłas na weselu w moich rejonach Pracuje w Oświęcimiu.Mam nadzieję,że mąż już lepiej się czuje i wszystkie dolegliwości mu przeszły.Aby miesiączka szybko nadeszła,bo szybciej zaczniecie staranka.Ja mam doła bo czekam na @ z nadzieja wielką,że nie nadejdzie,wszystko jednak wskazuje że się zjawi i to szybciej niż powinnaMam dzisiaj taki brązowawy sluz jak ty,brzuch boli niemiłosiernie.Miałam byc dzielna,a dzielna byc nie potrafię...I mi smutno bardzo...

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:

a ja po godz 11 zauważyłam na bieliznie dwie kropeczki brunatnego śluzu i sie przestraszyłam i zadzwoniłam go gina , powiedziała że mam cały czas lezeć
a przed chwila zadzwoniła do mnie czy dalej są nowe plamienia , więc powiedziałam ze nie , gina powiedziała że od dziś jest na urlopie ale mam przyjechać w poniedziałek do szpitala i inny lekarz obejrzy moją kruszynkę czy wszystko wporządku
Odpoczywaj i myśl pozytywnie,a będzie wszystko dobrze!!!Kto jak kto ale ty Ula pozytywnym mysleniem potrafisz zdziałać cuda

Pozdrawiam

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2009-05-28 o 13:24
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 13:23   #4304
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:

Ula, kochana tylko spokojnie (wiem, że łatwo mówić, ale nerwy na pewno nie pomogą) ...oszczędzaj się, odpoczywaj ...wszystko musi być dobrze

coralady, głowa do góry
Stary 2009-05-28, 13:40   #4305
roza26
Raczkowanie

Cytat:

Kochana nie smutaj sie-wszystko bedzie dobrze-leż spokojnie i odpoczywaj i nie stresuj sie-trzymamy kciuki za Ciebie i fasolke i kruszynka na pewno zostanie z Toba-zobaczysz
Stary 2009-05-28, 14:19   #4306
agnieszka09
Wtajemniczenie

Ula sluchaj sie bo dziewczyny dobrze radza.najlepiej to polez sobie i nioe przemeczaj sie

Roza jak tam kochana u Ciebie sprawa stoi.ja mam nadzieje,ze i Ty nas uszczesliwisz radosna nowina
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 14:34   #4307
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
moim marzeniem jest rodzić naturalnie bez znieczulenia. każde znieczulenie wiąże sięz ryzykiem dla matki i dziecka. poczytaj o tym dobrze. oczywiście w sytuacji gdy nie ma innego wyjścia bo poród się przedłuża bardzo, kobieta jest wykończona, wtedy trzeba podać znieczulenie.
ale jeśli dam radę to rodze naturalnie.
aby zmniejszyć lęk przed porodem proponuję ci zacząć ćwiczyć . ćwiczyć mięśnie kegla, robić relaksacje.
ja próbujętych wszystkich metod , to przynejmnije zmniejsza lęk i przygotowuje twoje ciało i ducha do tego ważnego momentu.
niestety jak juz bardzo boli to na znieczulenie jest juz za pozno

Cytat:
Myślę, że film warto obejrzeć dla samego doświadczenia czegoś tak abstrakcyjnego. Nie chcę Wam za dużo zdradzać,ale uchylę rąbka tajemnicy i powiem, ze Borys Szyc rozmawia tam ze swoim penisem, którego widać. Myślę, że opinie o filmie będą skrajne. Dodam tylko, że książki nie czytałam, ale przeczytam, bo nie wyobrażam sobie, że takie rzeczy siedzą w głowie 16 latki, autorki książki. Masakra
a no i soundtrack z filmu boski

Celka czekamy na Ciebie i pamiętamy
ja czytalam i uwazam, ze jest genialna. ale nie polecam wrazliwym i lubiacym 'ladne' historie.
a byla scena rzygania kamieniami do wanny?
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 14:51   #4308
pacierp
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję Kochana. Musi być dobrze. Czasami po cichu zastanawiam się, że to może już? Ale nie, teraz na pewno nie w tym miesiącu miałam zabieg więc raczej odpada.

Cytat:

Spokojnie Uleńko. Wszystko jest dobrze. Maleństwo się wierci i zagniezdza i stad może ten kolor upławów. Jesteś dzielna i wszystko będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Hej pacierb to widzę że byłas na weselu w moich rejonach Pracuje w Oświęcimiu.Mam nadzieję,że mąż już lepiej się czuje i wszystkie dolegliwości mu przeszły.Aby miesiączka szybko nadeszła,bo szybciej zaczniecie staranka.Ja mam doła bo czekam na @ z nadzieja wielką,że nie nadejdzie,wszystko jednak wskazuje że się zjawi i to szybciej niż powinnaMam dzisiaj taki brązowawy sluz jak ty,brzuch boli niemiłosiernie.Miałam byc dzielna,a dzielna byc nie potrafię...I mi smutno bardzo...

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Odpoczywaj i myśl pozytywnie,a będzie wszystko dobrze!!!Kto jak kto ale ty Ula pozytywnym mysleniem potrafisz zdziałać cuda

Pozdrawiam
Dzięki mąż ma się już prawie dobrze. Przełyk go boli jeszcze trochę od torsji i gastroskopii, no i trzymamy dietkę. Ja na obiad dziś jem sałatę z tuńczykiem a on chudy rosołek i gotowane warzywka z rosołku.
Coralady jesteś dzielna i wytrzymasz to wszystko. Przecież my tak na prawdę nie mamy innego wyjścia jak to wytrzymać, to co nam los zgotuje. Jestem z Tobą i tulam

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
niestety jak juz bardzo boli to na znieczulenie jest juz za pozno

ja czytalam i uwazam, ze jest genialna. ale nie polecam wrazliwym i lubiacym 'ladne' historie.
Była
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 15:14   #4309
roza26
Raczkowanie

Wink Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
Ula sluchaj sie bo dziewczyny dobrze radza.najlepiej to polez sobie i nioe przemeczaj sie

Roza jak tam kochana u Ciebie sprawa stoi.ja mam nadzieje,ze i Ty nas uszczesliwisz radosna nowina
dziekuje Agus za troszke i nadzieje-jak pisalam wczesniej od wczoraj strasznie boli mnie podbrzusze-choc teraz powolo przestaje i czuje klocie jajnikow-sluz nadal mleczny-nie robie sobie nadzieji na fasolke bo nawet nie wiem czy trafilismy z przytulankiem na owulke-zobacze po niedzieli-jeszcze troszke dni-temp. nie mierze bo przez caly cykl nie mierzylam-moze zmierze sobie blizej terminu @ aby wiedziec na kiedy mam sie przygotowac bo ostatnio przychodzi jak jej sie podoba!Takze wszystko ok-trzeba czekac-co ma byc to bedzie-nie robie sobie nadzieji i do konca tez jej nie trace bo nie wolno! A co u Ciebie kochana??Buziaki
Stary 2009-05-28, 15:21   #4310
Lisica1
Zadomowienie

Hej a u mnie jest 20 dc. i nie wiem czy zaszlam? Nawet nie dopuszczam mysli ze nie Szkoda ze nie mozna zrobic jeszcze testu,poczekam tak 5-6 dni i chyba zrobie. Jestem bardzo ciekawa Chociaz z drugiej strony boje sie ze sie rozczaruje, bo lekarz kazal zrobic 10 dni po spodziewanej @... Nie wiem co mam robic

Caly czas mnie boli prawy bok, nawet nic nie moge zrobic, bo mnie strasznie rwie...

Wszystkim zafasolkowanym gratuluje i zycze zdrowej ciazy
Lisica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 15:35   #4311
dra
Zakorzenienie

witajcie
u mnie pada buu nie lubie takiej pogody
rano leząłm w łożku z bólem strasznym lewego jajnika i tak strasznie promieniował,kurcze nie wiem co,straszliwy ból,ale naszczescie przeszedł,bo jakby nie przeszedł to bym musiała pędem do gina chyba jechac,bo nie wiem co to...
ale teraz już ok i robie obiadek dopiero...

Cytat:

Byłam trochę zajęta i zaaferowana różnymi sprawami. Byliśmy na weselu w Oświęcimiu (tak wiem dziwnie brzmi) moja kumpela ze studiów wyszła za mąż i było wesele w remizie. Pierwszy raz byłam na takim weselichu. Fajnie było. Jednak fakt, że ślub miał miejsce w kościele na przeciwko obozu w Brzezince był dla mnie sporym przeżyciem. Taki kontrast momiędzy białą suknią panny młodej, a drutami kolczastymi.

No ale pomijając scenerię to było super. Kłopot pojawił się jak okozało się, że mój mąż się czyms fatalnie zatruł i wymiotował krwią całą noc i drogę powrotną. Nie było mi do śmiechu, bo on uparty nie chciał iść tam do lekarz tylko u nas we Wrocławiu i musiałam wieźć takiego zdechlaka przez pół Polski. Bałam się bo nie znałam drogi, na GPSie sie za bardzo nie znam i pogubiłam się w Katowicach. No ale najważniejsze, że dałam radę. Mój k czuje się juz nieźle, ale wczoraj jadąc na gastroskopię miał stłuczkę. Facet mu wjechał w tyłek jak przepuszczał dziecko na pasach. Już czasami nie mam siły, żeby to ogarniać.

Zeby się odstresować to wybraliśmy się do kina na "wojnę polsko- ruską". Powiem Wam, że tak pokręconego filmu to w życiu nie widziałam serio.

To tak po krótce tyle. Co do tematu wątku to po mojej operacji czuję sie już normalnie. Zostały mi tylko ślady i wiem juz gdzie dokładnie mam jajniki bo po obu stronach są blizny ni o w pępku, ale tam nie widać prawie. Mam czekać na pierwszą miesiączkę tylko nie wiem kiedy ona się zjawi. Wczoraj zauważyłam taki brązowawy śluz i nie wiem co to. Chciałabym już @ bo potem to już musi się udać.
to sie męzulek nacierpiał,a ty dzielna kobietka poradzilas sobie i dojechaliscie
jakbys do mnie jechala na GPS to byś w dziurze wyladowała ,bo u mnie to co chile kopią dziury,bo wydobywaj wegiel i ludzi GPS prowadzi juz rozkopane drogi czesto pytaja sie o droge
a film aż taki hihi

Cytat:
jestem żyję, mam mega mdłości i obejmuję kibelek
ciąża potwierdzona na między 6 a 7tc , tylko że moją gin zaniepokoiły mocne bóle brzucha wieczorem i dostałam DUPHASTON 3razy na dzień , odpoczywać nic nie robić ...
10 czerwca USG

pózniej napiszę numer tel
dziękuję za troskę

kibelek wzywa.................... ...................
dzieki za nr
i wypoczywaj wypoczywaj i nie szoruj czasem autek

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
dzien doberek, tylko przyszlam sie przywitac, zebyscie o mnie nie zapomnialy Bo ja o Was caly czas pamietam i zagladam tu. Juz nie moge sie doczekac staranek. No i w sumie nie wiem czy w ogole w tym cyklu jeszcze uwazac, czy nie. Jak wyjdzie tak wyjdzie W kazdym razie staranka planuje na nastepny cykl. Trzymam kciuki za wszystkie.
witaj nie zapomnimy o Tobie

Cytat:

skarbie wypoczywaj dużo,a mdłosci ciesz się z nich,bo sama je chciałaś
Cytat:
będzie kochana dobrze wypoczywaj dużo,modle się za Ciebie

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość

a ty kochana jak się czujesz??

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
Hej a u mnie jest 20 dc. i nie wiem czy zaszlam? Nawet nie dopuszczam mysli ze nie Szkoda ze nie mozna zrobic jeszcze testu,poczekam tak 5-6 dni i chyba zrobie. Jestem bardzo ciekawa Chociaz z drugiej strony boje sie ze sie rozczaruje, bo lekarz kazal zrobic 10 dni po spodziewanej @... Nie wiem co mam robic

Caly czas mnie boli prawy bok, nawet nic nie moge zrobic, bo mnie strasznie rwie...

kochana nie nastawiaj się tak aż bardzo,mam nadzieje,ze ci sie udało,ale wiem po sobie jak ja nie dopuszczalam mysli i pózniej wileki ból przychodził i rozczarowanie,biesz wszytskie wersje pod uwagę
Stary 2009-05-28, 15:51   #4312
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
.
Kto jak kto ale ty Ula pozytywnym mysleniem potrafisz zdziałać cuda

Pozdrawiam
ja nie... to Allisanka

głowa do góry, też miałam zle dni bo myślałam ze @ idzie i pisałam tu że mam urojone objawy a jednak były one prawdziwe
nigdy nie wiadomo co Ci jest pisane

odwiedziła mnie przyjaciółka , posprzątała kuchnię wypiła kawkę i przed chwileczką pojechała
mąż wyczyścił całe autko ( ale ma pędy, bo ja bawiłam się 2 dni) jeszcze nie widziałam efektu, jak coś to bedzie poprawiał
a jutro mama przyjeżdza mi posprzątać już na niedziele
więc leże i odpoczywam i wierzę że będzie dobrze

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-05-28, 16:26   #4313
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
A u mnie dzis goraco wczoraj w kurtce a dzis na krotki rekaw
ta zmienna pogoda jest ciezka do wytrzymania...

u mnie dzis 22dc i tak troche prawy jajnik czasami pobolewa

Ulcia wszystko bedzie dobrze odpoczywaj i mysl pozytywnie

Patka za wizyte u gina
Stary 2009-05-28, 16:39   #4314
ewakol
Raczkowanie

GG do ewakol Send a message via Skype™ to ewakol

Dra Niestety staranka musimy odłożyć ze względu na mieszkanie... przeprowadzamy się i jest tam trochę do zrobienia... Poza tym dochodzą egzaminy na studiach i praca po10 nawet 12 godzin... Wiec postanowiliśmy odłożyc to jak juz szkoła i mieszkanie bedzie załatwione... Bedzie dużo czasu i nie bedzie nerwów tak jak teraz... Ogólnie strasznie smutno mi że tak wyszło... Bardzo chciałabym zostac mamą a tu nic Trzeba odłozyc bo czasu i sił brak... Nio i pełno nerwów... Ale jestem z Wami i myśle ze góra za dwa miesiące wróce już na liste starających się...
ewakol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 16:41   #4315
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc wam u mnie w porzadku dzidzus rosnie i szaleje od ranaw poniedzialek sie przeprwadzam wiec nie bede miala netu przez kilka dni takze prosze sie nie martwic...jak zaloze to nadrobie wszytskie news
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 16:45   #4316
dra
Zakorzenienie

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam dra

Niech wiosenny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek

Na liście mamy 26 staraczek:

KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone
Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone
kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone
basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone
celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) staranka zawieszone
ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) staranka zawieszone
Justine1988 - (Justyna, 21 lat,Koszalin) staranka zawieszone
hanjah - (Hania, 26 lat, UK) staranka zawieszone
ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) staranka zawieszone

solarka - (...31 lat,Łuków ) cykl 3, last @ 16.04
malami82 - (Agnieszka,27 lat, Lubuskie) cykl 5, last @ 17.04
brawurkaaa - (Ela, 24lata, Poznań) cykl 7, last @ 18.04
Pyziulka - (Martyna, 25 lat, Toruń) cykl 9 ,last @ 27.04
pomarnczka - (Gosia, 27 lat, Lubelskie) cykl 5, last @ 30.04
pacierb - (Marta, 25 lat, Wrocław)cykl 3, last @ 30.04
coralady - (Nela,28 lat,Małopolska) cykl 6, last @ 02.05
sarrita - ( Sara, 27 lat, Warszawa) cykl 3, last @ 3.05
yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 9, last @ 4.05
roza26 - (Hania, 25 lat, Poznań) cykl 13, last @ 4.05
Sweet_Jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 6, last @ 5.05
Koona - (Kinga, 27 lat, Warszawa) cykl 6, last @ 5.05
paulinaizabela - (Paulina,25 lat, Irlandia) cykl 2, last @ 7.05
Lisica1 - (Marta, 25 lat, Lubuskie) cykl 11, last @ 9.05
dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 13, last @ 10.05
kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 5, last @ 10.05
DAnia - (Ania, 32 lata, Dolnośląskie) cykl 10, last @ 14.05
youyou - ( Ola, 27 lat ,Warszawa) cykl 3, last @ 15.05
nina_k - ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 4, last @ 19.05
karolcia228 - (Karolina, 23 lata, Świnoujście) cykl 5, last @ 19.05
edzia - (Edyta, 31 lat, Roma) cykl 8, last @ 19.05
achaia - ( Dorota, 28 lat , Łódź ) cykl 2, last @ 22.05
magdulec - (Magda, 27 lat, Lubelskie) cykl 5, last @ 22.05
gooha3 - (Gosia, 24 lata, Podkarpackie) cykl 6, last @ 23.05
memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK)cykl 6, last @ 25.05
cherubinka - (Aga, lat 27, Podlasie) cykl 7, last @ 28.05

Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki)

Mamy 27
zafasolkowane:

adaikakagratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 27 sierpnia 2009)
czekoladka21gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 1 sierpnia 2009)
DDosiekgratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 12 września 2009)
Foka29gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 15 września 2009)
Ainka11111gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu
precious_81 gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu
katarzinka – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu(termin – 15 września 2009)
Milibiligratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu
Nika1980gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 10 października 2009)
sweetpinkygratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu
malin30gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 7 października 2009)
miss.hot gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 22 października 2009)
sorejna gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 23 października 2009)
Agusia_a9 gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu
flowerspower gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (termin –11 listopada 2009)
gusiec gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu
smerfeta01 gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 19 listopada 2009)
zuzanna12 gratulujemy!dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 20 listopada 2009)
aliisanka gratulujemy!dwie kreseczki w 8 cyklu ( termin na 15 grudnia 2009)
martaN23 gratulujemy!dwie kreseczki w 2 cyklu (termin 18 grudnia 2009)
Maria2008 gratulujemy!dwie kreseczki w 1 cyklu (termin 12 grudnia 2009)
edi25 gratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu (termin 10 stycznia 2010
fleurdelacour gratulujemy! dwie kreseczki w 9 cyklu
strompka gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu
Lenka1000 gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu
ula 87 gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu
PatkaM84 gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu

Na liście występuje kolor biały:

dra - Aniołek[*]
PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*]
Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*]
gooha3 - Aniołek [*]
Malga19 - Aniołki dwa [*] [*]
celka2000 - Aniołek [*]
ankamb - Aniołek [*]
pomarnczka - Aniołek [*]

Edytowane przez dra
Czas edycji: 2009-05-30 o 22:39
dra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 17:44   #4317
honeey
Raczkowanie

GG do honeey

Cześć Dziewczyny
Mam pytanie odnośnie temperatury. Ostatnia @ odwiedziła mnie 14 maja ponieważ mam cykle ok 31 dniowe owulację wyliczyłam mniej wiecej na 30 maja.. To już niedługo a mam dziwaczne skoki temperatur. Podam Wam od 24 maja kolejno do dziś: 36,65; 36,8; 36,62; 36,75 i dziś 36,59 czy mam szansę na owulację? Wogóle to mam dużo śluzu ale chyba niepłodnego bo choć przejrzysty to nie lepki i dziwnie się czuję - pobolewają mnie jajniki, krzyż (jak na@) i ogólnie jakoś mi niedobrze. Co o tym myślicie?
Pozdrawiam
honeey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 18:38   #4318
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

no co tam kochane dziś tak pusto?
ja właśnie zjadłam kolację, i wpadłam zobaczyć co u Was
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 18:43   #4319
agnieszka09
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekuje Agus za troszke i nadzieje-jak pisalam wczesniej od wczoraj strasznie boli mnie podbrzusze-choc teraz powolo przestaje i czuje klocie jajnikow-sluz nadal mleczny-nie robie sobie nadzieji na fasolke bo nawet nie wiem czy trafilismy z przytulankiem na owulke-zobacze po niedzieli-jeszcze troszke dni-temp. nie mierze bo przez caly cykl nie mierzylam-moze zmierze sobie blizej terminu @ aby wiedziec na kiedy mam sie przygotowac bo ostatnio przychodzi jak jej sie podoba!Takze wszystko ok-trzeba czekac-co ma byc to bedzie-nie robie sobie nadzieji i do konca tez jej nie trace bo nie wolno! A co u Ciebie kochana??Buziaki

Rozyczko a moze jednak trafiliscie na jajeczko ja caly czas czekam na radosna wiadomoscja jestem przekonana,ze i na Ciebie czas przyszedl
a u mnie bardzo dobrze,co ma byc to bedzie. nie nakrecam sie,ze teraz sie uda,w koncu dopiero 2 cykl sie staram.a poza tym do @jeszcze daleko u mnie.a teraz mysli mam zajete tym ,czy sie udalo u Ciebie
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 19:00   #4320
gooha3
Zadomowienie

Cytat:

bidulka
postaraj sie nie denerwowac, choc wiem ze to trudne w takiej sytuacji.
Najlepiej wez do łóżka jakąś dobrą książke zeby troche sie oderwac od myslenia
ja trzymam bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość

lekaz kazał czekac, ale to od Ciebie przeciez zalezy kiedy zrobisz. Tyle ze jak Ci wyjdzie w dniu spodziewanej @ jedna kreska to dalej bedziesz sie zastanawiac.
Tak czy inaczej trzymam za Ciebie juz niedługo tydzien szybko zleci

Cytat:
Napisane przez ewakol Pokaż wiadomość
Dra Niestety staranka musimy odłożyć ze względu na mieszkanie... przeprowadzamy się i jest tam trochę do zrobienia... Poza tym dochodzą egzaminy na studiach i praca po10 nawet 12 godzin... Wiec postanowiliśmy odłożyc to jak juz szkoła i mieszkanie bedzie załatwione... Bedzie dużo czasu i nie bedzie nerwów tak jak teraz... Ogólnie strasznie smutno mi że tak wyszło... Bardzo chciałabym zostac mamą a tu nic Trzeba odłozyc bo czasu i sił brak... Nio i pełno nerwów... Ale jestem z Wami i myśle ze góra za dwa miesiące wróce już na liste starających się...
uuuu....
cos o tym wiem bo tez mam goracy okres i duzo roboty. Mimo wszystko nie odkladamy staran, poprostu to jest dobry okres zeby odwrócic uwagę od staranek. Może akurat jak nie bede o tym myslec to się uda
Decyzja wasza, ale wiesz ze czasami się wpadki trafiają

Cytat:
Napisane przez honeey Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Mam pytanie odnośnie temperatury. Ostatnia @ odwiedziła mnie 14 maja ponieważ mam cykle ok 31 dniowe owulację wyliczyłam mniej wiecej na 30 maja.. To już niedługo a mam dziwaczne skoki temperatur. Podam Wam od 24 maja kolejno do dziś: 36,65; 36,8; 36,62; 36,75 i dziś 36,59 czy mam szansę na owulację? Wogóle to mam dużo śluzu ale chyba niepłodnego bo choć przejrzysty to nie lepki i dziwnie się czuję - pobolewają mnie jajniki, krzyż (jak na@) i ogólnie jakoś mi niedobrze. Co o tym myślicie?
Pozdrawiam
a robiłaś pomiary temperatur w poprzednich miesiącach??
Czasami takie temperatury wyrwane z kontekstu niewiele mówią.
Może jajniki pobolewają właśnie na owulacje ?
Czasami nasz organizm trudno odczytac, czasami moze sie wydawać ze owulacji nie ma a była.
Jesli jestes wytrwala to dobrze jest robic pomiary temperatur przez dłuzszy czas zeby sie zorientowac jak organizm sie zachowuje.
Ja robiłam przez ok rok razem z obserwacją śluzu i badaniem szyjki. Teraz juz mi sie nie chce, bo wole za duzo nie myslec na ten temat zeby się nie smucic.

Po za tym witam w naszym gronie i trzymam za fasolke

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości