![]() |
#181 | |
Rozeznanie
|
Dot.: EPIDUO- jak na was działa?
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurczę, jak tak teraz patrzę na te zdjęcia to troche mi głupio, że tak się pokazałam saute...ani tuszu na rzęsach nie mam:/
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze wyglądasz na tych zdjeciach b. dobrze
![]() Po drugie w makijażu nie byłoby tak widać oszałamiających efektów. Po trzecie i najważniejsze, zawsze może usunąć zdjęcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Chyba raczej tego, co zacytowałam...
![]() Co ma okres do opalania się? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Ano ma i to dużo. W czasie okresu nie należy w żaden sposób przegrzewać organizmu, gdyż grozi to krwotokiem. Nie wiem wszak czy to autorka miała na myśli
![]() Edytowane przez iv85 Czas edycji: 2009-05-15 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego zapytałam czy te przeciwskazania( okres i stosowanie epiduo) są takiej samej "wagi", bo opalam sie podczas okresu i nic mi nie jest, więc może i ... ![]() Ale niektóre z was znają się lepiej dlatego pytam, nie chce sobie zrobić krzywdy:P ale jakbym sobie przygrzala twarzyczke to by te moje defekty byly mniej widoczne.. bo już na tą chape patrzeć nie moge ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze nic mi sie nie stalo ![]() i kurcze chociaz twarz zaslanialam to wydaje mi sie ze troszke mi slonce zlapalo buzie i nie wiem czy moge posmarowac na noc epiduo, czy mnie nie poparzy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
hej, ja uzywam juz kolejna tubke epiduo nic mnie nie podraznialo zadnych problemow zero luszczenia. Differin jest mniej skuteczny, jedyne co mnie martwi to nadtlenek benzoilu i jego wplyw na naczynka. jesli chodzi o nawilzenie to ziaja med dla naczynkowcow lib oliwka hipp. uzywam tez acne dermu( plus oczywiscie filtr wysoki ) nie wiem ale czytajac wasze posty jestem przerazona jak dla kilku zaskornikow czy malych krostek mozna sobie spalic skore i doprowadzic ja do takiego stanu. Podejrzewam ze gdyby wielu z was dobrac pielegnacje to obyloby sie bez lekow antytradzikowych. pzdr i troche rozwagi, a co do dermatologow oni nieomylni nie sa, niektorzy o tradziku wiedza mniej niz przecietna wizazystka, ja mam tradzik od 7 lat obecnie jest super wiec cos moge o tym powiedziec....
---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- poza tym uzywajac epiduo czy innyc retinoidow NIE WOLNO SIE OPALAC!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
witajcie
![]() tez uzywam epiduo. otrzymałam recepte od lekarza,poczytałam komentarze w internecie i sie przestraszyłam. podraznienia, zaczerwieniania, poparzenia itp... okazałao sie ze moje skora dobrze toleruje lek. kupujac epiduo kupilam tez emulsje silnie nawilzajaca cetaphil md na wypadek negatywnej reakcji skory. sklad epiduo wyglada jak polaczenie differinu (dla mniej do tej pory najlepszy lek - tez nie podraznial, nie uczulał, nic nic nic) i benzacne (dla mnie tez ok, bez złych reakcji). wiec pokladam w nim nadzieje. cetaphil md polecam. silnie nawilza nie powodujac tłustego filmu na skórze (mam cere mieszana, smaruje nim suche partie). mysle ze bedzie swietnym ukojeniem dla tych co odczuwaja pieczenie i podraznienie po epiduo. dodam na koniec, ze stosowałam jeszcze acne derm i nigdy nie miałam okazji przekonac sie o jego efektach, od razu po nalozeniu mam odczucie wyzerania skóry i nigdy nie stosowałam go dluzej niz kilka dni. teraz z cetaphilem chyba przetrwałabym kuracje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
jeszcze z 10 dni temu chwaliłam epiduo bardzo bardzo, że blizny zamazuje, że jest lepiej, że tylko parę białych krostek wyskoczyło. Ale teraz.... coraz więcej tych krost,co chwile pojawaiją się nowe, obecnie mam nawet' jedna na drugiej', i w skupisku po pare, co strasznie dnerwujące jest, a już widzę takie malutkie, które dojrzewają. A strasznie szybko dojrzewają, kilka/kilkanaście godzin, i mam koljene, a znikają po kilku dniach i to tak od niechcenia że tak się wyrażę.
No jednym słowem, obecnie przeżywam masakrą. Teraz mam tydzień wolnego <juwenalia> więc chyba muszę z jakimś specyfikiem przesadzić, żeby pozbyć się tego!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
poczatkowe dzialanie differinu to tzw wyciaganie zanieczyszczen z epiduo jest tak samo. musisz przetrwac u mnie trwalo to ok 2 miesiecy ale warto bylo teraz oprocz kilku plamek po krostach nie mam zadnych swiezych no chyba ze sporadycznie, wiec na poczatku masakra potem lepiej pzdr.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
hura! oprócz kilku syfów na wierzchu buzia jest w świetnym stanie. zaczęłam smarować ją kremem z cynkiem i dodatkowo poprawiło to równość koloru i czuję się (i wyglądam) o wiele lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
walcze z trądzikiem już kawał czasu, epiduo używam narazie tydzień i jeszcze żadna maść nie podrażniała mi tak skóry
![]() Hmm Maqua mogłabyś podać nazwe tej maści cynkowej? ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
to znany i lubiany na rossmanowych wątkach krem babydream z nagietkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
u mnie ponad 2 miesiace, tez bylo strasznie nawet czasem nie moglam nie spac bo mnie tak te krosty bolaly jak je dotknelam w poduszke, ale potem bylo tylko lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
oby, dziś dermatolożka mi druga tubkę epiduo przepisała... nie protestowałam... niewiele tracę, a będzie co będzie. oby tylko lepiej.
i na dzień na te syfki dostałam clindacne, chociaż ona uznała, że to wcale nie musi być od leku. ale ja wiem, że od leku, wywala i to równo. Ale dobze, poceiszam się, że jeszcze tylko trochę i będzie tylko lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
DOMator
|
Cytat:
Co prawda retinoidy takie jak differin czy epiduo są stosunkowo najbezpieczniejsze nie działają tak silnie uwrazliwiająco na słońce jak tretinoina, ale i tak skóra jest znacznie wrazliwasza na słońce. Powinnaś raczej chronić skórę filtrem niż opalać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie od jutra zacznę stosować Epiduo (dzisiaj nie było w aptece :/ ) Skończyłam leczenie Izotekiem, ale nadal mam ślady po trądziku i właśnie na nie dermatolog zapisała mi ten żel. Mam nadzieję, że pomoże
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ten
![]() ![]() Dziewczyny poraźdzcie coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Jeśli peeling to enzymatyczny, nic Ci się wtedy nie rozniesie. A tarcie ręcznikiem o twarz... pozostawię bez komentarza.
Epiduo spisuje się super, od jakichś trzech tygodni nie podrażnia nic a nic (dalej stosuję co 2 dni), buzia wygląda coraz lepiej ![]() Edytowane przez sabona89 Czas edycji: 2009-05-29 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym ręcznikiem to może za strasznie opisalam ![]() ![]() Ehh tak kto jest jak mnie nikt nie rozumie bo nie ma takich problemów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Stosuję epiduo od niecałego miesiąca. Mam 17 lat, to myslę istotne. Na wątek zajrzałam ze względu na tą cholerną, czerwoną twarz :| Ale zrobię, tak jak Wy ; ) Odstawię na jakieś dwa dni, zobaczymy jak będzie. Też miałam wysyp, podrażnienia. Ale nie jakieś przeogromne. Teraz czekam na efekty. Mam masę zaskórników, 'kaszkę' i trochę blizn po krostach. Wągry na nosie znakomicie znikają [nie całkowicie, ale zauważalna ogromna poprawa] po maseczce z glinki. Ja miałam lerosett
![]() A z trądzikiem męczę się już od ponad 3lat. Momentami psychicznie można od tego wysiąść, ale liczy się wsparcie : ) Co do peelingu- używam czasem peelingu enzymatycznego ziaji do skóry mieszanej i skłonnej do zanieczyszczeń. Nie podrażnia mnie [a moja skóra jest mega wrażliwa], widocznie rozjaśnia skórę. Nie łuszczy się, jest gładka : ) I niedrogi ten peeling. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. pff nie potrzebuje twojego współczucia haha |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
![]()
[quote=sabona89;11792267]W ulotce jest napisane, że u 10% badanych zaobserwowano podrażnienia po edpiudo. Chyba na słoniach robili te badania
![]() ![]() ja stosuje epiduo od dlugiego dosc czasu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Hej
Niestety na mnie epiduo działało jak kwas solny ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
też używam epiduo od kilku dni. Miałam problemy z buzią po odstawieniu tabl anty, porobiły mi się takie grudki na policzkach i wągry na czole. Mój lekarz kazal mi używać maści raz na 2 dni, cienka warstwa i tylko na 30 min, a potem coś nawilżającego (ja używam kremu z iwostinu). Tak więc bardzo się zdziwiłam, że niektóre w Was piszą, że smarują się na całą noc.
Jak na razie jestem zadowolona, wychodzą mi syfki, ale buzia jest coraz ładniejsza (po kilku stosowaniach!), wyraźnie zwężone pory i mniej wągrów.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.