|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Nindżopesz
|
Dot.: uda, uda jescze raz uda!
Cytat:
I ewentualna zazdrość na tle wzrostu mnie dziwi bo każdy ma swoje plusy i minusy.
|
|
|
|
|
|
#2822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdarza się, że ktoś ma średnie 1,68 m i bardzo chce mieć 10 cm mniej lub więcej. Ludzie nie są często zadowoleni z tego co mają i bardzo chcieliby to zmienić. Ja jednak na swój wzrost nie narzekam, ciesze się. ![]() Co do tej mojej koleżanki to ona je na przerwach jabłka i pije wodę cytrynową. A jak jest u niej z jedzeniem poza szkołą to nie wiem. Ale coś czuję, że może być źle... Powiedziałam jej, że takie gumki noszą właśnie te osoby "pro-ana" a ona powiedziała "wieeem...". No cóż... wróćmy jednak do tematu udek.
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam te 155 cm ale nie jestem drobniutka. ciałka to mi nie brakuje
|
|
|
#2824 |
|
Rozeznanie
|
Upadek wątku, wszyscy intensywnie ćwiczą.
![]() No... wszystko wkazywało na to, że ciut schudłam. Skoro straciłam centymetry to i nieuniknione, że waga trochę spadła. Udka trochę schudły... Zaczął zsuwać mi się zegarek, a pierścionek "zrobił się" jakiś szerszy. To i z palców poszło? Haha, zagadkowe. Kupiłam wagę i fucktycznie ok. - 2 kg. niż kilka miesięcy temu. Tylko niby jak, chyba przez same ćwiczenia. Dziwne. Swoją drogą, kto by nie chciał chudnąć od samych ćwiczeń, nie ograniczając tłuszczów i cukrów.
Edytowane przez Kiciunia85 Czas edycji: 2009-05-28 o 19:48 |
|
|
|
|
#2825 |
|
Zadomowienie
|
ooo Kiciunia a jakie cwiczenia wykonujesz?
|
|
|
|
|
#2826 |
|
Nindżopesz
|
No właśnie, jakie?
I ile właściwie już ważysz?
|
|
|
|
|
#2827 |
|
Rozeznanie
|
Ćwiczenia... w sumie nic specjalnego...
![]() Po prostu rower, (pojeździłam nim w tym roku zaledwie kilka razy) orbitrek, agrafka, ale to od niedawna... myślę, że dużo tu dały moje specjalne ćwiczenia... na kręgosłup. Może są Wam znane: klęczycie, tak aby kąt między udem a łydką miał 90 st., podpieracie się rękami i wyciągacie prawą rękę i lewą nogę, i tak na przemian. Ja do tego rozciągam taśmę do ćwiczeń (jeden koniec jest przywiązany do stopy, drugi trzymam prawą ręką) i robię to tylko na lewą (krótszą) nogę i prawą rękę. Rozciąga się wtedy noga i obie nogi są napięte (druga, zgięta, podtrzymuje i też jest napięta). Nawet mięśnie mi się zbytnio nie rozbudowały, po prostu mogłam mieć w udach zbity tłuszcz... drugie, to takie, że się leży, do stopy też jest przywiązana taśma i jej koniec trzymam w dłoni. Unoszę biodra robiąc wdech i wyciągam mocno lewą nogę i prawą rękę robiąc wydech. Moja dawna waga to nie wiele ponad 52 kg, teraz jest 50,3 kg. Oczywiście może się leciutko wahać. Ta waga jest dokładna, mierzy nawet poziom wody, ilość tłuszczu i procent mięśni. No, oczywiście waga jako urządzenie.
Edytowane przez Kiciunia85 Czas edycji: 2009-05-28 o 23:17 |
|
|
|
|
#2828 |
|
Nindżopesz
|
To rzeczywiście niedużo ważysz jak do swojego wzrostu...
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Raczkowanie
|
Strasznie mało ;P A ja dzisiaj miałam w planach rolki i jazdę wokół Malty, ale, jak to jest w piosence, "ciągle pada"
Więc się pouczę, w nagrodę po nocnym szaleństwie studenckim na Juwenaliach A tak w ogóle to muszę na następny wf przygotować jakiś układ na aerobik
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
Kiciunia przy wzroscie ponad 1,70(jesli dobrze pamietam;]) to maaaalo wazysz...ja mecze agrafke w nadzieji ze bulki sie zmniejsza
|
|
|
|
|
#2831 |
|
Rozeznanie
|
Mój wzrost to ok. 1,76, jak się powyciągam rano to niewiele ponad 1,77.
Ta moja koleżanka co taki z niej chudzielec, mówi, że ma 1,64 i waży teraz 46 kg (schudła 1 kg). Choć tułów ma podobny do mojego, z tym, że ma normalny biust, to nogi ma patykowate, zapewne z powodu wąziutkich bioder. BMI ma większe od mojego, choć wcale tego nie widać. Po prostu ona nadrabia biustem a ja trochę grubszymi nogami. ![]() Deyminka, gdzie Ty wkładasz agrafkę, między kolana, czy między bułki? Ja zawsze między te flaczki "bułeczki" co się rozłażą.
|
|
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
wkladam miedzy uda tak wysoko prawie przy bulkach..
wiec pewnie podobnie do Ciebie |
|
|
|
|
#2833 |
|
Rozeznanie
|
Hym... raczej ich nie łączę, ale muszę mieć szeroko kolana by móc włożyć tą "rozkraczoną" agrafkę tak daleko.
A więc i stopy mam daleko od siebie. Ale nawet mając tak rozkraczone kolana można złączyć stopy brzegami. Ale po co... Jak komu wygodnie.
|
|
|
#2834 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam agrafkę
Granatowa z czarnym środkiem tylko jeszcze jej nie mam w domq (Allegro ruleza chwilowo od koleżanki pożyczyłam i ćwiczę
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
poradźcie :)
mam pytanko
mam 15 lat, 174 cm wzrostu i wazę 54 kg. nie uwazam, zeby to bylo duzo (wg BMI mam nawet mala niedowagę) jednak bardzo nie lubię swoich ud.. chcialabym latem z dumą pokazywac się w krotkich spodenkach ![]() wiec moze polecacie jakas dietę, zeby organizm mógł zredukowac tkanke tłuszczowa w udzie (?) lub jakies cwiczenia ? wiem ze pewnie powinnam jesc mniej slodyczy hihi
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: poradźcie :)
Przy Twojej wadze na bank nie masz grubych ud. Jeśli jesteś niezadowolona z ich kształtu to możesz wysmuklić je ćwiczeniami. Biegaj, jeździj na rowerze, na rolkach, rób ćwiczenia "ośmiominutówki"
Nie ma takiej diety, która pomorze Ci schudnąć tylko z ud. Dla dobra swojego zdrowia zrezygnuj ze słodyczy i fast foodów. Cytrusy pomogą Ci zachować jędrną skórę
|
|
#2837 |
|
♥
|
Dot.: poradźcie :)
wyszukiwarka- temat ud był juz wiele razy omawiany. nawet na pierwszej stronie jest watek na temat ud.
|
|
|
|
|
#2838 |
|
Rozeznanie
|
Noo, no, wszyscy ćwiczą.
|
|
|
#2839 |
|
Zadomowienie
|
hehe .. jeszcze tylko ja muszę zakupić agrafkę
|
|
#2840 |
|
Rozeznanie
|
A masz w pobliżu jakiś sklep sportowy? Możesz też poszukać w hipermarketach.
|
|
|
#2841 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() dołanczam do wątku Tak do odmiany, nie jestem chudzielcem, a dziewczyna o mocnej budowie;p rozmiar 40 Podobno mam długie nogi (87 cm przy 165 cm wzrostu, mi się wydaję że to niedużo, ale ogólna opinia twierdzi, że długie) I teraz do sedna- co z tego, że długie, skoro grube ;/ mam łydki o obwodzie 38 cm a udo w najszerszym miejscu ma 56 Czy znacie jakieś ćwiczenia, które wyszczuplą te partie? I druga sprawa, znacie ćwiczenia, które wyszczuplą uda bez rozbudowania łydek? Chyba sobie kupię tą garafkę bo moja wewnętrzna strona ud to nachodząca na siebie galaretka
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba kupię na allegro
|
|
|
#2843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I jedną odpowiedź - AGRAFKA! xD
|
|
|
#2844 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2845 |
|
Raczkowanie
|
Co do agrafki - ćwiczę dopóki się nie zmęczę, czyli dopóki nie zaczną drżeć mi uda
czy coś widać...? Uda (i kolana ) zrobiły się mniej "sflaczałe" od wewnętrznej strony a na łydki? Chodzę min 20 minut dziennie (czyli np.: nie jadę tramwajem na uczelnie
|
|
#2846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli do kości, to ogólnie są to chyba przeciętnej długości nogi.właśnie na allegro są bardzo tanie... ale plus przesyłka... to wychodzi typowa cena agrafki ze sklepu sportowego.
|
|
|
|
#2847 |
|
Raczkowanie
|
kurde jak ja się to rano mierzyłam? 85 a nie 87, musiałam być niedobudzona. Długość do krocza oczywiście
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Rozeznanie
|
Tyyy no to długie!
Ja mam do krocza 83 cm a do biodra 100 cm. Przy wzroście 177 cm. To Ty jesteś niższa i to sporo... tak jakoś niewymiarowo...
|
|
|
#2849 |
|
Zadomowienie
|
ja robie dziennie 100 scisniec, ale sie zastanawiam czy agrafka to jest cwiczenie silowe tak? i czy mozna cwiczyc nia codziennie czy powinno sie co 2 dzien
tylko tu nie chodzi o rozbudowanie miesni tylko spalenie bulek wiec nie wiem...
|
|
|
|
|
#2850 |
|
BAN stały
|
A znacie jakies cwiczenia na tylna strone ud?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

I ewentualna zazdrość na tle wzrostu mnie dziwi bo każdy ma swoje plusy i minusy.

Zdarza się, że ktoś ma średnie 1,68 m i bardzo chce mieć 10 cm mniej lub więcej. Ludzie nie są często zadowoleni z tego co mają i bardzo chcieliby to zmienić. Ja jednak na swój wzrost nie narzekam, ciesze się. 
I ile właściwie już ważysz?

) zrobiły się mniej "sflaczałe" od wewnętrznej strony