|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Spinka25 dzięki, te pulpety to fajny pomysł
Ja mam dziś dzień warzywny ale jutro już proteiny same, bo zdecydowałam się na 1/1. Także pewnie w przyszłym tygodniu zrobię
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wyglądasz i fryzurka fajna włosy mam długie, proste i w naturalnym kolorze, bo mi się na głowie farba nie trzyma a u mnie o polepszeniu będzie można mówić jak spadnie coś poniżej 63kg, bo teraz jak na proteinach spadnie mi 1kg, to na warzywach wraca z nawiązką i wychodzi 0.
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tlumaczenie wyglada tak: Votre prénom* : IMIE Quel poids souhaitez-vous peser ?* : WYMARZONA WAGA Vous êtes* JESTES: Une Femme KOBIETA Un homme FACETEM Êtes-vous pressé(e) ?* : CZY ZYJESZ W POSPIECHU Oui TAK Non NIE Quel est votre poids actuel ?* :A jeun et sans vêtements JAka JEST TWOJA AKTUALNA WAGA NA CZCZO BEZ UBRANIA W kg Quelle est votre taille ?* : TWOJ WZROST W CM Quel poids maximum avez-vous pesé ?* :Hors grossesse pour les femmes ILE NAJWIECEJ WAZYLAS? W KG Quel poids minimum avez-vous pesé après 18 ans, et en dehors de toute maladie ?* : ILE WAZYLAS NAJWIECEJ PO 18 ROKU ZYCIA, NIE LICZAC CHOROB W KG Quel est votre poids de croisière ?* :Il s'agit du poids maintenu sans effort particulier avec une alimentation spontanée JAKA JEST TWOJA NORMALNA WAGA (JAKA WAGE UTRZYMUJESZ GDY NIE STOSUJESZ ZADNYCH DIET) W KG Avez-vous déjà suivi des régimes pour maigrir ?* CZY STOSOWALAS JAKAS DIETE?: Aucun ZADNA 1 2 3 Plus WIECEJ Quel âge avez-vous ?* : ILE MASZ LAT (2 CYFRY) Y-a-t-il une tendance à grossir dans votre famille ?* : Oui Non CZY W RODZINIE JEST TENDENCJA DO OTYLOSCI? Apprécions votre ossature* : Ceinturez votre poignet gauche entre votre pouce et votre index droits OCEN GRUBOSC KOSCI, ZLAP NADGARSTEK PROBUJAC ZLACZYC KCIUK I PALEC WSKAZUJACY Ossature fine :vos bouts de doigts se chevauchent CIENKIE - Z LATWOSCIA LACZYSZ PALCE Ossature normale :vos bouts de doigts se touchent juste NORMALNE LEDWIE STYKASZ PALCE Ossature lourde :vos bouts de doigts sont éloignés CIEZKIE TWOJE PALCE NIE STYKAJA SIE Quel est le nombre de vos grossesses ?ILE RAZY BYLAS W CIAZY * : Aucun 0 1 2 3 Plus WIECEJ Avez-vous l'impression de maigrir facilement lorsque vous surveillez votre alimentation ?*CZY WYDAJE CI SIE ZE CHUDNIESZ Z LATWOSCIA JEZELI PILNUJESZ CO JESZ?: Plutôt facilement RACZEJ LATWO Difficilement TRUDNO Manger moins vous fatigue-t-il ?* : Oui Non MECZY CIE JEDZENIE MNIEJ? Votre email* : Choisissez une adresse email valide PODAJ ADRES EMAIL Choisissez votre pseudo* : WYBIERZ LOGIN Votre mot de passe* : HASLO zaznacz ten kwadracik (ale to nie konieczne) jezeli chcesz dostac znizke na konsultacje (haha i tak wychodza pieronsko drogie), wpisz kod jaki sie pojawia na obrazku i GO. Wyswietli ci sie plan chudniecia z datami itd i dostaniesz potwierdzenie na maila. Mam nadzieje ze pomoze Cytat:
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|||
|
|
|
#2795 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)od 09.2008 do 31grudnia2008 byłam na MŻWR bez efektów, potem na Montim (-8kg), potem SB 0, i Dukan od 20.03.2009
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
wyglądam teraz tak, ale to jeszcze nie to
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie ramiona jak pulpety, talii prawie nie ma.. jeszcze te 6kg do szczęścia mi potrzebne
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja do was dołączam
waga aktualna: 69 kg wzrost 168 cel: 59 kg Mam kupę ładnych ciuchów w które się niestety nie mieszcze od jutra zaczynam dietę :tak: pierwsze podejście miałam kilka tygodni temu, ale wytrzymałam tylko 2 dni 1 fazy. Teraz mam postanowienie że za każdym razem kiedy będę miała słabość ubiorę się w wymarzoną sukienkę i stanę przed lustrem po to by przekonać się że jeszcze się w nią nie dopinam
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2009-05-30 o 22:11 |
|
|
|
#2802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Ja kupiłam sobie świetną sukienkę w zimę jeszcze przed odchudzaniem z myślą o imprezie na którą ostatecznie nie poszłam.Chciałam ją ubrać na wesele koleżanki,ale pływam teraz w niej :/.Nie wiem czy sprzedać na allegro,czy może da się ją zwęzić tak by nie straciła fasonu .W ogóle sporo mam fajnych ciuchów do przerobienia,których prawie nie nosiłam.Konieczność wymiany garderoby to chyba najbardziej kłopotliwy aspekt odchudzania.
|
|
#2803 |
|
BAN stały
|
Wiolqn- czy dobrze się domyśam , masz te ksiązaczkę w wersji elektronicznej ? Jeśli tak to mogłabym poprosić? aneli1@interia.pl
Chciałabym schudnąć 10 kg, już się zabieram za ten tescik który podałaś
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Snaefridur dla mnie utrata kg to nie jest problem bo w szafie raczej mam więcej ubrań w które się nie mieszcze, albo ledwo mieszcze. Zawsze jak mi się coś spodobało to kupowałam, nawet gdy było na styk bo wychodziłam z założenia że na pewno schudnę. I dzisiaj zrobiłam to samo. Sukienka i owszem dobra jest ale jak brzuch wciągnę-wtedy go nie widać. Inaczej wyglądam jak baba w ciąży ...bleee
|
|
#2805 |
|
Raczkowanie
|
Gosiiaczek - właśnie sprawdziłam w książce (bo mi się tak wydawało) i na 83 str. Dukan wymienia warzywka dozwolone w II fazie i kalafiora nie ma
Co do gazetki Rossmana, to ja właśnie stamtąd dowiedziałam się o diecie D. Oczywiście potem szperałam sporo w necie i nigdzie nie znalazłam tych koktaili, które oni zalecają (zresztą z truskawkami ![]() ), poza jedną stroną, z której to przekopiowali Jak widać nie są zbyt wiarygodnym źródłem informacji. mamaNiny - ależ z Ciebie śliczna laska! wiolqn - wielkie dzięki za tłumaczenie strony, bo ja z francuskiego akurat jestem noga A ja wróciłam od znajomych, nie było tak źle, bo był grill i zjadłam tylko 2 kotleciki mielone z grilla i ogórka konserwowego. Ale za to kotleciki były bardzo tłuste (nic chudszego już nie było), wieprzowo-wołowe, więc w zasadzie zaliczam to do grzechów I jak mi się po nich odbija! ![]() W ogóle czuję się dziś strasznie gruba, tłusta, ciężka i wydaje mi się, że nic nie schudłam, tylko jeszcze przytyłam |
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Oczywiście z rana stanęłam na wagę i co? Po pierwszym dniu II fazy oczywiście 1 kg więcej... Trochę to mnie przygasiło, ale mam nadzieję, że to jest normalne i szybko znowu zobaczę, że ważę 63 kg i mniej... Proszę, powiedzcie, że to normalne Jako że zdecydowałam się na wersję 1/1 dziś mam dzień protein. I mam nadzieję, że jutro waga znowu pokaże jakąś fajną cyfrę-oby niższą od 64
|
|
|
|
#2807 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehh no właśnie ćwiczę ramiona i nie działa.. mam dużo ruchu, poza dxwiganiem córy i jakoś bez szczególnych efektów..Cytat:
powodzenia tym razem!Cytat:
![]() dziękuję za komplement stara prukwa jestem, więc raczej nic bym nie wygrała Cytat:
ja mam dziś 63,100... jeszcze 200g do pokonania zastoju..milego dnia laseczki
|
|
#2808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym koktajlem to lipa wielka, bo polowa produktow jest w nim zabroniona. Tak to jest jak sie biora za pisanie jakiegos artykuly bez glebszych poszukiwan. Koktaile owszem mozna, ale proteinowe, ja takowy popijam. Czyste bialko do rozpuszczania na wodzie lub mleku. Po cwiczeniach sobie pije aby miesnie dokarmic, a syci na bardzo dlugo. Czasem zabieram ze soba miareczke w plastikowej butelce na miasto i dolewam tylko mineralki jak jestem glodna. Ja mam akurat czekoladowy z odrobina slodzika wiec prawie zero wgli i jest bardzo smaczny. Cytat:
niuniaczek wyslane obie ksiazki Zabawne jest to ze obzeram sie w domku tymi pysznosciami a w srodku juz sie ciesze ze od wtorku na diete wracam. Pokrecona jestem chyba ale wszyscy mi mowia jak ja swietnie wygladam i jak schudlam wiec motywacja do dalszego dzialania jest
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
||
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jecie jakieś zupy?
|
|
|
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
milego dnia dziewczynki
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Zadomowienie
|
dwa dni przerwy , a wy dziewczynki nie próźnujecie
.mamoNiny i gosiiaczek wyglądacie rewelacyjnie Świetnie z was laski Widzę poza tym, że sporo osób się dołączyło do grona - witam i życzę powodzenia ![]() W moim przypadku na razie koniec na Dukanie - ciągłe bóle brzucha i głowy , złe samopoczucie, rozmaite dolegliwości. Miałam białkowstręt i złapałam się na tym, że praktycznie przestałam jeść .Od 4rech dni jestem na w miarę normalnym jedzeniu, zgodnym zasadami innej znanej diety. Bóle minęły, czuję się świetnie i waga też wkońcu ruszyła...na szczęscie w dół , nie w górę czego się obawiałam. A dziś na śniadanie zjadłam węgle , koktail truskawkowy na kefirze 0% i naleśniki amerykańskie- bosko . Powinnam już jeść obiad, ale po takim śniadaniu w ogóle nie jestem głodna. Życzę wam powodzenia! Będę odwiedzać wasze forum - jeśli mi na to pozwolićie i dzielić się ewentualnie moimi doświadczeniami i aktualizować moje dane w tabelce. Tymczasem trzymam kciuki za wasze sukcesy w dietkowaniu te duże i te małe
|
|
|
|
#2813 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Raczkowanie
|
Mamo Niny z ciebie to serio LASKA
))) a ja juz mam troche inna fryzure były zielone były blond teraz sa brąz i krótkie hhiii szaleje z włosami ale to uwielbiam ale nic mnie to nie kosztuje bo jak wspominalam jestem "modelka" ![]() Agna a ty nas odwiedzaj bo juz tęsknimy !!!!A nasza PRZYSZŁA PANI MŁODA !!!! czekamy na twoje zdjęcie w najpiękniejszym DNIU !!!!! A wiecie co wczoraj dostałam od mojego chłopaka MISAKA i powiedzial ze to w nagrode za moje utracone kilogramy jest kochany ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- A co do Kalafiorku to wiecie co teraz jest sezon na nie a ja je lubie i nie bede popada w paranoje jeju przeca nie ma duzo kalori a taki z wody tym bardziej !!!!
|
#2815 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Tak, dziś trochę lepiej, dzięki Ale i tak mam mały kryzys odnośnie diety Jakoś nie mam apetytu na nic, a wcześniej jadłam te wszystkie białka i chude mięska z takim smakiem No nic, mam nadzieję, że to nadal wpływ @, czekam aż się skończy, może waga wtedy znowu pójdzie w dól i mnie zmotywuje a od jutra znów 3 dni czystych proteinek i mam nadzieję, że będzie ok ![]() wiolqn - a te koktaile proteinowe to tylko w UK dostępne? Fajna sprawa, jest jakiś odpowiednik w PL? justyna - ja nie jem zup, bo akurat nie przepadam, ale można sobie jak najbardziej zrobić w fazie warzywnej np. na piersi albo udku z kurczaka i z jakimiś dozwolonymi jarzynami, a ugotowane mięsko jeszcze sobie wykorzystać do jakiejś potrawki na drugi dzień ![]() Agna - zaglądaj do nas koniecznie! A na jakiej diecie teraz jesteś? Powodzenia! Gosiiaczek - jasne, że możesz jeść kalafiorek, to Twój wybór Miłej niedzieli! Wieczorem zdam relację z grzechów
|
|
|
|
#2816 |
|
Raczkowanie
|
Spinko25 ,na stronie 162 w przepisach Dukan podaje przepisy na okres diety proteiny+ warzywa i podaje przepis na kalafiora więc myślę ,że gdzieś w książce wkradł się błąd .ale ja nie o tym ,czytałam przed chwilą wypowiedzi dziewczyn które boją się efektu jo-jo i tak sobie wydumałam
że nie ma się czym przejmować i już mówię dlaczego-ta dieta wprowadza w nasze życie pewien reżim ,którego żadna z nas nie porzuci tak szybko ,bo średni czas trwania diety to ok.2-3 miesięcy jak się dokładnie wyliczy,więc nie wierzę że po takim czasie rzucicie się na jedzenie (no chyba że się mylę)a poza tym jeśli przez ten czas zamiast śmietany 12% musiałyście używać jogurtu np 2 % i mizeria smakowała tak samo (wiem bo sama tak robię) to dlaczego macie nagle to zmienić.Oczywiście jeśli ktoś nagle będzie jadł o 21 pizzę coraz częściej to nie ma siły żadna dieta nie zagwarantuje że mu nie przybędzie (no chyba że ma tak świetną przemianę materii)Ja wiem jedno ,zastąpiłam śmietanę jogurtem i tak zostanie,zamiast zawiesistych sosów robię lekkie i tak zostanie ,zamiast ziemniaków z mięsem jem warzywa z mięsem i tak zostanie i nawet drobne grzeszki które nam się pojawią w trakcie nie sprawią że nagle przybędzie mi 5 kg (no chyba że to będą codzienne grzeszki he he) Tak więc uszy do góry i odchudzamy się dalej.Uff wyszło mi to słowo na niedzielę nie
|
|
|
|
#2817 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście dzisiaj niedzielny obiad nie mógł zostać pominięty. Wiedziałam, że tak będzie. Moja mama schudła trochę i już jej tak dobrze, że reszta pewnie sama się zgubi...
Śniadanko-elegancko wszystko było, a na obiad była zupa pieczarkowa z ziemniakami i makaronem... (ja jako że jadłam u siebie w pokoju z moim TŻem wszystko mu oddałam, wypijając tylko rzadkie), na drugie był kurczak z sałatą i pomidorami z faszerowanymi ziemniakami. Na szczęście ziemniaków sobie odmówiła, ale warzyw nie. Więc tym sposobem w trybie natychmiastowym przeszłyśmy na wersję 3/3... |
|
|
|
#2819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz próbuję swoich sił na Montignacu. W zasadzie to nie dieta, a sposób odżywiania już na całe życie. Po zapoznaniu się z wytycznymi, stwierdzam, że jej zasady są dla mnie w 100% do przyjęcia. Spora różnrodność, a o to mi głównie w diecie chodzi, bo inaczej szybko mnie męczy . Jak na razie wybór MM to strzał w 10tkę. Będę do Was wpadać, kontrolować jak wam idzie justyna2639 Tak na poważnie-to może na początek spróbujcie swoich sił zaczynając właśnie od 3/3?? Tym bardziej, że chyba długo ciągnęłyście uderzeniówkę... . Zbyt długo bez warzyw![]() Ja zaczęłam od 5/5 i okazały się to dla mnie zbyt głębokie wody. Po 5 dniach samych protein, rzucałam się na warzywa jak szalona . może to 3/3 nie jest takie głupie, zwłaszcze, że o ile pamiętam masz chyba niewiele do zrzucenia . Dukan takim osobom zaleca 3/3. Sprawdź przez miesiąc efekty, a potem najwyżej przejdź na 5/5.
|
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Agna, uderzeniówka trwała 5 dni. Dla mnie może za długo, ale dla mamy ok. Nie chciałam, żeby ona patrzyła jak ja jem warzywa, więc pociągnęłam z nią te 2 dni dłużej, ale dzisiaj to już się wkurzyłam...
Wiem właśnie, że większość jest na 3/3, ja też będę. Dobrze, że to dopiero początek mojej II fazy. Jeśli mama się podda trudno. Ja mam postanowienie, które zamierzam w końcu doprowadzić do finału i uda mi się to. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.

Ja mam dziś dzień warzywny ale jutro już proteiny same, bo zdecydowałam się na 1/1. Także pewnie w przyszłym tygodniu zrobię

hhhhiiii
włosy mam długie, proste i w naturalnym kolorze, bo mi się na głowie farba nie trzyma
i wychodzi 0.
Mam nadzieję schudnąć do 60 kg, mam w związku z tym prośbę, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak wyliczyć kiedy osiągnę taką wagę? Bo chyba gdzieś jest taki przelicznik z tego co się wczytałam
Ossature fine :
Ossature normale :
Ossature lourde :

Jak widać nie są zbyt wiarygodnym źródłem informacji.