|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Ola-Unhola
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
Gizmiatko, cieszę się, że się odezwalaś. My tutaj wszystkie trzymamy kciuki za Was a przede wszystkim teraz za Małego Nataniela. Synuś odziedziczył po Tobie siłę i na pewno będzie czuł się coraz lepiejz dnia na dzień. Ucałuj go od wizażowych Cioc, a Ty się trzymaj - wszystko będzie dobrze
![]() ![]() Jak będziesz miała chwilkę, to z chęcią zobaczyłybysmy tutaj zdjęcie twojego Małego Cuda ![]() Cass, trzymam kciuki za szybki powrót do domu ![]() Się wyspałam. ![]() Mąż mnie zmolestował po obiedzie, a potem poszłam lulu jak niemowlaczek. ![]() Odpuściłam sobie dzisiaj gotowanie drugiego dania - małż pozamawiał sałatki, pasty itp, więc sie objadliśmy. Teraz pojechał po swojego brata na pętlę - dzisiaj znowu u nas nocuje. Juz zapowiedziałam Małżowi, że jak zamierzaja tak rozrabiac jak wczoraj, to niech sobie idą, bo ja bedę niemiła ![]()
#212 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ola-Unhola
|
Frida, pokaźna sterta
![]() Ja mam przed soba pranie i prasowanie podobnej liczby ubranek ![]() A do tego nie mogę się powstrzymac i każde małe cudo wykupiłabym ze sklepu ![]() ![]()
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam nie wklejac zdjecia, nie wiem czmeu nie chcialam moze zeby dziewcyzny sie nie na patrzyly, moze zeby jego zły wzrok nie dopadl ehhh - widac ze za duzo mysle i wpadam w wariacje oto mały to jest jego pierwsze zdjecie, teraz jest troche szcuzplejszy bo wtedy byl opuchniety po ciezkim porodzie , w rzeczywistosci jest takim chudziutkim noworodkiem
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-05-30 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
No i jest nasz bohater
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ola-Unhola
|
Śliczny bąbelek
![]() Nie mów tak, jaki zły wzrok. To jest maleństwo, które troszeczkę za wcześnie przyszło na świat z niczyjej winy. Teraz jest dzielny i będzie dużym, silnym chłopcem. ![]() ![]() Ucałuj go od nas jak już będziesz mogła ![]()
#217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I naprawde uwazaj, bo ty chyba najciężej pracujesz,najwiecej biegasz i załatwiasz i do tego miałas ostatnio stresiaki. Zaglądnęłam dopiero teraz bo leżąc drzemałam a potem brzuch mnie rozbolał, dostałam skurczy i tak mnie trzymało.Stale,miarowo,sr ednio delikatnie,nieprzyjemnie wiec lezalam w bezruchu i czekałam na rozwoj akcji,az zrobil sie wieczor i nasilily sie moje dolegliwosci. Maz zrobil kolorowe kanapki, jem,lykam co musze i czekam na ulge... najprawdopodobniej, mimo to łykam z nadzieją ze potrzeba kilku dni zeby zaczal dzialac Cytat:
![]() Daj mi znac co konkretnie mówia na twoje obrzeki.Skonfrontuje to ze swoja sytuacja. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak wiec duzo siły i zdrowka dla Natanielka. Boziu...jeszcze niedawno wszystkie w dwupaku, a tu jak grzybki po deszczu wyskakują wizazowe bobaski ![]() A z porodem, przeciez nikt nigdynie mowil ze bedzie łatwo,to tylko nasze pobożne życzenia.Nasze mamy wątkowe na samo wspomnienie nie chciały sobie przypominac tego wszystkiego i pamiętam jak Svinecka napisała ze mamy o tyle lepiej ze nie wiemy czego sie spodziewac ![]() Mimo to mnie strach nie przeszywa, wciaz sobie powtarzam ze gdyby bylo tak tragicznie to ludzie wykluwaliby sie z jaja. Ciekawe kto nastepny... ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ola-Unhola
|
Lecę do łózia (znowu), bo się rozespałam i spałabym dalej., Do juterka
![]()
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak bede cierpiala na bezssennosc to zaglądne
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Katarzynko współczuję Ci tych dolegliwości i wiem, że czekasz aż leki pomogą a my trzymamy kciuki ![]() ![]() Cass za Ciebie trzymam kciuki i czekamy na dobre wieści ![]()
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
![]()
Gzimiatko, pieknego masz synka. I zaden zly wzrok go nie dopadnie, przecie wszystkie wizazowe ciocie trzymaja za niego
![]() ehh, jak ja wam czasem zazdrosze, ze mozecie byc w domku i odpoczywac po prostu. Od przeszlo 4 tygodnie mialam miec wiecej wolnego, a jak pojdzie dalej tak jak jest, to do konca dociagne na wiecej niz pelnym etacie. Nawet nie mam jak za bardzo w ciagu dnia dac Groszkowi odpoczac, polezec sobie i pobawic sie z nim. Buu. Malz tez ma mnostwo godzin i nie mamy czasu dla siebie. Buu Nic to, nie trzeba marudzic, bo i tak na to nie mam wplywu. Buziaki dla mamus. Milej i spokojnej niedzieli. ![]()
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | ||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór Mamusie
![]() Gizmatko witamy gorąco już po wszystkim...cieszę się ogromnie że dochodzisz do siebie, a Mały Natanielek jest silny...wszystko się ułoży...zdjęcie jest cudne...żaden zły wzrok nie dopadnie Małego bo nasze kciuki go obronią ![]() ![]() ...a poród...aż mi się łezka zakręciłą ![]() Cytat:
http://www.nivea.pl/products/show/%C...RI%20SENSITIVE i mam zamiar używać go od początku...chyba ze coś będzie nie tak...odpukać ![]() A ja 18 czerwca ![]() Cytat:
![]() I gratulacje zakupu... ![]() Tak ciągle myślę co u Marioli...jutro napiszę do niej...ciekawe jak się miewa Ona i Antonio ![]() Ehhh nie mogę zasnąć...kolejna ciężka rozmowa z Tżetem za mną...ale tym razem (aż sama się zdziwiłam) bardzo spokojnie do niej podeszłam...chyba nie mam siły już się denerwować... Poza tym dzień minął super ![]() ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-05-31 o 00:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ola-Unhola
|
No i bezsenna noc mi się szykuje
![]() Nogi mi jeżdżą, smarowałam już wszystkim, chłodziłam masowałam, a i tak w miejscu nie mogą uleżec, muszę nimi ruszac. Jak ja tego nienawidzę. Muszę chyba owinąc sobie mokrym ręcznikiem i tak może zasnę. Nie będąc w ciązy tak miałam, a teraz to dopiero mi się zacznie jak przyjdą upały. Może w aptece popytam o jakis super krem zamrażający - byleby kobiety w ciązy mogły stosowac ![]() No nic, idę posiedziec przy lampce, może książką się zajmę i wyląduję nosem w poduszce ze zmęczenia ![]()
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- No i po przeczytaniu kilku tematów na forum Mamuś...stwierdzam że nie kupuję więcej kosmetyków...podobno w szpitalu dają dużo próbek i najlepiej wypróbować (zapytam w czwartek jak będę), w szpitalu najczęściej używają kosmetyków z jednej firmy (oto też zapytam), poza tym zależy od skóry dziecka, położna która przyjdzie do domu podpowie co potrzeba...a wtedy myślę że nie będzie problemu by Tż podskoczył do apteki i kupił...takie oto moje spostrzeżenia ![]() Dokupię tylko to co niezbędne...czyli spirytus 70% i sól fizjologiczną...mam Linomag i żel Nivea (ale on chyba zaczeka sobie troszkę)...nic więcej aż do narodzin Małej ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-05-31 o 01:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#228 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() no ponoć ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() opis porodu wzruszajacy!! jeszcze raz gratuluje ![]() Frida ale masz ciuchow!!moglabys ciucholand otworzyc potem ![]() Witam mamusie!! ja tylko na chwilke wpadlam powiedziec ze zyje!! musze zaraz sie szykowac..... wczoraj potanczylam troche wolniejsze kawalki, ale musialam 2 razy nospe wziac bo brzuch mi twardniał........ i juz wiem ze na to wesele 7 lipca nie pojde- za bardzo sie mecze i zle mi tak siedziec -plecy bola..... najadlam sie pysznosci a mala byla ruchliwa ze hej ![]() jeszcze jutro idziemy na obiad i ciacho....... ale dotrwalam do oczepin -jak tylko mlodzi pojechali , ja z tż tez poszlismy do domu, ale i tak nim sie wykapalam i zasnelam byla 2.00!! milej niedzieli ![]()
![]() |
#229 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ja to już do niczego się nie nadaję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
ja tylko na chwilę zajrzałam co u Was i nie mogłam nie odpisać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ps. Ja też Bliźniaczek ![]() Życzę Ci wytrwałości i siły na teraz, a na później - łatwego porodu i cudnej Laurki. A najeszcze później - szczęśliwego, długiego życia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie niestety nie zaciekawie, boliiii !!!! Czasem nie daję rady, ale zaciskam zęby i prę do przodu. Ważne, że u Was, mamusie rozpakowane i te w dwupaku wszystko oki. To do juterka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gizmiatko, opis faktycznie dramatyczny, ale jaki rezultat piekny! Synek wyglada cudnie, ma sliczne paluszki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzien dobry Mamusie! Wczoraj odebralismy wreszcie wozek, jest sliczny, czerwony, zakochalam sie ![]() ![]() I musze przyznac, ze moj opanowany, wyluzowany maz kazal mi juz pakowac torbe do szpitala oraz rozlozyl podklad na materac ![]()
![]() |
#232 |
Rozeznanie
|
Życzę Twojemu synkowi GIZMIATKO dużo zdrowia, szybkiego wzrostu i przybierania na wadze, sprawnych płuc i wszytsko inne...
PS: Dziękuje za zdjęcie malutkiego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem przekonana ze maly jest bardzo silnym chlopcem i szybciutko poradzi sobie z zapaleniem i zacznie jesc samodzielnie ![]() Cytat:
![]() Ja swedzenie dzisiaj. A moze ty po prostu masz na cos uczulenie???? Cytat:
![]() Witam mamusie ![]() Testy na wody plodowe bede miala dopiero w poniedzialek. Tutaj niestety nie ma wiec musze czekac az ktos przywiezie z Polski. czekam wiec do jutra ![]() Jeszcze tylko jedno mam jedno pytanko, tylko nie smiac sie ![]() ![]()
![]() |
#235 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
ale miałam podłą noc ![]() plecy bolały na maxa, żyła też i palce u rąk też ![]() jeszcze ta pogoda taka dołująca, szaro, buro i ponuro i ciągle leje Cytat:
mnie też wszystko swędzi, a jeszcze do tego dochodzą bolące żyły, stać nie dam rady, bolą już nawet same z siebie ![]() i nie wiedzieć czemu nie mogę rano zgiąć palców od dłoni tak mnie bolą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i może jeszcze w dwupaku ![]() Cytat:
![]() kochana z niego kruszynka, śliczny jest ![]() będzie dobrze, Nataniel szybko z tego wyjdzie i za niedługo będziecie razem w domu ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
do przykrycia maleństwa jak będzie za ciepło na normalny kocyk, do wyłożenia wagi u lekarza, pieluszki te są mięciutkie i milutkie
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Tak jak pisała poprzedniczka do przykrycia, podłożenia, wyścielania np. wózka czy kosza (te z ceratką) albo zamiast ręcznika (dużo mam poleca ale czy praktyczne to sie okaże). Ja mam tylko 3 takie flanelki i 1 z ceratką, myśle że wystarczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pieluszki podobno przydaja sie caly czas: - do przykrywania dziecka, np. w wozku - do podlozenia na ramie, gdy trzymasz dziecko, aby ulewaniem nie wybrudzil ci 10 koszulki pod rzad - mozna podlozyc, gdy przewijasz dziecko poza domem itp. Ta, nie zdolalam fotki zrobic, bo maz rozebral wozek na czesci pierwsze i okryl, co by sie potomkowi nie kurzylo ![]() Katarzynko jak tam dzisiaj? Jakies zmiany? Kiedy powtorka badan?
![]() |
#238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłam sobie herbatke, zapalilam mala lampkę i czytałam gazetkę, a potem tak się drapałam , że aż sie popłakałam z bezsilności. Do łóżka położyłam się cała swędząca i trenowałam silną wolę zeby sie nie drapac. Nie wiem o ktorej zasnelam, ale dopiero sie obudzilam...cala czerwona... Myslalam ze nikogo nie spotkam nie wł. kompa.. ![]() Za radą wykąpałam się w płynie córeczki od pierwszego dnia i dupeczka.Nic mi ulgi nie przynosi,tylko wydziwiam,piore wszystko, zmienie dzis posciel,ale mnie to calymi dniami swedzi wiec nie ma to chyba zwiazku.Dobrze ze na buzi nie musze sie tak drapac. Cytat:
pieluszka jeszcze do karmienia i po zeby przelozyc przez ramie i zeby to co sie dzidzi uleje zostalo na pieluszce. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- bez zmian niestety ![]() jutro o 8 rano będę krewkę badać, ale wyniki dopiero we wtorek.Chyba ze zapytam,powiem ze mi zalezy to moze bede mogla odebrac juz popoludniu.
||
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak głupio mi dzwonic do położnej przy niedzieli i jej tyłek zawracać.... sms też głupio mi jakoś pisać do niej... Nie wiem nic juz Wczoraj czytałam na o2. różne przypadki swędzącej skóry w ciąży i 90% bylo cholestaza, reszta uczuleniem i malutki odsetek nie wiadomo od czego ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.