![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Cytat:
![]() I wiesz co, nie rozmyslaj, czyja byla wina. Oboje zawaliliscie w pewnym stopniu. Ty moglas powiedziec, oki to ja tez przyjde na msze. On mogl powiedziec chodz ze mna na msze. ![]() ![]()
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co jest najgorsze, pytam tż czy nikt nie pytał dlaczego mnie nie ma... a on mówi, że kuzynka i żona brata pytały, gdzie Ania? a ona na to, że w swoim domku...
![]() ![]() No i ostatecznie wychodzi, że ja nie chciałam przyjechać... |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Nie, niech się tłumaczy, bo jak bym pojechała to by było wielkie zdziwienie wszystkich co ja robię w połowie imprezy i bym musiała kłamać, albo tłumaczyć się za tż, a mu to na rękę.
A poza tym nie mam kwiatków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny dzięki za powitanie
![]() Tyle mam teraz pracy, że nie nadążę z czytaniem Was ani tym bardziej z pisaniem ![]() Ślub mam 20 sierpnia - zdecydowaliśmy się tak na wariata (dlatego jest w czwartek ![]() Mamy załatwione już prawie wszystko: sukienka się szyje - oczywiście już płakałam, że mogłam wybrać inną ale tak ma ponoć każda dziewczyna - no może prawie każda. buty są, bielizna też bo biustonosz musiałam mieć na pierwszą przymiarkę Protokół spisany; Sala załatwiona; zaproszenia wybrane; Drobiazgi załatwimy w sierpniu bo na cały miesiąc biorę urlop ![]() Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, szczególnie te, które mają chwile niepewności co do ślubu - myślę, że najważniejsze to to, by nie podejmować decyzji pochopnie, pod wpływem emocji, gdy emocje opadną bo później można żałować tego, co się powiedziało i trudno to odkręcić. Będzie dobrze ![]() A jeśli chodzi o pierwszy taniec to my chcemy Michaela Buble "The Way You Look Tonight" albo "Sway" uff to się rozpisałam, Miłej niedzieli Dziewczyny Wam życzę, u mnie deszczowo ale tak jakoś majowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry w kolejnej części!
![]() Ana... tylko szczera rozmowa z nim. Naprawde. Bez emocji. W emocjach mówimy często to czego możemy potem żałować. Czy Wy wiecie jak trudno jest Was nadrobić ?! Koszmar jakiś ![]() ![]() Słuchajcie dziewczyny - mam pytanie, na zaproszeniach odmieniami i imie i nazwisko (jesli się da?), mój TZ mówi że tylko imie a nazwisko niezależnie jakie się nie odmienia. Sama zgłupiałam. I w końcu (!!) mamy zaporszenia wybrane, obczajone, obejrzane i jak będziemy mieli listę to zamawiam. Oto one ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hahahahaha... nie wiem ile razy ja płąkałam... że mogła być ta druga, a nie ta. dobrze że nie jestem sama. ale ... poka poka kiecke ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście, że nazwiska się odmienia!! wszystkie te, ktore końcżą się na literkę "a" a z pozostałymi jest róznie.... (ale mogę się mylić, poczekaj na inne odpowiedzi bo wiem, ze tu polonistki są ![]() a ja w srode ide na makijaz i fryz ![]() ![]() i w pt jade załatwiac papiery tez urzedowe bo w przyszłym tyg chcemy isc do ksiedza... w pt mamy dokładnie 3 miesiace do slubu wiec bedzie akurat. Chyba ksiadz nas z kazdego dnia nie wyliczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Halo.
Moge sie pochwalić biżuterią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
odmienia sie wszystkie nazwiska (no chyba, ze jest obcojęzyczne, jak np Lefebre.) zawsze powinno się dorzucić koncówkę mnogości, jeśli np zapraszamy Nowaków, Wilków czy Piwowarów
![]()
#131 |
Zakorzenienie
|
dlatego ja wyraziłam zdanie tylko na ten temat każdy robi co chcę
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A no i dodam ze zalezy to jak sie wpisuje, bo my wpiswalismy: zapraszamy: Malgosie i Piotra Nowak, a jak nie wpisuje sie imion tylko Panstwa, to mozna dodac koncowke mngosci czyli zapraszamy Panstwa Nowakow, ale jakos dziwnie dla mnie to brzmi ![]() Katunia piekna bizuteria ![]()
20.06.2008 pierwsze, cywilne tak ![]() 20.06.2009 drugie, koscielne tak ![]() bylo 76kg ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ravserge80 Czas edycji: 2009-05-31 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Witam, proszę o dopisanie 17.10.2009
![]() Ana wypij gorące kakao, weź trzy głębokie oddech , a wieczorem powiedz dokładnie tż ile cię to wszystko kosztowało i jak bardzo zabolało - on musi to wiedzieć , bo inaczej za 2 tygodnie o wszystkim zapomni! A i pamiętaj, że tak docierać to wy będziecie się jeszcze setki razy i po ślubie też. Ja pewnie byłaby tak wściekła ,że bym mojego tż sprała na kwaśne jabłko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
otóż to! zażądaj całej niedzieli/soboty dla was, powiedz, że było Ci bardzo przykro i że ma to nadrobić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
ech... zamówiłam juz dzis bukiecik
![]() ![]() ![]() no i oczywiscie kolejna kłótnia z TZ-em, ale u nas to zadna nowosc ![]() ![]()
#137 |
Zakorzenienie
|
widze ze temat na czasie to zapytam :P
jeśli zapraszam 2 osoby o nazwisku Pietrzak to zapraszam Pietrzaków tak?? .... boziu masakra z tymi odmianami ![]() Wczoraj dzwonila do mojego tzta siostra jego przyjaciela... chciala nas zaprosic na swoje wesele bo ponoc duzo osob im odmowilo, a i tak musza placic za konkretna ilosc osob takze pomyslala ze moze bysmy wpadli... no ale wesele jest w przyszla sobote takze troche malo czasu zostalo, a poza tym w przyszla sobote mam nocke wiec i tak odpada... szkoda ze tak pozno nas zaprosila bo chetnie bysmy wpadli... A jutro z samego rana prujemy do Stolicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
Oto moja kiecka, tylko ja chciałam delikatniejszą koronkę u góry żeby nie wyglądało tak ciężko, mam nadzieję, że Wam się spodoba
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Kaśka a Ty masz w koncu ślub we wrześniu 2010?? czemu nie 17 kwietnia tak jak chcieliscie??
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nazwiska powinno się odmieniać ale jeśli są wątpliwości co do brzmienia nazwiska po odmianie to lepiej zostawić nieodmienione ![]() Katunia biżuteria też fantastyczna ![]() Pochwalę się też swoimi kolczykami, chociaż zobaczę jak będą wyglądać przy sukience - będę miała mniejszy golf niż w tej na zdjęciu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciesze sie ze podobaja sie wam moje kolczyki, tylko zla jestem bo 13 razyje z wklepie ogladalam a za 14 razem jak juz jechalam pociegiem do domku to zauwazylam ze jeden jest uszkodzony... ![]() ![]() ![]() Pokazuje jeszcze moj dawno kupiony stanik - jest rewelacyjny jak dla mnie, sztywny, ma silikon i trzyma sie dobrze. I podwiazke - prezencik od mojej przyjaciółki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
http://www.pakamera.pl/kolczyki-matrimonio-nr253892.htm
naprawdę bardzo ładnie wyglądają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na początku miałam własnie wizje takich kolczyków u siebie, ale ostatecznie stanęło na innych ![]()
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
dzieki za linka z welonikiem
![]() cudooooooooooooooo Cytat:
![]() ps. bierzecie żywe czy sztuczne płatki róż do ślubu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() okrucieństwo ![]() dzięki za podpoweidzi do nazwisk. rodzice i tak pewnie to sprawdzą - żeby potem nie było. a zaproszenia znalazłam na stronie: ww.kartkiizaproszenia.pl - pojechaliśmy specjalnie z TZ zobaczyć je na żywo - naprawde są super. kolczyki miodzio! Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2009-05-31 o 16:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Moniqac - kobiety to już takie są: jak mają to, to chciałyby co innego - bo ja to właśnie przez tę górę ryczałam ![]() Dzięki też za info o zaproszeniach ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Witam koleżanki
![]() Widzę, ze temat nazwisk na topie. Wszystkie nazwiska się odmienia wklejałam tu kiedyś link do reguł. Jednak, mimo ze sama studiuje polonistykę, okazało się, ze nie wiem jak odmienić nazwisko Majcher? Majcherów ![]() ![]() Rybulko na pomoc ![]() Edytowane przez Scio Czas edycji: 2009-05-31 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.