Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-31, 14:31   #781
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Madaaa, a w jakim sklepie kupujesz?

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 14:33   #782
kraven
Zakorzenienie

Mam pytanie- znalazłam taki stanik http://www.dopasowana.pl/product-pol...y-Panache.html
Przeczytałam że jego obwód jest bardzo ścisliwy. Wg obliczeń mam rozmiar 80G.
Pod biustem mam 91 cm i teraz nie wiem czy nie zamówić przypadkiem 85F bo skoro jest bardzo ścisliwy to czy myślicie że w 80 się zapne?? Przepraszam że tak męcze

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 14:36   #783
nivalis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tenebris Pokaż wiadomość
No dobra, Antii89, chyba mnie przekonałaś Najwyżej stracę coś ok. 15zł na przesyłkę w obie strony... Chyba jakoś to przeżyje. ;P
Ale nie musisz nic tracić na wysyłce - jesteś z Warszawy i możesz po prostu przejść się do sklepu i poprzymierzać staniki. Abrakadabra jest na Koszykowej (jeśli nie będzie na ciebie rozmiaru to pani Ania coś ci zamówi), w Dopasowanej można się umówić na przymierzenie stanika, w Li Parie na Chmielnej też mają kolekcję Cleo (choć tego sklepu nie polecam ze względu na nieuświadomione ekspedientki, jeśli tam pójdziesz to ich nie słuchaj). Adresy sklepów na pierwszej stronie tego wątku.
nivalis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 14:41   #784
SiSleyS
Zakorzenienie

Jestem po przymiarkach wreszcie odpowiednich staników
Okazało się, że jak z rozmiarówki wychodzi mi 65H to w rzeczywistości mam 60 pod biustem a miseczka różnie, najczęściej F. Jestem dość koścista jeżeli chodzi o rejony pod żebrami i lubię gdy obwód pod biustem jest nie do ruszenia- 65 było za duże.

Gdy przymierzałam staniki 60F to czułam, że wreszcie trzymają się na miejscu. Zdziwiło mnie to, że w przymierzanym miękkim biustonoszu miałam tak samo duże piersi jak w lekko usztywnianym, w którym przyszłam
Niestety nie kupiłam na razie nic bo czekam na dostawę- będzie większy wybór kolorystyczny.

Dziewczyny domyślam się, że na razie nie ma sensu rzucać się na te staniki i kupować po kilka sztuk na raz bo biust jeszcze pewnie troszkę zmieni swój rozmiar?

Edytowane przez SiSleyS
Czas edycji: 2009-05-31 o 14:48 Powód: literówka
SiSleyS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 14:45   #785
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No kurczę... ja już nie wiem jak to jest z tymi push-upami...
Mam biust mniej więcej jak ta modelka -> klik.
Przecież jak założę miękki lub nawet lekko usztywniany to tam w ogóle nic nie będzie chyba xD

[przepraszam, ze tak marudzę, ale nie mogę uwierzyć ;P]

Wiesz co tez myslam ze nie bede nosic miekkich i koronkowych, a tak jak juz napisalam kupilam Pollyanne taka http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/i/c_big535403.jpg

Jak zaczelm w sklepie mierzyc miekkie staniki bylam pod wwrazeniem.Biust nie jest piorunujaca duzy, ale jest ladny! Okragly.
To co, ze maly. a PUSH UP wcale nie robi duzego biustu, lekko tylko podnosi, a cycki sa opancerzone.

wlasnie moja mama ubrala swoj now stanik w swoim rozmiarze 70GG. Wyglada oszalamiajccooo. I chce juz kolejnyyy

Kiedys moze tez bede miala taki ducy biust

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2009-05-31 o 14:48
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 14:48   #786
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiSleyS Pokaż wiadomość
Okazało się, że jak z rozmiarówki wychodzi mi 65H to w rzeczywistości mam 60 pod biustem a miseczka różnie, najczęściej F. Jestem dość koścista jeżeli chodzi i rejony pod żebrami i lubię gdy obwód pod biustem jest nie do ruszenia- 65 było za duże.

Gdy przymierzałam staniki 60F to czułam, że wreszcie trzymają się na miejscu. Zdziwiło mnie to, że w przymierzanym miękkim biustonoszu miałam tak samo duże piersi jak w lekko usztywnianym, w którym przyszłam
Niestety nie kupiłam na razie nic bo czekam na dostawę- będzie większy wybór kolorystyczny.

Dziewczyny domyślam się, że na razie nie ma sensu rzucać się na te staniki i kupować po kilka sztuk na raz bo biust jeszcze pewnie troszkę zmieni swój rozmiar?
Na początku nie ma sensu inwestować w staniki, bo jest duża szansa, że z nich wyrośniesz.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Wiesz co tez myslam ze nie bede nosic miekkich i koronkowych, a tak jak juz napisalam kupilam Pollyanne taka http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/i/c_big535403.jpg

Jak zaczelm w sklepie mierzyc miekkie staniki bylam pod wwrazeniem.Biust nie jest piorunujaca duzy, ale jest ladny! Okragly.
To co, ze maly. a PUSH UP wcale nie robi duzego biustu, lekko tylko podnosi, a cycki sa opancerzone.

wlasnie moja mama ubrala swoj now stanik w swoim rozmiarze 70GG. Wyglada oszalamiajccooo. I chce juz kolejnyyy

Kiedy moze tez bede miala taki ducy biust
O jednak Pollyanna. W rozmiarze 60D, to naprawdę śliczny i kuszący staniczek (czego nie mogę powiedzieć o pancerniku w romiarze większym )

Jeśli możesz to wstaw zdjęcie w tym staniczku tu albo na Balkonetkę, bo wiele dziewczyn z mniejszym biustem nie wierzy w te "niestworzone rzeczy", muyślę, że byłabyś dobrym przykładem do naśladowania!

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-05-31 o 14:49
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 14:56   #787
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Madaaa, a w jakim sklepie kupujesz?
karoline.pl ale ja w stacjonarnym bylam.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Na początku nie ma sensu inwestować w staniki, bo jest duża szansa, że z nich wyrośniesz.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

O jednak Pollyanna. W rozmiarze 60D, to naprawdę śliczny i kuszący staniczek (czego nie mogę powiedzieć o pancerniku w romiarze większym )

Jeśli możesz to wstaw zdjęcie w tym staniczku tu albo na Balkonetkę, bo wiele dziewczyn z mniejszym biustem nie wierzy w te "niestworzone rzeczy", muyślę, że byłabyś dobrym przykładem do naśladowania!
Nono przydaloby sie Tylko musze zrobic tak, zeby brat nie wdzial Apart jest jego. Hehehe.

Tylko nie wiem czy tens tanik lezy tak do konca naprawde idealnie. Ja tam go wzielam bo byl bardzo ciasny. Te zmarchyyy mnie denerwuja.
Poki co wygarniam. Mam wrazenie ze moje piersi rozchodza sie na boki.
Stary 2009-05-31, 14:57   #788
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo to bardzo fajnie

Zresztą jakiś czas temu przestałam też traktować swój biust po macoszemu. Bez problemów włożę teraz latem bluzeczkę bez stanika i będę sobie tak chodzić nie myśląc o tym co inni o tym uważają i czy przypadkiem nie jest to zarezerwowane dla innego biustu.

W końcu każdy ma prawo chodzić w czym chce i jak chce. Mam fajne piersi, ładnie układające się i takie ku 'górze', nie obwisłe to niech te wszystkie chamskie ekspedientki z innych sklepów wypchają się swoimi wkładkami z push-upów...
Stary 2009-05-31, 14:58   #789
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:

Nono przydaloby sie Tylko musze zrobic tak, zeby brat nie wdzial Apart jest jego. Hehehe.

Tylko nie wiem czy tens tanik lezy tak do konca naprawde idealnie. Ja tam go wzielam bo byl bardzo ciasny. Te zmarchyyy mnie denerwuja.
Poki co wygarniam. Mam wrazenie ze moje piersi rozchodza sie na boki.
No bo na balkonetce są raczej same większe biusty, a przecież jest tyle dziewczyn małobiuściastych!
A satnik na pewno się po pewnym czasie wypełni.
Stary 2009-05-31, 14:59   #790
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No bo na balkonetce są raczej same większe biusty, a przecież jest tyle dziewczyn małobiuściastych!
A satnik na pewno się po pewnym czasie wypełni.
Ogladam balkonetke czasami. Wydaje mi sie ze staniki na wieksze biusty sa inaczej szyte i inaczej leza mimo, ze ten sam model.
Stary 2009-05-31, 15:06   #791
kraven
Zakorzenienie

Pomoże mi ktoś?? Post 782 Dziękuje

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2009-05-31, 15:11   #792
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

nivalis, dzięki wielkie za info!
Napisałam maila z pytaniami na Koszykową i do Dopasowanej i jadę gdzieś w piątek na podbój sklepów bieliźnianych xD
Ahhh nie mogę się doczekać.

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 15:16   #793
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Ogladam balkonetke czasami. Wydaje mi sie ze staniki na wieksze biusty sa inaczej szyte i inaczej leza mimo, ze ten sam model.
Oczywiście, że tak A już we Freyi to z średniobiuściastych robią dużobiuściaste i tak samo te staniki szyją.
Dlatego fajnie zobaczyć przed zakupem jak owy stanik wygląda w naszym rozmiarze.
A z tego co widziałam to najmniejsze biusty tam widniejące to 60f (brytyjskie).
Stary 2009-05-31, 15:40   #794
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Okazało się, że jak z rozmiarówki wychodzi mi 65H to w rzeczywistości mam 60 pod biustem a miseczka różnie, najczęściej F. Jestem dość koścista jeżeli chodzi o rejony pod żebrami i lubię gdy obwód pod biustem jest nie do ruszenia- 65 było za duże.

Zastanawia mnie skąd taka różnica. Między 65H i 60F jest bardzo duża przepaść. No chyba, że wcześniej mierzyłaś się w bardzo usztywnianym biustonoszu? Nie odbierz tego jako jakiegoś zarzutu. Po prostu jeśli z wymiarów wychodził Ci rozmiar 65H, to 60F powinien być sporo za mały. I mam tu głównie na myśli za małe miski, bo różnica jednego obwodu nie jest aż taka duża.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 15:44   #795
SiSleyS
Zakorzenienie

Do dziewczyn- tych dopiero początkujących w szukaniu idealnego rozmiaru:
nie wierzcie w internetowe rozmiarówki

Z bra-fittera wychodzi mi 65H jak byk a w sklepie mierzyłam przede wszystkim 60F (według bra-fittera powinnam mieć wtedy w biuście max. 84cm! mam natomiast ok.92cm, pod 71~73cm). Dlatego zanim cokolwiek kupicie zmierzcie w sklepie bo można nieźle zdziwić się...

Edytowane przez SiSleyS
Czas edycji: 2009-05-31 o 15:54 Powód: pomyłka w rozmiarze
Stary 2009-05-31, 15:46   #796
Annie1441
Wtajemniczenie

zrobiłam eksperyment wzięłam stanik 80B który pani w sklepie mi poleciła jak jeszcze nie wiedziałam co i jak i doszyłam gumkę- założyłam i biust wylał się z każdej strony
potem wzięłam stanik mamy, który kupiła ale coś jej nie przypasował 80D bodajże... doszyłam gumkę i jest prawie idealny, troszkę za duża miseczka może... no ale poniekąd mam 70F czekam na moją Curvy Kate
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 15:49   #797
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie skąd taka różnica. Między 65H i 60F jest bardzo duża przepaść. No chyba, że wcześniej mierzyłaś się w bardzo usztywnianym biustonoszu? Nie odbierz tego jako jakiegoś zarzutu. Po prostu jeśli z wymiarów wychodził Ci rozmiar 65H, to 60F powinien być sporo za mały. I mam tu głównie na myśli za małe miski, bo różnica jednego obwodu nie jest aż taka duża.
Nie mierzyłam się w biustonoszu

Spokojnie, nie odbieram tego jako zarzut
Nie musiałam mierzyć się w staniku bo mam piersi średniej wielkości i chyba w staniku trzeba mierzyć się gdy są one większe i trochę zwisają, prawda? Bo staniku miałam mniejszy wymiar niż bez. Usztywniane staniki kupuję wyłącznie cienkie, nie znoszę dużej ilości gąbki jak również push-upów

Sama zastanawiam się z czego to wynika.
Chociaż 60F miałam z jakiejś polskiej firmy, z Panache niestety nie pamiętam jaki mierzyłam...

Bardzo duża rozbieżność, dziwne bo na pewno dobrze się zmierzyłam- babka w sklepie też na początku dała mi stanik z dużo większą miseczką.
Stary 2009-05-31, 15:51   #798
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Z bra-fittera wychodzi mi 65H jak byk a w sklepie mierzyłam przede wszystkim 70F (według bra-fittera powinnam mieć wtedy w biuście max. 84cm! mam natomiast ok.92cm, pod 73cm). Dlatego zanim cokolwiek kupicie zmierzcie w sklepie bo można nieźle zdziwić się...
To jaki w końcu mierzyłaś 70F czy 60F? Bo 70F w polskich firmach jest na około 91-93cm.
Stary 2009-05-31, 15:52   #799
SiSleyS
Zakorzenienie

Wychodzi z tego, że jestem po prostu dziwna

Cytat:
To jaki w końcu mierzyłaś 70F czy 60F? Bo 70F w polskich firmach jest na około 91-93cm.
Oczywiście 60F- pewnie napisałam gdzieś inaczej?

To z przyzwyczajenia, bo kiedyś zawsze kupowałam 70C, a potem 70D.

EDIT:
już poprawiłam w tamtym poście.

Cytat:
70F w polskich firmach jest na około 91-93cm
Na pewno 70F? Bo mnie byłby taki stanik dużo za mały, ja mierzyłam 60F a mam właśnie 92cm w biuście.

Edytowane przez SiSleyS
Czas edycji: 2009-05-31 o 15:58
Stary 2009-05-31, 16:03   #800
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Wychodzi z tego, że jestem po prostu dziwna
Skądże. Po prostu niektórzy są nietabelkowi.
A pomiar też jest subiektywny. Zdarzało się już nie raz, że pomiędzy tym co wychodziło dziewczynie z samodzielnego mierzenia, a pomiarem brafitterki było 4-5cm różnicy. I różnice były zarówno w pomiarze pod biustem (tu brafitterkom wychodziło mniej), jak i w biuście (tu były różnice w obie strony).

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Na pewno 70F? Bo mnie byłby taki stanik dużo za mały, ja mierzyłam 60F a mam właśnie 92cm w biuście.
Polskie 70F jest na około 91-93cm w biuście
Polskie 60F jest na około 81-83cm w biuście

Angielskie 70F jest na około 94-97cm w biuście
Angielskie 60F jest na około 84-87cm w biuście
Stary 2009-05-31, 16:12   #801
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Skądże. Po prostu niektórzy są nietabelkowi.
A pomiar też jest subiektywny. Zdarzało się już nie raz, że pomiędzy tym co wychodziło dziewczynie z samodzielnego mierzenia, a pomiarem brafitterki było 4-5cm różnicy. I różnice były zarówno w pomiarze pod biustem (tu brafitterkom wychodziło mniej), jak i w biuście (tu były różnice w obie strony).
U mnie brafitterka zmierzyła, że mam mniej po biustem ale w biuście zmierzyła podobnie do mnie bo na początku też przyniosła stanik z za dużą miseczką

Cytat:
Polskie 70F jest na około 91-93cm w biuście
Polskie 60F jest na około 81-83cm w biuście
No to rzeczywiście jestem kompletnie nietabelkowa.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

p.s. W przyszłym tygodniu porywam moją mamę by wreszcie kupiła sobie stanik z prawdziwą miseczką jaką nosi Przez całe życie uważała, że ma 75D co jest kompletnie niezgodne z rzeczywistością.
Stary 2009-05-31, 16:42   #802
kraven
Zakorzenienie

A na dopasowanej to jak jest ta ich tabelka rozmiarów to w nią można wierzyć czy nie bardzo. Bo ja mam pod biustem 91 cm to mam brać 90 czy tak jak mi wyszło w bra fitterze 80??

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2009-05-31, 17:06   #803
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
A na dopasowanej to jak jest ta ich tabelka rozmiarów to w nią można wierzyć czy nie bardzo. Bo ja mam pod biustem 91 cm to mam brać 90 czy tak jak mi wyszło w bra fitterze 80??
W życiu nie bierz 90- stanik nie będzie Ci dobrze trzymał w najważniejszym rejonie czyli pod biustem.

Ja bym brała 80, bo 85 też po czasie zrobi się za duże
Stary 2009-05-31, 17:24   #804
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Mam pytanie- znalazłam taki stanik http://www.dopasowana.pl/product-pol...y-Panache.html
Przeczytałam że jego obwód jest bardzo ścisliwy. Wg obliczeń mam rozmiar 80G.
Pod biustem mam 91 cm i teraz nie wiem czy nie zamówić przypadkiem 85F bo skoro jest bardzo ścisliwy to czy myślicie że w 80 się zapne?? Przepraszam że tak męcze
Inferno jest ściśliwcem ale tylko wtedy kiedy ma wszyte ramiączka. Multiway to rozciągliwiec, więc bierz 80G. Jest jeszcze Panache Zara Multiway która jest następcą Inferno i ma trochę mniej błędów konstrukcyjnych, ona też jest rozciągliwa.

Cytat:
Tabelce jak najbardziej można wierzyć, tylko że aby się nią posługiwać to trzeba zaniżyć obwód (czyli patrzysz dla 80 lub dla 85)

Cytat:

Wyszło Ci polskie 65H które odpowiada brytyjskiemu 65F, dziwne że 60F okazało się dobre. Jesteś pewna że poprawnie założyłaś stanik? Jaki to był model?
Stanik w dobrym rozmiarze niepoprawnie założony będzie wydawał się za duży.
Jeśli ktoś zmierzy poprawnie trzy wymiary to nie powinno być większego odstępstwa od rozmiaru wyznaczonego niż +/-1 miska. Oczywiście są różne modele (dużo, mało-miseczkowe, mega ściśliwce i mega rozciągliwce), ale zazwyczaj ta różnica wynika ze złego zmierzenia się lub niepoprawnego założenia stanika.
Stary 2009-05-31, 17:25   #805
kraven
Zakorzenienie

Dziękuje!!! To teraz już wszystko rozumiem. Faktycznie mam 80G. Mam pytanie co do biustonosza Panache Inferno. Orientujecie się jak tam wypada z obowodem. Czy rzeczywiście jest taki ściśliwy?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2009-05-31, 17:39   #806
aniolusiek_
Zakorzenienie

dziewczyny, przepraszam za to pytanie bo już się kilka razy pytałam teraz zmieniły mi się wymiary i na 100% chcę zamówić coś z mileny
zastanawiam się nad Lemon Sorbet i Romantica
wymiary: 76/92,5 (94) i zastanawiam się nad rozmiarem 65H- czy te modele mają podobną głębokość miseczki czy się różnią?
teraz mam na sobie Toffino Soft 70F i jest ok, na górze trochę koronka odstaje i lekko marszczy się na dole, kolo fiszbiny, nie mam też jabłuszek
uważacie że te modele nadadzą się jako straplessy, bo na lato by się przydał jakiś a na droższe zbytnio mnie nie stać

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 17:44   #807
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuje!!! To teraz już wszystko rozumiem. Faktycznie mam 80G. Mam pytanie co do biustonosza Panache Inferno. Orientujecie się jak tam wypada z obowodem. Czy rzeczywiście jest taki ściśliwy?
patrz post wyżej

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
dziewczyny, przepraszam za to pytanie bo już się kilka razy pytałam teraz zmieniły mi się wymiary i na 100% chcę zamówić coś z mileny
zastanawiam się nad Lemon Sorbet i Romantica
wymiary: 76/92,5 (94) i zastanawiam się nad rozmiarem 65H- czy te modele mają podobną głębokość miseczki czy się różnią?
teraz mam na sobie Toffino Soft 70F i jest ok, na górze trochę koronka odstaje i lekko marszczy się na dole, kolo fiszbiny, nie mam też jabłuszek
uważacie że te modele nadadzą się jako straplessy, bo na lato by się przydał jakiś a na droższe zbytnio mnie nie stać
Romantica ma mniejsze miseczki i jest bardziej rozciągliwa niż lemon sorbet. Ani jeden ani drugi nie nadaje się jako strapless. Jeśli chcesz straplessa to na dopasowanej jest promocja i porcelain strapless kosztuje 85zł, jest twój rozmiar(70E albo nawet 65FF, bo widzę, że jesteś ściśliwa skoro toffino masz 70tkę).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 18:02   #808
kraven
Zakorzenienie

Jeszcze raz za wszystko dziękuje

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2009-05-31, 18:33   #809
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Wyszło Ci polskie 65H które odpowiada brytyjskiemu 65F, dziwne że 60F okazało się dobre. Jesteś pewna że poprawnie założyłaś stanik? Jaki to był model?
Stanik w dobrym rozmiarze niepoprawnie założony będzie wydawał się za duży.
Jeśli ktoś zmierzy poprawnie trzy wymiary to nie powinno być większego odstępstwa od rozmiaru wyznaczonego niż +/-1 miska. Oczywiście są różne modele (dużo, mało-miseczkowe, mega ściśliwce i mega rozciągliwce), ale zazwyczaj ta różnica wynika ze złego zmierzenia się lub niepoprawnego założenia stanika.
Pomagała mi brafitterka ale domyślam się, że one też mają czasem prawo do błędów.
Na szczęście na razie nic nie kupiłam, w przyszłym tygodniu jadę z mamą by jej coś wybrać więc jeszcze raz sprawdzę jak to jest z tym rozmiarem. Na pewno obwód 65 będzie mi za duży za jakiś czas, lepszy jest 60.

Znalazłam dwa biustonosze które mierzyłam:
http://www.comexim.pl/s.php?id=177#gn
http://www.comexim.pl/s.php?id=164#gn

Z Panache nie wiem jaki rozmiar miałam więc nawet nie wrzucam linków.

Jak byłam wtedy w sklepie to był ruch i widziałam, że dziewczyny mają trochę roboty, może dlatego też ta brafitterka nie mogła poświęcić mi odpowiednio dużo czasu. Na przykład mierząc stanik strasznie mocno ściągała mi ramiączka co jest przecież podstawowym błędem, nawet ja o tym wiem i nie cierpię jak one wpijają mi się w ramiona.

Teraz jak pojadę to będzie mniejszy ruch więc trochę tam posiedzę i postaram się jak najdokładniej sprawdzić każdy rozmiar

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Sprawdziłam w elektronicznym brafitterze, że zmiejszając obwód w biuście tylko o -1cm wychodzi już miseczka G (65G)...
Może spróbuję w sklepie zmierzyć G ale jeżeli zmniejszył się obwód to miseczka powinna się zwiększyć a u mnie jest odwrotnie Zatem przy obwodzie 60 wychodzi wtedy miseczka J
Wszystko kompletnie się pomieszało

Może mierząc obwód w biuście powinnam bardziej naciągnąć miarę (ścisnąć trochę)?

Edytowane przez SiSleyS
Czas edycji: 2009-05-31 o 18:59 Powód: lit
Stary 2009-05-31, 18:39   #810
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Na przykład mierząc stanik strasznie mocno ściągała mi ramiączka co jest przecież podstawowym błędem, nawet ja o tym wiem i nie cierpię jak one wpijają mi się w ramiona.
Właśnie zazwyczaj kobiety za mało skracają ramiączka. Oczywiście nie mogą one się wbijać w ramiona, ale wiele osób podciąga je za mało.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:

Sprawdziłam w elektronicznym brafitterze, że zmiejszając obwód w biuście tylko o -1cm wychodzi już miseczka G (65G)...
Może spróbuję w sklepie zmierzyć G ale jeżeli zmniejszył się obwód to miseczka powinna się zwiększyć a u mnie jest odwrotnie Zatem przy obwodzie 60 wychodzi wtedy miseczka J
Wszystko kompletnie się pomieszało

Może mierząc obwód w biuście powinnam bardziej naciągnąć miarę (ścisnąć trochę)?
Nie bardzo rozumiem Twój tok rozumowania
Załóżmy, że mamy 2 kobiety o wymiarach 76/89 i 76/91.

Pierwszej wychodzi rozmiar 70D, a drugiej (tej z większym obwodem w biuście) 70E.

Jeżeli obwód w biuście jest mniejszy, to miska też jest mniejsza.

A, mierząc się w biuście, nie ściskamy się. Mierzymy luźno.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości