|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Madaaa, a w jakim sklepie kupujesz?
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie- znalazłam taki stanik http://www.dopasowana.pl/product-pol...y-Panache.html
Przeczytałam że jego obwód jest bardzo ścisliwy. Wg obliczeń mam rozmiar 80G. Pod biustem mam 91 cm i teraz nie wiem czy nie zamówić przypadkiem 85F bo skoro jest bardzo ścisliwy to czy myślicie że w 80 się zapne?? Przepraszam że tak męcze
|
#783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Adresy sklepów na pierwszej stronie tego wątku.
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po przymiarkach wreszcie odpowiednich staników
Okazało się, że jak z rozmiarówki wychodzi mi 65H to w rzeczywistości mam 60 pod biustem a miseczka różnie, najczęściej F. Jestem dość koścista jeżeli chodzi o rejony pod żebrami i lubię gdy obwód pod biustem jest nie do ruszenia- 65 było za duże. Gdy przymierzałam staniki 60F to czułam, że wreszcie trzymają się na miejscu. Zdziwiło mnie to, że w przymierzanym miękkim biustonoszu miałam tak samo duże piersi jak w lekko usztywnianym, w którym przyszłam ![]() Niestety nie kupiłam na razie nic bo czekam na dostawę- będzie większy wybór kolorystyczny. Dziewczyny domyślam się, że na razie nie ma sensu rzucać się na te staniki i kupować po kilka sztuk na raz bo biust jeszcze pewnie troszkę zmieni swój rozmiar?
Edytowane przez SiSleyS Czas edycji: 2009-05-31 o 14:48 Powód: literówka |
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co tez myslam ze nie bede nosic miekkich i koronkowych, a tak jak juz napisalam kupilam Pollyanne taka http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/i/c_big535403.jpg Jak zaczelm w sklepie mierzyc miekkie staniki bylam pod wwrazeniem.Biust nie jest piorunujaca duzy, ale jest ladny! Okragly. To co, ze maly. a PUSH UP wcale nie robi duzego biustu, lekko tylko podnosi, a cycki sa opancerzone. wlasnie moja mama ubrala swoj now stanik w swoim rozmiarze 70GG. Wyglada oszalamiajccooo. I chce juz kolejnyyy ![]() Kiedys moze tez bede miala taki ducy biust
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2009-05-31 o 14:48 |
|
|
|
|
#786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Jeśli możesz to wstaw zdjęcie w tym staniczku tu albo na Balkonetkę, bo wiele dziewczyn z mniejszym biustem nie wierzy w te "niestworzone rzeczy", muyślę, że byłabyś dobrym przykładem do naśladowania!
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-05-31 o 14:49 |
||
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
karoline.pl ale ja w stacjonarnym bylam.
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
Tylko musze zrobic tak, zeby brat nie wdzial Tylko nie wiem czy tens tanik lezy tak do konca naprawde idealnie. Ja tam go wzielam bo byl bardzo ciasny. Te zmarchyyy mnie denerwuja. Poki co wygarniam. Mam wrazenie ze moje piersi rozchodza sie na boki.
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą jakiś czas temu przestałam też traktować swój biust po macoszemu. Bez problemów włożę teraz latem bluzeczkę bez stanika i będę sobie tak chodzić nie myśląc o tym co inni o tym uważają i czy przypadkiem nie jest to zarezerwowane dla innego biustu. W końcu każdy ma prawo chodzić w czym chce i jak chce. Mam fajne piersi, ładnie układające się i takie ku 'górze', nie obwisłe to niech te wszystkie chamskie ekspedientki z innych sklepów wypchają się swoimi wkładkami z push-upów...
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A satnik na pewno się po pewnym czasie wypełni.
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Ogladam balkonetke czasami. Wydaje mi sie ze staniki na wieksze biusty sa inaczej szyte i inaczej leza mimo, ze ten sam model.
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Pomoże mi ktoś?? Post 782
Dziękuje
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
nivalis, dzięki wielkie za info!
Napisałam maila z pytaniami na Koszykową i do Dopasowanej i jadę gdzieś w piątek na podbój sklepów bieliźnianych xD Ahhh nie mogę się doczekać.
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już we Freyi to z średniobiuściastych robią dużobiuściaste i tak samo te staniki szyją. Dlatego fajnie zobaczyć przed zakupem jak owy stanik wygląda w naszym rozmiarze. A z tego co widziałam to najmniejsze biusty tam widniejące to 60f (brytyjskie).
|
|
#794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn- tych dopiero początkujących w szukaniu idealnego rozmiaru:
nie wierzcie w internetowe rozmiarówki Z bra-fittera wychodzi mi 65H jak byk a w sklepie mierzyłam przede wszystkim 60F (według bra-fittera powinnam mieć wtedy w biuście max. 84cm! mam natomiast ok.92cm, pod 71~73cm). Dlatego zanim cokolwiek kupicie zmierzcie w sklepie bo można nieźle zdziwić się...
Edytowane przez SiSleyS Czas edycji: 2009-05-31 o 15:54 Powód: pomyłka w rozmiarze |
|
|
|
#796 |
|
Wtajemniczenie
|
zrobiłam eksperyment
wzięłam stanik 80B który pani w sklepie mi poleciła jak jeszcze nie wiedziałam co i jak i doszyłam gumkę- założyłam i biust wylał się z każdej strony ![]() potem wzięłam stanik mamy, który kupiła ale coś jej nie przypasował 80D bodajże... doszyłam gumkę i jest prawie idealny, troszkę za duża miseczka może... no ale poniekąd mam 70F czekam na moją Curvy Kate
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, nie odbieram tego jako zarzut ![]() Nie musiałam mierzyć się w staniku bo mam piersi średniej wielkości i chyba w staniku trzeba mierzyć się gdy są one większe i trochę zwisają, prawda? Bo staniku miałam mniejszy wymiar niż bez. Usztywniane staniki kupuję wyłącznie cienkie, nie znoszę dużej ilości gąbki jak również push-upów ![]() Sama zastanawiam się z czego to wynika. Chociaż 60F miałam z jakiejś polskiej firmy, z Panache niestety nie pamiętam jaki mierzyłam... Bardzo duża rozbieżność, dziwne bo na pewno dobrze się zmierzyłam- babka w sklepie też na początku dała mi stanik z dużo większą miseczką.
|
|
#798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzi z tego, że jestem po prostu dziwna
Cytat:
![]() To z przyzwyczajenia, bo kiedyś zawsze kupowałam 70C, a potem 70D. EDIT: już poprawiłam w tamtym poście. Na pewno 70F? Bo mnie byłby taki stanik dużo za mały, ja mierzyłam 60F a mam właśnie 92cm w biuście.
Edytowane przez SiSleyS Czas edycji: 2009-05-31 o 15:58 |
|
|
|
|
#800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Skądże. Po prostu niektórzy są nietabelkowi.
![]() A pomiar też jest subiektywny. Zdarzało się już nie raz, że pomiędzy tym co wychodziło dziewczynie z samodzielnego mierzenia, a pomiarem brafitterki było 4-5cm różnicy. I różnice były zarówno w pomiarze pod biustem (tu brafitterkom wychodziło mniej), jak i w biuście (tu były różnice w obie strony). ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Polskie 60F jest na około 81-83cm w biuście Angielskie 70F jest na około 94-97cm w biuście Angielskie 60F jest na około 84-87cm w biuście |
|
|
|
|
#801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No to rzeczywiście jestem kompletnie nietabelkowa.---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- p.s. W przyszłym tygodniu porywam moją mamę by wreszcie kupiła sobie stanik z prawdziwą miseczką jaką nosi
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
A na dopasowanej to jak jest ta ich tabelka rozmiarów to w nią można wierzyć czy nie bardzo. Bo ja mam pod biustem 91 cm to mam brać 90 czy tak jak mi wyszło w bra fitterze 80??
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym brała 80, bo 85 też po czasie zrobi się za duże
|
|
#804 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Stanik w dobrym rozmiarze niepoprawnie założony będzie wydawał się za duży. Jeśli ktoś zmierzy poprawnie trzy wymiary to nie powinno być większego odstępstwa od rozmiaru wyznaczonego niż +/-1 miska. Oczywiście są różne modele (dużo, mało-miseczkowe, mega ściśliwce i mega rozciągliwce), ale zazwyczaj ta różnica wynika ze złego zmierzenia się lub niepoprawnego założenia stanika. |
|||
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje!!! To teraz już wszystko rozumiem. Faktycznie mam 80G. Mam pytanie co do biustonosza Panache Inferno. Orientujecie się jak tam wypada z obowodem. Czy rzeczywiście jest taki ściśliwy?
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, przepraszam za to pytanie bo już się kilka razy pytałam
teraz zmieniły mi się wymiary i na 100% chcę zamówić coś z mileny![]() zastanawiam się nad Lemon Sorbet i Romantica wymiary: 76/92,5 (94) i zastanawiam się nad rozmiarem 65H- czy te modele mają podobną głębokość miseczki czy się różnią? teraz mam na sobie Toffino Soft 70F i jest ok, na górze trochę koronka odstaje i lekko marszczy się na dole, kolo fiszbiny, nie mam też jabłuszek uważacie że te modele nadadzą się jako straplessy, bo na lato by się przydał jakiś a na droższe zbytnio mnie nie stać
|
#807 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz za wszystko dziękuje
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście na razie nic nie kupiłam, w przyszłym tygodniu jadę z mamą by jej coś wybrać więc jeszcze raz sprawdzę jak to jest z tym rozmiarem. Na pewno obwód 65 będzie mi za duży za jakiś czas, lepszy jest 60. Znalazłam dwa biustonosze które mierzyłam: http://www.comexim.pl/s.php?id=177#gn http://www.comexim.pl/s.php?id=164#gn Z Panache nie wiem jaki rozmiar miałam więc nawet nie wrzucam linków. Jak byłam wtedy w sklepie to był ruch i widziałam, że dziewczyny mają trochę roboty, może dlatego też ta brafitterka nie mogła poświęcić mi odpowiednio dużo czasu. Na przykład mierząc stanik strasznie mocno ściągała mi ramiączka co jest przecież podstawowym błędem, nawet ja o tym wiem i nie cierpię jak one wpijają mi się w ramiona. Teraz jak pojadę to będzie mniejszy ruch więc trochę tam posiedzę i postaram się jak najdokładniej sprawdzić każdy rozmiar ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Sprawdziłam w elektronicznym brafitterze, że zmiejszając obwód w biuście tylko o -1cm wychodzi już miseczka G (65G)... Może spróbuję w sklepie zmierzyć G ale jeżeli zmniejszył się obwód to miseczka powinna się zwiększyć a u mnie jest odwrotnie Zatem przy obwodzie 60 wychodzi wtedy miseczka J ![]() Wszystko kompletnie się pomieszało Może mierząc obwód w biuście powinnam bardziej naciągnąć miarę (ścisnąć trochę)?
Edytowane przez SiSleyS Czas edycji: 2009-05-31 o 18:59 Powód: lit |
|
|
|
|
#810 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
![]() Załóżmy, że mamy 2 kobiety o wymiarach 76/89 i 76/91. Pierwszej wychodzi rozmiar 70D, a drugiej (tej z większym obwodem w biuście) 70E. Jeżeli obwód w biuście jest mniejszy, to miska też jest mniejsza. A, mierząc się w biuście, nie ściskamy się. Mierzymy luźno. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

Jestem żonką 
). Adresy sklepów na pierwszej stronie tego wątku.

i doszyłam gumkę- założyłam i biust wylał się z każdej strony
No to rzeczywiście jestem kompletnie nietabelkowa.