Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-31, 11:53   #241
majka versace
Zadomowienie

Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Tak głupio mi dzwonic do położnej przy niedzieli i jej tyłek zawracać....
sms też głupio mi jakoś pisać do niej...
Nie wiem nic juz
Wczoraj czytałam na o2. różne przypadki swędzącej skóry w ciąży i 90% bylo cholestaza, reszta uczuleniem i malutki odsetek nie wiadomo od czego
Malutki odsetek mówisz? A już dwie jesteśmy w tym odsetku No ja mam zamiar powtórzyć badania bo boje się tej cholestazy jak nie wiem co.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 12:08   #242
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Malutki odsetek mówisz? A już dwie jesteśmy w tym odsetku No ja mam zamiar powtórzyć badania bo boje się tej cholestazy jak nie wiem co.
bardzo dobrze
własnie od ok 30tyg jest najwieksze zagrozenie cholestaza.

A co zrobimy jak wyniki bedą dobre a swiąd bez zmian? jedna babka na o2 napisala ze najlepszym rozwiazaniem jest...wydanie dziecka na swiat bo po tym jej przeszlo jak reka odjął
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 12:17   #243
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:

bez zmian niestety
jutro o 8 rano będę krewkę badać, ale wyniki dopiero we wtorek.Chyba ze zapytam,powiem ze mi zalezy to moze bede mogla odebrac juz popoludniu.
Zapytaj, w koncu to wyjatkowa sytuacja, tu kazdy dzien moze miec znaczenie. A do poloznej dzwon, w koncu to jej zawod i obowiazek Ci pomoc. Chociaz po niektorych opowiesciach dziewczyn, to faktycznie mozna w to zwatpic. W kazdym razie dzwon, bo jesli faktycznie masz to chorobsko(tfu tfu) , to wiesz co Ci potem powiedza? "Czemu pani nic nie mowila"
Mocno

Ide troche poczytac w ogrodku, pogoda piekna, napilabym sie piwka

Chodzi za mna ta piosenka od kilku dni

http://www.youtube.com/watch?v=x-UhyVQWobE

Buziaki
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 12:23   #244
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
30 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz ....................... Vers Connect
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś ............ Mutsy Urban Rider
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś ......................... .. Tako Jumper
marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika
skierka (Teresa, 27l, Olsztyn) ------------------------------------- t.p. 12.07.09 - Amelka
Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś ..................... X-lander w. limitowana
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - Joachim Łukasz
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina
arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Marysia ................ Mikado Milano
Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ???
bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ???
katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip
magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ------------------------------ t.p. 24.07.09 - Maciek
majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate
chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka
mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina
Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia

nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 12:24   #245
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
27 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika
frida110 (Aśka, ?? l, ...) -------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Agatka ................... Roan Kortina
Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider
elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja
czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ???
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ???
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ???
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ???
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka
lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria
viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel
Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - ??? .................... Graco Tour Elite
IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 19.08.09 - Bartuś
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ???
Tulipfever (Maja, 29 l, Holandia) ------------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? lub ??? .......... Bugaboo Cameleon
zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ???
WrednaAfrodyta (Irmina, 21l, Warszawa/Ostrołęka) ---- t.p. 25.08.09 - Adaś ............... Mikado Boston
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Baby Merc
groszkolino(???, ?? l, ...) ---------------------------------------- t.p. 26.08.09 - ??? lub Jakub/Mikołaj
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid
aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon
Anielka_ (???, 25 l, ???) ----------------------------------------- t.p. 30.08.09 - ???

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Mamusie rozpakowane

Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------- 10.04.09 - (24 tc) CC - Leo (712 g, 31 cm)
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ---------------------- 26.05.09 - (32 tc) CC - Nataniel (1950 g, 46 cm)
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ------------------------- 29.05.09 - (32 tc) CC Antonio (1650 g, ?? cm)

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-05-31, 12:32   #246
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

czesc Mamusie!

Gizmiatko Twoj synek jest sliczny i duzy jak na wczesniaczka 3mam kciuki zeby z płuckami było wszystko ok!

Katarzynko i Majka wspolczuje wam tego swedzenia , mnie tez czasem swedzi skora i juz to mi przeszkadza, a co dopiero jak tak swedzi caly czas brrrr

Dzisiaj niestety mam duzo nauki, a mysli mi odplywaja i nie moge sie na niczym skupic ehhhh jak ja juz bym chciala miec sesje za soba..

Mialam dzis smieszny sen , snilo mi sie ze Maly sie urodzil i kupywalismy tak na szybkiego przewijak w KIOSKU i dziwne ale Pani miala tam ogromny wybor i pokazywala nam przez okienko hehehe
Stary 2009-05-31, 12:46   #247
megi b
Wtajemniczenie

Witam mamusie
Gizmiątko Twój synek jest prześliczny kochane maleństwo Dobrze, że szybko zareagowałaś. Trzymam kciuki za Natanielka

Współczuję Wam dziewczyny tego swędzenia skóry Mnie tylko czasem zaswędzi i wariacji dostaję a co dopiero cały czas.

Trzymajcie proszę jutro kciuki za naszą ostatnią wizytę, oby wszystko było ok. Od kilku dni mam spory ból podbrzusza, taki ciągły jak na okres heh ale co tam ze mną, najważniejsze żeby z malutką było dobrze. Miłej niedzieli dziewczynki

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 12:50   #248
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
bardzo dobrze
własnie od ok 30tyg jest najwieksze zagrozenie cholestaza.

A co zrobimy jak wyniki bedą dobre a swiąd bez zmian? jedna babka na o2 napisala ze najlepszym rozwiazaniem jest...wydanie dziecka na swiat bo po tym jej przeszlo jak reka odjął
Nie no ja do lipca to musze wytrzymać Taki mam plan Nie wczesniej. Trzeba to przetrzymać.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Właśnie pierze się ostatnia pralka ubranek Te już uprane zawalają cały kosz (ten dla małego na biegunach) a cała suszarka się suszy. Nie mówiąc już o drobiazgach (skarpetki, czapki itp.) oraz pieluchy tetrowe które są w dużej torbie. A jeszcze na pranie czekają: rożek, kocyki, flanelki itd. Jejku ile tego jest, az sie boje prasowania.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 13:04   #249
musicman
Zadomowienie

hej Mamusie i Dzidziusie,
podczytuję Was cały czas, ale nie mam siły pisać, wątek - poprzedni i ten obecny - żyje swoim życiem i to tak szybko, że jak czytam go raz na dobę to już nawet nie ma sensu niczego pisać, bo myśl, która mnie interesuje została obgadana dawno temu. I dlatego nie piszę.
Ale bardzo się cieszę, że 3 dzieciaczków jest już na świecie i mają się dobrze.

U nas na razie wszystko dobrze, kupiona całą wyprawka dla Małej, w tym wózek mutsy 4 rider i fotelik maxi cosi, choć nie mam na nic siły i chodzę jak słoń.
Poza tym szyjka mi się skraca i mam "polegiwać" a od tego polegiwania jestem jeszcze słabsza i wszystko mnie boli.
No i zaczęłam obawiać się tej cholestazy. Mam pytanko do dziewczyn, które też się drapią, Ja jestem alergikiem i mam taką mini-wysypkę na rękach, trochę nogach i trochę na brzuchu, Nie wiem czy Wy też tak macie, czy ja mam po prostu alergię na pyłki teraz czy powinnam się bać że to cholestaza?
Byłam parę dni temu u lekarza i zapomniałam mu o tym powiedzieć, bo te świąd nie jest taki straszny, chwilę mnie coś poswędzi i przestaje. Nie chcę panikować i sama już nie wiem co to znaczy.

Poza tym zdecydowaliśmy ostatecznie, że robimy cc w prywatnym szpitalu i muszę się trzymać conajmniej do 15 czerwca, bo wtedy dopiero przyjmą mnie w razie czego do szpitala (przyjmują tylko ciąże donoszone i niepowikłane , po 36-37 tygodniu)
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 13:07   #250
UnholyOne
Ola-Unhola

Cześc Kochane

Widzę, że nowy dzien nie przyniósł żadnych zmian - ulgi w Waszych cierpieniach.
Tego swędzenia to Wam serdecznie współczuję

Ja w końcu zasnęłam. nie wiem o której, chyba koło 4.
Włączyłam suszarkę w pokoju Bartka i razem z nim leżałam. Szum mnie uśpił - Nie ma to jak sposoby na niemowlaka - działają tez na Mamusię

Mam krem Mama Perfecta, ale ulgę przynosi na 5 min. Musze zaopatrzyc się w co lepszego bo zwariuję....

Ide zjeśc zupkę i się położyc, bo u nas znowu burza i deszcz. pogoda działa usypiająco.

A no i jeszcze się wkurzyłam, bo dzisiaj Zielone Świątki i sklepy pozamykane. Nie wiem kiedy my po ten garnitur pojedziemy. Jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę ....

Do później
Stary 2009-05-31, 13:20   #251
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

hej wszystkim
tez sie melduje na nowym wątku i odrazu na początku duze za dzieciaczki gizmatko i mariolki oby im zdrówko dopisalo i by mogly szybko do domu wrócic.
za magi77 zeby bóle minęły i za katarzynkę i majkę mam nadzieje ze to swedzenie przejdzie.
Megi b widze ze to juz niedlugo trzymam kciuki za Ciebie i maluszka

i tak krotko co u mnie oczka bolą wiec z czytania poprzednich stron nici do tego leje sie z noska remont przedpokoju wychodzi ( przeciągi) albo jakas cholera mnie zarazila ehh . ostatnie wyniki w normie jutro wizyta u gin a o 10 dentysta sadysta.
Nogi nadal puchnął ale to z mojej głupoty- naduzywanie soli i brak leżenia wiem tylko w lać. A jak by było malo nadal mnie rozstepy trzymaja i jakies dziwne sine slady z tylu łydki- chyba jakis zylak.

Dzidziuś za to gimnastyke robi ze hej wypina sie tak często w strone pepka ze tylko masowanie cos daje na twardy brzuszek ostatnio tez TZ skopał.

Niemoge się doczekac jutra bo ma fotelik zjechac i chyba sie wkoncu u nas ruszy bo trzeba wziąść sie w garsc i pokupywac troche rzeczy dla maluszka. Wózek od rodziny juz mamy. Uprany czeka tylko na tuning męza i malowanko dolnych parti bo troche pozardzewiałe hehe.
Jutro wkleje wam foki fotelika oraz opisze co po wizycie dzis ledwo zyje przez ten nosek chyba sie drzemne to moze i oczka przestanął piec.

Pozdrawiam Was wszystkie i życze Wam duuuuuuzo zdrowka oraz zdrówka mieszkancom brzuszków.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 13:22   #252
UnholyOne
Ola-Unhola

A i jeszcze dwie sprawy:

Aniu, może już umieszczac mamy rozpakowane na samym początku listy?
jak myślisz?

Co do "od pierwszego miesiąca"
To są rózne szkoły. Niektórzy uważają to, że tak jak z naszymi tygodniami ciążowymi: kończymy np. 29 i mamy 29t 1dz ciązy, czyli jesteśmy w 30 tyg. I tak samo podchodzą niektóre firmy do miesięcy. Jeżeli dziecko ma 5 dni to jest to jego pierwszy miesiąc życia.
Zauważcie, ze czasami na kosmetykach jest napisane po pierwszym miesiącu życia...

Pamiętam jak Bartuś był mały i też miałam dylemat, bo różnie firmy sie określały, czy w słoiczkach, czy w kosmetykach, czy w literaturze tematu o tym pisano.

Także chyba bezpieczniej patrzec na "od chwili narodzin", "od 1 dnia życia"

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-05-31 o 13:33
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 13:27   #253
ainka11111
Raczkowanie

BUZIAKI

Choć nie jestem z Wami za często to melduję się

Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusią

ja jutro na 8.00 rano mam wizytę w prywatnej klinice w Bielsku w której chcemy rodzić. Gadałam z jedną majową mamusią która tam rodzila i była zachwycona - zobaczymy

jak umawiałam się telefonicznie na wizytę ( tę jutrzejszą) to pani zaraz powidziała cenę konsultacji 410 zl ale później już się podobno nic nie płaci bo mają podpisaną umowę z NFZ
Stary 2009-05-31, 13:39   #254
truheart
Zakorzenienie

Witajcie
Po pierwsze mnóstwo uścisków dla Gizmatko i dużo siły i zdrówka dla małego Nataniela!! Zauroczyło mnie zdjęcie, któe wstawiłaś, jest ślicznym chłopcem Twój opis porodu sprawił, że z lekka zjeżył mi sę włos i uświadomiłam sobie, że to boli aż tak...

My na weselu wytrwaliśmy do 2 , ale tylko dlatego, że ciągle przesuwały się oczepiny, a chcieliśmy doczekać do życzeń i prezentów po oczepinach -nie dawać go wcześniej nowożeńcom przy stole. Poza tym w sami było mega duszno, a na dworze zimno i coś czuję, że się przeziębiłam...także dziś cały dzień leżenie, ciepła herbatka, mleko z miodem i może się jakoś wymigam jak mi się do tej pory udawało

Kupiliśmy wczoraj płatki mydlane i Jelpa więc jutro naczynam wielkie pranie. W płatkach ubranka, a w proszku kołyskę, ręczniki i kocyki.
Co do żelu do mycia od pierwszych dni to ja kupiłam wash gel z Hipp'a, jest jeszcze płyn do kąpieli i tego zgarnęłam bardziej z ciekawości, sama chętnie się w nim zanużę

Czuję się taka rozbita, senna i słaba, że nawet nie mam weny na siedzenie przed kompem, przepraszam

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
Poza tym zdecydowaliśmy ostatecznie, że robimy cc w prywatnym szpitalu i muszę się trzymać conajmniej do 15 czerwca, bo wtedy dopiero przyjmą mnie w razie czego do szpitala (przyjmują tylko ciąże donoszone i niepowikłane , po 36-37 tygodniu)
Salve ?
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 13:47   #255
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry mamusie

Wczoraj nawet nie miałam czasu zajżec na wizaż ... ta budowa domu pochłania mnie całkowicie
Wieczorkiem bylismy na grillu u znajomych ... wstałam o 11 - zrobiłam obiadek i zaraz lecimy do teściów na kawe

Gizmiatko cieszę się ze juz jesteś w domku!
Twój Natanielek jest boski!!! Taki słodziak!

Trzymam kciuki za Cass bo doczytałam, ze w szpitalu została!
mam nadzieję ze wszystko będzie ok!!!

UnholyOne, masz rację ... mamusie rozpakowane muszę przenieść na początek listy!

Chciałam jeszcze coś napisać i zapomniałam

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 14:09   #256
musicman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Witajcie

Salve ?
ehem
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 14:23   #257
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Mialam dzis smieszny sen , snilo mi sie ze Maly sie urodzil i kupywalismy tak na szybkiego przewijak w KIOSKU i dziwne ale Pani miala tam ogromny wybor i pokazywala nam przez okienko hehehe

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Trzymajcie proszę jutro kciuki za naszą ostatnią wizytę, oby wszystko było ok. Od kilku dni mam spory ból podbrzusza, taki ciągły jak na okres heh ale co tam ze mną, najważniejsze żeby z malutką było dobrze. Miłej niedzieli dziewczynki
czyli mamy rozumiec ze i ciebie skurcze dopadły?

Cytat:
No i zaczęłam obawiać się tej cholestazy. Mam pytanko do dziewczyn, które też się drapią, Ja jestem alergikiem i mam taką mini-wysypkę na rękach, trochę nogach i trochę na brzuchu, Nie wiem czy Wy też tak macie, czy ja mam po prostu alergię na pyłki teraz czy powinnam się bać że to cholestaza?
ja alergikiem nir jestem, ale na dłoniach wyszły mi chrostki od drapania.Mysle ze to podraznienie, przy takiej czestotliwosci i sile drapania.
Na brzuchu i reszcie mam plamki czerwone, takie zaognione i to tez od drapania...
No i w odrozneniu od ciebie mnie swedzi 24h, a wyniki niby dobre.Dlatego jutro jade jeszcze raz je powtórzyc.

Gdyby wspolczucia o pocieszenia przynosiły mi ulge choc w 1/10 bylabym happy

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Ja w końcu zasnęłam. nie wiem o której, chyba koło 4.
Włączyłam suszarkę w pokoju Bartka i razem z nim leżałam. Szum mnie uśpił - Nie ma to jak sposoby na niemowlaka - działają tez na Mamusię
A no i jeszcze się wkurzyłam, bo dzisiaj Zielone Świątki i sklepy pozamykane. Nie wiem kiedy my po ten garnitur pojedziemy. Jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę ....
A kto ją potem wyłączył? czy ona tak do rana?

Sklepy pozamykane a co.... pewnie jeszcze lody chcialas kupic hm... przyznaj sie Za mna chodzi Algida krówka, tylko gdzie ja kupic...

Ciekawe co u Cass... co z jej obrzekami zaradzili.

Stary 2009-05-31, 14:29   #258
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście trzymamy

Cytat:
To są rózne szkoły. Niektórzy uważają to, że tak jak z naszymi tygodniami ciążowymi: kończymy np. 29 i mamy 29t 1dz ciązy, czyli jesteśmy w 30 tyg. I tak samo podchodzą niektóre firmy do miesięcy. Jeżeli dziecko ma 5 dni to jest to jego pierwszy miesiąc życia.
Zauważcie, ze czasami na kosmetykach jest napisane po pierwszym miesiącu życia...

Pamiętam jak Bartuś był mały i też miałam dylemat, bo różnie firmy sie określały, czy w słoiczkach, czy w kosmetykach, czy w literaturze tematu o tym pisano.

A jeśli na kosmetyku jest napisane że jest bezpieczny od chwili narodzin...a niżej że używać powyżej 1 miesiąca życia?

Dzień dobry dziewczyny...
Ja dzisiaj też jakaś przybita jestem...pada cały czas, grzmi...Tż poszedł szukać sklepu otwartego...a mi jakoś źle... Dołek mnie złapał i nie mam na nic sił...

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Ciekawe co u Cass... co z jej obrzekami zaradzili.
Zaraz napiszę do Marioli i Cass...ciekawe co u nich?
Stary 2009-05-31, 14:36   #259
Miramej
Zakorzenienie

Oczywiście poucinało mi cytaty, wrr...

eleeri, współczuję ciężkiej nocy

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Ta, nie zdolalam fotki zrobic, bo maz rozebral wozek na czesci pierwsze i okryl, co by sie potomkowi nie kurzylo Ale wyglada to nasze cudo mniej wiecej tak, jak w zalaczniku.
A w jakim załączniku?

Cytat:
a wiesz ze nie spałam...
zrobiłam sobie herbatke, zapalilam mala lampkę i czytałam gazetkę, a potem tak się drapałam , że aż sie popłakałam z bezsilności. Do łóżka położyłam się cała swędząca i trenowałam silną wolę zeby sie nie drapac.
Nie wiem o ktorej zasnelam, ale dopiero sie obudzilam...cala czerwona...
Myslalam ze nikogo nie spotkam nie wł. kompa..
Szybko wam daje znac ze zyje i zmykam do łóżka.

Za radą wykąpałam się w płynie córeczki od pierwszego dnia i dupeczka.Nic mi ulgi nie przynosi,tylko wydziwiam,piore wszystko, zmienie dzis posciel,ale mnie to calymi dniami swedzi wiec nie ma to chyba zwiazku.Dobrze ze na buzi nie musze sie tak drapac.
(...)
bez zmian niestety
jutro o 8 rano będę krewkę badać, ale wyniki dopiero we wtorek.Chyba ze zapytam,powiem ze mi zalezy to moze bede mogla odebrac juz popoludniu.
Kasiu współczuję Ci z całego serca , już nic mi nie przychodzi do głowy, ale jestem taka zła na tych lekarzy i pielęgniarki
A w jakim płynie się wykąpałaś, w Balneum?
Strasznie jestem ciekawa tych Twoich wyników, bo od czegoś Cię swędzi .

Cytat:
Witam mamusie
(...)
, a może poród się zbliża?

Cytat:
hej Mamusie i Dzidziusie,
(...)
U nas na razie wszystko dobrze, kupiona całą wyprawka dla Małej, w tym wózek mutsy 4 rider i fotelik maxi cosi, choć nie mam na nic siły i chodzę jak słoń.
Poza tym szyjka mi się skraca i mam "polegiwać" a od tego polegiwania jestem jeszcze słabsza i wszystko mnie boli.
(...)
Gratuluję skompletowanej wyprawki . Słuchaj się lekarza, bo teraz z szyjką nie ma żartów (zresztą na początku też nie)
Trochę Ci zazdroszczę cc, bo strasznie boję się porodu, ale u mnie nie ma wskazań, a bez wskazań się raczej nie zdecyduję.

Cytat:
Cześc Kochane
(...)
Ja też miałam w planach zakupy a tu

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
hej wszystkim
(...)
ostatnie wyniki w normie jutro wizyta u gin a o 10 dentysta sadysta.
Nogi nadal puchnął ale to z mojej głupoty- naduzywanie soli i brak leżenia wiem tylko w lać. A jak by było malo nadal mnie rozstepy trzymaja i jakies dziwne sine slady z tylu łydki- chyba jakis zylak.

Dzidziuś za to gimnastyke robi ze hej wypina sie tak często w strone pepka ze tylko masowanie cos daje na twardy brzuszek ostatnio tez TZ skopał.

Niemoge się doczekac jutra bo ma fotelik zjechac i chyba sie wkoncu u nas ruszy bo trzeba wziąść sie w garsc i pokupywac troche rzeczy dla maluszka. Wózek od rodziny juz mamy. Uprany czeka tylko na tuning męza i malowanko dolnych parti bo troche pozardzewiałe hehe.
Jutro wkleje wam foki fotelika oraz opisze co po wizycie dzis ledwo zyje przez ten nosek chyba sie drzemne to moze i oczka przestanął piec.
za wizyty u lekarzy. Czekamy na wieści i fotki

Cytat:
A i jeszcze dwie sprawy:
(...)
(...)
No właśnie ja szukam polecanych "od pierwszego dnia życia", a przyznaję, że takich "po" pierwszym miesiącu nie widziałam.

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Witajcie
(...)
My na weselu wytrwaliśmy do 2 , ale tylko dlatego, że ciągle przesuwały się oczepiny, a chcieliśmy doczekać do życzeń i prezentów po oczepinach -nie dawać go wcześniej nowożeńcom przy stole. Poza tym w sami było mega duszno, a na dworze zimno i coś czuję, że się przeziębiłam...także dziś cały dzień leżenie, ciepła herbatka, mleko z miodem i może się jakoś wymigam jak mi się do tej pory udawało

Kupiliśmy wczoraj płatki mydlane i Jelpa więc jutro naczynam wielkie pranie. W płatkach ubranka, a w proszku kołyskę, ręczniki i kocyki.
Co do żelu do mycia od pierwszych dni to ja kupiłam wash gel z Hipp'a, jest jeszcze płyn do kąpieli i tego zgarnęłam bardziej z ciekawości, sama chętnie się w nim zanużę

Czuję się taka rozbita, senna i słaba, że nawet nie mam weny na siedzenie przed kompem, przepraszam
Kuruj się i nie daj choróbsku
Ja też kupię Jelpa, płatki sobie daruję . I też jestem coraz bardziej skłonna zacząć od Hippa

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie

Wczoraj nawet nie miałam czasu zajżec na wizaż ... ta budowa domu pochłania mnie całkowicie
Wieczorkiem bylismy na grillu u znajomych ... wstałam o 11 - zrobiłam obiadek i zaraz lecimy do teściów na kawe
Podziwiam Was dziewczyny, że macie tyle energii, sama ostatnio czuję się jak flak

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 14:38   #260
katarzynka00
Zakorzenienie

dziewczynki, pomózcie!!! jest jakas stronka w necie gdzie mogłabym dorwac ulotkę z Dopegytu?
Wczoraj nowe opakowanie zaczęłam i wyrzuciłam wszystko, a jestem właśnie po rozmowie z polożna i powiedziała zeby wyczytac czy Dopegyt nie ma takiego działania ubocznego, bo sporą dawkę juz dłuższy czas łykam i może od tego moj świąd.Help

Stary 2009-05-31, 14:43   #261
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny...
Ja dzisiaj też jakaś przybita jestem...pada cały czas, grzmi...Tż poszedł szukać sklepu otwartego...a mi jakoś źle... Dołek mnie złapał i nie mam na nic sił...
(...)
Zaraz napiszę do Marioli i Cass...ciekawe co u nich?

U mnie pogoda ładna, a też jestem przybita
Daj znać, jak się czegoś dowiesz

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
dziewczynki, pomózcie!!! jest jakas stronka w necie gdzie mogłabym dorwac ulotkę z Dopegytu?
Wczoraj nowe opakowanie zaczęłam i wyrzuciłam wszystko, a jestem właśnie po rozmowie z polożna i powiedziała zeby wyczytac czy Dopegyt nie ma takiego działania ubocznego, bo sporą dawkę juz dłuższy czas łykam i może od tego moj świąd.Help
Proszę: http://www.egis.pl/dla-pacjentow/lek...ethyldopa.html

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-05-31 o 14:44
Stary 2009-05-31, 14:46   #262
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A w jakim załączniku?

Kasiu współczuję Ci z całego serca , już nic mi nie przychodzi do głowy, ale jestem taka zła na tych lekarzy i pielęgniarki
A w jakim płynie się wykąpałaś, w Balneum?
Strasznie jestem ciekawa tych Twoich wyników, bo od czegoś Cię swędzi .
no własnie w jakim załączniku?

Kapiel w oilatum

Stary 2009-05-31, 14:49   #263
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Kapiel w oilatum
A wiesz, że Oilatum podobno może uczulać? Lepiej pod tym względem może zachowywać się Emolium. A może zrób sobie kąpiel w krochmalu, czasami podobno pomaga małym brzdącom na uczulenie , albo z nadmanganianem potasu? Już sama nie wiem, co Ci poradzić

H. MacLeod

.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 15:20   #264
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
jestes najlepsza dzieki

cos by mozna pode mnie podciagnac:
-Pokrzywka może być również objawem reakcji alergicznej. Należy wtedy natychmiast przerwać stosowanie preparatu i zgłosić się do lekarza po poradę odnośnie dalszego leczenia. Jeśli więc pokrzywka jest bardzo nasilona i występuje na całym ciele należy natychmiast zgłosić się do lekarza, aby uniknąć istotnych powikłań.

Ponadto mogą wystąpić inne objawy niepożądane wymienione poniżej...i lista jest mega długa a wsrod tego "cholestaza"

Jutro znowu pędze do ginka...

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
A wiesz, że Oilatum podobno może uczulać? Lepiej pod tym względem może zachowywać się Emolium. A może zrób sobie kąpiel w krochmalu, czasami podobno pomaga małym brzdącom na uczulenie , albo z nadmanganianem potasu? Już sama nie wiem, co Ci poradzić
prepraszam w Emolium, ale glupol ze mniebo przeciez to mam dla malej.Pomylilo mi sie bo w patece porosilam o Oilatum a mimo to sprzedala mi Emolium i spostrzegłam dopiero w domu, ale wymieniac nie bede.Zostane przy tym.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
A może zrób sobie kąpiel w krochmalu, czasami podobno pomaga małym brzdącom na uczulenie , albo z nadmanganianem potasu? Już sama nie wiem, co Ci poradzić
do jutra juz wytrzymam.Tylko tak mysle, co na to poradzi, czy zmieni mi lek na obnizenie cisnienia i jak "wypłucze" to co mam i co mnie swedzi,drazni itp.
Jest swiatelko w tunelu.Chyba nie bede juz wiecej łykac dopegytu, przynajmniej do jutra.

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-05-31 o 15:22
Stary 2009-05-31, 15:27   #265
Karolinak82
Zakorzenienie

Dziewczyny Cass odpisała...

"Hej Dziewuszki. Właśnie leżę pod ktg, mam dwa razy dziennie. Skurczy żadnych, tętno Maluszka ok. Rano pobrali mi krew, oddałam mocz, ale jeszcze wyników nie znam. Obrzęki troszkę się zmniejszyły ale to dlatego, że cały czas leżę. Kochane jesteście że tak się martwicie. Jak coś sie będzie działo napiszę. Pozdrawiam wszystkie Mamuśki. A co tam na wątku? Nic się nie urodziło? Wszystko ok?"

Najważniejsze że nic się nie pogarsza i spokojnie leży sobie na obserwacji...sprawdzą wszystko dokładnie i Cass będzie mogła być spokojna...trzymamy kciuki Cass

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-05-31 o 15:37
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 15:41   #266
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
jestes najlepsza dzieki

cos by mozna pode mnie podciagnac:
-Pokrzywka może być również objawem reakcji alergicznej. Należy wtedy natychmiast przerwać stosowanie preparatu i zgłosić się do lekarza po poradę odnośnie dalszego leczenia. Jeśli więc pokrzywka jest bardzo nasilona i występuje na całym ciele należy natychmiast zgłosić się do lekarza, aby uniknąć istotnych powikłań.

Ponadto mogą wystąpić inne objawy niepożądane wymienione poniżej...i lista jest mega długa a wsrod tego "cholestaza"

Jutro znowu pędze do ginka...

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

prepraszam w Emolium, ale glupol ze mniebo przeciez to mam dla malej.Pomylilo mi sie bo w patece porosilam o Oilatum a mimo to sprzedala mi Emolium i spostrzegłam dopiero w domu, ale wymieniac nie bede.Zostane przy tym.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

do jutra juz wytrzymam.Tylko tak mysle, co na to poradzi, czy zmieni mi lek na obnizenie cisnienia i jak "wypłucze" to co mam i co mnie swedzi,drazni itp.
Jest swiatelko w tunelu.Chyba nie bede juz wiecej łykac dopegytu, przynajmniej do jutra.

Może znalazłaś winowajcę, oby , drażni mnie tylko, że musiałaś szukać sama, bo nikt ze służby zdrowia nie raczył się pofatygować . Na którą idziesz do gina?

Cytat:
Dziewczyny Cass odpisała...

"Hej Dziewuszki. Właśnie leżę pod ktg, mam dwa razy dziennie. Skurczy żadnych, tętno Maluszka ok. Rano pobrali mi krew, oddałam mocz, ale jeszcze wyników nie znam. Obrzęki troszkę się zmniejszyły ale to dlatego, że cały czas leżę. Kochane jesteście że tak się martwicie. Jak coś sie będzie działo napiszę. Pozdrawiam wszystkie Mamuśki. A co tam na wątku? Nic się nie urodziło? Wszystko ok?"

Najważniejsze że nic się nie pogarsza i spokojnie leży sobie na obserwacji...sprawdzą wszystko dokładnie i Cass będzie mogła być spokojna...trzymamy kciuki Cass
Dzięki za wiadomość . Fajnie, że chociaż u Cass jest w miarę dobrze, nie? Lepiej mi

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-31, 16:02   #267
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Może znalazłaś winowajcę, oby , drażni mnie tylko, że musiałaś szukać sama, bo nikt ze służby zdrowia nie raczył się pofatygować . Na którą idziesz do gina?
miedzy 15 a 16 postaram sie juz byc u niego z wynikami.
A jest ktos jeszcze oprócz mnie kto krewke bada w Luxmedzie?bo chcialam zapytac czy wyniki macie tego samego dnia?

Mysle nad skutkami ubocznymi maleństwa czy ją to w jakis sposob dotknęło.

A w szpitalu zapisywali w tym protokole wszystko co łykam ,w jakiej ilosci i od kiedy i szkoda ze nie wpadli na to i nie zasugerowali zeby odstawic ktorys z leków...

Stary 2009-05-31, 16:17   #268
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

[/COLOR]No i po przeczytaniu kilku tematów na forum Mamuś...stwierdzam że nie kupuję więcej kosmetyków...podobno w szpitalu dają dużo próbek i najlepiej wypróbować (zapytam w czwartek jak będę), w szpitalu najczęściej używają kosmetyków z jednej firmy (oto też zapytam), poza tym zależy od skóry dziecka, położna która przyjdzie do domu podpowie co potrzeba...a wtedy myślę że nie będzie problemu by Tż podskoczył do apteki i kupił...takie oto moje spostrzeżenia

Dokupię tylko to co niezbędne...czyli spirytus 70% i sól fizjologiczną...mam Linomag i żel Nivea (ale on chyba zaczeka sobie troszkę)...nic więcej aż do narodzin Małej
w naszym spzitlau uzywali kosmetykow z Hipp, ale wiele dzieci bylo smarwoane mascia, ktora zastepowala doslownie wsyztsko, jedynie byl uzywany zel do kapieli dla maluszkow.
co do probek kosmetykow - to az tak duzo ich nie daja , jest male miniaturowe opakowanie sudokremu dwie male wody mineralne, jakies herbatki, saszetka płunu lowela do prania, golarka gilette DLA FACETA I zel do golenia, z 4-5 saszetki z herbatka, potem jeden mala probka kremu na roztepy, i dwie saszetki z oliwka , i parafina , lyzeczka do kamrienia dziecka i jedna para skarpetek cocdrillo i tyle acha 12 sztuk chustekek nasaczanych i 1 pampers !!!!! 2 gazet moje dziecko i jedna oliwia to cała zawartosc jesli o komsetyki
no i w 3 pupy ulotek jak kamric jak tryzmac dziecko, ksiazeczka zdrowia , z miejscem na dokumenty czy recepty itd mnustwo reczy ulotek z hipp i bobwita.

sysa - pieluche tetrowe i flanelowe sie przydadza bo sluza do przykrycia , dziecka latem no w wozku cyz lozeczku wczasie drzemek, jako podkladka do rpzewiajania jak sie znajdziesz w miejscu gdzie trzeba dziecko przewinac anie ma do tego rpzesijaka, jako podklada na wage jak idziesz do lekarza itd .no i oczywscie do wytarcia ulanego mleka

dziekuje za dalsze trzymanie kicukow

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

mariolasl MOJE NAJSZCZERSZE GRATULACJE , oczywiscie trzymam kciuki za synusia abys szybko mogla go zabrac do domku i sie nim cieszyc czego i sobie zycze i

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-05-31 o 16:19
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 16:41   #269
UnholyOne
Ola-Unhola

Kasiu, przeczytałam tą ulotkę i jest kilka rzeczy, które mogą byc przyczyną swędzenia, a cholestaza - jestem w szoku...

Dobrze, ze u Cass wszystko w porządku Ciekawe kiedy wróci do domku?

Eleeri, znalazłam takie kosmetyki po:
http://www.tomi.pl/szczegoly/9485/dz...zycia_warszawa
http://www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27534303__PZTA_1.html
http://www.e-commerce.pl/Bella-Baby-...mpon,4040.html

A tu jeszcze link o kosmetykach:
https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,2284.html
https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,5985.html

Ja chyba zaopatrzę się w olivkę hippa i mydełko nivea. I tak nie mam zamiaru używac szamponu i płynku do kąpieli i myci ciałka.

Kasiu, ja w LuxMedzie zawsze odbierałm następnego dnia - mimo najdroższego abonamentu
A suszarkę to Małż wyłączył

Miramej, a dlaczego przybita jesteś?

A ja mam ochotę na ryż z jbłkami i cynamonem. Tylko moi mężczyźni nie lubią. Tak sama dla siebie mam robic???

Wiecie, że ja dzisiaj 8 razy w nocy w kibelku byłam. Pobiłam rekord

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Jeszcze nad mustelą się zastanawiałam
http://allegro.pl/search.php?string=...on=1&country=1
Stary 2009-05-31, 16:49   #270
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu, ja w LuxMedzie zawsze odbierałm następnego dnia - mimo najdroższego abonamentu
a co oni... powariowali...
w najzwyklejszym labie NFZ popołudniu mozna odebrac a oni co?

Jak wyjatku ze mna nie zrobią to mimo to bede musiala czekac do nastepnego dnia, bo komplet badan kosztowal mnie 40zł a jak mam w Luxie za free to wole z tego skorzystac, bo niestety pieniążki...potrzebne na inne rzeczy
Albo poprosze zeby zadzwonili do mnie z wynikami, bo wiem ze jak ja zadzwonie to tez nie podadza wyników bo nie maja pewnosci czy ja to ja.Bezsens i tak bo skad wiedza czy moj tel napewno ja odbiore jak zadzwonia do mnie. Z reszta tajemnica jak z wynikiem AIDSA

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości