|
|
#2701 |
|
Organizatorka
|
Dot.: Praca jako au-pair
ja tez sobie tego nie wyobrazam
ostatnio w ogole nie chodze w zadnych adidasach ani nic z tych rzeczy. Co prawda chcialam kupic jakies tam na allegro ale obecnie jestem calkowicie splukana, wiec bede musiala sie wstrzymac a trampki tez mam, kupilam takie za 19 zl. do biegania ale one takie malo twarzowe sa...
Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-08-17 o 23:56 |
|
|
|
#2702 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie.Ja mam adidasy,w ktorych gram w tenisa,ale na pewno ich nie wezmę,bo do spodni wyglądają strasznie.Poza tym ja w ogole nie znoszę obuwia sportowego,bo wydaje mi sie,ze mam w nich wielką stopę.Ale muszę kupić jakieś,bo tak myślę,że nie mogę wykluczyć tego,że będzie padało,a ja bedę gdzieś z dziećmi latała.I przeciez nie założe wtedy sandalów
![]() A podaj proszę linka do tych z allegro,moze sobie kupię
Edytowane przez zuczang Czas edycji: 2009-05-31 o 11:41 |
|
|
|
#2703 |
|
Raczkowanie
|
Hej :P
Od jakiegoś czasu przeglądam ten wątek i powiem szczerze, że bardzo mnie zaciekawiła praca jako au pair. Muszę przyznać, że całego wątku nie przeczytałam, z lenistwa :P, ale wywnioskowałam, iż zdecydowana większość z was jest zadowolona z wyjazdu. Bardzo chciałabym znaleźć rodzinkę na wakacje, choć dopiero od mniej więcej 17 lipca, z powodu rekrutacji na studia. Zarejestrowałam się na stronach au pair world, greataupair i zaczynam szukać kogoś odpowiedniego Mam nadzieję, że uda mi się zrealizować to moje małe marzenie, gdyż bardzo lubię podróżować i pobyt (nawet 1-miesięczny) w innym kraju byłby niesamowitą przygodą. Możliwe, iż będę potrzebować porad, więc z pewnością nadal tu będę zaglądać. Pozdrawiam
|
#2704 | ||
|
Organizatorka
|
Cytat:
bo tez tylko balerinki, sandaly no i japonki albo cos w ten desen...a ja chcialam takie, no i koniecznie z rzepami, wiec nie wiem czy Ci sie spodoabaj takie najzwyklejsze no i czarne, bo nie lubie jakis wymyslnych a jak maja i do rurek pasowac to niech pasuja:p mojemu tzowi sie nie podobaja ![]() http://allegro.pl/item641113145_nike..._5_degris.html Cytat:
i zycze powodzenia w poszukiwaniach napewno cos znajdziesz
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry au pairki!
Satin'n Lace witamy i powodzenia w szukaniu! )co do butów, sportowe koniecznie trzeba miec.... ja zaszalałam w Polszy nigdy w zyciu bym nie ubrała smiesznych srebrno brązowych trampów...a takie kupiłam sobie do Francji hehh i mam zamiar w nich tam pomykac, oprocz tego biore baleriny i klapko- sandały, sama nie wiem jak je nazwac. Zastanawiam sie tez nad butami trekkingowymi,bo bede w samych alpach przeciez...ale sama nie wiem, sa ciezkie, a w gory pewnie co najwyzej ze 2- 3 razy pojde a jak wezme trampy to je zniszcze...no ale kosztowały 50 zł i wlasciwie nie mam zamiaru ich spowrotem do polski przywozic..lol.![]() Dobrego dnia ja znowu znikam kujonic....
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
jakby któraś szukała coś na lato to tu fajna oferta
![]() http://www.gumtree.com/london/95/39601795.html ja już mam dość mojego domu. cieszę się że jadę tylko TŻ zostaje.. eh francuzka obiecała że napisze i chyba znowu nie ma czasu ale cóż. może oni sobie nie radza z 2 dzieci i codziennym życiem dlatego potrzebują au pair. czekam aż się odezwie. |
|
|
|
#2707 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
roux kochana nie martw się nie jesteś sama tez musze caly dzien kuc :/ ale narazie czekam, az mi wlosy wyschna, zeby isc do sklepu i zaopatrzyc sie wjakis prowiant, bo tz pojechal i musze sama dla siebie gotowac ![]() a potem caly dzien wkuwania powszechnej ![]()
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
a ja zostalam dzsi sama w domu i zeszlam na dol zeby cos zjesc a na stole bylo przygotowane 1 talerz na innym ser i szynka szklanka itp i buleczki
![]() to zjadlam mam nadzieje ze to bylo dla mnie xD
|
|
|
|
#2709 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() probowac ![]() ja tez maturzystka tegoroczna Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() :eh em: |
|||
|
|
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
Witamy, witamy.
![]() Dostałam dziś sms'a z hiszpanii. Podali mi drugiego maila, już im wysłałam wiadomość. Bez problemów tym razem.![]() A w sumie, może i dobrze, że był problem, przynajmniej mnie zapamiętają. Bo z tego co zaobserwowałam, to w ciągu 2 dni zgłosiło się do nich ponad 50 aupairek, więc byłabym tylko jedną z wielu. A teraz jestem VIP.![]() ![]() No i ciekawi mnie, jak to było z tym dodaniem mnie do ich favourites, czy mnie sobie już wcześniej upatrzyli, czy jak.![]()
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))czekamy zatem na ich odpowiedź do Ciebie! ![]() a ja mam przerwe juz w nauce, znalazłam ogloszonko, au pair potrzebna do Paryża, na rok szkolny, wyglada przyzwoicie.....gdyby któraś z Was była zainteresowana, wklejam linka... heh i tym razem juz na powaznie wracam do swoich patologii..![]() http://www.francuski.ang.pl/au_pair_...010_16562.html
|
|
#2712 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za miłe powitanie. Wiedziałam do kogo pisać
Właśnie zakładam profil. Skoro mówicie, że warto spróbować to tak zrobię. Gdyby się nie powiodło to ostatecznie mogę przecież pracować tu na miejscu, a za rok wybiore się na dłuższe operkowanie i już mnie mamusia nie zatrzyma Dobrze, że mam się kogo radzić, bo teraz jestem tak napalona na wyjazd, że jeszcze bym się zgodziła na jakieś nieludzkie warunki czy coś.... Szukam dzieci do 5-6 lat, bo z takim mam i miałam do czynienia, najlepiej nie więcej niż dwójkę....zobaczymy
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już bym chciała jechać, tzn. np. na koniec czerwca
A tak muszę czekać do końca lipca... grrKoleżanki mnie okrzyczały, jak powiedziałam im, że wyjeżdżam na wakacje. Bo, co one będą robić beze mnie. Ciekawe jak zareagują, jak powiem im, że jadę na rok
|
|
|
|
#2714 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() tez bym chciala juz leciec... najbardziej to sie jednak boje, ze nie zalicze egzaminu z historii i wtedy bede musiala ja tluc przez wakacje, bo poprawki sa we wrzesniu i nie bardzo mi sie ta wizja podoba... a prawdopodobienstwo , ze nie zdam jest ogromne, bo to jest taka malpa, ze szok - na wstepie nam powiedziala, ze wiekszosc ludzi nie powinna studiowac prawa i ona nam to udowodni eh...
|
|
#2715 |
|
Wtajemniczenie
|
Roux, ja Ci zazdroszcze tych patologii.
|
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co ja dalej nie mam ani plecaka ani walizki. tak się ciągle zastanawiam.
walizka wazy 4 kilo wiec tylko 11kh ciuchow. a buty duzo waza i ogolnie ta walizka przestala mi sie podobac. na kraweznikach mi dziewczyny mowily ze mozna cholery dostac i juz nie wiem czy lepiej kupic plecaka eh.
|
|
|
|
#2717 |
|
Raczkowanie
|
Sanrioo jesli chodzi o walizke to moge ci polecic ta:
http://www.allegro.pl/item633771661_...ka_czarna.html Ja mam najwieksza,sa jeszcze inne rozmiary. Jestem mega zadowolona, Walizka jest stabilna i co najwazniejsze ma duze,chropowate i takie jakby kauczukowe kółka,prowadzi sie ja na prawde swietnie. Poza tym ma metalowy stelaz i jest bardzo stabilna. Ja mam najwieksza a jak jest pusta to wiele nie wazy..Spakowalam do niej wszystko co chcialam,mialam duzo luzu..ale na lotnisku przezylam chwile grozy bo w domu ciagle waga mi inaczej wskazywala i do konca nie wiedzialam co bedzie ale bylo spoko- 20.100
|
|
|
|
#2718 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za tak miłe powitanie. Wysłałam dzisiaj wiadomości do kilku rodzin na au pair world, z których na jednej mi bardzo zależy .Mam nadzieję, że odezwą się do mnie. Jutro jeszcze poszukam innych rodzin, do których mogłabym napisać. Dzisiaj już mam dość :P
Muszę jeszcze znaleźć pracę na czerwiec, potrzebuję troszkę pieniędzy na moje wydatki
|
#2719 |
|
Konto usunięte
|
Satin masz Tż?
ile masz lat? pisz jak ci ida poszukiwania
|
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Moja hostka chce żebym gotowała obiady dzieciakom, niby nic wielkiego, ale i tak jestem trochę lewa w gotowaniu. Teraz ćwiczę się w jakichś zupkach itp. Potem wezmę się za jakieś podwieczorki, naleśniki, racuchy itp.
Ale i tak sobie wymyśliłam, że jak nie będzie hostom coś smakowało to powiem, że w PL się tak jada i najwyżej dojdą do wniosku, że nie przepadają za polską kuchnią. Trzeba sobie radzić Ale do końca lipca to ja już będę mistrzem kuchni
|
|
|
|
#2721 |
|
Konto usunięte
|
mycha a kiedy lecisz?
![]() moja Hostka napisala mi maila z kondolencjami i itd. mila babka
|
|
|
|
#2722 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny na chwilę się wetne w rozmowe,ale jak myslicie:
1) czy 300 euro na miesiac to w miare porzadna stawka? dodam,ze bez biletu w zadna strone... 2. lepiej jechac w ciekawe miejsce, plaza, znajomi w moim wieku za te nieszczesne 300 euro czy lepiej na lekkie odludzie za 500 euro na miesiac plus bilet w jedna strone? dodam,ze tu i tu hości sprawiaja wrazenie sympatycznych... jadę na 2 miesiące HELP |
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2724 |
|
Konto usunięte
|
aha czyli tydzien przedemna jakos
![]() ja sie boje samolotem leciec wogole
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) Ja bym brała tą za 500, bo nawet jak na jakiś dojazd do miasta będziesz musiała wydać parę razy to i tak myślę, że wyjdziesz na plusie ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- A weź Godzinka, dwie i po strachu, a ja się będę tarabanić 12 godzin, jak nie więcej |
|
|
|
|
#2726 |
|
Konto usunięte
|
roux zakuwa widze ciezko nie to co ja
![]() powinnam sie uczyc na egz zawodowe:/ |
|
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
Mycha ,dzięki za radę
![]() ![]() juz sama nie wiem co robic, jestem w totalnej kropce, Ci za 300 euro, wydaje sie bardzo w porzadku, jak rozmawialm z tym facetem to zero presji, chce mnie poznac ze swoimi znajomymi w moim wieku, fajna miejscowosc turystyczna, ale jest to, az w Bretani,a ja potem chce odwiedzić przyjaciolke na Lazurowym i boję się, że mi kasy nie starczy,zeby chociaż tam dojechac no,a potem tez mam inne plany....Z drugiej strony ta druga opcja to naprawde totalne wygwizdowo, ani morza, winnice same, po prostu wies,daleko od miasta... I mialabym mieszkac jakby w osobnym domku,wiec troche sie boje...tak więc dzięki jeszcze razI prosze niech inne tez powiedza co by zrobily na moim miejscu... (uwielbiam Wizaż )
|
|
|
|
#2728 |
|
Konto usunięte
|
ja 1 opcję of course bym qwybrala
|
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- A jaki tytuł będziesz mieć? |
|
|
|
|
#2730 |
|
Konto usunięte
|
technik żywienia - dietetyk
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

ostatnio w ogole nie chodze w zadnych adidasach ani nic z tych rzeczy. Co prawda chcialam kupic jakies tam na allegro ale obecnie jestem calkowicie splukana, wiec bede musiala sie wstrzymac
a trampki tez mam, kupilam takie za 19 zl. do biegania 

napewno cos znajdziesz
)
tez musze caly dzien kuc :/ ale narazie czekam, az mi wlosy wyschna, zeby isc do sklepu i zaopatrzyc sie wjakis prowiant, bo tz pojechal i musze sama dla siebie gotowac 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)