Zmiana stylu zycia ...walka o lepszą siebie - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-31, 16:18   #391
itrusta
Zadomowienie

Dot.: Zmiana stylu zycia ...walka o lepszą siebie

Cytat:
Napisane przez agati Pokaż wiadomość
Gdzie się wszyscy podziali???
U mnie dobrze, jak nie za dobrze. Dziś wchodzę na wagę, a miałam tego nie robić, a tam- 63,5!!!! Wiem, że ta "dobra passa" kiedyś się skończy i waga ię zatrzyma ale póki co jest mniej! Wczoraj spędziłam przy książkach 15 godzin i czułam się jak wrak. Obrona za 5 dni. Stres mnie ogarnia. Z dietą w porządku, już 15 dzień!!!!!!!! Pozdrowienia i buziole
Tez sie zastanawiam ostatnio gdzie sie wszyscy podziewaja Coraz ciszej sie tutaj robi albo mi sie tak wydaje?

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Witam Was ponownie .
Mam za sobą wiele "grzechów", jeszcze więcej przemyśleń i kolejny raz zamierzam spróbować "już na serio".

Jak narazie:
Śniadanie: dwie kromki z pasztetem i herbata z cytryną (bez cukru oczywiście)
Później: truskawka i kawałek arbuza

Zaraz jeszcze coś zjem (pewnie z owoców ), bo zaczynam odczuwać lekki głód .
Ciesze sie, ze pomimo upadku wracasz do nas Ja juz nie probuje, ja po prostu zaczelam zdrowiej zyc i wiecej sie ruszac

Cytat:
Napisane przez martinia Pokaż wiadomość
oj ja też dziś zgrzeszyłam...ciastem czekoladowym poprosili mnie wczoraj w domu żebym upiekła, no to nie miałam wyjścia (a wiedziałam, że jak będzie ciasto, to będzie źle). jakoś udało mi się powstrzymywać przed zjedzeniem aż do teraz...i jestem taka na siebie zła, że uległam!!
ale poza tym jedzeniowo raczej dobrze
Tez jestem zla na siebie, moj Tz mial urodziny wiec i wczoraj i dzis bylo duzo jedzenia, i duzo jedzenia zakazanego, ale czasu nie cofne, ide dalej, moze dzis cos pocwicze i bedzie dobrze A przez pare najblizszych dni bede bardziej uwazala na to co jem i mam nadzieje ze mimo tego weekendowego wybryku waga dalej bedzie szla w dol

Cytat:
Napisane przez szpurka Pokaż wiadomość
witam
u mnie z dietą dobrze, dużo ćwiczę, centymetry spadają, ale waga stoi...tak się zastanawiam czy to od intensywnych ćwiczeń?
Szpurka gratuluje oby tak dalej
Mysle ze przyczyn moze byc kilka, np moze ci sie zblizac okres, albo wlasnie miesnie ci sie moga tworzyc wlasnie dzieki cwiczen, ale to chyba lepiej, zdecydowanie lepiej miec miesnie niz tluszcz
itrusta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-31, 19:33   #392
eMisss
Zadomowienie

a ja przytyłam 0,5kg. ale co się dziwić .. mój facet do mnie przyjechał i zaczął mnie dokarmiać .. lody, lazania.. itd hehe
mam nadzieje że jutro z rana już tego 0,5 kg nie będzie
a tak ogólnie to dietka idzie mi dobrze ..
Stary 2009-05-31, 20:22   #393
sŁoNeCzKo :)
Raczkowanie

GG do sŁoNeCzKo :)

hehe, nie martw się - jak nie do jutra to do wtorku zleci na pewno

no macie racje, pewnie dlatego, że zaczął się teraz "gorący" okres - sesje na uczelniach m.in...

i tak np.: ja mam we wtorek egzamin z materiałoznawstwa i grypę złapałam...
i na dobrą sprawę musze w końcu zmienić podpis bo już nie ma dietki proteinowej, za to jest dieta Turbo
Stary 2009-05-31, 20:40   #394
Parvati
Zakorzenienie

Oj gorący czas nie ma co
Ja zaniedbałam w zasadzie wszystko, cały weekend w książkach.
Dieta denna (mało i byle jak, dania typu zupka chinska), ćwiczeń brak.
Jedyny plus weekendu to wreszcie przeprowadzka
Z wynajmowanego pokoju do wynajmowanej kawalereczki^^
Jak tylko ogarnę najgorętsze 2 tygodnie przedsesyjne, to już w trakcie sesji wracam do ćwiczeń co dzień i dietki.
Póki co, trzymam za Was kciuki

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2009-05-31 o 20:44
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-31, 20:43   #395
winyl
Zakorzenienie

A ja chyba we wtorek przejdę na dietę turbo . Bo nie wiem czy na jutro miałabym odpowiednie jedzenie w domu .
Też myślę, że cicho się tu robi właśnie z powodów typu szkoła, studia, ale na pewno niedługo wszyscy wrócą .

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-31, 20:55   #396
Kasztela
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny Dawno mnie nie bylo, przez ten czas nawet dobrze mi szlo ale musze sie wyspowiadac z dnia wczorajszego, ktory juz poszedl gorzej: rano vasa i jajko na twardo, pozniej mala paczuszka sezamkow dla zabicia glodu,mala ilosc zupy pomidorowej, nastepnie kanapka z pasta jajeczna:/ (bylam na uczelni), mieso i maly ziemniaczek ( juz sie zaczyna), lampka szampana, kilka kieliszkow likieru i tort orzechowy!!! (urodzinki u rodzinki) Tak ze pelna poraszka;( Dzisiaj juz jedzeniowo duzo lepiej ale mialam isc na basen - skonczylo sie na tym ze poszlam spac. Mam nadzieje ze jutro juz pojde i spale ta sobote nieszczesna. Czytajac wasze wpisy wyzej z przed kilku dni widze ze bardzo dobrze Wam idzie Gratuluje i oby tak dalej!
Kasztela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-31, 21:05   #397
akot80
Zadomowienie

Witam. I ja pewnie zanotuję jutro wzrost wagi, bo byliśmy dziś na komunii. Ale chyba nie jadłam aż tak dużo

EDIT: Kupiłam Shape'a z płytą. Od jutro ćwiczę.

"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..."
akot80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-31, 21:24   #398
PePeDoCelu
Raczkowanie

od jutra gotowi start!! proszę mnie umieścić w spisie zaraz się zmierzę i wpiszę i startuję ze zmianą!!! właśnie przed chwilą pożegnałam się z pizza i słodkościami i okropnym jedzeniem

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

moja waga z dziś : 72, cel 62. wzrost 170
wymiary podam jutro.
cel: zdrowe i regularne jedzenie, bieganie regularne, akceptacja siebie i radość )
PePeDoCelu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-31, 21:57   #399
Kasztela
Raczkowanie

Witam PePeDoCelu Moim celem tez jest 62 Tak ze trzymam kciuki!!
Kasztela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-31, 22:24   #400
eMisss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sŁoNeCzKo :) Pokaż wiadomość
hehe, nie martw się - jak nie do jutra to do wtorku zleci na pewno

no macie racje, pewnie dlatego, że zaczął się teraz "gorący" okres - sesje na uczelniach m.in...

i tak np.: ja mam we wtorek egzamin z materiałoznawstwa i grypę złapałam...
i na dobrą sprawę musze w końcu zmienić podpis bo już nie ma dietki proteinowej, za to jest dieta Turbo
oby zleciało..
powodzenia na egzaminie
Stary 2009-05-31, 23:10   #401
PePeDoCelu
Raczkowanie

podaje moje wymiary trochę słabe ale bedą lepsze-wiadomo)

talia 80
pupa 104
udo 59
brzuch pod pępkiem 98
Stary 2009-06-01, 07:24   #402
itrusta
Zadomowienie

Pepe witamy wieczorkiem cie wpisze
Ja znow od dzis sie biore ostro do roboty, musze nadrobic pare ostatnich dni...
Szczerze powiem, ze nie mam jakos humoru, ostatnio z Tz sie wali, tzn wali sie bo ja marudze, ale nie potrafie nie marudzic jak cos mi nie pasuje... Zobaczmy heh
Udanego dnia dziewczyny.
Stary 2009-06-01, 10:04   #403
PePeDoCelu
Raczkowanie

itrusta, dzieki za chec dopisania mnie juz sie balam ze za pozno ale jak widac nigdy nie jest za pozno ale lepiej teraz niz pozniej
hehe madrosci rynsztokowe
no dobra, wlasnie ide po zakupy spis na dzis woda, jablka, Vega, sok z burakow wszystko ku oczyszczeniu na wstepie po tym syfie ktory wrzucalam w siebie... oby dzis w koncu byl dzien zgodny z planem. to bedzie wielki sukces!!!!!! melduje sie wieczorem- 3majcie kciuki
Stary 2009-06-01, 10:55   #404
Redhaired Witch
Nindżopesz

Pepe - witam Pierwszy raz na diecie?

Itrusta - mam nadzieję, że z TŻtem jakoś się ułoży a narzekaniem się nie martw - TRZEBA rozmawiać, ględzić, smęcić, aż dojdziecie do porozumienia albo on rozumie i spróbuje się zmienić, albo... ucieknie

A poza tym gratuluję wszystkim, którzy się trzymają i łączę w bólu z tymi, którzy polegli na ciasteczkowym froncie

U mnie wczoraj już było prawie dobrze ale koło 21 złapał mnie straszliwy głód i pożarłam bułkę pełnoziarnistą z żółtym serem. O 3 kieliszkach wina nie wspomnę. Na szczęście waga stoi w miejscu.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 11:20   #405
PePeDoCelu
Raczkowanie

redhaired, nie pierwszy, milionowy chyba...
co to zmienia
liczy sie to co teraz
Stary 2009-06-01, 13:09   #406
martinia
Zakorzenienie

witam PePe!
hehe...moje to też chyba z milionowe podejście do diety...ważne, że jest jeszcze siła by zaczynać od nowa
fajnie, że pojawiają się nowe osoby w naszym wątku, świeża wola walki to dodaje energii i chęci do dalszej zmiany na dobre.

nowy tydzień zaczęłam bardzo dobrze od bułeczki pełnoziarnistej z wieśniaczkiem, później 1/2 grejpfruta i powoli do obiadku się szykuję - warzywa na patelnię i rybka...tyle, że wcale zbyt głodna na razie nie jestem...ale regularne posiłki muszą być
martinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 14:22   #407
kasiaraj
BAN stały

u mnie standardowo śniadanko z musli sante, zalałam je tym razem kefirem własnej roboty z kiwi i bananem pyszne jak zwykle
kasiaraj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 17:49   #408
winyl
Zakorzenienie

A ja zaplanowałam na jutro zaczęcie diety turbo. Ciekawe, na ile mi się uda.
Chociaż nie. UDA MI SIĘ! W końcu to tylko 10 dni . Właściwie wytrzymanie na tej diecie to nie problem, problemem będzie tylko zmuszenie rodziny, żeby mi kupiła odpowiednie produkty no i żeby na obiad było coś "turbowego" .

XOXO
Stary 2009-06-01, 18:43   #409
itrusta
Zadomowienie

redhaired - no wlasnie z facetami to jest tak, ze trzeba smecic i marudzic, przynajmniej mojemu, to wtedy cos do jego glowki dociera

Dzis calkiem niezle, 4 posilki jak narazie, w miare zdrowo, mysle co zjesc na kolacje... Mialam dzis pocwiczyc ale chyba bedzie tylko hh, aeroby jutro. Ide w poszukiwaniu kosmetyczki, znow gdzies wsadzilam i znalezc nie moge, ostatnio wszystko gdzies zapodziewam, a zeby bylo smieszniej to mam wiekszy porzadek niz zazwyczaj a gubie.
Stary 2009-06-01, 21:37   #410
itrusta
Zadomowienie

No i pokrecilam dzis hula hopem 45 minutOd razu sie lepiej czuje, i wyrzuty sumienia po grzeszkach weekendowych minely.
Kurcze dziewczyny mam strasznie wysuszona skore, musze bardziej o nia dbac.
Stary 2009-06-01, 22:35   #411
Pimecia
Raczkowanie

Ja też "wybiegałam" sobotnią imprezkę - wczoraj i dziś po godzince na orbim mam teraz mega powera, więc trzeba na mnie uważać

A jutro do pracy znów - na śniadanko dla odmiany ciemne pieczywo będzie i jajco dla dodania energii na cały dzień, na drugie śniadanko jest w planach musli, na obiadek zupka ogórkowa i ryż z warzywami.

Już nie mogę się doczekać tej zupy, naprawdę mi się udała (skromna jestem, wiem )

Edit:
Czytałam, że niektóre z Was stosują takie krótkoterminowe diety, typu turbo. Dziewczyny, dobrze się zastanówcie nad tym. Ja kilka razy już próbowałam różnych diet i zawsze, za każdym razem efekt jojo murowany. Jak dla mnie jedyną skuteczną dietą jest "jedz połowę" i w miarę racjonalnie - do tego się organizm przyzwyczaja i tak zostaje, a po wszelkich "dietach cud" człowiek rzuca się na "normalne" jedzenie i tyje. Może to tylko moje obserwacje, ale pomyślałam, że się podzielę. Sorry, że tak się rozpisałam.

Edytowane przez Pimecia
Czas edycji: 2009-06-01 o 22:40
Pimecia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 23:19   #412
Parvati
Zakorzenienie

Rozpisuj się śmiało, jest co czytać chociaż

itrusta też tak mam i nie pomaga mi nic. Lekarz zalecał mi picie dużej ilości płynów, branie skrzypu i po prostu znalezienie dobrego balsamu. Muszę powiedzieć, że woda nic nie daje, skrzyp dobrze wpływa na paznokcie i włoski, no i tylko w tym balsamie siła

Eh nie mogę sie doczekac powrotu do ćwiczonek i "dietki". Niech już ta przedsesyjność minie....

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-02, 05:49   #413
agati
Przyczajenie

witam wszystkich, podzielam zdanie o nieopłacalności stosowania diet krótkoterminowych. Z własnego doświadczenia wiem, że albo się je po prostu zawala albo nie ma możliwości, aby nie pozostawały obojętne dla organizmu. Pamiętam, jak 2 miesiące temu w akcie desperacji rzuciłam się na kopenhaską- to był koszmar. Po 10 dniach zjadłam coś normalnego, przy czym mój organizm zareagował strasznym zatruciem 7 dniowym. Dopiero 3 tygodnie temu poszłam po rozum do głowy i stosuję taką dietę, na której wytrzymam na pewno dłużej niż 10 dni. To tylko moje skromne zdanie, bo czasami się trzeba samemu przekonać, bez względu na to co mówią inni.
Co do diety- no to ja mam odwrotnie. Na 3 dni przed obroną jadę na takiej adrenalinie, że nawet mi się jeść nie chce. Ale oczywiście jem wszystko co zaplanowałam na dany dzień
Wczoraj przeszłam ciężkie chwile, kiedy waga pokazała 0,5 kg więcej- ale zaraz pomyślałam: nie rób paniki, to normalne. Ufff, pozdrawiam was kochane.

parce qu'on n'sait jamais

Edytowane przez agati
Czas edycji: 2009-06-02 o 05:51
agati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-02, 06:24   #414
winyl
Zakorzenienie

Też nigdy nie wierzyłam w takie diety, ale właściwie znam kilka osób, które były na tej turbo i nie przytyły po niej, jedząc normalnie . A ja po skończeniu turbo chcę przejść na zdrowe odżywianie .

XOXO
Stary 2009-06-02, 07:36   #415
itrusta
Zadomowienie

Czesc dziewczyny, u mnie waga poszla w gore, no ale trudno, nie zamartwiam sie tylko dzialam. Lekkie sniadanie juz za mna, do pracy jedzonko takze przygotowane.
Co do tych diet to przyznam sie szczerze ze ja nigdy zadnej konkretnej nie stosowalam, zawsze liczylam kcal obsesyjnie, takze dni glodowkowe i inne tego typu glupstwa juz za mna. Teraz zdecydowalam sie na zdrowe rozsadne odchudzanie ktore pozwoli mi takze normalnie zyc i cieszyc sie zyciem majac energie.
Dzis juz 22 dzien diety. Z wpadkami i bez nich, ale samopoczucie mimo wszystko jest o wiele lepsze.
Dzis w planach aeroby...
Milego dnia dziewczyny, odezwe sie wieczorem
Stary 2009-06-02, 09:14   #416
agati
Przyczajenie

zgadzam się w całej rozciągłości z moją przedmówczynią

parce qu'on n'sait jamais
agati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-02, 10:27   #417
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ja też nie stosowałam nigdy diety hmmm, jednoskładnikowej ani naprawdę głodówkowej Najwyżej jakieś w miarę sensownie rozplanowane 1000 kcal albo SB.
A teraz wymyśliłam sobie nowe menu - oczywiście cały czas dieta oparta na białku, węgle tylko rano i okołotreningowo - otóż zainspirowała mnie kuchnia japońska, zamierzam wcinać mnóstwo surimi, krewetek, kalmarów, wędzonego łososia z ogórkiem i avocado, kupię sobie sos sojowy, wasabi i marynowany imbir i będę się tym zajadać w pracy.
Na obiad ryż długoziarnisty i kurczak teriyaki w sezamie albo z sosem hoisin. Ach, pyszności
Na śniadanie serek homo z błonnikiem, otrębami i serwatką, w międzyczasie jakaś pierś z kurczaka z warzywami albo jajka na twardo, po ćwiczeniach mleko z serwatką i przed snem chudy twaróg, który chciałabym jakoś ulepszyć ale nie mam pomysłu.
Ciekawe tylko ile te sosy mają kalorii, sojowy chyba 10 na łyżkę.

Itrusta - balsamuj się po każdej kąpieli!
Ja dostałam w prezencie "kąpiel kolagenową" czyli kolagen do kąpieli, podobno powstrzymuje proces starzenia się skóry, chroni przed utratą wilgotności i poprawia elastyczność. Jeszcze nie próbowałam bo narazie ciężko mi wleźć do wanny ale podobno skuteczne :P
A póki co smaruję się masłem do ciała Farmony Karmel & Cynamon, jak to cudownie pachnie.

Winyl - powodzenia na Turbo

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-02, 15:37   #418
winyl
Zakorzenienie

Dziękuję .
Narazie się trzymam . Zobaczymy, czy po tych 10 dniach rzeczywiście będą jakieś efekty :P.

XOXO
Stary 2009-06-02, 20:42   #419
Tuppence_
Raczkowanie

Hej Dziewczyny. Chociaż nie zawsze pisze, to na bieżąco czytam wątek. U mnie z dietą ok. Chociaż jestem zła, że makaron ma tyle kcal. I nie mogę go zbyt często jeść. Mam tez taki problemik, że nie mogę się najeść w pierwszej połowie dnia. Chociaż jem porządne śniadanie (i zwiększam jego ilość) to i tak jestem w szkole głodna. I jem coś na każdej przerwie (czyli aż na dwóch). Martwi mnie też trochę to, że się w ogóle nie ruszam. Generalnie nie lubię sportu, a teraz mam dodatkową wymówkę w postaci sesji. A później to nie wiem co wymyślę, żeby nie ćwiczyć. Spróbuję się przemóc chociaż to 8 Minute ABS. Kiedyś namiętnie się tym katowałam.
Poza tym jestem z siebie dumna, bo odkryłam, że smażenie bez tłuszczu jest możliwe (nawet na zwykłej patelni). A w czwartek ma być teflonowa w Biedronce po 12 zł, więc się po nią wybieram.
Tuppence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-02, 21:20   #420
itrusta
Zadomowienie

Red staram sie balsamowac w miare mozliwosci. Zobaczymy jakie beda efekty.
Tuppence - tez wlasnie mysle nad zakupem patelni tyle ze taka grillowa bym chciala.

Cholera jakis do dupy ten dzisiejszy dzien, W glowie mi chuczy pol dnia, brak energi, nie wiem moze to ta brzydka pogoda... Staralam sie dzis pocwiczyc, ale niestety tylko 15 minut dzis aerobow, z pracy tez szybko ucieklam, kurcze kiepsko dzis kiepsko...Humor tez nie najlepszy, mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości