Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-31, 18:35   #151
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

GattoNero witaj suknia przepiękna kolczyki również
moniqac piękna biżuteria
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 18:38   #152
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
tż napisał:
-jestem głupi i jestem dzieciak. Staram się zmienić i mi nie wychodzi Chce być dla Ciebie lepszy, chce byś była szczęśliwa, byś nigdy nie żałowała, ze powiedziałaś tak.
(ja)-na kiedy przekładamy ślub?
(tż)-ja nie chcę przekładać. A Ty na pewno chcesz?
(ja)-chyba tak, bo to bez sensu.

Tak naprawdę to nie chcę... ale może Go to zmotywuje jakoś... eh nie pomyślał o mnie...
na pewno dałaś mu kopa, postaraj się z nim pogadać, wyjaśnić to wsyztsko, szkoda życia na kłótnie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Słuchajcie dziewczyny - mam pytanie, na zaproszeniach odmieniami i imie i nazwisko (jesli się da?), mój TZ mówi że tylko imie a nazwisko niezależnie jakie się nie odmienia. Sama zgłupiałam.
I w końcu (!!) mamy zaporszenia wybrane, obczajone, obejrzane i jak będziemy mieli listę to zamawiam. Oto one . ( w rzeczywistości są one ciemniejsze - ciemny brąz kokardka i ten mały kawałek, a papier jaśniutki ecru). Są super !
odmienić należy zarówno imię jak i nazwisko, nieodmienienie nazwiska w przypadku, gdy można było to zrobić również jest błędem. A zaproszenia śliczne

Cytat:
Napisane przez GattoNero Pokaż wiadomość
Oto moja kiecka, tylko ja chciałam delikatniejszą koronkę u góry żeby nie wyglądało tak ciężko, mam nadzieję, że Wam się spodoba
piękna

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Witam koleżanki

Widzę, ze temat nazwisk na topie. Wszystkie nazwiska się odmienia wklejałam tu kiedyś link do reguł. Jednak, mimo ze sama studiuje polonistykę, okazało się, ze nie wiem jak odmienić nazwisko Majcher? Majcherów po przeczytaniu zasad powinno tak być, ale razi to jakoś moje ucho

Rybulko na pomoc
ja odmieniłabym Majcherów.
Powiem Wam, że moje nazwisko jest dziwne do odmienienia, wiele osób popełnia błąd, jest jeden żużlowiec z mojego miasta , którego nazwisko tak samo jak moje kończy się na -el i za każdym razem jak słysze jak odmieniają jego nazwisko to zastanawiam się czy aby dobrze to robią, bo stosując tę sama zasadę w moim przypadku odmiana brzmi co najmniej dziwnie, wrecz brzydko. Może ty polonista powiesz mi jak odmieniłabyś jego nazwisko- Hampel, poprawnie jest Hampla, czy Hampela?
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 18:43   #153
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Mój TŻ jedzie jutro pytać się o mieszkanko do wynajęcia Może nam się uda, bo nie jest drogo i może ja bym znalazła pracę w pobliżu Ale to jeszcze nic pewnego jutro się wszystko okaże.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 19:22   #154
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Mój TŻ jedzie jutro pytać się o mieszkanko do wynajęcia Może nam się uda, bo nie jest drogo i może ja bym znalazła pracę w pobliżu Ale to jeszcze nic pewnego jutro się wszystko okaże.
w takim razie trzymam kciuki
Stary 2009-05-31, 19:23   #155
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że moje nazwisko jest dziwne do odmienienia, wiele osób popełnia błąd, jest jeden żużlowiec z mojego miasta , którego nazwisko tak samo jak moje kończy się na -el i za każdym razem jak słysze jak odmieniają jego nazwisko to zastanawiam się czy aby dobrze to robią, bo stosując tę sama zasadę w moim przypadku odmiana brzmi co najmniej dziwnie, wrecz brzydko. Może ty polonista powiesz mi jak odmieniłabyś jego nazwisko- Hampel, poprawnie jest Hampla, czy Hampela?
ja bym powiedziala Hampla. Swoja drogą, odmiana nazwisk odmianą, ale każdy ma prawo inaczej odmieniać swoje i zażyczyć sobie innej odmiany. Np narciarz Wojciech Skupień zażyczył sobie, żeby mowić nie Wojciecha Skupienia, ale Wojciecha Skupnia

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 19:34   #156
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry w kolejnej części!

Ana... tylko szczera rozmowa z nim. Naprawde. Bez emocji. W emocjach mówimy często to czego możemy potem żałować.

Czy Wy wiecie jak trudno jest Was nadrobić ?! Koszmar jakiś .

Słuchajcie dziewczyny - mam pytanie, na zaproszeniach odmieniami i imie i nazwisko (jesli się da?), mój TZ mówi że tylko imie a nazwisko niezależnie jakie się nie odmienia. Sama zgłupiałam.
I w końcu (!!) mamy zaporszenia wybrane, obczajone, obejrzane i jak będziemy mieli listę to zamawiam. Oto one . ( w rzeczywistości są one ciemniejsze - ciemny brąz kokardka i ten mały kawałek, a papier jaśniutki ecru). Są super !
Śliczne zaproszenia. Imiona odmienialiśmy!!!Nie odmienialiśmy wszystkich nazwisk. Tam gdzie przy odmienianiu zmieniały zupełnie ich brzmienie lub brzmiały śmiesznie nie odmienialiśmy. Po co goście mieliby się czuć głupio z obco brzmiącymi nazwiskami?? ALe jest to kwestia bardzo indywidualna.
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 19:35   #157
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Pietrzaków

Majcherów wujek z ciocia się tak nazywają i tak też właśnie napisaliśmy na zaproszeniu
Tak też myślałam, dzięki
Cytat:
na pewno dałaś mu kopa, postaraj się z nim pogadać, wyjaśnić to wsyztsko, szkoda życia na kłótnie

odmienić należy zarówno imię jak i nazwisko, nieodmienienie nazwiska w przypadku, gdy można było to zrobić również jest błędem. A zaproszenia śliczne

piękna

ja odmieniłabym Majcherów.
Hmm... zagadka z tym Hamplem, zostawiłabym Hampla (jak hantla ) nie wiem, a nie chcę mi się w słowniku grzebać, lenia mam dziś strasznego.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 19:37   #158
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym powiedziala Hampla. Swoja drogą, odmiana nazwisk odmianą, ale każdy ma prawo inaczej odmieniać swoje i zażyczyć sobie innej odmiany. Np narciarz Wojciech Skupień zażyczył sobie, żeby mowić nie Wojciecha Skupienia, ale Wojciecha Skupnia
ja porównując do tego jak odmienia się moje nazwisko tez bym była przy tym, że poprawnie jest Hampla, ale wszędzie w TV i w radiu mówią Hampela nie wiem więc czy to oni są w błędzie czy też ja mozliwe tez, że własnie taka forma mu odpowiada i dlatego tak go odmieniają
Stary 2009-05-31, 20:00   #159
sabrosa
Przyczajenie

Czesc,
mam slub 4 lipca i nie mam jeszcze wizazystki ani fryzjera. Czy macie kogos godnego polecenia w Krakowie, please.
Na slub przyjezdzamy dopiero na 2 tygodnie przed ceremonia, mam nadzieje, ze to wystarczy zeby wszystko pozalatwiac /dograc...
Bede wdzieczna za pomoc.
sabrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:15   #160
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
ja porównując do tego jak odmienia się moje nazwisko tez bym była przy tym, że poprawnie jest Hampla, ale wszędzie w TV i w radiu mówią Hampela nie wiem więc czy to oni są w błędzie czy też ja mozliwe tez, że własnie taka forma mu odpowiada i dlatego tak go odmieniają
Moja polonistyczna dusza niestety nie dała mi spokoju i teraz wiem, ze to e znika:
Poradnia językowa: http://poradnia.polonistyka.uj.edu.pl/?modul=12
1) jak czytamy nazwisko�Cioran?
2) czy poprawna jest odmiana nazwiska Kittel - Kittla? Dziękuję
1. Nazwisko tego pisarza wymawia się [czioran].
2. To zależy. Jesli chodzi francuskiego fizyka, to nazwisko odmienia się z zachowaniem [e], a więc Kittel - Kittela. Natomiast nazwisko występuje także w Polsce (są notowania z XIX w.) i, być może, zyskało już odmianę bez [e] w przypadkach zależnych, Kittel - Kittla.
Prof. dr hab. Mirosław Skarżyński

A teraz coś takiego:
Dzień dobry. Chciałam się dowiedzieć jaka jest odmiana nazwiska Hoder w dopełniaczu liczby pojedyńczej, a także w mianowniku i dopełniaczu liczby mnogiej. Nie ma Hodra czy Hodera? Znajomy o tym nazwisku nie potrafi podać mi konkretnej odpowiedzi. Z góry dziekuję i pozdrawiam. Izabela Cybulska Hoder - Hodera; Hoerowie - Hoderów. Natomiast pierwszy raz spotykam się z sytuacją, w ktorej ktoś nie potrafi powiedzieć, jak się odmienia jego własne nazwisko. Przyna Pani, że to dosyć dziwne. Pozdrawiam -prof. dr hab. Miroslaw Skarżyński

Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2009-05-31 o 20:22
Stary 2009-05-31, 20:16   #161
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Pietrzaków

Majcherów wujek z ciocia się tak nazywają i tak też właśnie napisaliśmy na zaproszeniu
dzięki

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki

Cytat:
tez bym odmieniała Hampla...

my jutro rano jedziemy do warszawy, nie bedzie mnie kilka dni wiec nie produkujcie zbyt wiele bym zdazyla nadrobic
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 20:18   #162
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania120kg Pokaż wiadomość
Witam, proszę o dopisanie 17.10.2009 , to nasz wielki dzień!

Ana wypij gorące kakao, weź trzy głębokie oddech , a wieczorem powiedz dokładnie tż ile cię to wszystko kosztowało i jak bardzo zabolało - on musi to wiedzieć , bo inaczej za 2 tygodnie o wszystkim zapomni! A i pamiętaj, że tak docierać to wy będziecie się jeszcze setki razy i po ślubie też. Ja pewnie byłaby tak wściekła ,że bym mojego tż sprała na kwaśne jabłko ale w środku szukałabym drogi jak mu wybaczyć i zapomnieć! Bo go kocham poprostu i ty swojego też , ale parę ostrych słów mu się należy bez dwóch zdań. I przeprosiny dla ciebie , zażądaj wynagrodzenia,ża dziśiejszą niedzielę! Za tydzień,życzysz sobie kino , koniecznie z popkornem i colą light , a i spacer i lody i film ty wybieżesz i w ogóle ,żeby miał stanąć na głowie to masz się wyśmienići bawić , nie wy, nie on , a ty - troszkę egoizmu jeszcze nikomu nie zaszkodziło!
O świetny pomysł! z tym kinem szkoda tylko, ze mam zjazd ale pomyślę nad najbliższym dniem...

Cytat:
...
Chyba tak, ale nie chcę by o mnie zapominał...

Między mną, a tżtem już jest wszystko w porządku ania120 już mu powiedziałam, ze ma zorganizować ciekawy wieczór, a komedię ma wybrać sam, tak abym płakała ze śmiechu...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:23   #163
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Cytat:
Dziewczyny dzięki za powitanie
Ślub mam 20 sierpnia - zdecydowaliśmy się tak na wariata (dlatego jest w czwartek) bo pierwotnie miał być za rok ale pomyśleliśmy że nie ma na co czekać - znamy się już 3 lata.
Mamy załatwione już prawie wszystko:
sukienka się szyje - oczywiście już płakałam, że mogłam wybrać inną ale tak ma ponoć każda dziewczyna - no może prawie każda.
buty są, bielizna też bo biustonosz musiałam mieć na pierwszą przymiarkę
Protokół spisany;
Sala załatwiona;
zaproszenia wybrane;
Drobiazgi załatwimy w sierpniu bo na cały miesiąc biorę urlop
Hejka My też w sumie tak na wariata zdecydowalismy miesiąc temu Ja już suknie mam ,fotografa ,dj-a, zaproszenia ,poduszke na obrączki i pare takich pierdółek oraz oczywiscie sale i kosciol tez załatwione

Cytat:
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, szczególnie te, które mają chwile niepewności co do ślubu - myślę, że najważniejsze to to, by nie podejmować decyzji pochopnie, pod wpływem emocji, gdy emocje opadną bo później można żałować tego, co się powiedziało i trudno to odkręcić. Będzie dobrze
Ja ostatnio własnie mam takie chwile niepewnosci bo strasznie się z tż kłocimy i tak sobie pomysle po co mi to było jak już slub koscieln y to na całe żcyie ...

Cytat:
A jeśli chodzi o pierwszy taniec to my chcemy Michaela Buble "The Way You Look Tonight" albo "Sway"
Piękna piosenka

Cytat:
uff to się rozpisałam,
Miłej niedzieli Dziewczyny Wam życzę, u mnie deszczowo ale tak jakoś majowo
I wzajemnie miłej reszty niedzieli! Co do pogody to bardzo pesymistycznie mnie nastawia
Cytat:
Dzień dobry w kolejnej części!
Śliczne zaproszenia !!!

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Halo.

Moge sie pochwalić biżuterią
Wowww cudnaa ,zazdroszcze ja jeszcze nie mam pomyslu nawet ...

Cytat:
Oto moja kiecka, tylko ja chciałam delikatniejszą koronkę u góry żeby nie wyglądało tak ciężko, mam nadzieję, że Wam się spodoba
Piękna suknia ... Taka elegancka i w ogóle seksi
Cytat:
Pochwalę się też swoimi kolczykami, chociaż zobaczę jak będą wyglądać przy sukience - będę miała mniejszy golf niż w tej na zdjęciu.
Cudne

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Piekna suknia ! Góra koronkowa bardzo mi sie podoba.

Ciesze sie ze podobaja sie wam moje kolczyki, tylko zla jestem bo 13 razyje z wklepie ogladalam a za 14 razem jak juz jechalam pociegiem do domku to zauwazylam ze jeden jest uszkodzony... moze wytrzyma a moze sie urwie... gryyyy nie wiem czy uda mi sie wymienic bo w opolu gdzie je kupowalam bede dopiero za tydzien albo ryzyk fizyk wytrzymaja...
Pokazuje jeszcze moj dawno kupiony stanik - jest rewelacyjny jak dla mnie, sztywny, ma silikon i trzyma sie dobrze. I podwiazke - prezencik od mojej przyjaciółki
Śliczny komplecik ja własnie zastanawiam się nad staniczkiem Czy do gorsetu ubierac czy lepiej bez ,ale chyba pewniej się bede czuła w bardotce.

70,60...68,2.....66....64.....62....6 0

Edytowane przez Kasiamaja
Czas edycji: 2009-05-31 o 20:24
Kasiamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:34   #164
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Basiu w końcu mam ostateczną odpowiedz co z tym -e-
Bardzo proszę o podanie odmiany nazwiska HABEL - czy ma być Habla czy Habela?

Dziekuję. Dziekanat Wydziału Mechanicznego Politechniki Krakowskiej. Szkoda, że Pani (Pan) nic bliższego o tym nazwisku nie pisze, ponieważ
nie znając go, musze podać warunki alternatywne, wiedząc tyle tylko, ze
jest to nazwisko obcego pochodzenia. Otóż w przypadku nazwisk obcych
zakończonych na -el obowiązuje zasada, że o zachowaniu tego "e" lub jego
opuszczeniu w przypadkach innych niż mianownik decyduje na ogół stopień
przyswojenia tego nazwiska w polszczyźnie. Stosunkowo prosto jest,
jeśli mamy do czynienia z nazwiskiem znanym o długim okresie pojawiania
się w tekstach polskich, jak Hegel, Wedel, Mendel, także: Havel. Te na
ogół tracą w odmianie e, czyli mamy: Hegel - D. Hegla, Wedel - D. Wedla,
Mendel - D. Mendla, Havel - D. Havla. Trudniej jest, jeśli nazwisko jest
mało znane, a więc i niewystarczające "oswojone" w polszczyźnie. Wówczas
na ogół zachowuje się w odmianie owo nieszczęsne "e", np. Orwell - D.
Orwella, Fernandel - D. Fernandela.
Na tym tle wyjątkiem są nazwiska francuskie, akcentowane na ostatniej
sylabie, np. Claudel [wym. Klodel], w których owo "e" zachowane jest we
wszystkich przypadkach. Jak widać, zasada nie jest najprostsza w
stosowaniu, bowiem dla jej zastosowania potrzebna jest i pozajęzykowa
wiedza o nosicielu nazwiska. A może coś wiecej o nim mógłbym wiedzieć?
prof. dr hab. M. Skarzynski

Agatka jest już z nami
Stary 2009-05-31, 21:18   #165
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
ech... zamówiłam juz dzis bukiecik jest taki jak chciałam, za***isty róz i kilka białych storczyków i do tego błyszczące kryształki

no i oczywiscie kolejna kłótnia z TZ-em, ale u nas to zadna nowosc hehe znajomi sie smieja, ze nasze wspólne hobby to kłotnie
to widze, ze ukradlas mi moja koncepcje na bukiet. Kradziejka!

Co do nazwisk, to odmieniamy prawie wszystkie Mialam problemy z odmienieniem nazwiska Guziejko. Czesc mi osob mowi, ze sie nie odmienia, ale wg tej strony
http://www.proto.pl/PR/Pdf/porady_je...10_odcinek.pdf
wychodzi, ze zapraszam Panstwo Guziejków a na kopercie napisalam Guziejkowie.

Moj wielce madry tesciu chcial mi wmowic, ze nazwisko Mielech sie nie odmienia. Ale on mnie poprawnej polszczyzny uczyc nie bedzie...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 21:21   #166
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
to widze, ze ukradlas mi moja koncepcje na bukiet. Kradziejka!

Co do nazwisk, to odmieniamy prawie wszystkie Mialam problemy z odmienieniem nazwiska Guziejko. Czesc mi osob mowi, ze sie nie odmienia, ale wg tej strony
http://www.proto.pl/PR/Pdf/porady_je...10_odcinek.pdf
wychodzi, ze zapraszam Panstwo Guziejków a na kopercie napisalam Guziejkowie.

Moj wielce madry tesciu chcial mi wmowic, ze nazwisko Mielech sie nie odmienia. Ale on mnie poprawnej polszczyzny uczyc nie bedzie...
hehe ale ja pierwsza slubuje wiec jak cos wyjdzie ze to Ty kradziejka
zartuje oczywiscie

ale kwiatki naprawde piękne , bynajmniej w tej kwiaciarni i w koncu cos co od dawna mi sie podobało

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 21:21   #167
atomufka
Zakorzenienie

czesc dziewczyny.Mam juz kilka zdjec z sesji zareczynowej ktora mielismy wczoraj.Zaraz wkleje

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-05-31 o 21:28
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 21:24   #168
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

pokazuj pokazuj

ja co prawda lece juz spac, ale rano bede siedziec i wlepiac swoje slepia

dobranoc kochane

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 21:25   #169
jaga_2001
Zakorzenienie

MisQa, no ale ja pierwsza o takim bukiecie pisalam :P Na szczescie ja chce troche inne storczyki. :P
A z jakiej kwiaciarni bierzesz?

AV by jaga_2001
Stary 2009-05-31, 21:27   #170
Ana***
Zakorzenienie

Strobiluska utwory poniżej 3 minut:
-Czerwone Gitary- Niebo z moich stron (2:25)
-Czerwone Gitary- Słowo jedyne Ty (2:45)
-Disney- Wedding songs (1:59)- to jest sama melodia ale wydaje mi się, że do tego konieczny jest jakiś układ... a wręcz walc
-Zbigniew Wodecki- Oczarowanie (2:28)
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 21:30   #171
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
pokazuj pokazuj

ja co prawda lece juz spac, ale rano bede siedziec i wlepiac swoje slepia

dobranoc kochane
kurcze jakis dziwny format musze cos zmienic bo nie daje rady wrzucic
jaga chyba nie bedziesie sie bily o bukiet

szafa

Stary 2009-05-31, 21:37   #172
jaga_2001
Zakorzenienie

atomufka, no nie wiem. Zawsze moge podbiec pod MisQi cerkiew, w ktorej bedzie slubowac i jej bukiet wyrwe.

AV by jaga_2001
Stary 2009-05-31, 21:42   #173
agnes208
Zakorzenienie

O MisQa bardzo ciekawa jestem Twojego bukietu jak widze ze masz tam storczyki koniecznie pokaz zdjecie jakies
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 21:45   #174
jaga_2001
Zakorzenienie

MisQa, a jaie storczyki bedziesz miala w bukiecie? Cymbidium czy phanaelopsis? Bo ja tego drugiego. :P Ale roz roz bedzie intensywny Fuksja :P Krysztalki do nich od miesiaca leza u mnie w domu

AV by jaga_2001
Stary 2009-05-31, 21:48   #175
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
atomufka, no nie wiem. Zawsze moge podbiec pod MisQi cerkiew, w ktorej bedzie slubowac i jej bukiet wyrwe.
Hehe
Nie moge wkleic zdjecmoze jutro sie uda

szafa

Stary 2009-05-31, 21:51   #176
diya1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Strobiluska utwory poniżej 3 minut:
-Czerwone Gitary- Niebo z moich stron (2:25)
-Czerwone Gitary- Słowo jedyne Ty (2:45)
-Disney- Wedding songs (1:59)- to jest sama melodia ale wydaje mi się, że do tego konieczny jest jakiś układ... a wręcz walc
-Zbigniew Wodecki- Oczarowanie (2:28)

Wodeckiego uwielbiam

Cytat:
MisQa, a jaie storczyki bedziesz miala w bukiecie? Cymbidium czy phanaelopsis? Bo ja tego drugiego. :P Ale roz roz bedzie intensywny Fuksja :P Krysztalki do nich od miesiaca leza u mnie w domu
ale te drugie niestety mniej trwałe

a pod Kosciol platki róż macie żywe czy sztuczne, bo widzialam kazdego rodzaju na allegro i się waham ...
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 21:56   #177
jaga_2001
Zakorzenienie

niestety wiem, ze mniej trwale ale brak cymbidium w sierpniu, albo jak sa to za taka bajonska sume, ze szczeka opada...

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

heh, Wodecki to ulubiony piosenkarz mego TZ.

AV by jaga_2001
Stary 2009-05-31, 21:56   #178
agulkaa
Rozeznanie

GG do agulkaa

ale jestes a ja gupia czekam

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyhgqsnt603ke0.png
agulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 22:15   #179
diya1983
Zadomowienie

Jaga a orientowałaś się ile kosztuje bo ja jeszcze nie, też mam w sierpniu któraś z dziewczyn pisala że płaci za bukiet 150zł. Cymbidium bardziej mi się podoba, bo ma ogromne kwiaty...ale jeśli drogo to zrezygnuję
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 22:21   #180
atomufka
Zakorzenienie

o teraz chyba sie uda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Untitled.jpg (32,5 KB, 126 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rrrr.jpg (46,3 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buziak.jpg (82,9 KB, 122 załadowań)

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-05-31 o 22:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości