Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-31, 18:31   #4111
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Chowasz takie śliczności pod arafatką?
Takie życie :P

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy wy dobre staniki nosicie? bo cos mi sie wydae ze nie bardzo... ja mam 67 cm pod biustem i 90 w biuscie i nosze 60G/H a nie mam duzego biustu
Pewnie kwestia samego modelu stanika itd.

Cytat:
"duze D" nie istnieje.
Jak nie istnieje jak istnieje? To przecież nie jest tak, że tylko piersi o rozmiarze X to taka, a taka miseczka, a te o rozmiarze X+1cm to już inna. Zawsze jest jakiś rozrzut wielkości biustu, który kwalifikuje się do tej samej miseczki. Przynajmniej ja tak rozumiem określenie "duże D" (;
Stary 2009-05-31, 18:48   #4112
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
a co do tych masek to jestem ciekawa jakie maja skłądy i czy czają sie w nich jakieś silikony
Maski są bezsilikonowe, ale... jakieś takie podobne do siebie w składzie [nie wiem jak mleczna i kaszmirowa], te same składniki, te same ekstrakty, niewielkie różnice pod koniec...

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam dekolty, może nie takie hiper wielkie, ale dekolt mam ładny i lubię go eksponować. Za to szpilki to dla mnie ZŁO. Nie umiem w nich chodzić i każda próba kończy się tragicznie. Obcasy takie niezbyt wysokie to jeszcze, ale szpilki nie. Zresztą wysoka dość jestem, więc wolę nie dodawać sobie wzrostu.
Wygląda na to, że jestem hybrydą wszystkich stylów przez Was opisywanych Mam w garderobie mnóstwo czerni, ale nie brakuje też kolorowych akcentów, łącznie ze słodkim różem
Z bucikami podobnie - i glanowe i szpilkowe
Dekolty zróżnicowane, choć nie ukrywam, że lubię duże

Cytat:
e tam migdał ponoć chyba najdelikatniejszy jest i jako jedyny NIE JEST fotouczulający, no i dodatkowo też ma działanie depigmentacyjne
Ja bym na waszym miejscu jednak uważała na wszelkie kwasy używane latem. Niby nie fotouczulający, ale tak czy inaczej złuszcza, a co za tym idzie - skóra robi się ciensza i mimo wszystko bardziej wrażliwa na wpływ promieniowania. Jeśli już kwasy, to tylko na noc i koniecznie z mocnym filtrem. Wszystkie biochemiczki Wam to potwierdzą [pomijam poglądy filtromaniaczek, które używają blokerów niezależnie od kwasów i pory roku].
Moja kuzynka miała przebarwienia po azelainowym.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 18:49   #4113
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Jak nie istnieje jak istnieje? To przecież nie jest tak, że tylko piersi o rozmiarze X to taka, a taka miseczka, a te o rozmiarze X+1cm to już inna. Zawsze jest jakiś rozrzut wielkości biustu, który kwalifikuje się do tej samej miseczki. Przynajmniej ja tak rozumiem określenie "duże D" (;
hmm natomiast ja rozumiem to tak, ze nie ma jednego "D" ani "duzego D", bo stanik w rozmiarze 60D to dosyć małe piersi ( miska podobna do tej w rozmiarze 70B moze 75B zalezy od kroju) natomast 80D to juz duzy biust. Różnica nie tylko w obwodzie ale w przede wszystkim w miscie. Tak wiec samo określenie "duze D" nic nam nie mowi...
Co do rozrzutu to zgadzam sie, procz tego kazda ma inny kształ piersi wiec to roznie bywa. ednak jak juz ma te +1, +2 to lepiej nie dusic sie i miec DD takoby z 2 piersi nie robic 4
Stary 2009-05-31, 18:49   #4114
Pez
Raczkowanie

No jest cos takiego, że stanik jednej firmy pasuje Ci jeszcze D bo szyja pojemniejsze;], a z innej juz musi byc E.
Pez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 18:55   #4115
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
http://bra-fitter.prv.pl/
kalkulator dobra rzecz ale niestety nie zastapi przymiarki, czesto wynik z tabelki jedno, praktyka drugie.
no dobra, to mi wyszło na tej stronce że zły noszę, bo mam 70 C a powinnam 65 D... puścisz mi na PW adrsy tych dwóch sklepów co maja staniki z małymi obwodami??
Ja ogólnie to ostatnimi czasy bardzo polubiłam staniki Esotiqe... ale tam to różnie z rozmiarami bywa

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Ja bym na waszym miejscu jednak uważała na wszelkie kwasy używane latem. Niby nie fotouczulający, ale tak czy inaczej złuszcza, a co za tym idzie - skóra robi się ciensza i mimo wszystko bardziej wrażliwa na wpływ promieniowania. Jeśli już kwasy, to tylko na noc i koniecznie z mocnym filtrem. Wszystkie biochemiczki Wam to potwierdzą [pomijam poglądy filtromaniaczek, które używają blokerów niezależnie od kwasów i pory roku].
Moja kuzynka miała przebarwienia po azelainowym.
No ja już doczytałam na biochemii ze jeśli sie robi peeling to i tak trzeba filtry stosować i ogólna zasadza jest taka ze jak ktoś sie złuszcza to musza być filtry - czyli jak po tym 5% migdału ktoś ma eekt jaszczurki to i tak musi filtry stosować, a jak nie to nie musi...
Stary 2009-05-31, 19:03   #4116
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Ja noszę 70B i uważam, że mam malutki biuścik

carlo_rossi, ja też mam pod biustem chyba niespełna 70 cm, a w biuście to obawiam się, że nawet do 80. cm nie dobijam Ty musisz fajnie wyglądać - taka drobna z dużym biustem

W polskich sklepach mega trudno dostać biustonosz dla obwodu poniżej 70. cm pod biustem Więc dlatego ja noszę 70B, chociaż z tabeli przeliczeniowej wynika, że powinnam nosić 60D.
Ja też noszę 70B i mam takie wymiary jak Ty pod biustem 70 cm a w biuście niespełna 80 cm

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 19:06   #4117
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
hmm natomiast ja rozumiem to tak, ze nie ma jednego "D" ani "duzego D", bo stanik w rozmiarze 60D to dosyć małe piersi ( miska podobna do tej w rozmiarze 70B moze 75B zalezy od kroju) natomast 80D to juz duzy biust. Różnica nie tylko w obwodzie ale w przede wszystkim w miscie. Tak wiec samo określenie "duze D" nic nam nie mowi...
Co do rozrzutu to zgadzam sie, procz tego kazda ma inny kształ piersi wiec to roznie bywa. ednak jak juz ma te +1, +2 to lepiej nie dusic sie i miec DD takoby z 2 piersi nie robic 4
Ja się na numeracji staników za bardzo nie znam, cała moja wiedza w tej kwestii pochodzi z Wikipedii :P Ale z tego, co wiem to liczba przed literą alfabetu oznacza ilość cm pod biustem, no więc D to D, tej samej wielkości biust może mieć kobieta mając pod nim obwód 60 i 80. Wrażenie optyczne będzie inne, ale 80D i 60D to "ten sam" biust.
Stary 2009-05-31, 19:23   #4118
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:
Ja się na numeracji staników za bardzo nie znam, cała moja wiedza w tej kwestii pochodzi z Wikipedii :P Ale z tego, co wiem to liczba przed literą alfabetu oznacza ilość cm pod biustem, no więc D to D, tej samej wielkości biust może mieć kobieta mając pod nim obwód 60 i 80. Wrażenie optyczne będzie inne, ale 80D i 60D to "ten sam" biust.
Niestety nie. Gdyby tak było to moje G/H przy mojej szczupłej figurze byłoby wielkie, a tak nie jest. Mieszcze sie w tak 75D ale obwód dla mnie jest baaarzo luzny, wiec nosze 60 i wtedy G/h. np miska 85A bedzie paradoksalnie wieksza od 60 D. Wiem ze to dziwne ale tak jest. wazniejszy jest obwód od literki.
Stary 2009-05-31, 19:36   #4119
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ja też noszę 70B i mam takie wymiary jak Ty pod biustem 70 cm a w biuście niespełna 80 cm
O, to widzę, że z Ciebie też chyba XS-ka
Stary 2009-05-31, 20:16   #4120
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Np miska 85A bedzie paradoksalnie wieksza od 60 D. Wiem ze to dziwne ale tak jest. wazniejszy jest obwód od literki.
Ale na pewno MISKA 85A będzie większa od 60D? Bo mnie się aż wierzyć nie chce. I to niezgodne z tym, co na Wikipedii jest :P
Stary 2009-05-31, 20:18   #4121
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie zarejstrowałam jakiegoś specjalnie wzmożonego, ale ja wogle nigdy nie miałam problemu z wypadającymi włosami
Ja miałam przez jakiś czas i ciągle wypada mi więcej włosów niż bym chciała, choć rzadko przekracza 50/dzień. Dlatego mam wątpliwości co do Nerila.

Cytat:
no patrz, a dla mnie jest takie lekko cytrusowy a nafty wogle w nim nie czuję , ja jakaś dziwna jestem
Każdy inaczej czuje zapachy, ale z grzeczności nie będę zaprzeczać

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Od wczoraj zaczęłam wcieranie Nerila, więc jeżeli zauważę nadmierne wypadanie, to dam Ci znać
Ok. To czekam na relację

Cytat:
http://bra-fitter.prv.pl/
kalkulator dobra rzecz ale niestety nie zastapi przymiarki, czesto wynik z tabelki jedno, praktyka drugie.
Mi się nie podoba ten kalkulator . Wpisuję 1 cm różnicy obwodu i wyskakują mi rozmiary z choinki. Bardziej mnie przekonuje takie mierzenie i dobór jak opisują dziewczyny tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294725
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:25   #4122
Gween
Rozeznanie

Cytat:
To nieprawda, miska 60D nie będzie taka sama jak 80D.
http://b75.blox.pl/2008/02/Stanikowy-Matrix.html tu zdjęcie jako dowód.
Ja mam rozmiar 60FF i uważam, że mam mały biust, nie obraziłabym się za większy

Edytowane przez Gween
Czas edycji: 2009-05-31 o 20:45
Gween jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:29   #4123
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość

Mi się nie podoba ten kalkulator . Wpisuję 1 cm różnicy obwodu i wyskakują mi rozmiary z choinki. Bardziej mnie przekonuje takie mierzenie i dobór jak opisują dziewczyny tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294725
Zdaje mi się że tam właśnie ten kalkulator jest zamieszczony
Ja mam 67 pod biustem i 85 w biuscie. Chociaz jakoś miesciłam się w 70C to już nigdy nie będę niszczyła moich piersi takim stanikiem. Moj rozmiar to 60F i taki bedę nosić żeby na starość nie nosić moich piersi na brzuchu :P

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:32   #4124
domi7ks
Zakorzenienie

Hej ale macie temat hihih

Pani-jesien Ty na wizazu jestes

Ja nosze ostatnimi czasy moje stare 75 B i od mamy mam 70C, bo te B to juz tylko do wyrzucenia się nadaja. A na tych stronkach mi wyszło 65 E...jasne

Musze się wam pochwalic, że mi się włosy ostatnio wzmocniły jak myje, to w ogóle nie wypadaja

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:34   #4125
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
Zdaje mi się że tam właśnie ten kalkulator jest zamieszczony
Ja mam 67 pod biustem i 85 w biuscie. Chociaz jakoś miesciłam się w 70C to już nigdy nie będę niszczyła moich piersi takim stanikiem. Moj rozmiar to 60F i taki bedę nosić żeby na starość nie nosić moich piersi na brzuchu :P
Jest , ale też jest wyjaśnione wszystko kroczek po kroczku i można, że tak powiem mechanicznie (na podstawie tabeli) dobrać sobie rozmiar tak żeby to zrozumieć skąd się on wziął. Bo mi np. w zależności jak się zmierzę (różnica 1cm) na kalkulatorze wychodzi: 65D, 70B lub 70C. I bądź tu mądry skąd to się wzięło i jaki wziąć inny rozmiar jak ten kalkulatorowy okaże się w sklepie zły.
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:49   #4126
Jagoda90
Zadomowienie

hm to bardzo dziwne, ale mi wyszło 75D

Edytowane przez Jagoda90
Czas edycji: 2009-05-31 o 20:52
Jagoda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:54   #4127
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Musze się wam pochwalic, że mi się włosy ostatnio wzmocniły jak myje, to w ogóle nie wypadaja
To fajnie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 21:07   #4128
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Gween Pokaż wiadomość
To nieprawda, miska 60D nie będzie taka sama jak 80D.
http://b75.blox.pl/2008/02/Stanikowy-Matrix.html tu zdjęcie jako dowód.
Ja mam rozmiar 60FF i uważam, że mam mały biust, nie obraziłabym się za większy
No faktycznie, myliłam się. Mea culpa.
Trochę się zagłębiłam w ten temat i muszę stwierdzić, że numeracja staników to jakiś horror. Może tylko ja tego nie ogarniam, ale naprawdę to nie jest normalne. Jak D może nie być równe D? E, nie dla mnie to.
I według ichniejszych wyliczeń powinnam nosić 70F, i to na styk. Centymetr więcej i byłoby już 70G O_o
Stary 2009-05-31, 21:28   #4129
*piękna
Zakorzenienie

To proste, literka oznacza różnice między obwodem pod biustem a obwodem w biuście Wiec jeśli masz 65 pod biustem i 80 w biuscie będziesz nosić tą samą literke co kobieta mająca 80 pod biustem a 95 w biuscie Ale cyferka z przodu będzie u niej większa Obvie będziecie miały 15cm różniy i to bedzie właśnie ta literka.

I prosze Was nie olewajcie tego bo im więcej kobiet zacznie nosić dobrze dobrane staniki tym łatwiej będzie je dostać i w bardziej przystepnych cenach
A naprawde warto zadbać o piersi żeby poprawić ich kształt. Po pewnym czasie noszenia dobrego stanika wałeczki z pleców i spod pach powedruja do miseczek i na stałe poprawią kształt i rozmiar piersi. Taki mój mały apel

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

A mi ostatnio TŻ powiedział że mi się włosy poprawiły i że jak rozpuszcze to wygladają niesamowicie...

Stary 2009-05-31, 21:54   #4130
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
To proste, literka oznacza różnice między obwodem pod biustem a obwodem w biuście Wiec jeśli masz 65 pod biustem i 80 w biuscie będziesz nosić tą samą literke co kobieta mająca 80 pod biustem a 95 w biuscie Ale cyferka z przodu będzie u niej większa Obvie będziecie miały 15cm różniy i to bedzie właśnie ta literka.
Teraz już jaśniej mam w głowie, dzięki Ale nadal uważam, że zagmatwali taką prostą rzecz :P Ludzie to jednak komplikują sobie życie :P

Cytat:
I prosze Was nie olewajcie tego bo im więcej kobiet zacznie nosić dobrze dobrane staniki tym łatwiej będzie je dostać i w bardziej przystepnych cenach
A naprawde warto zadbać o piersi żeby poprawić ich kształt. Po pewnym czasie noszenia dobrego stanika wałeczki z pleców i spod pach powedruja do miseczek i na stałe poprawią kształt i rozmiar piersi. Taki mój mały apel
Wiesz, słusznie mówisz, ale mnie zwyczajnie nie stać na kupowanie sobie markowych staników. Od jakiegoś czasu kupuję po prostu na straganach, ale tam, gdzie staniki mają porządną numerację i mogę mniej więcej dojść po niej czy dany biustonosz będzie dobry czy nie. Ostatnio wyczaiłam straganik, gdzie babka zna się na rzeczy i ma dobry, porządnie oznakowany towar. Stanik za 15zł, a pół roku go mam, nic a nic się nie wygina itd, i rozmarowo idealny dla mnie

Cytat:
A mi ostatnio TŻ powiedział że mi się włosy poprawiły i że jak rozpuszcze to wygladają niesamowicie...
Ale fajnie Jak ktoś sam z siebie mówi coś takiego to naprawdę jest się czym cieszyć Gratuluję
Stary 2009-05-31, 22:12   #4131
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Teraz już jaśniej mam w głowie, dzięki Ale nadal uważam, że zagmatwali taką prostą rzecz :P Ludzie to jednak komplikują sobie życie :P

Wiesz, słusznie mówisz, ale mnie zwyczajnie nie stać na kupowanie sobie markowych staników. Od jakiegoś czasu kupuję po prostu na straganach, ale tam, gdzie staniki mają porządną numerację i mogę mniej więcej dojść po niej czy dany biustonosz będzie dobry czy nie. Ostatnio wyczaiłam straganik, gdzie babka zna się na rzeczy i ma dobry, porządnie oznakowany towar. Stanik za 15zł, a pół roku go mam, nic a nic się nie wygina itd, i rozmarowo idealny dla mnie

Ale fajnie Jak ktoś sam z siebie mówi coś takiego to naprawdę jest się czym cieszyć Gratuluję
Zgadzam sie i popieram, im wiecej dziewczyn bedzie uswiadomionych co do staników tym wiekszy wybór w sklepach stacjonarnych i beda wtedy tansze i dostepne dla kazdego
Przyznaje ze czasem swiadomie wchodze do sklepów, w ktorych wiem ze nie ma mojego rozmiaru i marudze ze nie maja 60, 65 czy D+ moze cos sie ruszy i w koncu po jakis czasie zaswita w głowie producentom ze trzeba szyc tez inne rozmiary...

Gratulue piekna Tez bym chciala uslyszec cos takiego musze chyba jeszcze troche poczekac
Stary 2009-05-31, 22:27   #4132
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:

Tez nie mam pieniędzy na takie staniki ale jak raz na poł roku wydam 60zł (bo już od takiej kwoty mozna dostać) na naprawde pożadny stanik to może tak nie ucierpi moj budżet codzinnie jeden batonik mniej i na jedno wyjdzie
Cytat:
Zgadzam sie i popieram, im wiecej dziewczyn bedzie uswiadomionych co do staników tym wiekszy wybór w sklepach stacjonarnych i beda wtedy tansze i dostepne dla kazdego
Przyznaje ze czasem swiadomie wchodze do sklepów, w ktorych wiem ze nie ma mojego rozmiaru i marudze ze nie maja 60, 65 czy D+ moze cos sie ruszy i w koncu po jakis czasie zaswita w głowie producentom ze trzeba szyc tez inne rozmiary...

Gratulue piekna Tez bym chciala uslyszec cos takiego musze chyba jeszcze troche poczekac
Tez tak robię specjalnie dopytuje o rozmiary 60 lub 65

Co do włosów to bardzo mnie tym zaskoczył hihi wie jjakie to dla mnie wązne i kiedyś na weselu w tańcu mi to powiedział cieszę się

Stary 2009-05-31, 22:59   #4133
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Cytat:

Tez tak robię specjalnie dopytuje o rozmiary 60 lub 65
Też zawsze dopytywałam, ale przestałam, jak jedna "znawczyni" otaksowała mnie wzrokiem od góry do dołu i wielce zbulwersowanym głosem powiedziała mi, że nie mogę nosić stanika o obwodzie 65, na pewno nie mam takiego obwodu, jestem na to za gruba (akurat tę część jakoś inaczej ubrała w słowa, ale na to samo wyszło) i w ogóle to niemożliwe żeby mieć taki obwód przy miseczce D

Znalazłam jeden sklep w Olsztynie gdzie mają obwody 60 i 65 nawet przy bardzo dużych miseczkach, ale akurat D nie mieli, a ja byłabym gotowa nawet wydać tą stówę (gdybym miała oczywiście) na stanik, który będzie pasował.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 23:21   #4134
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
O, to widzę, że z Ciebie też chyba XS-ka
Zgadza się Bluzki zazwyczaj noszę xs czasem małe s, najgorszy problem ze spodniami dżinsy 25/32

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 23:40   #4135
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś postanowiłam pójść do innego sklepu niż ten, w którym zawsze kupuję zwężane na mnie 65 E No i spytałam panią o ten właśnie rozmiar... Rzuciła mi pogardliwe spojrzenie i mało sympatycznie odrzekła, że takich rozmiarów nie produkują. Dlatego nie eksperymentuję i kupuję w swoim sklepiku, gdzie panie sa zawsze uśmiechnięte i chętnie zwężają obwody w stanikach

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Też zawsze dopytywałam, ale przestałam, jak jedna "znawczyni" otaksowała mnie wzrokiem od góry do dołu i wielce zbulwersowanym głosem powiedziała mi, że nie mogę nosić stanika o obwodzie 65, na pewno nie mam takiego obwodu, jestem na to za gruba (akurat tę część jakoś inaczej ubrała w słowa, ale na to samo wyszło) i w ogóle to niemożliwe żeby mieć taki obwód przy miseczce D
To przykre...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 06:18   #4136
Chatul
ma zielone pojęcie

Heh, to trochę przypomina moje wchodzenie do drogerii i pytanie o to, które kosmetyki nie były testowane na zwierzętach. Większość sklepikarek wzrusza ramionami i patrzy na mnie dziwnie ;]

A co do staników to cóż, naprawdę nie stać mnie na kupienie sobie kilku za 60 zł. A nie będę przecież w jednym wiecznie chodzić :P

Pochwalę się, że naprawdę ładnie mi się dzisiaj włosy ułożyły
Stary 2009-06-01, 07:01   #4137
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Tez nie mam pieniędzy na takie staniki ale jak raz na poł roku wydam 60zł (bo już od takiej kwoty mozna dostać) na naprawde pożadny stanik to może tak nie ucierpi moj budżet codzinnie jeden batonik mniej i na jedno wyjdzie
Nie jem batoników ;D Dla mnie to kosmiczne kwoty są, ale wejdę idziasij i przymierzę z ciekawości 75 E
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 09:50   #4138
carlo_rossi
Rozeznanie

Ekspedientki w sklepach bywają ...delikatnie mowiąc - dziwne tez mialam kilka razy podobne sytuacje do waszych. Raz jak zapytalam sie o 60 to babka az zapiszczała jak to mozliwe zeby ktos był taki chudy i takie staniki to dla dzieci ale dzieci nie maja piersi wiec takich nie robia

Innym razem poprosiłam o 75D (chciałam pozniej zwezic) kobieta spojrzała na mnie i stiwerdziła ze dla mnie to edynie 75B i nie mozliwe ze mam D(dumnie wypieła biust z 2 razy wieszy niz moj) bo ona nosi tylko C wiec ja nie moge miec az D! O 60 tez nie slyszała. W koncu poszłam do przymierzalni wzielam te 75B i ją zawołałam zeby zobaczyła. Zdziwiła sie. Pozniej pokazałam jej meteke mojego własciwego stanika 60G i babka zrobiła takie oczy
Stary 2009-06-01, 09:52   #4139
*piękna
Zakorzenienie

Z tymi batonikami to żart chociaż w moim przypadku sama prawda bo ja jem Jednak jak powiedzmy przez miesiąc będziemy codziennie odkładać 2zł to spokojnie możemy do sklepu isc po stanik dobry. Następny można kupić za rok i po woli po woli wymienić wszystkie jakie mamy Ja mam dopiero jeden dobry, reszta to 70C ale niedługo już uzbieram na następny i bedę już miała 2

Moje włosy po myciu tą emulsja są śliczne i takie milutkie w dotyku
W srodę ocinam

Stary 2009-06-01, 09:59   #4140
motylek1007
Zakorzenienie

dziewczyny użyłam fitomedu na razie raz, ale juz napiszę ze jestem bardzo zadowolona, bo zaczerwienie wyraźnie sie zmniejszylo (po 1 tylko uzyciu) i mniej sie sypało z głowy, wiec wielki plus dla niego

w koncu spróbowalam maseczke joanny z cytryną i miodem, tez bardzo wielki plus.

Zawiodlam sie jednak na mydlicy lekarskiej. Kupilam sproszkowaną i zrobilam jak wyczytalam na wizazu (zaparzalam 3 łyzki na o,5 litra), jednak za nic mi sie pienic nie chciało to...

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości