|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Ciao laseczki
ałła,ula malami 3 mam mocno ![]() roza26 tak mi przykro ja też ciągle zadaję sobie pytania dlaczego to jeszcze nie ja i nie mam odpowiedzi a też się już staramy 18 cykl tylko na liście mam podany 8 bo myślałam,że po laporoskopii to kwestia 2-3 cykli ale niestety się pomyliłam ![]() Ale głowa do góry i my kiedyś się doczekamy i będziemy cudownymi mamusiami ![]() A co do tego lekarza ja bym poszła na Twoim miejscu bo a nóż widelec okaże się sensowny i w porządku!!!Ja też miałam taki dylemat ale właśnie w zeszła sobotę poszłam do innego lekarza i nie żałuję naprawdę wydaje się być sensowna i wszystko wytłumaczyła co i jak i już chodzę na monitoring dlatego uważam że warto iść chociażby na konsultację i zobaczysz co Ci powie ![]() koona bardzo mi przykro pocierp ja po laporoskopi pierwsza @ dostałam w 37 d.c a dziewczyna która leżała ze mną w szpitalu dostała w 43 d.c tak,że bardzo różnie z tym jest a wcześniej miała regularne co 28 dni i chcę Ci powiedzieć,że ona w 2 cyklu po laporo. zaszła w ciąże i termin porodu ma na 15 sierpnia ![]() A u mnie dzisiaj straszna pogoda wieje,leje i zimno na dodatek no cóż matka natura zwariowała Idę coś zrobić na obiad bo potem muszę troszke poszyć bo mi z rodzinki poprzynosili pzreróbki i muszę to zrobić a zawsze jakiś grosz wpadnie do kieszeni a kasę potzrebuję bo jak się dowiedziałam ile za monitoring mam zapłacic i za%2
Edytowane przez edzia Czas edycji: 2009-06-01 o 11:20 |
|
|
|
#4502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale skoro tak ma być to cierpliwie czekam i testu nie kupię. Nie lubie ich |
|
|
|
|
#4503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jeszcze jakoś bym to przezyła,bo czułam że się zbliża,ale dostałam takich bóli jak nigdy.Nie wiem czy to po lekach(brałam clo drugi cykl i duphaston pierwszy!)Od czwartku coś niedobrego sie działo,ale w sobote ból ustał i miałam jeszcze mała nadzieję,że może jednak.Była to jednak cisza przed burzą.Wczorajsza niedzielę cała spędziłam w łóżku,nie mogłam sie ruszyc,ból nie do zniesienia.Przepłakałam oczywiście pół dnia...Nie wiem co robić.Czy wziąc trzeci cykl clo i duphaston czy sobie odpuścic.Z moją ginką moge się spotkac dopiero w piatek,więc clo musiałabym juz wziąć do tego czasu,żeby kontynuować.Co wy myslicie dziewczyny?Dra prosze zmień mi termin ostatniej @ na 31.05 ![]() Ula oczywiście że trzymam,z resztą wszystko NAPEWNO jest dobrze! Pozdrawiam i życze wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka i wiary w to,że my na kolejny,albo kolejny Dzień Dziecka bedziemy wybierac prezent dla naszych najukochańszych pociech!Buziaki dziewczyny Edytowane przez coralady Czas edycji: 2009-06-01 o 11:54 |
|
|
|
|
#4504 |
|
Zadomowienie
|
coralady - strasznie mi przykro....
|
|
|
|
#4505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4506 |
|
Wtajemniczenie
|
oj Bąbelki, widzę że tutaj w dzień dziecka same smutki...
ale smutki nic nie zmienią, musicie dążyć do celu, bo to marzenie musi w końcu się spełnić
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
byłam u lekarza z pęcherzyskiem,dał antybiotyk
a ja odlatuje,duszno mi,mdli mnie ide sie polozyc...
|
|
#4508 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo mi przykro
miałam nadzieję, że się Tobie udało ...Ale pamiętaj Kochana - nowy cykl to nowe sznase i nadzieje!!! Będę trzymać kciuki, by ten cykl był owocny!!! |
|
|
|
#4509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
odpoczywaj i zdrowiej ![]() Niebawem idę do domu z czego się niezmiernie cieszę edzia - mam już kocioł w głowie, czy Ty tez jesteś pco-wiczką? Kiedy przeszłaś laparo? Też słyszałam, że po zabiegu największe szanse są w pierwszych 6 ściu miesiącach. Przechodziłaś jakieś jeszcze badania? |
|
|
|
|
#4510 |
|
Raczkowanie
|
To teraz trzymamy kciuki za Malami i Pomaranczke tak?czekacie na jutrzejszy dzien obydwie-trzymam za Was mocno kciuki-któras jeszcze ma termin na @??Aguś a co u Ciebie??
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Dra biedna Ty nasza ale sie musisz meczyc z tym pecherzem ale dobrze ze masz juz leki-bedzie Ci lzej!
|
|
#4511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem co to znaczy bo sama miewałam takie ostre zapalenia ... odpoczywaj i dużo pij
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
przyleciałam
mam wiesci od uli "wczoraj dostała silnych bóli i pojechała na pogotowie i ją zostawili na oddziale i bierze antybiotyk,usg miała wszystko w porządku,ale kruszynka malutka ma 3mm,a zaczyna dziś 7tc i w czwartek ma kolejne usg i jak wróci do domku napisze od razu" dziewczyny trzymać kciuki,aby wszystko było dobrze,tak się martwię musi być dobrze---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- oj dużo piję i piję,chociaz ide sikac,ale pod sam koniec ah szczypie,ale wole to szczypanko niż pusty peecherz i 2 kropelki to jest niesamowity ból...jutro odbieram wyniki ogólnego moczu i zobaczymy,a moze w czwartek jeszcze pójde do gina
|
#4513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki: .Wszystko musi być dobrze!!!! |
|
|
|
|
#4514 |
|
Zadomowienie
|
Różyczko kochana
...właśnie na tym niesprawiedliwym świecie tak jest ...ludzie ...(o ile w ogóle można nazwać ich ludźmi!) maltretują, zabijają dzieci potem rodzą kolejne i nie mają żadnych skrupułów, a tu człowiek pragnie ponad wszystko mieć dzieciątko, obdarzyć je uczuciem ...i się nie udaje A miałam taką nadzieję, że Ci się udało ...ale nie martw się ...osobiście pogadam "z tym na górze", żebyś nie musiała długo czekać A co do wizyty u lekarza, ja bym się nie zastanawiała. Dla mnie to dziwne, że tak długo się staracie, a ona nic nie próbuje z tym robić. Moim zdaniem badania już dawno powinnaś mieć zrobione. Może to tylko jakaś drobnostka, która coś blokuje, a Ty biedna musisz czekać. Idź, kochana do tego lekarza i zobacz co on powie Coralady Dziewczynki, trzymam mocno kciuki za szybkie zafasolkowanie ...a zwłaszcza za te, które czekają najdłużej -Różyczka, Edzia i inne Pomarańczka, oby temperaturka nie spadła Malami, trzymam mocno Ulcia, musi być wszystko dobrze ... ![]() :kciuk i:
|
#4515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Denerwuję się strasznie. Tak bardzo chciałabym, żeby @ nie przyszła ... A z drugiej strony wiem, że w pierwszym miesiącu leczenia szanse nie są zbyt wielkie. To jest też pierwszy cykl, w którym mierzę sobie tempkę i prowadzę wykres ... i sama już nie wiem. Przepraszam, że tak Wam marudzę .... |
|
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Dra Ty to się masz z tym pęcherzem... a lekarz mówi od czego tak Cię bierze? Na zdjeciach wyglądasz na niezłą buntowniczkę
Mogłabyś mi napisać numer telefonu do Uli?Dziewczynki za wszystkie was trzymam kciuki i każda z pewnościa będzie miała dzidziusia, tylko czasem trzeba trochę dlużej na to poczekać. Ale mam dla was fluidki:
|
|
#4517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja niestety mam kiepski humor![]() Mamusia moja zapomniala dzis o mnie w dodatku szef upieprzyl mi 250 zl wyplaty bo umowa moja nie jest zwalidowana a ja w tym miesiacu 2xwieksze wydatki.Wczoraj ostro poklucilam sie z moim Tz i chodz przepraszam mnie na kolanach
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#4518 |
|
Raczkowanie
|
Różyczko kochana tak mi przykro że znowu się rozczarowałaś nawet nie wiem co ci napisać na pocieszenie trzymaj się |
|
|
|
#4519 |
|
Raczkowanie
|
Oj nasza biedna ulcia-mocno zaciskam żeby było wszystko oki -musi byc-nie ma innego wyjscia!!!!!cherubinko dziekuje za wsparcie i wiare we mnie-kochana jestes!malami nie przepraszaj-przeciez my tu od tego jestesmy-zeby sie wspierac,wysluchac,doradz ic
buziaki dla was i módlmy sie za ulke i jej fasolke!
|
|
#4520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lekarze nic nie mowia... ja na buntowniczke no nie ni ![]() Cytat:
a ty jak sie czujesz??
|
|
#4521 |
|
Raczkowanie
|
Och edi dziekuje
widocznie tak musi narazie byc ale wierze ze i na mnie przyjdzie czas-tylko nie chcialabym tak długo czekac....bo mam juz dosc czekania
|
|
#4522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#4523 |
|
Rozeznanie
|
Chętnie skorzystam z porcji fluidków
|
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Wpadłam się przywitać, bo dawno nie zaglądałam. Mam teraz ciężki okres, bo cały czas się uczę. Mam problemy z ćwiczeniowcami na studiach. Akurat moja grupa trafiła na tak beznadziejnych ćwiczeniowców, że nie dają nam chwili oddechu. Za tydzień mam pierwszy egzamin z prawa cywilnego, a ja muszę uczyć się całkiem innych rzeczy bo nie chcą nam zaliczyć ćwiczeń..szkoda gadać ![]() Trzymam kciuki za Ulę aby z Tobą i Twoim dzidziusiem było wszystko ok. Dziewczyny które macie w brzuszkach te kochane maleństwa ,,ucałujcie" je z okazji ich święta
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4525 |
|
Wtajemniczenie
|
rany julek, co za czasy..nie dość że w ciążę nie łatwo zajść, to jeszcze utrzymać bez komplikacji ciężko...
naprawdę dużo takich przypadków jest w dzisiejszych czasach.. ja też sporo się naczekałam na to by w końcu zajść w upragnioną ciążę..ale na szczęście póki co bez komplikacji..w czwartek mam usg genetyczne i mam nadzieję że będzie dobrze ... Darusiu, pozdrów Ulę ode mnie, i powiedz że na pewno wszystko będzie dobrze
|
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak właśnie na twarożek zrobiony wraz z keczupem właśnie mi ślinka poleciała hahaha
|
|
|
#4527 |
|
Raczkowanie
|
to dawaj u mnie warzywa prosto z grzatki z mojej wioski mniam wiesz jakie dobre jak chcesz to wpadni w srode do gryfa powiedz wczesniej a przyniose ci troszke prawdziwych wiejskich warzyw bo i tak tego mam na duzo
|
|
|
|
#4528 |
|
Rozeznanie
|
O rany, zrobilam dzis BETE, niestety mieszkam w malym miasteczku i na wyniki musze czekac az do piatku Troche bez sensu bo we czwartek bede u ginekologa a ze to 3 tydzien bedzie to mam nadzieje ze juz cos dostrzeze
Szkoda ze dzis nie dalo, myslalam ze bedzie fajna niespodzianka na dzien dziecka. Dzis rodzice przyszli do mnie do pracy z zyczeniami i mama znaczaco mrugala mi okiem (tato nic nie wie), niestety musialam ja rozczarowac Pozdrawiam wszystkie staraczki i dolaczam |
|
|
|
#4529 | |||
|
Zakorzenienie
|
napisałam ulce sms,ze wszytskie trzymamy kciuki i aby sie nie martwila,ze bedzie dobrze i odpisała,ze jesteśmy wszytskie kochane
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z bardzo przykrych rzeczy:to własnie sie dowiedziałam,że kuzynka mojego Tż urodziła przedwczesnie synka i niestety nie przeżył nawet tygodnia To jest dopiero tragedia!Czasem sie zastanawiam dlaczego dzieją się takie rzeczy i czemu to ma służyć?Uleńko jestesmy z Tobą,bedzie dobrze! Dra współczuje Ci z powodu tych problemów z pęcherzem.Ja tez swego czasu miałam straszne napady bólu pęcherza,ale na szczęście przeszły.Pij pokrzywę!!!Naprawdę pomaga!Ja pije regularnie i nie mam teraz problemów. Z nk to super pomysł,więc jak ktos ma ochote mnie poznać to piszcie ![]() Pozdrowionka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

ja też ciągle zadaję sobie pytania dlaczego to jeszcze nie ja
i nie mam odpowiedzi a też się już staramy 18 cykl tylko na liście mam podany 8 bo myślałam,że po laporoskopii to kwestia 2-3 cykli ale niestety się pomyliłam 

no cóż matka natura zwariowała
a kasę potzrebuję bo jak się dowiedziałam ile za monitoring mam zapłacic i za%2

Wiem wiem wiem-mialam byc silna i staralam sie byc naprawde ale dzis zmierzylam temp zeby zobaczyc czy mam sie zabezpieczyc czy nie i byla 36,6(w zeszlym cyklu jak mi tak spadla w dzien okresu to dostalam od razu @)wiec dzis malpa przylezie do mnie-zreszta czuje to