|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Cytat:
moje dziecię też spi juz dosyc dłuugo, a ja zamiast ugotowac obiad i posprzatac byczę sie, a co ... mam dzień dziecka |
|
|
|
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
wrocilam
normalnie od wczoraj mnie nie bylo mi sie nie podoba ![]() Cytat:
![]() ja mysle ze pierwszy okres po pologu juz mozna ![]() Cytat:
wszystkim maluszkom wszystkiego naj i jak najwiecej przespanych nocy po min 9 godzin byla tesciowa glupia baba! zobaczyla hustawke ta za 280zl i do mnie: oszalalas? po co ci taka droga hustawka? ja jej napewno nie kupie ![]() powiedziala jeszcze ze wymyslamy. powiedzialam jej ze jakby ona rodzila w naszych czasach to tez by pewnie chciala kupic wszystko co najlepsze-karuzele,bujaki,hustawki itd.. bo kazda matka chce jak najwiecej dac swojemu dziecku zeby mialo wszystko co najlepsze! powiedziala ze ona da pieniadze i mamy zrobic z nimi co chcemy... judy moj maluszek jest taki ze sam nie polezy-od razu placze... ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- tz poszedl do pracy i dostal 50zl na dzien dziecka u mnie tez pada ![]() chwale sie- kupilam sobie dzisiaj sukienke,bolerko i buty na chrzciny Igora a ja jem truskawki haaaa
Edytowane przez czoornoo Czas edycji: 2009-06-01 o 15:07 |
||
|
|
|
#213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale cena masakryczna ![]() Alkamor super te obrazy chrześnicy...szok,ale ma dziewczynka taent.Gratuluję uzdolnionej rodziny ![]() Raspi ta sukienka co Ty znalazłaś też piękna ![]() Sija świetne te buteleczki na lekarstwa,pierwszy raz widzę.Chyba się sama nad czymś takim zastanowię.Póki co Chwała Panu nie mam takiej potrzeby. Gryzaczek nasze córki się chba zgadały,obie równocześnie zakatarzone i obie równocześnie nie chcą nam spac,moja też śpi po 15 minut,może 3 rzy dziennie,a w nocy wcale nie chce nadrabiac zaległości. Poza tym chciałam pochwalic nowe avatarki-wszystkie piękne
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie
to Wam zazdroszcze że Wasze maleństwa w dzień śpią, bo Kaja to tylko i wyłacznie czasem na spacerku! a w domu zapomnieć mogę o spaniu ![]() do tego i nocami zaczyna wariować więc powoli chodzę jak zombi ![]() ps. do planu miasta "gdzie nakarmisz piersią" doliczam dziś cmentarz tyle tam ławeczek że aż się prosi o karmienie
|
|
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
POleczka co ja bym dała,zeby miec takie noce o jakich piszesz...i trzymam kciuki za odchudzanie,bo u mnie zwsze upadają szybko takie postanowienia
![]() Zanka nie chcę Cię martwic,ale bądź osrożna,moja córka złapała katar odemnie ![]() Pentuerka, Emilka podawała taką stronkę: http://siatkicentylowe.pl/ Monix brzucha nie pokażę bo jest okropny i go sama nie chcę oglądac ![]() Czoornoo super ta huśtawka,jak bym miała troszki kasy na tzw"szaleństwa" to kupiłabym córci coś takiego. Monix mi się bardziej podoba pozytywka z Puchatkiem,ale cena też dużo większa
|
|
|
|
#216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oby sie sprawdziło ![]() no to fajną ma prace Cytat:
![]() a truskawmi nie uczulają ci dziecka bo cycem karmisz co nie
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
Anvi mam nadzieje,że nas odwiedzisz na wizażu
już w PL i może uda nam się zgadac i spotkac na jakiejś kawie w którejś galerii![]() Judy ale Wam zazdroszczę tych temperatur ![]() Emilka nie wiem czy dobrze pamiętam ale właśnie z końcem miesiąca miała leciec SoNeRa do Pl Masako a ja nie widzę nigdzie Twoich zdjęc Monix ja też mam tą samą okropną wiadomośc też dostałam okresBuziaczekk Twój brzuch wygląda jakbyś nigdy w ciąży nie była ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- A ja dziewczynki nie mam sentymentu do brzuszka,wolę Nadię na żywo niż w brzuszku ![]() Ewccik super huśtawka Emilka macie piękne zdjęcia z mężem i z Adriankiem Judy ,u nas na wsi mówi się o dzieciaczkach,że "wariot" jak ma zmienne humory,a u mojej córci to właśnie tak wygląda a z długościa córek,to ja też nie wiem o co chodzi ...w szpitalach mierzą tak jakoś po fałdkach,bo jak ja bym nie mierzyła małej to 58cm za chiny nie miała jak się urodziła.Penteurka sliczności to Twoje dzidzio ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Zanka bardzo fajna ta czarna sukienka,na jaką to okazję??ja też teraz rozglądam siętylko za takimi ieckami,bo trzeba brzuch chowac,chciałam Ci powiedziec,że ja miałam taką marszczoną kieckę na ślub i całkiem fajnie wyglądała.Nawet nie pogrubiło mnie...chyba ![]() Cieszę się bardzo,ze Anvi cała i zdrowa doleciała z synusiem ![]() Zanka super cena za kieckę ![]() Madabede ja tez ciągle myśle żeby schudnąc,ale myślenie nie daje efektów Judy Nadia dziekuje za piękne życzenia oczywiście mama Nadii dziękuje ucałuj też mocno swoją córcię z okazji pierwszeg święta![]() dla wszystkich dzieciaczkówMonix mam nadzieje,że w końcu Dawdek odpuśi o da pożyc spokojnie mamie ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Zanka ale jesteś nie podobna na tych zdjęciach do siebie wyglądasz dużo poważniej niż na codzień.Miałaś bardzo ładną sukienkę.A dlaczego mieliście cywilny?Ja też po cywilnym,ale ja dlatego,że już drugiraz wychodziłam za mąż.Emilka jeśli chodzi o dziwne zachowanie Adrianka u taty na rękach,to myślę,ze to chilowe i na drugi dzien powinno już byc normalnie.Czasami dzieci coś sobie tak ubzdurają ,prześpią się i im przechodzi. No racja Malpko lepiej poczekac z eksperymentami,bo u mnie truskawki źle podziałały Lapochka gratuluję chrztu i zazdroszczę,że już jesteście po ![]() Monix mnie dalej tak boli piczka w środku,że o tamponach mogę zapomniec.a Ty jeśli lekarz stwierdził,że już sie wszystko ładnie zagoiło to chyba możesz już używac. Dla Waszego pocieszenia dodam,ze u mnie też pogoda do banii. ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- czoornoo niech teściowa się całuje w sam środek pupy,niech da kasę i spada,tylko niech nie żałuje na dziecko ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- uffffffffffffffffffffffff f nadrobiłam Wy niedobre tyle stron...szok
|
|
|
|
#218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czoornoo super ta huśtawka,jak bym miała troszki kasy na tzw"szaleństwa" to kupiłabym córci coś takiego. [/quote] ja mam ten komfort ze uzbieram pieniazki z chrztu i kupie Cytat:
![]() a sukienka sie pochwale po chrzcie tzn jak sie cala wypindrze i bede ekstra laska to zrobie sobie zdjecie z tztem i Igorem i zobaczycie jaka jestesmy super rodzinka ![]() Cytat:
![]() ona z tesciem nie szczedza kasy na alkohol... tzn prawie dzien w dzien jakis drineczek,piweczko... ja sadze ze to jeszcze nie alkoholizm (albo juz ),a jak raz bylismy razem w sklepie to stwierdzila ze ja za drogi kocyk do Igora kupuje (kosztowal 22zl ). oni biedni nie sa-mieszkaja we dwoje,obydwoje pracuja i malo nie zarabiaja... a kiedys chcielismy pozyczyc od nich 50zl to stwierdzila ze nie ma i nie pozyczy bo i tak nie oddamy,az mi sie przykro zrobilo
|
|
#219 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
5) ![]() Cytat:
o matko!cmentarz co do karmien to ja karmie w nocy co 2 godz, w dzien czasem co godzine![]() Cytat:
Cytat:
a ja ciągle jeszcze nie i chcesz sie ze mna porownywac tak?
|
|
#220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój bartek też jest trudny do uśpienia a już zwłaszcza ostatnio, a próbowałaś zakrywać glówke pieluchą tetrową? żeby wyciszyć? u nas jak nie może zasnąc na noc na pleckach tez tego nie lubi, to przytrzymujemy mu deikatnie łapki, zeby za bardzo nimi nie machał, bo sie wybudza, tak niezyt mocno dociskamy do klaty Jasti- a bo to trzeba sie zaprzyjaźnić ![]() Emilka u mnie na odwrót- ja jestem nudna jak flaki z olejem, ale TZt to idealny partner do rozmow i uśmiechów Monix-jak tam cycek, mniej boli? zawsze mozesz wziaśc paracetamol skoro w UK pomaga na wszystko... Bartek mnie dzisiaj wykonczy, boli mnie ramie od noszenia i znow słysze kwęczy, no i zaczęlo padac...
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Witam z PL-a
Wybaczcie ze ja tylko na chwilke sie zameldowac i nie czytam (O MATKO!!! TO JUZ II CZESC??? ), nie nadrabiam, nie odpisuje.......musimy sie zaaklimatyzowac....Zaliczylismy pediatre (bez skojarzen!!) (aha! i to na dodatek pani doktor ktora mnie od urodzenia prowadzila - i poznala mnie na korytarzu!!) i niestety z Adim nie wszystko w porzadku Kochane, nadrobie jak sie przeniose na wies z malym, bo tu w Krakowie wpgole nie mam jak usiasc przed kompem. Tesknie oczywiscie Buźka dla wszystkich! ps: Jasti a czemu nam nie zamowilas ladnej pogody, he?
|
|
|
|
#222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bedzie napewno wszystko dobrze...a z tym zaliczaniem pani doktor?
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
a Wy niedobre, ledwo nadążam, wzięłam się za nadrabianie, teraz będziecie musiały za kare czytać to co mam do powiedzenia
część pierwsza (z poprzedniego wątku jeszcze, jeśli coś już nieaktualne - nie moja wina Judy Ani włoski się tak śmiesznie przecierają - ma takie miejca po bokach i z tyłu, gdzie włoski są krótsze i bardziej miękkie Alkamor i jak idzie kubusiowi łapanie grzechotki? Poleczka, Gryzaczek, Emilka, Zanka, Buziaczek, Gabriella śliczne avatarki ![]() Anadun i jak się chrzciny udały? Gabriella fajne ciuszki w paczce od ciotki ![]() gratulacje z okazji pozbycia się ciemieniuchy, my dalej walczymysuper paznokcie sobie zrobiłaś Emilka a Ty to nie wiesz, że w czwartkowe wieczory to nie ma co tu zaglądać, bo wszystkie Housa oglądają? ![]() dla Adrianka za to, że tak dzielnie zniósł szczepienia i oczywiście gratuluję wagifajną masz tą nianię z kamerką Ev@ Adaś śliczny widziałam ochraniacz na całe łóżeczko, ale chyba tylko z całym kompletem pościeli paczka ciasteczek dziennie, ciekawe jakiej wielkości ![]() ![]() Astrzyk gdzie się tyle czasu podziewałaś? Monix śliczne imie Tosia dla Dawidka za potrząsnie zebrąLachkasia gratuluję wagi u Miłoszka a skazy białkowej współczujęłaaał niezła impreza będzie - tyle osób na chrzcinach faktycznie lokal jest dobrym rozwiązaniemBuziaczku to odnalezione krzesełko do karmienia to już by się chyba do muzeum nadawało pewnie fajnie znaleść po latach taki mebelek ![]() a dla TŻta baciki za takie teksty o brzuszku się należą... Czornoo gratuluję zgubionego kilograma Malpka super Julcia wygląda na koniec 1 miesiąca ![]() Gryzaczek łaaał nieźle kaloryczne masz to mleczko niezła waga u AniJaga ![]() Emzeta fajny kubeczek, ale faktycznie od 3 miesiąca to chyba za wsześnie na taki? Fizjo Julcia ślicznie śpiewa zapisałaś ją już do jakiegoś churku? piszesz, że taka grzeczna, super Ania też nie płacze jak nie ma powodu, przeważnie jest bardzo pogoda ![]() No dobra, teraz idę czytać nowy wątek ale pewnie jutro coś odpiszę, bo mała się zaraz obudzi
|
#224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie boli przedramie z tego samego powoduCytat:
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aklimatyzujcie sie i wracajcie do wizażowych ciotek
|
|
#226 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Monix, Masako, Poleczka normalnie cudowne macie te kciuki
i nie trzeba nic robićAdrianek jak to prawdziwy mężczyzna nawet nie zaskrzeczał podczas usg ![]() ale to co się działo przed wejsciem do gabinetu woła o pomstę do nieba dzieci była maaaaaasssssa wszyscy oczywiscie na ta sama godzine i kolejka obowiazywala taka kto pierwszy....w koncu baba co ostatnia przyszla wpakowala sie i weszla jako druga i kolejka sie pogmatwala kurcze no jakaś kolejka powinna być... no i powiem Wam ze sie napatrzylam jak ludzie telepią dziećmi mi tez rece wysiadaly bo przez godzine nosilam albo trzymalam prawie7kilowego kklocka ale Adrian trochę poleżał na rękach, trochę go potzrymałam do góry a że dużo się działo to aż się trząsł. pozniej troszke mu sie chyba znudzilo to pochodzilam z nim po korytarzu, brzuszkiem do dolua ludzie normanie jakby wibracji jakichs dostali non stop telepali tymi malutkimi ciałkami nawet dziecko usnelo to caly czas telep telep ze oni sie nie boja ze te dzieci wstrzasu jakiegos dostana....łoj rozpisałam się Cytat:
Cytat:
anioł!!! anioł nie dzieckoCytat:
![]() a ile kasiorki da? ![]() Cytat:
no i znów Cię nie upilnowałysmy![]() czekamy na zdjęcia, kiedy chrzciny? ![]() Cytat:
no piękne są te kiecki
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2009-06-01 o 17:49 |
|||||
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawidek dziekuje za gratulacje korzystasz ze sposobu Judy na odpisywanie??'Emilka super!!!!!!!!ciesze sie ze wsio ok, swoja droga tam zawsze jest pelno ludzi, dzieci itd
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-06-01 o 17:46 |
|
|
|
|
#228 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. podobno w szpitalu mierza po skosie ale Twoja teściowa powinna wiedzieć jak mierzą![]() 3 no ja wiem ze to tylko taki grymas ale wczoraj jak moglam odpocząć bo TZ byl w domu to Adrianek akurat sobie ubzdural ze woli mamusie 4. eeee tam wcale nie było tego duzo Cytat:
no tak bo by zbankrutowała jakbyście jej nie oddali...za duże ryzykoCytat:
w nocy ?Cytat:
![]() 2 a ręce też mi wysiadają, TZ chwile potrzymal adriana i zaraz go plecy rozbolaly i ja caly czas go trzymalam w tej poczekalni . bede miala jutro zakwasy jak nic ![]() Anvi a z tym skojarzeniem to ja mysle i mysle o co Ci chodzi.... no i już wiem
|
|
#229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez mam 158/159 ale nidy nie ważyłam mniej niż 55
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
dopiero teraz mam czas zeby wejsc na kompa ufffDzis Dawid obudzil sie o 7 wyoil mleko i spalismy do....10:30 potem wypil mleko i poszlismy do mame do pracy i jak wracalismy to zaczelo lac....potem przyjechala znajoma mamy i siedziala u mni na kompie prawie 3 godziny a potem pojechalam odebrac nowy dowod z nowym nazwiskiem i po truskawki na targ ![]() Co do tego ejjjjj to Dawid nie pierwszy raz to zrobil ale chodzilo o to ze pierwszy raz jak sie obudzil to nie plakal ani nie lezal grzecznie tylko zawolal i to ejjjj tak jakby specjalnie zeby nas obudzic i uswiadomic ze on juz nie spi i chce mleko ![]() Co do dziewczyn ktore sie nie odzywaja to chodzilo o to ze w ciazy udzielaly sie non stop a teraz juz calkowicie pozapomnialy i olaly nas....rozumiem ze wola poswiecic czas dziecku ale kazda z nas to robi a jednak kolezanek nie zaniedbuje i pokazuje sie od czasu do czasu, zeby sie cos poradzic czy cos dowiedziec czy napisac co u nich slychac....ja nie wymagam zeby ktos dziennie siedzial.....(jak ja i pare innych osob ) ale zeby przynajmniej raz w tygodniu weszla i pogadala chwilke.....Zanka sukienka ladna podoba mi sie....ale czy chcac ukryc brzuch w niej nie bedziesz wygladala jak w ciazy ?? lub nie bedzie cie pogrubiala? bo tak wyglada no ale na osobie to tez inaczej wyglada wiec moze nie jak przyjdzie to pokaz sie w niej ![]() Zosia napisala mi jeszcze jedna wiadomosc na NK troche przykro sie przeczytalo ta wiadomosc no ale coz....ja sie przyzwyczailam do was i traktuje jako znajome tak samo jak inne znajome nie wirtualne a Zosia juz nie! Ciekawe czy znajomych niewirtualnych tez tak potraktowala sie od nich odsunela i cale 24 h spedza tylko w 4 scianach z dzieckiem.....wklejam "Podczas długiego leżenia w klinice miałam czas, żeby przeszeregować sobie priorytety i wiem, co jest dla mnie ważne. Internet jest fajną formą spędzania wolnego czasu, ale nie jedyną. NK nie zabiera mi zbyt wiele czasu, natomiast wizaż zabierałby. Bardzo mile wspominam nasze rozmowy na wizazu, ale obecnie nie mam potrzeby komentowania każdej kolki czy katarku Marysi. W czasie ciąży miałam nadmiar wolnego czasu i byłam zmuszona do przesiadywania w domu, więc trzeba było sobie jakoś mile zorganizowac czas, a teraz wróciłam do normalnego życia, gdzie kompuer nie zajmuje zbyt wiele czasu i cenie sobie to. Myslę o Was ciepło i zajrzę na pewno na wizaż od czasu do czasu, ale do tego, żeby śledzić rozmowy na bieżąco naprawdę nie mam i nie chcę mieć mozliwości. Kiedy mam wybrać między chwilą wolnego spędzoną przy komputerze czy z mężem i dzieckiem, zawsze wygrywają Ci ostatni Pozdrawiam serdecznie " Monix ja zaczelam tamponow uzywac od drugiej @ podczas pierwszej uzywalam podpasek bo jednak minely 2 m-ce i jeszcze sie balam a pozatym bolala jeszcze rana po cieciu i balam sie wciskac tampona wow ale mi dlugi post wyszedl a mam jeszcze jedna strone do przeczytania bo w ciagu niecalego dnia napisalyscie 4 strony!
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-06-01 o 17:55 |
|
|
|
#231 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze z bioderkami ok ![]() jejku jakbym jej pokazala ta za 800zl to by pewnie jej galy na wierzch wyszly...stara pukwa! pdejrzewam ze sknerus da ze 100zl... a sukienke musialam se jakas kupic.. trzeba wygladac jakos... a i wcale nie taka droga-60zl + 42zl bolerko + 50zl buty... normalnie jestem z siebie dumna ze tak tanio Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
to ja mam nieposzeregowane priorytety?
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, tyle doczytałam, reszta na później albo na jutro:
Monix ![]() fajne podsumowanie zrobiłaś ![]() Ania dziękuje za przyznanie orderu ![]() Jasti Zanka Alkamor niezły talent ma chrześnica szwagraMalpka witaminkę też mam taką w kapsułkach i można ją od razu do buzi dawać, ale Ania wypluwa, wcześniej dawałam strzkawką, bo oprócz witaminki D była jeszcze K, B1 i Dicoflor Gabriella Poleczka no właśnie mam dylemat, bo nie bardzo chcę Ani pozbawiać takich długich włosków Buziaczku dla Dawidka za to, że się tak ładnie nauczył mamusie budzić tym "ejjj"![]() Czoornoo fajna taka huśtawka
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jaga z Korcią są już w domku
)))))))))no ba!!!!!!!! Sija TY szczypiorze jeden!!! ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
![]() Kim jest Zosia???????????? Cytat:
i prosze bardzo
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-06-01 o 18:18 |
||
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
emilka ty kupowalas te pampersy co nicolaj dala linka...i czy one sa czegos warte? czy warto je kupic? sa tak samo dobre jak pampers czy gorsze? bo chcialabym je kupic teraz ale nie wiem czy warto
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez je mialam... nie sa zle...ale osobiscie wole pampersy,tamte sa bardziej sztywne od nich...
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Czornoo wsadziłabyś jakieś zdjęcia Igorka do albumu
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-06-01 o 18:38 |
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze zapomne
dzisiaj sie jeszcze postaram,ale teraz ide bo Igor zaczyna buczec
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
czarnoo - Twoja teściowa normalnie przebija moją a myślałam że to nie możliwe
emilka - super że z bioderkami wszystko ok, my niestety musimy szerokopieluchować a Amelka tego nie cierpi monix jak to się skączył???, to się wymęczyłaś biedactwo sija Ty szczypiorze, nie załamuj mnie ja mam tyle samo wzrostu tylko 10 kg więcej buziaczku faktycznie przykro się może zrobić jak to się czyta, pamiętam jak się o nią martwiłyście jak była w szpitalu, wtedy Was podczytywałam i myślałam sobie jak to fajnie mieć takie koleżanki wizazowe |
|
|
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

bo mnie tak boli jak długo Julka nie jje

o karmienie 
05.07.2008 
dla wszystkich dzieciaczków
tyle stron...szok

paczka ciasteczek dziennie, ciekawe jakiej wielkości 
no i już wiem