![]() |
#871 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Cytat:
![]() mogłabyś podać jeszcze nazwy jakiś nieuwierających i usztywnionych modeli? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, przyszedł mi właśnie oczekiwany M&S 30C dla mamy. I niestety, na mamę miseczki są dużo za małe, a na mnie obwód o wiele za szeroki
![]() I nie wiem, co robić z tym fantem, myślicie, że warto go ciąć, czy może lepiej puścić w obieg i kupić sobie coś odpowiedniego? Szkoda go trochę bo śliczniusi, ale na żadną nie pasuje.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Raczkowanie
|
Wizażanki
![]() ![]() Na jakimś kalkulatorze wyszło mi, że powinnam nosić 65 C, ale nie jestem pewna czy napewno dobrze to wyliczyło, dlatego pytam ![]() Znacie jakieś sklepy gdzie możnaby kupić stanik na mój rozmiar w granicach 70 zł? |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
A ile masz w biuście?
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zadomowienie
|
Witam Was dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]()
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrego sklepu A jesli w okolicy takiego nie ma to na pierwszej stronie tego watku są wypisane sklepy internetowe |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ciężko doradzić miseczkę, jeśli nie znamy obwodu w biuście. Myślę, że może Ci się uda znaleźć coś w tych granicach cenowych, choćby Mileny. Ale jeśli dołożysz 10-30zł to będziesz mogła próbować np. staniki Curvy Kate, które na dopasowanej.pl kosztują od 70-100zł. Cytat:
![]() Dziewczyny zainteresowane Effuniakami, wejdźcie na stronę http://ewamichalak.blogspot.com/ i zaznaczcie "Na jaki rozmiar polujecie?" Myślę, że będzie to miało wpływ na to jakie rozmiary będą dostępne w następnych dostawach. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#879 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]()
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
||
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój najwygodniejszy stanik to Masquerade Pandora, mam jeszcze Masquerade Shanghai i Masquerade Maia i też są bardzo wygodne. Masqueradki są podobnie szyte, więc myślę, że inne modele tej marki (half cup i plunge) będą tak samo wygodne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupiłam sboie dzisiaj biustonosze. Po wielu przymiarkach okazało się że idealnie pasuje na mnie 80F. Kupiłam dwa biustionosze 80F jeden firmy Biggi, drugi firmy Vena. Z Triumpha i Feliny tez pasuje na mnie idealnie 80F. I tu zaczynają się dla mnie schody. Będe chciała zamówić jakieś bustonosze z dopasowanej ale nie wiem jaki rozmiar mam wybrać. Bo wg kalkulatora to powinnam brać 36G ale 80F Biggi odpowiada 36DD/E angielskiemu (tak jest na tej stronie http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=28 ). Mierzyłam sie jeszcze raz i jak w pysk strzelił mam 91-92 pod biustem i 111 w biuście. Poradzcie coś prosze
P.S. Jeszcze jedno. Bo ja mam troche hmm pulchniejsze plecy, ale bez przesady. I scisnełam sie na plecach i luźno zmierzyłąm z przodu w biuście to mi wyszło 107 i z tego wychodzi Angielskie 36F. Może takie rozmiar będzie dobry??
#882 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
faktycznie, na tobie ten porcelain leży jak na modelce ![]() Pandorę i Maię mierzyłam w sklepie, Pandora cisnęła w mostek, a Maia gryzła jak diabli ![]() Panache Tango II - czy jest mocno prześwitujący? Panache Charlie Curvy Kate Thrill me |
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Wtajemniczenie
|
Przy wymiarach 66/79 zazwyczaj najlepiej pasuje rozmiar 60D. Ale dużo zależy też od konkretnego modelu jaki będziesz kupować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Raczkowanie
|
Nie, 60c będzie na pewno za małe.
A gdzie mieszkasz? bo chyba najlepiej by było gdybyś mogła przymierzyć kilka rozmiarów. Jesli było na ciebie dobre H&Mowe 75B to ja obstawiam okolice 60dd/e, ale to takie wróżenie z fusów trochę. Może chociaż przejdź się do jakiegoś sklepu i przymierz coś co nie jest push-upem (żadnych gabek w środku!) 70a/b/c i napisz nam jaki rozmiar był dobry. |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Raczkowanie
|
Mieszkam w okolicach Katowic, ten stanik 75B, który aktualnie noszę jest właśnie push-upem.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy jesli chodzi o staniki to jest zasada, że miseczka jest taka sama w 60D jak w 65C i 70B? Edytowane przez Rainbooow Czas edycji: 2009-06-01 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
W takim razie poczekam i pomierze się za 2 tygodnie. A póki co zabiore się za siostre która ma biust większy ode mnie i nosi 80 DD...
![]()
![]() |
#890 |
Wtajemniczenie
|
I tak, i nie. Miseczka w tych rozmiarach bywa taka sama, ale nie zawsze jest taka sama. No i ta zasada ma szanse się sprawdzać _tylko_ w obrębie jednego modelu, jednej firmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W Katowicach jest sklep 6 zmysł Ul. Dworcowa 5 najlepiej się tam wybierz i po przymierzaj 60d/dd/e A najlepiej wybierz się na zlot http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...003&a=95809003 wtedy forumki dobiorą ci najlepszy stanik Edytowane przez nefretam Czas edycji: 2009-06-01 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Najgorzej, że nie mam czasu teraz na wystawianie na forum małobiuściastych, mam sesję i za miesiąc uciekam na wakacje
![]() Z moimi zdolnościami krawieckimi nie najgorzej, ale nie wiem, czy nie zniszczę staniczka... ![]() ![]() A teraz na poszukiwania właściwego rozmiaru mamie i sobie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Wtajemniczenie
|
W Katowicach są dwa sklepy, do których warto pójść. 6zmysł na Dworcowej oraz Mig na Korfantego. Szczegóły znajdziesz na mapie: http://stanikowamapa.prv.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Wtajemniczenie
|
Przyszła dzisiaj moja Pollyanna 28D i jest za mała
![]() ![]() Dziewczyny oceńcie, bo może ja się nie znam. ![]() Czy wszystkie Freye mają takie wąskie fiszbiny i bardziej w kształcie V niż U? Próbować z rozmiarem 28DD czy dać sobie spokój z Pollyanną? A może spróbować CK 28dd? Dla porównania Triumph 75A z obwodem ściągniętym agrafką. Jest to aktualnie jedyny miękki stanik jaki mam, jest śliczny, kupiłam go z głupoty i w nadziei, że do niego dorosnę, niestety przez te 10 lat nie urosłam ![]() P.S. Na ramiączku Pollyanny mam jakąś czerwoną plamkę, nie obejrzałam jej dokładnie jak wyciągnęłam z koperty i teraz nie wiem czy już tam była czy dopiero ja zrobiłam, chociaż nie wiem w jaki sposób ![]() zdjęcia 1,2 - Freya Pollyanna 60D; 3,4 - Triumph 75A Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-06-01 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Raczkowanie
|
Ok, dzięki za odp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Raczkowanie
|
I ja uświadomiona wizażową lektura w końcu kupiłam sobie stanik
![]() ![]() Pokażę Wam różnicę: z lewej stery stanik, z prawej nowy.
#897 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wow różnica niezła ... a to 65G to bryt ? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do uciskania w mostek, jeśli występuje to tylko wtedy jak się kładziesz to raczej nie ma się co martwić. Po prostu na skutek jakiegoś specyficznego ułożenia Twojego ciała fiszbiny napierają mocniej na mostek. Chociaż pewnie może to utrudniać życie, choćby wykonywanie niektórych ćwiczeń fizycznych, a to już nie jest dobre. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, potrzebuję waszej rady:
Milena Flamenco czy Ewa Bień Lara na pierwszy dobrze dobrany biustonosz? Na wymiary 72/90 planuję wziac (z tego lub tego modelu) 65F. Myślicie, że dobry będzie?
![]() Edytowane przez *Catherrine* Czas edycji: 2009-06-01 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#900 | ||
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12557104]
ja nie wiem co wy robiłyście z tymi stanikami ale ja kupowałam w H&M lub w bieliźniaku za 50zł i nie narzekałam na nie ![]() a 100zł za stanik to wciaz dużo dla mnie, no ale już do zaakceptowania ![]() Nie no ja staniki szanowałam. Miałam taki komplecik ze SNoopym, trochę mnie kosztował (jak na tamte nieuświadmione czasy) i prałam ręcznie te staniki. Więc jakoś specjalnie ich nie dewastowałam, oj nie! ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() No ja osobiście bym próbowała z 60dd z Pollyanny, bo ładnie na Tobie wygląda. Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.