|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja osobiscie nawet juz nie marze o porodzie terminowym ![]() Poniewaz u nas nie badaja szyjki macicy, wiec nie wiem na czym stoje ![]() ![]() ![]() Bo gdyby cos (odpukac ![]() ![]() A co do norm, to nie ma co porownywac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasze karczkowe i polowkowe wypadlo dobrze, reszta nie bede sie przejmowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli mogę Ci coś poradzić- idź do lekarza. U mnie na szczęście to nic poważnego, najprawdopodobniej przeforsowanie, mam odpocząć, poleżeć i powinno samo przejść. Szyjka jest ładna, do tej pory były z nią kłopoty, ale teraz stwardniała i ma prawdidłową długość. Mogę nawet odstawić duphaston ![]() Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2009-06-01 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() masz racje, jutro z rana zadzwonie do swojego gina... dzieki za odpowiedz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zadomowienie
|
Tu rodzenie w wodzie
http://www.maluchy.pl/artykul/175 porod w trzech aktach http://www.babyboom.pl/ciaza/czas_wo...ch_aktach.html Jakby ktos chcial w lozku poczytac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-06-01 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam sie z tym ![]() sweetpinky- gratuluje syneczka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2378 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak, przeczucia coś nam się na tym forum sprawdzają ![]() Cytat:
![]() Proszę o poradę. Wyszła u mnie strasznie głupia sytuacja. Jak już kiedyś pisałam, ze względu na kryzys, który doś mocno dotknął moją firmę - poszłam na zwolnienie ale pomagałam szefom: wykonywałam częśc pracy w domu, prowadziłam szkolenia. Nazywając rzecz po imieniu zwolnienie było lewe. ![]() ![]() W tym tygodniu w firmie jest szkolenie, którego częśc miałam poprowadzic, mam w domu dokumentację, którą w jakiś magiczny sposób musze do firmy dostarczyc, podobnie zresztą jak zwolnienie lekarskie. A my: zepsuty samochód, mąż w nocy wylatuje w delegację, a ja przykaz od lekarza, żeby się nie włóczyc, dużo leżec, po lekach upośledzona psycho-ruchowo. Teraz kurde, bede musiała zadzwonic do szefa i powiedziec, że z planami ![]() Może to głupi problem, ale zupełnie nie wiem jak mu to powiedziec. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2381 | |
Wtajemniczenie
|
Witam po przerwie.
Gratuluję kolejnego chłopca na forum. Pogoda coraz ładniejsza, ogródki coraz pełniejsze, więc zacznie sie zaraz warzywno-owocowe obżarstwo. Ale przynajmniej lepsze to niż węglowodanowe tłuściochy w zimie.ja już przerzuciłam się na arbuzy, truskawki i czereśnie.Może dlatego na poprzedniej wizycie w ciągu miesiąca miałam +2,5 kg (bułeczki z dzemem...), a na czwatrek po miesiącu szykuje sie kilogram tylko. Cytat:
Parę dni temu urodziła moja znajoma i jakoś dotarło do mnie, że ja też będę musiałą rodzić. Wiedziałam to już wcześniej, oczywiście, ale jakoś tak dotarło to do mnie głębiej, że to już niedługo. Ale na razie skupiam się na pracy, a tej mam aż za dużo. Ale to ostatni miesiąc i od lipca w końcu wolne. Nie mogę się doczekać, bo zaczniemy w lipcu kompletować wyprawkę większego kalibru, czyli wózek, komoda, łóżeczko i inne takie.Ciuszków już mam aż nadto, bo podostawałam. Obawiam się, że nie będę mogła karmić piersią, bo mi się jakoś sutki nie wykształciły za bardzo. W jednej piersi czasami wystaje, a w drugiej to od wielkiego święta. Muszę się spytać ginka w czwartek czy mam zainwestować w ten odciągacz sutków. czy Wy też macie taki problem, czy wszystkim się łądnie wykształciły? A siara to mi też jeszcze nie leci. Pewnie trzeba będzie zainwestować w butelki i mleko w proszku. szkoda. Uciekam do pracy. Trzymajcie sie cieplutko.
![]() |
#2382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2384 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie, ale sie dzisiaj wyspałam ale musiałam wstać po 8.00 bo mi panowie chodzą za oknem, malują blok i do 15.00 bede miała towarzystwo za szybą
![]() Ja ostatnio widziałam moją znajomą w kosciele miała średni brzuszek a później moja teściowa mówi mi że urodziła chłopca 4500 i powiedziała że pierwsze i ostatnie dziecko bo tak się męczyła :/ DDosiek nie wiem czy to juz czas żeby sutki były przystosowane do karmienia mi się wydaje że to za wcześnie
#2385 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() wracam po długim weekendzie! mieliśmy super weekend! W sobotę cały dzień w ogródeczku, najpierw składaliśmy grilla, potem całe popołudnie grillowaliśmy BBQ party for two ![]() jestem super wypoczęta i naładowana pozytywną energią ![]() maleńka kopie czasem już tak mocno, że oboje z mężem jesteśmy zdumieni skąd w takim maleńkim ciałku tyle siły ![]() ![]() już was czytam ![]()
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
Z tymi sutkami to chyba za wcześnie wyciągać takie wnioski
![]() Aniago - ja z Waszym mieszkaniem ? Coś pisałaś, że wczoraj mieliliście się wyprowadzić ![]() Nika witaj wypoczęta mamuśko ![]() U nas zaczyna się już chmurzyć, po chwilowym słonku z rana ![]() ![]() A gdzie Malinka ? Wydaje mi się, że pisała, że ma być z powrotem 1 czerwca ![]()
#2387 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje synka! ja mam też bardzo niskie ciśnienie i bóle głowy są normalne przy tym- dużo pij, ruszaj się ![]() Cytat:
![]() a tekst z palcem świetny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pinky ja mam termin na 8 .... ![]() Cytat:
my mebelki też kupimy używane, podobnie jak wózek, zwykle ludzie sprzedają jak nowe ( bo co takie dziecko zniszczy) za bardzo małą kasę. Szczególnie, że wczoraj byliśmy oglądać mebelki i 1. straasznie drogie ( bez 800 eu nie wchodź do sklepu) 2. nic się nam szczególnie nie podobało, poza jednym kompletem. pooglądałam też wózki wczoraj i jestem szczęśliwa, że kupiłam nasz quinny bo też jakoś nie znalazłam nic lepszego... Cytat:
![]() ![]() ![]() właśnie, gdzie jest Malinka????????
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zadomowienie
|
Miss.hot pani od której wynajmujemy znalazła innego lokatora który ma mieszkać od 1 lipca, czyli mamy miesiąc na szukanie mieszkania.
A ja dzisiaj rano pierwszy raz poczułam kopniaczka przez skórę, mój mąż tak czeka na ten moment, co wieczór przykłada rękę ale nie czuje, a mi się dzisiaj udało ![]()
#2389 |
Raczkowanie
|
A ja Wam opowiem mój sen. Urodziła mi się przesliczna dziewczynka, widziałam jej twarz, tylko miała już zęby i na dodatek krzywe. Moja mama stwierdziła, że to ona będzie wychowywać dziecko, bo ja sobie nie poradzę. A jak się sprzeciwiłam mojej mamie,to nic z mężem nie mielismy przygotowanego dla dziecka, ani przewijaka, ani łózeczka, ani pieluszek. I mówiłam na córcię Karolinka, a tak w ogóle to z mężem chcemy Paulinkę, jak sie okaże że to dziewczynka.
Wstałam strasznie zmęczona... |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2391 |
Zadomowienie
|
witam dziewczyny z rana
![]() Ja mam takiegooo lenia a muszę podejść do szkoły i wystawiś jeszcze oceny bleee i potem te świadectwa jeszcze większe bllleeee Na dodatek leża prezedemną sprawdziany 2 klas i też mi się niechce - a co najlepsze stresuje się że mi się niechce ;-)
#2392 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zadzwoniłam i powiedziałam jak sprawa wygląda. Po dokumentację i zwolnienie podjedzie jutro ktoś z firmy ![]() Ufff.... W piątek przyjedzie moja mama ![]() Nabieram optymizmu! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Rozeznanie
|
to chyba żadnej z nas nic się nie chce ... ja tez w ten weekend mamy 4 egzaminy , a jeszcze na 10 czerwca muszę oddac obserwacją 5 - letniego dziecka ... a tak się składa, ze jakoś wczesniej o tym nie pomyślałam i teraz wymyślam owe dziecko
![]()
![]() |
#2394 |
Zadomowienie
|
Foka29 nawet po bułki nie musisz wychodzić wystarczy że kupisz większą ilosć i wkładasz do zamrażarki
![]() ![]()
#2395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Zadomowienie
|
No i pewnie tak zrobimy, a stary przyda sie jako poslanie dla psa
![]() Bedzie jak znalazl, bo nowe poslanie dla Onka (duzego psa)kosztuje od 80eu w zwyz ![]() Cytat:
![]() ¨ Ps. Lece sie szykowac do ginka, a tak mi sie nie chce ![]() a potem musze zawiezc auto do naprawy, bo dopiero teraz beda je robic po tamtym wypadku ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-02 o 08:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | |
Wtajemniczenie
|
Uff udało mi sie nadrobić weekendowe zaległości.
Widzę że ostatnio coraz wiecej mężczyzn na naszym wąteczku ![]() ![]() Cytat:
Foka widzę, że jednak sprawa w pracy dobrze się rozwiązała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() też zauważyłam, że Malin już powinna być, gdzie ona się podziewa ![]()
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha Pinky zobaczymy, tego akurat nie da sie zaplanować ![]() my z mężem czytamy teraz często o porodach , naturalnych metodach łagodzenia bólu itp... właśnie gdzie ta nasza Malinka? ![]() słuchajcie, ale mam lenia po tym długim weekendzie....normalnie nic ale to nic mi sie nie chce ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.