|
|
#3481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Bluegirl, cudności
Szczególnie bliska jest mi prawica twojej kolekcji. Pożądam zapasów Tygrysa, OI i własnej flaszki Belle de Minuit.Jestem również pełna podziwu, ze udało Ci się zużyć (na oko) ze 170 ml Prady Irysowej. acha, i również bliska jest mi miniaturka Amethyst ![]() Uważam, że wcale nie jest przerośnięta. Masz jeszcze trochę miejsca w szafce. Ja jestem zwolenniczką barier fizycznych Czyli: kończę z tym, kiedy już nie mam gdzie ustawiać flakonów. Ja już nie mam gdzie. ...a propos porządku w próbkach: macie jakiś pomysł, jak poręcznie przechowywać próbki w pozycji pionowej?
Edytowane przez porzeczki Czas edycji: 2009-06-02 o 10:35 Powód: gapa ze mnie |
|
|
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
Błękitna Ewo, piękna ta Twoja kolekcja i bliska memu sercu.
![]() A z próbek nic Ci nie wycieka jak tak leżą? Zauważyłam, że moje niektóre są nieszczelne, więc poustawiałam je na baczność w kartonikach
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Wika28, polkadxdx, Małgosia791, Lynn, MissPearl, skarbiatko, Ewusia_marchew, Aggis, KasiaxQ, Kagan dziękuję
![]() Cytat:
Amethyst już dziś do Ciebie wyruszył z próbką Violet, jutro powinny być u Ciebie. Flakony ułożone są tutaj na biurku z którego wyrzuciłam komputer. Zrobię wieczorem zdjęcie szafki z perfumami poukładanymi, bo przy okazji robienia zdjęć trochę inaczej je sobie poukładałam i poupychałam, rozrosła mi się na drugą część komody - jednak dałam radę większość znów upchać w jednej części, odlewki do szuflady, jedynie zapasy w kartonikach są w drugiej części. Obiecałam też sobie osuszyć te flakony w których jest już mało perfum Eclat D'Arpege, Lolita EDT, Dolce Vita. Tylko w próbkach robionych jest porządek, w kufrze porządku utrzymać się nie da. Nic z leżących próbek mi nie wycieka, nie zauważyłam do tej pory, znaczy się nie poczułam
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2009-06-02 o 10:50 |
|
|
|
|
#3484 |
|
Zadomowienie
|
Bluegirl,
![]() ![]() Toż to imponujące zbiory i nie jest istotne, że to nie moje klimaty. Ale T4T z chęcią bym Ci podprowadziła
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blue, pełen szacun |
|
|
|
|
#3486 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3487 |
|
Konto usunięte
|
Ja swoje próbki te bez atomizera przechowuję w kuferku który ma w środku taką gumkę by móc za nią coś włożyć. Zastanawiam się czy samemu po drugiej stronie nie wszyć też gumki. Jest to bardzo dobre moim zdanie zastosowanie ale nie wiele tych próbek wejdzie.
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3489 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
Natychmiast bede Twoj pokazywac
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Blue: Boska kolekcja.
Trochę nie moje klimaty a i tak .PS. Ale masz porządeczek w próbkach
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
Bluegirl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I to wszystko ![]() Dopisek Wspólne flakony: Kenzo Amour, Innocent (mam taki sam zestaw), Stardust, Smok, Wish, Nature Millenaire, OI, Organza, Dolce Vita, Brit, Euphoria, Flowerbomb, Lolita Lempicka, Mystery, Extraordinary, Laguna, Gloria, Neonatura Cocon. Mam próbki: Escada Magnetism, NR for her edt, Theorema. Podejrzewałam, że mamy dużo wspólnego, ale nie sądziłam, że aż tyle.
Poszukiwałam korka do Mystery NC. Znalazłam na All- korek z prawie pełnym flakonem ![]() Edytowane przez iwona-jk Czas edycji: 2009-06-02 o 15:58 Powód: dopisek |
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Bluegirl
Jak ja Ci zazdroszcze flachy Belle de minuit.
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Bluegirl - rzyznam się od razu wpadłam do tego wątku z czysto egoistycznych pobudek : mam zapachowy impas nie wiem co zanabyc nei wiem czego chce aktualnie wiec mysle sobie ze tutaj moze trafie na jakas fajna kolekcje i znajde jakies zapachy ktore mnei zainspiruja przypomna mi sie etc i sie nie pomyliłam trafiając an twoją kolekcję która jest ucieleśnieniem moich zapachowych marzeń
w makijażu stroju iw życiu w ogóle wyznaję minimalizm ale nie w perfumach, i właśnie dlatego ze ciągle się nudzę i zmieniam nastroje an zapachy ( chyba jak większość?) podobają mi się radykalnie różne to potrzebuję w domu osobistej perfumerii jaką niewątpliwie jest Twoja żeby móc z czego wybierać. GRATULACJE wszechstronnej a jednak dosyć słodkiej kolekcji. U mnie tylko Prada klasyczna jak i Flowerbomby zdobyły serce na dłużej, lubię Burberry ale dalej szukam gdyż więcej jest zapachów których nei toleruję niż tych lubianych przeze mnie. Dzięki twojej kolekcji mogę się im przyjrzeć wszystkim na raz, to lepsze niz w perfumerii. A czy próbki można zamawiać ? żartuję pozdrawiam |
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Blue, jesteś jak moja zapachowa siostra więc z czystym sumieniem OGROMNIE gratuluję Ci tak doskonałej kolekcji
|
#3496 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O, takiego: klik!
|
|
#3497 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję w imieniu moich zachomikowanych procentów. nie oddam bez walki tylko z kilkoma udało mi się rozstać do tej pory i to głównie miniaturami, nie mam serca do tych maluchów, gdyby miały atomizery to myślę ze chętniej bym ich używała.Cytat:
![]() Cytat:
Część próbek wędruje ze mną przez świat w woreczku w torebce, gdyby mnie naszła chęć dopachnienia czymś innym.Cytat:
. Siostrą jesteś z pewnością, od dawna o tym wiedziałam ![]() Niestety BdM już resztki na dnie, a tak bym chciała zapas zdobyć. Nie używam ich z oszczędności. Cytat:
. A Panie w niektórych perfumeriach tak nas z wyższością traktują, jakbyśmy nie zasługiwały o to by zapytać o jakiś zapach, jaka pojemność i ile kosztuje, oceniając nas z góry.Cytat:
Mam jedno niedoścignione wielkie marzenie, które wiem ze Ty miałaś i sprzedałaś z tego co pamiętam, Anna Sui, Secret Wish Magic Romance EDT - wiem ze ma tuberozę i tylko to mnie powstrzymuje. Kolega miał do sprzedania, ale nie zdecydowałam się i nie wiem czy żałować, chyba ten zapach nie wyjdzie mi z głowy póki nie przetestuję.
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Blue, ale masz kolekcję. Taką słodko- anielską.
Gratuluję |
|
|
|
#3499 | |||
|
Wiedźma
|
Nawet nie zauważyłam z wrażenia.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I wiesz, że nie o ilość flakonów chodzi. Chodzi o to, że... Kurczę, nie wiem, czy ujmę to odpowiednio, ale osoba, która dokonała takiego wyboru i tak pachnie, tak czuje, takie ma poczucie estetyki musi być kimś niesztampowym. Patrzę na te Twoje flaszki, wlepiam się w eleganckie, konsekwentnie oszczędne zdjęcia i najintensywniejszą myślę jest to, że "Lady" w nicku musi do Ciebie pasować, jak ulał. Odczuwam coś w rodzaju nieśmiałego szacunku. No... po prostu wielka rzecz. To jest KOLEKCJA, nie zbiór flaszek. Cytat:
Przedmioty nieefektowne, nieporęczne, niepraktyczne w użytkowaniu. Skrywające "coś", z czym trudno się rozstać, nawet jeśli niekoniecznie ma się ochotę na więcej. Tak tylko po to, żeby nie stracić kontaktu... Nie uważam, żeby Twój zbiór był przerośnięty. Człowiek, który ma tyle próbek musi mieć pojemne serce. Gratuluję zbiorów, BlueGirl. Zazdroszczę daru do utrzymywania w nim porządku. Czy ja widzę Ambre Russe? Czy to inny zapach PdE?
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
|
|
|
#3501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Pięknie dziękuję.Bluegirl-smakowita kolekcja pełna charakternych słodziaków.Najmocniej zazdroszczę Ambre Russe
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tak
Cytat:
Bardzo mi miło, zapachowa Siostrzyczko
|
|
#3504 |
|
Guerlain Lover
|
Piekne kolekcje
![]() Blue, ponad polowę Twoich flaszek chciałabym posiadać. Gratulacje
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Blue, podpisuję się obiema łapkami pod wszystkimi zachwytami na temat Twojego zbioru
imponująca kolekcja
|
#3506 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() szczeke spadla mi na podloge ![]() kolekcja FANTASTYCZNA, laczy nas co najmniej kilka zapachow, cale mnostwo z Twoich mi sie podoba (gdzies tam sie lokuja na orbicie bardziej badz ciut mniej pozadanych), tak, ze wyczuwam spore pokrewienstwo miedzy nami
|
|
|
|
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
Perfumy w perfumeriach tak pięknie nie wyglądają, jak w Waszych kolekcjach
![]() Lady Twoja kolekcja jest mi bardzo bliska. Niektóre zapachy mam, inne znam i bardzo chętnie bym je u siebie widziała a inne jeszcze są w kolejce do poznania. |
|
|
|
#3508 |
|
Rozeznanie
|
To może teraz ja Wam pokażę
![]() No to tak: Lubiane i używane na codzień (mniej więcej w kolejności od najczęściej używanych do najrzadziej): Amor Amor Sunrise Aqua Lily (Body Shop) Euphoria Amor Amor (klasyczny) Eternity Burberry Brit Black XS Amor Amor Tentation Amor Amor Elixir Passion Eternity Moment Green Tea Nieużywane (na wymianę): Naomi Campbell Cat Deluxe Pur Desir de Lavande (YR) Paco Rabanne Pour Elle metal edition Paco (Paco Rabanne) Iceberg Twice Poire (YR) Miniatury (po kolei): Miracle Premier Jour Tresor Poeme Farouche L'air du Temps O de Lancome Próbki/odlewki (po kolei): Amor Amor Tentation Aquolina Pink Sugar Adidas Natural Vitality L de Lubin Neonatura Cocoon L'eau Par Kenzo Indigo Eau de fleur de Soie (Kenzo) Chloe by Chloe Benetton Inferno Paradiso No i tyle
Edytowane przez just green Czas edycji: 2009-06-07 o 12:27 |
|
|
|
#3509 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam ten wątek z cichą, masochistyczną żałością
bo z paru względów od dawna nie pachnę, ale jak widzę taki figowy obrazek, moja żałość ma dość siedzenia po cichu. Cuda, cuda, cuda! Obejrzałam z przyjemnością wszystkie zdjęcia z kilkunastu stron wstecz, zatrzymując się na dłużej nad kolekcją mojej mam nadzieję że już wkrótce znowu siostry zapachowej Racheli fota przecudnej urody, jak zawsze. I boska, szroniona flaszka Must, kiedy ja się takiej doczekam? ![]() Gratuluję każdemu z osobna!
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

Szczególnie bliska jest mi prawica twojej kolekcji. Pożądam zapasów Tygrysa, OI i własnej flaszki Belle de Minuit.