|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
No tak przy małych weselach, nie było pewnie takie zamieszania. u mnie ma yc 17 osób. jeden stoli to dal nas, swiadków i jeszcze 10 par. 2 stoliki dla młodziezy, jeden dla takiej młodszej młodziezy. pote dla mojej rdozinki ze 3-4 stoliki i dla TZ 2 stoiki - jeden dla rodziny jego mamy i drugi dla taty. niestety wszystko trzeba dobrze ustalic, aby to jakos wygladało i nie było zamieszania. tak mi sie wydaje
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2009-06-02 o 11:38 |
|
|
|
#452 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki Jaga za dopisanie mnie
![]() mam pytanie dziewczyny co do tych winietek jak bedizecie rozsadzaly ludzi znajomych z rodzina czy rodizna starsi z mlodsyzmi czy rodizna z rodizna a mlodsza rodizna ze znajomymi ??? |
|
|
|
#453 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
szaleniec kochany hihi
---------------------------------------------------- Ciągle jeszcze istnieją wśród nas anioły Nie mają wprawdzie żadnych skrzydeł lecz ich serce jest bezpiecznym portem dla wszystkich którzy są w potrzebie Nasz Ślub -> 5.09.09 godz. 18.00 <-
|
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
juz napisałam wczesniej.
|
|
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczyny ... ale ciężko Was nadrobić... jestem tu codziennie i tylko czasu mi starcza na czytanie, nie ma mowy o wdawaniu sie w jakąś dyskusje
Dzieki za komplementy na temat zaproszeń... mam nadzieje, ze do czwartku zdążę zamóić, bo potem urlop ma ta pani co je robi, a po urlopie to już będzie sierpień i po ptakach ![]() dzięki również za info na temat odmiany nazwisk. rzeczywiście te, które jakoś dziwnie brzmią zostawię jak są, nie ważne czy to poprawnie czy nie ![]() my też już wybraliśmy obrączki... trzymamy kciuki żeby cena złota spadła, bo nie damy rady ... ale wygląda na to że musimy już kupić. co jeszcze.... aaaa... z innej zupełnie beczki organizowałam wczoraj w firmie u siebie po raz pierwszy dzień dziecka - słuchajcie, jakie małe bąbelki przyszły... jakie są cudne.... jakie były zadowolone ... poprostu pełny sukces! ... ja chce mieć całą drużynę piłkarską i chyba zgodze sie na namowy TZta żeby zaraz po ślubie sie starać.a poza tym nie moge sie doczekac przymiarki... dopiero 31 sierpnia koszmar jakiś... jeszcze tyle czekać...ale widze że sprzeczki z TZtami to chyba norma... każda z nas przez to przechodzi... najważniejsze to nie dac sie zwariować! aha.. widze ze jeszcze był poruszany temat menu. oto moje: Powitanie :szampan ( lampka na osobę ) Uroczysty obiad: zupa do wyboru Danie główne : kieszeń zbójnicka, roladka wieprzowa lub drobiowa w sosie, kotlet de volaille,sznycel z indyka w sosie borówkowym Dodatki : kluski śląskie ziemniaki z koperkiem dufinki pieczone zestaw surówek Deser : ambrozja lodowa Zimna płyta : Półmisek mięs : aromatyczny karczek pieczony plastry schabu szpikowane suszonymi owocami galantyna drobiowa pałeczki z kurczaka pasztet wiejski Półmisek wędlin : szynka wiejska polędwica z indyka salami baleron kolorowe galaretki z kurczaka roladki szynkowe z masłem chrzanowym lub szparagami w galarecie pstrąg pływający różyczki z łososia jajka faszerowane marynaty z warzyw pieczywo sałatka jarzynowa sałatka królewska sałatka grecka sery Gorąca kolacja : barszcz czerwony z krokietem lub żurek czysty z zawijanymi kiełbaskami płonącymi strogonoff lub bogracz pikantny ragout z indyka podawany z bukietem warzyw Napoje zimne : soki owocowe ( 1 litr na osobę ) woda mineralna z cytryną Napoje gorące : kawa herbata z cytryną SZWEDZKI STÓŁ jeszcze musze się w niektórych miejscach dokonać wyboru - chętnie posłucham rad
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2009-06-02 o 11:47 |
|
|
|
#456 |
|
Wtajemniczenie
|
tak tak madziu a jak ci sie w naszym rodiznnym miescie podoba duzo sie zmienilo ![]() ja bede za kilka tyg rozwozic zaproszenia w tym tyg maja mi je przyslac ;-) i dzieki temu odwiedze dom i rodizne ;-) w ktroej sali wesele macie nie pamietam m czy pytalam moniaq obraczki wyczesane !!!!! |
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
kasiapruszkow ja bede sadzac starszyzne - nie taka stara
ale zawsze przy jednym stole, a młodzież z drugiej. Niezaleznie rodzina czy nie. ![]() Moja mama jak usłyszala to sie zawiodla, bo bardzo chetnie pogadalaby i popila z moim kolegą z dziecinstwa juz powiedziala ze jest zazdrosna o moja mamę Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-06-02 o 11:45 |
|
|
|
#458 |
|
Wtajemniczenie
|
moniqac bardzo oryginalne obrączki
Jeszcze takich nie widziałam
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wesele mamy w Arkadii w Kordowie wiesz gdzie to jest??
|
|
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
dzięki ... sklep jubilerski "YEs" ![]() są całe z żółtego złota, a środek jest grawerowany.... stąd taki 'inny' wygląd są dość szerokie, ale mnie to nie przeszkadza.
|
|
|
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kupiłam kolczyki do ślubu
|
|
#462 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pokaz kolczyki Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2009-06-02 o 11:57 |
|||
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. tamt to jest Hubus. przy głownej trasie. do Arkadii jedziesz jeszcze troszkę (w stronę warszawy) i przy głównej trasie jest znak skrętu. ona jest tak z 20o metrów od gównej trasy.
|
|
|
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna to pochwal się kolczykami
|
|
#465 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już przesada... nie ma prawa nie wystawić licencji. A moze idzcie do Twojej parafi?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ważne zeby chciał tego ślubu i Cię mocno kochał. będzie super ![]() Cytat:
a czemu Cię olały? większość nie przyszła?Cytat:
Jaga dziękuję za dopisanie do listy |
||||||
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w sumie nie zastanawiałam się gdzie kto ma siedzieć
Wiem, że obok nas będę nasi rodzice i świadkowie, a reszta to nie wiem gdzie będzie siedziała. Zresztą nie ma dużo osób, bo coś koło 70 także nie będzie źle.---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Justyna bardoz ladne kolcyzki dziewczyny a jak dajecie zaproszneia to komu w reke facetowi jako glowa rodizny czy kobiecei bo jest kobieta ... Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2009-06-02 o 12:05 |
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- bedą pasowały |
|
|
|
|
#472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwszy raz widze Twoją suknie
Przepiękna ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#473 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
a włąsnie kto bedzie wam zbierał koperty?? TZ czy swiadek?? i co potem z nimi robicie?? do pokoju hotelowego zawozicie?? do domu??
|
|
|
|
#475 |
|
Wtajemniczenie
|
kopwerty bedzie zbierał mój brat (świadek) w koszyczek i zawiezie je do domu z prezetami razem.
|
|
|
|
#476 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez nie wiem co zrobic z kopertami
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
madzialenka tż ma odbioerac zyczenia a nie koperty
![]() U mnie koperty będzie zbierać swiadkowa, a kwiaty/wino/słodycze swiadek. ![]() Na koperty bede miec koszyk - i goscie sami wrzucaja tak koperty, a potem do pokoju hotelowego zostanie zaniesione Wina tak samo. na wino musze zorganizowac tez jakis kosz. slodycze beda w paczkach raczej - przynjamniej tesciowa cos pobrzdakiwala ze oni dadza nam slodycze take jak bedzie cos duzego, to swiadek zalatwi sobie pomocnika, np szwagra i beda nosic to ciezkie do smaochodu - aczkolwiek, teraz robi się tak, ze pod kosciolem zyczenia skladają tylko Ci co byli proszeni do kosciola. Goscie weselni skladają zyczenia na sali. wiec problem z noszeniem bedzie z glowy ![]() Jak ja bylam swiadkową to mnie swiadek wkopal z odbieranie kwiatow - dziekuje bardzo nie mozna tak zrobic. Nie dosc ze to ciezkie, to mokre, i niektore wiazanki obwiazane czerwona fizelina farbowaly na czerwono, dobrze ze mnie kobitka ktora dawala ten bukiet poinformowala, bo bym miala czerwone bolerko zamiast kremowego. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-06-02 o 12:26 |
|
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie znajomim swiadkuja a moj tz nie cche jechac do domu spodkosicola tylko od razu an sale
a u nas wszyscy pod kosicolem daja ... Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2009-06-02 o 12:26 |
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
ja planuje swiadkowa kwiaty i prezenty swiadek koperty
napisalismy na zaproszeniach ze chcemy kaske ale i tak pewnie beda prezenty chociazby od znajomychjakie dajecie zawieszki na wódkę ja planuje coś takiego http://www.allegro.pl/item640878450_..._slub_hit.html lub takiego http://www.allegro.pl/item644178747_...je_wesele.html nie nadązam czytać w koncu mnie szef opierdziuli ze nic innego nie robię
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
anika pisalam wyzej, ale napisze jeszcze raz, ze lepiej zrob na odwrot, bo prezenty i kwiaty sa duzym obciazeniem, dla elegancko ubranej kobiety.
Wiem co mowie bo sama obbieralam kwiaty.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

koszmar jakiś... jeszcze tyle czekać...
od 27.04.2011 

wy pewnie jeszcze smacznie śpicie, a ja już w pracy od 7 
jakbyście coś miały to wrzućcie 
a czemu Cię olały? większość nie przyszła?

Wiem co mowie bo sama obbieralam kwiaty.