Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-02, 13:46   #4561
moonia26
Raczkowanie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Ziaa też czytałam takie info, ale wczoraj nie mogliśmy się poprzytulać bo TŻ był na szkoleniu. Zobaczymy może w dzień owulki też się udaoby oby...
moonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 14:00   #4562
kotek81
Zakorzenienie

U mnie "ten" czas już minął, niestety nie było zbyt wielu okazji do przytulanka (praca, praca, proza życia itp) No ale może jednak jakimś cudem udało nam się co ś "nabroić" .
Nie sądziłam, że aż tak bardzo będę chciała mieć kiedyś dzidzię. Do tej decyzji dojrzewałam bardzo długo (pierwsza ma już 6 latek ) i powiem wam, że czasami jak sobie pomyślę, że będę miała dwójkę to strach mnie ogarnia, bo to moje małe szczęście, pomimo, iż jest niewinnie wyglądającą dziewczynką to istny diabeł wcielony (podobno charakterek ma po mnie ). Czasami mam ochotę wsadzić ją w rakietę i wysłać na księżyc więc przeraża mnie perspektywa jeszcze dodatkowo płaczącego niemowlaka i zarwanych nocy, które i tak są za krótkie... Ale ostatnio o niczym innym nie mogę myśleć, nawet wszelkie problemy (głównie finansowe) zeszły gdzieś na dalszy plan. Jest jeden cel i nic więcej się nie liczy...

Trzymam kciuki za was wszystkie i gratuluję zafasolkowanym, mam nadzieję, że już niedługo i mnie i całej reszcie będzie dane do was dołączyć.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 14:09   #4563
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez pomarnczka Pokaż wiadomość
Witajcie wtorkowo
A ja się czuję jak "idź stąd i nie wracaj" boli mnie głowa (ciśnienie kiepskie bo nie piłam jeszcze kawy ale siostra mnie zaprasza więc, żeby podejrzeń nie było że nie chcę pić - to wypiję u niej); brzuszek mnie ciągnie to tu to tam i do tego wszystkiego czuję, że mam plecy..
temp dnia dzisiejszego 37,10..
i właśnie zaczynam się martwić do jakiego lekarza pójść, bo:
- w poradni K jest w miarę wybór, ale na USG kierują w 12tyg i sprzęt kiepskiej jakości i te poranne kolejki przy rejestracji bądź tygodniowe oczekiwania przy zapisie
- w przychodni niepublicznej, kiepski wybór ale lepsze godziny przyjęć, o USG info brak bo nie mogę dorwać nikogo kto tam chodził
- prywatnie, jako tako i USG w miarę dobre ale albo opinia kiepska albo twierdzi, że ciąża to nie choroba i jeszcze mam za to płacić
- prywatnie w innej miejscowości - 45minut dojazdu i czy jest sens?

A tak w ogóle to się oszczędzam, muszę zobaczyć czy mi te bóle pleców miną czy zadomowiły się na dobre.. teraz to mogą one teoretycznie wynikać z tego, że w tym czasie powinnam mieć miesiączkę.. ale jeszcze pamiętam poprzednią stratę a wtedy dwa tygodnie po terminie się pojawiły zastępując ból piersi i po paru dniach było po wszystkim
Eh, człowiek całe życie się martwi i drżeć będzie cały czas

miłego dnia życzę

ula
hmm... no właśnie... Czyżbym ja też czegoś nie doczytała? Pomarańczko udało się zafasolkować??

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Witajcie

Witam nowe dziewczyny na watku

Odzywam sie u mnie jakos leci....

fasolka nadal we mnie oby tak pozoatalo jak najdalej.....

boje ze ze moge poronic...

Z Pawlem coraz lepiej...

buziaczki Pozdrawiam
Malga wszystko będzie ok tylko myśl pozytywnie

Ja nie wiem jak z tym jest przed owulacją, ale u mnie było tak: mam 28 dniowe cykle, czyli owulacja powinna być 14 dnia. Kochaliśmy się 11,12,13,14,15 dc, a potem chyba dopiero w 18 lub 19. I się udało.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 14:49   #4564
moonia26
Raczkowanie

Kotek81 3mam kciuki aby się udało jak najszybciej zafasolkować po raz drugi
PatkaM84 cieszę się, że trafiłaś w odpowiedni czas i się udało
Ja również nie próżnowałam, po zakończeniu @ przytulaliśmy się z mężem codziennie za wyjątkiem 1.06. Wiem, że wielu lekarzy zaleca co drugi dzień, jednak my tak nie mogliśmyNajgorsze, że czuję dzisiaj owulkę, a męża jeszcze nie maobyśmy zdążyli

Przez to wszystko nie mogę powtarzać tego angielskiego.
Stary 2009-06-02, 15:43   #4565
pacierp
Rozeznanie

moonia26 trzymam kciuki za wasze dzisiejsze harce będzie dobrze, tylko się nie nakręcaj, bo to chyba nasz największy błąd. Noc jest WASZA!

coralady dzięki za zaproszenie super zdjęcia. Pasją mojego małża jest fotografia a moją jeżdziectwo

Niebawem do domku, uff...miłego popołudnia i jeszcze na bank do Was wdepnę.pa
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 16:29   #4566
ałła
Rozeznanie

Witam!
U mnie 34 dc, @ nie ma objawy sie utrzymują i jeszcze az 2 dni do wizyty u ginegologa .
Opowiam Wam pewna historie. Moja najlepsza kumpela ze studiow wyjechala do Londynu juz kilka lat temu, ale caly czas utrzymujemy kontakt. Wczoraj do mnie napisala ze chyba jest w ciazy, bo robila juz kilka testow i wszystkie pozytywne. Ja jej opowiedzialam o swoich przypuszczeniach. Od slowa do slowa okazalo sie ze pierwszy dzien ostatniej miesiaczki miala 30 kwietnia, tak jak ja i do prawdopodobnego poczecia doszlo 15 maja, tak jak u mnie W szoku bylysmy obydwie ze zdarzyl sie nam taki zbieg okolicznosci Zastanawiam sie tylko dlaczego jej test pozytywny wyszedl juz pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki. Mi w tym dniu wyszedl negatywny i musze czekac Tlumacze sobie to faktem ze moze tam w Anglii sa jakies czulsze te testy. Poza tym ona nie stosowala testu kreskowego tylko jakis taki ktory wskazuje czy ciaza jest czy nie ma.
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 16:32   #4567
moonia26
Raczkowanie

No właśnie to nakręcanie się jest najgorsze. Chyba najważniejszą umiejętnością jest wyluzowanie się i nie myślenie o tym...

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Ałła niesamowita ta historiaja mam przeczucie, że Ci się udałobędę trzymać kciuki, żeby ta wredna@nie przyszła do Ciebie
Stary 2009-06-02, 16:45   #4568
roza26
Raczkowanie

Ałła trzymam kciuki zeby to była fasoleczka Moonia upojnej nocki życze-reszcie staraczek zresztą równieżBuziaki-ja mykam do domku w koncu:wieczorkiem wpadne-pa pa
Stary 2009-06-02, 16:53   #4569
ałła
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moonia26 Pokaż wiadomość
No właśnie to nakręcanie się jest najgorsze. Chyba najważniejszą umiejętnością jest wyluzowanie się i nie myślenie o tym...

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Ałła niesamowita ta historiaja mam przeczucie, że Ci się udałobędę trzymać kciuki, żeby ta wredna@nie przyszła do Ciebie
Obys miala racje moonia26

Wczoraj bylam u lekarza ogolnego z wynikami moczu, na szczescie wszystko ok. Ale rozbawila mnie jak zaproponawala mi zwolnienie lekarskie na tydzien czasu. Za bardzo nie wiedzialam po co, wiec pytam. A ona mi na to, "ze widze ze Pani bardzo to przezywa i denerwuje sie, moze niech sobie Pani posiedzi w domku, odpocznie i przestanie myslec o tym". Ja jej odpowiedzialam ze gdybym zostala w domu na caly dzien sama to dopiero bym zeswirowala od myslenia Pracy nie mam ciezkiej, pod wzgledem fizycznym, pracuje w urzedzie miasta i wole pojsc do pracy zeby chociaz na te 8 godzin umysl czyms innym zajac!!

A tak swoja droga, co myslicie o kobietach ktore ida na zwolnienie lekarskie jak tylko dowiedza sie ze sa w ciazy? Cale zycie mi tlumaczono ze ciaza to nie choroba wiec nie widze powodu zeby rezygnowac z pracy juz w pierwszym miesiacu ciazy. Nie licze oczywiscie sytuacji gdy ciaza jest zagrozona, czy przyszla mama zle sie czuje, albo jest to praca fizyczna w takich przypadkach to zrozumiale. Zrozumiem tez kobiete ktora ma okropne szefowstwo . Nie twierdze tez ze nalezy pracowac do konca rozwiaznia. Moja znajoma tak miala, konczyla 8 miesiac ciazy, w piatek byla w pracy a od poniedzialku miala juz isc na zwolnienie, na wszelki wypadek. Tak sie zlozylo ze w niedziele urodzila
Stary 2009-06-02, 16:59   #4570
ewakol
Raczkowanie

GG do ewakol Send a message via Skype™ to ewakol

Witam Was Dziewczynki... Dzięki że jesteście... Dziś już z humorkiem u mnie lepiej... Nie mogę doczekać się przeprowadzki... Jeszcze trzy tygodnie i wesele siostry... Już zaczynają się pytania kiedy to na nas przyjdzie czas...
Gooha3 masz rację ja wcale nie chciałam staranek zawiesić... i nadal nie chce ale wiem ze nie dam rady... za dwa miesiące będę juz na swoim będzie swoboda i weźmiemy się do pracy... Michu mi powtarza ze jak bede myslec pozytywnie to się uda...

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Witajcie

Witam nowe dziewczyny na watku

Odzywam sie u mnie jakos leci....

fasolka nadal we mnie oby tak pozoatalo jak najdalej.....

boje ze ze moge poronic...

Z Pawlem coraz lepiej...

buziaczki Pozdrawiam
Będzie dobrze Słoneczko.... Trzymam kciuki:kc iuki:
ewakol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 17:01   #4571
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Witam!
U mnie 34 dc, @ nie ma objawy sie utrzymują i jeszcze az 2 dni do wizyty u ginegologa .
Opowiam Wam pewna historie. Moja najlepsza kumpela ze studiow wyjechala do Londynu juz kilka lat temu, ale caly czas utrzymujemy kontakt. Wczoraj do mnie napisala ze chyba jest w ciazy, bo robila juz kilka testow i wszystkie pozytywne. Ja jej opowiedzialam o swoich przypuszczeniach. Od slowa do slowa okazalo sie ze pierwszy dzien ostatniej miesiaczki miala 30 kwietnia, tak jak ja i do prawdopodobnego poczecia doszlo 15 maja, tak jak u mnie W szoku bylysmy obydwie ze zdarzyl sie nam taki zbieg okolicznosci Zastanawiam sie tylko dlaczego jej test pozytywny wyszedl juz pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki. Mi w tym dniu wyszedl negatywny i musze czekac Tlumacze sobie to faktem ze moze tam w Anglii sa jakies czulsze te testy. Poza tym ona nie stosowala testu kreskowego tylko jakis taki ktory wskazuje czy ciaza jest czy nie ma.
Ałła trzyma zatem kciuki!!!

Pacierpku śliczna z Ciebie kobietka i wiesz co łaczy nas jeszcze jedno-miłośc do białej czekolady!Uwielbi am!Mniam,mniam,mniam...:s lina:

Monia jak jestes w stanie to sie nie nakręcaj,bo czasem nasze organizmu wprowadzają nas w błąd,a rozczarowanie boli najbardziej...

Co u Uli?Ktoś ma jakies wieści?Trzymam za Ciebie Ula i fasoleczkę

Dziewczyny porozsyłałam wam zaproszenia na nk,jesli macie ochote mnie poznać i przyjąc zaproszenie to będzie mi miło

Pozdrawiam
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 17:02   #4572
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Dziewczyny napisałam dwa razy takiego długiego posta i mi zjadło gdzieś nie wiem co jest grane nie mam siły już pisać 3 raz może jak się odstresuję to wieczorem napiszę bo na prawdę poświęciłam trochę czasu,żeby je napisać i taka
Dlatego na razie Was przepraszam i wieczorem spróbuję może coś naskrobać

BUZIACZKI
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 17:08   #4573
ewakol
Raczkowanie

coralady również chciałam Ci wysłać link ale masz cos zablokowane...
Nic Kochane to ja lecę sie troszkę położyć po pracy... Zmęczona jestem jak nie wiem co w końcu to już 10 dzień pobudki o 4 rano Wpadne tu do was jeszcze wieczorkiem to poczytam u co tam się u Was dzieje...
A ma może ktoś info co tam u Ulki słychac, jak się czuje???
Do usłyszonka dziewczynki
Stary 2009-06-02, 17:12   #4574
malami82
Rozeznanie

Cytat:
Witam!
Witaj Ałła. To widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji, tzn. obie czekamy ... Tylko u Ciebie cykl duuużo krótszy. U mnie to 47dc ... i do piątku (29.05) brałam duphaston. Zawsze po 5 dniach przychodziła @ i teraz czekam ...
A jak u Ciebie z samopoczuciem?

malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 17:15   #4575
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

dopiero wróciłam i już przeczytałam co tam od rana napisałyście
a teraz lecę odpoczywać
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 17:18   #4576
ewakol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
dopiero wróciłam i już przeczytałam co tam od rana napisałyście
a teraz lecę odpoczywać
Milusiego leniuchowania życzę
Stary 2009-06-02, 17:19   #4577
ałła
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malami82 Pokaż wiadomość
Witaj Ałła. To widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji, tzn. obie czekamy ... Tylko u Ciebie cykl duuużo krótszy. U mnie to 47dc ... i do piątku (29.05) brałam duphaston. Zawsze po 5 dniach przychodziła @ i teraz czekam ...
A jak u Ciebie z samopoczuciem?
Samopoczucie mam znakomite, oprocz tego ze jakas rozkojarzona jestem i po przyjsciu z pracy pierwsze o czym mysle to drzemka. Az dziwne ze jeszcze nie spie A robilas test? Bo wydaje mi sie ze w 47 dc to juz spokojnie test bedzie wiarygodny! W kazdym razie trzymam kciuki zeby @ jednak nie przyszla
Stary 2009-06-02, 17:29   #4578
malami82
Rozeznanie

Cytat:
Samopoczucie mam znakomite, oprocz tego ze jakas rozkojarzona jestem i po przyjsciu z pracy pierwsze o czym mysle to drzemka. Az dziwne ze jeszcze nie spie A robilas test? Bo wydaje mi sie ze w 47 dc to juz spokojnie test bedzie wiarygodny! W kazdym razie trzymam kciuki zeby @ jednak nie przyszla
Kochana, jestem posiadaczką PCOs, więc u mnie to nigdy nie wiadomo. Wykres dopiero po raz pierwszy robię i nawet nie wiem czy dobrze go interpretuję
a testu jeszcze nie robiłam ... jakoś tak do jutra będę czekać bo to 5 dzień od skończenia duphastonu .... no i może się okazać, że @ przyjdzie ... czuję jakby pobolewanie w podbrzuszu a do tego bolą mnie sutki ...

Stary 2009-06-02, 17:35   #4579
kobra913
Raczkowanie

Czesc dziewczyny.....widze ze hunorki rozne ja tez nie za bardzo mam humor ale za to mam ochote na spagetti cebularz z ketchupem przegryziony kawa a w tym miesiacu testuje najpuzniej 10 maja powinnam dostac ale obijawow nie mam@ za to ciagle wpierdzierlam i zmniennosc humrow mnie dopada.Zaraz do domciu ide
moj dzis byl w sadzie bo co ostatnio mielismy ta stluczke to wzieli samochod jak nie oplaci kary a okazalo sie ze samochod nabyl jak byl w małżenstwie z poprzednia zona a na 10 czerwca ma pierwsza rzoprawe rozwodowa wiecie jak sie boje ale chociaz cos sie zaczelo dziac...az normalnie jest mi wstyd o tym mowic ale chce sie kopmus wygadac a wy dziewczyny zawsze wysuchacie i poradzicie
za to was uwielbiam
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 17:39   #4580
pomarnczka
Raczkowanie

witajcie dziewczynki.. jakby to powiedzieć, testu nie robiłam ale wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na ........ no wiecie Okres już powinien dawno być, temp w górze, biust mi ze stanika wyskakuje ale nad lekarzem to ja tak ogólnie się zastanawiam, bo wypadało by się na jakiegoś zdecydować i w razie "w" jego się trzymać Tzn. chciałabym pójść do niego i "sprawdzić" czy już dolega mi to o czym marzę

roza, dra, pacierp, patka - fajnie by było gdyby wasze stwierdzenie było prawdą.. w sumie to tak piszę jakbym była bo tak się czuję.. eh ale zakręciłam.. może namówię TŻ i podskoczymy po testa, jak coś dam Wam znać
miało być "sto lat! sto lat!".
Miało być tak pięknie
miał się nam nie kurczyć świat...
pomarnczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 17:41   #4581
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
witajcie dziewczynki.. jakby to powiedzieć, testu nie robiłam ale wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na ........ no wiecie Okres już powinien dawno być, temp w górze, biust mi ze stanika wyskakuje ale nad lekarzem to ja tak ogólnie się zastanawiam, bo wypadało by się na jakiegoś zdecydować i w razie "w" jego się trzymać Tzn. chciałabym pójść do niego i "sprawdzić" czy już dolega mi to o czym marzę

roza, dra, pacierp, patka - fajnie by było gdyby wasze stwierdzenie było prawdą.. w sumie to tak piszę jakbym była bo tak się czuję.. eh ale zakręciłam.. może namówię TŻ i podskoczymy po testa, jak coś dam Wam znać
ja na twoim miescu juz bym po testa leciala chociaz wiadomoby bylo co i jak
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 17:48   #4582
malami82
Rozeznanie

Cytat:

Kochana, trzymam nie będę Ciebie namawiać na testa, bo jak do jutra nic nie przyjdzie to będę się chyba bała zatestować ... A jakie masz objawy? Bo ja sama nie wiem czego się spodziewać ... najgorsze, że nawet jak są jakieś objawy to pasują też do PMS .... a tego się obawiam i podejrzewam, że u mnie to może być właśnie to a nie ...
Oj już wam nie smucę. Buziaki

Stary 2009-06-02, 17:53   #4583
Lenka1000
Rozeznanie

Mam wyniki bety - w dniu robienia badania czyli 21 maja był wynik na poziomie 3-4 tygodnia ciąży

Przesyłam fluidki :mag ia:: magia::magi a:
Lenka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 17:59   #4584
ałła
Rozeznanie

O rety, jak fajnie!! Gratuluje!! Moje wyniki BETY w piatek, juz nie moge sie doczekac
Stary 2009-06-02, 18:00   #4585
pomarnczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
ja na twoim miescu juz bym po testa leciala chociaz wiadomoby bylo co i jak
znacz to uczucie - chciałabym ale się boję? mój TŻ czuje dokładnie to samo..

Cytat:
Napisane przez malami82 Pokaż wiadomość
Kochana, trzymam nie będę Ciebie namawiać na testa, bo jak do jutra nic nie przyjdzie to będę się chyba bała zatestować ... A jakie masz objawy? Bo ja sama nie wiem czego się spodziewać ... najgorsze, że nawet jak są jakieś objawy to pasują też do PMS .... a tego się obawiam i podejrzewam, że u mnie to może być właśnie to a nie ...
Oj już wam nie smucę. Buziaki
@ nie ma, temp podwyższona jest, biust urósł i się wylewa a sutki bolą.. jeszcze do tego ciągnie mnie czasami w brzuchu i pachwinach a tego nigdy nie było, momentami mnie mdli ale to tak bez przekonania.. bolą mnie też plecy ale jakby już słabiej (odpukać) za Ciebie

Cytat:
Napisane przez Lenka1000 Pokaż wiadomość
Mam wyniki bety - w dniu robienia badania czyli 21 maja był wynik na poziomie 3-4 tygodnia ciąży

GRATULUJĘ oficjalnie i chwytam

dra - kurczę z tym pęcherzem widzę nieciekawie.. za dużo tych zwierzątek uhodowałaś.. za znalezienie lekarza, który pomorze Ci zwalczyć bakterie
miało być "sto lat! sto lat!".
Miało być tak pięknie
miał się nam nie kurczyć świat...

Edytowane przez pomarnczka
Czas edycji: 2009-06-02 o 18:02
pomarnczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 18:06   #4586
moonia26
Raczkowanie

Lenka1000 wielkie gratulacje!!!!!!Wow!!!Ja też pozwole sobie zabrać tak akurat na dzisiaj
Trzymam kciuki za resztę
Stary 2009-06-02, 18:21   #4587
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!
to trzymam kciuki za Ciebie

Cytat:
Wczoraj bylam u lekarza ogolnego z wynikami moczu, na szczescie wszystko ok. Ale rozbawila mnie jak zaproponawala mi zwolnienie lekarskie na tydzien czasu. Za bardzo nie wiedzialam po co, wiec pytam. A ona mi na to, "ze widze ze Pani bardzo to przezywa i denerwuje sie, moze niech sobie Pani posiedzi w domku, odpocznie i przestanie myslec o tym". Ja jej odpowiedzialam ze gdybym zostala w domu na caly dzien sama to dopiero bym zeswirowala od myslenia Pracy nie mam ciezkiej, pod wzgledem fizycznym, pracuje w urzedzie miasta i wole pojsc do pracy zeby chociaz na te 8 godzin umysl czyms innym zajac!!

A tak swoja droga, co myslicie o kobietach ktore ida na zwolnienie lekarskie jak tylko dowiedza sie ze sa w ciazy? Cale zycie mi tlumaczono ze ciaza to nie choroba wiec nie widze powodu zeby rezygnowac z pracy juz w pierwszym miesiacu ciazy. Nie licze oczywiscie sytuacji gdy ciaza jest zagrozona, czy przyszla mama zle sie czuje, albo jest to praca fizyczna w takich przypadkach to zrozumiale. Zrozumiem tez kobiete ktora ma okropne szefowstwo . Nie twierdze tez ze nalezy pracowac do konca rozwiaznia. Moja znajoma tak miala, konczyla 8 miesiac ciazy, w piatek byla w pracy a od poniedzialku miala juz isc na zwolnienie, na wszelki wypadek. Tak sie zlozylo ze w niedziele urodzila
ja mam takie zdanie ,ze tam gdzie sie parcuje i sie lubi to robić to jak najbardziej pracować,a jak waidomo nie każdy w swoim zawodzie pracuje
ja np jak bym teraz pracowała gdzie lubię to bym zrezygnowała z pracy za bardzo bym się bała,bo przeszłam jedno poronienie
jak kobiety dobrze sie czuja i chca pracowac czemu nie...
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Dziewczyny porozsyłałam wam zaproszenia na nk,jesli macie ochote mnie poznać i przyjąc zaproszenie to będzie mi miło

Pozdrawiam
wyślij mi też...

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.....widze ze hunorki rozne ja tez nie za bardzo mam humor ale za to mam ochote na spagetti cebularz z ketchupem przegryziony kawa a w tym miesiacu testuje najpuzniej 10 maja powinnam dostac ale obijawow nie mam@ za to ciagle wpierdzierlam i zmniennosc humrow mnie dopada.Zaraz do domciu ide
moj dzis byl w sadzie bo co ostatnio mielismy ta stluczke to wzieli samochod jak nie oplaci kary a okazalo sie ze samochod nabyl jak byl w małżenstwie z poprzednia zona a na 10 czerwca ma pierwsza rzoprawe rozwodowa wiecie jak sie boje ale chociaz cos sie zaczelo dziac...az normalnie jest mi wstyd o tym mowic ale chce sie kopmus wygadac a wy dziewczyny zawsze wysuchacie i poradzicie
za to was uwielbiam
to trzymam kciuki

Cytat:

kochanie to trzymam kciuki,żeby była to dzidzia,lec po test potwierdz

Cytat:

częstuje
się
Cytat:
O rety, jak fajnie!! Gratuluje!! Moje wyniki BETY w piatek, juz nie moge sie doczekac
kcuki zacisniete
Stary 2009-06-02, 18:37   #4588
paulinaizabela
Zakorzenienie

hejka
ale u nas upaly ostatnio
mielismy dluzszy weekend o poniedzialek i przez te 2 dni nawet kompa nie wlaczalam, prawie caly czas poza domem
w niedziele bylismy z mezem na spacerku a potem siedzielismy w ogrodku do pozna i jeszcze bylismy na dysce ze znajomymi troche sie wytanczylam az mnie nogi bola
a wczoraj bylismy nad jeziorkiem z przyjaciolmi i ich 5 miesiecznym synkiem, upalnie bylo ale woda zimna brr tylko nogi pomoczylam ale pelno ludzi sie kapalo
a wieczorkiem grill u znajomych - weekend ogolnie super

zaraz sprobuje wyczytac co sie u Was dzialo, chociaz szczerze to nie chce mi sie przy kompie siedziec

buziaki gorace
Stary 2009-06-02, 18:52   #4589
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witajcie, ale mam zaległości, mam dużo pracy i nie mam kiedy zaglądać!
Byłam w poniedziałek na USG i nie było żadnego pęcherzyka i nie dostałam Pregnylu5000 bo nie było potrzeby. Dostała znów CLO 2-6 dc 2 tabletki i od 16 dc od jutra dufaston po 1 tablece.
I znów monitowanie cyklu! Na szczeście leki nie takie drogie, no i do tego wizyty, ostanio byłam w szpitalu u niej na dyzurze i nic nie zapłaciłam!
Mam nadzieje ze bedzie dobrze.

Mam pytanie: czy jak byłam mała miałam 3 miesiące wykryto mi zwichnięte bioderko i założyli mi gips na 6 miesięcy i tata mówił mi ostanio że lekarz mowil, ze moge miec problem z zajsciem w ciaze, czy gips mogl miec negatywny wplywm na moje jajniki, bo mialam go zalozony tak po brzuszek.

Wam dziewczynki życzę wiecej szcześcia w tym cyklu.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2009-06-02 o 18:56
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 18:56   #4590
ewakol
Raczkowanie

Cytat:

Trzymam kciuki : kciuki: i daj znać jak będziesz już wiedziała....

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:

Wielkie Gratulacje Cieszę się Twoim szczęściem i poczęstuje się fluidkiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości