|
|
#4831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: dziewczynki z Irlandii!!!!
Kochane nie gniewajcie się, za brak odzewu!!!!
ferguusson- pytania się przydały!!!!! Jestem Ci ogromnie wdzięczna!! martiryb- witamy w gronie, a ja jestem dokładnie z Galway ![]() brzydula_81- Kochana kuruj się ![]() Uciekam zając się moimi mężczyznami, mniejszego położyć do snu a większemu zaaplikowac leki bo rozkłąda mi małża totalnie. Buziaki!!! |
|
|
|
#4832 |
|
Zadomowienie
|
shannon co clare sie melduje
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(((
|
|
|
#4834 |
|
Wtajemniczenie
|
no proszę
to my prawie sąsiadki ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Shannon znam.. zwłaszcza lotnisko |
|
|
|
#4835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam Was kochane-mimo ze tak pozno
Właśnie wrocilismy, prawie caly dzien poza domem.. pogoda jest tak piekna i tak laduje baterie że az mam sile na kolejny tydzien zmagan...![]() Cytat:
na powitanie Poopalac sie tez mam ochote.. mimo ze nie lubie-ale tak posiedziec na sloneczku.. szkoda ze nie mamy juz domu z ogrodem.. na balkonie to juz nie to samo..![]() Cytat:
Jakie pytania miales, jesli moge zapytac..? Napisz cos wiecej jak Ci poszlo![]() Chorym zycze zdrowia, smutnym usmiechu a zabieganych troche wolnego... Ide dokonczyc rosół-jeszcze nigdy tak pozno nie jedlismy ![]() Buziaki
|
||
|
|
|
#4836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my też już nie mieszkamy w domu z ogrodem.. przeprowadziliśmy się do centrum, żebym miała blisko do pracy.. i mam.. 4 minutki spacerkiem balkon jest.. ale ja ogólnie opalać się na słońcu nie lubię.. jest mi za gorąco i za nudno jedynie nad wodą milej i przyjemniej dlatego nad zatokę jeździmy średnio raz w tygodniu.. a jak jest ładna pogoda, to i częściej |
|
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
kocham ta pogode!!
|
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez
z laptopem siedze teraz wogrodku- opalam sie, chociaz powinnam napisac ze juz sie spieklam dosyc mocno i wlasnie sobie grillujemy....juz nawet kataru nie mam....
|
|
#4840 |
|
Wtajemniczenie
|
cudnie jest..
a ja muszę się do pracy szykować |
|
|
|
#4841 |
|
Raczkowanie
|
Słonko!!!!!!!!!
Ależ jest pięknie!!! Niestety przez chorobę TZa nie wypuszczamy się nigdzie dalej i nie możemy się kąpać, a nawet małemu nalać wody do baseniku bo wciąż katarek dokucza, ale i tak korzystamy ze słonka w ogrodzie!!! brzydula_81- thx Słońce martiryb- współczuję wszystkim, którzy muszą w taką piękną pogodę pracować ferguusson- na wstępie miałam opowiedzieć o sobie, później mnie pytali dlaczego ten kurs dałam na szczyt listy a inny niżej, czy gdyby zaproponowali mi ten który jest drugi od góry czy przyjęłabym miejsce. Pytali co wiem, o tym kierunku studiów, czy w Pl miałam do czynienia z laboratorium, jak szła mi chemia i biologia. Gdzie widzę siebie za 5 lat, co chciałabym robić zawodowo. Czy wiem ile godzin tygodniowo musiałabym poświęcić i czy dam radę mając dziecko i rodzinę, jaki mam na to plan. W czym czuję się słaba i czego się obawiam. Później ja mogłam zadać pytania.To tyle z tego co pamiętam... Buziaki Kochane miłęgo dnia ja mykam na obiadek z grilla w ogrodzie |
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie wszyscy
??Pierwszy raz tak mi sie nie chce isc do pracy jak jutro Milej nocki kochane
|
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczyny
A my wczoraj z okazji dnia dziecka popłynelismy do Walii do parku rozrywki! Było cudownie Strach w oczach, adrenalina i masa śmiechu Znów poczuc sie jak dziecko Wrate wszystkiego przezycia i bezcenne wspomnienia. Dzisiaj w koncu moze troche powygrzewam sie na sloneczku, w koncu kto wie, jak dlugo jeszcze taka pogoda sie utrzyma ![]() Buziaczki
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie widzialam twoj opis, ze w Walii.. a teraz jeszcze ze Park Rozdrywki??? wiesz ze moge Cie za to znienawidzicSuper.. zazdroszcze jak nie wiem takiego wyjazdu ![]() Mam nadzieje ze weekend masz wolny
|
|
|
|
|
#4845 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku w końcu mamy lato
Aż strach pomysleć :"tylko najak długo "Normalnie od kilku dni siedzę na dworze nabieram kolorków i pilnuję, żeby mi się mleko nie skosło Dziewczyny ja tak z pytaniem do Was: Która zna eBay i kupuje tam??? mam własnie mały problem i nikogo, kto mógłby mi pomóc ![]() Wczoraj kupiłam pięć sztuk ubrań od jednego sprzedawcy (jeden sklep) w tym samym czasie, wysłałam wiadomość o obliczenie kosztów wszystkiego razem, żeby za przesyłkę pięc razy nie płacić, a on mi dzisiaj rano odpisał - zrobił zestawienie włączając w to wszystkie pięć kosztów przesyłek <mdleje> i za same ubrania muszę zapłacić kilka funtów, a za samą przesyłkę 90 <mdleje> No przecież nie może brać kasy za przesyłkę X5 skoro tylko jedną paczkę będzie wysyłał, prawda??? Napisałam do serwisu eBay ale nadal nie odpowiadają.... Kurczę, co mam robić??? Mogę ewentualnie zrezygnowac i dostać ostrzeżenia jak na Allegro??
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na marginesie my tez kiedys zrezygnowalismy z zakupu, ale od osoby prywatnej, nie firma/sklep i nie dostalismy punktow ani negatywa(bo tak to dziala tu, tak samo jak allegro). Mysle ze to tylko dlatego ze ten koles byl lekko ***niety-i olal sprawe. napisal tylko dziwnego maila i tyle. |
|
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co na weekend znowu wymysliłać, co ?
|
|
#4848 | |
|
Wtajemniczenie
|
my znowu bylismy na plaży.. wytrzymałam 2,5 godziny.. kurcze za duszno.. i zero wiatru.. ale i tak lepsze to niż deszcz
wyglądam już troszkę czekoladkowo.. w przeciwieństwie do mojego P. Cytat:
ja miałam do tej pory tylko jedna nieprzyjemna sytuację.. kupiłam spodnie od dziewczyny z Anglii, które miały być nowe z metką.. spodnie jednak okazały się używane, do tego były brudne i poszrpane nogawki na dole, a metka była doczepiona na szlufce z zupełnie innym rozmiarem napisałam do laski swoje 'ALE' i kazała odesłać spodnie i obiecała oddać pieniądze.. więc spodnie wysłałam.. laska potem zaczęła mieszać.. że niby coś jej się dzieje z PayPalem i że wyśle mi czek.. czekałam chyba 3 tygodnie i nic.. potem ciężko było się z nią w ogóle skontaktować.. a jak już się udało, to zarzekała się, że czek przecież już dawno do mnie wysłała wkurzyłam się, bo dziewczyna ewidentnie kłamała i zgłosiłam sprawę do PayPala.. i choć trwało to jakieś 2 miesiące, to odzyskałam pieniądzę.. a dziewczyna była bezczelna do tego stopnia, że napisała mi, że wyjasniła sprawę i PayPal jej napisał, że ma się niczym nie przejmować ale poza tą jedną sytuacją mam bardzo pozytywne doświadczenia, a kupuję naprawdę dużo na ebayu.. zwłaszcza bielizny, bo tutaj ciężko kupić coś w powyżej miski H.. a co dopiero moje J ![]() ostatnio nawet kupiłam buty i okazały się źle wykonane.. miały plamki od kleju i jakieś takie małe przebarwienia.. napisałam więc do sprzedawcy, że chcę je oddać, ale nie dlatego, że mi się nie podobają, tylko wysłali mi 'wadliwe'.. odesłałam.. dostałam z powrotem pieniądze za buty, za wysyłkę od Nich do mnie i nawet ode mnie do Nich ![]() więc jak widać ludzie są rózni.. mam nadzieję, że Tobie się udało trafić na jakąś normalną osobę.. czego Ci bardzo życzę.. powodzenia
|
|
|
|
|
#4849 |
|
Raczkowanie
|
martiryb- Kochana powiedz mi, gdzie Ty w Irl widziałaś staniki do miseczki H???? Please
![]() Na ebay często robimy zakupy, nigdy nie mieliśmy jeszcze problemów, gdyby nie liczyć ze raz paczuszka z Angli zaginęła na poczcie, zamówiłąm buty na wesele a doszły po 3 miesiącach i już po weselu. Jednak sprzedająca była z emną cały czas w kontakcie, oddałą pieniądze, po 3 miesiacach jak jednak doszły znów do niej napisałam i znów zapłaciłam, zero problemu. Nie boisz się kupować staników na ebay??? Bo ja jakoś się boję bieliznę kupić przez neta, tak bez przymierzenia na ciało czy dobrze leży, jak zbiera piersi, choć znam dobrze swój rozmiar to jednak rozmiar rozmiarowi i producent producentowi nie równy.... Hmm nie wiem może spróbuję kiedyś.... U nas tak upalnie i bezwietrznie, ze pomimo przeziębienia i kataru <już nas wszytskich dopadło> pojechaliśmy na plażę, popluskaliśmy się!! emalio- ależ ten świat mały!!! Teraz na NK wyczaiłam, ze mamy wspólne znajome!!!! Siostry Szekalskie!!! Ty znasz Ewelinę, a ja Kamilę, która jest żoną chrzestnego naszego synka!!! Ależ zaskoczenie przeżyłąm no no ![]() Buziaki kobiety!!! Życzę Wam miłego wieczorku!!! |
|
|
|
#4850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i coś było jeszcze w Eyre Square - taki mały sklepik przy ruchomych schodach, ale już nie pamiętam czy na parterze czy na 1 piętrze.. jeśli nosisz miskę F, to nie powinnaś mieć problemu z kupnem naprawdę ładnego stanika.. ja noszę J i tutaj już jest problem, bo w Irlandii ich chyba w ogóle nie ma.. ja bynajmniej jeszcze nie znalazłam zostaje jeszcze Irlandia Północna.. byłam ostatnio w Belfaście i mają pełną rozmiarówkę.. jednak większe miski przebrane i i tak nic nie kupiłam jeśli chodzi o kupno staników na ebayu, to w sumie wiesz, nie mam wyjścia.. poza tym tak czy siak jest sporo taniej niż w sklepach stacjonarnych.. tym bardziej, że kupuję staniki angielskie, więc najlepiej w Anglii.. znam dobrze swój rozmiar.. poza tym jestem czynnym użytkownikiem forum stanikowego (nie tutaj na wizażu, bo tutaj jest mały bałagan w dziale stanikowym) i tam wymieniamy się wrażeniami.. radzimy sobie w jaki rozmiar celować z danego modelu, bo niektóre staniki są mniej lub bardziej ściśliwe, lub mało czy dużo miskowe.. i tak kupuję poza tym mam koleżankę właśnie z tamtego forum, która ma identyczne wymiary do moich i jest moim guru ona mi pisze co i jak z danym stanikiem.. i ja kupuję to co chcę za nią a tak a propo, to jesteś pewna swojego rozmiaru? może Ty też nie jesteś jednak eFką ![]() jakbyś miała chęć kiedyś spróbować na ebayu, to mogę Ci doradzić rozmiar w danym modelu i możemy np razem zamówić
Edytowane przez martiryb Czas edycji: 2009-06-02 o 20:52 |
|
|
|
|
#4851 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka dziewczynki!
Chcialam sie tylko z wami przywitac ,jestem juz spwrotem na wyspie.Padam ze zmeczenia ostatnio prawie wcale nie spalam...stres zwiazany z lotem mojego pieska ...Ale jest juz tu z nami wiec mam nadzieje ze dzis sie wyspie...No i jestem w szoku jaka tu piekna pogoda!!!! buziaki!!!!
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Kasiu
Fajnie ze wrocilas Jak pies..? Jak zniosł podroz..? Dobrze sie czuje..?Musze sie pochwalic ze poszlam dzis po nowego kwiatka.. a wyszlam z TRZEMA .. i tż nawet nie krzyczyStoja juz w wannie po pierwszej kapieli .. i zaraz je zadomowiamy ![]() Piekne sa ![]() A Wam dziewczyny i tak zazdroszcze tych piersiiii.. Chcialabym chociaz 1/4 takich miec..
|
|
|
|
#4853 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet z push upem mam ledwo Ceeeeee |
|
|
|
|
#4855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do biustu...moge Ci troszke dorzucic....tak minimalnie
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kwiaty kupilam takie dziekuje ze pytasz )na ostatnim zdjeciu nie nowy nabytek, ale zeby nie bylo mu przykro |
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ostatniego kwiotka poznaje z Twoich fotek- mozesz jeszcze napisac co to za roslinki???
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli sie nie zgubi wśród perfum i moich kolczykówNo a ostatnia to orchidea, ale wiesz ze nigdzie nie moge tego konkretneo gatunku znaleźć.. ma takie nietypowe w środku zabarwienie, mało prążkow..hmm.. właśnie im zrobilam jak jeszcze w wannie byly
|
|
|
|
|
#4859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszymy sie ,ze jestes juz z nami, a słowa dotrzymałaś - Mamy słonce Cytat:
![]() A mój kaktusik zakwitł ![]() To jak Madzik, co z tym weekendem i 'obciachasz' mi tą grzywe czy nie
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym Tz leci do Polski teraz i bedzie mi smutno samej. Grzywke ciacham chetnie.. Ale chcesz po % ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

(((
Właśnie wrocilismy, prawie caly dzien poza domem.. pogoda jest tak piekna i tak laduje baterie że az mam sile na kolejny tydzien zmagan...
troszkę się spiekliśmy.. coś czuję, że będę płakać
pięknie dziś było.. tak bardzo mi tego brakowało
na powitanie

i wlasnie sobie grillujemy....juz nawet kataru nie mam....

??
wiesz ze moge Cie za to znienawidzic
"
93...83...73...70...
65...63
.. i tż nawet nie krzyczy
ja nawet z push upem mam ledwo Ceeeeee