|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII
Cytat:
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę o ocenę R:
7.00 cztery łyżki owsianki na mleku 2% z truskawkami, pół melona, 200g arbuza 10.00 bułka żytnia z serkiem topionym i sałatą 14.00 ok 20szt migdałów 17.00 dwa udka z kurczaka z rożna, 3 plastry bagietki (w formie grzanek, chlapnięte oliwą) 20.00 pół podwójnej piersi z kurczaka podsmażonej na łyżeczce oliwy, cała papryka do tego w ciągu dnia był litr soku pomidorowego (bez cukru)
|
|
#933 |
|
Rozeznanie
|
to były 2 gołąbki, wielkie, robione przez babcie nafaszerowane wszystkim co wlazło, ledwo je dopchałam do końca, a Ty pytasz co to za obiad!? przepyszny!! ![]()
|
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#935 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj Ty wzorze do nasladowania![]() Cytat:
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie wytłumacz mi prosze, czemu miał służyć Twój post?
|
|
#937 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#938 |
|
Rozeznanie
|
P
Śn: 3 kromki (dwie z chleba razowego ze śliwką, trzecia z dynią) pomidor, ogórek, sałata, rzodkiewka, sporo natki pietruszki. Posmarowane serkiem żołto-zielonym (heh, taki pesto który kupuje się w Almie i jak ser żołty, ale jest zielony, pycha!) 2 plastry schabu, łosoś. + sok z wyciskanej pomarańczyŚn II : Muller milk czekoladowy Obiad: pierożki z mięsem , sałatka grecka Podwieczorek: no..mrożona kawa firmy Emmi to jest Latte macchiato Kolacja: duża pajda chleba czarnego z bakaliami , plus połowa pajdy takiej samej. Do tego dwa plastry szynki , posmarowane pasztetem z tunczyka i na to dżem z gruszki pikantny. + zielona herbata później : smakija kaszka manna cynamonowa i jedno ciasteczko owsiane.. Prosze o ocene. Edytowane przez the cherry blossom girl Czas edycji: 2009-06-02 o 22:00 |
|
|
|
#939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
--> moniczkaaSnk
Ja bym zmieniła wafle na zwykły chlebek razowy. Czemu smarujesz je masłem (bo chyba grubo, jeśli tak to podkreślasz)? Lubisz czy ktoś Ci tak doradził (tu nie oceniam, sama chciałabym wiedzieć, bo już zgłupiałam czy smarować kanapki masłem czy nie)? |
|
|
|
#941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() smaruję, bo lubię, a poza tym masło dobrze działa na oczy, czy coś tam, a nie jem kolosalnych ilości tłuszczy
|
|
#942 | |
|
Raczkowanie
|
--> moniczkaaSnk
To ok, chciałam wiedzieć tylko. Cytat:
|
|
|
|
|
#943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#944 |
|
Rozeznanie
|
ja dzisiaj tez z rana porazka eh widzicie 3 dni bez wizazu i o!
R (pod tytulem jem malo i cwicze ale nie chudne nie wiem czemu) (znaczy moze troche ale widze ze dzien czy dwa normalnego jedzenia i wszystko wroci eh) 1. activia ta z czapeczka platkow (tydzien na mnie czekala plus otreby i ziarenka kefir i twarog i wafel ryzowy slimz wiesniakiemi warzywami pare suszonych owocow roznych i jablko i banan (nie lubie bananow i nigdy nie zjadam wiecej niz gryz, chyba brak potasu mialam )2. uciekl mi pociag i pocieszenie w lodzie maryla bialym (fuj maslany jakis ble) i dwie kosteczki bialego bueno (chodzilo za mna od 3 tyg i mam zaspokojone w koncu i to mala iloscia )3. latanie po szkole i dopiero o 18 jakies 200g salatki z lososia takiej w puszczce, z piotra i pawla (119kcal, italiana czy cus) z warzywkami swiezymi dodanymi godzinka cwiczen roznych 4. 120g serka homo z nasionkami i rzodkiewka salata i dwie marchewy potem dzieki "posilkowi" nr 2 i tak wyjdzie jakies 1300kcal i kupe cukrow eh! zoladek mi sie rozciagnal znowu a smak znowu lubi slodkie (a juz sie odzwyczailam) poradzicie mi cos? wsparcie plis ;(;(mam taki problem ze taka 100% poprawna redukcja wegle zlozone 5 posilkow urozmaicenia itp to moje UTRZYMANIE ;/ i z czego mam obciac buu Edytowane przez Anarchia Czas edycji: 2009-06-03 o 01:25 |
|
|
|
#945 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje RRRRRR proszę o ocenę I ŚNIADANIE: owsianka ( 6 łyżek płatków owsianych, 1/2 szkl. mleka 3,2%, 1/2 szkl. wody, ok. 80 g twarogu dwa maleńkie jabłka wkrojone, cynamon) II Śniadanie: 2 kromki razowca z chudą wędliną, pomidorem, ogórkiem, kawa z mlekiem III Obiad: spora garść makaronu razowego z sosem spagheti (mięso mielone chode, pomidory, cebulka i takie tam) napewno wpadną truskawki (jestem uzależniona) IV podwieczorek garść ziaren słonecznika wymieszanych z nerkowcami V kolacja twarożek półtłusty z warzywami, jajko na miękko proszę o ocenę
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Egzaminowo-kolokwiowe zabiegane R Sniadanie; Owsianka z 5lyzek na mleku +otręby orkiszowe, jablko, cynamon, activia malinowa. 15 min twister +15 min HH II Sniadanie; kanapka podwójna z turkiem naturalnym, poledwicą, twarogiem, pomidorem, ogórkiem, sałatą + koktajl z truskawek, połowy jabłka, połowy banana, połowy pomarańczy 30 min siłowe Obiad; spaghetti wlasnej roboty z razowym i piersia z kurczaka Podwieczorek; gaaaaarść migdałów 25 dzien a6w Kolacja; wiesniak z warzywami 1l mineralnej + 1l. zielonej herbaty w ciagu dnia |
|
|
|
|
#948 |
|
Raczkowanie
|
wczorajsze UUU.
I. Owsianka - 3 łyżki płatków, trochę płatków Just Fit, daktyle, orzechy włoskie, słonecznik, rodzynki - na szklankę mleka. II. Kawałek chleba żytniego z masłem, pół wiejskiego z połową banana, daktylami i słonecznikiem, kawka bieg 8 km III. Pół torebki kaszy gryczanej gotowanej w kostce rosołowej , zapieczona z pomidorem, szynką i cebulą deser: micha truskawek IV. miseczka płatków JustFit, pasek czekolady V. 1,5 kawałka chleba żytniego z szynką , pomidorem, szczypiorem, rzodkiewki, parówka zagrzana z musztardą, pół kawałka ciasta kruchego, po: garść orzechów różnych Dziewczyny, odkąd sie zdrowo odżywiam mój okres znikł, a ostatnio zaczęły mi puchnąć powieki.. nie wiem czy to do diety, ale może czegoś tu brakuje? (Uprawiam dużo sportów). Nie chudnę, waga mi sie trzyma ciągle taka sama więc ilościowo jest ok. Poza tym zauważyłam hmm..ekhm - wzmożoną ilość gazów - czy to przez błonnik którego dotychczas mało było w mojej diecie? Prosze o opinie
|
|
|
|
#949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie się Twoje jadło bardzo podobają, urozmaicone, nie ma nudy, przede wszystkim zdrowe
|
|
#950 |
|
Optymistka
|
Dziękuję za oceny. Hmm mało NNKT, a co mogę jeść żeby było więcej? Na orzechy wszelkiego rodzaju mam niestety alergie
![]() A owoce mogę jeść tylko nieliczne, bo również mam alergie ;/ Nic mi nie jest jedynie po truskawkach, cytrusach, z jabłkami to bywa różnie .. ![]() Wczorajsze Pe. 1 śniadanie : dwie kromki (4 połówki) chleba zwykłego : jedna z masłem i szynką, druga z masłem, serem żółtym i ogórkami małosolnymi + herbata 2 śniadanie : drożdżówka z kruszonką i jabłkiem prażonym, cappuccino potem: shake truskawkowy, kilka truskawek z cukrem obiad : zupa (kapuśniak), zapiekanka z pieczarkami, serem i ketchupem (z braku czasu..) + sok owocowy po obiedzie : cappuccino, kilka wafelków śmietankowych i kilka różnych ciasteczek typu herbatniki, delicje kolacja : dwa sandwiche (4 tosty pełnoziarniste), każdy z serem, szynką, ogórkami małosolnymi i furą ketchupu, po którym było mi potem niedobrze + herbatatak kiepsko z powodu "zabieganego dnia" .. Edytowane przez wildxrose Czas edycji: 2009-06-03 o 13:45 |
|
|
|
#951 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#952 |
|
Rozeznanie
|
:d:d:d:d
|
#953 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj musze zaplanowac
na sniadanie jak zwykle przegiecie uznajmy ze to 1 i 2gie sniadanie w jednym. ;/ ale obudzilam sie i czulam sie okropnie potrzebowalam zwiekszonej dawki energii wieeec R 1. 285g jogurtu nat lyzka homo bo sie skonczyl lyzka nasionek sliwka susz kawalek jablka 2 lyzki owsianych 2 lyzki musli 2 lyzki otrebow gran troche fitelli i otrebow i 2 garscie otrebuskow ogorek (zagrycha;p) 2. tu pewnie jablko bo o 16 dopiero bede miala mozliwosc jedzenia i planuje green way no i wlasnie: albo kofta z kasza i ryzem i sosem(oj marzy mi sie dlugo ale jej bombowosc kaloryczna i ilosciowa mnie odstrasza bo zdycham potem;p) albo warzywa curry z odrobina kaszy i surowkami (czyli to co zwykle) 3 i 4. szparagi truskawki! bedzie wieczor ale coz truskawy z ogrodka wujcia czekaja, a szparagi to kaprys ;d i serek homo do truskawek (podw) albo (i) wiesniak do szparagow (kolacja) pewnie powpadaja orzeszki albo migdaly jeszcze w ramach zagryzek i co tu zrobic dziewczeta?;/ chyba podlicze kcal i zdecyduje co z kofta Edytowane przez Anarchia Czas edycji: 2009-06-03 o 12:28 |
|
|
|
#954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To znaczy trudno powiedzieć, że tyje. Choruje na anoreksje od ponad 8 miesięcy i nie mam okresu cały czas. Nie widze u siebie większych zmian, bo ogólnie jestem chuda z natury i trudno mi przytyć... co do NNKT to orzechy jem, ale akurat wczoraj nie miałam chęci, a owocy jem duużo, ale też nie było okazji ![]() |
|
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakoś nie boli, bo takie rzeczy to słysze prawie codziennie od pół roku. Nigdzie nie napisałam, że już pokonałam tą chorobę, bo zmagam się z nią sama. ALe nie będe tu pisać, bo to nie ten temat. |
|
|
|
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
R prosze o ocene
![]() I. 3 kromki razowca, 3 plastry szynki z indyka, salata, ogorek, papryka II. koktajl (serek homo naturalny 150g, truskawki) III. indyk pieczony, pol woreczka kaszy gryczanej, brokuly IV. garsc migdalow V. wiesniak lekki 150g, cynamon |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dodaj jakies warzywka lub orzeszki do wsioka do kolacji bo tak mu smutno z samym cynamonem
|
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
skoro nie boli, to czemu szukasz (głupich) wymówek, a nie powiesz "nie tyję, bo tyć nie chcę"?
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
R.
Sn:2 kromki pelnoziarnistego(100gr razem)posmarowane cienko maslem,serkiem homo nat,3plasterki wedliny z kurczaka,liscie salaty,pomidor,bazylia,ja blko 2Sn: 2marchewki,garsc mieszanki orzechów O: piers z kurczaka gotowana na wodzie z papryka ostra i chili,3lyzki kaszy gryczanej,lyzeczka musztardy,liscie kapusty pekinskiej,pol papryki,pomidor,cebula, bieganie-30min. P:jablko,2lyzki homo nat,cynamon K:kilka kawalkow ugotowanej na wodzie piersi z kurczaka Prosze o ocene.
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

bardzo dobrze że przeszłaś wreszcie na porządne, pyszne P

to były 2 gołąbki, wielkie, robione przez babcie nafaszerowane wszystkim co wlazło, ledwo je dopchałam do końca, a Ty pytasz co to za obiad!? przepyszny!! 

, cappuccino orzechowe tez chce takie sniadaniee

z ketchupikiem?:P

Czy jeśli zjem solidną porcję ryby jednego dnia, to mogę sobie kolejnego darować nnkt? Jak myślicie?