|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
musimy wierzyć, bo jak ja to mówię, wiara góry przenosi i cuda czyni
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#4622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Strasznie się cieszę, że trafiłam tu do Was, bo nawet nie chcę sobie wyobrażać co czują kobiety takie jak my, które są z tym zupełnie same. |
|
|
|
|
#4624 |
|
Raczkowanie
|
Dra dokładnie szkoda ze nie mieszkamy bliżej... Ja mam wsparcie tylko w Was i w Miśku... Moja rodzina nie wie ze chcemy mieć dziecko i że się staramy... Wszyscy sa zajęci ślubem siostry... a poza tym jakoś nie mam takiego idealnego kontaktu... Nio i jest jeszcze moja przyjaciółka ale ona pojechała do pracy do Niemiec takze gadamy na skype na gg i tyle czasmi nie ma się komu wygadac i właśnie dlatego dziękuje że jestście, ze mam w Was wsparcie.
|
|
|
|
#4625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
każdy czasem musi się wypłakać, płacz ukojenie przynosi i daje upust emocjom, pomaga pozbyć się złych toksyn, i sprawia że czujemy się lepiej.. co do mojego taty to tomografia komputerowa na szczęście nie wykazała nic złego, dziś miał robiony rezonans magnetyczny i jak wyniki bedą dobre to wypuszczą Go ze szpitala..mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, i że jak już będe mieć więcej czasu to pozwolisz się porwać na jakieś pyszne ciacho
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#4626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w facecie też nie,bo mówi,ze przesadzam ![]() pewnie jak minie z 10lat to sie obudzi i tez latego pewnie nie chce isc na badanie,kreci w kółko raz idzie raz nie idzie i tak non stop... moi rodzice i rodzina nie wiedza,bo dla nich jestem wciąz mała dziewczyna na która za wczesnie na ciąze... a w przyjazn nie wierze,za duzo razy sie zawiodam i mam tylko znajome,ale z nimi nie gadam o takich sprawach wiec tylko i wylącznie z wami gadam,a wiem jakbym tu realu wygadala sie komus bylo by mi lzej,ale nie mam komu,ale mam chociaz was ![]() Cytat:
|
|
#4628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do jutra buziaki |
|
|
|
|
#4629 |
|
Raczkowanie
|
Nic Dziewczyny ja już mykam do łóżka bo jutro pobudka o 4
![]() ![]() Nie mam już sił ale jeszcze tylko 4 dni... Życzę wszystkim milusiego i owocnego wieczorku.. a zafasolkowanym słodkich senków![]() ![]()
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez zaraz będę uciekać
|
#4631 |
|
Wtajemniczenie
|
no mój tato to cudowny człowiek
człowiek-anioł ![]() jak mój mąż ![]() Martuś dam znać, jak tatko wyjdzie ze szpitala, bo wtedy będę miała luz ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- no to i ja uciekam bo rano mam badanie moczu ![]() słodkich snów promyczki
|
|
|
#4632 |
|
Raczkowanie
|
Dra rozumię Cię doskonale, zresztą myślę, że wszystkie które długo czekałyśmy na rozpoczęcie starań i te którym od razu nie wychodzi czują to samo.....
![]() Ja tłumaczyłam koleżance o ciąży bo nie miała zielonego co i jak i czemu częściej siusia i take podstawy a była w 5 m-cu! :szok: Kuzynce męża też tłumaczyłam jak się przewia i karmi noworodka bo ona przez 9 m-cy ciąży nawet nie miał ochoty o tym poczytać a jeszcze dziś znajoma w pracy o duuużym brzyszku mówi że już się nie może doczekać jakiejś imprezki z piwem, bo wino pije ale piwa się w ciąży boi :szok: ! a kawęto normalnie pije............ Kumpela choć wie że mam problemy zdrowotne i że staram się o dzidzię mówi do mnie: patrz ja jestem od Ciebie 3 lata młodsza, i nie śpieszyło mi się do dziecka ale tak pomyślałam moze jednak... i bach! od razu ciąża ![]() ![]() ![]() ![]() ( Dobra szkoda się przejmować Pozdrawiam Was wszystkie! Dobranoc
Edytowane przez Koona Czas edycji: 2009-06-02 o 21:55 |
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za miłe powitanie
![]() Ludzie gadają głupstwa bez zastanowienia i pewnie to się nie zmieni. Ale głowy do góry! Te wszystkie przykrości zostaną kiedyś zrekompensowane ogromną radością i szczęściem Śpijcie słodko i śnijcie o aniołkach
|
#4634 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie sie boje. Jutro ostatnie spotkanie z promotorem, a co jesli mi nie zaliczy pracy ![]() projekty mam w proszku i ciezko juz mi sie mysli. mam dosc tych projektów i tego tematu. Poprostu sie wypaliłam juz ![]() Jak mi jutro nie zaliczy to obrona pewnie we wrzesniu ![]() trzymajcie kciuki za mnie prosze !!!! bede pewnie siedziec do rana nad projektami odespie po drodze ![]() Oby to ostatni stres przed obroną. Nie mam kompletnie pomysłów. Ile to mozna siedziec nad p..... logiem. Ja juz siedze od listopada i ciagle to samo męcze
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
Nie zaglądałam od wczoraj a tu tyle napisane
![]() Dra Irmusia witaj! Szybciutkiego zobaczenia dwóch kreseczek życzę! ![]() Aliisanka bardzo się cieszę, że tato ma dobre wyniki i niedługo wróci do domku Gooha za jutrzejszy dzień - żeby promotor się nie czepiał i wszystko poszło po Twojej myśli ![]() Lenka1000 oficjalne gratulacje!!!!! Pomarańczka i rób test, nie każ nam czekać!!! ![]() Mocne oczywiście za naszą kochaną Ulę, żeby jak najszybciej wróciła do nas z dobrymi wiadomościamiJa dziś miałam zakręcony dzień, w pracy jakiś sajgon, potem pracowałam z TŻem i tściem przy remoncie naszego mieszkanka. Do tego cały czas myślę o mojej mamie, która od niedzieli jest w szpitalu, a ja mam do niej tak daleko... Na szczęście już wszystko jest ok, robią jej jeszcze badania i ustawiają leki, ale i tak się martwię, bo chciałabym być teraz z nią... Telefon to mało... Dobrej nocki Dziewczynki!!!! |
|
|
|
#4637 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i oczywiście zabieram fluidka ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
Cieszę się, że do nas zwitałaś. Życzę owocnych staranek
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Edytowane przez malami82 Czas edycji: 2009-06-03 o 00:04 Powód: chce cos dodac |
|||
|
|
|
#4638 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Widzę, że w końcu mi się udało i jestem pierwsza z samego rana ... Dziś rano tempka na tym samym poziomie ... Zaryzykowałam i zrobiłam test (choć miałam zrobić jutro) ... Niestety tylko jedna krecha ![]() ![]() ![]() Tak więc czekam na wredną @, bo tylko to mi pozostało.... Ciekawe kiedy przyjdzie ... Sutki wciąż bolą i podbrzusze pobolewa .... |
|
|
|
#4639 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane
Irmusia witaj Dra nie znajduję słów żeby cię pocieszyć chociaż w małym stopniuGooha za dobry humor promotoraPomarańczka daj znać co u ciebie?
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png |
|
|
|
#4640 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
gronie![]() Paulinaizabela kochana trzymam kciuki za odliczanie i życzę aby małpa nie przylazła tylko żebys miała w sobie drugie życie Cytat:
A takimi znajomymi w ogole sie nie przejmuj wiesz i nawet nie chodz na takie spotkania jesli one sprawiaja Ci przykrosc-ja rowniez nie mam przyjaciólek bo ciezko przyjaznic sie z kobietami zawistnymi a moje znajome sie wlasnie takie zrobily wiesz-dla ncih liczy sie tylko kariera i super praca a dziecko kiedys tamw odleglym terminie-tylko ja chce juz od dawna i jakos nie pasuje teraz do ich towarzystwa bo jestem inna-bo mysle inaczej niz one!Ostatnio rozmawiam wlasnie tylko z jedna znajoma z tej grupy bo ona tez sie wylamala po tym jak zaszla w ciaze(wpadka) i poronila-teraz dopiero widzi ze to nie takie latwe i ze moze byc ciezko i postanowila ze tez chce miec dziecko-teraz jest na etapie badan bo podejrzewaja u niej cytomegalie!Takze Dariusiu nasza silna kochana nie smutaj sie a kolezanki olej-kiedys los ich tak doswiadczy ze zmienia tok myslenia i zobacza jak Cie krzywdza-a nasze zdjecia dzieciatek predzej czy pozniej tez zawisna na nk obiecuje Ci Gooha kochana trzymam kciuki za prace-bedzie si U mnie kochane z humorem juz lepiej choc wczoraj poklocilam sie z TŻ-ehh nie lubie sie kloci-zasnelismy osobno a nie jak zawsze wtuleni w siebie i bylo mi smutno wiec wzielam pluszowego misia i zasnelam(wiem ze to dziecinne ale potrzebowalam sie do kogos badz czegos sie przytulic)A dzis moj TŻ rano jak sie obudzilismy przytulil mnie i pocalowal w czółko a teraz mi napisal na gg ze dostal nagrode w pracy-1000zl bruto Kochane życze milego dnia
|
|
|
#4641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nie smuc sie, jak nie w tym cyklu to w nastepnym, trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#4642 |
|
Raczkowanie
|
Różyczko też mi się zdarza pokłócić z mężem, chyba jest to nieuniknione niestety. Na szczęście potrafimy również się bardzo szybko godzić, chociaż raz czy dwa też spaliśmy osobno
. Oby jak najmniej tak chwil
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png |
|
|
|
#4643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
różyczko niefajnie, że się pokłuciliscie z Tż-tem. Też nie lubie i nie umiem zasypiać jak my mamy jakieś niepowyjaśniane sprawy. Całe szczęście, że jest już wszystko dobrze Mi się dzisaj śniło, że dostałam @. Jak się obudziłam to poleciałam sprawdzić czy to prawda, ale niestety nie. Ile ja mam czekać. Czy to zasr..ane pco nigdy mi nie odpuści Za zwyczaj przed @ mam jakieś symptomy że się zbliża: powiększone, piersi, troszkę pryszczy, podły nastró i ogólne napięcie, a teraz nic. Jak myślicie ile dni mam czekać, żeby pójść do gina? Dzisiaj mam 35dc, a od operacji minęło 22 dni. Sprawdzę czy na allegro są zestawy "mały lekarz" z podręcznym usg w komplecie no i z instrukcją obsługi. Najchętniej to sama bym sobie na bieżąco sprawdzała co tam się w środku mnie wyprawia![]() miłego dnia |
|
|
|
|
#4644 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie czytam o waszych starankach moje kochane
)My nie zabezpieczalismy sie 9miesiecy,ale troszke uwazalismy Teraz ma juz prawie 5miesiecy moja milosc Kochane moje trzymam kciuki z calego serca za wasze fasolki... Nie moge zrozumiec jednego,ze inne krowy skrobia sie co chwile,a kobiety ktore pragna dzidziolka calym sercem nie moga zajsc niesprawiedliweMyslami jestem z Wami Bede tutaj sobie zagladala czasem,jesli moge??? Caluje WSZYSTKIE
|
#4645 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny, tłumaczę to sobie, że na początek mój organizm musiał zacząć jakoś działać i z nowym cyklem pojawią się nowe nadzieje
Nikt nie powiedział, że będzie łatwo (tym bardziej przy PCO).Powiedziałam mojemu M, że test był negatywny ... Widziałam, że był zasmucony, bo bardzo wierzył, że nam się udało, ale po chwili przytulił mnie i stwierdził, że dopóki @ nie ma jest nadzieja ... Optymista z niego ... |
|
|
|
#4646 | ||||
|
Raczkowanie
|
witaj i szybkiego zafasolkowania życzę
![]() Cytat:
Cytat:
za zaliczenie pracyCytat:
Cytat:
![]() Wynik w załączeniu ale ciiii... żeby nie zapeszyćTeraz to dopiero mam dylemat z lekarzem, bo czas mi się kurczy.. ![]() z rzeczy przyziemnych ból pleców ustępuje ale za to boli mnie gardło jeszcze raz
|
|
|
#4647 |
|
Wtajemniczenie
|
pomarańczko, gratuluję
![]() oby tych dwóch kreseczek w czerwcu było u Nas mnóstwo na wątku
|
|
|
#4648 |
|
Rozeznanie
|
Jakie cudne, wiec tak to wyglada
![]() Gratulacje pomarańczko
|
|
|
|
#4649 |
|
Raczkowanie
|
Pomarańczko tak po cichutku dołączam do gratulacji
|
|
|
#4650 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Ale naskrobałyście od wczoraj ![]() monia26,Irmusia81 Witamy w naszym gronie ewakol Malga będzie wszystko o.k tylko wypoczywaj dużo teraz i się nie denerwuj a będzie wszystko o.k ziaaa,pomarańcza,malami82 ,kotek81,ula Mocno 3mam ![]() coralady Tak mi przykro,że ta wredna @ do Ciebie przylazła ja też biorę closty. i nieraz bardzo źle się czuję mam silne bóle podbrzusza i rwanie jajników i ten ból towarzyszy mi do spodziewanej @ ale nie w każdym cyklu mam tak sile bóle.Ja też chciałam do Ciebie napisać na piv. ale mnie coś wywalało !!! Ale dziewczyny mnie maja na n.k jak dobrze poszukasz to mnie znajdziesz Lenka1000 jeszcze raz gratuluję ![]() gooha za dobry humor promotora mam nadzieje,że będzie wszystko o.k i uzna Ci pracę !!!dra kochanie ale Ty masz z tym pęcherzem ja na szczęście miałam tylko raz zapalenie pęcherza ale wiem jaki to jest ból i jak trzeba potem uważać mam nadzieję,że się szybciutko wykurujesz i będzie już o.k A co do dzieci koleżanek to Cię bardzo dobrze rozumiem sama mam wiele koleżanek z małymi dziećmi,ale z drugiej strony nie możemy się zamknąć w domu i nigdzie nie wychodzić alisanka Cieszę się,że z tatą jest już wszystko o.k pocierp Skarbie ja też mam to paskudne PCOS i walczę z nim już długie lata !!! ale jeśli chodzi o konkretne badania w celu zajścia w ciąże to mam już za sobą laporoskopiie w sierpniu zeszłego roku zawsze 2 razy do roku jestem w szpitalu i mam robione wszystkie możliwe badania hormonalne a ostatnio jak byłam w kwietniu tego roku to robili mi też histeroskopiie i okazało się,że jest wszystko o.k i nic niepokojącego nie widzą wszystko jest o.k to dlaczego jeszcze nie jestem w ciąży , ale teraz zmieniłam lekarza i zobaczymy jak to wszystko się poukłada,chociaż jak będę w Polsce to myślę iść do mojego lekarza jeszcze i zobaczymy co mi powie na to leczenie teraz No w końcu chyba skończyłam mam nadzieję,że nikogo nie pominęłam jak się tak stało to bardzo przepraszam ale i tak za Wszystkie Mocno 3mam ![]() Myślę,że mi nie zeżre teraz tego postu ![]() A ja się nie odzywałam wczoraj ponieważ byliśmy na pogrzebie matki bratowej mojego męża i wróciliśmy późno ale potem 2 razy pisałam do Was i wcięło mi gdzieś te posty !!! dlatego tak dużo naskrobałam dzisiaj bo chcę nadrobić zaległości A ja dzisiaj na 17.30 lecę na monitoring ciekawa jestem co mi powiedzą dzisiaj a dziś mam 16 d.c i strasznie mnie boli podbrzusze od kilku dni a od wczoraj mam dużo śluzu i się tak zastanawiam ,czy przypadkiem nie teraz mam owulkę ??? poczekamy do wieczora Buziaczki dla Wszystkich |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

przeszło,ale antybiotyk mam na miesiąc aż...
...

za jutrzejszy dzień - żeby promotor się nie czepiał i wszystko poszło po Twojej myśli 

niesprawiedliwe