|
|
#1381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szkoły i kursy Wizażu i Stylizacji
hehe może
ale mogli już zrobić tak jak wszystkim kelnerom kelnerkom itepe dymne oko
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedz czemu jest ciezko na stylizacji?Np co konkretnie robiliscie?
|
|
|
#1383 |
|
Przyczajenie
|
no wlasnie nie. kelnerki z kelnerami to inna bajka a modelki inna. a Wy gdzie macie praktyki tam od Was ze szkoły?
|
|
|
|
|
#1384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czekam na odpowiedzi ![]() ![]() EDIT: A wie ktoś może coś o szkole MUR - Projektowanie i stylizacja ubrań (wrocław) ? mają również w swojej ofercie wizaz i stylistyke, chociaż od nich zainteresowany jestem tylko tymi ciuchami
Edytowane przez equ Czas edycji: 2009-05-30 o 13:42 |
|
|
|
|
|
#1385 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przed chwilą porównywałam sobie oferty jednorocznych kursów AWiS i Artystycznej Alternatywie w Krakowie. Pierwsza szkoła ma w programie: Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1386 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Więc to nie jest taka sobie szkoła gdzie masz do zrobienia księżniczkę egipską ;]Cytat:
Co do materiału szkoła wycofała się z projektowania. Po za tym wszystko zrealizowaliśmy. Ponad to mamy psychologię zawodu, fotografię ... Niebawem będzie nowa strona co za tym idzie z odświeżonym info
|
|
|
#1387 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Można wykazać się kreatywnością . Cytat:
.A powiedz mi jeszcze proszę, czy Akademia dysponuje jakimiś miejscami w akademiku lub internacie dla słuchaczy spoza Wrocławia? |
||
|
|
|
|
#1388 |
|
Przyczajenie
|
Interesuje się wizażem, nie wiem jeszcze czy tak na powaznie czy nie, ale zebrać info o dobrych szkołach, to nic konkretnego
![]() Zastanawiam się nad jakąś szkołą, ale czy nie powinnam iść najperw na jakiś kurs by nie być zielona? Nie bardzo mi się widzi odstawanie od grupy Tak jak wcześniej padło pytanie w jakim mniej wiecej wieku jesteście? chodzi mi o osoby wybierające się do owych szkółZ góry dzieki za odpowiedź. |
|
|
|
|
#1389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pytania o wiek, ja CHYBA wybieram sie wlasnie do AWiS (wrocław) mam 21 lat, jestem w 100% zielony
|
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do reszty Twoich pytań, to widze, ze jestes mocno przestraszony. A nie ma co się bac. Modelka-wez jakas kolezanke lub kolezanke z grupy. To samo sie tyczy modela. Ubrania-skorzystaj ze swoich lub pozycz od kolezanki, chodz po lumpkach, kupuj za grosze, albo kupuj w sklepach, gdzie mozna je potem zwrocic. A co do miejsca, to juz na prawde zaden problem. Bo nie musisz tego zaaranzowac tak, zeby było za modelką puste tło. To moze byc w jakims ciekawym miejscu.
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy moga Ci tego nie zaliczyc?Powiedz cos wiecej
|
|
|
|
#1392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba jestem powoli zdecydowany bardzo prosze o odpowiedź ![]() pozdrawiam Edytowane przez equ Czas edycji: 2009-05-31 o 18:21 |
|
|
|
|
|
#1393 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale to rowniez nic trudnego, bo teorie trzeba znac, aby umiec dobrze malowac. Wiec to akurat powinno byc naturalne, ze sie tego uczymy. A calą reszte cwiczymy na zajeciach pod okiem prowadzącej.
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na nastepnych zajeciach?
|
|
|
|
#1395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze ostatnie pytanko... zajecia z wizazu są prowadzone "od podstaw" ? bo nigdy nie miałem nic wspólnego z makijażami a zapewne wiekszość grupy bedzie nieźle obyta ( pewno wiekszość będzię kobiet, które siłą rzeczy się tym interesują) a ja nie mam o tym pojęcia ![]() ślicznie dziekuję za wszystkie odpowiedzi |
|
|
|
|
|
#1396 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie na początku był koleś, ale on także przyszedł przede wszystkim na stylizację i jak zobaczył, że są zajęcia o rodzajach podkładów, o różnicach między nimi, to zrobił duże oczy:P Bo pierwszy raz chyba trzymał w ręce kosmetyki kolorowe:P I później już go na zajęciach nie widziałam. Ale w sumie dziwie się, bo wiedział, że będzie miał również wizaż.
|
|
|
#1397 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a portowa dzi mi się kojarzy z frytką ;] tylko... hehhe po jutrze ide do biblioteki moze jaakąś ksiązką się zainspiruję ![]() Cytat:
A na wizażu na zaliczenia robisz dany makijaż czy tam ćwiczenie w ciągu dnia i dodatkowo są sesje organizowane w szkołach. Z sesji nie ma ocen ale trzeba je jakby zaliczyć w sensie zrealizować. Z ćwiczeń dostajesz często 1 jak się obijasz a jak olśnisz mejkapem to nawet 6 dostaniesz ale to rzadkość na stylizacji są oceny od 1 - 6 są też sprawdziany z kosmetyki i z teorii stylizacji i też są oceny 1-6 z malarstwa musisz wszystkie prace oddać to będzie 6 na koniec a i czasami są kartkówki ;]
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie jestem po maturze, jestem z Warszawy i chcialabym isc na Wizaz ale nie wiem czy na studium czy na studia, podpowiecie cos? polecicie jakas szkole?
|
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
jak Warszawa to Dziewulskich polecam
![]() ja teraz się tam wybieram na charakteryzację- wizaż.
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() od wrzesnia mam zamiar pojsc do szkoly bo cos trza zrobic z tym moim kolorowaniem no i nie wiem ktora wybrac bo wiem ze oby dwie sa ok ale nic wiecej...doradzcie mnie troche bo zglupialam juz calkowicie a azzz mnie rwie do malowania ![]() http://www.wizazlux.pl/html/aktualnosci.php http://www.wizaz.wroc.pl/i,27,o_nas.html Ilonaa..Ty do wrocka chcesz isc tez?
|
|
#1401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
Ale zastanawiam sie nad AwiS,Marzena Dalecka, i "Profesja" A glownie rozchodzi sie o koszt..lub tez studiami(ale nie zwiazanymi z wizazem)
|
|
|
#1403 |
|
Przyczajenie
|
profesja to raczej odpada...nie warto chodzic do szkoly gdzie wszystiego ucza pod jednym dachem.
Ja ze swojego ramienia moge polecic Marzene Dalecka. Duzo godzin malowania,, intersuja sie kazdym, nikt nie pozostaje bez odpowiedzi na pytania, fajna kadra, w centrum i przede wszystkim nizsza troche cena. a juz pisalem o pracowaniach, co maja je przestronne, zajecia sa tez w sali kosmetycznej (z podstaw kosmetyki), jest nawet SPA
|
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale myslalam zeby ta Profesje tak skonczyc chodz troche sie czegos nauczyc i isc do AwiS.. a w AwiS chyba tylko sam wizaz mnie interesuje(stylizacja juz nie tak bardzo)
|
|
|
|
#1405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A gdy idziesz do szkoły typowo wizazowej, nie musisz nic umieć. Bo ona jest po to, zeby Cię właśnie nauczyć. Oczywiscie Ty rowniez musisz tego chciec, nie mozesz sie obijac i musisz cwiczyc poza zajęciami.
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
no ja sie zgodze ze skzola ktora uczy roznych kierunkow niepowiazanych raczej nie jest dobra..
ja studiowalam na takiej uczelni rehabilitacje i tam byly i stosunki miedzynarodowe i jakies historyczne kierunki no porazka uczelnia:/ ide zaglebiac sie w temat tych dwoch szkol o ktorych mysle
|
|
#1407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale wlasnie mowilam O Immolation i wydawalo mi sie ze ona pozytywnie sie wyrazala ![]() A tak w ogole to chyba w szkole wizazu bedzie spotkanie wizazanek ..Pusia7 wybiera sie do AwiS ,Candy mysli o AwiS i ja takze
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) - tzn głównie nad tym czy w ogóle iść bo jak bym szła to na 100% do AWiS. Tylko teraz trochę mało czasu w weekendy bo wtedy najczęściej są śluby a też troszkę szkoda rezygnować z klientek ... cholerka trzy światy szkoda że tydzień jest taki krótki
|
|
|
#1409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a na tej AWiS jest kierunek wizazu samego czy to polaczone ze stylizacja jest?bo nie znalazlam tego a na stylizacje to ja nie bardzo bo rysowac to ja nie umiem w ogole a tam chyba trzeba
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

ale mogli już zrobić tak jak wszystkim kelnerom kelnerkom itepe dymne oko 

Tak jak wcześniej padło pytanie w jakim mniej wiecej wieku jesteście? chodzi mi o osoby wybierające się do owych szkół

zajecia z wizazu są prowadzone "od podstaw" ? bo nigdy nie miałem nic wspólnego z makijażami a zapewne wiekszość grupy bedzie nieźle obyta ( pewno wiekszość będzię kobiet, które siłą rzeczy się tym interesują) a ja nie mam o tym pojęcia