Szkoły i kursy Wizażu i Stylizacji - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-29, 18:24   #1381
niqska
Wtajemniczenie

Dot.: Szkoły i kursy Wizażu i Stylizacji

hehe może ale mogli już zrobić tak jak wszystkim kelnerom kelnerkom itepe dymne oko

niqska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 09:43   #1382
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niqska Pokaż wiadomość

U mnie w grupie 7 osób odpuściło sobie bo nie miało w sobie pasji.
Jest szybkie tempo narzucone i dużo nam zadają i naprawdę trzeba chcieć uczyć się żeby to przetrwać
A powiedz czemu jest ciezko na stylizacji?Np co konkretnie robiliscie?

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 10:10   #1383
patrycjusz
Przyczajenie

no wlasnie nie. kelnerki z kelnerami to inna bajka a modelki inna. a Wy gdzie macie praktyki tam od Was ze szkoły?
patrycjusz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 13:38   #1384
equ
Raczkowanie

GG do equ

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Dodał bym do tego pytania jeszcze... I co takiego tam zadają, że ciężko się z tym wszystkim wyrobić ?

czekam na odpowiedzi

EDIT:
A wie ktoś może coś o szkole MUR - Projektowanie i stylizacja ubrań (wrocław) ? mają również w swojej ofercie wizaz i stylistyke, chociaż od nich zainteresowany jestem tylko tymi ciuchami

Edytowane przez equ
Czas edycji: 2009-05-30 o 13:42
equ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 18:57   #1385
Madelie
Zadomowienie

Cytat:
Dołączam się do pytania. Może właśnie jakaś osoba, studiująca w Akademii Wizażu i Stylizacji zdradziłaby nam, jak wygląda nauka w tej szkole „od kuchni”. Czym przeważnie zajmujecie się na zajęciach? Na co kładzie się największy nacisk - stylizację czy raczej wizaż?
Przed chwilą porównywałam sobie oferty jednorocznych kursów AWiS i Artystycznej Alternatywie w Krakowie. Pierwsza szkoła ma w programie:

Cytat:
Wizaż: teoria wizażu, temperatura barwy, (barwy podstawowe, dopełniające), złudzenie optyczne-korekta twarzy, techniki makijażu, stylizacja w wizażu i makijażu (sesje zdjęciowe) - warsztaty, elementy charakteryzacji (efekty specjalne) - warsztaty.
Stylizacja: analiza kolorystyczna, (koło kolorów), zasady kompozycji stroju, sztuka kamuflażu - korekta wad figury, kreacja wizerunku - kreowanie imagu osób publicznych (gwiazdy, politycy, biznesmeni) oraz osób prywatnych - warsztaty.
Moda: trendy współczesnej mody, światowe domy mody, znani projektanci.
Fryzjerstwo: stylizacja włosów na potrzeby sesji modowych, korekta kształtu twarzy (za pomocą fryzury), profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji włosów.
Fotografia: teoria barwy, praca ze światłem jako element stylizacji i wizażu.
Elementy dermatologii i kosmetyki: budowa skóry, rodzaje cery, choroby skóry (zmiany pigmentacyjne, trądzik), profesjonalny demakijaż i pielęgnacja skóry, nowoczesne kosmetyki kolorowe, stylizacja brwi - henna.
Przedmioty artystyczne:
Malarstwo - teoria barwy, zagadnienia kompozycji.
Rysunek zawodowy - studium proporcji twarzy i sylwetki (portret, figura).
Historia sztuki - obejmująca historię filmu, teatru i ubioru.
Natomiast druga:

Cytat:
- historia mody przez wieki (kanony piękna)
- historia mody XX wieku (kanony piękna)
- trendy w modzie
- współczesne zagadnienia mody (domy mody, fuzje, podstawy marketingu mody)
- historia sztuki
- stylizacja
- stylizacja sylwetki kobiecej
- stylizacja sylwetki męskiej
- analiza kolorystyczna
- autoprezentacja i tworzenie własnego stylu (mowa stroju)
- praca stylisty w studio fotograficznym (m.in. stylizacja planu)
- podstawy projektowania
- historia ubioru
- podstawy projektowania ubioru kobiecego
- podstawy projektowania ubioru męskiego
- podstawowe zasady drapowania tkanin, rodzaje tkanin
- projektowanie i wykonanie akcesoriów i biżuterii
- rysunek żurnalowy
- estetyka
- fotografia mody i podstawowe zasady fotografii
- podstawy kosmetologii
- uroda i figura - jak dbać o siebie (spotkania z diabetykami, instruktorami fitness itp.)
- makijaż - podstawy
- formy prezentacji - przygotowanie portfolio
- praktyki - m.in. 2 sesje zdjęciowe, praca z indywidualnym klientem
Pytanie tylko jak to wszystko wygląda w praktyce
Stary 2009-05-30, 20:48   #1386
niqska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjusz Pokaż wiadomość
no wlasnie nie. kelnerki z kelnerami to inna bajka a modelki inna. a Wy gdzie macie praktyki tam od Was ze szkoły?
co roku malujemy na wyborach Elitte Model Look i Modzie i Sztuce, oraz mamy praktyki na własne życzenie

Cytat:
na stylizacji z panem Adamem jest ciężko, wymaga b. dużo, przede wszystkim głębszego spojrzenia i myślenia

Cytat:
Napisane przez equ Pokaż wiadomość
Dodał bym do tego pytania jeszcze... I co takiego tam zadają, że ciężko się z tym wszystkim wyrobić ?

czekam na odpowiedzi

EDIT:
A wie ktoś może coś o szkole MUR - Projektowanie i stylizacja ubrań (wrocław) ? mają również w swojej ofercie wizaz i stylistyke, chociaż od nich zainteresowany jestem tylko tymi ciuchami
np. masz do zrobienia 6 sesji w przeciągu miesiąca na konkretne tematy. Teraz np mamy sesje w wersji damskiej i męskiej do zrobienia -uwaga cytuje- 'portowa dz.i.w.k.a' Więc to nie jest taka sobie szkoła gdzie masz do zrobienia księżniczkę egipską ;]

Cytat:
Napisane przez Madelie Pokaż wiadomość
Dołączam się do pytania. Może właśnie jakaś osoba, studiująca w Akademii Wizażu i Stylizacji zdradziłaby nam, jak wygląda nauka w tej szkole „od kuchni”. Czym przeważnie zajmujecie się na zajęciach? Na co kładzie się największy nacisk - stylizację czy raczej wizaż?
Przed chwilą porównywałam sobie oferty jednorocznych kursów AWiS i Artystycznej Alternatywie w Krakowie. Pierwsza szkoła ma w programie:

Natomiast druga:

Pytanie tylko jak to wszystko wygląda w praktyce
jak decydujesz się na wizaż i stylizację to i na to i na to jest nacisk, jeśli wizaż to na stylizacji mniej od ciebie wymagają.
Co do materiału szkoła wycofała się z projektowania. Po za tym wszystko zrealizowaliśmy. Ponad to mamy psychologię zawodu, fotografię ... Niebawem będzie nowa strona co za tym idzie z odświeżonym info

Stary 2009-05-31, 13:58   #1387
Madelie
Zadomowienie

Cytat:
np. masz do zrobienia 6 sesji w przeciągu miesiąca na konkretne tematy. Teraz np mamy sesje w wersji damskiej i męskiej do zrobienia -uwaga cytuje- 'portowa dz.i.w.k.a' Więc to nie jest taka sobie szkoła gdzie masz do zrobienia księżniczkę egipską ;]
O, portowa sama wiesz kto brzmi interesująco . Można wykazać się kreatywnością .
Cytat:
jak decydujesz się na wizaż i stylizację to i na to i na to jest nacisk, jeśli wizaż to na stylizacji mniej od ciebie wymagają.
Co do materiału szkoła wycofała się z projektowania. Po za tym wszystko zrealizowaliśmy. Ponad to mamy psychologię zawodu, fotografię ... Niebawem będzie nowa strona co za tym idzie z odświeżonym info
W takim razie nie mogę doczekać się aktualizacji strony i liczę na dodanie konkretniejszych i bardziej szczegółowych informacji .
A powiedz mi jeszcze proszę, czy Akademia dysponuje jakimiś miejscami w akademiku lub internacie dla słuchaczy spoza Wrocławia?
Stary 2009-05-31, 14:53   #1388
6mikofon6
Przyczajenie

Interesuje się wizażem, nie wiem jeszcze czy tak na powaznie czy nie, ale zebrać info o dobrych szkołach, to nic konkretnego
Zastanawiam się nad jakąś szkołą, ale czy nie powinnam iść najperw na jakiś kurs by nie być zielona? Nie bardzo mi się widzi odstawanie od grupy Tak jak wcześniej padło pytanie w jakim mniej wiecej wieku jesteście? chodzi mi o osoby wybierające się do owych szkół. Może polecacie jakiś kurs wakacyjnych dla raczkujących w tych sprawach?

Z góry dzieki za odpowiedź.
6mikofon6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-31, 16:34   #1389
equ
Raczkowanie

GG do equ

Cytat:
Hmmm brzmi interesująco... ale kompletnie nie mam pojecia jak to mogłoby wyglądac... sesje foto. ? trzeba zaangażować sobie jakiegoś "znajomego" fotografa & modelke? wyporzyczyć ciuchy "gdzieś" ? znaleźć "miejsce" ? wystroić/wymalować modelke? popstrykać foty i oddać do oceny ?

Co do pytania o wiek, ja CHYBA wybieram sie wlasnie do AWiS (wrocław) mam 21 lat, jestem w 100% zielony
Stary 2009-05-31, 17:32   #1390
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm brzmi interesująco... ale kompletnie nie mam pojecia jak to mogłoby wyglądac... sesje foto. ? trzeba zaangażować sobie jakiegoś "znajomego" fotografa & modelke? wyporzyczyć ciuchy "gdzieś" ? znaleźć "miejsce" ? wystroić/wymalować modelke? popstrykać foty i oddać do oceny ?

Co do pytania o wiek, ja CHYBA wybieram sie wlasnie do AWiS (wrocław) mam 21 lat, jestem w 100% zielony
zdjęcia możesz robić amatorsko, żeby po prostu uwiecznić swoj pomysł, bo liczy sie wlasnie pomysł. Na dobre zdjecie, wiadomo że dobrze się patrzy, ale jeśli bedzie niezgodne z tematem, to moze zostać niezaliczone. Wiec jesli nie ma sie warunków, to można samemu uwiecznić swój pomysł amatorskim aparatem.
A co do reszty Twoich pytań, to widze, ze jestes mocno przestraszony. A nie ma co się bac. Modelka-wez jakas kolezanke lub kolezanke z grupy. To samo sie tyczy modela. Ubrania-skorzystaj ze swoich lub pozycz od kolezanki, chodz po lumpkach, kupuj za grosze, albo kupuj w sklepach, gdzie mozna je potem zwrocic.
A co do miejsca, to juz na prawde zaden problem. Bo nie musisz tego zaaranzowac tak, zeby było za modelką puste tło. To moze byc w jakims ciekawym miejscu.
Stary 2009-05-31, 17:55   #1391
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:

A powiedz jak to jest oceniane.. Na oceny jak w szkole 1-6?
Czy moga Ci tego nie zaliczyc?Powiedz cos wiecej

Stary 2009-05-31, 18:07   #1392
equ
Raczkowanie

GG do equ

Cytat:
Napisane przez AGATkA_eSZ Pokaż wiadomość
zdjęcia możesz robić amatorsko, żeby po prostu uwiecznić swoj pomysł, bo liczy sie wlasnie pomysł. Na dobre zdjecie, wiadomo że dobrze się patrzy, ale jeśli bedzie niezgodne z tematem, to moze zostać niezaliczone. Wiec jesli nie ma sie warunków, to można samemu uwiecznić swój pomysł amatorskim aparatem.
A co do reszty Twoich pytań, to widze, ze jestes mocno przestraszony. A nie ma co się bac. Modelka-wez jakas kolezanke lub kolezanke z grupy. To samo sie tyczy modela. Ubrania-skorzystaj ze swoich lub pozycz od kolezanki, chodz po lumpkach, kupuj za grosze, albo kupuj w sklepach, gdzie mozna je potem zwrocic.
A co do miejsca, to juz na prawde zaden problem. Bo nie musisz tego zaaranzowac tak, zeby było za modelką puste tło. To moze byc w jakims ciekawym miejscu.
wow to mi sie podoba chyba jestem powoli zdecydowany powiedz mi tylko prosze czy to sie kwalifikuje do "zadań" ze stylizacji ? czy do obydwu ? jak w takim razie wyglądają zadania z wizażu ?
bardzo prosze o odpowiedź
pozdrawiam

Edytowane przez equ
Czas edycji: 2009-05-31 o 18:21
Stary 2009-05-31, 18:44   #1393
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
A powiedz jak to jest oceniane.. Na oceny jak w szkole 1-6?
Czy moga Ci tego nie zaliczyc?Powiedz cos wiecej
wyzej o tym napisałam, że praca może być nie zaliczona;] oceny są takie wlasnie jak mówisz.
Cytat:
wow to mi sie podoba chyba jestem powoli zdecydowany powiedz mi tylko prosze czy to sie kwalifikuje do "zadań" ze stylizacji ? czy do obydwu ? jak w takim razie wyglądają zadania z wizażu ?
bardzo prosze o odpowiedź
pozdrawiam
to sa zadania tylko ze stylizacji. z wizazu rzadko mamy zadania. tzn ja juz nie mam:P Przyklady: zbieranie makijaży z roznych czasopism i odkladanie do segregatora. Trzymamy go w szkole i jest nam pomocny przy cwiczeniach, bo mozesz np zaproponowac, jaki makijaz cwiczymy, bo np nie umiemy go wykonać, nie wiem, jak sie go robi. Czasem bylo rowniez zadawane zorientowac sie, jakie sa trendy w makijazu. Nic jakiegoś trudnego. No i trzeba sie uczyć teorii w domu, bo czasem moze byc małe przepytywanko Ale to rowniez nic trudnego, bo teorie trzeba znac, aby umiec dobrze malowac. Wiec to akurat powinno byc naturalne, ze sie tego uczymy. A calą reszte cwiczymy na zajeciach pod okiem prowadzącej.
Stary 2009-05-31, 18:50   #1394
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
wyzej o tym napisałam, że praca może być nie zaliczona;] oceny są takie wlasnie jak mówisz.
A jak sie nie zaliczy to ze tak powiem poprawka swojej pracy tak?
Na nastepnych zajeciach?

Stary 2009-05-31, 18:58   #1395
equ
Raczkowanie

GG do equ

Cytat:
to sa zadania tylko ze stylizacji. z wizazu rzadko mamy zadania. tzn ja juz nie mam:P Przyklady: zbieranie makijaży z roznych czasopism i odkladanie do segregatora. Trzymamy go w szkole i jest nam pomocny przy cwiczeniach, bo mozesz np zaproponowac, jaki makijaz cwiczymy, bo np nie umiemy go wykonać, nie wiem, jak sie go robi. Czasem bylo rowniez zadawane zorientowac sie, jakie sa trendy w makijazu. Nic jakiegoś trudnego. No i trzeba sie uczyć teorii w domu, bo czasem moze byc małe przepytywanko Ale to rowniez nic trudnego, bo teorie trzeba znac, aby umiec dobrze malowac. Wiec to akurat powinno byc naturalne, ze sie tego uczymy. A calą reszte cwiczymy na zajeciach pod okiem prowadzącej.
Coool jeszcze ostatnie pytanko... zajecia z wizazu są prowadzone "od podstaw" ? bo nigdy nie miałem nic wspólnego z makijażami a zapewne wiekszość grupy bedzie nieźle obyta ( pewno wiekszość będzię kobiet, które siłą rzeczy się tym interesują) a ja nie mam o tym pojęcia
ślicznie dziekuję za wszystkie odpowiedzi
Stary 2009-05-31, 19:15   #1396
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Na nastepnych zajeciach?
wiesz co, nie powiem Ci, bo nie pamiętam. Ale pewnie dziewczyny, które obecnie sa w tej szkole, odpowiedzą. Coś mi świta, ale nie chce Ci skłamać.

Cytat:
Coool jeszcze ostatnie pytanko... zajecia z wizazu są prowadzone "od podstaw" ? bo nigdy nie miałem nic wspólnego z makijażami a zapewne wiekszość grupy bedzie nieźle obyta ( pewno wiekszość będzię kobiet, które siłą rzeczy się tym interesują) a ja nie mam o tym pojęcia
ślicznie dziekuję za wszystkie odpowiedzi
zajęcia są od podstaw. Wiadomo, że każda dziewczyna tam, miała jakieś doświadczenie z kosmetykami. Ale od podstaw uczymy się, jakie są podklady, jakie między nimi różnice, jak nakładać. Czyli możesz być zielony. Tylko, żebyś się przykładał, nawet jeśli Cię to nie kręci. Bo inaczej to możesz się nudzić malując. A być może wkręci Cię to U mnie na początku był koleś, ale on także przyszedł przede wszystkim na stylizację i jak zobaczył, że są zajęcia o rodzajach podkładów, o różnicach między nimi, to zrobił duże oczy:P Bo pierwszy raz chyba trzymał w ręce kosmetyki kolorowe:P I później już go na zajęciach nie widziałam. Ale w sumie dziwie się, bo wiedział, że będzie miał również wizaż.
Stary 2009-05-31, 20:53   #1397
niqska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madelie Pokaż wiadomość
O, portowa sama wiesz kto brzmi interesująco . Można wykazać się kreatywnością .
W takim razie nie mogę doczekać się aktualizacji strony i liczę na dodanie konkretniejszych i bardziej szczegółowych informacji .
A powiedz mi jeszcze proszę, czy Akademia dysponuje jakimiś miejscami w akademiku lub internacie dla słuchaczy spoza Wrocławia?
nie zapewniają akademika ani nic z tych rzeczy. To jest kompletnie prywatna szkoła. Legitymacji 'studenckiej' też nie dostajemy

a portowa dzi mi się kojarzy z frytką ;] tylko... hehhe
po jutrze ide do biblioteki moze jaakąś ksiązką się zainspiruję

Cytat:
Na nastepnych zajeciach?
poprawiasz do póki Ci nie zaliczą

A na wizażu na zaliczenia robisz dany makijaż czy tam ćwiczenie w ciągu dnia i dodatkowo są sesje organizowane w szkołach. Z sesji nie ma ocen ale trzeba je jakby zaliczyć w sensie zrealizować. Z ćwiczeń dostajesz często 1 jak się obijasz a jak olśnisz mejkapem to nawet 6 dostaniesz ale to rzadkość

na stylizacji są oceny od 1 - 6

są też sprawdziany z kosmetyki i z teorii stylizacji i też są oceny 1-6
z malarstwa musisz wszystkie prace oddać to będzie 6 na koniec

a i czasami są kartkówki ;]

Stary 2009-06-01, 20:18   #1398
Emilcia_1616
Zakorzenienie

ja wlasnie jestem po maturze, jestem z Warszawy i chcialabym isc na Wizaz ale nie wiem czy na studium czy na studia, podpowiecie cos? polecicie jakas szkole?
Stary 2009-06-02, 10:12   #1399
niqska
Wtajemniczenie

jak Warszawa to Dziewulskich polecam
ja teraz się tam wybieram na charakteryzację- wizaż.

Stary 2009-06-02, 17:22   #1400
Candy Killer
Zakorzenienie

Witajcie
od wrzesnia mam zamiar pojsc do szkoly bo cos trza zrobic z tym moim kolorowaniem no i nie wiem ktora wybrac bo wiem ze oby dwie sa ok ale nic wiecej...doradzcie mnie troche bo zglupialam juz calkowicie a azzz mnie rwie do malowania
http://www.wizazlux.pl/html/aktualnosci.php
http://www.wizaz.wroc.pl/i,27,o_nas.html

Ilonaa..Ty do wrocka chcesz isc tez?

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-02, 17:56   #1401
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
Witajcie
od wrzesnia mam zamiar pojsc do szkoly bo cos trza zrobic z tym moim kolorowaniem no i nie wiem ktora wybrac bo wiem ze oby dwie sa ok ale nic wiecej...doradzcie mnie troche bo zglupialam juz calkowicie a azzz mnie rwie do malowania
http://www.wizazlux.pl/html/aktualnosci.php
http://www.wizaz.wroc.pl/i,27,o_nas.html

no, ale o każdej juz było tu dużo napisane, więc co jeszcze możemy dodać? Wiadomo, że na temat kazdej będą i dobre i złe opinie, więc decyzja należy do Ciebie
Stary 2009-06-02, 18:16   #1402
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:

Tak
Ale zastanawiam sie nad AwiS,Marzena Dalecka, i "Profesja"
A glownie rozchodzi sie o koszt..lub tez studiami(ale nie zwiazanymi z wizazem)

Stary 2009-06-02, 19:32   #1403
patrycjusz
Przyczajenie

profesja to raczej odpada...nie warto chodzic do szkoly gdzie wszystiego ucza pod jednym dachem.
Ja ze swojego ramienia moge polecic Marzene Dalecka. Duzo godzin malowania,, intersuja sie kazdym, nikt nie pozostaje bez odpowiedzi na pytania, fajna kadra, w centrum i przede wszystkim nizsza troche cena. a juz pisalem o pracowaniach, co maja je przestronne, zajecia sa tez w sali kosmetycznej (z podstaw kosmetyki), jest nawet SPA
patrycjusz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-02, 19:41   #1404
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjusz Pokaż wiadomość
profesja to raczej odpada...nie warto chodzic do szkoly gdzie wszystiego ucza pod jednym dachem.
Ja ze swojego ramienia moge polecic Marzene Dalecka. Duzo godzin malowania,, intersuja sie kazdym, nikt nie pozostaje bez odpowiedzi na pytania, fajna kadra, w centrum i przede wszystkim nizsza troche cena. a juz pisalem o pracowaniach, co maja je przestronne, zajecia sa tez w sali kosmetycznej (z podstaw kosmetyki), jest nawet SPA
Ale tu jedna wizazanka chodzila i mialam z nia kontakt i nie narzekala
Ale myslalam zeby ta Profesje tak skonczyc chodz troche sie czegos nauczyc i isc do AwiS.. a w AwiS chyba tylko sam wizaz mnie interesuje(stylizacja juz nie tak bardzo)

Stary 2009-06-02, 19:58   #1405
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale tu jedna wizazanka chodzila i mialam z nia kontakt i nie narzekala
Ale myslalam zeby ta Profesje tak skonczyc chodz troche sie czegos nauczyc i isc do AwiS.. a w AwiS chyba tylko sam wizaz mnie interesuje(stylizacja juz nie tak bardzo)
bodajże Immolation chodziła do Profesji i byla nie zadowolona. ja tez sądze, ze szkoły, które proponują 20 roznych kierunkow u siebie nie są dobre. Tzn co innego, jesli chodzi tylko o teorie, ale wizaz to przede wszystkim praktyka, wiec mozna miec wątpliwosci, czy szkoła, która skupia kilkanaście nie związanych ze sobą dziedzinach, umie nauczyć.
A gdy idziesz do szkoły typowo wizazowej, nie musisz nic umieć. Bo ona jest po to, zeby Cię właśnie nauczyć. Oczywiscie Ty rowniez musisz tego chciec, nie mozesz sie obijac i musisz cwiczyc poza zajęciami.
Stary 2009-06-02, 23:16   #1406
Candy Killer
Zakorzenienie

no ja sie zgodze ze skzola ktora uczy roznych kierunkow niepowiazanych raczej nie jest dobra..
ja studiowalam na takiej uczelni rehabilitacje i tam byly i stosunki miedzynarodowe i jakies historyczne kierunki no porazka uczelnia:/

ide zaglebiac sie w temat tych dwoch szkol o ktorych mysle

Stary 2009-06-03, 08:27   #1407
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
bodajże Immolation chodziła do Profesji i byla nie zadowolona. ja tez sądze, ze szkoły, które proponują 20 roznych kierunkow u siebie nie są dobre. Tzn co innego, jesli chodzi tylko o teorie, ale wizaz to przede wszystkim praktyka, wiec mozna miec wątpliwosci, czy szkoła, która skupia kilkanaście nie związanych ze sobą dziedzinach, umie nauczyć.
A gdy idziesz do szkoły typowo wizazowej, nie musisz nic umieć. Bo ona jest po to, zeby Cię właśnie nauczyć. Oczywiscie Ty rowniez musisz tego chciec, nie mozesz sie obijac i musisz cwiczyc poza zajęciami.
Cytat:
no ja sie zgodze ze skzola ktora uczy roznych kierunkow niepowiazanych raczej nie jest dobra..
ja studiowalam na takiej uczelni rehabilitacje i tam byly i stosunki miedzynarodowe i jakies historyczne kierunki no porazka uczelnia:/

ide zaglebiac sie w temat tych dwoch szkol o ktorych mysle
Dzieki za uwagi

Ale wlasnie mowilam O Immolation i wydawalo mi sie ze ona pozytywnie sie wyrazala

A tak w ogole to chyba w szkole wizazu bedzie spotkanie wizazanek..Pusia7 wybiera sie do AwiS ,Candy mysli o AwiS i ja takze

Stary 2009-06-03, 08:58   #1408
Pusia7
Zadomowienie

GG do Pusia7
Smile Dot.: Szkoły i kursy Wizażu i Stylizacji

Cytat:
Dzieki za uwagi

Ale wlasnie mowilam O Immolation i wydawalo mi sie ze ona pozytywnie sie wyrazala

A tak w ogole to chyba w szkole wizazu bedzie spotkanie wizazanek..Pusia7 wybiera sie do AwiS ,Candy mysli o AwiS i ja takze
no ja cały czas się zastanawiam ) - tzn głównie nad tym czy w ogóle iść bo jak bym szła to na 100% do AWiS. Tylko teraz trochę mało czasu w weekendy bo wtedy najczęściej są śluby a też troszkę szkoda rezygnować z klientek ... cholerka trzy światy szkoda że tydzień jest taki krótki
Pusia7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-03, 10:40   #1409
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki za uwagi

z tego co pamiętam, to Ona mowiła, ze nie jest zadowolona, ale póki co to skonczy ją, bo nie ma kasy, żeby sie przepisać do AWiS. Poszukaj gdzieś w wątku, to może to rozwieje Twoje wątpliwości
Stary 2009-06-03, 15:09   #1410
Candy Killer
Zakorzenienie

Dziewczyny a na tej AWiS jest kierunek wizazu samego czy to polaczone ze stylizacja jest?bo nie znalazlam tego a na stylizacje to ja nie bardzo bo rysowac to ja nie umiem w ogole a tam chyba trzeba

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości