Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-03, 15:10   #2521
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Dziecko urodzi się w październiku, a do spacerówki będę mogła je przenieść dopiero jak zaczną się ciepłe miesiące, czyli gdzieś w maju. Czyli dziecko będzie miało wtedy ponad pół roku i na pewno wcześniej zacznie próby siedzenia w gondolce, by oglądać świat. A z gondoli nie wypadnie, bo od czego są specjalne szelki, które funkcjonowały już za naszego dzieciństwa?
dopiero w maju ?? a czemu?
do mojej spacerówki załączony jest specjalny kombinezon, który pasuje też do szelek w spacerówce. zresztą w marcu czy kwietniu już nie tak zimno...jak się dzieciaczka dobrze ubierze i przykryje kocykiem to może sobie szkrabik świat oglądać.

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość

Nika skąd Ty masz w sobie tyle energii?
właśnie już nie mam.... mam za to poważne rodzinne kłopoty, od rana ryczę i wiszę na telefonie...może się okazać, że do października to ja nie jedno ale trójkę dzieci będe miała....

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 15:22   #2522
ja88
Raczkowanie

zartownis, a mogłabyś wrzucić tu swoje zdjęcie?? pewnie nie widac tych 6 kg.. jeżeli chodzi o mnie, to ja te 9 kg czuje ze mam wiecej... w tylku rozrosłam sie 5 cm, albo teraz moze i więcej..

co do prawka, to ja teraz 3 raz oblalam i wkurzylam sie, bo zamiast zno móc sie zapisac na następny egzamin, to nie.. bo musze napierw wykupic u siebie w miescie 5 godzin szkolenia i dopiero wtedy z takim zaswiadczeniem bede mogla sie zapisac... a czas leci.. jak tak dalej pojdzie, to ja do porodu nie zdam

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
do mojej spacerówki załączony jest specjalny kombinezon, który pasuje też do szelek w spacerówce. zresztą w marcu czy kwietniu już nie tak zimno...jak się dzieciaczka dobrze ubierze i przykryje kocykiem to może sobie szkrabik świat oglądać.

właśnie już nie mam.... mam za to poważne rodzinne kłopoty, od rana ryczę i wiszę na telefonie...może się okazać, że do października to ja nie jedno ale trójkę dzieci będe miała....
Nika1980 co się zstało?? Jeśli mozna wiedziec??
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 15:27   #2523
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość

Nika1980 co się zstało?? Jeśli mozna wiedziec??
wolałabym o tym nie pisac, bo to jednak publiczne forum, już zresztą trochę ochłonęłam , łzy otarłam, zbieram siłę, żeby ogarnąć ten bałagan, którego ja sama nie narobiłam.

nagle problemy, który do tej pory zawracały mi głowe ( jakie firaneczki do pokoju dziecka, mebelki białe czy inne..bla bla) zrobiły się śmieszne.

chyba byłam za szczęśliwa w swoim życiu...

chciałabym żeby już mój mąż wrócił z pracy , bo wychodzę z siebie , ciężko tak samej usiedziec...

Stary 2009-06-03, 15:28   #2524
aniago25
Zadomowienie

Nika nie płacz , pomyśl o Lenusi.
ja88 ja zdałam prawko za 3 razem, bo za 2 oblał mnie specjialnie tuż przed końcem bo niby wymusiłam, ale byłam zła.
Stary 2009-06-03, 15:28   #2525
Shine01
Raczkowanie

Nika skoro juz poruszylas temat na forum, wiec przylaczam sie do pytania co sie wlasciwie stalo???

i nawracajac nasze forum wielotematyczne(marudzimy tu o egazminach, slubach, gotowaniu, jogurtach, prawie jazdy itp. itd.) na temat ciazy
moja ginekolog ostatnio kazala mi sie rozejrzec na stronie szpitala sw.zofii za szkola rodzenia.. no wiec sie rozgladam ktos juz wybral jakas szkole zwiazana z tym szpitalem?
i co myslicie o tej szkole:
http://szkolarodzenia.com.pl/Z-ostat...i/Program.html
maja jeszcze wolny termin ktory mi pasuje.. po 21lipca, koniecznie tylko raz w tygodniu(moje slonce musi miec wolne).
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 15:30   #2526
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Nika nie płacz , pomyśl o Lenusi.
dzięki Aniu, myslę o niej...i może stąd jeszcze bardziej płaczę...chciałam, żeby to był czas kiedy jestem tylko dla niej. chciałam, żeby miała rodzinę inną niż ja.
a teraz wszystkie demony przeszłości wracają do mnie ze wzmożoną siłą, właśnie teraz gdy chciałabym o nich zapomnieć.

Shine, masz rację forum jest o ciąży- już się ucinam z moimi marudzeniami. nie chcę żeby się wszystkim moja chandra udzieliła.

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-06-03 o 15:32
Stary 2009-06-03, 15:36   #2527
ja88
Raczkowanie

Nika 1980 przykro mi że jest coś nie tak.. rozumiem Cie, ze nie chcesz tu o tym pisac, w koncu to rodzinne sprawy.. mam nadzieje, ze wszystko sie jakoś ułoży trzymam za to

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-03, 15:46   #2528
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Nika 1980 przykro mi że jest coś nie tak.. rozumiem Cie, ze nie chcesz tu o tym pisac, w koncu to rodzinne sprawy.. mam nadzieje, ze wszystko sie jakoś ułoży trzymam za to

Stary 2009-06-03, 15:47   #2529
Shine01
Raczkowanie

Cytat:
dzięki Aniu, myslę o niej...i może stąd jeszcze bardziej płaczę...chciałam, żeby to był czas kiedy jestem tylko dla niej. chciałam, żeby miała rodzinę inną niż ja.
a teraz wszystkie demony przeszłości wracają do mnie ze wzmożoną siłą, właśnie teraz gdy chciałabym o nich zapomnieć.

Shine, masz rację forum jest o ciąży- już się ucinam z moimi marudzeniami. nie chcę żeby się wszystkim moja chandra udzieliła.
Nikuś nie o to mi chodzilo, forum jest po to zeby sie wspierac
Stary 2009-06-03, 15:58   #2530
ja88
Raczkowanie

Ide w koncu od was, bo przez ten wizaz jeszcze w piżamce siedze hehe życze wszystkim miłego popołudnia i wieczorku
Nika będzie dobrze!!!! Musi byc dobrze!!
Stary 2009-06-03, 16:02   #2531
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
Nikuś nie o to mi chodzilo, forum jest po to zeby sie wspierac
shine ja wiem jakoś dziś nie umiem ubrać w słowa tego, co mi po głowie chodzi, przepraszam.

dzięki bardzo dziewczynki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-03, 16:46   #2532
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje Tysiak7
Mały brzuszek, a na wadze przybyło mi już 9 kg!!
Czy któraś z was jest choć troszke bliska mojemu przytyciu do 21 tygodnia?? ehhh
Żartujesz... to gdzie Ty chowasz te 9 kg??? Wyglądałaś ślicznie i brzusio świetnie wyglądało w tej kreacji. Gratuluję!!
Cytat:

Qrcze, ale mnie brzdąc kopie. I to właściwie ciągle w tym samym miejscu - w okolicy lewej pachwiny udowej. Czy Wasze dzieciaczki też mają swoją ulubioną stronę do ćwiczeń?
Hmm... a ktoś tu niedawno pisał że dziecko nie kopie. Wywołałaś wilka z lasu więc się teraz męcz
Cytat:

ja raczej nie moge ubrac dziecka na niebiesko bo bym go nie znalazla w tym niebieskim pokoju

Cytat:
podobni jestescie do siebie, ja i moje kochanie tez wszyscy nam kiedys mowili ze wygladamy jak rodzenstwo, powiedzialam o tym swojej mamie, a ona ,,moze jestescie?"
albo kiedys moj pyta sie jakis 2 chlopaczkow
-,,jestesmy do siebie podobni? powiedzieli byscie ze jestesmy rodzenstwem? "
-oni ,,no troche.."
-moj ,,ale troche czyli ile?"
-oni ,, no tak na 90%"

moja przyjaciolka zawsze sie kazdego pyta do kogo jej dziecko podobne, do niej czy do ojca i do mnie mowi tak: ,, kurde, jak u was powiedziec do kogo podobne, jak wy wygladacie jak blizniaki"
no jak to do kogo? do nas
Nam też to często mówią, że jak rodzeństwo.. Zresztą nie tylko fizycznie jesteśmy podobni, w naszym przypadku nie ma zastosowania powiedzenie, że przeciwieństwa się przyciągają.
Cytat:
No kochana, pobiłabyś wszelkie rekordy, 3 dzieci w 4 miesiące
Ale mówiąc serio Nikuś nie martw się, na pewno dobrze się wszystko ułoży.
Stary 2009-06-03, 18:19   #2533
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Nikuś, pamiętaj Skarbie że stres nie jest najlepszy.. wiem że łatwo się mówi...ale musisz pamiętać o Sobie, i o tym że teraz Ty i dzidziuś jesteście najważniejsi, jesteśmy z Tobą, i trzymamy kciuki
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 19:25   #2534
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Ale fajne i w dodatku tanie. A mają rozpięcie przy szyi, bo nie widzę?
Tak jak już napisała Malinka ma zakładki, nie rozpięcie

Cytat:
W piątek mialam egzamin z prawa jazdy i oczywiście niezdalam.. wymusilam pierszenstwo
A w sobote jesli pamiętacie, wzięłam slub cywilny z moim ukochanym a oto zdjęcia..
Ja88 ślicznie wyglądaliście
A prawko jeszcze będziesz miała szansę zdać, cierpliwości
Mi na szczęście udało się kilka lat temu zdać za 1 razem z czego ogromnie się cieszyłam

Cytat:
podpisuje sie pod 21tc i mam nadzieje ze moje ujawni sie juz we wtorek
Shine tak się zastanawiam nad tym co napisałaś - ale przecież Ty masz termin o 9 dni wcześniej, więc chyba skończyłaś już 21 tc, a zaczęłaś 22

Cytat:
Nika pamiętaj, że zawsze może tu przyjść i się wygadać, co daje dużą ulgę na sercu
No i pomimo problemów pamiętaj o Lence - ona jest teraz najważniejsza

A ja jestem jakaś zadżumiona dziś - chyba przez tą zmienną pogodę - raz słońce raz deszcze i niskie ciśnienie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 19:46   #2535
Orzeszek.1
Zadomowienie

Któraś pisała że przybyło jej 9 kg, no u mnie tyż, ginek kazał poradzić się dietetyka hihi, a ja to mam w nosie bo i tak potem schudnę - co będzie nieuniknione ...przy dwójce dzieci.... ))
Nikuś, głowa do góry!!!! Wszystko co złe - nie trwa długo!!!!

Ja własnie zaczęłam rozglądać się za usztywnianymi śpiworkami dla małej do spacerówki, myślałam że to będzie łatwe, a tu??? Większość śpiworków nie jest usztywnianych a nam potrzebny usztywniany, no ale poszperałam i coś w końcu znalazłam ) Teraz czekam do końca aukcji )) Już wózeczek dla księżniczki przygotowany-odświerzony, wygląda jak nowy hihi Powili zaczynam już myśleć o kupnie ciuszków dla niuńki ...czs szybko leci, zaraz trzeba będzie pakować torbę do szpitala )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-03, 20:07   #2536
Shine01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość

Shine tak się zastanawiam nad tym co napisałaś - ale przecież Ty masz termin o 9 dni wcześniej, więc chyba skończyłaś już 21 tc, a zaczęłaś 22
oj pomylilas mi sie chyba z Malin soreczka
wlasnie Malin czemu Ty sie cofnelas w czasie porodu znowu cos przeoczylam
jestem sama na 13 bu.
Stary 2009-06-03, 20:14   #2537
sweetpinky
Zakorzenienie

właśnie wróciłam od cioci z urodzin. Objadłam się za wszystkie czasy
zjadłam sama całego ananasa i kawałek ciacha

Co do wagi, mnie przybyło do 22 tygodnia 6 kg i gin powiedział, że to dobry przyrost, tak więc się cieszę

a jutro o 9:30 USG 4D

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 21:05   #2538
nimitz
Raczkowanie

Cytat:

W piątek mialam egzamin z prawa jazdy i oczywiście niezdalam.. wymusilam pierszenstwo
A w sobote jesli pamiętacie, wzięłam slub cywilny z moim ukochanym a oto zdjęcia..

Ja88 slicznie wygladaliscie!! kreacja naprawde super! I gdzie ty schowalas te kilogramy???
A egzamin zdasz nastepnym razem!

Cytat:

Nika wszystko napewno sie ulozy. Wszystkie trzymamy kciuki, wiec musi!

Co do pielegnacji chlopcow, to ja czytalam ze napletka nie powinno sie odciagac wlasnie ze wzgledu na pozniejsze problemy ze stulejka. Moj braciszek niestety mial takie problemy wlasnie ze stulejka i strasznie sie nacierpiaj jako nastolatek, wiec (jesli bede miala synka) to zrobie wszystko zeby mu tego oszczedzic i nie bede nadgorliwa w pielegnacji.

Edytowane przez nimitz
Czas edycji: 2009-06-03 o 21:07
nimitz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 21:13   #2539
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Ano taka to bywa na mojej północy pogoda, że i w kwietniu potrafi zacząć padać śnieg. Poza tym lubimy spacery nad morzem nawet zimą, więc dlatego gondolka będzie u nas dłużej w użyciu.

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Ja własnie zaczęłam rozglądać się za usztywnianymi śpiworkami dla małej do spacerówki, myślałam że to będzie łatwe, a tu??? Większość śpiworków nie jest usztywnianych a nam potrzebny usztywniany, no ale poszperałam i coś w końcu znalazłam ) Teraz czekam do końca aukcji )) Już wózeczek dla księżniczki przygotowany-odświerzony, wygląda jak nowy hihi Powili zaczynam już myśleć o kupnie ciuszków dla niuńki ...czs szybko leci, zaraz trzeba będzie pakować torbę do szpitala )
A co to za specjalne śpiworki?

Cytat:
oj pomylilas mi sie chyba z Malin soreczka
wlasnie Malin czemu Ty sie cofnelas w czasie porodu znowu cos przeoczylam
jestem sama na 13 bu.
Ja mam zmieniony termin z 13 na 7 października już od marca, czyli od drugiej wizyty u gina. Ale intuicja podpowiada mi, że dzidzia będzie się pchała na świat bliżej 13/14 niż wcześniej.
_________________________ _____________________

Nikuś, tak to czasem bywa, że "upiory" przeszłości wracają do nas jak bumerang. Wtedy wydaje się nam, że to dlatego, że było nam za dobrze i za szczęśliwie. Ale to tylko upiory i tak samo jak nocne złe sny namieszją nam w głowie, popsują humor, ale w końcu znikną. Głowa do góry! Na pewno zaraz pojawi się słońce zza tych ciemnych chmur. Pamiętaj, że masz ogromne wsparcie ze strony męża i dobrych aniołów.

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-06-03 o 21:26
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-04, 06:07   #2540
aniago25
Zadomowienie

Hej mamusie, sweetpinky trzymam kciuki za dzisiejsze usg i czekamy na zdjęcia maleństwa
A ja wczoraj wieczorem złapałam strasznego doła, chodziłam i płakałam. Nachodziły mnie jakieś czarne myśli i wszystko zaczeło mnie przerastać, mam nadzieje ze takich dni bede miała jak najmniej.
Dzisiaj przyjeżdza do mnie moja koleżanka z którą mieszkałam 5 lat w akademiku, nie widziałyśmy się 1,5 roku bo była w Australi, ciesze się bardzo z jej odwiedzin, poplotkujemy sobie troszkę
Nika mam nadzieje że dzisiaj już samopoczucie Twoje lepsze
Stary 2009-06-04, 07:14   #2541
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Hej mamśki
U nas pogoda nie nastraja optymistycznie, ale trzeba walczyć
Dziś dalsza część pisania pracy, wczoraj trochę mi się przysnęło i nie wykonałam założonego planu

Sweetpinky czekamy dziś na relację
Nika jeszcze raz
Aniago miłego spotkania

Co do kilogramów to napiszę w sobotę po wizycie, bo ja mam wagę jakąś niedokładną, a lekarka waży na tej samej więc jest dobre porównanie

Miłego dnia

Stary 2009-06-04, 07:20   #2542
sweetpinky
Zakorzenienie

zdam relacje napewno

właśnie wcinam śniadanko płatki czekoladowe na mleku
ulubione śniadanko teraz w ciąży

całą noc nie spałam ze względu na tą wizytę dzisiaj, normalnie denerwuję się

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 07:41   #2543
klaudiaaa86
Zadomowienie

Dziendobry Wlasnie dostalam sms od znajomych ze w nocy o 2.30 urodzil sie im synus - Szymek 2.9 kg i 54 cm a jeszcze w sobote z nimi bylismy i juz z nia ciezko bylo,widac jak sie meczyla, zle sie jej siedzialo i wszystko ja bolalo. Mieli niespodzianke bo plci nie chcieli znac, takze nasz Alanek bedzie mial kolege, bo 2 z kolei kolega ma corke wiec bedzie miala juz 2 adoratorow

ja88 slicznie wygladalas, na niektorych zdj ciaze widac a na niektorych zupelnie u mnie tak sie nie da

pogoda szpatna jak nei wiem,odechciewa sie wszystkiego

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 07:51   #2544
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Myślę, że nie znajdziesz zastrzeżeń. To są w 100% polskie wózki, bez chińskich, a więc wadliwych elementów. Ja bardzo sceptycznie podeszłam do tego, co zaczęła mówić o wózkach sprzedawczyni, ale po jakimś czasie zaczęłam odkrywać, że ma rację. Nawet mój mąż bardzo szybko stwierdził, że to jest wózek, jakiego szukaliśmy.
W sobotę wybieramy się z mężem do sklepu zobaczyć ten wózeczek. Juz nie moge sie doczekac

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Ja mowie o tych zwyklych polskich jogurtach bo z tego co pamietam mialy zywe bakterie.
A dzis bylam w sklepie i sprawdzilam sklad vitalinea i nie ma zadnych zywych bakteri, co wiecej jest slodzony aspartanem, juz go nigdy wiecej nie kupie
Zartownis wydaje mi sie ze najlepsze sa kefiry tylko nie wiem czy u Was sa dostepne

Cytat:

Nikus tryzmam kciuki aby wszystko sie jakos ulozylo

Cytat:
Nika skoro juz poruszylas temat na forum, wiec przylaczam sie do pytania co sie wlasciwie stalo???

i nawracajac nasze forum wielotematyczne(marudzimy tu o egazminach, slubach, gotowaniu, jogurtach, prawie jazdy itp. itd.) na temat ciazy
moja ginekolog ostatnio kazala mi sie rozejrzec na stronie szpitala sw.zofii za szkola rodzenia.. no wiec sie rozgladam ktos juz wybral jakas szkole zwiazana z tym szpitalem?
i co myslicie o tej szkole:
http://szkolarodzenia.com.pl/Z-ostat...i/Program.html
maja jeszcze wolny termin ktory mi pasuje.. po 21lipca, koniecznie tylko raz w tygodniu(moje slonce musi miec wolne).
Ja zapisalam sie do szkoly rodzenia przy sypitalu w ktorym bede rodzic. Zaczynamy 7 lipca Spotkania sa 2 razy w tyg przez 5 tygodni. Duzo troche....

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Któraś pisała że przybyło jej 9 kg, no u mnie tyż, ginek kazał poradzić się dietetyka hihi, a ja to mam w nosie bo i tak potem schudnę - co będzie nieuniknione ...przy dwójce dzieci.... ))
Nikuś, głowa do góry!!!! Wszystko co złe - nie trwa długo!!!!

No to ja bylam w pon na wiyzcie i przytylam 6 kg i moja ginka tez mi diete zalecila stwierdzila ze nie powinnam przytyc wiecej niz 10 kg sugerujac ze juz przed ciaza do najszczuplejszych nie nalezalam ( 63kg przy wyroscie 170) Ale ja mam to gdzies! Bede sie martwic o wage po porodzie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam od cioci z urodzin. Objadłam się za wszystkie czasy
zjadłam sama całego ananasa i kawałek ciacha

Co do wagi, mnie przybyło do 22 tygodnia 6 kg i gin powiedział, że to dobry przyrost, tak więc się cieszę

a jutro o 9:30 USG 4D

Cytat:
Ano taka to bywa na mojej północy pogoda, że i w kwietniu potrafi zacząć padać śnieg. Poza tym lubimy spacery nad morzem nawet zimą, więc dlatego gondolka będzie u nas dłużej w użyciu.

A co to za specjalne śpiworki?
Przylaczam sie do pytania
Stary 2009-06-04, 07:59   #2545
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
(...)Ale za to zajechałam do Biedronki i tam kupiłam 2 opakowania body po 3 szt - fotki poniżej - opakowanie 15,99, rozmiary od 58-84 są, ja kupiłam, na 68 i 74 cm
(...)
Ładne, a w Biedronce koło mnie tylko badziewne śliniaczki...

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Może oni piszą jako specjaliści, nie wiem. Ja się też nie znam, jedynie tyle co widzę po koleżankach i im takie rzeczy się nie zdarzały jak dzieci były noworodkami.(...)
Pociesza mnie to bardzo!

Cytat:
(...)W piątek mialam egzamin z prawa jazdy i oczywiście niezdalam.. wymusilam pierszenstwo
Gratuluję pierwszego wykroczenia Moja koleżanka na kursie się na fotoradar załapała, to dopiero jazda
Następnym razem lepiej pójdzie. Mało kto zdaje za pierwszym podejściem.
Piękna panna młoda

Cytat:
Dziękuje Tysiak7
Mały brzuszek, a na wadze przybyło mi już 9 kg!!
Czy któraś z was jest choć troszke bliska mojemu przytyciu do 21 tygodnia?? ehhh
9 kg, gdzie one?
Musiałaś by wyjątkowo szczuplutka przed ciążą. Wtedy, niestety toszkę więcej się przybiera.

Cytat:
(...)Nie rozumiem, dlaczego tak demonizujecie pielęgnację okolic intymnych u chłopców. Uważam, że to tak samo normalna czynność jak w przypadku dziewczynek.

Co do napletka. Poczytajcie sobie to - bardzo ważne informacje - http://74.125.77.132/search?q=cache:...ient=firefox-a

(...) Czy Wasze dzieciaczki też mają swoją ulubioną stronę do ćwiczeń?
Bardzo fajny link

Moje dziecię też ma swoje ulubione pory akrobacji. Zwykle wieczorem koło 22-23 i zdaje się, że koło 3-4 rano, bo jak się o tej porze na siku obudze, to ciężko usnąc tak się znęca.

Cytat:
(...)
ja raczej nie moge ubrac dziecka na niebiesko bo bym go nie znalazla w tym niebieskim pokoju
(...)

O tym nie pomyślałam! Tyle niebieskich ciuszków nakupiłam, to jeszcze jakiś lokalizator muszę maluchowi sprawic (tez mam niebieski pokoik)

Cytat:
(...)właśnie już nie mam.... mam za to poważne rodzinne kłopoty, od rana ryczę i wiszę na telefonie...może się okazać, że do października to ja nie jedno ale trójkę dzieci będe miała....
Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy.

Cytat:
Napisane przez nimitz Pokaż wiadomość
(...)Co do pielegnacji chlopcow, to ja czytalam ze napletka nie powinno sie odciagac wlasnie ze wzgledu na pozniejsze problemy ze stulejka. Moj braciszek niestety mial takie problemy wlasnie ze stulejka i strasznie sie nacierpiaj jako nastolatek, wiec (jesli bede miala synka) to zrobie wszystko zeby mu tego oszczedzic i nie bede nadgorliwa w pielegnacji.
Jako nastolatek???
Tyle lat z tym chodził?
Mój mąż miał "usuwaną" stulejkę w wieku 3 czy 4 lat...

Drugi dzień sama.
W nocy dostałam SMS-a, że mąż dotarł na miejsce. Ufff...
Czy on zawsze musi po jakiś katastrofach wylatywac? Naczytam się a potem snuje się po domu jak cień...

Edytowane przez Foka29
Czas edycji: 2009-06-04 o 08:01
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 08:05   #2546
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

ja dziś koło 15 mam usg genetyczne..także prosimy o kciuki
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 08:07   #2547
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-04, 08:08   #2548
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Stary 2009-06-04, 08:25   #2549
aniago25
Zadomowienie

Allisanka trzymam kciuki
Klaudia dzidziusia o takich parametrach to ja bym mogła rodzić, 2,9 kg moge sobie tylko pomarzyć
Moje maleństwo rusza się z rana, dokładnie w tym momencie i zawsze po prawej stronie, jeszcze nigdy nie czułam go z lewej chyba w tamte rejony nie podróżuje, ale najbardziej około 22.00 jak kładziemy sie spać, wtedy maluszek zaczyna nocne życie
Stary 2009-06-04, 08:32   #2550
nimitz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość

Jako nastolatek???
Tyle lat z tym chodził?
Mój mąż miał "usuwaną" stulejkę w wieku 3 czy 4 lat...

Drugi dzień sama.
W nocy dostałam SMS-a, że mąż dotarł na miejsce. Ufff...
Czy on zawsze musi po jakiś katastrofach wylatywac? Naczytam się a potem snuje się po domu jak cień...
Jako nastolatek mial juz usuwana (obrzezanie calkowite), jako male dziecko mial zabieg poszerzania napletka, ale z jakiegos powodu stulejka powrocila pozniej

Cytat:
kciuki zacisniete!!

Ale okropna pogoda! brrr, szaro buro i pada deszcz. z domu sie nie chce wychodzic.
A my kupilismy wozek!! uzywany, ale niewiele-wyglada jak nowy i za 1/3 ceny! musimy jeszcze tylko go odebrac, bo kupilismy na aukcji. W przyszlym tygodniu pewnie nasza Mura bedzie juz w domu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości